עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צריך מפרט למחשב כולל ציוד היקפי (אין צורך ברמקולים) למשחקים, אני לא אבצע אוברקלוקינג אין עדיפות לחנות מסויימת, אבל אני גר בשהם כך שעדיף חנות באיזור המרכז. התקציב הוא כ3000 שקל, ראיתי שיש מפרט בדיון הרשמי שעולה פחות אך לא כולל ציוד היקפי ולכן אני מבקש פה, בכל מקרה תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  2. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בבערך 300-400 דולר גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקי רשת, עבודה משרדית, גיימינג קל וקצת עריכה אבל חובבני לא משהו רציני בקיצור מחשב לשימוש כללי שיעמוד בפחות או יותר כל המטלות האלה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. לדוגמא פוטושופ ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מתכנן לקנות מסך 22 אינץ' * באיזה סוג משחקים תשחקו? גיימינג קל…

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  3. Started by Anisus,

שלום חבר'ה, פתחתי פה דיון בעבר ועדיין לא קניתי מחשב אך שבוע הבא אני הולך סוף סוף לקפוץ ולרכוש מחשב חדש. אחרי המון דיבורים עם חברים אני רוצה לראות מה דעתכם לגבי המסקנות שקיבלתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3/4, ARMA 3, Planetside 2, Watch Dogs, Rome: Total War 2 etc -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  4. Started by X_Dror,

היי, אני מחפש לגיסי מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימוש ביתי. (בעיקר בגלל בעיות מקום, ומעבר עם המחשב בין חדר לחדר) בעיקרון המחשב מיועד למשחקים ולסרטים. (גם כדי לחבר את המחשב לטלוויזיה בשביל הסרטים) משחקים כמו Fifa וכו, אבל לא רק. תקציב מיועד 4000+. הכיוון הוא 4000 אבל אם יש מחשב משתלם במחיר גבוה יותר שלא עולה על 5000, אז זה גם בא בחשבון. זמן סוללה ושמקל פחות חשובים מן הסתם כי המחשב הולך להשאר רוב הזמן בבית. מבחינת גודל, אני מניח ש-15" אינצ' זה טוב בשביל מחשב שנשאר בבית, למרות שגם 14" יכול להתאים. כדאי גם מחשב אמין עם תקופת אחריות ארוכה כמה שיותר. תודה!

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  5. Started by lala159,

זה המפרט, אשמח אם תתנו חוות דעת. תודה. שימושים: עבודה משרדית, שוטפת וכו' וגיימינג קל-בינוני. *עדיפות למעבד 4 ליבות, לכן לקחתי אותו. AMD Phenom II X4 920 2.8GHz BOX, יחידות 1 ¤1120 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1661 Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2, יחידות 1 ¤450 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1739 AData DDR2 4069MB 800MHZ Dual Channel CL5, יחידות 1 ¤235 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1933 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחידות 1 ¤299 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1650 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1261 Cooler Ma…

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  6. ככה, יש לי עד בערך 2200 שקלים להשקיע במחשב שלי כרגע והייתי רוצה מכם חוות דעת אני רוצה להרחיב\להחליף את הראם שיש לי, לקנות כרטיס מסך חדש ומסך נורמלי (אם אפשר גם שיתחבר לממיר ושיתפקד כטלוויזיה עדיף) מה שיש לי כרגע זה מעבד: Intel Core 2 DUO E6750 לוח אם: Asus P5K-SE כרטיס מסך: GeForce 8600GT 512MB GDDR3 זכרון ראם: 2GB DDRII 800MHz דיסק קשיח: 250GB פנימי ועוד 500GB חיצוני אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על מה שאני רוצה לעשות, מה הייתם משדרגים במקומי.. יש לי ספק כוח של 400W עם מפצל מתחים והוא מפיק מתח נקי ככה שהוא מחזיק יפה את הקול וגם מארז עם מערכת קירור של AC אז מהבחינה הזו אני גם יחסית מסודר.. אני רוצה לעשות לו אוברקלוק לאחר השדרוג, לא משהו מטורף אבל טיפה להאיץ את המעבד והשקט ל…

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  7. Started by -AKEL-,

שלום לכל מי שקורא את ההודעה ויכול לעזור לי... תיראו אני החלטתי להביא שיפור למחשב אחרי שתקופה של איזה 4 שנים או 5 אפילו הוא לא התחדש בקיצור.... מה שאני בא להגיד... אני צריך הרדיסק חדש גדול!!! מהיר!!! (לא משנה המחיר) כרטיס מסך משהו טוב, בסביבות של 1200 ש"ח גג! זיכרון וואלה....... אולי תייעצו לי אתם אם צריך או עוד משהו לשפר... וזה המפרט של המחשב שלי: http://img437.imageshack.us/img437/7451/untitled5ai.jpg http://img394.imageshack.us/img394/1583/untitled20rv.jpg http://img394.imageshack.us/img394/268/untitled31mx.jpg http://img394.imageshack.us/img394/9370/untitled47cb.jpg

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  8. שלום, אשמח לקבל המלצה לגבי קניית ארבעת החלקים הבאים : מעבד לוח אם זכרונות כרטיס מסך 3500 ש"ח לכל היותר. תודה רבה ! עידן עריכה: הנה רכיבים שמצאתי במחיר אטרקטיבי שלא עולה על התקציב, אשמח לדעת את דעתכם: Intel Pentium D 945 Dual Core 3.4GHz 2X2MB LGA775 64BIT INTEL D945GNTL- SORRENTO + LAN KINGSTON 1024MB DDR2 667MHZ PC2 5300 CL5 GAINWARD PCX 7600GT 256MB DDR3 BLISS

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  9. Started by jonathanh,

מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך? לפחות 13, עד 14. לא משנה מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? לא עקרוני * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין גודל מינימלי, אבל אמור להחליף מחשב שולחני ולהכיל תיקיות רבות של מסמכים ואולי גם תמונות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מד…

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  10. לכל כרטיס מסך או מעבד שיוצא למחשב השולחני, יוצאת גם גרסא ניידת. השאלה שלי האם הביצועים הם ממש זהים, או שיש הבדל כלשהו? תיאורתית, אם אני לוקח מפרט מסויים של מחשב שולחני, ומפרט זהה אבל במחשב נייד, האם הביצועים יהיו זהים, או כמעט זהים? או שהמחשב הנייד יהיה חלש יותר? אני שואל כי הרבה פעמים אומרים שמחשבים ניידים הם חלשים יותר ממחשבים שולחניים, השאלה היא אם זה ככה בגלל שהם יקרים יותר (ואז אנשים מסתפקים במחשבים חלשים יותר בגלל המחיר) או שבאמת הגרסאות הניידות חלשות יותר? ועוד שאלה. בכל מקום שניתקלתי בו שמוכרים מחשבים ניידים, הכל בא כחבילה שלמה, האם יש אפשרות לקנות נייד בחלקים כמו שקונים מחשב שולחני? לא מבחינת ההרכבה, אבל שאני יוכל להגדיר בדיוק מה יהיה במחשב, כמה זכרונות איזה מהיר…

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  11. Started by Cyber Angel,

אהלן! אני צריך עזרה בהרכבת מפרט עד 3000-3500 ש"ח ללא ציוד היקפי. המחשב מיועד לעבודה רגילה (אופיס, אינטרנט..) ולמשחקים. ממ... אני בטח אקנה באייבורי בגלל שהם זולים אז אם מישהו מגיב פה הוא יכול להסתמך על המחירים שלהם. בנוסף ראיתי מפרט באתר של אייבורי (http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode=1) , שווה משהו? תודה מראש!!

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב "של הבית" כלומר 4 משתמשים logged-on בו זמנית וכולם השאירו chrome עובד. השימושים הם: אינטרנט, עריכת וידיאו …

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  13. אין צורך במערכת הפעלה. רזולוציה - בסביבות 1280X800, מסך מט. זיכרון - לפחות 3G. חשוב שיהיה עמיד יחסית (חושב שסדרת SL500 של LENOVO אמורה להיות טובה בתקציב?) עדיפות לאחריות ארוכה ככל הניתן. תודה.

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  14. אני רוצה להחליף מחשב בן 5 שנים. משחקים של ילד לא הכי כבדים, אבל לך תדע מה יהיה בעוד שנה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO 3.0GHz E8400 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון: 2GB דיסק: 500GB Sata II 32MB כ. מסך: 9600GT 512MB מארז+ספ"כ - שקט, בטוח, מספיק חזק רציתי מעבד וכרטיס מסך מתקדמים, לוח אם מתאים לצרכים, דיסק עם נפח ומהיר. אנ ילא נעול לדגמים שציינתי ולא לחנות. ביקורת בונה מבורכת מאוד. תנו לי מפרטים עונים לדרישות שלי. איזה כרטיס מסך של ATI הוא מקבילי ל-nVidia? תודה.

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  15. Started by MMi,

איזה סוג של אחריות צריך לבחור במהלך ביצוע ההזמנה כדי שהיא תיהיה תקפה גם בארץ?

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  16. Started by schumih,

[font=]צהריים טובים, מקום עבודתו של אבא שלי מציע לו בחירת מחשב מבין מבחר אפשרויות, כולם תוצרת או . מדובר במחשב שישמש בעיקר לצרכים ביתיים, אינטרנט ,מייל, סרטים (אולי אף ישמש כבסיס לסרטים וסדרות שיוזרמו לטלויזיה). צימצמתי ל-3 דגמים שמצורפים בקובץ כתמונה, אשמח לדעתכם המקצועית בנושא. – , האם זה נכון שלמסך הראשון אין כניסת , מה שאומר אין

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  17. לא ידעתי לאיזה פורום לפנות אז אם זה לא קשור לפה תעבירו.... המפרט: +AMD Athlon 64 3200 Asus A8N-SLI Kingston 2X1GB קירור למעבד של CM לא יודע איזה דגם מנחושת מלאה WD Caviar 250GB Gigabyte 8600GT 512MB Thermaltake 600W Litepower Radimax Eclipse תודה לעונים !

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  18. Started by imac,

[table][tr][td]מארז[/td][td]ANTEC NSK1380 MICRO ATX CUBE + 350W PSU[/td][td]480₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]2171[/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - BOX - לרוכשי מחשב חדש![/td][td]965₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]8242[/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]ASROCK H61M-VS[/td][td]300₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]8174[/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ![/td][td]183₪ [/td][td]1[/td][td]שלוש שנים[/td][td]8057[/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]ENERMAX NAXN 450W[/td][td]235₪ [/td][td]1[/td][td]חמש שנים[/td][td]7890[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td] סה''כ:…

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח +- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביעיקר מידולים בתיב"מ וקצת משחקי RTS ו- First Shooters 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ''24 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר ומשטח לעכבר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך כ"כ ב-RBG 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…

20. שלום למומחים, אני מחפש מחשב לחמותי. היא לא צריכה כמעט כלום, נכנסת למחשב פעם בשבוע, קוראת מיילים ואולי גולשת קצת. זהו. אז בעצם אני צריך את המחשב הכי זול שאפשר. ואם אפשר שיגיע עם מערכת הפעלה. שיהיה מסך מספיק גדול (לפחות 19 אינץ') כדי שתוכל לראות - אני כנראה אוריד את הרזולוציה. בגלל שאני הולך להוריד את הרזולוציה, הייתי רוצה לדעת אם כדאי מסך רחב או 3X4 (אני אישית מעדיף את ה 3X4). כדאי גם שהמחשב עצמו לא יתפוס יותר מדי מקום אבל זה פחות קריטי. כונן קשיח - לא קריטי בכלל צורב DVD - גם לא קריטי למעשה בהתחלה חשבתי על נייד והצבתי את הפוסט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=509945 אבל הייתי רוצה לדעת על אלטרנטיבות (בשולחני המסך יהיה יותר גדול כך שיכול להיות עדיף) תודה…

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  21. Started by Alex1980,

שלום לכולם, רציתי לדעת מה היכלות של המחשב להריץ משחקים. אני גם ישמח לשמוע את דעתכם הכללית על המחשב. תודה מראש! מעבד סוג: Intel® Core™2 Duo Processor מהירות המעבד: 1.6 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: T5200 BUS SPEED: 667 MHz כונן: צורב DVDRW DL ד.קשיח נפח איחסון: 160 GB חיבור ד.קשיח: S.ATA זכרון נפח: 2048 MB מהירות: 667 MHz סוג זכרון: DDR 2 כרטיס מסך: nVidia G72MV-256MB מה העלות הממוצעת של מחשב כזה?

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  22. שלום לכם אני ממש מוגבל בזמן, יש לי 8 ימים עד שהאנשים שיש לי בארה"ב חוזרים לארץ ואני חייב לנצל את ההזדמנות לקניית מחשב נייד טוב. האם ב1000$ אפשר להשיג מחשב נייד שיריץ את וויסטה כמו שצריך עם הAERO ועם הכל? אני רוצה בשביל זה 1GB RAM וכרטיס מסך שיוכל להריץ AERO ומעבד CD או C2D זה לא כל כך משנה לי.... אני רוצה מסך נורמאלי 15.4 ומעלה כי אני לא הולך באמת להסתובב איתו ממקום למקום הוא יהיה בבית ולכן משקל וגודל לא משנה לי.... האם יש דבר כזה ב1000$ ואני מזכיר אני קונה בארה"ב (אני יודע שהמחירים שמה זולים יותר) וגם חשובה לי אחריות בארץ.... אשמח להצעות! תודה!

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  23. שלום לכולם, כרגע לאחי יש: Pentium E2140, 1600 MHz Gigabyte GA-945GCM-S2L 1 GB DDR2-667 המחשב מסתדר מצויין עם אינטרנט, הבעיה היא שהוא התחיל לשחק במשחקים... האם אפשרי לשדרג אותו (מעבד,כרטיס מסך ותוספת זיכרון) ע"מ שיסחוב משחקים (לא ממש חשוב שיהיו רזולוציות גבוהות) או שזה אבוד ועדיף לקנות מחשב חדש? אם ניתן לשדרג-מה מומלץ בתקציב הכי נמוך שניתן? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  24. קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E. המחשב למטרת עבודה גרפית ולא משחקים, האם יש אפשרות להפוך אותו לקואדרו?

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  25. Started by zvi0005,

שלום יש לי מחשב נייד HP דגם DV6. טמפרטורת המעבדים מגיעה עד ל-115 מעלות. האם במצב כזה אפשר להישתמש מחשב? והאם אפשר להיות בטוח שהמאורר של המעבדים לא עובד או שיכולה להיות בעיה אחרת?

• 3 תגובות
    • 703 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.