ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד LENOVO T400 כשנתיים וחצי. לפני כשבוע עבדתי עם המחשב, הלכתי לכמה דקות ושחזרתי אליו הוא היה כבוי ללא שום הסבר. דבר דומה ביותר קרה אתמול. לא קרה שהמחשב נכבה בזמן שהייתי מולו. אני חושש שהמאוורר של ה- CPU חדל לפעול (פעם הייתי מרגיש אוויר שיוצא החוצה מאיפה שה-CPU יושב), ואני רואה שטמפ' ה-CPU היא 65 מעלות בערך (אין לי מושג מה היתה טמפרטורת ה-CPU בזמנים עברו, רק אתמול התקנתי תוכנה שבודקת זאת). האם ייתכן כי המחשב נכבה בגלל טמפרטורה גבוהה של ה-CPU ? או שהמחשב אמור לתת הודעה התרעה לפני זה? תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט למחשב עבור משחקים עד סכום כולל של 4500 ש"ח (עם חריגה של 100 ש"ח גג). אני לא זקוק לרמקולים ומסך, אבל כן אשמח אם תכללו ציוד היקפי של מקלדת ועכבר וכמובן מארז וספק וכל מה שמחשב סטנדרטי מכיל דבר אחרון, אשמח שהמפרט יכלול SSD בגודל כלשהו, אני סומך עליכם שתוכלו להמליץ לי על הגודל המתאים בתקציב הנוכחי. בתודה מראש ושבוע טוב! נוריאל
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם לבנייה של מפרט לגיימינג (לא סופר כבד או 4K. אלא נורמאלי ב-1080P) בתקציב הנ"ל (3500. ניתן לחרוג ל-4000, אך עדיף שלא). המפרט שאני חשבתי עליו הוא: מעבד: 992 ₪ - AMD Six Core RYZEN 5 1600 3.2Ghz-3.6GHz AM4 BOX לוח אם: 443 ₪ - ASUS B350-PLUS RYZEN AMD AM4 זכרון: 595 ₪ - 16GB (2x8G) Crucial Ballistix-Sport DDR4 2400Mhz RED CL16 כרטיס מסך: 1290 ₪ - ASUS GeForce GTX1060 6G D5 1620Mhz-1873Mhz STRIX OC דיסק קשיח: 240 ₪ - SSD A-Data 128G Ultimate SU800 3D NAND 5 Years Warranty מארז + ספק: 470 ₪ - Zalman Z3 Plus Black + ANTEC 550W 80+ MODULAR מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 4030 ₪ (המפרט נבנה ב-StartPC). שווה? לא …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחפש לבנות מחשב מולטימדיה לסלון. ללא מסך. עד 4000 ש"ח. 1. מארז קטן ואלגנטי. שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. 2. חיבור למערכת הקולנוע הביתית. 3. ישמש בעיקר להורדות והשמעת MP3 והרצת סרטים. 4. מעוניין באפשרות שישמש למשחקים על גבי הפלזמה/מסך בסלון. ( האם יש בקרים אלחוטיים?) 5. יתחבר לרשת האלחוטית בבית. 6. שיהיה אפשרות לשדרג אותו בעתיד. אם יש המלצות לתוספות נוספות הדרושות - אשמח.
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מנסה מאוד לסיים את התואר השני באקולוגיה והמחשב לא מפסיק להיתקע אז הגיע הזמן להשתדרג אני עובד בעיקר עם תוכנות GIS וניתוחים בR ויש לי הזדמנות להביא מחשב מארה"ב אבל הלכתי לאיבוד עם כל ההיצע. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בGIS, הרצות בR 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב היא בעיקר ללימודים אבל גם פנאי, צפייה בסרטים בסופ"ש, משחקים מידיי פעם. * עדיפות למסך של לפחות 15.6 (אני רגיל למסך 23 במחשב השולחני) * רזולוציית המסך HD עם עדיפות לFHD אבל זה לא דיל בריקר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף מחשב עם trackpoint (לא דיל בריקר) * משקל רצוי? לא משנה, כושר זה דבר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות, עם עדיפות ליותר. אפשרות לסוללה מוגדלת - יתרון. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יצאת HDMI. לפחות כמה כניסות USB. * Bluetooth? לא צריך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD עם 500-1000GB, אין צורך בSSD. * כונן אופטי? לא חובה, עדיף שיהיה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צר…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הנה מ LOGIC PC. זה מה שהרכבתי: 0 4467 Compucase 6920 (Hec 400LDT) Full ATX Case 551.98 ¤ 1 551.98 ¤ 1 5028 LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4120BB Black 12x8x14x16x32 520.98 ¤ 1 520.98 ¤ 2 4040 AMD Athlon 64 3200+ Tray CPU 1480.05 ¤ 1 1480.05 ¤ 3 2428 Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD 236.81 ¤ 1 236.81 ¤ 4 4087 LG 16/48 Bulk Black DVD-ROM 177.61 ¤ 1 177.61 ¤ 5 2443 Citizen/Sony Black 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 6 3846 Maxtor 160GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 633.46 ¤ 1 633.46 ¤ 7 4251 Gigabyte GA-K8NSNXP nForce3 250 Motherboard 1142.60 ¤ 1 1142.6 ¤ 8 2368 Twinmos 512MB DDR 3200 w/Ultra Coated Memory 640.03 ¤ 2 1280.06 ¤ 9 2827 Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound …
-
- 33 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אחי רוצה לקנות מחשב נייד חדש והתייעץ איתי לגבי איזה מחשב לקנות. יש לי MacBook Pro מהעבודה ואני מחפש לו מחשב שיעבוד חלק כמוהו אבל שלא יעלה 10,000 ש״ח אלא יותר באזור של ה - 5000 ש״ח. אין צורך באריזה מהודרת או מסך רטינה או שיהיה קל כמו המק, אבל כן שיעבוד חלק, שהמערכת הפעלה תעלה מהר ושתוכנות יעלו מהר ולא יתקעו. היה לי ניסיון ממש רע עם לפטופ Dell Latitude E6400, שהתחמם ועשה down-clocking כל הזמן, ובאופן כללי היה איטי בהרצת תוכנות. מטרות המחשב: עבודה משרדית (אופיס ותוכנות שונות), אינטרנט, סרטים, מוסיקה. אין צורך בהרצת משחקים. גודל מסך: 15 רזולוציית מסך: אני מניח ש 1920x1080, לפי מה שראיתי זאת רזולוציית מסך די סטנדרטית. משך סוללה: לא ממש חשוב, המחשב יהיה רוב הזמן מחובר לח…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי 2 שאלות שאשמח אם תסייעו לי בהן. הראשונה, רכשתי מחשב lenovo flex והוא מגיע עם כונן הייברידי, והייתי מעוניין להוסיף לו כונן SSD אבל בשל העובדה שהמחיר מאוד גבוה ואני לא רוצה לשלם 1000+ ש"ח על כונן של חצי טרה, ואין לו מקום לכונן נוסף לכונן הקיים (אין לו כונן אופטי שיכול לשמש כמקום לכונן או משהו) אז גילית את העובדה שיש לו חריץ M-SATA פנוי על הלוח אם אבל ללא מקום בפועל לכונן. (מצורפת תמונה) וישנו את המוצר הזה http://www.mydigitaldiscount.com/mydigitalssd-256gb-super-boot-drive-42mm-sata-iii-6g-m.2-2242-ngff-ssd/ שאמור להתחבר לחריץ הפנוי ולהיות כונן SSD. (מצאתי קישור למוצור שעל פניו נראה שהוא שולח לארץ http://www.mydigitaldiscount.com/mydigitalssd-256gb-su…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני משדרג את המפרט הקיים שלי כך לא אצטרך: -צורב - ואני משחק ברזולוצית HD בטלויזיה כך שאתם תחליטו אם צריך לשדרך את הכרטיס מסך לגבי קשיח אשמח לדיסק 2TB X 2 אני רוצה שהם יגבו אחד את השני..האם יש אפשרות לבקש מהחנות שיעשו לי רייד בהרכבה? תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, השתמשתי בעבר בפורום הזה מספר פעמים כדי להרכיב מפרט לפני קניה ואני מאד מרוצה מהמחשבים שקניתי. אשמח להתייעץ אתכם לגבי מפרט של מחשב נוסף למטרת עריכת סאונד ווידאו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשר לחרוג מעט, או לחסוך קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של סרטונים ב-HD, עריכה של סאונד. המחשב מתוכנן בעיקר לעבודה עם Adobe Premier ו-QBase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס קול חיצוני ש…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב באזור 4000 עד 4500 ש"ח הצורך הוא לעריכת תמונות בעיקר, רב הזמן שימוש ב LIGHTROOM, מעט פוטושופ, עריכת ווידאו בסיסית מטרות המחשב? בעיקר עריכת תמונות לייטרום, עבודה גם עם פוטושופ אבל לא ברמה גבוהה וכבדה במיוחד, עריכה בסיסית של ווידאו, וכמובן גלישה ושימושים רגילים כמו אופיס וכד' * גודל המסך? 14 אינץ' ומעלה, בכל מקרה כנראה יתווסף מסף חיצוני ללא קשר לתקציב * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD, וחשוב שהמסך יהיה מפאנל IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד * משקל רצוי? אין צורך במשקל קל במיוחד, מספיק משהו סטנדרטי מעדיף שהתקציב יילך על דברים אחרים ולא על המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באו…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצות למחשב שיעודו העיקרי הוא משחקים. תקציב =3500 ש"ח חריגה עד 4000ש"ח אין צורך בשום ציוד הקפי (מסך, מקלדת וכו') מעוניין במעבד של אינטל. אין צורך במערכת הפעלה או כל תוכנה שהיא. מעדיף המלצות עם כרטיס מסך של Gainward (יש לי הנחה עליהם) לא מתוכנן OC במחשב. ** האם כדאי SLI של 2 כרטיסי מסך "חלשים" על כ.מסך חזק יותר? תודה מראש על העזרה גיא
-
- 29 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי! ראשית, חשוב לי שלא יובן מהכותרת שאני מחפש את המחשב היקר ביותר הקיים. חשוב לי שהמחשב יענה על המטרות בהתאם לשימושים שאציג בהמשך ויהיה האידיאלי לשם כך ללא קשר למחירו. אומנם אין בעיה של תקציב, אך עם זאת, כמובן, לא מחפש מחשב יקר שייתן לי ביצועים שלא אזדקק להם. המחשב שאני מחפש הוא לשימושים די בסיסיים של עבודת מסמכים (וורד ואולי גם קבצי אקסל קטנים) ושימוש נרחב באינטרנט. קיימת גם אופציה שולית של צפייה בסרטי XVID. מבחינת משקל וגודל מסך יתאים משהו סטנדרטי. האמינות והאיכות חשובים לי ע"מ להבטיח חיים ארוכים למחשב. תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אז ככה שלום בניתי לעצמי מפרט למישחקים כבדים מאוד עד קלים מאוד (המפרט הוא ללא ספק ומארז) אז אני צריך הצעה למארז+ספק טובים שיכולים להחזיק את המחשב הזה: http://img2.exs.cx/my.php?loc=img2ℑ=CompV2.jpg ובמארז מאוד חשוב לי נושא הקירור ונושא העיצוב שלו וגם תנו דעות על המפרט באופן כללי ותגידו לי מה לשנות/להוסיף/לשפר שחכתי לשאול שווה לי לקחת 6800NU או לקחת 9800PRO מה לדעתכם עדיף? תודה לעוזרים
-
- 40 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה חודשים רשמתי פה שאני רוצה מחשב, אבל בסוף זה לא קרה, גם כי רציתי לחכות לכרטיסי מסך החדשים וגם מבחינת תקציב (שגדל גם) אני אשמח אם תגידו לו אם המפרט שבניתי טוב זה מה שאני לוקח איתי מהמחשב הישן 4-5 כוננים מגנטים מסך:Dell UltraSharp U2410 ועכשיו לשאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 6600 פלוס מינוס ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית/תכנות , תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD כן HDD לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? MID TOWER ATX 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס לא הרכבה כן 8. האם…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב לעבודה משרדית. הדרישות מינימליות, רק שיגיב טוב ומהר ולכן אני רוצה SSD למערכת ההפעלה. כמו כן יש כבר כמה רכיבים שאפשר להשתמש בהם מהמחשב הנוכחי: ספק מחשב Corsair VS350 2 כוננים קשיחים של WD לאחסון מידע, אחד IDE ואחד SATA (אפשר לקנות מתאם בעשרה שקלים ולחבר את הכונן IDE ללוח אם SATA נכון?) כרטיס רשת אלחוטי D-Link DWA-548 בחיבור PCI-Express X1 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אופיס, גלישה באינטרנט, מיילים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיק…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה) ? משחקים, תכנות, סרטי HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Visual studio, Solidworks ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מעוניין במסך איכותי. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? starcraft 2, call of duty, crysis 2 וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכ…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מבקש מפרט מחשב לאחיינית שלי בת 12. ללא ציוד היקפי, אלא נטו מארז. למה היא צריכה את המחשב? עבודות לביה"ס, גלישה באינטרנט ופורטנייט. תקציב? לא יודע. באמת. כתבתי לכם בשביל מה הוא מיועד. תנו לי מפרט התחלתי ונראה איך מתקדמים משם. מעדיף שהמפרט יהיה מ-TMS (המחשב האחרון שלי נרכש מהם והייתי מאוד מרוצה). אודה לעזרתכם!
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף תמחשב, הבעיה בעיקר הוא התקציב, משהו בסביבות ה-3 אלף אבל גמיש. לשאלות: * מעבד - Athlon64 3000+ (S-939)?, עכשיו מה ההבדל בין הVENICE לרגיל, בKSP הוא יותר זול אבל לא VENICE. * לוח אם - Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX, אני רוצה את הNF4 בגלל כל הפיצ'רים שלו, אבל שמתי לב שיש לו מאוורר,עד כמה הוא ירעיש? * זכרונות - 1 GB, מתלבט בין 2*512 AData או 1GB של סמסונג http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_79_85&products_id=3009 מה עדיף? קודם כל מה יותר מהיר, כ אין פירוט על הזכרונות, ודבר שני אני יודע שיש דואל צ'אנל בלוח אם, אבל עד כמה זה ישפיע? כי בעתיד אני מתכנן להוסיף זכרון. * כרטיס מסך, אין לי מושג מה לקנות, אני לא ג…
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל עוד זה +- באותו איזור אז אין בעיה לחרוג קלות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש"ח - 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב גיימינג, מעט עריכה גרפית\וידאו (על תוכנות של אדובי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי טריפל A למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מניח ש1080P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הי חבר'ה ! שבוע הבא אני הולך לקנות מחשב כנראה בפנדה ויעלה בסביבות 12.7K **לפני שכולם מתנפלים עלי תקראו את המאמר הזה שמראה שגירסה ממומהרת של המותק הזה שווה פר שקל להרבה מחשבים אחרים שמציעים כאן, אז לא מדובר בביזבוז כסף רק כי בא לי** http://www.bit-tech.net/hardware/2008/11/11/intel-core-i7-cpu-value/13 בבקשה תעזרו לי עם המערכת קירור מי שמכיר ויכול לספר עליה, ועצות לגבי האל פסק שאני אצטרך. תודה ! ***והנה המפרט היפה שלי שאני רוצה לקנות*** Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache ASUS P6T DELUXE Intel X58 Chipset LGA 1366 OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 2GB DDR5 Corsair HX Series 1000W PSU Western Digital 300GB 10K RPM SATA II V…
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-