ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
בס"ד שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עבור משחקים עד סכום כולל של 4500 ש"ח (עם חריגה של 100 ש"ח גג). אני לא זקוק לרמקולים ומסך, אבל כן אשמח אם תכללו ציוד היקפי של מקלדת ועכבר וכמובן מארז וספק וכל מה שמחשב סטנדרטי מכיל דבר אחרון, אשמח שהמפרט יכלול SSD בגודל כלשהו, אני סומך עליכם שתוכלו להמליץ לי על הגודל המתאים בתקציב הנוכחי. בתודה מראש ושבוע טוב! נוריאל
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מצאתי דיל טוב על ליג'ן 5 פה https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Legion-5-144Hz-Ryzen-7-4800H-16GB-256GB-SSD-GTX-1660-Ti-Microsoft-365/124428555365 המוכר עם המלצות בשמיים ונמכרו כבר 39 חתיכות מהדיל הזה. המחשב עצמו לא חוצה את רף ה1000 דולרים (וכאן השאלה, מה הפרוצדורה אם אני חוצה את רף ה1000?, כמה משלמים ולמי?) לעומת אמזון ששם המחיר קופץ בעוד 200-300 דולר. המחשב נמכר כחלק מגלובל שיפינג פרוגרם של איביי אז מדובר במחיר מלא כולל מכס ומשלוח: Item (1) US $919.99 Shipping to 67224 US $55.97 Import charges US $193.66 Subtotal US $1,169.62 מעולם לא רכשתי מאיביי משהו בסדר גודל כזה…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב באזור 4000 עד 4500 ש"ח הצורך הוא לעריכת תמונות בעיקר, רב הזמן שימוש ב LIGHTROOM, מעט פוטושופ, עריכת ווידאו בסיסית מטרות המחשב? בעיקר עריכת תמונות לייטרום, עבודה גם עם פוטושופ אבל לא ברמה גבוהה וכבדה במיוחד, עריכה בסיסית של ווידאו, וכמובן גלישה ושימושים רגילים כמו אופיס וכד' * גודל המסך? 14 אינץ' ומעלה, בכל מקרה כנראה יתווסף מסף חיצוני ללא קשר לתקציב * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD, וחשוב שהמסך יהיה מפאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד * משקל רצוי? אין צורך במשקל קל במיוחד, מספיק משהו סטנדרטי מעדיף שהתקציב יילך על דברים אחרים ולא על המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באו…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים!!!!!!!!! שומעים אני קונה מחשב פצצה חדש ודוד שלי אמר לאבא שלי שפנטים 4 זה מחשב טוב ולא החברה השניה כי אינטל זה לחלשלושים ואני מתלבט על מה ללכת והמחשבים הולכים לעלות ככה 6 אלף שקל ולא איכפת לי כי אבא שלי משלם והמחשב יהיה חזק ויהיה אפשר לשחק פה את כל המשחקים החדשים גם דום אז אם מישהו יכול להמליץ לי או על פנטים 4 או על השני אם זה בסדר תודה אחים שלי בעיש תעזרו ותצאו גברים
-
- 39 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אחי רוצה לקנות מחשב נייד חדש והתייעץ איתי לגבי איזה מחשב לקנות. יש לי MacBook Pro מהעבודה ואני מחפש לו מחשב שיעבוד חלק כמוהו אבל שלא יעלה 10,000 ש״ח אלא יותר באזור של ה - 5000 ש״ח. אין צורך באריזה מהודרת או מסך רטינה או שיהיה קל כמו המק, אבל כן שיעבוד חלק, שהמערכת הפעלה תעלה מהר ושתוכנות יעלו מהר ולא יתקעו. היה לי ניסיון ממש רע עם לפטופ Dell Latitude E6400, שהתחמם ועשה down-clocking כל הזמן, ובאופן כללי היה איטי בהרצת תוכנות. מטרות המחשב: עבודה משרדית (אופיס ותוכנות שונות), אינטרנט, סרטים, מוסיקה. אין צורך בהרצת משחקים. גודל מסך: 15 רזולוציית מסך: אני מניח ש 1920x1080, לפי מה שראיתי זאת רזולוציית מסך די סטנדרטית. משך סוללה: לא ממש חשוב, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לח…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU - [482 NIS] 1 Motherboard : Gigabyte GA-7VAX VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, LAN, USB 2.0) - [517 NIS] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory - [688 NIS] 1 Hard Disc : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD - [698 NIS] 1 Video Card : Leadtek Winfast Geforce 4 TI4200 AGP8X 128MB DDR Video Card - [1,060 NIS] 1 Sound Card : Creative LIVE! 5.1 Bulk Sound Card - [215 NIS] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive - [56 NIS] 1 CD/DVD-ROM : DVD-ROM AOpen 16/48 Retail - [294 NIS] 1 CD/DVD-RW : Lite-On 48/12/48 Retail CD-RW - [358 NIS] 1 Modem : Encore (Luc…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה חודשים רשמתי פה שאני רוצה מחשב, אבל בסוף זה לא קרה, גם כי רציתי לחכות לכרטיסי מסך החדשים וגם מבחינת תקציב (שגדל גם) אני אשמח אם תגידו לו אם המפרט שבניתי טוב זה מה שאני לוקח איתי מהמחשב הישן 4-5 כוננים מגנטים מסך:Dell UltraSharp U2410 ועכשיו לשאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 6600 פלוס מינוס ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית/תכנות , תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי 2 שאלות שאשמח אם תסייעו לי בהן. הראשונה, רכשתי מחשב lenovo flex והוא מגיע עם כונן הייברידי, והייתי מעוניין להוסיף לו כונן SSD אבל בשל העובדה שהמחיר מאוד גבוה ואני לא רוצה לשלם 1000+ ש"ח על כונן של חצי טרה, ואין לו מקום לכונן נוסף לכונן הקיים (אין לו כונן אופטי שיכול לשמש כמקום לכונן או משהו) אז גילית את העובדה שיש לו חריץ M-SATA פנוי על הלוח אם אבל ללא מקום בפועל לכונן. (מצורפת תמונה) וישנו את המוצר הזה http://www.mydigitaldiscount.com/mydigitalssd-256gb-super-boot-drive-42mm-sata-iii-6g-m.2-2242-ngff-ssd/ שאמור להתחבר לחריץ הפנוי ולהיות כונן SSD. (מצאתי קישור למוצור שעל פניו נראה שהוא שולח לארץ http://www.mydigitaldiscount.com/mydigitalssd-256gb-su…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה) ? משחקים, תכנות, סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Visual studio, Solidworks ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מעוניין במסך איכותי. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? starcraft 2, call of duty, crysis 2 וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכ…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד חדש של HP התקנתי עליו windows 7 לא חוקי זמני ועכשיו יש לי windows xp חוקי ואני לא מצליח להתקין אותו. הוא טוען את הדיסק ונתקע בתחלית ההתקנה עם מסך כחול והודעת שגיאה. אם אפשר עזרה מה לעשות??
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לבתי (בת 9) בעיקר לגלישה, סרטים, יוטיוב, מוזיקה, משחקים קלילים (קז'ואל) ואופיס. מעדיף שיהיה טיפה אוברקיל כי הוא אמור לשמש אותה פרק זמן לא קצר ובא במקום מחשב נייח. לא חייב להיות ממש ממש נייד אבל עדיף שלא יהיה בלטה של 3+ ק"ג. אני מאמים שמשהו בסביבות ה-13.3-14 אינטש יהיה מצויין אבל גם 15 אינטש בא בחשבון. הדגש שלי הוא על מסך סביר ככל שניתן בתקציבים האלה, חיבוריות ויכולות מדיה ופחות על נוחות הקלדה ומשקל. התקציב בהחלט גמיש אבל לא הייתי מעוניין לעלות המון ללא צורך של ממש. תודה!
-
- 31 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, יש ברשותי נייד ישן של MSI עם סוללה BTY-M66 של 4400 מילי אמפר שהולכת לשבוק חיים. מכיוון שהדרישות מהלפטופ הן די בסיסיות אני מעדיף לקנות סוללה חדשה מאשר לפטופ חדש. מישהו יודע היכן ניתן למצוא חנות אמינה שמוכרת סוללה כזו? ראיתי כמה סוללות כאלה בEBAY במחיר של 35$, אבל אני לא יודע כמה הם אמינים (לרוב הסוללות משם הן מזוייפות), ובארץ המחיר שלהם הוא מעל 400 ש"ח.
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום... התחלתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה לא מזמן... אז.. תקראו לי צעיר מסטול שובניסת ובן ... אבל.. חשבתי שאתמודד בלימודים הללו בלי מחשב נייד ע"י זה שאסתמך על המחשבים במקום לימודי.. אז..כניראה שטעיתי אז אני מחפש מחשב נייד. מה שחשוב לי במחשב מסך מט 15.6" קשיח לפחות 500GB 4G RAM שיחזיק שעתיים 3 התוכנה הכבדה ביותר שאריץ עליו כניראה היא C++ או משו כזה. אוכל להתקין מערכת הפעלה לבד. כך שזה לא כזה חשוב שיהיה כלול בתוכו. חשוב לי חיבור HDMI והמינימום ההכרחי חשוב שלא יהיה כבד.. כלומר עד 2.3~ זה סבבה תודה רבה
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר לחיבור אלחוטי(או קווי. צריך את שניהם. גם כרטיס חוטי וגם אלחוטי) ולכתיבה וקריאת אימיילים. כמובן גם לגלישה רגילה באינטרנט. הוא לא צריך להיות מכונת משחקים. עכשיו העניין של עריכת הוידאו: אמא שלי עובדת על תוכנת פרמייר 6(כן, זו הישנה משנת 2001 לערך). היא עובדת על מחשב נייח. המחשב הזה(הנייח) בעל שני גיגה זכרון ומעבד Intel Core 2 Duo E6600. לוח האם הוא GIGABYTE 965P-DS3 כרטיס המסך(הנפרד) הוא Sapphire RADEON HD 2400 PRO. פרמייר 6 רץ על זה יפה באופן כללי. אני מניח(אני צודק?) שכל מחשב חדש במחיר הזה(3500), יוכל להריץ את פרמייר 6 ללא בעיה. מצד שני, הייתי רוצה שהוא יוכל גם להריץ תוכנות כמו פרמייר פרו 4-5, או אולי אדיוס 6, ללא בעיה. במחשב הנייח ניסיתי את אדיו…
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ! להורים שלי יש מחשב שעובד, בלי עין הרע, כבר 7 שנים (+Athlon XP 2500) שמריץ גם היום WinXP ללא שום בעיות ואפילו בצורה חלקה. כבר אתם מבינים, שהצרכים שלהם הם לא בסיסיים, אלא תת-בסיסיים - רק בודקים מיילים ורואים סרטים קצרים (אפילו לא XVID) ששולחים להם במייל. עד כאן הסיפור, אז מה אני צריך מכם ידידיי: בגדול אני רוצה להחליף להם את המחשב למשהו קצת יותר עדכני , לא fancy אבל שקט לגמרי ! 1. מעבד בסיסי (אפילו E2xxx בא בחשבון) שיעבוד טוב עם קירור פאסיבי + גוף קירור פאסיבי 2. כרטיס מסך בסיסי, אלא אם כן מגיע on-board, שיהיה בעל גוף קירור פאסיבי 3. דיסק קשיח שקט - ופה אני מכוון לSSD (סדר גודל 15-30GB) 4. ספק כוח שקט לחלוטין גם כן. 5. מארז מאוורר (הרי צריך איכשהו סירקולציה כלשה…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. כעיקרון אני מתעסק הרבה במוזיקה ולכן קודם כול אני אציין שצריך להשאיר 1000 ש"ח לכרטיס קול שכבר יורד מהתקציב של המפרט. אני ארצה לשחק קצת(לפעמים), להתעסק עם מוזיקה(עריכה וכו) ,לעבוד הרבה מול המחשב באינטרנט לכן אצטרך מסך שלא הורס ת'עיניים אחרי כמה שניות ספורות(זה לא אומר שצריך מסך אל סי די). בכול מקרה,אני זקוק למחשב הטוב ביותר בתקציב הניתן. אפשר לחרוג ב100 ש"ח +- (אני בקושי מגרד ת4500),אם יש איזשהו דבר משתלם ששווה להוסיף מעל 100 ש"ח בו,רק תזכירו,ולא להכניס למפרט. אני גם אצטרך מקלדת בנוסף להכול(ללא עכבר). ובכן לסיכום: *מחשב לעריכת מוזיקה עם מקום איכסון של 120 ג'יגה לפחות(אני חושב) *מחשב למשחקים מסויימים,לא משהו מיוחד *מחשב טוב שיחזיק המון זמן,משתלם הוא צריך ליהיות. *אפשר…
-
- 33 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-15 לכל חודש. למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים מהחודש הקודם, נוספו מספר מוצרים חדשים, והרבה מהמערכות השתנו…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב בזמן הקרוב ואני צריך את עזרתכם בבניית מפרט. אז ככה, המחשב יהיה בשימוש לצפייה בסרטים, לגלישה באינטרנט ולשחק במשחקים(לא הכי חדשים שדורשים כ.מסך חזק). אני חושב יותר לכיוון של AMD + OC, ואני רוצה מסך 19" לסרטים. בקשר לכרטיס מסך, אני חושב אולי לקנות אחד חלש יחסית בהתחלה, שיריץ משחקים בסיסיים, ולשדרג למשהו חזק יותר מאוחר. אם תהיה אפשרות כזו אני שוקל לקנות מארז XPC (או משהו בסגנון). התקציב הוא בסביבות ה6K, חריגות קטנות אפשריות, עדיף לחסוך איפה שאפשר. בתודה מראש, Who_Cares
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לאמא שלי, כאשר כל השימוש שלה מסתכם בגלישה באינטרנט (ובעזרת השם אולי היא תסכים גם להתחיל להוריד סדרות/סרטים מהאינטרנט ולהפסיק את השימוש בכל הכבלים) ועבודות מינוריות ביישומי אופיס. שיהיה עם מסך בגודל של 15 אינץ'. חיי הסוללה והמשקל לא משנים. כן משנה שיהיה אפשרות לשדרוג כונן SSD ועדיפות למחשב שבא עם מערכת הפעלה (למרות שאפשר גם בלי). תודה לעוזרים * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (בעיקר) וצפייה בסרטים (בתקווה) * גודל המסך: כ-15 אינץ' * רזולוציית המסך: שלא יהיה מתחת ל-1366x768 * דרישות מיוחדות: אין * משקל רצוי: לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שתהיה יציאת HDMI * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=915408 מטרות שימוש: 1. והכי חשוב! שישרוד 3-4 שנים. 2. אופיס. 3. JMP 4. צפייה ישירה 5. קודי אני יכול לרכוש את המחשב הזה עם ווינדוס 10 DG7 ב2000 שקלים. האם כדאי?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, כל אחד יתן כאן את המפרט שלו. בימקום לפתוח תרדים אחרים. אפשר לתת את המפרטים,לבקש ביקורות ודעות. הנה המפרט שלי: מעבד: Intel Celeron D, 2800 MHzx 133 (בג'יגה בייתים זה 2.8 Ghz) לוח: Gigabyte GA-8S651M-RZ זיכרון: 256MB DDR דיסק קשיח: 80 GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce4 MX 128 MB כרטיס קול: Sound Blaster מערכת הפעלה: Micosoft Windows XP Profesional
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל את כל התקציב אבל אם אפשר לחסוך אז למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות עד 7500 2. מה שימושי המחשב , הרצת מכונות וירטואליות ותיכנות וגם תוכנות מוזיקה כמו cubase, כמובן צפיה בסרטים באיכות גבוהה, ומשחקים בקטנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMware , visual studio , cubase כולם בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" / 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוני…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן הקרוב אני הולך לעבור לדירה קצת פחות מרווחת וחשבתי שזאת הזדמנות מצוינת לבדוק אפשרות לעבור למחשב ALL IN ONE. הייתי שוקל IMAC אבל אני לא בטוח שאני רוצה לעבור מערכת הפעלה אחרי 24 שנים בערך של ווינדוס. האם הטכנולוגיה הזאת בשלה או שכדי לחכות עוד קצת? במידה וכן- השימושים שלי מאוד פשוטים. לימודים (קריאה וכתיבת מסמכים), צפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. יש לי מקלדת עכבר ורמקולים ככה שהפרמטרים היחידים שצריך להתחשב בהם זה האיכות של המסך, והמהירות עבודה של המחשב עצמו. אני מניח שתקציב יהיה בערך 4500. אני לא רוצה מסך 27' גדול ומעדיף 23. לא צריך מסך מגע. יש משהו מתאים ומומלץ? תודה לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אנשים, זקוק לעזרה בבניית מפרט לחבר, להלן השאלון: מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לנסות לחסוך כל עוד ניתן להכניס HD6970 למפרט. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן אם יתן שיפור משמעותי בביצועים. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים לגיימר כבד שמשחק תדיר. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן אופטי ובכונן דיסקטים. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? עדיפות לשקט אבל לא קריטי. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? כנראה שלא יהיה, אם…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-