ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש מארצות הברית. הדרישות שלי לפי סדר החשיבות: קל ולא גדול מידי - "13- "14. שיהיה עם יכולת עיבוד טובה (לא למשחקים אלא עיבוד ממש לצורכי עבודה). כזה שניתן להוסיף ולקנות לו עמדת עגינה - כרגע יש לי T500 קצת ישן, הוא איטי ונראה לי מגושם. עיצוב ונוחות שימוש. האם יש כזה קיים?? אשמח לעזרה..
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש המלצה למחשב נייד חדש תקציב של עד 3000 שקל ( פחות יותר טוב אם יש אופציה טובה בקצת מעל 3000 אני אשקול ) את המחשב יהיה אפשר לקנות באילת אבל לא מחו"ל הצורך שלי הוא בעיקר אינטרנט פייסבוק וסרטים ועבודות ( לא מחשב גיימינג ) גודל מסך 14 אינץ רזולוציה של המסך HD או FHD עדיפות למשקל פחות מ2 קילו ( לא חובה ) בלוטות' חובה וכמובן WIFI יציאת HDMI אחריות 3 שנים לא חושב שיש סיבה להכניס רישיון למערכת הפעלה לפי מה שהבנתי פה בפורום מגיע לי מערכת ווינדוס בחינם אני בהליכי בירור עם המוסד חחח כרגע חשבתי על המחשב הזה Dell Vostro 5470 V5470-5047 לקנות מKSP באילת מה דעתם על המחשב? יש אופציות טובות יותר במחיר הזה? אני לא ממש מבין בכל העניין של הSSD הזה אבל אמרו לי …
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
השימושים במחשב יהיו משחקים קלים (יש לי כבר 7750), TRANSCODING כבד דרך הPLEX, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד. אני צריך מעבד, לוח אם וזכרון. מעבר לכך אשמח גם להמלצה על כונן SSD בנפח 120. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3650 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD רב שימושי .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן הוא צריך להיות לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי מרוצים בעיקר NFS ,DIRT 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הראשי 19 אינץ מרובע 1280X1024|והמסך המשנה הוא טלויזית LCD SONY 40 עם 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לכמו שיותר במשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא רק כמה …
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BW4 COD ASC3 GTA V כשיצא כמובן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? Ulrra 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפ…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום... התחלתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה לא מזמן... אז.. תקראו לי צעיר מסטול שובניסת ובן ... אבל.. חשבתי שאתמודד בלימודים הללו בלי מחשב נייד ע"י זה שאסתמך על המחשבים במקום לימודי.. אז..כניראה שטעיתי אז אני מחפש מחשב נייד. מה שחשוב לי במחשב מסך מט 15.6" קשיח לפחות 500GB 4G RAM שיחזיק שעתיים 3 התוכנה הכבדה ביותר שאריץ עליו כניראה היא C++ או משו כזה. אוכל להתקין מערכת הפעלה לבד. כך שזה לא כזה חשוב שיהיה כלול בתוכו. חשוב לי חיבור HDMI והמינימום ההכרחי חשוב שלא יהיה כבד.. כלומר עד 2.3~ זה סבבה תודה רבה
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום! אני צריך שתבנו לי מפרט למחשב ב4500+- המחשב יהיה בעיקר למשחקים , ללא oc ואני אצטרך גם עכבר ומקלדת. בנוסף אני צריך גם מסך שיעלה עד 1500. תודה מראש לעוזרים.
-
- 19 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים. ברצוני לשדרג מחשב נייח בן כמעט 6 שנים. הוא מאד איטי ואפילו ווינדוס 10 לא מצליח לעבוד עליו. שימושים: תכנות בוויזואל,SQL ,PHYTON, ומשחקים כמו: CALL OF DUTY החדש, BATTLEFIELD, WORLD OF WARCRAFT. המפרט הקיים: מעבד: intel i5 3750K 3.4GHZ לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-D3H קישור: https://www.cnet.com/products/gigabyte-ga-z77x-d3h-1-0-motherboard-atx-lga1155-socket-z77/ זכרון RAM: שני סלוטים של 4GB של DDR3 מהירות של 1600 ( הלוח אם מקבל עד DDR3). קשיח: כמעט 1.5GB SATA בלבד ללא SSD. GPU: של AMD RADEAON R9 200 SERIES 3GB GDDR5 עם (core: 300 mhz, memory:150mhz) אפשרי להציל מפה משהו? מבחנתי לקנות חלקים אין לי בעייה. תקציב להכל …
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אשמח לעזרתכם הרבה תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, בודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תיכנות , matlab וקצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher 3, -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר ואני מחפש לפטופ שיהיה בעיקר כמה שיותר נייד. כמו כן אני נוסע לאילת עוד שבועיים ומין הסתם אני רוצה לקנות את המחשב שם. וחוץ מ-KSP ו-IVORY אני לא מכיר עוד חנויות באילת, לכן אשמח לקבל מידע גם בעניין זה. * מטרות המחשב: לימודים, לכן אני מעדיף שיהיה כמה שיותר קל על מנת שאוכל לנייד אותו בקלות מהרצאה להרצאה וגם מהבית לאוניברסיטה. * מסך: הכי חשוב שיהיה מסך מאט, ללא מגע. ובעדיפות עם רזולוציה של לפחות 1920X1080. * גודל המסך: לדעתי 14 אינץ' הכי אופטימלי (לא קטן מדי וניידים בגודל 15אינץ' ומעלה בדרכלל כבדים כבר). אך אשמח לשמוע דעות לגבי הגודל, בנושא הגודל אני ממש לא סגור. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: די חשוב מקלדת מוארת. ואשמח אם יהיה …
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אנשים, בעוד חודשיים אני מתכוון לרכוש מחשב בעלות גבוהה יחסית. רציתי להתייעץ איתכם אם כדאי לי לקנות את המחשב בחלקים מאיביי או כל מיני חנויות רשת וכך להוזיל את העניין. אולי לחלקים מסוימים?
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד "ביצועים" בתקציב של עד 5,000 ש"ח ובהתאם לצרכים שאפרט בהמשך. אני יודע שגם מחשב זול יותר יכול לענות על הצרכים האלו - אבל אני בכל זאת רוצה לרכוש מחשב חזק ועמיד יותר שיוכל לתפקד כמו שצריך גם בעתיד ובמידה והצרכים ישתנו מעט. בגדול המחשב שאני חושב עליו הוא מחשב עם מסך 15.6, מעבד i5/i7 "רגיל" (לא חסכוני), 8 ג'יגה זכרון (רצוי עם אופציה לשדרוג עתידי), דיסק קשיח לפחות 500 ג'יגה משולב SSD או SSD ככונן נוסף. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, פיתוח וואב, תוכנות מרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות למאט כל עוד זה לא מסך מגע כמובן * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי ראיתי עכשיו (2:40 בבוקר) אץ ערוץ "טק-טיוי" וראיתי שהם הכינו את מחשב המשחקים המושלם, ניכנסתי מיד לאתר שלהם וראיתי את כל החלקים שהם הרכיבו בו (אחחחחחחח חלום) הינה לינק לUGM: http://www.techtv.com/screensavers/howto/story/0,24330,3617644,00.html מה אתם חושביפ על המפרט הזה, אני די חושב שהוא מעולללללההההההההה למשחקים אבל הייתי חכה לדור החדש של כרטיסי המסך :
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=699316 אין לי מושג מה כל הקטע של כרטיס טלוויזיה וכל זה אני רק רוצה מחשב מהיר שלא ייתקע לא מתוכנן OC המשחק הכי כבד שאני הולך לשחק (אני חושב) זה WarCraft III או GunBound, לא יודע איזה מבינהם דורש גרפיקה יותר טובה אבל אלה לא משחקים עם גרפקה כבדה... אני מוסיף את ה149 לדיסק קשיח 160 ג'יגה לשדרג עוד משהו? או שבכלל לא לקחת? לי זה דווקא נראה דיי טוב Pentium 300A Pentium III 800MHx or higher 64MB 64MB+ i740 (with 3D accelerator support) Any 3D-accelerated card 8M+, DirectX8.0 support required Over 8MB+, DirectX 8.0 or higher version required. 98 or higher 98 or higher 5.5 or higher 5.5 or higher אלו הדרישות מינימום…
-
- 43 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לגבי מחשב נישא חדש.. רצוי מעבד מעל 1.4 לא משנה איזה עד השקעה של 9000 - 9500 איזה מחשבים כאלו יש ?
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה: אני לא ממש מבין במפרטי החומרה המדוקדקים האלו אך אשמח לדעת מה עדיף: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47341,47663, ה i3 או ה i5 ? (מהדגמים שבהשוואה) אשמח לדעת מה הייתרונות. למי שרוצה לדעת, ההבדל במחיר עבורי הוא 200$, אשמח לעזרה בבחירה תודה!
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני מעוניינת לקנות מחשב נייד עבור לימודים באוניברסיטה. חשוב לי שהמחשב לא יהיה גדול מידי ויהיה בערך עד גודל 13 אינץ, ושחיי הסוללה שלו יהיו ארוכים במיוחד. התקציב שלי הוא עד 3,500 אבל אפשר גם להגיע לאזור ה4,000. אשמח להמלצות
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, התחלתי ללמוד מדעי המחשב והלפטופ שלי לא סוחב compile ו Build של אפליקציות בסיסיות. אשמח לקבל סיוע מכם בבחירת מחשב חדש. המפרט הנוכחי: X555U 4g ram, i5 gen6, 500gb sata HD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח למקרה וזה באמת משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות בסיסיות של מדמ"ח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2015, Office, Chrome ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא …
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן. עכשיו כשהיציאות שלי בצבא כבר יותר נורמליות , אני מוצא יותר זמן חופשי והגעתי למסקנה שדי חסר לי משחקי מחשב בחיים - מה שפעם היה אולי התחביב הכי גדול שלי. על כל פנים , אני צריך מפרט מחשב עד 4500 שקל , עם כמה דגשים: בלי: מסך מקלדת עכבר רמקולים. מה שהכי חשוב לי שיהיה כרטיס מסך יחסית חזק (אחרי הכל משחקים זה היעוד העיקרי) , כמות זיכרון נכבדת וזהו נראה לי. האם כדאי לקנות מעבד AMD 64 ביט? זה באמת עוזר כיום? בקשר לשאר המפרט , אני לא צריך הארד דיסק ענקי , 80 ג'יגה זה כבר ממש הרבה , אבל אם המחירים בין 80 ג'יגה ל60 ג'יגה בקושי מורגשים אז אפשר לקנות 80. מארז וספק , אני מעדיף שלא יהיו יקרים מדי . ברור שאני לא רוצה גוש מתכת סתום שהמעבד שלי ישרף בתוכו אבל גם לא צריך מארז יותר מדי מא…
-
- 31 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות לפטופ שיישמש אותי בין היתר לתכנות, תוכנות מתמטיות כמו מטלב, מכונות וירטואליות ולשימוש שוטף. הסתכלתי בעיקר על מחשבים שיש להם לפחות ארבע ליבות, בגודל עד 15.6 ו 16GB. המחירים בארה"ב דרך אמזון הרבה יותר אטרקטיביים מבחינת תמורה לכסף ולכן קרצו לי מאוד. לפטופ שבארץ עולה 6-7K יכול לעלות 1-2K פחות באמזון. משמעותי.. רוב ההתלבטות היא בנוגע לאחריות ומה יקרה אם/כאשר יהיה צורך בתיקון. רוב המידע שמצאתי ברשת לא מעודכן או לא מפורט מספיק. לכן, אשמח אם יש למישהו מידע לגבי: 1. אחריות בינלאומית של המותגים דל, אסוס ולנובו. 2. אפשרויות של רכישת ביטוח ללפטופ פה בארץ. * הערות והארות בנושא יתקבלו בברכה.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כבר חרגתי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כבדים שלוקחים הרבה משאבים מהמעבד), מולטימדיה, וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BF3, BF4 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ו 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מחשב שמיועד להריץ על האיכות הכי גבוהה…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, לימודים, משחקים קלים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מסך מגע * משקל רצוי? לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard.…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אנשים, אז כמו שכתוב בכותרת אני מחפש מחשב נייד ללימודים (הנדסת מכונות) עבודה באינטרנט ואופיס בעיקר. חשבתי על מסך 12 עד 14 אינץ'. מה שחשוב לי זה שהוא שיהיה בעל עיצוב נוח לשימוש, לא שוקל יותר מ-2 קילו, יציאת HDMI למסך LCD, ושהסוללה תספיק ללפחות 3 שעות עבודה. אני לא ממש מבין גדול בניידים אבל קראתי על EeePC 1201N של אסוס שלפי המפרט והמחיר נראה טוב למדי. אולי אתם ממליצים בכלל על דגמים אחרים בגדלים 13 או 14 שמתאימים לדרישות שלי?
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקבל המלצה לרכישת לפטופ לצורך לימודי AI ומדעי הנתונים באוניברסיטה. מחפש נייד עם זכרון 16GB או 32GB. אחסון גדול אולי 1 טארה. CPU חזק. מסך - מעדיף 15-16 אינץ. GPU חזק. זמן סוללה של לפחות יום שלם. תמיכה ושירות טוב. אם יש דברים שלא הזכרתי אשמח לשמוע. התקציב לזה הוא כנראה עד 10000~ש"ח.
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
- 3 followers
-
-
אני מתכוון לעשות למחשב O/C ואני רוצה שהוא יהיה רצחני למרות שלא התנסתי בזה עדיין אז כדאי להשקיע בקירור מים? עדיף להגיע כמה שיותר קרוב ל8000. בניתי 2 מפרטים - אחד מבוסס אינטל ואחד AMD: 1 AMD ATHLON XP 2100 + FAN 651 ש"ח 1 EPOX EP-8RGA+ NFORCE 2 844 ש"ח 1 GeiL 512MB PC3700 DDR 466MHZ 1297 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 668 ש"ח 1 Connect3D 9700 128Mb DDR 1,614 ש"ח 1 Lite on x 52 OEM black 147 ש"ח 1 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 135 ש"ח 1 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 413 ש"ח 1 19''VIEWSONIC P90F 1,977 ש"ח 1 Logitech® Internet Navigator Keyboard Special Edit…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-