ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? בעיקרון אין, הבוס הגדיר כך: "שיהיה זול, אבל איכותי" <--גאון משהו.... א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל שלא יבוא על חשבון האיכות הנדרשת בעבודה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וגרפיקה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר באופיס\גלישה מרובה טאבים\תוכנת "תקציבית"- תוכנה להנהלת חשבונות ולעיתים רחוקות גם פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צריך הכל, מקלדת\עכבר אלחוטיים כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנס…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אוקי קניתי את הלפטופ הזה(13 אינצ' דקיק וחביב) אבל הפד של העכבר מגיב מוזר וצולע כזה.מישהו מכיר בעיה כזאת ו/או דרכים לטפל בה,והאם אפשר להחזיר לחנות (כולה פתחתי אותו)או שזה במסגרת האחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000-4000 ש"ח, אפשר לחרוג עבור משהו משתלם במיוחד, עד בערך 4500 אבל מעדיף משהו חזק מספיק ב3000-3500 אם אצליח למצוא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תכנות ואימון מודלים של machine learning אני רוצה להריץ עליו CUDA לאימון רשתות, אז צריך להיות כרטיס מסך תומך של NVIDIA, מעבד שיכול לתמוך אבל לא חייב להיות סופר חזק וכמות מכובדת של ראם. ובנוסף, בהתחשב בצורך הקיים כבר לכרטיס מסך טוב, אשמח גם אם המחשב יוכל להריץ משחקים חדשים גם אם לא באיכות המירבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים! אני מחפש מחשב נייד לצורכי עבודה המחשב יצטרך לעבוד שעות רבות ללא גישה לחשמל כדי לטעון, לכן אני צריך שיהיה אפשר לטעון אותו בעזרת power bank חוץ מזה הוא צריך להיות דיי סטנדרטי , הוא לא צריך להיות חזק במיוחד 16 גיגה ראם SSD כלשהו ( 500 גיגה זה טוב) ומערכת הפעלה windows התקציב הוא סביב ה 3000 שקל ללא מעמ, גמיש הסיבה שאני שואל כאן ולא הולך לאתר כלשהו ומזמין, זה בגלל שאני לא בטוח לגבי הטעינה באמצעות USB-C, אני לא בטוח אם זה משהו סטנדרטי שכול מחשב עם USB-C יתמוך בוא, או שזה משהו מיוחד יחסית ולכן אני שואל פה תודה על העזרה!
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין במפרט גיימרים שלא מיועד ל - OC בכלל!!!. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר אפילו לחרוג טיפה למעלה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (לימודים - אופיס וריבוי לשוניות אינטרנט) ומולטימדיה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, משחקים, באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280*1024, אשמח להמלצות על מסך ברזולוציות טוב…
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5500 צריך לחסוך בהתחשב בעובדה שאני קונה גם מסך 27" של דל(מסך לא כלול במחיר) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש כללי, עריכה גרפית ב2D ו3D ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop CS6, Illustrator CS6,Maya,zBrush ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends/GW2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, השתמשתי בעבר בפורום הזה מספר פעמים כדי להרכיב מפרט לפני קניה ואני מאד מרוצה מהמחשבים שקניתי. אשמח להתייעץ אתכם לגבי מפרט של מחשב נוסף למטרת עריכת סאונד ווידאו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשר לחרוג מעט, או לחסוך קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של סרטונים ב-HD, עריכה של סאונד. המחשב מתוכנן בעיקר לעבודה עם Adobe Premier ו-QBase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס קול חיצוני ש…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שיתאים ללימודים + בעיקר משחק אחד שאני משחק שנקרא: League of Legends בגדול המטרה היא להפיק את המיטב מהתקציב: 3.5 עם חריגה אופציונלית ל-4 אם ממש שווה את זה. מבחינת הסטנדרט נתונים: זמן סוללה דרוש: משקל: יציאות: יציאת HDMI חשוב מאוד! סוג כונן קשיח: עדיפות ל-SSD אחריות: כמה שיותר, יותר טוב אין לי עדיפות לחברה מסויימת ואין צורך בהתקנת מערכת הפעלה, לא עולה לי משהו נוסף שחשוב לשים עליו דגש, אם למישהו יש אשמח לקבל חידוד! תודה מראש, אני מרגיש דיי אבוד!
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברצוני לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד ביתי, שימש גם לעריכת וידאו חובבנית. בקרוב אפתח אשכול מסודר עם שאלון, אך רציתי לשאול שתי שאלות כלליות: עד כמה כרטיס מסך חיצוני יהיה משמעותי? במידה ואקנה עם כרטיס מסך, איזה כדאי? ההתלבטות העיקרית היא בין הMX150 לMX940 (מגיוון שהGTX10XX והקואדרו לא נכנסים בתקציב). ממה שמצאתי באינטרנט ה150 יותר טוב, אבל משום מה ה940 יקר יותר בחלק מהדגמים. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
זה המפרט מאתר Memory PC: http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={697700C3-80E9-4415-96FA-F432D9CF9052}&details_type=1&itemid={0A21AE60-BE8D-486B-BA49-E5A423D96735} שאלות: א. רציתי לדעת עם המפרט הזה טוב למשחקים כגון: CS:S, Far Cry, BattleField 2 וכו'. ב. צריך להחליף משהו, או כדי לקחת מפרט אחר? ג. בקשר לספק כוח, מישהו יכול לתת לי פה הצעה של ספק כוח שמתאים למפרט הנ"ל? בתחום ה500 שקל. אני מתכנן לקנות אותו מחר אז זה קצת דחוף. תודה!
-
- 39 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני אדריכל ועובד המון על המחשב, מחפש מחשב חזק וטוב שישרת אותי בשנים הקרובות, אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל כמובן שעדיף לא לבזבז שלא לצורך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בתלת מימד + עריכה גרפית ומשחקים מדי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקד, ריינו, סקאצאפ, פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדזין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FARCARY 3 ושות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה בסרטים, עבודות משרדיות למשל סקייפ, בלי משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מאט 15.4 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) יספיק full hd. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן זמן סוללה ארוך 7 שעות * האם י…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי, מדובר בלפטופ של חבר. הוא מחק את הpartitions המקוריים שהגיעו עם הווינדוס והסתבך. אז הוא הביא לי את המחשב והחלטנו שנתקין לו Win 7. אבל אני לא מוצא דרייבר SATA להרדיסק הפנימי שעובד בהתקנה של Win 7. מה עושים? אני צריך רק עזרה בלמצוא דרייברים, תמנעו מחוות דעת אישיות וביקורות. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב חדש לצרכי עבודה עם קבצי אקסל רבים וכבדים, Udemy, הרבה דפי אינטרנט פתוחים במקביל וכן הרצת קוד בשפות שונות - VBA, Python. לצורך אינדיקציה מחשב שברשותי משנת 2013 אינו עומד כלכך בעומס - (ASUS, 8GB RAM, intel i5, ssd for OS). אני מתלבט בין כמה מחשבים של Dell - מפרטים מצורפים בקובץ נפרד. בנוסף רציתי לשאול כמה דברים: 1. עד כמה חשובה מהירות הזכרון - למשל 1.8GHZ לעומת 2.4GHZ? 2. האם יש הבדל מהותי בין מעבדי אינטל i7 דור 7 ודור 8? 3. האם שווה לחכות למעבדי i9? תודה רבה לעונים! עמית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,500 ש"ח חריגה של 500 ש"ח 2. …
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין במחשב למשחקים, בעל ביצועים גבוהים. 2 ג'יגה זיכרון חובה. לוח אם חייב לכלול PCI-E + SATA II. תודה מראש,
-
- 46 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הופיע לי הודעת קריסה שפתחתי את המחשב מהסוג שהיו לאחרונה עם 4 העידכונים שגרמו לקריסת ופירמוט מחשבים עכשיו היה לי אותו נוסח רק שבסוף היה כתוב שבסיום התיקון יבוצע ריסט ואז היו אחוזים שרצו המחשב עשה ריסט ועלה מחשב כאילו כלום עכשיו השאלה אם המחשב בסיכון לקריסה בגלל משהו? כי כלום לא הותקן עליו והוא חדש יחסית בן חודש וקצת ושאלה לידע כללי אם מבצעים למחשב נייד פירמוט הוא יחזור עם התוכנות הפנימיות של אסוס או בלעדיהם?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
המבוקש בכותרת . ניתן למצוא משהו בתקציב הזה ? תודה רבה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שואל בשביל חבר שמעוניין לקנות מחשב, הוא נמצא כרגע בארה"ב ולכן למה שראלי ומשתלם להביא משם אשמח אם תתנו קישורים לאמזון, כל השאר מחנויות בארץ. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?עדיף לחסוך אבל ללא התפשרות גדולה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן ב1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט, משחקים פשוטים יחסית (פרו לדוג'), מוזיקה (Ableton) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אבלטון (Ableton) - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: פרו, פיפא, SON…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המחשב מיועד להוריי בני ה-60. אבי עושה שימוש אינטנסיבי במחשב ונוהג לפתוח חלונות רבים במקביל (דרוש לדעתי RAM של 8 ג'יגה). עם זאת השימוש מוגבל לאינטרנט, וורד, סרטונים. הם קיבלו הצעות מחיר משתי רשתות ידועות. המטרה: מחשב יעיל ונוח שיחזיק שנים, אך גם שלא "יגנבו אותם" במחיר. ההצעה השנייה היא all-in-one. אין לי ניסיון עם מחשבים כאלו. הערה: לא צריך מקלדת ועכבר. צריך מחשב, מסך ורמקולים. בהצעה השניה הרמקולים מוטמעים. לראשונה יהיה צורך להוסיף חיצוניים לדעתי. הצעה א: 3560 שח מארז שחור USB3 H230 NZXT ספק כח A.PFC 350W FAN12 POWER MAN INWIN מעבד אינטל I5-6400 2.7GHz 6MB 1151 TRAY מאוורר למעבד ALPINE 11 REV2 ARCTIC לוח B150M-K 1…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך אז צריך, אפשר עד 1000 יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קודם כל משחקים. תכני HD עם כרטיס קול מובנה גם בשביל ה-5.1, וכמובן בשביל כל הסטודיו, שיהיה מהיר ויעיל עם הקיובייס וכל אלה... א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מלבד משחקים, CUBASE5 נראה לי התוכנה הכי כבדה שתיהיה.. אבל לא יודע, יהיה הרבה מולטי טאסקים, אני מתלבט עדיין בין WIN7 32 לבין 64 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן בצורה…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום! אני זקוק לעזרה בהרכבת מפרט שיריץ בעתיד תוכנות אנימציה ב-3D (דוגמת MAYA). כרגע עדיין ללא כרטיס מסך (ירכש בנפרד בעתיד בעת הצורך) אלא אם כן זה נכנס בתקציב. הדגש הוא על הרכבת מפרט שיוכל לעמוד בתלת מימד מבחינת כוח עיבוד וכוח קירור - כך שישאר רק לקנות כרטיס מסך כשתגיע השעה. תקציב: 6-6.5K (אם מישהו יצליח להשחיל כרטיס מסך טוב, אז גם 7K יהיה בסדר). מסך:" LCD 17. הרכבה בחנות אחת - לא מדובר בפריק כמונו שיתחיל לקרב פזורינו מבין הגויים.. תודה וחג שמח לכולם,
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-