עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב לחדר ששוכן בו גם תינוק . לכן המחשב צריך להיות שקט, בשאיפה רכיבי קירור פאסיביים. אבל, וזו דרישה מקשה (בהתחשב בתקציב של 2000 ש"ח ומעלה), המחשב צריך להתאים לעריכת ווידאו ברמה חובבנית-בינונית. אין צורך במערכת הפעלה או שום אביזר חיצוני נוסף. בתודה מראש!

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  2. Started by cad5011,

שלום לכולם המחשב השני שלנו בבית הוא פנטיום III 650 בן 4 שנים. הוא איטי ומרעיש, והחלטנו שהגיע הזמן להחליף אותו. התקציב שקבענו לנו הוא 3000 ¤, ונוכל להשתמש בחלקים מהמחשב הישן כמו הצורב שקנינו לפני חצי שנה, מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר, מודם, כרטיס רשת, כונן דיסקטים. המחשב ישמש לאינטרנט, office, ומשחקים בינוניים. חשוב שיהיה שקט מאוד, כי הוא נמצא בחדר שינה. ועוד משהו 3000 ¤ זה סכום עליון, והיינו שמחים להגיע למשהו זול יותר. זה המפרט שהצלחתי להרכיב. 1.במה כדאי לקצץ? אני צריך להוריד 400 ¤ לפחות. 2.מה כדאי לשנות? 3.האם הקירור נראה סביר? האם אפשר להשיג שקט במחיר נמוך יותר? CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 347.97 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400…

• 26 תגובות
    • 3k צפיות
  3. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אקפלוור ואופיס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא רלוונטי ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב לא מיועד למשחקים כרגע, אבל רצוי שתהיה תמיכה לכרטיס מסך נפרד בעתיד * באיזה סוג משחקים תשחקו? לא רלוונטי כרגע 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 4. האם יש רכיב …

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. הדרישות שלי מהמחשב הן: שיהיה שקט עד המינימום האפשרי שיהיו לו אופציות OC רק כל עוד זה לא פוגע בשקט שיהיה לו הרבה פוטנציאל לשידרוגים בעתיד (מעבדי 4 ליבות וכו') שיריץ משחקים ברמה סבירה אין מגבלת תקציב, אבל אני לא רוצה להוציא כסף על דברים שאני לא צריך. מהחישוב שלי העיניין מסתכם בכ-6000 שקל. ההעיקר שיהיה יחס טוב בן המחיר לתועלת. אין צורך ב: מסך, DVD, ציוד היקפי, הרכבה, XP.... מעבד: E6300... אני לא חושב שאני צריך יותר. לוח אם: רצוי בלי מאורר דפוק על הציפסט! אין לי צורך ממשי ב SLI/CF בינתיים. אשמח אם יהיו 2 חיבורי PATA. קירור למעבד: רצוי פסיבי... זכרון: אני חושב שאני אסתפק ב 1GB ואם יהיה צורך ויכולת אני אשדרג בעתיד. כרטיס מסך: מה דעתכם על Gainward Bliss GeForce 7600GT SilentFX 2…

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  5. Started by bla7,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, למשחקים בעיקר... דרישה בסיסית היא שיהיה שקט. לא אכפת לי להשקיע בקירור מים ושלא יהיו מאווררים, אם זה באמת שקט לחלוטין (ואת עניין הרעש של הספק, אולי גם יש דרך לפתור?) ובאמת שזה לא קשור לחלק של ה-COST-EFFECTIVENESS. בעניין זה, אם אני אקנה מחשב חדש בעתיד, אני אוכל להעביר אליו את קירור המים, נכון? לגבי המחשב עצמו - כמו שכתוב בכותרת, אני רוצה משהו ששווה לקנות. למשל, אם אני יכול להשקיע עוד 20% מהכסף ולקבל משהו פי 2 יותר טוב, ברור שזה שווה. אבל אם אני משקיע פי 2 כסף ומקבל עוד 20% לביצועים, היעילות של זה מפוקפקת, כי המחשב במחיר הרגיל יחזיק לי מצויין לתקופה מספיק גדולה, כך שאת ההפרש במחיר אני אוכל לשים בבנק ולקנות מחשב פי 2 יותר טוב, בסיום התקופה... אנ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום רב הגיע הזמן להחליף את המחשב, אני צריך מחשב שקט, זה הפרמטר הראשון והחשוב מכל, דרישות: 1. שקט 2. AMD 3. יציאת firewire לא מתוכנן OC שימושים : אינטרנט, צפייה בסרטים, ומשחקים ישנים נפח איכסון גדול ( לסרטים ותמונות ) יש ברשותי מסך 20" LCD וציוד הקיפי.

7. זה מפרט שהורכב עבורי בחנות זיג-זג. בעיקרון, המחשב מיועד למשחקים, ניגון והזרמת HD, עבודה עם המון חלונות ותוכנות שונות ברקע - בין היתר תוכנות עריכת ווידאו ותמונות - ובעיקר שיהיה מחשב שיגיב כמו שצריך גם כשמעמיסים עליו. הייתי שמח לכל סוג של חוות דעת מומחים. תודה! להלן המפרט: Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - BOX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8912{23}164 - קירור מצויין למעבד: Thermaltake BigTyp 120 VX כמות: 1 מחיר: 1,799 ש"ח G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GBNQ CL9 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8909 כמות: 1 מחיר: 593 ש"ח GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX http://www.zigzag2000.co.il/cat…

• 12 תגובות
    • 966 צפיות
  8. Started by NoamHa,

היי. צריך מפרט למחשב שיתפקד כשרת. יעבוד על המחשב עומס 24 שעות. הדבר הכי הכי חשוב כאן זה יציבות, צריך חומרה שתיהיה יציבה בעיקר, רק אחר כך ביצועיים. מן הסתם אין צורך במסך, או בכל הקטע גרפי, סאונד וכו'. אין גם צורך במארז, כבר יש לי משהו מוכן. תקציב עד 5000 ש"ח. תודה מראש, להתראות.

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  9. השימושים במחשב יהיו משחקים קלים (יש לי כבר 7750), TRANSCODING כבד דרך הPLEX, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד. אני צריך מעבד, לוח אם וזכרון. מעבר לכך אשמח גם להמלצה על כונן SSD בנפח 120. תודה מראש

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by {RED},

שרת קבצים שעליו יישמרו כל נתונים מאוד גדולים סה"כ נפח האכסון הוא 2TB מערכת ההפעלה היא Win 2003 standard server מדיניות ההגנה על הנתונים בשרת כוללת - 1. הגנה על מערכת ההפעלה עם Raid 1 2. הגנה על כונן הנתונים עם Raid 5 3. הגנה מפני הפסקות חשמל באמצעות UPS 4. הגנה בפני אובדן נתונים באמצעות גיבוי על טייפ גיבוי *לא כולל ציוד היקפי , מחשב שרת נטו תודה רבה ובברכת יום מעולה! LOLa

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  11. Started by reviZor,

שלום אנשים לי ולמשפחה שלי נפתח עסק ואנחנו צריכים מחשב שרת שמטרתו היא בעיקרון שמירת מידע בעמויות מאוד גדולות (50TB אם אפשרות ל 100TB) עכשיו חיבור של השרת זה לא בעיה כי כבר הסגנו חיבור של 1GBIT מאירופה. עכשיו מה שאנחנו צריכים זה מחשב שיוכל לספק את הצורך של שמירת קבצים. לכן אני צריך את עזרתכם, כי אני לא מבין כלום במחשבי שרת וזאת גם הסיבה ללמה השארתי את התקציב פתוח. תודה מראש לכל העוזרים. נ.ב איזו מערכת הפעלה תתאים למחשב הנ"ל. נ.נ.ב כרגע ישנם כ300 עובדים אז על תבלבלו לי תסכל בקשר לחיבור.

• 6 תגובות
    • 894 צפיות
  12. שלום לכולם... יש לי כאן מפרט שהייתי רוצה שתגיבו לי עליו, המפרט הוא בעיקר למשחקים,...תגידו לי מה צריך לשנות או להוסיף וכו'..תודה. AMD athlon XP 2500 + barton (512k, 333mhz) tray CPU-583.89 nis Thermaltake smart & silent volcano 9 cool mod CPU cooler for AMD-121.49 nis 550.87 -(ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA 133, DDR400, AGPx8, 5.1 sound, USB 2.0 Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory-451.18 nis Western Digital 80GB 7200 rpm 8mb buffer ATA100 HDD-542.93 nis Samsung Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive-95.58 nis ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI OEM Video Card-1199.98 nis CD-ROM LG x 52-119.42 nis LG 52/24/52 Bulk CD-RW-269.88 nis אני לא יודע איזה מארז לקחת...קיוויתי שאתם תוכ…

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  13. אני מעצבת גרפית וחשוב לי לרכוש מחשב שיהיה חזק במיוחד , מהיר, מסוגל לעבוד על כמה תוכנות גרפיות במקביל ויכולת רינדור איזה רכיבים הכי חשובים במחשב למטרות אלה ?

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  14. שלום לכולם, בימים האחרונים אני מחפש לעצמי מחשב באיזור ב2500 שקל אם אפשרי כמה שפחות זה מעולה... אחרי חיפושים ב ZAP שתי החנויות העיקריות שבדקתי בהן KSP ו IVORY המפרט שמצאתי לעצמי כהכי טוב הוא ארגז + ספק כח ספק כח מותג Hec 600W רק 175 ש"ח מעבד Intel® Core™ i5 750 2.66GHz העדפה למעבד פשוט יותר אבל עדיין I5 ניתן לרכישה עם מגוון מעבדים 3 שנות אחריות למעבד לוח אם לוח Gigabyte דגם GAP55USB3 צ'יפסט P55 מפרט פנים כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 3 שנות אחריות ללוח האם דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 32MB Buffer 3 שנות אחריות לדיסק הקשיח זכרון פנימי Kingston 2048MB DDR3 1333MHz ניתן לבחירת הלקוח אחריות לכל החיים. ניתן לשינוי, להגדלה או לזיכוי צורב או צורב Optiarc SATA …

• 8 תגובות
    • 926 צפיות
  15. אהלן, אודה לחוות דעתך ותיקונים כמובן על המפרט הבא: תקציב כ - 3800. (חריגה אפשרית גג ב כ 200ש"ח) מטרה: סרטים ,עבודה, אין תוכנות מיוחדות. וחשוב שהמארז יהיה כמה שיותר קטן.. מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray http://ksp.co.il/?uin=23008 מאורר למעבד Noctua NH-C12P SE14 CPU Cooler http://ksp.co.il/?uin=13198 לוח אם Asus VANGUARD B85 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP http://ksp.co.il/?uin=21094 כונן קשיח Corsair Force LX CSSD-F128GBLX 128GB SSD Sata III MLC Retail http://ksp.co.il/?uin=23171 כונן קשיח Western Digital Caviar Red WD20EFRX 2TB Sata III http://ksp.co.il/?uin=16552 ספק כח Corsair CX 500W V2 Series Active PFC 12…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by ElectricRain,

תסתכלו על המפרט הבא - מחשב תותח ובעל יכולת עצומה... MEM : 512MB Samsung 670 VID : RADEON 9100 TV,DVI 128MB 590 CPU : INTEL P4 2.4GHz 1090 H.D : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 674.5 FANz : FAN For Hard Disk 40 Thermaltake Smart Case Fan 65 CASE : ATX MIDI 400W usb,window 270 MOBO : 8SQ800-SIS655,HiperTr,DualDDR 660 =>4059.5 מה אתם אומרים ? יש מקום לשיפורים (צריך לשמור על מחיר נמוך) ?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by itziking,

שלום! הרכבתי מפרט למחשב בתקציב של 5145 ש"ח ואני מעוניין לדעת אם הוא מספיק טוב וחזק לטווח ארוך המחשב. האמת שאני מתכנן לקנות אותו ממש בימים הקרובים אז בבקשה תגיבו מהר. זה המפרט: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 1130 1 1130 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra 720 1 720 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Kingston 350 2 700 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E 970 1 970 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA II 7200RPM 8MB 530 1 530 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 50 1 50 צו…

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  18. Started by proviewz,

1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות לטריידינג, בורסה. שימוש מאסיבי ועמוס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב הולך להתחבר ל6 מסכים בextend, צריך כרטיסי מסך בהתאם. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by orwein,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות עם תוכנת Webstorm והרצת מכונות וירטואליות (1,2 במקביל) עם VMWARE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חצי ישנים כמו Civilization 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך דל 23 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבו…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by בטיטi,

אשמח לקבל המלצה למפרט עבור מחשב שישמש בעיקר לתכנות (Visua Studio .NET), מבוסס מעבד 64 ביט, 4 ליבות (Quad), לוח אם טוב, צורב DVD, כונן CD ושאר הדברים הסטנדרטיים, כרטיס מסך מובנה אפשרי, ואם בנפרד אז לא משהו יקר (מכיוון שכמעט ולא אריץ משחקים על המחשב) חשוב שהמחשב יהיה חזק מבחינת ביצועים / קומפילציות וכו'. תודה.

• 8 תגובות
    • 883 צפיות
  21. Started by yakovyarmo,

מה אתם אומרים על המפרט הבא? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - AMD Socket - AM4 YD260XBCAFBOX - AMD - AMD RYZEN5 2600X (Gen2) - 6 Cores, 12 Threads - 3.6/4.2Ghz - 95w TDP - 12nm - BOX with Wraith Spire Fan... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1008/988 ₪ לוחות אם - AMD Socket AM4 B450M-DS3H - Gigabyte - AM4 - B450 - 4x DDR4 3200MHz 64GB - DVI - HDMI - PCIe x16 - M.2 - 4x SATA - 6 USB 3.1 - 8 USB 2.0 - mATX ... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 361/354 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח TC48G30S815_Kx2 - V-COLOR - 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz - CL15 - 1.35V - RETAIL... אחריות לכל החיים כמות: - 1…

22. Started by smoker09,

. מה התקציב המקסימלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה משמעותי אפשר לפזול לכיוון ה-3.5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD) ? השימושים העיקריים הם מולטימדיה(תכני HD), גלישה ומדי פעם משחקים כדוגמת call of duty , pes המעודכנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ על המחשב visual studio , java , לא קריטי לגביי זמן העיבוד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבר כתבתי , בעיקר FPS וספורט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. שלום, אני מעוניין בעמדת תלת מימד עם התחשבות בדברים הבאים: # לא מתוכנן OC. # זו עמדה שניה שתשמש אותי בין היתר למשחקים לא רציניים מידי (ולא הרבה: HL2; C&C3 Tiberium Wars; וזהו פחות או יותר). # מכיוון שזו עמדה משנית ובהתחשב בסעיף הקודם (ובעוד כמה דברים) לא אצטרך כרטיס מקצועי (כבר יש quadro אחד בעמדה הראשית) אלא כרטיס גיימינג. # עוד כשנה בערך (טפו טפו טפו) אני עובר ללמוד בחו"ל תלת מימד וכנראה שאקנה מחשב חדש. # אם אפשר בתקציב הזה להכניס גם שקט ואולי גם קירור ואוורור טובים זה יהיה מצויין. # אם אפשר לא להשתמש בכל התקציב זה יהיה מצויין אבל זה משני ולא דחוף. # אין צורך בציוד הקפי. תודה רבה מראש, סומך עליכם.

• 11 תגובות
    • 981 צפיות
  24. היי מחפש מפרט מעודכן שישמש אותי בעיקר לתלת מימד וכתחנת עבודה. לא מעוניין דווקא בכרטיס מסך יקר במיוחד אלא משתלם ונותן תמורה יחסית למחיר לא יקר. זיכרונות מינימום 8 ג'יגה. ומעבד I7 לפחות...רק לא בטוח איזה מהדגמים השונים. סה"כ מחיר המחשב (ללא מסך) ינוע בין 4 אלף ל-6. יש הצעות?

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  25. שלום, אני צריך מפרט למחשב לתלת מימד (מאיה, מקס, zbrush וכו') כבר יש לי מארז: Antec P182 ללא ספק כח כמובן שהגיע אלי במחיר מציאה מקנדה (= כבר יש לי כרטיס מסך: ATI HD2900 Pro שהולך לעבור סופטמוד לFireGL 8600 ככה שלא צריך עוד וזהו נראה לי.. לא צריך ציוד היקפי מעבד מרובע ליבות כמובן ואני גם סומך עליכם בחלק של איוורור וקירור. לא צריך להשתגע אבל אם אפשר שיהיה קריר כי יכול להיות שהמעבד יעבוד שעות רצופות לפעמים על רנדורים בנוסף, כרגע אני לא מעוניין ביותר מ2 ג'יגה ראם( אבל אני כן אקנה עוד 2 אם וכאשר הסופטמוד יתמוך ב64bit ). כרגע לא מתוכנן OC. דבר אחרון, המארז מגיע עם שלושה מאווררים וכרגע הם בתצורת ברירת המחדל שלהם. אני לא מכיר את המארז יותר מידי (חוץ מהשקט שלו) כך שאם כד…

• 8 תגובות
    • 740 צפיות

דיונים חדשים בפורומים