ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני חדש כאן אני מחפש לקנות מחשב לשימוש כללי (עבודה, קצת למשחקים ולקולנוע בייתי) תקציב 4000 שח שיחזיק לי 4 שנים פלוס מינוס המפרט מעבד של אינטל E6320 מחיר 955שח לוח אם של ASUS P5K עם chipset החדש P35 מחיר 855 שח זכרונות 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 מהירות 667MHZ מחיר 700 שח (האם כדאי להשקיע?? ) כרטיס מסך 2 אופציות: 1) HD 2600 Pro 256MB DX10 HDTV 2xDVI PCI-E של SAPPHIRE מחיר 580 שח 2) 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E של gigabyte מחיר 725 שח דיסק קשיח WD 160GB 8M מחיר 265 שח מה כדאי מארז לקלנוע ביתי או מארז רגיל? תודה רבה על העזרה אבי
-
- 9 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אני צריך לבנות מחשב לדירה של חבר, שימוש כללי- אינטרנט, מוזיקה, סרטים וכדומה. ארצה גם לחבר את המחשב למסך 40 אינצ כדי לראות סרטים. אין צורך במארז וספק, את זה אני קונה בלי קשר. אם יש צורך לחרוג מהתקציב אז יש אפשרות. אין צורך בOC וציוד היקפי תודה :]
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין במחשב לשימוש כללי: גלישה באינטרנט, צפייה בתמונות ובסרטים, וזה פחות או יותר. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא, ובפרט על שילוב הרכיבים מעבד - לוח אם - זכרון שבחרתי כמעט רנדומלית, וכמו כן המארז. מעבדי AMD Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA78LMT-S2 AM2+, AM3, 760G, DDR3 1333, VGA ATI HD3000, DVI, HDAudio זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX כרטיסי מסך none צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים CoolerMaster CMP-350 Black+ 400W PSU מאווררים …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קצת וסרטים אולי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 2500 ש"ח האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה? 500 ש"ח האם יש לכלול הרכבה בתקציב? כן 2. מהו היעוד של המחשב? (משחקים\אינטרנט\אופיס\סרטים וכו'...) [אם המחשב מיועד לתוכנה מקצועית כלשהי יש לציין את שם התוכנה ואת הגרסה למשל: Photoshop CS5, Solidworks11 וכו'] 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? אם כן, מה? לא [אם לא יש לציין לפחות מה המסך הקיים, דגם\גודל\רזולוציה] 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? לא [דוגמאות: כונן דיסקטים, יציאות FireWire IEEE1394, יציאת פרללית או סיריאלית, חיבור IDE על הלוח] 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד? לא 6. האם יש צורך לכלול תוכנה בתקציב כגון מערכת הפעלה, חבילת אופי…
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
שלום חבר צריך מפרט למחשב. שימושים: אינטרנט, אופיס וסרטים (גם HD). הוא לא משחק בכלל. התקציב הוא עד 2000 ש"ח. תודה.
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות לאמא שלו מחשב חדש, המחשב הישן סופסוף מת (10+ שנים, זה נס שהוא שרד עד היום). אז יצרתי מפרט, ואני שמח אם תוכלו להגיד לי האם הוא טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 בערך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, סרטים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…
-
- 5 תגובות
- 758 צפיות
-
-
היי חברים, ברצוני לקנות מחשב המיועד להתחבר לטלוויזיה בסלון אשר יהווה תחליף ל-PlayStation/Xbox המערכת הפעלה שתרוץ על המחשב תיהיה SteamOS אשמח למארז קומפקטי ויפה מאחר והוא הולך להיות חלק מהנוי של הסלון תקציב של עד 3K תודה
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני כבר במשך תקופה מעוניין לקנות מחשב, אני מניח שזה יקרה בחודש הקרוב. השימוש העיקרי שאני עושה במחשב הוא גלישה באינטרנט, סרטים, ומשחקים. עכשיו אי אפשר להגיד שאני מחפש משהו למשחקים כבדים, אני בעיקר משחק במשחקי ספורט, אבל אני אוהב לשחק במשחקים האלה שהם זורמים, גם בהגדרות גרפיקה גבוהות (להנות מהם עד הסוף). בנוסף אני רוצה קירור טוב (אם צריך) ושכמובן יהיה די שקט ולא טרקטור, כי במחשב האחרון קצת סבלתי מכיבויים לא רצוניים שהוא התחמם. כמו כן אני צריך שללוח אם תהיה יציאת FIREWIRE. אני גם רוצה מסך שטוח (אני עדיין עם CRT). בניתי איזשהו מפרט כאן משהו סביב התקציב שלי (הוא די גמיש, אבל אני לא רוצה לבזבז סתם כספים...) תגידו לי אם הייתם משנים ומה, האם הכרטיס מסך הזה טוב? האם יש…
-
- 3 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום רב, אמא שלי קונה מחשב נייד לצרכים משרדיים (וורד, אימייל, קצת סרטים, אינטרנט, WiFi, בלוטות' וכו'). התקציב הוא 3.5K ללא חריגות. המחשב צריך לבוא עם וינדוס. חובה שתהיה חנות שמוכרת את המחשב בצפון הארץ. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק למפרט למחשב,שימושים - אינטרנט ואופיס + מסך LCD וציוד הקפי אלחוטי בקיצור מחשב משרדי.. תקציב - 3,000 ש''ח גג כמו כן אני מבקש לבנות מפרט דרך החברה - IQPC בלבד אם אפשר ... אני מרוצה מהחנות הזאת,אז אבקש איזה מפרט מהחברה הזאת בלבד.. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
המחשב הנוכחי הוא פנטיום 4 ג'יגה זיכרון ו80 ג'יגה דיסק קשיח. אם אי אפשר לבנות משהו טוב משמעותית מזה בתקציב ,אז נוותר ... המחשב לצפיה בסרטים, עריכת מסמכים וגלישה באינטרנט.
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
שלום, אחרי הרבה עזרה מחברי הפורום (תודה רבה לכולם על העזרה האדירה והמקצועית), אני מבקש עזרה למפרט הבא: מחשב לשימוש משרדי שצריך לכלול: מעבד. לוח אם (עם כ. קול וכ. רשת ON BOARD). מארז. כ. מסך (עם יציאה ל-TV). זכרונות. ציוד הקפי נוסף לא דרוש. תקציב עד 2900 ש"ח עם הרכבה. ובבקשה שזה יהיה מ-KSP או נועה. כמו כן אני צריך שהמפרט יהיה ניתן לשידרוג עוד שנתיים שלוש (לא למטרת משחקים, אלא למעבד יותר טוב, או עוד זיכרונות, אבל במסגרת השימוש המשרדי). כמו כן, אני מתכוון לקנות מסך דק של LG דגם LG1750SQ ורציתי לדעת אם יש חוות דעת חיובית עליו. אני לא רוצה לכלול אותו בהצעה (אל תחשיבו אותו בתקציב בבקשה!). עדכנתי את הכותרת, תודה על ההערה
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K ללא מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, המחשב אמור לשמש כשרת שעליו ישמרו מסד הנתונים, וכן אפשרות לחיבור מרחוק - טרמינל. יתכן וירטואליזציה, וכן שימוש בחיבור מרחוק ללקוחות team viewer א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות משרדיות רגילות, פריוריטי וכדו', אולי וירטואליזציה, וכן team viewer -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך גדול 22-24 אינץ.דרוש המלצה גם על מסך …
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הבקשה היא לגבי מחשב לשימוש משרדי, אינטרנט אופיס ומשחקים פשוטים פה ושם במחיר של 3.5K ואם אפשר גרסה נוספת במחיר של 3K (למקרה שלא אצליח לשכנע את הבן אדם להעלות טיפה את התקציב). חשוב שיהיה מרכיבים טובים ואמינים. מסך אני סגור על ה-SAMSUNG 931B. מעבד בגרסה של ה-3.5K אני חושב שכאדי לנסות Core 2 Duo E4300, Bus800Mhz, s775, 2MB. ו-512X2 ב-667MHZ. צורב DVD. אני מניח שכרטיס מסך נפרד ולא OB לא ממש נכנס בתקציב (אלא אם על חשבון מעבד או משהו). חנות מאזור חיפה. KSP או נועה למשל. חשבתי על משהו כזה: מעבד Price Units Total Core 2 Duo E4300, Bus800Mhz, s775, 2MB 650 1 650 לוח אם ASUS Price Units Total P5L-MX s775 Conroe, 945G, DDRII 667, VGA, PCI-E 440 1 440 זיכרון DDR II 667 Price …
-
- 9 תגובות
- 941 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב), בעיקר עבודה משרדית, סרטים, מוזיקה, תמונות, משחקים לא כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל המסך שיש לי כרגע 17 אינץ' רזולוציה של 1280*1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 4 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום חברי פורום יקרים אני צריך המלצה למפרט ששימושיו הם- אינטרנט, סרטים ומשחקים קלים התקציב הינו 2200 עם אפשרות לחריגה של 100 שח מהתקציב לא חייב שיהיה שקט ואין צורך ב OC ובמערכת הפעלה כולל ציוד היקפי (ללא רמקולים) ועדיפות למסך 21 HD
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפשת מפרט למחשב לשימושי גרפיקה בעיקר פוטושופ, עריכת וידיאו, ותלת מימד בסיסי. ללא מסך וללא ציוד נלווה. תקציב בסביבות 6000 ש"ח. עובדת עם רזולוציות גבוהות, ריבוי שכבות ומספר תוכנות במקביל. לפי מה שקראתי כאן עד עכשיו: מעבד i7 וחשבתי על 4820k לוח אם ASUS P9X79 מתלבטת איזה דגם יהיה הכי משתלם או Gigabyte X79 UD-5 זכרון G.skill Ripjaws-X 2x8Gb DDR3 1866Mhz PC3-14900 kit CL9-10-9 כרטיס מסך GTX770 Gigabyte או אם דגם אחר נמוך יותר מספיק כונן SSD Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III עם כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III אשמח המלצה למארז, אני התרשמתי מ Thermaltake Urban S31 Snow VP700M6W2N Windows Pro מחברת הרבה ציוד נלווה, סורקים, מצלמ…
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום זקוקה להצעה למפרט למחשב שעיסוקו העיקרי תוכנות שרטוט (ארכיקאד, רויט,) הדמיה וגרפיקה (3DMAX, פוטושופ), כולל גם שימוש משרדי הורדות מהרשת הכנת מצגות וסרטונים די מורכבים (אבל לא בתוכנות עריכה מקצועיות, מה שיש בווינדוס ובאופיס...) וקצת צפייה בסרטים. כבר יש ברשותי את הציוד ההיקפי, כולל מסך רחב של סמסונג 206BW חדש שהמפרט צריך להתאים לו. נדרש כרטיס רשת הארד דיסק מעל 300 ג'יגה בסה"כ צורב DVD לפחות 6 חיבורי USB אל פסק. תודה[br]פורסם בתאריך: 1.04.2008 בשעה 14:00:15 תקציב - 4000-5000 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, מעוניין במחשב נייח, לשימושי אינטרנט סטנדרטים, עבודה עם פוטושופ וצפייה בסרטי Full HD הארדיסק- 1 טרה. מארז- רצוי שוכב לוח אם- מעדיף לוח חצי [קטן יותר] תקציב 1.7K ללא ציוד היקפי תודה
-
- 7 תגובות
- 824 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל מחשב בלבד א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מפרט שהתמורה שלו גבוהה למחיר, אם אפשר לחסוף.. בכיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2200 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב? סרטים, פוטושופ, אינטרנט, חיבור למסך 32 אינצ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא. תודה רבה! 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא לכלול דיסק קשיח. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה…
-
- 3 תגובות
- 861 צפיות
-
-
היי חברים אבקש המלצה למחשב לאופיס, אינטרנט,הורדות, סרטים ומשחקים קלים ב 2000 ש"ח פלוס מינוס. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט ולא אכפת לי להוסיף עוד קצת כסף בשביל זה יש עדיפות לAMD, לדעתי בגלל המחיר ובגלל הצ'יפסטים הטובים שלהם, אבל אם INTEL עדיפים בהרבה אז לא אכפת לי תודה רבה לכל העוזרים יניב
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
זקוק למפרט עבור מחשב משרדי שימושי אופיס למינהן והרבה עבודה עם מיילים אין צורך בציוד היקפי או מסך אין צורך בכרטיס מסך [למרות שיהיה נחמד אם יהיה אחד onboard] בתודה מראש
-
- 10 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום, אימא שלי צריכה מחשב לאחר שהישן התקלקל. השימושים שלה הם רק אינטרנט ושאר דברים פשוטים ביותר. התקציב הוא עד 1600 ש"ח עם אפשרות לחריגה. צריך רק מחשב ללא מערכת הפעלה וציוד היקפי. ועדיפות לאינטל אני גר בהרצליה וראיתי שיש את חנות RSM בכפר סבא, אם הם אמינים אז תבנו את המפרט שם. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה בתוכנות הנדסיות (matlab, fluent, comsol, solidworks) שימוש יומיומי / הרצת סימולציות ארוכות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-