ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, בקרוב אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ואני צריך לקנות לעצמי לפטופ שיחזיק לי בערך 4 שנות תואר. מטרות המחשב? לימודי מדעי המחשב וכל הנובע מכך, וקצת סרטים . * גודל המסך? אני סגור על 14 מטעמי משקל, 15 כבד מידי ו13 קטן מידי. * רזולוציית המסך? לא ממש חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת כמה שיותר ידידותית לכתיבת קודים (אולי אפשר להשיג מוארת אפילו). * משקל רצוי? הכי קל שאפשר להשתדל להישאר באיזור ה2.2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דגש ענק לזמן הכי ארוך שניתן להשיג מהמחשב לא פחות מ5 שעות של עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות יציאת HDMI אחת, לפחות 2 של USB, נחמד אם יהיה שם VGA * Bluetooth לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה במהירות 7200…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מודל שלא מצאתי אודותיו פירוט, הוא משפחת הטינק-פאד (15.6 אינטש). אישית אני רגיל לפלסטיק שלו, לעיצוב האגרונומי וכפתורי ההפעלה. וזה פרט מאוד חשוב לי במחשב שאתו אני עושה את כל העבודה שלי. מה הוא המפרט הטכני שאותו כדי לי לבקש במחשב כזה, אך שיישאר בתקציב שפוי (לא היקר ביותר שקיים בדגמים אלו). לפי מר אלכס שפירו ( נכון לשנה שעברה), מחשב חזק צריך להכיל: מעבד QH4700, כרטיס גרפי לפחות של חברת גיימינג (כמה ג'יגה?), 16 ג'יגה זיכרון ראם (האם אפשר פחות, או שזה הפסד?), ועדיף כונן SSD (איזה מהדגמים של אינטל?). האם לסדרת טינק-פאד ישנם דגמים חדשים המכילים רכיבים שכאלו? אודה מאוד למי שיכול לתת תשובה לשאלתי.. המחשב שלי גוסס וזה קריטי .. __________________________________________…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אז ככה שלום בניתי לעצמי מפרט למישחקים כבדים מאוד עד קלים מאוד (המפרט הוא ללא ספק ומארז) אז אני צריך הצעה למארז+ספק טובים שיכולים להחזיק את המחשב הזה: http://img2.exs.cx/my.php?loc=img2ℑ=CompV2.jpg ובמארז מאוד חשוב לי נושא הקירור ונושא העיצוב שלו וגם תנו דעות על המפרט באופן כללי ותגידו לי מה לשנות/להוסיף/לשפר שחכתי לשאול שווה לי לקחת 6800NU או לקחת 9800PRO מה לדעתכם עדיף? תודה לעוזרים
-
- 40 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לא, לא השתגעתי לגבי הסכום, פשוט כבר יש לי כרטיס מסך וספק כח (GTX 470 ו- Sapphire 750W) בנוסף לכל מה שמסביב. אני נוטה ללכת על core i5-2300, 1x4GB DDR3 1333, Gigabyte H67. צריך גם: מארז, כונן אופטי. מתלבט לגבי: דיסק קשיח 500GB, מעבד 2400 - 2500K, לוח אם ספציפי., תועלת בהוספת SSD קטן למערכת ההפעלה. אגב, מכיוון שאני לא נוטה להרבות בדיסקים קשיחים, עד כמה חשוב לחכות עם הלוחות של אינטל. נראה לי שאפשר בשקט להשתמש בחיבורי ה- SATA3, לא?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 - רצוי שיהיה קרוב יותר ל 2,300, לפי תמורה למחיר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש של סטודנט 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מניח שנדרש ווינדוס 10או 8 או 7 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע-שבועיים קרובים 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: צריך לפחות 4 ג'יגה ראם, אם יהיה איטי אולי ארצה לשדרג ל 8 …
-
- 9 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעבד Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray קירור למעבד ZALMAN 7000V Al SI EDITION לוח אם MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI מארז NZXT Phantom 410 black ספק כוח Seasonic PSU S12II-620W Active PFC זיכרון Hynix Original 4GB DDR3 1600 קשיח למחשב שולחני Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 קשיח למחשב שולחני Samsung SSD 128G 840 Pro כרטיס מסך Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC כונן אופטי LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black מסך DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM תוכנות Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 64 BIT אשמח לדעת כמה הוא שווה כיום עלותו הייתה 7350 דאז בתחילת 2013
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פיתוח תוכנה ב- C++/java וביצוע סימולציות שונות ב matlab/pspice . אני סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל. שימוש כבד בשוטף זה יהיה המחשב המרכזי שלי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. starcraft2 / diablo3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21" / 42" -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מנסה מאוד לסיים את התואר השני באקולוגיה והמחשב לא מפסיק להיתקע אז הגיע הזמן להשתדרג אני עובד בעיקר עם תוכנות GIS וניתוחים בR ויש לי הזדמנות להביא מחשב מארה"ב אבל הלכתי לאיבוד עם כל ההיצע. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בGIS, הרצות בR 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן. אז ככה. ברשותי מחשב P3 733MHz אשר שירת אותי נאמנה מעל לשש-שבע שנים [נקנה כחדש והורכב בזמנו בהמלצת דרי פורום זה]. היום הבנתי סופית שהוא הפך להיות בית קברות לאלקטרוניקה. המחשב נתקע פה-ושם ("קופא"); וכל הנסיונות שלי להחיות אותו או אפילו לברר מה מקור הבעיה עלו בתוהו. לפיכך החלטתי שעלי להתחדש במשהו נחמד יותר. לצערי, העניין שלי בחומרה ירד משמעותית בשנים האחרונות, והפעם איני מתכוון להשלים את חוסר הידע שלי ולברר בקשר לכל חלק וחלק או לנסות להרכיב משהו" טוב", אלא פשוט לקנות מחשב מוגמר וסביר מאחת מהיצרניות/חנויות הגדולות ולסגור עניין. בשביל לא להיות לקוח הדיוט לחלוטין, ובגלל שאני זוכר מה טיב הפורום, הייתי רוצה לשאול: התקציב שלי עומד בערך על 4,000 ש"ח (אלפייה לכאן או לכאן).…
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב מדגם Dell Vostro 1014 T6670 4500MHD. גיליתי שאין בו חיבור HDMI. רציתי לדעת במה כרוכה הוספת חיבור מסוג זה ואם ניתן לעשות זאת במחשב הנ"ל. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת באילו מהחנויות הייתי ממליצים לי לרכוש את המחשב, אני גר בראשון לציון ומכיר את SKYPC וסומך עליהם. המפרט של RSM הוא זהה ל-SKYPC חוץ מבכרטיס המסך, בקירור למעבד ובצורב : 1. הייתי רוצה לדעת האם המפרט מומלץ? האם הייתם מחליפים בתוך התקציב חלקים מסויימים (לא להחליף מעבד!!!) הייעוד של המחשב הוא ל-OC בסיסי (קבוע כמובן) ולמשחקים. הייתי רוצה מחשב שקט וקר, אבל יציב!!!! 2. האם UNLOCK לכרטיס המסך עלול לעשות בעיות ביציבות? קראתי שיש בעיות לעשות UNLOCK ל-Sapphire... 3. כמובן הייתי רוצה לדעת באיזה חנות לבחור? הייתי מעדיף לא לעשות פיצול לקניה לחלקים בגלל ענייני אחריות וכאלו... *** RSM *** Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1066 …
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אנשים, אז כמו שכתוב בכותרת אני מחפש מחשב נייד ללימודים (הנדסת מכונות) עבודה באינטרנט ואופיס בעיקר. חשבתי על מסך 12 עד 14 אינץ'. מה שחשוב לי זה שהוא שיהיה בעל עיצוב נוח לשימוש, לא שוקל יותר מ-2 קילו, יציאת HDMI למסך LCD, ושהסוללה תספיק ללפחות 3 שעות עבודה. אני לא ממש מבין גדול בניידים אבל קראתי על EeePC 1201N של אסוס שלפי המפרט והמחיר נראה טוב למדי. אולי אתם ממליצים בכלל על דגמים אחרים בגדלים 13 או 14 שמתאימים לדרישות שלי?
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני כבר יומיים עוקב אחר נושאי הפורום השונים שהועלו בפורום הנפלא הזה לאחרונה ורציתי לתת מילה טובה לאנשים שיודעים ורוצים לעזור מכל הלב. המשיכו כך... אם ניתן אשמח לקבל גם עזרה בנוגע למחשב נייד שאני מחפש כבר חודש. שמי חיים ואני מוכר עצמאי באנטרנט של מוצרים תעשייתיים לחו"ל. אני מחפש מחשב נייד ונוח ביותר ושלא אצטרך לאמץ את העיניים שלי יותר מדי. העבודה שלי על המחשב תהיה רק באינטרנט, אופיס וקצת פוטושופ, אך ארצה להשקיע במחשב שגם ייראה טוב, דגם חדש יחסית ו... מסך טוב וגדול אם אפשר(14" ומעלה) עם רזולוצייה טובה סוללה רצינית+טעינה מהירה כרטיס מסך בינוני ומעלה מעבד טוב משקל ממוצע של 2KG כמובן מערכת הפעלה נוחה חשובה לי מאד האחריות לתקופה ארוכה, לכן אקנה רק בארץ ולא אתנגד לפינו…
-
- 24 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג חדש ואני אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הנ"ל: C6700T Intel i7-6700 3.4Ghz(4.0Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray 1 ₪1469 NH-U12S קירור למעבד Noctua NH-U12S 1 ₪281 GH170G3 Gigabyte GA-H170-Gaming 3 for 1151 1 ₪590 88C-H440011-WBW NZXT H440 White …
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בבערך 3500 ש"ח. שמתי לב שבמחיר הזה יש מפרט שהרבה ממליצים עליו מ-TMS. (התמונה התחתונה) העניין הוא שאני מעדיף לקנות מחשב מחנות קרובה אליי כמו KSP. יצרתי מפרט דומה ורציתי לדעת אם הוא בסדר. (התמונה העליונה) לגבי המפרט, כדי לא לחרוג במחיר ירדתי ל-270X ואין לי צורך בצורב. מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, לפני השאלון קצת רקע כללי: אני בן 30 ונשוי ללא ילדים. המחשב משמש אותי בערבים רגילים בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים. בסופי שבוע אני נוהג לשחק משחקים בני 3-4 שנים. דוגמאות: civilaztion 5, GTA4, convicition, Assassin Creed1-3 lara craft, בדרך כלל בהגדרות בינוניות-נמוכות. גרפיקה זה פרמטר פחות חשוב לי, יותר חשובה לי המשחקיות. ב3 שנים האחרונות שירת אותי מחשב: Pentium Dual Core E5500 2.8GHZ GeForce GTS 450 Gainard 1GB GDDR5 Edition 3GB זיכרון משני סטיקים ולוח אם של asus, לא יודע איזה דגם. מארז גדול עם מאוורר גדול מאחורה. השבוע הלך הלוח אם והחלטתי לקנות חדש. אני גם בקושי מצליח להריץ משחקים... ישנים לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל …
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני לוחץ על לחצן הבלוטות' וזה פשוט אומר לי no device מה אני אמור לעשות? תודה
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקיי, אז אני רוצה לבנות לעצמי מחשב חדש. עכשיו, הבעיה היא שאני לא יודע אם הרכיבים תואמים אחד לשני או לא. לכן אשמח לעזרה של מומחים או כאלה שמבינים יותר ממני, שיגידו לי אם הם תואמים או לא (לא כולל כרטיס מסך ראם ומערכת הפעלה): מעבד: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=28236&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap מאוורר מארז: http://ksp.co.il/index.php?uin=16019&select= קירור למעבד: http://ksp.co.il/index.php?select=&list=1&sort=2&glist=0&uin=36843&txt_search=מאורר+למעבד&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= לוח אם: http://ksp.co.il/?enter_zap…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המסך שמתוכנן הוא dell 2407wfp וכרטיס מסך זמני 7600GT ולאחר שהחדשים ( RD600 ... ) יצאו לקנות אחד שתומך בDX10 ולכן לא חלק מתקציב. התכנון הוא לOC בינוני (קירור אוויר) ו משחקים כבדים (ומעט גרפיקה). דרוש גם ציוד היקפי כגון עכבר (G5) ומקלדת , רמקולים ( לא 5.1 כי אין מקום, חשבתי על הZ2300 ) ודיסקים קשיחים אני רוצה 250*2 לחיבור Raid0. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב עד 6K ללא מסך. הרבה זמן לא הייתי מעודכן בשוק ולכן אני לא יודע אם ללכת על מעבד QUAD או על הI7 החדשים. אני ממש לא מחפש לעשות לו OC. פשוט שיהיה חזק! המסך שנקנה הוא יהיה 22" - אולי אפילו עם פנאל של 1080P. בינתיים בניתי ברפרוף משהו כזה Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX 1,520 ש"ח Gigabyte GA-EX58-DS4 Intel X58 Chipset Socket LGA 1366 1,270 ש"ח Gigabyte ATI Radeon HD4850 1Gb DDR3 GV-R485MC-1GH MultiCooling 1,045 ש"ח Samsung 4GB DDR3 1333Mhz 796 ש"ח Western Digital 1TB 3.5 16Mb Buffer SATA II WD10EACS 563 ש"ח Cooler Master CM 690 359 ש"ח Thermaltake TR2 RX Power 450W TT-W0146RI 330 ש"ח LG GH22NP20 Super Multi D…
-
- 39 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני חצי שנה קניתי ASUS N550JK , במקביל קניתי SSD SAMSUNG EVO 840 הזמנתי כידוע מתאם מ EBAY כדי להלביש את ה SSD במקום הכונן דיסקים כרגע הSSD מותקן כפי שצריך ועליו מותקן גם ה WINDOWS , אני מבסוט מהמהירות שלו אך יש לי שאלה חשובה שאני פותח את הממשק של הSSD ( תוכנה שסופקה לי עם ה SSD ) הוא רושם לי מפורשות שהSSD מחובר כרגע ל SATA 2 ועל מנת להנות מבצועים מיטביים עליי לחבר אותו ל SATA 3 עכשיו אני תוהה האם יש מצב שהחיבור של הארד דיסק המכני הרגיל (איפה שהוא יושב במקומו הטבעי) הוא בעל חיבור של SATA 3 וכן אני אוכל להחליף בניהם וה SSD ישב על SATA 3 וינצל את מלוא כוחו והארדיסק המכני יהיה במקום הכונן דיסקים ( אלביש אותו במתאם שנקנה מ EBAY איפה שה SSD נמצא עכשיו) יכול להיות שאני מבולב…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני משדרג את המפרט הקיים שלי כך לא אצטרך: -צורב - ואני משחק ברזולוצית HD בטלויזיה כך שאתם תחליטו אם צריך לשדרך את הכרטיס מסך לגבי קשיח אשמח לדיסק 2TB X 2 אני רוצה שהם יגבו אחד את השני..האם יש אפשרות לבקש מהחנות שיעשו לי רייד בהרכבה? תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום ידידים , אני צריך ממכם המלצות לגבי קניית לוח אם חדש ,זיכרון 256 וכרטיס גרפי ג'יפורס 4 ,בשביל מעבד את'לון XP ,עד 2000 ש"ח בסה"כ לכל הרכיבים ,כולל המעבד. איזו חברה מומלצת לכל רכיב והסוג הכללי המומלץ לו (כלומר מהירות ,למשל, ללוח אם)? תודה מראש , בובו נ.ב. תמליצו לי גם אם אתם יכולים על מהירות למעבד XP שמתאימה לטווח מחירים שציינתי. תודה!
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, כמה מכם זוכרים אותי אולי מהפעם שעברה שחפרתי בישביל מחשב חדש, הקניה לא יצאה לפועל עקב בעיות כלכליות :-\ אבל הפעם זה דיי 100%. אבקש מפרט עד 5000 ש"ח,אפשרי סטיה של 100-200 ש"ח אם ממש צריך, שכולל הכול. גם מסך,גם מקלדת ועכבר ורמקולים. המחשב מיועד בעיקרון לשמיעת מוזיקה,עריכת מוזיקה,הקלטת מוזיקה ,לא בצורה מקצועית. משהו ביתי לכן מספיק כרטיס אונבורד. בין היתר ,גלישה באינטרנט ,ומשחקים. עכשיו בקשר למשחקים,אני כבר 5 שנים לא שיחקתי במשחקים ממש, אומנם אני מאוד רוצה להתחיל בזה ולכן הייתי רוצה כרטיס מסך נורמלי-טוב, כדי שאוכל לשחק במשחקים חדשים. אני לא יכול להגיד כמה אני אשחק מאחר והרבה זמן לא ניסיתי,אבל ככה,שיהיה כרטיס טוב. סה"כ בכלליות זהו. כמה דברים לגבי החלקים: * מאחר…
-
- 41 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הדגמים הם: Geforce 9200, Geforce 9300, Geforce G103, Geforce 8400, HD4530, HD3470 אשמח לדעת מה הדירוג, מה רמת ההבדלים ביניהם. האם הHD4530 הכי חזק פה וכמה הוא קרוב ל9600 של אנווידיה? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-