עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב בעצמי ולרכוש את החלקים הקיימים, יש המון פורומים באנגלית ואתרים בחול כמו pcpartpicker.com שממליצים על רכיבים ועוזרים להרכיב מפרט לפי מחיר. אבל ממה שיצא לי לראות בארץ המחירים קצת שונים, רציתי לשאול באיזה חנויות אתרים מומלץ לקנות, או האם עדיף בכלל לוותר ולחפש להזמין מחו"ל אם אני מעוניין במחירים הזולים ביותר? נמצא באזור ירושלים אם זה משנה. חיפשתי פוסט בנושא גם פה וגם בייעוץ לפני קניית מחשב ולא מצאתי, תודה לעונים

2. Started by adirtnt,

רכשתי מחשב נייד לפני כחמישה חודשים - lenovo W510 43192NU ולאחרונה התעוררו בי כמה שאלות: 1.האם תצורת המערכת שלי היא של ארבע ליבות? - המעבד שלי הוא i7 Q720 . 2.כשרכשתי את המחשב הייתה רשומה את המילה arrandale במפרט שלו - מה זה בדיוק אומר? לפי מה שהבנתי אז המחשב הוא בעל 2 ליבות ויחידת עיבוד גרפי? אם כך המצב אז מה יותר טוב תצורת מערכת של ארבע ליבות כמו שחשבתי שיש לי או 2 מעבדים ויחידת עיבוד גרפי? 3.מה דעתכם הכללית על המחשב עצמו? הוא עלה לי די יקר ככה שאני מקווה לביקורות טובות.. תודה לכולם!!!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by avatar,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד מסוג GIGABYTE W566N עם מערכת הפעלה WINDOWS VISTA ULTIMATE 32bit SP1. איני מצליח להפעיל את מצלמת הרשת האינטגרלית כלל. תוכנות שעושות שימוש במצלמה (כגון messenger) מודיעות שאינן מזהות כל מצלמה מותקנת במערכת, וכן תחת מנהל ההתקנים לא מופיע שום אזכור למצלמה. יצויין שכל ההתקנים האחרים שמופיעים שם מותקנים כהלכה. ניסיתי לאתר דרייבר למצלמה לדגם מחשב זה באתר של ג'יגהבייט אך ללא הצלחה. למיטב הבנתי מערכת ההפעלה אמורה לזהות אותה באופן אוטומטי. מה עליי לעשות? ??? תודה מראש לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 775 צפיות
  4. Started by han98,

שלום, לאחרונה אני מקבל בעיה בזיהוי המצלמה המובנית במחשב הנייד שלי. אז ככה: לפעמים המצלמה מזוהה ולפעמים לא. זה קורה בד"כ בסגירת ופתיחת המכסה או בעלייה של המערכת. לפעמים,כשאני פותח את המכסה ממצב סגור או כשהמחשב עולה קופצת הודעה למטה: ראה צילום מס' 1, ואני נכנס למנהל ההתקנים ואני רואה "unknown device" עם משולש צהוב תחת התקני USB:ראה צילום מס' 2. כשזה קורה (ההודעות הללו) המצלמה לא עובדת. כמו שאמרתי הבעיה מתרחשת לפעמים וכשהמצלמה כן מזוהה ועובדת, במקום unknown device יש USB composite device ראה צילום מס' 3, וזוהי בוודאות המצלמה כי כשאני עושה לו "הפוך ללא זמין" המצלמה לא עובדת (רק בגלל שבדקתי שזו המצלמה). ניסיתי: להסיר,להפעיל מחדש ולתת ל-windows להתקין. לעשות קליק ימני ו"עדכון …

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  5. Started by RawSteel,

Amd xp 2000+ leadtek nforce 2 boeard + 2 * 256 ddr 333 radeon 9700 pro i got all in discount well, not discount but i bought it in hul what do u think?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by maayan,

what is hte rules

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  7. Started by SixKiller,

לול קרה פה משהו דפוק מישהו כבר רשם הודעה פה על נייק שהוא לא מנהל כבר ואני התכוונתי שהייתי שמח אם הוא היה פה... וקרה פה דפקה אז רציתי שידעו את זה כל מי שראה את ההודעה ההיא

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by DrowNz,

Ahalan Guys, Just Arrived in Australia couple of days ago (Immigrated ) and as i saw in the Newspapper the prices around here very expensive, much more then the prices in the pure (il :>) bekizar ma sheany ba lishaol ze im miseu makir any stores like PCH, Panda, Zigzag, Ksp etc.., here in Aus? Or may someone can advice me how too buy my new pc in a normal price? I really hope assistance is avilable. Love you all far away here in Aus :-[ P.S plz write in Eng/Gebrish cuz i cant see hebrew through this pc :-\ , tnx

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by lox,

hi im buying a pc and i need to choose between 2 video cards: FORSA geforce 6600 128mb or HIS radeon x600pro 256mb wich one is beter and by how much thank you

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  10. Started by Eden 6600,

אני מתכנן לקנות נייד מיד שנייה, במחיר של כ-800-1000 שקלים. אני מסתכל על מחשבים בתחום המחירים האלה באתר יד 2 וכמובן כולם מגיעים ללא תמיכה ב-Wi-Fi. השאלה שלי היא האם אפשר לחבר לנייידים הישנים תוסף Wi-Fi? ועוד שאלה, עיקר השימוש במחשב יהיה בבית כך שאני מניח שאני אצטך לקנות גם ספק כוח כי זה לא בריא לתת למטען לעבוד שעות רבות. אז יש בכלל ספקי כוח שעונים על הדרישה הזאת? אם כן כמה עולה אחד כזה? תודה.

• 5 תגובות
    • 647 צפיות
  11. Started by tripleA,

שלום, אני מתכוון בקרוב לרכוש מחשב נייד לצרכים משרדיים בעיקר! משמע סטודנט שצריך בעיקר וורד אקסל פאוור פויינט SPSS וכו'... כשפתחתי הודעה על איזה מחשב לקנותהמליצו לי בחום על HP DV6186. עכשיו, הצג של ה6186 הוא מסך רחב. איך זה יתבטא על הכתב? איך יראו את זה על הצג? הכתב יהיה רחב? מרוח? חשוב לי לציין שהמחשב לא ינגן סרטים ולא משחקים (הוא לשימוש לימודי). מה אתם אומרים? יש מחשב של חברה אחרת באיכות דומה ל6186 עם מסך רגיל שכדאי לי לקנות או שזה לא משנה ולקחת את הWIDESCREEN? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 932 צפיות
  12. Started by SweeT_EviL,

מהאתר של אינטל: האם זה אומר שאני לא יכול להפעיל סרטים שהורדתי מהאינטרנט דרך WIDI?

• 0 תגובות
    • 987 צפיות
  13. Started by shaks,

יש לי לפטופ של סמסונג סדרה 7 שמכיל רכיב שמאפשר שידור WIDI. אני מעוניין לקנות את המתאם הזה http://www.ebay.com/itm/Belkin-ScreenCast-1080p-HD-TV-Adapter-for-Intel-Wireless-Display-WiDi-2-0-win-7-/390642755122?pt=UK_ConsumerElectronics_WirelessVideoTransmitters_CA&hash=item5af41f6632 בשביל להשתמש ביכולות הזו כדי להציג את המחשב על הטלויזיה שלי בצורה אלחוטית, האם זה בעצם כל מה שאני צריך בשביל שזה יעבוד? האם הטכנולוגיה הזאת עובדת בצורה טובה? והאם לא יעשו לי בעיות להזמין את זה לארץ ? (תקנות של ציוד אלחוטי ודברים כאלה)

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by eliavav,

שלום, יש לי מחשב נייד Toshiba l735-10f ופתאום ה-WIFI הפסיק לעבוד והוא כותב שהוא כבוי מהכפתור, הבעיה שבמחשב הזה אין כפתור כיבוי לWIFI יש רק את האפשרות ללחוץ על FN ביחד עם F8.הבעיה שכשאני לוחץ זה לא משנה כלום. ניסיתי להחליף דרייברים, להתקין WIN מחדש ושום דבר לא עוזר

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  15. Started by ross,

מדובר במחשב DELL VOSTRO 1014 ה WIFI הפסיק לעבוד ולא נמצא בחיבורי רשת ובמנהל ההתקנים, מה יכולה להיות הבעיה? (חוץ מ-BIOS) תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 19.5k צפיות
  16. Started by benz89,

יש לי thinkpad e330 שעבד כמו שצריך וגם ראיתי בו את הגמר היום. ברגע שנגמר המשחק וסגרתי את המסך החיבור האל חוטי הפך להיות "לא זמין". ניסיתי לשחזר לנקודת שחזור אחרונה, עשיתי "רענון" למערכת הפעלה (מה שהחזיר אותי לwin8 במקום 8.1). בדקתי דרך ה intel proset והופיע שם שהרדיו כבוי. אז הפעלתי מחדש את המחשב ושחזרתי את הBIOS לברירת מחדל ככה שמופיע שהרדיו במצב ON ושום דבר לא עוזר. יש הצעות מה עוד אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Daniel Jozefowicz,

אפשר לקבל ספציפיקציות למחשב שיעבוד עם ווינדוס 11? תודה.

18. Started by rikimaru,

אני מאוד הייתי רוצה לדעת האם כדי או לא כדי לי לירכוש למפרט המחשב שלי את המערכת WIn 64Bit, הרבה אומרים לא כדי 64Bit דרייברים לא מוצלחים תוכנות לא מותאמות בצורה מלאה, בקיצור טוענים שבכדי להפעיל משהו קטן צריך לעבור טירטור גדול... אז מה אתם ממליצים :s05: אני מקווה שזה המקום הנכון לפרסם את הנושא הזה...

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  19. Started by Born2Kill,

מה יותר מומלץ מבחינת קלות מערכת ההפעלה? כעיקרון השימושים שלי זה גלישה באינטרנט ואופיס. אז לכן סדר העדיפויות שלי הם בראשונה קלות מערכת ההפעלה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by o_talmi,

זה מה שאמרו במשרד החינוך שכרגע מוציאים WIN7 רק 32bit "זה מה שקורה שאתה מקשיב לאנשים שלא מבינים כלום דבר ראשון כדי לנצל את המערכת של 64 ביט אתה צריך להשתמש בתוכנות שכתובות ב64 ביט, אחרת אם תתקין תוכנות שתואמות ל32 ביט זה יעבוד אך המחשב יעבוד בתכלס יותר לאט בשביל לנהל את הזיכרון איתן כמו שצריך ככה שאתה עושה הפוך על הפוך. 64 ביט זה חובה רק למי שרוצה יותר מ4GB זיכרון ולמרות שתחת 32 ביט יזוהו רק 3.25GB זה בפועל שווה לך יותר כי הניהול של הזיכרון יהיה יותר מהיר בטיפול בתוכנות של 32 ביט שהן הרוב המוחלט בשוק ולא יעלמו בשנים הקרובות אם אתה חושש מכך"

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  21. Started by iquitos,

האם כדאי להתקין WIN 7 64 bit על מחשב DELL inspiron 1440 t6500 שיש לו 2 ג'יגה זיכרון?

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  22. Started by avi-noams,

שלום אני קונה מחשב נייד Asus Eee PC 1005HA N280 NetBook . מתלבט האם להוסיף 200 ש"ח עבור מע' הפעלה WIN 7. המחשב ישמש לעבודה שוטפת הכוללת בעיקר הכנת מצגות והקרנתן, הקרנת סרטים, אינטרנט, קצת אופיס, שימוש בכל מיני תוכנות יעודיות קטנות שמשמשות אותי להוראה. בנוסף - רוצה לחבר אותו לרשת הביתית, בה יש מחשב נייח חדש עליו רצות גם ויסטה וגם XP HOME, ומחשב נייד (טרנטע) עליו מותקן XP PRO. מה דעתכם, מה יכול להוסיף לי שדרוג מע' ההפעלה!?

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  23. Started by hoffithi,

טוב...עזבו את זה שאני פה מוצפת במחשבים שאני כבר לא יודעת איזה מחשב אני רוצה לקנות או לא לקנות ובכלל אולי כדאי לא לקנות מחשב בכלל ופשוט ללמוד לכתוב ממש ממש יפה בכתב דפוס ולחכות לסרטים שיגיעו לטלוויזה...ותכלס מי צריך פייסבוק ומסנג'ר יש טלפון...) (אחרי שהוצאתי את התסכולים שלי על מחשבים בכללי....) אני פה בפורום קוראת ופה ושם אני רואה שאמור לצאת או שכבר יצא WIN7 עכשיו מה זה אומר ? לחכות עדין עם קניית מחשב עד שהמחשבים כבר כולם יעבדו עם הWIN7 ? הסמסטר שלי מתחיל בסוף אוקטובר אין לי בעיה למשוך עוד קצת בלי מחשב השאלה אם זה יהיה שווה את זה? השאלה השניה שלי זה אם זה ישפיע על המחירים בשוק... מחשבים שפעם הייתי קונה ה3500 עכשיו יעלו יותר כי יהיה עליהם הWIN7 או פחות כי לא יעדכנו ע…

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  24. Started by roeesnir,

יש לי X130 שבא, כידוע, עם 1GB זיכרון (קמצנים...) ו-Win XP Home. שייך להתקין Win7? זה ישפר קצת את הביצועים? אם כן - איזה גירסה? אני מעדיף אולטימייט, אבל חושש שאולי היא תהיה כבדה.

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  25. Started by speakspeak288,

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. לגבי שדרוג וינדוס 7 ל-10, כאשר אני לוחץ על הלינק להורדת האימג' של וינדוס 10 https://www.microsoft.com/he-il/software-download/windows10, אני לא מגיע לאפשרות של הורדת האימג'. האם יכול להיות שמיקורוסופט חסמה את האפשרות? 2. לגבי התקנת דיסק של וינדוס 10, יש לי מחשב intel core i-3 6100 3.7GHZ , RAM- 8GB DDR4 , system type - 32bit opereating system מערכת הפעלה WIN7. א. מה תהיה ההשפעה של התקנת WIN10 על מהירות המחשב שלי? ב. איזה סוג של דיסק עליי להתקין - WIN10 OEM, או WIN10 RETAIL, ומה ההבדלים ביניהם? ג. האם משנה האם אקנה WIN10 של 32 או 64 BIT? אודה לעזרה …

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים