עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by RomanKr,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? בסביבות 5.5K במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +/- כמה מאות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כמה שיותר לפי התקציב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אין משהו ספציפי * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מ…

• 3 תגובות
    • 706 צפיות
  2. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, סרטים ואינטרנט * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?500GB * כונן אופטי? לא קריטי אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חברות אמריקאיות (HP/DELL וכו') * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שלוש שנים אחריות לפחות התקציב הוא 2000 ש"ח בערך אבל אפשר לעלות עד 2500 ואם לפי דעתכם זה לא מספיק עדיין אז תגי…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. Started by spitzi,

היי, שדרגתי מארז, ספק כוח (S12II-620) וכרטיס מסך (GTX 560Ti). עדיין, יש לי לפעמים "שיהוקים" במשחקים, בלי קשר לרמת הגרפיקה, ואפילו בניגון סרטי HD. החלקים שלא שדרגתי עדיין הם: + מעבד E8400. + לוח אם בן 3 שנים של MSI. + שני הארד דיסקים 250GB של WD, באחד מהם כבר התגלו סקטורים פגומים. + זכרונות 2X2GB 800 MHz של מושקין. אני לא חושד שמקור הבעיות הוא בזכרונות, במעבד או בתוכנה, מה שמשאיר רק את לוח האם וההארד דיסקים. האם הארד-דיסק 0.5TB חדש יפתור את הבעיה ? בנוסף, חשבתי לשדרג ל-2500K עם לוח אם תואם. אבל אני יודע שהולך לצאת דור חדש של מעבדים לקראת סוף מרץ, האם שווה לחכות לכך כדי שיוזלו מעבדי SB הנוכחיים ? תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by Ninja,

היי,שלשום הלוח של ה HTPC שלי שבק חיים. המפרט שלו היה : A64 3200@ 2600MHZ MSI K8N Neo 2 Samsung UCCC 512X2 @ 520Mhz 73GT המחשב מחובר ל LCD 32 ושימש להרצת סרטי HD בלבד,עשה את זה לא רע. עכשיו אני לא מצליח להשיג לוח אז חשבתי כבר להשקיע על מחשב זול,לתת לו OC ולהגיע לתוצאות טובות בתקציב נמוך. במפרט אני צריך ככה : מעבד שידוע כאובר-קלוקר טוב זכרון שיודע לתת באסים גבוהים לוח שיידע להתמודד עם שתי הדרישות הקודמות בלי ליפול - יציבות חשובה לי מאוד מארז לא משהו מי יודע מה - אבל חשוב השקט ספק לא ג'נרי כרטיס מסך שיתאים לתכני HD מה אני לא צריך: הארד דיסק כונן CD\DVD\RW Floopy תודה רבה לממליצים,אני מקווה שנוכל להוציא את הטוב ביותר מהתקציב הנ"ל!

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  5. Started by caramon,

הכנתי מפרט:[table][tr][td]מעבד: [/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray מחיר: ₪925 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד מחיר: ₪54 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td]Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 מחיר: ₪610 [/td][/tr][tr][td]זיכרון: [/td][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד מחיר: ₪105 [/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך: [/td][td]Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 Ultra Durable - בקניית מחשב חדש בלבד מחיר: ₪1040 [/td][/tr][tr][td][/td][td] סה"כ: ₪2839 הרכיבים שיש ברשותי(קיימים) הם: מארז: Soprano DX דיסק קשיח : Seagate Barracuda 7200.12 500GB ST3500413AS ספק :HK701-11PEP התקציב הכולל…

• 4 תגובות
    • 600 צפיות
  6. טוב, ישר ולעניין. רוצה, וסגור על מחשב נייד. מחיר עד 6000. אני רוצה מחשב נייד שיוכל להרביץ משחקים כמו CSS, Far Cry, Crysis (לא נורא אם לא בגראפיקה מקסימלית), אבל שנגיד, משחקים כמו Black & White 2 וGuild Wars הוא כן יוכל להריץ על גראפיקה מקסימלית. אני גיימר אז הייתי מעדיף מסך כמה שיותר גדול וכרטיס מסך טוב. חשוב לי שלא יהיה פחות מ250 ג'יגה בדיסק הקשיח, ולא פחות מ3 ג'יגה זיכרון ראם. הייתי מעדיף שיהיה XP ולא ויסטה, אבל זה פחות חשוב. אם אפשר אז שיישרוד עוד כמה משחקים עתידניים חחח.. למשל Huxley. הציעו לי כבר את ה HP DV51179EJ. אל תישאלו עכשיו שאלות במקום לענות בבקשה, אני ממש רוצה אותו ליום הולדתי שב23, ואני לא רוצה לחכות כמה ימים כדי שיישאלו "איזה מעבד?". המליצו ל…

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by LiavMe,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 (עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד ועבודה משרדית קלה( word excel) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DayZ Bf3/4 Gta V ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. מחשב מבוסס Intel ייעוד המחשב: גרפיקה כגון: Photoshop, Illustrator, Indesign. עדיפות ל-4GB זכרון ומעלה. מסך LCD 19' או 22' (אם יכנס בתקציב). מקלדת ועכבר - סט פשוט והרגיל של מיקרוסופט. צורב DVD. רמקולים ממוצעים בסיסיים. התקציב הוא עד 3.5K עם חריגה קטנה גג 4K, עדיף לא להגיע לזה. מקווה שתצילחו לבנות מפרט איכותי. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 818 צפיות
  9. אהלן, מבקש מפרט למחשב לתכנות וגרפיקה בעיקר (קצת סרטים ומשחקים) בתקציב של עד 4K (ניתן לחרוג עד 200-300 ש"ח) 1) תקציב : 3500 עד 4000 ש"ח 2) שימושים : - פיתוח תוכנה (.NET,visualStudio ) - גרפיקה ועריכת וידאו (כתחביב 30% שימוש) MAYA,3dMAX,PhotoShop - משחקים (בסגנון flightSimulator) וסרטים 3) יש צורך בציוד היקפי לגבי מסך מתכנן על 23" FHD 4) מבחינת שקט - עדיף כמה שיותר (7 מ 10) 5) ללא OC 6) לא מתוכנן שדרוג משמעותי מעדיף משהו שימשוך לשנים תודה מראש

• 6 תגובות
    • 947 צפיות
  10. Started by eliharel,

אהלן אנשים. אני הולך לקנות מחשב חדש כשהוויצ'ר 3 הוא מה שעומד לנגד עיני. זה לא שהוא יהיה המשחק היחיד שאני אשחק בו, אבל הוא מה שחשוב לי למקסם בהגדרות הגרפיות. אני תוהה האם יש לטעם לחכות עם הקנייה? הסיבות העיקריות שגורמות לי לשקול לחכות הן האפשרויות שתצא חומרה חדשה עד המשחק, או לא הרבה זמן אחרי שהוא ישוחרר ב-19 למאי, או לחלופין ירידה משמעותית במחירים בחומרה הקיימת שתאפשר לי מפרט יותר חזק. כי לפי מה שקראתי, יתכן שהוא אולי יהיה המשחק הכי תובעני לשנה הקרובה, כך שאני אצטרך את המפרט החזק ביותר שאני יכול להרשות לעצמי. לפי מה שאני זוכר, כשהם עשו את ה-hands on event בסוף ינואר, הם הציגו את המשחק על הגדריות high, לא אולטרה, והיו צריכים מפרט עם 980 SLI בשביל זה, אז אני לא אופטימי מי י…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. היי, אני מחפש המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 1500 ש"ח. מבחינת שימוש - עבודה משרדית, גלישה, קצת משחקים - לא משהו רציני. לא חייב ניידות או משקל נמוכים - המחשב יהיה קבוע בבית. המליצו לי על: Asus Eee PC 1015PX NetBook מאפייני מפתחתצורה : NetBook סדרה: Eee PC יציאות :VGA , USB , RJ-45 (רשת) כונן אופטי :1159לא כולל מידות גודל מסך (אינטש):10.1 אינטש משקל (ק"ג) :1.25 ק"ג נתונים טכניים סוג מעבד:Intel Atom נפח זכרון(RAM) (MB) :1024 MB סוג הזכרון :DDR3 דיסק קשיח (GB) :250 GB מצלמת רשת :כולל סוג מסך:WSVGA רשת אלחוטית :802.11g , 802.11b , 802.11n Bluetooth :כולל דגם מעבד:N570 מה דעתכם? תודה, רם

12. אהלן חברי HWZONE אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרת סרטים ואינרנט בגדול וגם טיפה ללימודים אז חשוב זמן סוללה ארוך ושיהיה קל בהתחלה המליצו לי על http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747060 N1201 של אסוס ואז מישהו הציע לילהוסיף טיפה כסף ולקנות את זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754110 UL20A גם של אסוס על מה אתם ממליצים מבניהם,או שבכלל יש לכם מחשב אחר שהייתם ממליצים עליו ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 970 צפיות
  13. Started by Yaniv Vibe,

צריך מחשב לדיי ג"יי - לא אנטרנט לא כלום נטו מחשב חזק עם כרטיס מסך מינימלי. לא אוהב MAC ! עד היום 5 שנים עם DELL ומרוצה. לא באתי לשאול מפרט אלא רק מניסיונכם מה עדיף חברת DELL או LENOVO ? מבחינת חברת מחשב ? תודה !

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום. אני צריך ממכם עזרה ברכישת מחשב נייד חדש. השימוש העיקרי שלו יהיה להריץ איזה סימולטור עם דרישות לא גבוהות במיוחד. אני צריך כמובן שהוא יכלול לפחות 512 זיכרון וצורב. הנה קישור לסימולטור והדרישות שלו http://www.shalat.co.il/item.php?pid=31 מה הכי מומלץ בטווח מחירים זה? תודה אור

• 0 תגובות
    • 756 צפיות
  15. Started by alord,

שלום דרוש מחשב ב-2000 ש"ח שיתחרה בהצאה הבאה" [glow=red,2,300]מארז[/glow] מחשב ומארז איכותיים ביותר עם פח עבה כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות אחריות לספק הכח ל-3 שנים מבחר מארזים בתצוגה בסניפים ניתן לרכישה עם כל מארז מכל יצרן זיכוי לספק 500W MAX פחות 50 ש"ח [glow=red,2,300]מעבד [/glow] AM2 5200 X2 DUAL CORE 64BIT 105ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 6000 250ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 6400 ניתן לרכישה עם כל מעבד אחר [glow=red,2,300]לוח אם[/glow] MSI K9N NEO V3 FULL ATX FULL ATX 560 NVIDIA יתרון חשוב - צ'יפסט כרטיס קול 7.1 ( 8ערוצים) כרטיס רשת 1G או לוח GIGABYTE MA69VM-S2 או ASUS M2N זיכוי ללוח ASUS M2N-MXSE פחות 190 ש"ח ניתן לרכישה עם כל לוח אחר מכל דגם וכל חברה [glow=red,2,3…

• 4 תגובות
    • 721 צפיות
  16. Address: Ramat-Gan, St. Haroe 2, Telephone: 03-6728681 Date: 15/4/2007 Time: 18:44 № Code Product Price Quant. Summ 0 9164 17" Viewsonic VP720B Black Silver Pivot 4ms LCD Monitor 1350.00 ¤ 1 1350 ¤ 1 9560 Abit AB9 LGA775 Intel 965 DDR2 + 1000 LAN Motherboard 687.00 ¤ 1 687 ¤ 2 8512 Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 151.00 ¤ 1 151 ¤ 3 672 Computer Integration + New Operating System Installation 250.00 ¤ 1 250 ¤ 4 8633 Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply 429.00 ¤ 1 429 ¤ 5 10475 Enermax ECA3050-BS Chakra Mid + P/S Not Included Black Case 360.00 ¤ 1 360 ¤ 6 10141 EVGA e-Geforce 880…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by pro.surfer,

שלום לכולם, יש לי כבר שנתיים מחשב נייד של טושיבה מסדרת A300 שמתי לב שמצלמת האינטרנט שלי לא עובדת. לפי תוכנת המצלמה של טושיבה כניראה שחסרים הדרייברים. לא מצאתי באתר של טושיבה את הדרייבים יש לי חלונות 7 64 ביט ULTIMATE. את המחשב קיבלתי עם ויסטה. אני זוכר שבעבר המצלמה עבדה עם המסנג'ר. יש למישהו מושג ? תודה מראש טל.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. מיועד לשימוש הילדות (8 ו-11) לסרטים, משחקי-דפדפן ושימוש משרדי. ישמש כתחליף למחשב נייח אז ניידות/משקל/חיי סוללה לא קריטיים. לא יחובר אליו מסך אז חשוב דגש על מסך גדול ואיכותי ככל שהתקציב מאפשר. תודה התקציב גמיש אבל אין פה כוונה להתפרע ועדיף לחסוך אם אפשר... רק אם יש סיבה מאוד טובה.

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  19. היי אנשים אני טס עוד שבועיים לניו יורק. רציתי לדעת אם כדאי לי לרכוש משם חלקי מחשב. האם המחירים זולים בהשוואה לארץ? מה בנוגע לאחריות? והכי חשוב..מאיזה חנות אתם ממליצים לי לקנות מניו יורק אם כן. בתודה מראש שי המפרט למחשב שלי הוא בגובה 4500-5000 ש"ח.בחרתי את המפרט מהפורום פה.כמו כן כנראה שאני אקנה גם מסך של ויסוניק דק.

• 2 תגובות
    • 708 צפיות
  20. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4500 מזומן 2. מטרות המחשב? סרטי HD אינטרנט ומיכוון שאני סטודנט להנדסת מכונות אני בסמסטר ב' אתחיל לעבוד עם תכונת Solid works 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא ולא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? השקט חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא 11. במפר…

• 5 תגובות
    • 623 צפיות
  21. שלום HWZONE, בעוד כחודש אני רוצה לקנות מחשב נייד בפעם הראשונה בחיי, אני מבין רק בנייחים (וגם בזה לא התעסקתי כבר כשנה) ואני מחפש משהו זול (4,000 ש"ח זה זול יחסית למחשבים ניידים איך שאני מבין) וחזק, בכל שנה תמיד יש איזה מציאה, איזה מוצר שמתבלט בערך תמורת מחיר. אני רוצה אותו! חח אני צריך גם אחריות 3 שנים -חובה!- ומעדיף שיהיה כרטיס מסך נפרד מהלוח אם (ביצועים במשחקים), חיי סוללה פחות חשוב לי אבל מן הסתם גם רלוונטי שלא תיגמר הסוללה בשעה... באופן כללי שום דבר שאני רושם לא חקוק בסלע, גם לא המחיר, אם יש איזו שהיא המלצה בכל תחום ממה שאני כותב פה תציעו אני אשמח להשכיל. מטרות המחשב? משחקים (מומלץ שיוכל להריץ משחקים חדשים הכי טוב שאפשר), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, ב…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by רמידורון,

שלום הוצא לי מפרט מחשב , מה דעתכם על המחיר? ו הפריטים במחשב: 1. לוח אם P5GD1 של ASUS 2. מעבד P4 של אינטל 775 , 3GB עם זכרון מטמון 1MB 3. דיסק קשיח 160GB של MAXTOR SATA 8MB 4. כרטיס מסך RADEON X700 PRO 256 MB VIVO 5. זכרון 1GB - ארבע זכרונות של 256MB כל אחד של KINGSTONE

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  23. Started by GRiM,

Intel P.4 2.8 GHz + מאוור חזק, מיועד למעבדים חזקים. [ 900 ¤] [600 ¤] 512MBx2 DIGMA DDR2 [600 ¤] WD 160GB Hard Disk [800 ¤] Intel 865-PE RockLake [900 ¤] LeadTek GeForce 6800 TDH 128MB AGP המחירים בסוגריים אלה הם הצעותיו של המוכר, כמובן שלמחירים אין שום קשר למציאות . בסופו של דבר המוכר הסכים למכור לי את כל החלקים הנ"ל ב-2200 ש"ח. מה אתם אומרים? שווה/כדאי?

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  24. שלום לכולם, המחשב הולך לשרת אותי שנתיים וחצי (למעט הרכיבים שאגיד עליהם) להלן הדרישות מהמפרט: 1. מסך IPS לא לחסוך בעניין כי הולך לשרת אותי עד המוות... 2. מארז איכותי + ספק איכותי אמורים לשרת אותי גם כן עד המוות... 3. מעבד מתאים לOC + קירור סביר עד 200 ש"ח, היות והתקציב נמוך אני הולך לבצע OC בינוני. 4. כ"מ סביר לא צריך מטורף, אני לא הולך לשחק באיכותיות גרפיות מטורפות, אני לא חובב גרפיקה, יותר משחקיות אבל שיריץ משחקים חלק (מבחינתי בהגדרות הכי מחורבנות שקימות אבל חלק)... 5. חובה אופציה לחיבור לשני מסכים במקביל (כאילו שהם ממשיכים זה את זה). 6. בגלל ניסיון גרוע עם כ"מ אם אפשר עדיפות גם לכרטיס גרפי OB.- 7. רצוי שקט יחסית... תקציב עד 4000 ש"ח, נא להשתץדל לא לנצל את התקציב, עדיפות…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Mozeliko,

אשמח אם תוכלו להחוות דעה על המפרט הבא (המחשב משמש לשימוש משרדי כולל עבודות גרפיות קלות עם פוטושופ) תודה מראש למגיבים [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 685 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.