עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. -רוצה כרטיס מסך לא משולב. (ושתהיה אפשרות לחבר עם HDMI למסך 24" בבית 1920*1080) -המחשב ישמש כ"מחשב ביתי" -הייתי רוצה שיהיה אמין ולא "פלסטיקי" ככל הניתן... אני עובר מ-Thinkpad T42 של IBM שעשוי מטיטניום ונפל לא פעם מ-מטר ושום דבר לא קרה לו... בינתיים המחשבים שאני מתלבט לגביהם זה- אשמח לדיעות\תגובות וכו'.... [list type=decimal] [*]Dell Inspiron n5110 i7-2630QM nVidia GT525MDell [*] Inspiron N5010 i7-740QM HD5650 [*]Dell Inspiron n5110 i5-2410M nVidia GT525M [*]Dell Inspiron N5010 i5-460M 500GB HD 5650 [*]Asus A52JT i5-480M HD6370 HP [*]Pavilion dv6-3060ej WR752EA(HD5650 Intel Core i5-520M)ddd

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג חדש ואני אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הנ"ל: C6700T Intel i7-6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray 1 ₪1469 NH-U12S קירור למעבד Noctua NH-U12S 1 ₪281 GH170G3 Gigabyte GA-H170-Gaming 3 for 1151 1 ₪590 88C-H440011-WBW NZXT H440 White …

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. היי חבר'ס, חשוב לי לציין שכבר פניתי אליכם לפני בערך שנה, אבל קניית המחשב לא יצאה לפועל וזה כנראה יקרה רק עכשיו. כיוון שעבר הרבה זמן והציוד שביקשתי השתנה בחלקו, וגם התקציב, וגם המפרט שביקשתי בזמנו כבר בטח לא עדכני להיום, הדרישות והמענות ישתנו. (הסתכלתי בפוסט הקודם שלי ועשיתי גם השוואה בהתאם למה שאני צריך היום, לקחתי משם כמה דברים לבקשות שלי פה.) המחשב שלי בן 5, אמנם עובד מצויין אבל לדעתי הגיעה שעתו כיוון שאני צריך לעמוד בקצב. אני מעוניין במחשב של גיימינג, אני מתעסק גם במוזיקה אז כרטיס קול טוב גם חשוב. עיקר הפעילות שלי- מוזיקה ומשחקים. כל סוגי המשחקים. FPS, מירוצים, MMORPG, הכול. אני רוצה להריץ כל משחק שייצא בתקופה של השנים הבאות ביכולות המקסימליות שלו בצורה כל כך חלקה שאני…

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לא לעבור . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שקלים לפה או לשם כמובן שכן אבל לנסות שלא לעבור . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רציניים שדורשים מחשב חזק דוגמת Crysis . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by rotemC,

ברצוני לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד ביתי, שימש גם לעריכת וידאו חובבנית. בקרוב אפתח אשכול מסודר עם שאלון, אך רציתי לשאול שתי שאלות כלליות: עד כמה כרטיס מסך חיצוני יהיה משמעותי? במידה ואקנה עם כרטיס מסך, איזה כדאי? ההתלבטות העיקרית היא בין הMX150 לMX940 (מגיוון שהGTX10XX והקואדרו לא נכנסים בתקציב). ממה שמצאתי באינטרנט ה150 יותר טוב, אבל משום מה ה940 יקר יותר בחלק מהדגמים. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. אני מחפש המלצה למפרט מחשב מבוסס מעבד אינטל פנטיום 4 עם מהירות שעון לא משנה אבל שיהיה 512 קאץ לוח אם עם הכול על הלוח (קול מסך רשת) לזכרונות ddr בתודה מראש

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by aybby,

שלום. אני מעונין לקנות מחשב חדש שישמש לצרכים משרדיים שוטפים ולצרכים ביתיים. כמו"כ ישמש המחשב לגרפיקה ברמת התוכנות: FOTOSHOP, ו-FREEHAND. ולבסוף אף לעריכה מוסיקלית. לאחר בדיקת-מה החלטתי על המפרט הבא ואשמח לקבל את תגובותיכם והמלצותיכם. מעבד: P4 2.4 GH, FSB 800, ,תומך HT לוח-אם: מסדרת 865 , תומך HT, DUAL DDR, SATA, 1394 ורצוי כולל LAN ו- RAID זכרון: 2*256 במהירות 400 סה"כ 512 MB כ. מסך: GF 4 MX440 128MB דיסק קשיח: SATA, 80 GB כונן תקליטורים:*52 צורב:52*24*52 מודם: 56K פלופי מקלדת רמקולים: 2.1 (סאבוופר) מסך: 17, שטוח מארז : 400W זהו המיפרט, באם תראו דבר המפריע או לא-מתאים לצרכים ולשאר המערכת אשמח לשמוע את דעתכם. וכעת לנושא פרטני יותר: בלוחות האם הוצעו לי פחות או יותר מספר …

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. התחלתי להתעניין במחשב הזה. Toshiba Satellite P50-B-103 http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=24442 עכשיו כתוב שהצורב שלו הוא slim, דק. האם אפשרי להכניס SSD במקום הHD הקיים ואת הHD הקיים להכניס במקום הצורב בעזרת תושבת? ועוד שאלה, לאחר שהרכבתי SSD איך אני מעביר את מערכת ההפעלה מהHD לSSD?

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. המפרט שבניתי : INTEL Q660-G0 Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box 1,771 39216 GIGABYTE GA-P35-DQ6 5000YS Western Digital WD5000YS 500GB ( אמרו לי שהוא הכי טוב ב 500 GB ) OCZ2SE8002GK OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL5 X2 יחידות ( מה אתם אומרים 2GB מספיק ) LV381 Leadtek WinFast PX8800GTS 640MB PCIe 2,115 PDVR-212BK Pioneer DVR-212 X18 DVD TOWER120 SUNBEAM TUNIQ איך הלוח של GIGABYTE עם להשוות לאסוס . אני חושב שלא כדאי לחסוך בלוח אבל מנסיון לוחות של GIGABYTE יש להם יותר תקלות מה אתם חושבים על זה יש לי עוד 3 HD 160X2 + 200 GB מחפש אמינות של הרכיבים וביצועים מטורפים אם יש מה לשפר מוכן להשקיע איך הכרטיס מסך הזה ? והאם לא כדאי להחליף את הקירור שלו

• 43 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by yonir,

שלום, הרכבתי מפרט שמבוסס פחות או יותר על המפרט "מפרט רב תכליתי חזק" במפרטים המומלצים. המחשב מיועד לעבודה שוטפת, לצפייה בסרטי HD (מחובר לטלוויזיה 60 אינץ') ובהמשך ייתכן גם מעט ללכידת/עריכת וידאו. מוכן לשלם קצת יותר כדי לוודא שאף פעם לא "יקרטע", שיהיה אפשר לקפוץ בסרטי HD לכל נקודה במהירות וכו'. (במגבלות הסביר) המחשב ייקנה בפלונטר (בעיקר בשביל המארז הספציפי שמתאים לי) אשמח לשמוע אם יש למישהו הערות לשיפורים/שינויים מומלצים. [TABLE=class: grid, width: 600, align: center] [TR] [TD=align: left]Part[/TD] [TD=align: left]P/N[/TD] [TD=align: left]Description[/TD] [TD=align: left]Price[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CPU[/TD] [TD=align: left]BX80646I54570[/TD] [TD=align: left]Intel …

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן העשר (2013) שבק חייו ואני מנצל את ההזדמנות לרכוש אחד חדש. כדי לתת קונטקסט - מדובר ב: (4770K, 32GB RAM, R7 270X RADEON) השימושים העיקריים שלי הם CASUAL GAMES כגון: POE, DIABLO 4, LOL, MTGA, OW2, וכיו"ב עם ביקורים נדירים בכותרים דורשניים יותר (WITCHER 3). וכן - צפיה בסרטים (4K), פיתוח תוכנה (זה המקצוע), וגלישה ב-914 טאבים בו-זמנית התקציב הוא בערך 6000-7000. יש לי שני דגשים עיקריים שאל לחרוג מהם: א. המחשב חייב להיות אסתטי (לשיפוטי) כי יש לי OCD בעניין. אני מוכן גם לשלם על אסתטיקה לצורך העניין, גם אין לה הצדקה פונקציונלית. ב. המחשב חייב להיות מסוגל להחזיק לפחות ל-5-10 …

12. נקנה לפני כחצי שנה. אשמח לדעת בכמה למכור אותו ביד2 כיום..

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. היי חברים , הגעתי מהT61 ומאוחר יותר ל T400 , אחרי זה לטושיבה חדיש שקיבלתי מהעבודה וכרגע אני מחפש תחליף אני מחפש מחשב נייד קטן וחזק (10"-11" , אפשר לגדול ל 12" במקרה הקיצוני) אני לא יודע את הבדלי הגודל בין 14-15 ל13-12 מבחינת גודל אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קטן וקל אני מוכן להשקיע תקציב של עד 4K (אולי קצת יותר) ראיתי כמה מאוד חזקים של LENOVO אבל הם מגיעים ל7 ו 8.. האם יש חיה כזו? מחשב קטן מאוד וחזק? הסתכלתי על כמה מפרטים אבל התחלתי לחרוג לכיוון ה 13" חשוב שיהיה בו 4GB זכרון (אני עובד המון ב VMWARE WORKSTATION) ודיסק מהיר (7200RPM) ראיתי שיש כמה דגמים נחמדים של I3 וכמה של AMD ATHLON NEO 2 אבל הבנתי ש NEO 2 הוא יותר כמו ATOM מאשר I3.. מחפש תשובות תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by spider272,

אהלן חברים רוצה לקנות רק את הדברים הבאים לוח מעבד מארז זכרונות ספק כח למטרת גיימינג וסרטים ברוזולוציית 1920x1080 תקציב סביב ה3 וחצי העלתי שני תמונות של מה שאני חושב ללכת עליו לבינתיים

15. שלום רב אני מרצה באוניברסיטה, אך כיוון שאיני מתמחה במחשבים אשמח מאוד לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. תקציב: 3000-4000 שקל מטרות המחשב: עבודה עם יישומי האופיס (בדגש על מצגות Powerpoint וקטעי וידאו), כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט. דברים בסיסיים ולא משהו כבד או מורכב. אין לי צורך במשחקים או תוכנות גרפיות מסובכות (אני מלמד פסיכולוגיה ולא אדריכלות...). גודל המסך: רצוי משהו שיהיה קל לשאת אך לא קטן מדי. כנראה בסדר גודל של סדרת Thinkpad (קצת יותר קטן מ 15"). משקל: שיהיה סביר. רצוי קל. זמן סוללה: ארוך ככל שניתן. יציאות: סטנדרטיות. יציאה למקרן בארקו, USB וכדומה. בלוטות': לא קריטי גודל כונן קשיח: גודל סביר. אין צורך במשהו גדול במיוחד. כונן אופטי: נראה לי שכן הערה נוספת: יש לי גם…

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. מחפש מחשב נייד לבתי (בת 9) בעיקר לגלישה, סרטים, יוטיוב, מוזיקה, משחקים קלילים (קז'ואל) ואופיס. מעדיף שיהיה טיפה אוברקיל כי הוא אמור לשמש אותה פרק זמן לא קצר ובא במקום מחשב נייח. לא חייב להיות ממש ממש נייד אבל עדיף שלא יהיה בלטה של 3+ ק"ג. אני מאמים שמשהו בסביבות ה-13.3-14 אינטש יהיה מצויין אבל גם 15 אינטש בא בחשבון. הדגש שלי הוא על מסך סביר ככל שניתן בתקציבים האלה, חיבוריות ויכולות מדיה ופחות על נוחות הקלדה ומשקל. התקציב בהחלט גמיש אבל לא הייתי מעוניין לעלות המון ללא צורך של ממש. תודה!

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by Eran23,

1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שהתקציב יהיה כמה שיותר נמוך אך אם יש צורך רב אז עד 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב מיועד לגיימניג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. middle earth shadow of mordor , The Evil Within -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ רזולוציה- 1920/1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by iLoveElectrO,

אני רוצה להיות בטוח שאין בעיה עם אחד מהרכיבים במפרט הזה לפני שאני מזמין אותו: http://www.tms.co.il/preview/spec/pvnqejyu מה דעתכם?

• 24 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שח חריגה עד מקסימום 500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לתיכנות בVisual studio אולי פוטו שופ ותוכנות עיצוב דומות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קטן עד עד מקסימום 2.20 קילו 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. אהלן. אז ככה. ברשותי מחשב P3 733MHz אשר שירת אותי נאמנה מעל לשש-שבע שנים [נקנה כחדש והורכב בזמנו בהמלצת דרי פורום זה]. היום הבנתי סופית שהוא הפך להיות בית קברות לאלקטרוניקה. המחשב נתקע פה-ושם ("קופא"); וכל הנסיונות שלי להחיות אותו או אפילו לברר מה מקור הבעיה עלו בתוהו. לפיכך החלטתי שעלי להתחדש במשהו נחמד יותר. לצערי, העניין שלי בחומרה ירד משמעותית בשנים האחרונות, והפעם איני מתכוון להשלים את חוסר הידע שלי ולברר בקשר לכל חלק וחלק או לנסות להרכיב משהו" טוב", אלא פשוט לקנות מחשב מוגמר וסביר מאחת מהיצרניות/חנויות הגדולות ולסגור עניין. בשביל לא להיות לקוח הדיוט לחלוטין, ובגלל שאני זוכר מה טיב הפורום, הייתי רוצה לשאול: התקציב שלי עומד בערך על 4,000 ש"ח (אלפייה לכאן או לכאן).…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. ראיתי שהפורום הזה מקצועי מאוד אז החלטתי לשאול האם הקניה שלי בסדר... אני צריך את המחשב למשחקים, אינטרנט,אנימציה בפלאש(לא שזה חשוב כי פלאש יכול לעולת גם על מחשב פנטיום 2) וקצת בפוטושופ. אז ככה : מפרט 1): מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 2800+ (S-754) box 960 1 960 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl 570 1 570 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 470 1 470 כרטיסי מסך? ATI Price Units Total RADEON 9600Pro TV,DVI 128MB 820 1 820 דיסקים קשיחים? Hitachi(IBM) Price Units Total 80GB SATA 400 1 400 צורבים? CD Recorders Price Units Total LG 52 x 32 x 52 (kit) 160 1 160 מארזים? Price Units Total HEC Co…

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. על מנת מנת להקליט למשל שירים וכדומה מאתרים אני משתמש בתוכנת Audacity. במחשב הזה יש כרטיס קול מובנה של אינטל ואין אפשרות להגדיר "עירבול סטריאו" ולכן ההקלטה פועלת דרך המיקרופון. האם יש פתרון א תוכנה לבעיה הזאת?

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. שלום רב לכולם. לאחרונה קיבלתי אישור בעבודה לרכישת מחשב חדש אשר ישמש אותי להכנת מדריכי וידאו בפרימייר פרו (על איכות HDR) וכן ישמש לעריכה גראפית בתוכנות פוטושופ,אילוסטרייטור וקורל דרואו. אשמח לקבל הכוונה ע"מ לעשות רכישה יעילה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ושאר תוכנות עריכה שפירטתי בשימוש על בסיס יומי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by itay442,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה) ? משחקים, תכנות, סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Visual studio, Solidworks ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מעוניין במסך איכותי. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? starcraft 2, call of duty, crysis 2 וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכ…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים