עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום. קיבלתי את ההצעה הזו: http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1961&ser=1 מהי פלטפורמת סונומה והאם היא משמעותית ? האם המחשב שווה לדעתכם את מחירו ? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  2. Started by zoman,

אבקש מפרט למחשב נייד שהיה כמה שיותר חזק למשחקים כבדים ,עם מסך כמה שיותר גדול ,בלי הקפי ,לא איכפת לי עם יצא כבד ומסורבל ,העיקר לקבל משהו איכותי וחזק במיוחד במחיר הנ"ל ,אם אפשרי לפעולה ארוכה כמה שיותר לבטריה. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 893 צפיות
  3. Started by eran1,

שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב ביד, אבל לעומת ההבנה שלי במשחב אישי בניידים אני ממש לא מבין ולא יודע מה צריך ומה טוב. אי צריך את המחשב בשביל לראות סרטים, גלישה באינטרנט, עבודה בגרפיקה (פוטושופ, פריי אנד) וגם למשחקים, אני מעוניין גם בצורב די וי די. התקציב שלי הוא 6000 אך אני יכול לחרום 6500 אולי קצת יותר אבל עדיף 6000-6500. תודה מראש לכל אלה שינסו לעזור לי.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. כמו כן שיתאים ללינוקס היטב (לעת עתה יהיה שימוש רק עם חלונות). תוכלו לתת לנו המלצה? עדיף לפחות שתי אפשרויות ועדיפות לצבע בוהק ולא סתם צבע עדין פסטלי. 1)אם צריך מעט חריגה אפשר 2)בכותרת 3) ללא ציוד היקפי 4)שיהיה כמובן SSD ולא HDD 5)לא חייב להיות שקת 6)לא 7)חלונות 10 בעברית ביתי 8)איזור רמת גן עדיף לא רשת אלא חנות עם שירות אישי יותר 9)כרגע בימים הקרובים 10)לא 11)כן אם יש דבר כזה תודה

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  5. Started by hichcock,

היי. אני צריך מפרט למחשב נייד ב-7000 ש"ח. צריך לכלול: -WIFI (חובה) -בלוטוט' (רצוי) -מסך 19 אינץ' (מינימום) -מעבד חזק -כרטיס מסך חזק -זיכרון ראם - לפחות 2 ג'יגה (מינימום) -ווינדוז מובנה מקורי (כמובן) windows vista professional service pack 1 אני לא בטוח איך הגירסא הטובה נקראת, העיקר שזה לא יהיה home edition. -צורב משולב הכל בהכל... -כונן דיסקטים 1.44 אינץ' (חובה) -הארד דרייב של לפחות 250 ג'יגה (אם אפשר יותר אז יותר) -אחריות שלוש שנים (לפחות, חובה) אני לא כזה מבין גדול במחשבים ניידים... בלשון המעטה... אז לא אוכל להגיד יותר מזה... כל זה בתקציב של עד 7000 ש"ח, כמובן אם אפשר פחות אז פחות.

• 4 תגובות
    • 932 צפיות
  6. Started by stingeR-,

הגג של התקציב הוא 6000 , אבל עדיף באיזור ה5500-6000 אוקיי , אז דוד שלי צריך מחשב נייד בשביל אינטרנט בעיקר וקצת עבודות אופיס , וצריך שהמחשב יהיה מהיר ביותר עם לפחות 512MB זיכרון , המחשב צריך לשקול פחות מ3ק"ג... מכיוון שאני לא מבין בתחום אני פונה אליכם. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by shiranbi,

היי, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד אך למרות העובדה שאני סטודנטית למדעי המחשב אין לי מושג במחשבים ניידים והדרישות שלהם אז אני צריכה עזרה דחופה. מטרות המחשב : רוב הזמן עבודה בבית אך לפעמים לקיחת המחשב לאוניברסיטה אז בהתחשב שאני בחורה קטנה צריך שהמשקל לא יהרוג את הגב לחלוטין אני צריכה מחשב לתכנות, עבודה עם תוכנות כגון MATLAB , אופיס, אינטרנט וכדומה. כלומר לפעמים אני תוחנת את המחשב כמו שצריך אבל אני לא צריכה להריץ גרפיקה כבדה על המחשב הזה אני לא מתכוונת לראות סרטים על המחשב אבל חיבור s-video לטלוייזיה הוא חיבור חשוב. זה החיבור היחיד "המיוחד" שאני צריכה. גודל מסך צריך להיות סביר, כדי שאוכל לעבוד שעות מרובות. זמן סוללה צריך להיות לפחות 4-5 שעות גודל כונן קשיח לא צריך להיות גד…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by dodomomo,

שלום, אני מעוניין לרכוש בקרוב מחשב נייד חדש. עד היום רכשתי מחשבי שולחן אשר הבנתי יחסית מה בדיוק היה צריך לקנות ובאיזה איכות וכסף, אבל השוק של המחשבים הניידים איננו מוכר לי, ובכך אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט איכותי למחשב שיתאים לצרכי (-: סכום הקנייה אשר אני מעוניין לרכוש בו את המחשב נע בין 4500 ל-6000 ש"ח, ניתן קצת להוסיף או להוריד במידה ויש כמה רכיבים שאי אפשר לוותר עליהם. אז ככה, השימושים והצרכים העיקרים שלי בנוגע למחשב הנייד הם: 1. הנקודה שהכי חשובה לי בקניית המחשב היא רמת ביצועים גרפים טובה כיוון שהשימוש העיקרי שלי בו יהיה לעיצוב גרפי (בתוכנות כגון פוטו שופ,3D MAX וכד'..), וכמו כן צפייה בסרטים על גבי מסך LCD בשידור "הי דפנישן" וגם חשוב אבל פחות, משחקי מחשב והורדות…

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  9. לא יודע אם קשור לכאן או לפורום של ניידים המחשב ניקנה במתנה לאבא שלי ביגלל שהוא קיבל אישור לפרויקט שלו מה שאומר שהוא ישתמש בו הרבה-לצורך עבודה כלומר גם שימוש בתוכנות MATLAB למשל ותוכנות כבדות למיניהם {פרויקט על GPS אז כניראה גם הדברים הקשורים לזה} אם אפשר הצעה

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  10. Started by danieleto,

שלום לכולםם לפני שכתבתי הודעה זאת עשיתי חיפוש ולא מצאתייי אז היית רוצה מפרט למחשב נייד לאחותי סטודנטתית לפי מה שהבנתי הדרישות שלה שהמחשב יעבוד חלק ...ולפי כמה המלצות פה שקראתי הבנתי זיכרון לפחות 512 ו60G אבל עדיף1G היא אמרה שלא ממש משנה לה אם זה 15 אינץ או 14 אינץ וכמובן מחשב זה אני הולך לקנות בחיפה תודה לעוזריםם :yelclap:

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  11. מחשב נייד בשביל צרכים ביתיים. שיתאים לפעולות אופיס 2007, אינטרנט וכו'... הדגשה על מסך גדול. [15.4 אינץ' זה הכי גדול שיש?] אין צורך במערכת הפעלה. אני צריך שהוא יתחבר לרשת אלחוטית שיש לנו בבית (תקן G) תודה ושבת שלום

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  12. Started by moty2007,

שלום לכולם. אני רוצה לקנות ביד שניה מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לגלישה ואולי לתוכנה קלילה וגם לצפייה בסרטים. אשמח לקבל הצעות לגבי נייד שיענה על הדרישות האילו. תקציב 1000 שקל

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  13. Started by Yossarian22,

אני עומד להיות סטונדט בשנת הלימודים הקרובה אז אני מחפש מחשב שיוכל להיות לי לעזר בתקופה הזאת. חוץ מזה אני מעוניין שהמחשב יריץ בצורה קלילה סרטי HD ופעם הייתי גיימר אז אם אני ארצה אז גם משחקים. שאלה נוספת מבחינת עדיפות: אני לא כל כך יודע אם עדיף 15 אינטש או 17 אינטש ואיך זה משנה את העניינים מבחינה כספית, מבחינת הסוללה, משקל, ומעוד בחינות שכנראה לא חשבתי עליהם. ועוד דבר נוסף, מבחינה כללית אני מעדיף חומרה שתיתן יחס ביצועים גבוה לכסף, יותר מאשר שפשוט החומרה תהיה הכי טובה וזהו. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ilia121,

אהלן, אני מחפש לקנות נייד שיהיה חזק, עם מספר גורמים שעליהם אני לא מתפשר: 1) HD של 80 ג'יגה. 2) זיכרון, 256 או יותר רצוי. 3) מסך גדול (15-17") ורזולוציה טובה. (עדיף רחב). בנוסף אני רוצה לקבל מקומות שמתמחים במכירת ניידים, זולים מן הסתם. והאם אפשר לקנות נייד שאת מפרטו אני מרכיב או שרק מחברות כמו Dell או Hp וכדומה, ובעצם מה עדיף? ** במחשב אשתמש גם לאפליקציות חזקות ולמשחקים. תודה לכולם.

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by sgalili,

הי אני מחפש נייד אשר ישמש את כל המשפחה (משחקים ואף עיבודי גרפיקה וסרטים לילדים). חשבתי על מחשב חזק ופחות ניידות- מעין מחשב שולחני שניתן להזיזו בקלות בעת הצורך. באייבורי (עד היום לאחר מחשב שולחני ונייד - אני מרוצה מהם) יש שלל המלצות על מחשבים טובים וחזקים, ונראה לי שבתקציב של 4,500 ש"ח אוכל להעמיד מחשב שיענה על צרכי: 15.6", סוללה חזקה, מעבד אינטל I5 (ראיתי שלא ממליצים כאן על I7), כרטיס גרפי חזק וכונן קשיח גדול. משהו שיחליף ללא נחיתות מחשב שולחני. אשמח לשמוע דעתכם על הכתוב לעיל, וכן המלצות לקונפיגורציה, מחירים וכו'. תודה מראש שלמה

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8K עדיף לא לחרוג כי זה גם ככה מלא. 2. מה שימושי המחשב? תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא פאקטור. במידה בינונית. רק שלא יהיה מכונת כביסה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? משקל וגודל פיזי הם לא פאקטור. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? משתמש בתפוצות של לינוקס, אז אפילו עדיף שיגיע בלי מערכת הפעלה כדי לא לשלם אקסטרה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מאוזר תל אביב אבל נייד לאזור המ…

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  17. Started by Shahar8,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשימושים וגיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FOOTBALL MANAGER -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

18. Started by galgal4,

מבקשת עזרה במפרט מחשב נייד לתלת מימד וגרפיקה. מעבד אינטל- i3 / i5 וחשוב זכרון פנימי 6GB. כרטיס מסך nvidia. תקציב עד 4000 ש"ח. תודה!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by MDARKo,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה3 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד, כנראה גם להתעסק גם בגרפיקה/משחקים/AI/ועוד דברים במסגרת הלימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? זה נייד לא מאמין שרלוונטי כ"כ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנ"ל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

20. שלום לכולם. ברצוני לקנות מחשב נייד לצורך הקלטה ועריכה של שירים שלי. רציתי שתיבנו לי מפרט למחשב שגם בעתיד אוכל להשתמש בו לצורך לימודים באוניברסיטה. אני רוצה שהמחשב יהיה מהיר וחזק שהאינטרנט יעוף לי שהעבודה בו תיהיה מהירה ונעימה. יש לי כבר כרטיס קול מקצועי שקניתי בלמעלה מ-1000 ש"ח. אם תוכלו להמליץ על אוזניות ורמקולים נחמדים ובאיזה סכום גם אשמח. תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  21. הי שלום אני חדש מהניילונים פה =]..מקווה שתוכלו לעזור לי..כי דיי התבלבלתי מהכל.. אז ככה..אני צריך נייד להופעה, כלומר שיריץ עליו תוכנת מוסיקה (קיובייס למי שמכיר) כשכל הערוצים הם אודיו, כך שהמחשב לא אמור להתאמץ יותר מדי..השמעה בלבד !! (לא הקלטה).. עכשיו העניין מסתבך כש: 1) אני צריך (כמעט חייב אפילו) XP.. 2)הכרטיס קול שלי הוא חיצוני והוא FW (אז עדיפות לכרטיס בילט אין, אבל לא יקרה אסון אם אני אקנה אותו בנפרד) עדיף שיהיה מינימום 2 ג'יגה זיכרון ומעלה.. לגבי נפח הארד דיסק לא ממש אכפת לי.. ממ זהו בגדול.. התקציב אני מעריך עד 4 אלף שקל.. תודה מראש : )

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  22. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - באופן כללי איטרנט ומסביב אך אני רוצה שהוא יריץ את המשחקים הכי כבדים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - בסביבות 15 אינץ'. לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - שתהיה רזולוציה טובה, לא כל כך מבין בזה אך שתנוע בין HD רגיל לFHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - לא. * משקל רצוי? - לא כל כך משנה …

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by zxcv12,

יי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש מחו"ל שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות כגון PHOTOSHOP, VISUAL STUDIO וכו' בצורה טובה. בנוסף אני ארצה להריץ על המחשב VMWARE של LEOPARD עבור פיתוח. התקציב המקסימלי הוא 3500-3000 ש"ח. מעדיף של חברת DELL לכיוון ה-VOSTRO. מסך 13,14 אינטצ'. המחשב ישמש גם לחיבור לתחנת עגינה כמחשב נייח. ומיועד עבור פיתוח, מעט עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים רק כאופציה. בסופו של דבר מחשב שבאמת יספק את הביצועים הטובים במחיר מתאים לתוכנות הללו. השקט חשוב אבל לא ברמה של לא לשמוע כלום בכלל ,כמובן שעדיף לא לשמוע את רעש המאווררים אין העדפה לרכוש מחנות ספציפית, אני מאזור המרכז. חשוב שיהיה ניתן בעתיד להוסיף עוד זיכרון במידה ויהיה צורך. המון תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by aviel_b,

שלום לכולם, משום מה בכל מקום נרתעים מלתת מפרטים מומלצים למחשבים ניידים אבל בכל זאת אני אנסה. אני לא בקיא בכל ההבדלים בין הטכנולוגיות השונות ובנוסף אני מתקשה לבחור בחברה מסויימת של מחשב נייד אך השימושים העיקריים של המחשב הם: 1. אינטרנט 2. עיבוד תמלילים 3. מוזיקה/ צפייה בסרטים חשוב לי כמובן כ.רשת אלחוטי אך זה קיים היום כסטנדרט בכל מחשב, לדעתי לפחות 512 מגה, הארדיסק 60 או 80 אך לא חובה מומלץ 3 כניסות USB כרטיס מסך/ קול ממש לא חשוב לי. משקל בסביבות 2.5-3 קילו זמן סוללה כמה שיותר ארוך תודה,

• 5 תגובות
    • 880 צפיות
  25. שלום חברים, המליצו לי להתייעץ פה בפורום בנוגע למפרט ואני ממש אשמח לעזרה.. אני צריכה מחשב נייד.. התקציב שלי הוא 6,000 ש"ח, כמובן שעדיף פחות אבל קיימת גמישות קלה מאוד.. המחשב מיועד ללימודי גרפיקה. הוא צריך להחזיק פוטושופ ואילוסטרייטור, אבל אני סטודנטית, לא מדובר פה במחשב עבודה מטורף.. אני לא רוצה שהוא יהיה גדול במיוחד וכמה שפחות כבד כיוון שאני צריכה לסחוב אותו איתי כל יום ללימודים.. אשמח לעזרתכם! תודה

• 2 תגובות
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים