עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את המחשב הנייח הבא, לשימוש בתוכנות: REVIT,LUMION,3DS MAX,SKETCHUP,AUTOCAD,PHOTOSHOP מעבד- Intel i7 8700k לוח אם- Asus z370-p זיכרון-balistix 16gb 3000mhz כרטיס מסך- Asus gtx 1070ti Cerberus SSD-crucial 250 gb 5yr warranty Hdd-WD 1tb cavier blue מארז-antec p110 silent ספק-Corsair 650w מאוורר- zalman DVD-LG Windows 10 מסך- dell u2417 בחנות הזמינו את כרטיס המסך אבל כבר חודש וחצי והוא עוד לא הגיע, והציעו לי לחכות עוד או להחליפו בכרטיס הבא יחד עם זיכוי על ההפרש: https://www.asus.com/il/Graphics-Cards/DUAL-RX580-O8G/ (הוא יעלה בערך 500 ש"ח פחות) …

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by ליאורפ123,

רציתי קודם להודות לכולם על העזרה!! במיוחד ל @Moon-Mage @A-10 יש את המפרט הזה מSTARPC שלקחתי מהמחשבים המוכנים. לשמחתי התקציב שלי הוא 5500 -5600 ככה שיש לי עוד 500ש"ח לשידרוג אני חושב שכדאי לשדרג את הלוח אם , הקירור למעבד,המארז , והספק. אשמח אם תוכלו בבקשה להמליץ לי על לוח אם טוב יותר מארז טוב יותר וכו (ממSTARPC ב500 ש"ח כי שם אני מתכנן לקנות) תודה רבה רבה מראש מעבד: 779 ₪ - * מבצע * - intel SIX Core i5 11400 2.6Ghz-4.4Ghz Rocket Lake S1200 TRAY קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * חדש * - Thermaltake UX100 ARGB Lighting לוח אם: 399 ₪ - * מבצע * - ASUS PRIME B560M-A זכרון: 377 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G)…

3. זה המפרט מאתר Memory PC: http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={697700C3-80E9-4415-96FA-F432D9CF9052}&details_type=1&itemid={0A21AE60-BE8D-486B-BA49-E5A423D96735} שאלות: א. רציתי לדעת עם המפרט הזה טוב למשחקים כגון: CS:S, Far Cry, BattleField 2 וכו'. ב. צריך להחליף משהו, או כדי לקחת מפרט אחר? ג. בקשר לספק כוח, מישהו יכול לתת לי פה הצעה של ספק כוח שמתאים למפרט הנ"ל? בתחום ה500 שקל. אני מתכנן לקנות אותו מחר אז זה קצת דחוף. תודה!

• 39 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz לוח אם: DFI LP DK P45-T2RS PLUS זיכרון: G.Skill DDR2 2X2048MB 1000MHZ CL 5-5-5-15 דיסק קשיח: WDC WD5000AAKS-00A7B2 500GB כרטיס מסך: Club 3D ATI Radeon HD 4870X2 2048MB DDR5 PCle מארז: ANTEC NINE HUNDRED ספק: HPU 680W, לא יודע דגם מדויק. קירור: 2 מאווררים גדולים + 2 בינוניים פלוס בתוך המארז. קירור למעבד: thermaltake ultra 120 EXTREME 775 הכרטיס מסך עלה לי המון בזמנו, היה מספר 1 בשוק, קניתי הכל לפני כ-4 שנים... אז כמה …

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. המחשב הוא ASUS N550JV ווינדוס 8 חושש לשלוח את המחשב למעבדה רק בגלל שדף הפייסבוק של אסוס כולו תלונות על האחריות, למרות שחוויתי שירות טוב.(היה במעבדה ) שלום לכולם , איך אני יכול לדעת שהמחשב שקניתי הינו תקין? המחשב כבר ראה מעבדה אחרי היום השני שהוא אצלי . התקלות שהתגלו במעבדה: קבל טעינה +מטען היו פגומים והמחשב היה נוטע לקפוא תיקון המעבדה : החלפת קבל טעינה +מטען עדכון ביוס עדכון דריברים. במהלך השבועה בשבוע שהמחשב חזר עליי (יום שני) או שבוע הבא,היו את הדברים הבאים : טאצ' פאד הפסיק להגיב באינטרנט אקספלורר וגם לחיצה על מקש האנטר במקלדת לא הורידה אותי שורה .(מדובר בדפדפן הזה בלבד ) הקלדה באינטרנט עם דילי ,(אם הבנתי נכון זה קשור לחיבור איטי )התופעה הזו נעלמה. כשלא עדכניתי את…

6. שלום לכולם אני מתכנתת .NET ואני זקוקה למחשב נייד עד 3,000 ש"ח הקנייה חייבת להתבצע מKSP, בבקשה תמליצו לי מה כדאי?

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. אני צריך מחשב ב 5000-4000 שקל בלי מסך בשביל עריכת וידאו נטו בלי שום משחקים או משו כזה רק עריכת וידאו WINDOWS וכו' תודה

• 37 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by rebb,

אני רוצה לקנות את המחשב ASUS X54HY בKSP או בIVORY שהם החנויות אולי הכי טובות בארץ איך זה יכול להיות שאני מגיע לאחת מהחנויות האלו ואין להם את המחשב במלאי בסניף הם אומרים לי שאם אני רוצה את המחשב אני צריך להזמין אותו, זה אומר שאני צריך לרכוש קודם ואז לקבל את המחשב. איך אנשי יכולים לשלם לפני שהם רואים את המוצר לפניי? זה הורג אותי. למה שלא יכול לקרות מצב שהם מביאים את המוצר לסניף ורק אז אני יראה את המוצב ואז ירכוש אותו בלתי אפשרי לרכוש מחשב מבלי שבודקים אותו לפניי..אם יש את כל הרכיבים שהבטיחו שיהיה במחשב.. איך אני יכול להזמין מאייבורי את המחשב מבלי שאני יראה אותו???? לא מבין את זה

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by amirfefer,

רכשתי לפני כמה ימים מחשב נייד של LG העונה לדגם RD-580 UADKSE לא מצאתי באתר של LG (גם הגלובלי וגם הישראלי), תמיכה למוצר (דרייברים), עשיתי חיפושים נרחבים בגוגל, לשווא. זה תמוה לי שרכשתי מוצר באלפי שקלים, ואין תמיכה בכלל לדגם הספיציפי, כאילו לא היה ולא נברא. קניתי את המחשב מ-KSP, שהוא משווק מורשה של יבואן LG בישראל (ח.י.)

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by imperious,

נהיה לי שבר פנימי במסך של הנייד (LG E300) עכשיו אני לא יודע מה לעשות המחשב בן חצי שנה ובקושי היה בו שימוש האחריות לא מכסה לי את המסך .. כמה תיקון אמור לעלות פה? מדובר במסך 13" .. תודה לעוזרים ...

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות,סרטים,עבודה שוטפת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, Battelfield 1, watch dogs, Doom ועוד משחקים כבדים וטובים חחח -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה בעיקר באדיוס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שאפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גוד…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. הי, חברה שלי צריכה נייד חדש, ובנתיים ה- Dell Studio 1558 Core i5 נראה לנו בחירה טובה. כמו הדגם הזה - http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=2DELLSTU1558&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he זה הדגם שמגיע עם 500GB, 4GB RAM, ATI Mobility HD4570 ורזולוציה של 1920*1080. לא מצאנו חסרונות ממשיים, רק ראיתי שהוא נמצא כבר כמה חודשים בשוק ואולי הוא כבר 'מיושן'. רציתי לדעת אם למישהו יש הערות לגבי הדגם הזה (דברים שכדאי לדעת) או אם יש הצעות לדגמים שאולי עדיפים על פניו. כמובן שהמחשב אמור להתאים לתוכנות כמו Photoshop/Flash ואולי בעתיד קצת תלת-מימד.. תודה!

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by yopser,

שוב שלום, לפני חודש בערך קיבלתי מפרט מפה, הוא היה מיועד לרכישה באילת אבל זה לא הסתדר אז חיכיתי קצת ועכשיו אני אקנה במחיר רגיל, נתחיל עם הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? הגעתי ל4300 שזה בסדר 2. מה שימושי המחשב: משחקים, פיתוח תוכנה בקטנה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA 5 באטמן הבא וכ'ו מסך 21 רחב (לא FHD אבל אולי בעתיד) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה- בינוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-5 אני תמיד אכבה אותו בלילה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000-4000 ש"ח, אפשר לחרוג עבור משהו משתלם במיוחד, עד בערך 4500 אבל מעדיף משהו חזק מספיק ב3000-3500 אם אצליח למצוא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תכנות ואימון מודלים של machine learning אני רוצה להריץ עליו CUDA לאימון רשתות, אז צריך להיות כרטיס מסך תומך של NVIDIA, מעבד שיכול לתמוך אבל לא חייב להיות סופר חזק וכמות מכובדת של ראם. ובנוסף, בהתחשב בצורך הקיים כבר לכרטיס מסך טוב, אשמח גם אם המחשב יוכל להריץ משחקים חדשים גם אם לא באיכות המירבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

16. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 ש"ח חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צריכת תוכן באינטרנט , חשוב שיהיה איכות טובה לצפייה באיכות HD 4k או FULL HD כמה שיותר תמונה איכותית במגבלת התקציב , שיוכל להתחבר בכבל HDMI לטלווזיה (בקושי יהיה שימוש במסך המובנה) מבחינת עבודה משרדית עם המחשב הנייד word,excel וכו , משחקים לא כזה משנה אבל שיהיה אופציה להריץ משחקים של blizzard לדוגמא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? …

17. Started by fadido,

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?מעדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אינטרנט סקייפ ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:ממ לא יודע כל מיני משחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?גם משחקי רשת וגם רגילים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקט…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by BlackSheep,

אחרי המון התחבטויות, קריאת ביקורות ושינויים במפרט, סופסוף בניתי את מפרט חלומותיי. (ללא מסך, החלטתי להישאר עם ה-LCD שלי) AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core eVGA GeForce 7800GT 256MB 256Bit DFI Lanparty nForce4 UT SLI-DR PQI PC3200 DDR400 Dual Channel (1024x2) Black Mirrored Copper OCZ ModStream 520W NEC ND-3540A Dual Layer DVD+RW 16x Western Digital 250GB SATA 2 16MB 7200RPM Creative Sound Blaster Audigy 2 Value Thermaltake BigTyphoon Cooling Antec P180 Aluminium Case כל הסיפור הזה עולה 11K, אבל כמובן שאני לא קונה אותו סתם, זו מתנת בר מצווה P: אם לא הבנתם למה בחרתי חלק מסוים אני אסביר, רק תגידו לי מה דעתכם, שיהיה לי שקט נפשי עד שאני קונה.

• 31 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by tabir,

1. תקציב (עד 3000 ש"ח): אני בעד לנצל את התקציב אבל תוך ראייה של עלות תועלת. עדיף לא לחרוג. 2. ייעוד: HTPC קלאסי + גלישה + הורדת סרטים במקביל. אנחנו מתכוונים להשתמש בלינוקס, שימוש משפחתי (תדיר?) מעוניינים להשתמש במסך הטלוויזיה בלבד - משחקים הם בבחינת NICE TO HAVE. 3. ציוד היקפי לא כלול בתקציב - יקנה בנפרד. 4. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר. 6. השקט חשוב ברמה שלא תפריע לצפייה בטלוויזיה. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. מע' הפעלה לינוקס. הרכבה עצמית. 9. אזור חיפה. 10. כרטיס מסך של NVIDIA עם מס' גדול של מעבדי CUDA. 11. עדיף ליצור גמישות שתאפשר שדרוג לתמיכה בטכנולוגיות עתידיות תוך שמירה על כמה שיותר רכיבים קיימים. 12. שדרוג מעבד ו/או זיכרון NICE TO HAVE תודה מראש על העזרה

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by shpaner,

4440 3.1gz i5 gigabyta gtx 660 oc Gddr5 לוח אם asus b85m-g lga1150 ddr 3 1600 8 gb ram g.skill WD Caviar blue 1TB 64MB 7200 RPM SATA 3 מאוורר מיוחד למעבד scythe katana cooler מארז עם לדים כחולים shakroon REX3 ספק כוח 500 וואט antec active pfc 12cm המחשב אצלי כשנה וחצי עם חלקים שעדיין באחריות! חלקים לעוד חצי שנה חלקים לעוד שנה וחצי תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by zombie,

מחשב גיימינג ותיק שהורכב ע"י tms: לוח אם: Gigabyte p35-ds3l מעבד Intel Q6600 קירור: thermaltake V1 זכרונות: 4x OCZ 1GB 800MHz כרטיס מסך: sapphire radeon 4870x2 ספק כח: corsair 520hx מארז: NZXT Lexa BlackLine. אשמח לדעת כמה המפרט הזה שווה כיום!

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  22. שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (מהבית) הכולל שימוש בתוכנות אופיס, אינטרנט וכן תוכנות ייעודיות של ראיית חשבון. חשוב שהמחשב יעבוד בצורה מהירה, בעל מסך גדול (15.6") ובעל יציאה לכבל רשת. התקציב הוא 3000-3500 ש"ח. יש לי מספר שאלות: 1. עד כמה חשובה רזולוציית המסך 1366x768 לעומת 1920x1080 לעבודה משרדית? 2. האם כדאי לחפש מחשב בעל יציאת USB-C? 3. האם יש עדיפות לתקן AC אלחוטי? מתלבט בין המחשבים הבאים: 1. Lenovo IdeaPad 510-15 80SV00A1IV: http://ksp.co.il/?uin=35898&select=.268..271..211 2. HP Notebook 15-AY109NJ http://ksp.co.il/?uin=35739&select=.268..271..162..211. 3. D…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. שלום. כעיקרון אני מתעסק הרבה במוזיקה ולכן קודם כול אני אציין שצריך להשאיר 1000 ש"ח לכרטיס קול שכבר יורד מהתקציב של המפרט. אני ארצה לשחק קצת(לפעמים), להתעסק עם מוזיקה(עריכה וכו) ,לעבוד הרבה מול המחשב באינטרנט לכן אצטרך מסך שלא הורס ת'עיניים אחרי כמה שניות ספורות(זה לא אומר שצריך מסך אל סי די). בכול מקרה,אני זקוק למחשב הטוב ביותר בתקציב הניתן. אפשר לחרוג ב100 ש"ח +- (אני בקושי מגרד ת4500),אם יש איזשהו דבר משתלם ששווה להוסיף מעל 100 ש"ח בו,רק תזכירו,ולא להכניס למפרט. אני גם אצטרך מקלדת בנוסף להכול(ללא עכבר). ובכן לסיכום: *מחשב לעריכת מוזיקה עם מקום איכסון של 120 ג'יגה לפחות(אני חושב) *מחשב למשחקים מסויימים,לא משהו מיוחד *מחשב טוב שיחזיק המון זמן,משתלם הוא צריך ליהיות. *אפשר…

• 33 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. שלום אני כבר כמה פעמים שלחתי הודעות אבל כל פעם התאריך של הקנייה נדחה מעט כתוצאה מאילוצים ועדיין אני ממשיך לקרוא כאן ולהסתכל על מפרטים, ישנם כמה דברים חדשים שראיתי במפרטים חדשים שהצאתם לאנשים, לדוגמה לוחות אם Z68. זה לוח חדש שיצא עכשיו? מה היתרונות שלו ביחס ללוח אם H67 ו P67? בנוסף גם ראיתי אפשרות ל SLI של כרטיס המסך GTX470 ורציתי לדעת האם זה משתלם יותר מאשר לקנות כרטיס מסך אחד של GTX570 או שני GTX470 ? התקציב הוא בסביבות ה 5000 לא מתוכנן OC כי לצערי אני לא יודע לעשות ואני צריך גם את כל הציוד ההיקפי(מסך,רמקולים,מקלדת ועכבר) לא צריך מערכת הפעלה.למחשב שלי עכשיו יש נטייה לשאוב פנימה אבק ולהאט את המחשב וכל תקופה אני צריך לפתוח את המארז ולנקות אותו אז אם יש אפשרות שזה לא יקרה ז…

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. דבר ראשון אני אביא את המפרט שאני חושב שיהיה הכי נכון בשבילי: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1031 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר: ¤677 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM מחיר: ¤523 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK מחיר: ¤203 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤742 אחריות: ללא הגבלת זמן. מארז: ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU מחיר: ¤845 אחריות: שלוש שנים. מחיר סופי: ¤4122 + כרטיס מסך: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6485 מחיר: 2190 ש"ח. + מקלדת: …

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים