עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by KKK,

היי כולם ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3400 ש"ח. לאחר מספר בדיקות הגעתי למסקנה שבמסגרת התקציב המחשבים הנ"ל די משתלמים. מה שנשאר זה לבחור אחד מהם,ופה אני צריך את עזרתכם. ה-EX400 הוא 14.1 ומגיע עם כרטיס מסך נחמד למשחקים קלים,המשקל שלו גם די קטן. ה-PR601 הוא 15.4 ומגיע עם כרטיס מסך משולב,הצ'יפסט שלו לפי מה שאני מבין טוב יותר,משקלו קצת יותר גדול. המחשב מיועד לסטודנט,אני מאמין ששני המחשבים יתאימו לתוכנות (לא של תלת מימד) אך יש מצב שהוא ישמש גם למשחקים מאוד קלים,שהאמת לדעתי אפילו המשולב יספיק. בקיצור מי עדיף לדעתכם? כדאי לקחת מחשב עם מסך קצת יותר גדול אך גם כבד יותר? מה לגבי איכות הבנייה? אני מבין שבמחשבים ניידים גם זה פקטור. יש שיקולים נוספים? קישורים: http:/…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by 111SHAR,

אהלן:) אני עושה תואר ראשון במד"מח עכשיו חייבת דחוף מחשב עדיף עד 3000 אבל אפשר עד 4000, מחפשת מחשב שיכיל תוכנות כבדות ויעמוד בפתיחת כמה דבריםם ביחד תודה לעוזרים!

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by pxst17,

I5 3470 8GB RAM לוח אם של GIGABYTE, לא יודע דגם במדויק. HD7950 SAPPHIRE SEAGATE 1TB ספק כוח SEASONIC S12II 520W מארז של TMS (הישן) המחשב בן שנה וחצי בערך.. כמה שווה למכור?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. שלום לכולם ותודה מראש. אני משתמש בעיקר ב-3DS MAX ו-UNITY3D כמפתח הדמיות גראפיות כבדות עם חישובי פיזיקה בזמן אמת...וגם משחקים. הגעתי למצב של תכנון סצנות במקס של שני מיליון פולי ויותר ואני זקוק לשדרוג רציני. תכל'ס נסגרתי כבר על מפרט ואני מעוניין לשתף אתכם כדי לשמוע חוות דעתכם לפני הקניה הדי יקרה אך מתבקשת. ובעיקר לגבי כרטיס המסך למי שמבין היות וזה הרכיב הכי חשוב במערכת ואני זקוק לכמה שיותר מעבדי קודה גם לפיזיקה בהדמיה אבל מצד שני ליתרונות שיתן לי כרטיס המסך המיקצועי החזק ביותר כיום בעבודה עם מקס. ההתלבטות היא או ה-k5100m או ה- GTX 880M כפול 2 ב-SLI מה שיכפיל לי את כמות מעבדי הקודה בחישובים כבדים בהדמיה אך יבטל היתרונות בעבודה בקאד...אשמח לדעתכם גם בנושא זה. זה המפרט: …

5. שלום חברים, אז זהו, עברו 10 (!!!) שנים, והגיע גם הזמן שלי לרכוש מחשב חדש, מה לעשות ואני לא רוכש מחשב כל יום... מטרת המחשב היא עיבוד תמונות דו-מימד, שימוש בפוטושופ ולייטרום. אני מעבד בממוצע כ - 1000 תמונות בשבוע, בזמן מאוד מוגבל כתחביב מעבר לשעות העבודה, כך שמהירות היא ערך חשוב. הצלחתי להרכיב את המיפרט הבא, עם הרבה קריאה בפורומים כאן ובעוד מקומות, המיפרט מבטא את הפילוסופיה שלי שקונים מוצר טוב, במקום שייתן שירות טוב, עם ראיה של היום ובעתיד של הצרכים שלי. אשמח מאוד לחוות דעתכם, המפרט לא כולל: SSD/SATA דיסקים שאביא בנפרד מרכישות שבצעתי בעבר. תודה רבה רבה רוני ! המפרט: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=40224

6. אני צריך לקבל מהעבודה את המעבד, אז שהמפרט לא יכלול את המעבד. יכול להיות שיש גם i5 2600k? ואם כן הוא יתאים למפרט של 2500k? תודה רבה מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל כמובן שלא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 , להשתדל מאד שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית-פוטושופ ופלאש, לא תלת מימד, ומדי פעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלאש פוטושופ וגם אפטר אפקט, באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Bat…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by belldom,

אפשר לחרוג במידת הצורך. (עד 500ש"ח) מחשב למסחר נטו, ללא משחקים, המרות או וידאו. מחשב אמור לעבוד 24 שעות ביממה. מארז מקורר (?). אמור להריץ 2-3 תוכנות במקביל שקשורות לבורסה שהעיקרית (והכבדה) ביניהם היא BIZPORTAL TERMINAL. לפיכך המחשב צריך גם להיות מחובר ל- 2-3 מסכים (אין צורך במסכים) חשיבות הרעש לא קריטית (6/10). צריך לכלול גם מערכת הפעלה + עכבר ומקלדת +צורב. איחסון לא צריך להיות גדול 500GB יספיק. לא מתוכנן אוברקלוקינג. תודה.

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. ראיתי את הפרסום הבא: ב-1900 ש"ח? P4 3.0E האם זה משתלם?

• 25 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by imac,

ניסיתי לקצץ כמה שאפשר אבל זה מה שיצא: מעבד - מעבד - AMD ATHLON XP 1800 + FAN - 557 ש"ח לוח אם - EPOX 8K5A2N KT333 - 634 ש"ח זיכרון - Micron 256MB PC266 DDR - 411 ש"ח כונן קשיח - Maxtor 60GB 7200RPM - 570 ש"ח כרטיס מסך - Triplex Silver Geforce 4 Ti4200 128MB DDR - 1037 ש"ח כרטיס קול - Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 - 253 ש"ח צורב - LG 32x10x40 retai - 348 ש"ח כונן דיסקטים - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 - 69 ש"ח מארז - TASK CASE - 6688 - 273 ש"ח ספק - Tsunami 350 Watt - 131 ש"ח קירור מעבד - Thermaltake VOLCANO 6CU - 87 ש"ח סה"כ = 4400 ד"א - משהו יודע אם המארז הזה מגיע אם ספק? תודה! ;D

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. טוב זהו המפרט מ KSP אני מקווה שתוכלו לעזור לי להוזיל קצת את העלות וכל זאת שהמחשב יהיה מנוצל טוב ושהרכיבים יהיו מ KSP מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 755 1 755 לוחות אם למעבדי ?AMD? MSI Price Units Total K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra) 910 1 910 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos 290 1 290 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E 1050 1 1050 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD 490 1 490 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 (Black) 50 1 50 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 354…

• 31 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שילמתי 5600 ש"ח (מחיר התחלתי 4999) לפני פחות מחודש, עכשיו הוא מוצא למכירה במחיר התחלתי של 3144 ש"ח. כמו כן זמן הסוללה הוא רק שעה וחצי. באתר כתוב: "זמן סוללה - אין נתונים". למישהו יש דעה בנושא? :'(

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by Godforsaken,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. במידה וייצא זול יותר אז אחלה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה דו מימדית וגם תלת מימדית (במידה הרבה יותר קטנה), ציור בעזרת וואקום כמו גם משחקי מחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): שימוש כבד בפוטושופ, אילוסטרייטור, זיבראש, אינדיזיין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וויצ'ר 3, פולאוט 4 ועוד כל מיני דברים חדשים וטובים שאמורים להגיע כמו ווארהאמר טוטא…

13. שלום, אני רוצה לקנות מחשב בזמן הקרוב ואני צריך את עזרתכם בבניית מפרט. אז ככה, המחשב יהיה בשימוש לצפייה בסרטים, לגלישה באינטרנט ולשחק במשחקים(לא הכי חדשים שדורשים כ.מסך חזק). אני חושב יותר לכיוון של AMD + OC, ואני רוצה מסך 19" לסרטים. בקשר לכרטיס מסך, אני חושב אולי לקנות אחד חלש יחסית בהתחלה, שיריץ משחקים בסיסיים, ולשדרג למשהו חזק יותר מאוחר. אם תהיה אפשרות כזו אני שוקל לקנות מארז XPC (או משהו בסגנון). התקציב הוא בסביבות ה6K, חריגות קטנות אפשריות, עדיף לחסוך איפה שאפשר. בתודה מראש, Who_Cares

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. שלום כולם, אני שוקלת לקנות לפטופ Lenovo IdeaPad U330p 5943-6117. המחשב הזה מגיע עם RAM של 8 ג'יגה וקראתי שזה המקסימום. עם זאת, הבנתי שלא תמיד המקסימום הוא באמת המקסימום... האם לדעתכם תהיה לי אפשרות בעתיד לקנות RAM של 16 ג'יגה ולהחליף אותו כך שהמחשב ירוץ בצורה תקינה? האם אתם סבורים שזה ידרוש שינויים נוספים כלשהם, או שזה אמור לרוץ בלי בעיות? שאלה נוספת היא לגבי הדיסק הקשיח. המחשב המסוים הזה מגיע עם דיסק היברידי - 500 ג'יגה + 8. לי יש בבית SSD בן חצי שנה של 128 ג'יגה ואני מתלבטת מה עדיף: להשאיר את הכונן במקומו ולמכור את ה-SSD, או להתקין את ה-SSD (ולהשתמש לצדו בכונן נייד של 500 לאחסון) ולמכור את הכונן ההיברידי. מה דעתכם? והתלבטות אחרונה: יש מחשב מאד דומה, שמגיע עם 4 ג'יגה RAM…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  15. אהלן. היום סוף סוף השלמתי את המפרט למחשב שאני קונה בשבוע הבא. מפרט שרוב החלקים נמצאים בחנות אחת- Digma, ויחסית זול. מקסימום ביצועים במינימום מחיר. אם יש למשהו הצעות לפני שאני קונה, אשמח לשמוע. אז הנה הוא לפניכם: ----------------------------------------------------------------------------------------------- מעבד- AMD Athlon 64 3000+ 2000fsb 512k Socket 939 Tray Winchester ¤807.38 לוח אם- Gigabyte GA-K8N Ultra - 9 nForce 4Ultra FOR AMD Athlon64, PCIX 16, LAN 2xGigabit, Dual DDR400, SATA , RAID, 1394, Sound ¤791.34 כרטיס מסך- Leadtek Geforce PX6600GT TD Extreme 128Mb DDR3 128bit PCI EXPRESS RETAIL + HDTV Cable + BUNDLED GAME ¤1085.42 דיסק קשיח- Western Digital 80 gb 7200 AT…

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. המחשב בשביל אח שלי, בעיקרון הוא מתכוון להשתמש במחשב למשחקי telnet (MUD, אבל אני חושב שיהיה לו יציאות מדי פעם עם NeverWinterNights ודומיו. בעיקרון אלו היסודות של המפרט: Athlon 2400 (גמיש - אבל אל תורידו לו את המהירות יותר מדי כדי שלא ירגיש נחות D:) nForce 2 Mobo (כלשהו) 512 DDR (אפשרי שני סטקים/סטיק אחד - לשיקול דעתכם [אם אין כסף אז אפשר להוריד ל-312...]) WD\Maxtor 7200 80 GB HDD (אם יש תקציב אז לשדרג ל-120) צורב כלשהו - ממש לא משנה המהירות - לא LG כנ"ל לגבי כונן DVD מארז כלשהו - לא ממש משנה איזה, שלא יראה גרוע, לא יקר. [בטווח מחירים הנ"ל - אתם חושבים שניתן להוסיף FanBus? - משהו זול, אבל עם עיצוב יפה.] O/C לא מתוכנן. בתודה, --אבינועם. נ.ב.אם יש משהו לא בסדר לדעתכם בהודעה …

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. היי חיפשתי פה דיונים דומים אבל כל הקישורים לא עובדים אז אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות במסגרת תואר ראשון במדמח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio מאמין שגם מכונות וירטואליות וכל מה שרלוונטי לתואר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. היי, בקרוב אקנה מחשב ואני צריך את עזרתכם בבחירת המפרט. המחשב מיועד לשימושים רגילים אך גם עריכת וידאו של סרטי HD. מאוד חשוב לי שבסופו של דבר, יהיה אפשר לערוך סרטים בצורה חלקה, בלי שהמחשב יתקע מאיזשהי סיבה. בנוסף למפרט ולתקציב הנ"ל, אני קונה את המסך DELL 2311 אם אני זוכר נכון את הדגם. זה מסך בסביבות ה1000 ש"ח והמפרט לא אמור לכלול אותו. מה שחשבתי הוא איזשהו מעבד I5, שמונה ג'יגה זכרון פנימי, הארד דיסק של טרה ודגש על הכרטיס מסך שבטח יעלה עד 1000 ש"ח. כמובן גם לוח שתואם את הדברים הללו. אם מישהו יכול להמליץ על החלקים בצורה ספציפית, זה יהיה מצוין. אם צריך קירור, סוג מסוים של מארז או דברים אחרים, אשמח לשמוע. אני בסופו של דבר רוצה את המחשב עם הביצועים הכי טובים וממש לא מעניין אותי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by tabud,

מעוניין במחשב למשחקים, בעל ביצועים גבוהים. 2 ג'יגה זיכרון חובה. לוח אם חייב לכלול PCI-E + SATA II. תודה מראש,

• 46 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by Kakadu,

שלום רב, מעוניין להחליף למחשב (לוח/מעבד/זיכרון). עם זאת, חשבתי להזמין את החלקים מהאינטרנט ובכך להזמין רכיבים איכותיים בזול. האם למישהו יש ניסיון אם הזמנת חלקים מהאינטרנט ? ברצוני לדעת מהיכן הכי כדאי להזמין... (Aliexpress/eBay/Amazon atc). תודה רבה מראש !!

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. אהלן חברים, אני מבקש מפרט מחשב לאחיינית שלי בת 12. ללא ציוד היקפי, אלא נטו מארז. למה היא צריכה את המחשב? עבודות לביה"ס, גלישה באינטרנט ופורטנייט. תקציב? לא יודע. באמת. כתבתי לכם בשביל מה הוא מיועד. תנו לי מפרט התחלתי ונראה איך מתקדמים משם. מעדיף שהמפרט יהיה מ-TMS (המחשב האחרון שלי נרכש מהם והייתי מאוד מרוצה). אודה לעזרתכם!

22. היי, כמה מכם זוכרים אותי אולי מהפעם שעברה שחפרתי בישביל מחשב חדש, הקניה לא יצאה לפועל עקב בעיות כלכליות :-\ אבל הפעם זה דיי 100%. אבקש מפרט עד 5000 ש"ח,אפשרי סטיה של 100-200 ש"ח אם ממש צריך, שכולל הכול. גם מסך,גם מקלדת ועכבר ורמקולים. המחשב מיועד בעיקרון לשמיעת מוזיקה,עריכת מוזיקה,הקלטת מוזיקה ,לא בצורה מקצועית. משהו ביתי לכן מספיק כרטיס אונבורד. בין היתר ,גלישה באינטרנט ,ומשחקים. עכשיו בקשר למשחקים,אני כבר 5 שנים לא שיחקתי במשחקים ממש, אומנם אני מאוד רוצה להתחיל בזה ולכן הייתי רוצה כרטיס מסך נורמלי-טוב, כדי שאוכל לשחק במשחקים חדשים. אני לא יכול להגיד כמה אני אשחק מאחר והרבה זמן לא ניסיתי,אבל ככה,שיהיה כרטיס טוב. סה"כ בכלליות זהו. כמה דברים לגבי החלקים: * מאחר…

• 41 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. אני רוצה לשדרג את המחשב שיש לי כרגע. אני לא צריך ציוד הקפי וגם לא דיסק קשיח וגם לא צורב. מה שאני צריך זה מעבד, לוח אם, מארז, זכרונות, ספק. חשבתי על המפרט הבא: שם הפריט מחיר משלוח כמות תשלומים מחק AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX 732.00 ₪ - 1 1 Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G+SB710 CHIPSET 273.00 ₪ - 1 1 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 116.00 ₪ - 2 1 Hec CompuCase 66RC black ללא ספק כוח 188.00 ₪ - 1 1 ThermalTake LitePower 700W W0356 700Watt 279.00 ₪ - 1 1 סיכום כללי 1,704.00 ₪ סך הכל מוצרים : תקציב עד 2000 שקל. מה אתם אומרים?

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. אהלן, לפני כמה ימים קניתי את הכרטיס מסך RTX 2070 Super, ורציתי לבדוק אילו מעבדים, לוחות אם וספקי כוח יתאימו אליו בשביל למקסם את הביצועים. התקציב שלי הינו בערך 2300 אך אני מחפש משהו שלא יהיה יקר במיוחד, אני אישית חשבתי על המעבד : AMD Ryzen 5 3600x או AMD Ryzen 5 3600 לוח אם : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, למרות שאני מעדיף לוח אם עם חיבור Ram של DDR3 מכיוון שאין לי של DDR4.. לגבי ספקי כוח אני לא כל כך בטוח, אני מחפש משהו שיתאים להכל. אם יש הצעות אחרות שאתם חושבים שיתאימו עד התקציב אני אשמח לשמוע אותן. תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Dvich,

שלום, מבקש לקבל הצעה למפרט גיימינג לחבר בסכום של עד 5K, אין צורך במסך ובציוד היקפי, כמו כן גם לא י?עשה OC קיצוני. ניתן יהיה לחרוג ב-500 ש"ח אם זה באמת יהיה כדאי ומשתלם. תודה מראש.

• 36 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.