ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
מבקש מפרט מומלץ למחשב כנ"ל ללא מסך תקציב 6000 בערך תודה
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
השימושים במחשב יהיו משחקים קלים (יש לי כבר 7750), TRANSCODING כבד דרך הPLEX, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד. אני צריך מעבד, לוח אם וזכרון. מעבר לכך אשמח גם להמלצה על כונן SSD בנפח 120. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היום פתאום קפצה לי הודעה במחשב הנייד שרצוי להחליף סוללה.. פעם ראשונה שאני נתקל בהודעה כזאת. החלטתי לתת לסוללה להתרוקן לגמרי ואז להטעין אותה במלואה ולראות אם ישתנה משהו. 25 דקות השתמשתי במחשב שהוא מראה 0% סוללה! זה הגיוני? ובמקרה והמחשב עדיין יראה את ההודעה-לקנות סוללה חדשה? מקורית? ראיתי שיש הבדלים גדולים במחיר בין סוללה לא מקורית למקורית. הנה לדוגמא סוללה שמצאתי ב EBAY http://www.ebay.com/itm/9-Cell-Battery-for-Dell-Inspiron-1525-1526-1545-RU586-0WK379-0X284G-0XR693-M911G-/170863131443?pt=Laptop_Batteries&hash=item27c83c7b33 --- תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כבר חרגתי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (כבדים שלוקחים הרבה משאבים מהמעבד), מולטימדיה, וגלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BF3, BF4 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ו 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מחשב שמיועד להריץ על האיכות הכי גבוהה…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אחרי הרבה זמן סוף סוף קניתי את המחשב שלי!!! מעבד: AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח אם ABIT KV8 sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB A-DATA * 2 כרטיס מסך MSI RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB דיסק קשיח WD 80GB SATA גוף קירור Thermaltake Slient Tower רמקולים CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp מארז ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver צורב כבר יש לי קניתי מKSP וכמובן שהם הוסיפו דברים: פלופי Teac/SONY 1.44 סי די רום LG x52 כרטיס רשת (אני הוספתי אחד) Zonet 10/100 * 2 מקלדת (עלובה) 2/3 Lang. Rus or Arb עכבר (עלוב) MOUSE PS2 + roll הכל יצא 5750 שקל ואני חייב לציין שבניגוד למה שראיתי שאומרים בפורום אכן יש להם אחריות של 3 שנים על מה שצריך להיות (מעבד, כרטיס מסך, דיסק קשיח, וכו...) נו …
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, התחלתי ללמוד מדעי המחשב והלפטופ שלי לא סוחב compile ו Build של אפליקציות בסיסיות. אשמח לקבל סיוע מכם בבחירת מחשב חדש. המפרט הנוכחי: X555U 4g ram, i5 gen6, 500gb sata HD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח למקרה וזה באמת משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות בסיסיות של מדמ"ח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2015, Office, Chrome ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא …
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש, ואין לי ידע ממש בנושא אז אני ישמח אם תעזרו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כדי כמובן כמה שפחות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NBA 2K, FIFA12, napoleon total war, empire total war. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024, 19 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום וברכה, אני עומד לפני רכישת מחשב חדש, מחר או מחרתיים המפרט הרלוונטי די סגור אצלי (I5 258GB SSD 8GB RAMׂ) מה שחשוב לי ברמה קריטית זה האמינות, והאפשרות לעבוד איתו לאורך זמן. מצאתי את המחשב הזה של DELL מה שבעיקר מצא חן בעיני, זה השירות באתר הלקוח שמאפשר שימוש רצוף גם במקרה של תקלה בלי צורך לחכות שבועיים שהמחשב יחזור מתיקון. הבעייה שחבר טכנאי אמר לי שלפי נסיונו האיש האמינות של דל בשנים האחרונות מאד ירדה. מישהו יכול לומר: א. האם אכן כך ירדה הרמה שלהם משמעותית? ב. א"כ איזה חברות יותר אמינות? ג. האם יש עוד מחשבים בסדר גודל של מחיר/מוצר כזה של חברות אחרות שהאחריות כוללת שירות באתר הלקוח? תודה רבה, של…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני כבר כמה פעמים שלחתי הודעות אבל כל פעם התאריך של הקנייה נדחה מעט כתוצאה מאילוצים ועדיין אני ממשיך לקרוא כאן ולהסתכל על מפרטים, ישנם כמה דברים חדשים שראיתי במפרטים חדשים שהצאתם לאנשים, לדוגמה לוחות אם Z68. זה לוח חדש שיצא עכשיו? מה היתרונות שלו ביחס ללוח אם H67 ו P67? בנוסף גם ראיתי אפשרות ל SLI של כרטיס המסך GTX470 ורציתי לדעת האם זה משתלם יותר מאשר לקנות כרטיס מסך אחד של GTX570 או שני GTX470 ? התקציב הוא בסביבות ה 5000 לא מתוכנן OC כי לצערי אני לא יודע לעשות ואני צריך גם את כל הציוד ההיקפי(מסך,רמקולים,מקלדת ועכבר) לא צריך מערכת הפעלה.למחשב שלי עכשיו יש נטייה לשאוב פנימה אבק ולהאט את המחשב וכל תקופה אני צריך לפתוח את המארז ולנקות אותו אז אם יש אפשרות שזה לא יקרה ז…
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. כעיקרון אני מתעסק הרבה במוזיקה ולכן קודם כול אני אציין שצריך להשאיר 1000 ש"ח לכרטיס קול שכבר יורד מהתקציב של המפרט. אני ארצה לשחק קצת(לפעמים), להתעסק עם מוזיקה(עריכה וכו) ,לעבוד הרבה מול המחשב באינטרנט לכן אצטרך מסך שלא הורס ת'עיניים אחרי כמה שניות ספורות(זה לא אומר שצריך מסך אל סי די). בכול מקרה,אני זקוק למחשב הטוב ביותר בתקציב הניתן. אפשר לחרוג ב100 ש"ח +- (אני בקושי מגרד ת4500),אם יש איזשהו דבר משתלם ששווה להוסיף מעל 100 ש"ח בו,רק תזכירו,ולא להכניס למפרט. אני גם אצטרך מקלדת בנוסף להכול(ללא עכבר). ובכן לסיכום: *מחשב לעריכת מוזיקה עם מקום איכסון של 120 ג'יגה לפחות(אני חושב) *מחשב למשחקים מסויימים,לא משהו מיוחד *מחשב טוב שיחזיק המון זמן,משתלם הוא צריך ליהיות. *אפשר…
-
- 33 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים משחקים ועוד הפעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ על רזולוציית 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לגבי מחשב נישא חדש.. רצוי מעבד מעל 1.4 לא משנה איזה עד השקעה של 9000 - 9500 איזה מחשבים כאלו יש ?
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 (כמה שיותר זול) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק אם זה משהו חשוב מאוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.assassin creed 4,battle field 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לקנות מסך טלויזיה חדש של 27-32 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שישמש אותי לקצת משחקים וגם לעריכת האודיו, צפייה בסרטים ואינטרנט. בהתחלה חשבתי על הHP הנ''ל אך אז ראיתי שהinspiron אולי קצת פחות חזק אך יותר משתלם מבחינת כמה שאני משלם ומה שאני מקבל. איך שני הדגמים הנ''ל?
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב חברי הפורום אני מעוניין בעזרה שלכם בבחירת הרכיבים הטובים ביותר עד 5000 ש"ח עם כרטיס מסך לא פחות מ 1070ti אשמח לעזרתכם האדיבה במציאת המפרט הטוב והמאוזן ביותר סתם לדוגמה מפרט שהכנתי מאתר שנקרא ולקום https://www.wellcom.co.il/4545 איך המפרט הזה פחות או יותר אשמח לתיקונים בהצעה שהכנתי והמלצת חנויות אמינות בתודה מראש כמובן
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
צהריים טובים אני מחפש לעזור לחבר בקניית מחשב לאולפן הקלטות ביתי בתקציב של כ4000 ש"ח. בפעם האחרונה שהמלצתי למישהו על מחשב מסוים, הNVIDIA 6600GT היה אחד הכרטיסים החזקים בשוק, אני מניח שהרבה מים זרמו בירדן מאז.. מדובר במחשב לאולפן הקלטות קטן, והתקציב מתייחס למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. המחשב יתמודד עם עריכת שירים (CUBASE, PROTOOLS וכיוצא בהם) ואינטרנט/אופיס בין לבין. בעל האולפן מבקש עדיפות למעבד i7, וללפחות 16GB זיכרון , ויש לו 2 כוננים שהוא ישמח לחבר אותם למחשב, בלי קשר הוא מבקש גם כונן SSD לדעתי הלא מקצועית מוזיקלית, יש צורך בכרטיס קול כלשהו (?) וכמובן דרושה מערכת הפעלה Windows העדפה כמובן שהמחשב יגיע מורכב. …
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מעדיף שהתקציב יהיה כמה שיותר נמוך אך אם יש צורך רב אז עד 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב מיועד לגיימניג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. middle earth shadow of mordor , The Evil Within -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ רזולוציה- 1920/1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי כולם, טוב, אז כל הודעה שנייה פה בחודש האחרון היא באותו נושא, בד"כ גם עם אותן דרישות ואותו תקציב כמו שלי. השתדלתי לעבור על כמה שיותר והגעתי למסקנות די סופיות, אבל אשמח לשמוע את חוות דעתכם לפני הקנייה. נתחיל עם זה שהתקציב הוא 3500 ש"ח בלי ממש אפשרות לחריגה ואני גם מעדיף לחסוך עד כמה שאפשר. ולשאלון: * מטרות המחשב? לימודים (ומשחקים פה ושם) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" כנראה. מעדיף מאט אבל לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD כן HDD לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? MID TOWER ATX 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס לא הרכבה כן 8. האם…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצתכם למחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות: מטרות המחשב - שימוש ביתי ומשרדי, אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. ללא משחקי מחשב. גודל המסך - 13.3", עדיף מסך מט בעל בהירות גבוהה. נדרש יכולת צפייה סבירה מהצד. רזולוציית המסך - אין דרישה מיוחדת. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת נוחה לשימוש בגודל מלא (ללא numpad). מבחינתי trackpoint יהווה יתרון אבל אסתדר גם בלעדיו. משקל רצוי - 1.6-1.8 ק"ג, אבל לא אפסול גם אם מעט כבד יותר. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 3-4 שעות לפחות בשימוש סביר (כולל wifi, בהירות מסך סבירה). האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI. Bluetooth? לא חובה. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוחדת. במידה והדגם מגיע עם SSD, עדיפות …
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מבקש מפרט מחשב לאחיינית שלי בת 12. ללא ציוד היקפי, אלא נטו מארז. למה היא צריכה את המחשב? עבודות לביה"ס, גלישה באינטרנט ופורטנייט. תקציב? לא יודע. באמת. כתבתי לכם בשביל מה הוא מיועד. תנו לי מפרט התחלתי ונראה איך מתקדמים משם. מעדיף שהמפרט יהיה מ-TMS (המחשב האחרון שלי נרכש מהם והייתי מאוד מרוצה). אודה לעזרתכם!
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מתייעץ בקשר למפרט בשביל חבר, אשמח לשמוע הצעות מכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. מעדיף מחשב שיחזיק לכמה שנים, בלי צורך בהתעסקות\שדרוגים\OC\whatever. כמובן שאם יש כבר מפרט מושלם בפחות, אין צורך בכוח לדחוף, אבל בעקרון מעדיף לנצל כל עוד יחס העלות\תמורה סביר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים (שיוכל לסחוב טוב את המשחקים הגדולים עם גרפיקה טובה, למשך כמה שנים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי חברים , הגעתי מהT61 ומאוחר יותר ל T400 , אחרי זה לטושיבה חדיש שקיבלתי מהעבודה וכרגע אני מחפש תחליף אני מחפש מחשב נייד קטן וחזק (10"-11" , אפשר לגדול ל 12" במקרה הקיצוני) אני לא יודע את הבדלי הגודל בין 14-15 ל13-12 מבחינת גודל אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קטן וקל אני מוכן להשקיע תקציב של עד 4K (אולי קצת יותר) ראיתי כמה מאוד חזקים של LENOVO אבל הם מגיעים ל7 ו 8.. האם יש חיה כזו? מחשב קטן מאוד וחזק? הסתכלתי על כמה מפרטים אבל התחלתי לחרוג לכיוון ה 13" חשוב שיהיה בו 4GB זכרון (אני עובד המון ב VMWARE WORKSTATION) ודיסק מהיר (7200RPM) ראיתי שיש כמה דגמים נחמדים של I3 וכמה של AMD ATHLON NEO 2 אבל הבנתי ש NEO 2 הוא יותר כמו ATOM מאשר I3.. מחפש תשובות תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מצאתי דיל טוב על ליג'ן 5 פה https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Legion-5-144Hz-Ryzen-7-4800H-16GB-256GB-SSD-GTX-1660-Ti-Microsoft-365/124428555365 המוכר עם המלצות בשמיים ונמכרו כבר 39 חתיכות מהדיל הזה. המחשב עצמו לא חוצה את רף ה1000 דולרים (וכאן השאלה, מה הפרוצדורה אם אני חוצה את רף ה1000?, כמה משלמים ולמי?) לעומת אמזון ששם המחיר קופץ בעוד 200-300 דולר. המחשב נמכר כחלק מגלובל שיפינג פרוגרם של איביי אז מדובר במחיר מלא כולל מכס ומשלוח: Item (1) US $919.99 Shipping to 67224 US $55.97 Import charges US $193.66 Subtotal US $1,169.62 מעולם לא רכשתי מאיביי משהו בסדר גודל כזה…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרה עם המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תכנות, פיתוח אפליקציות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלטפורמות פיתוח לדו' eclipce וכו', פוטושופ, אילוסטריטור - פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1080 או 1440P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-