ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
כפי שאתם ראים התקציב הוא 4000 (בלי מסך) יאנו מחשב נקי כולל הכל הכל, מארז וכונן דיסקטים.... נו אתם מבינים.... זה לא ממש בשבילי ואני יכול להרכיב משהו טוב אבל תמיד נחמד לשאול אותכם באתר, השאלות הניצחיות: NV או ATI, AMD או INTEL. תודה לעוזרים, זה לא מחשב ל OC, אני זקוק למחשב בעל ביצועים טובים.
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! אני צריך שתבנו לי מפרט למחשב ב4500+- המחשב יהיה בעיקר למשחקים , ללא oc ואני אצטרך גם עכבר ומקלדת. בנוסף אני צריך גם מסך שיעלה עד 1500. תודה מראש לעוזרים.
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מבקש מפרט מחשב לאחיינית שלי בת 12. ללא ציוד היקפי, אלא נטו מארז. למה היא צריכה את המחשב? עבודות לביה"ס, גלישה באינטרנט ופורטנייט. תקציב? לא יודע. באמת. כתבתי לכם בשביל מה הוא מיועד. תנו לי מפרט התחלתי ונראה איך מתקדמים משם. מעדיף שהמפרט יהיה מ-TMS (המחשב האחרון שלי נרכש מהם והייתי מאוד מרוצה). אודה לעזרתכם!
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הראשון - AMD AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego 2,207 ש"ח Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 236 ש"ח DFI LAN PARTY NF4 SLI-DR 1,395 ש"ח OCZ 1GB EL DDR PC4000 500MHz Gold VX Dual Channel 1,857 ש"ח Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 550 ש"ח GigaByte nVidia GeForce 7800 GTX 256MB GV-NX78X256V-B 3,790 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk 393 ש"ח Sony Floppy Drive 1.44 Black 66 ש"ח OCZ PowerStream Power Supply 520W 868 ש"ח SunBeam Transformer Black case 633 ש"ח ZALMAN ZM-MFC1 152 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 189 ש"ח סה"כ 12,338 ש"ח השני - Intel Intel Pentium D 830 Dual Core 3.0Ghz LGA 775 …
-
- 36 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ברצוני לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד ביתי, שימש גם לעריכת וידאו חובבנית. בקרוב אפתח אשכול מסודר עם שאלון, אך רציתי לשאול שתי שאלות כלליות: עד כמה כרטיס מסך חיצוני יהיה משמעותי? במידה ואקנה עם כרטיס מסך, איזה כדאי? ההתלבטות העיקרית היא בין הMX150 לMX940 (מגיוון שהGTX10XX והקואדרו לא נכנסים בתקציב). ממה שמצאתי באינטרנט ה150 יותר טוב, אבל משום מה ה940 יקר יותר בחלק מהדגמים. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לבתי (בת 9) בעיקר לגלישה, סרטים, יוטיוב, מוזיקה, משחקים קלילים (קז'ואל) ואופיס. מעדיף שיהיה טיפה אוברקיל כי הוא אמור לשמש אותה פרק זמן לא קצר ובא במקום מחשב נייח. לא חייב להיות ממש ממש נייד אבל עדיף שלא יהיה בלטה של 3+ ק"ג. אני מאמים שמשהו בסביבות ה-13.3-14 אינטש יהיה מצויין אבל גם 15 אינטש בא בחשבון. הדגש שלי הוא על מסך סביר ככל שניתן בתקציבים האלה, חיבוריות ויכולות מדיה ופחות על נוחות הקלדה ומשקל. התקציב בהחלט גמיש אבל לא הייתי מעוניין לעלות המון ללא צורך של ממש. תודה!
-
- 31 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחשב נייד לסטודנטית לעיצוב גרפי. *מטרות המחשב: עריכה גרפית (סטודנטית לעיצוב גרפי). תוכנות: פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש ואינדיזיין. גודל המסך? 15 חשוב שיהיה איכותי ויתאים לגרפיקה * משקל רצוי? כמה שיותר קל (במידת האפשר-לא על חשבון האיכות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? במידת האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G * צורב DVD? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אייבורי!! מחיר 4-5, (לחרוג רק אם הכרחי) תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב בזמן הקרוב ואני צריך את עזרתכם בבניית מפרט. אז ככה, המחשב יהיה בשימוש לצפייה בסרטים, לגלישה באינטרנט ולשחק במשחקים(לא הכי חדשים שדורשים כ.מסך חזק). אני חושב יותר לכיוון של AMD + OC, ואני רוצה מסך 19" לסרטים. בקשר לכרטיס מסך, אני חושב אולי לקנות אחד חלש יחסית בהתחלה, שיריץ משחקים בסיסיים, ולשדרג למשהו חזק יותר מאוחר. אם תהיה אפשרות כזו אני שוקל לקנות מארז XPC (או משהו בסגנון). התקציב הוא בסביבות ה6K, חריגות קטנות אפשריות, עדיף לחסוך איפה שאפשר. בתודה מראש, Who_Cares
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היום פתאום קפצה לי הודעה במחשב הנייד שרצוי להחליף סוללה.. פעם ראשונה שאני נתקל בהודעה כזאת. החלטתי לתת לסוללה להתרוקן לגמרי ואז להטעין אותה במלואה ולראות אם ישתנה משהו. 25 דקות השתמשתי במחשב שהוא מראה 0% סוללה! זה הגיוני? ובמקרה והמחשב עדיין יראה את ההודעה-לקנות סוללה חדשה? מקורית? ראיתי שיש הבדלים גדולים במחיר בין סוללה לא מקורית למקורית. הנה לדוגמא סוללה שמצאתי ב EBAY http://www.ebay.com/itm/9-Cell-Battery-for-Dell-Inspiron-1525-1526-1545-RU586-0WK379-0X284G-0XR693-M911G-/170863131443?pt=Laptop_Batteries&hash=item27c83c7b33 --- תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש מחשב עד סכום 2500שח. עיקר פעילותו תהייה גלישה באינטרנט. * מטרות המחשב? מחשב מיועד לגלישה באינטרנט. * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל אבל לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת HDMI,וUSB כמובן. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 250G. * כונן אופטי? לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.אפשר בלי מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מחשב שהיה רק לא בצבע שחור. ועדיפות למסך מגע.ועדיפות למחשב דק. תודה …
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות למחשב O/C ואני רוצה שהוא יהיה רצחני למרות שלא התנסתי בזה עדיין אז כדאי להשקיע בקירור מים? עדיף להגיע כמה שיותר קרוב ל8000. בניתי 2 מפרטים - אחד מבוסס אינטל ואחד AMD: 1 AMD ATHLON XP 2100 + FAN 651 ש"ח 1 EPOX EP-8RGA+ NFORCE 2 844 ש"ח 1 GeiL 512MB PC3700 DDR 466MHZ 1297 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 668 ש"ח 1 Connect3D 9700 128Mb DDR 1,614 ש"ח 1 Lite on x 52 OEM black 147 ש"ח 1 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 135 ש"ח 1 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 413 ש"ח 1 19''VIEWSONIC P90F 1,977 ש"ח 1 Logitech® Internet Navigator Keyboard Special Edit…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרה עם המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תכנות, פיתוח אפליקציות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלטפורמות פיתוח לדו' eclipce וכו', פוטושופ, אילוסטריטור - פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1080 או 1440P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המפרט שאותו שיניתי הוא המפאט של עד 5000 שקל ללא מסך ומיועד למשחקים, אז קודם כל חשבתי להוריד את הרמקולים כי אני לא צריך אותם, -670 -ש"ח (יש לי כבר רמקולים מחוברים לרסיבר) ומתוך ה-670 ש"ח האלו לתת עוד קצת למעבד AMD ATHLON XP 2000. להוריד את המודם והמקלדת והעכבר (יש לי את הכל לא צריך...) - 220- בערך, ואת הכסף הזה להוסיף להארד דיסק של 60 GB 7200RPM או 80... וכרטיס מסך במקום לקחת TI4400 אני ייקח 4200 וימהיר אותו למהירות של 4400 ע"י אובר קלוק קטן... ואת הכסף שחסכתי ע"י הקיצוץ בכרטיס מסך אני אקח את הכסף ואקנהכרטיס קול סביר (CREATIVE 5.1...) וכל השאר אותו דבר.... ואם נשאר מכל החישובים האלו קצת כסף אפשר להוסיף ללוח אם יותר טוב קצת אבל מה דעתכם באופן כללי <?
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי ראיתי עכשיו (2:40 בבוקר) אץ ערוץ "טק-טיוי" וראיתי שהם הכינו את מחשב המשחקים המושלם, ניכנסתי מיד לאתר שלהם וראיתי את כל החלקים שהם הרכיבו בו (אחחחחחחח חלום) הינה לינק לUGM: http://www.techtv.com/screensavers/howto/story/0,24330,3617644,00.html מה אתם חושביפ על המפרט הזה, אני די חושב שהוא מעולללללההההההההה למשחקים אבל הייתי חכה לדור החדש של כרטיסי המסך :
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, פירקתי את הכיסוי האחורי של המחשב לכמה ימים. כעת, אינני מוצא את הברגים ועלי לקנות חדשים. מידת המברג הנה Torx T5, אך לא מצאתי מידע באינטרנט על מידת הברגים. אשמח למידע נוסף בעניין. תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב קל ופשוט בגודל 11.6" יש לו 2 מטרות: Office אינטרנט תקציב עד 2500 שקל אין דרישות לביצועים או רכיבים שיהיה כמה שיותר קל, עדיף 1 קג, ושיהיה מסוגל לעמוד בהרצת office ודפדפן. מצטער שזה לא בפורמט הנכון, אני רושם מהטלפון. ואני מוכן לחכות עד אמצע סוף דצמבר אם יש טעם
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
נקנה לפני כחצי שנה. אשמח לדעת בכמה למכור אותו ביד2 כיום..
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קורא ותיק אך עד כה לא יצא לי להעזר בשירות חברי הפורום המנוסים ממני בתחום... בעבר הייתי יותר מעודכן בתחום המפרטים. אני מתחיל בקרוב דוקטורט במעבדה חדשה לחלוטין, העוסקת בתחום הנדסי, וכחלק מהתפקיד אני עוזר למנחה בכל ההחלטות לקביעת הרכב ציוד המחשוב במעבדה... בשלב הראשן מדובר בעמדות עבודה למספר לא מוגדר עדיין של סטודנטים, מסכים, ציוד הקפי (כולל מדפסות) ובהמשך הקרוב גם שרת (אבל השרת יחכה להודעה אחרת, וכנראה גם בפורום IT)... המנחה שלי הגדיר, ואני מצטט :"תתכנן את העמדות הכי חזקות שאתם צריכים, תביא לי מפרט ואני אדאג לשאר" המעבדה מתמקדת בעבודה עם big data, הרבה אופטימיזציות, מודלים מורכבים, GIS, matlab וכו'. כנראה לא יידרש עיבוד גרפי מורכב, אבל כן צרכים חישו…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, דוד שלי ביקש ממני למצוא לו מפרט למחשב, הבעיה הגדולה היא התקציב,משהו כמו 2000 ש"ח (2300 גג), כמובן שהוא לא רוצה את המחשב הכי טוב, המחשב צריך להספיק לגלישה באינטרנט ולמוזיקה (בגלל זה המפרטים המומלצים לא הספיקו, יש דרישות ספציפיות), את הכיוון הכללי יש לי, ואני רוצה לשמוע את עצתכם ואת המפרטים שלדעתכם יכולים להתאים. אז המפרט ככה- מעבד- פנטיום שלוש או AMD (מה שעדיף לדעתכם, זול ונותן ביצועים סבירים)... לוח אם- אחד מספק, שיתאים כמובן לזכרונות ולמעבד, אין דרישות מיוחדות, כרטיס מסך און בורד יכול להיות טוב (כל עוד הוא ברמת הגיפורס 2 mx)... זכרונות- נוטה לכיוון ה256 (אני ממש לא יודע אם Sdram או ddr, פה אתם יכולים להחליט)... כ.מסך- און בורד ברמה של הג'יפורס 2 mx או לא און …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חברים , הגעתי מהT61 ומאוחר יותר ל T400 , אחרי זה לטושיבה חדיש שקיבלתי מהעבודה וכרגע אני מחפש תחליף אני מחפש מחשב נייד קטן וחזק (10"-11" , אפשר לגדול ל 12" במקרה הקיצוני) אני לא יודע את הבדלי הגודל בין 14-15 ל13-12 מבחינת גודל אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קטן וקל אני מוכן להשקיע תקציב של עד 4K (אולי קצת יותר) ראיתי כמה מאוד חזקים של LENOVO אבל הם מגיעים ל7 ו 8.. האם יש חיה כזו? מחשב קטן מאוד וחזק? הסתכלתי על כמה מפרטים אבל התחלתי לחרוג לכיוון ה 13" חשוב שיהיה בו 4GB זכרון (אני עובד המון ב VMWARE WORKSTATION) ודיסק מהיר (7200RPM) ראיתי שיש כמה דגמים נחמדים של I3 וכמה של AMD ATHLON NEO 2 אבל הבנתי ש NEO 2 הוא יותר כמו ATOM מאשר I3.. מחפש תשובות תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת באילו מהחנויות הייתי ממליצים לי לרכוש את המחשב, אני גר בראשון לציון ומכיר את SKYPC וסומך עליהם. המפרט של RSM הוא זהה ל-SKYPC חוץ מבכרטיס המסך, בקירור למעבד ובצורב : 1. הייתי רוצה לדעת האם המפרט מומלץ? האם הייתם מחליפים בתוך התקציב חלקים מסויימים (לא להחליף מעבד!!!) הייעוד של המחשב הוא ל-OC בסיסי (קבוע כמובן) ולמשחקים. הייתי רוצה מחשב שקט וקר, אבל יציב!!!! 2. האם UNLOCK לכרטיס המסך עלול לעשות בעיות ביציבות? קראתי שיש בעיות לעשות UNLOCK ל-Sapphire... 3. כמובן הייתי רוצה לדעת באיזה חנות לבחור? הייתי מעדיף לא לעשות פיצול לקניה לחלקים בגלל ענייני אחריות וכאלו... *** RSM *** Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1066 …
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה אני מעוניין לרכוש מחשב נייד במחיר 6000 ש"ח (פלוס מינוס). חלק מהדרישות הן: ליבה כפולה שכל ליבה 2.4GHZ לפחות (הגיוני?) כרטיס מסך nvidia שיוכל להריץ משחקים כבדים זיכרון 2GB RAM ומעלה הארד דיסק של לפחות 320GB צורב DVD Dual Layer לגבי הסוללה, כמה שתחזיק יותר זמן, כך ייטב מסך שתומך ברזולוציה הגדולה מ-1280 לרוחב כמובן שפה התייחסתי לנתוני המחשב, אני חושב שזה יהיה מיותר לציין שהמחשב צריך להכיל 4 חיבורי USB 2.0 וכל מיני פיצ'רים כגון תפיסת המסך כשהוא סגור. מביקורות שקראתי הבנתי ש-Toshiba, Acer, HP, Lenovo ו-Dell חברות טובות, אני צודק? אשמח לקבל המלצות (ועדיף שמניסיון) תודה רבה!
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן. אז ככה. ברשותי מחשב P3 733MHz אשר שירת אותי נאמנה מעל לשש-שבע שנים [נקנה כחדש והורכב בזמנו בהמלצת דרי פורום זה]. היום הבנתי סופית שהוא הפך להיות בית קברות לאלקטרוניקה. המחשב נתקע פה-ושם ("קופא"); וכל הנסיונות שלי להחיות אותו או אפילו לברר מה מקור הבעיה עלו בתוהו. לפיכך החלטתי שעלי להתחדש במשהו נחמד יותר. לצערי, העניין שלי בחומרה ירד משמעותית בשנים האחרונות, והפעם איני מתכוון להשלים את חוסר הידע שלי ולברר בקשר לכל חלק וחלק או לנסות להרכיב משהו" טוב", אלא פשוט לקנות מחשב מוגמר וסביר מאחת מהיצרניות/חנויות הגדולות ולסגור עניין. בשביל לא להיות לקוח הדיוט לחלוטין, ובגלל שאני זוכר מה טיב הפורום, הייתי רוצה לשאול: התקציב שלי עומד בערך על 4,000 ש"ח (אלפייה לכאן או לכאן).…
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום... התחלתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה לא מזמן... אז.. תקראו לי צעיר מסטול שובניסת ובן ... אבל.. חשבתי שאתמודד בלימודים הללו בלי מחשב נייד ע"י זה שאסתמך על המחשבים במקום לימודי.. אז..כניראה שטעיתי אז אני מחפש מחשב נייד. מה שחשוב לי במחשב מסך מט 15.6" קשיח לפחות 500GB 4G RAM שיחזיק שעתיים 3 התוכנה הכבדה ביותר שאריץ עליו כניראה היא C++ או משו כזה. אוכל להתקין מערכת הפעלה לבד. כך שזה לא כזה חשוב שיהיה כלול בתוכו. חשוב לי חיבור HDMI והמינימום ההכרחי חשוב שלא יהיה כבד.. כלומר עד 2.3~ זה סבבה תודה רבה
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-