עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חבר שלי מעוניין לקנות מחשב והתקציב 5000 ש"ח כולל מסך והרכבה . המחשב למטרות ביתיות של אינטרנט, סרטים, מוסיקה וכו'. יחד עם זאת הנ"ל רוצה צורב DVD וכן שתי אפשרויות במסך - CRT 19 או LCD 17 . עדיף למצוא מפרט מחנות באיזור השרון מאחר והוא מעדיף לקנות מחנות קרובה לבית.

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  2. שלום, אני מחפש המלצה למפרט אמין ומאוזן לעבודה משרדית (אינטרנט/אופיס) ומולטימדיה (בין היתר סרטי HD). חובה USB 3 ו- HDMI. מ-KSP/ZIGZAG. וכמובן ספק איכותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ע.מ תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות …

• 9 תגובות
    • 897 צפיות
  3. Started by eladobado,

. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. משחקים ברמה בסיסית. בעיקר סרטים ותוכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600X1200 אולי גם 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by eity,

שלום רציתי מפרט למחשב ביתי ב3300 עם מסך ורמקולים. לא יהיה OC.זה למטרות אינטרנט סרטים טיפה משחקים קלים כגון פיפא ונבא והאינרטנט יהיה מחבור אלחוטי אז אני צריך גם כרטיס רשת אלחוטית

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  5. אני צריך מפרט למחשב ביתי ב 6000ש"ח כולל הכל (מחשב,מסך,מקלדת,רמקולים,עכבר) כולל הרכבה. המחשב הוא מחשב ביתי ככה שתשימו Intel המחשב אמור להריץ משחקים לא כ"כ כבדים שירים ICQ MSN וכו'. בתודה,רויה. אני חשבתי על משהו כזה: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 Bit (65nm) 1 1090 1090 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ AL8 (945P) s775, Dual DDR2, GBL, FSB1066, F.WIRE 1 690 690 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 2 265 530 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 6600GT 128MB TV, DVI, PCI-E 1 870 870 דיסקים קשיחים? Hitachi כמות מחיר סה"כ Deskstar 80GB Sata II 1 310 310 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ N…

• 5 תגובות
    • 797 צפיות
  6. Started by zuk666,

היי, בעיקרון אני מנסה לבנות מחשב שהשימוש שלו יהיה בעיקר אינטרנט אבל אני לא רוצה לפסול משחקים... בכל מקרה, אני לא מתכוון לשים עליו משחקים כבדים כל כך... אז ככה, מנסיון, מחשב אצלי מחזיק הרבה זמן ומה שיוחלף בעתיד זה זיכרון/כרטיס מסך/הארדיסק... מעבד, חשבתי על ה quad q6600 לוח מבחינתי זה הסימן שאלה, אני רוצה תמיכה גם ב DDR3 וגם ב DDR2 אבל אין לי צורך בתמיכה במעבד EXTREME למשל... אלא מספיק שיתמוך במעבד שלי וזהו.. אני לא יודע לעשות OC ולכן גם לא אעשה.. ניסיתי לבנות משו וקצת חרגתי.... אני אשמח מאוד להמלצות קודם כל על לוח אם שיוכל לענות לי על הצרכים ודבר שני איפה הגזמתי ולקחתי דברים חזקים שלא ינוצלו או שיש להם תחליף זול יותר... תודה. מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 …

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  7. Started by L I R A N 5,

שלום לכם הייתי רוצה לקנות מחשב חדש. אני רחוק מלהיות "מבין" בתחום ולכן מעדיף להתייעץ עם כאלה שמבינים יותר ממני. סך הכל המחשב הוא מחשב ביתי - ישמש לגלישה באינטרנט [אינטרנט כבלים. יש שימוש בראוטר ובמודם כמובן] ולמשחקים לא-כבדים בעיקר. חוץ מזה יש את העניינים הרגילים כמו אייסיקיו, מסנג'ר, מסמכי אופיס... מה לא צריך? - תוכנות [מערכת הפעלה, אופיס וכו'], רמקולים [אבל כן צריך להתייחס - המחשב צריך להסתדר עם הרמקולים 2.1 שיש לי], מקלדת, עכבר ומסך. כמו שכבר אמרתי מבין גדול אני לא, ולכן אין לי מושג כמה אמור לעלות מחשב כזה. אין לי תקציב מוגדר, אבל מתוך מחירי המחשבים הקודמים שהיו לי אני חושב על מפרט של 4-4.5 אלף. תגידו שזה יותר מדי? אחלה. תגידו שצריך להוסיף עוד כסף לדעתכם? גם אחלה. תודה…

• 10 תגובות
    • 659 צפיות
  8. אוי וי זמיר איזו פדיחה סוף סוף אחרי כמה שנים אני סוף סוף מחפש מחשב בשבילי. זה כנראה כל כך קל להמליץ על כך וכך ללקוחות ולשכנע אותם ללכת על זה ולא על זה אבל כזה מגיע למפרט בשבילי, אני לא מוצא. מצד אחד יש תקציב של 2000 ש"ח בלבד. מצד שני זהו מחשב שצריך לשרוד שנים הרבה, המחשב הנוכחי שלי בן 5 וחצי שנים ועדיין משרת אותנו כמו פנתר.(פנטיום 3 450 MHZ עם 256MB זיכרון ודיסק 20GB . הסיבה להחלפה, חוץ ממימון ממקור לא צפוי היא בגלל תקלה קטנה שקרתי לי בשבת כשנשרף לי לוח אם במחשב שמשמש לי מעבדה ואמור לשמש גם בתור מסך לצפיה בסרטי תינוקות לקטנטונת. הרעיון הוא לקנות חדש לשימוש יומיומי ואני אקבל את הנוכחי למעבדה ולסרטי תינוקות. החלקים היחידים שאני צריך הם מעבד, לוח אם, זכרון ומארז+ספק. לגבי כר…

• 6 תגובות
    • 898 צפיות
  9. שלום, נהניתי לקרוא מעט מהסקירות והמפרטים. כל הכבוד לעוסקים במלאכה!!! אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי בסיסי. בהנחה שבעבודה יש לי מחשב חזק, נראה לי שבבית אוכל להסתפק במחשב פשוט יותר, בתקציב נמוך. אני מתלבט בין מחשב עם מעבד מתקדם יותר, P4 או Athlon , בתקציב של כ- 2500 ש"ח , או שאולי ניתן להסתפק במעבד סמפרון או סלרון, ולהוזיל את העלות לכ- 2000 ש"ח. כיון שאני חיפאי, שתי חנויות פופולריות ומוכרות במחירים זולים ושירות סביר הן "מרדנית" ו- KSP. יש למשל הצעות של סמפרון 2.8G ב- 1800 ש"ח . המחשב מיועד ל: - עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט, מצגות פאואר-פויינט משולבות קליפים של MPEG וכיו"ב. - העברת תמונות ממצלמה דיגיטלית, הורדת סרטים מהאינטרנט לצפייה ב-DVD. - משחקים: לילדיי בני 7 ו-4. לא משחק…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום אני זקוק למחשב ביתי בתקציב נמוך (כ-1500 ש"ח, +/- 200 ש"ח). שימושי המחשב: אינטרנט, פה ושם קצת סרטים (אשמח אם תהיה אפשרות סבירה ל-HD), עריכה בסיסית של תמונות (לא פוטושופ). הערה חשובה: המסך אתו יעבוד המחשב הוא מסך 22 עם כניסת HDMI. הייתי רוצה לא לחבר אותו ב-VGA ולכן מעדיף לוח עם יציאת HDMI או DVI. אפשר גם להוסיף כרטיס מסך אבל הבנתי שאחד היתרונות של המעבדים החדשים של אינטל הוא כרטיס המסך שעל המעבד. כמה שאלות: האם עדיף ללכת על פלטפורמת אינטל (Core i3 2100) או AMD? מארז וספק: בד"כ העדפתי Compucase+Hec - האם כרגע יש משהו שנותן תמורה טובה יותר למחיר? תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by ctx,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עדיף בסביבות 1500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי ביתי, אינטרנט, סרטים, קצת פוטושופ. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין חשיבות למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארד דיסק, צורב וציוד היקיפי (מסך מקלדת וכו') 5. עד כמה חשוב השקט בס…

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  12. Started by jambo7,

מעבד לוח מארז כרטיס מסך gf4 זיכרון 256 ddr דיסק קשיח cd 52x מקלדת עכבר אופטי מסך 17 רמקולים פשוטים המחשב מיועד לילד בגיל 12 אני מבקש פירוט בקשר למהירות הזיכרונות ולFSB של המעבד והלוח תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. מבקש מפרט למחשב שיריץ XP תקציב עד 4000 - אם אפשר פחות. שימוש עיקרי שרת קבצים, ברשת פנימית, ב MIRC, ב-UTORRENT וכו ובנוסף שימושיים רגילים, INTERNET, OFFICE... מקום לפחות ל-4 HD, בהתחלה לפחות 2 של 500, לפי מה שהתקציב מספיק קירור מספק ל-HD (הבורד צריך לתמוך לפחות בערוץ IDE אחד) ללא ציוד היקפי לא משחקים, לא OC תודה

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  14. Started by ychamp,

אוקיי אז אני קונה מחשב חדש המחשב יהיה לשימוש כללי + קצת gaming ו עריכת סרטים לפעמים אני מזמין את כל החלקים הקטנים מארה"ב ו את המארז, CD, HDD, ספק אני מזמין מ הארץ אז אפשר לקבל את המפרט עם חנות בארה"ב אני מעדיף newegg ן אני הייתי מעדיף core 2 dou אם זה נכנס לתקציב אם ההבדל במחיר בספק או בHDD משמעותי בין ארה"ב בארץ את שנחהם אפשר להזמין בארה"ב

15. שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב שייעודו העיקרי ישומי אופיס ואינטרנט ומעט משחקים. הכרטיס מסך אמור לתמוך במשחקים חדישים אבל אין צורך בהוצאות מוגזמות ובוודאי שלא ב- OC . המחיר הוא למחשב בלבד ללא מסך , צורב DVD , עם 1 ג'יגה זכרון, כמובן שהלוח המעבד וכן הספק יהיו חזקים דיים. ציוד היקפי היחיד שדרוש היא מקלדת ועכבר. תודה רבה מראש

• 10 תגובות
    • 861 צפיות
  16. שלום, יש בידי מפרט.. רציתי לדעת אם הוא שווה במחיר של 3300 ש''ח מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB BOX לוח אם: Intel DG965WHMKR כרטיס מסך: Gigabyte ATI Radeon X1300 PRO 256MB דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB Buffer 7200RPM serial ata2 צורב DVD: ASUS X16 DRW1608P3S זיכרון: TWINMOS DDR2 1024MB 667MHZ CL5 מארז: COMPUCASE CI-6919B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ספק כוח: ENERMAX VE-EG365AX מחיר שקיבלתי לכל ההצעה הזאת-3300 ש''ח

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  17. אני מחפש מחשב לבית למשך 3-4 שנים לפחות בתקציב של 2000ש"ח ,לא מחשב בומבסטי אבל משהו שיספיק לתקופה הזאת להריץ משחקים ברמה בסיסית. 1.אופן תשלום : התשלום הוא באשראי (ניתנת חריגה של 100 -200 ש"ח). 2.מטרות המחשב : משחקים() הורדות וצפייה בסרטים. 3.ציוד היקפי : ללא ציוד היקפי ומסך. 4.דברים לא נחוצים במחשב : הכרטיס קול לא משנה שיהיה מובנה מצידי. 5.האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? : הקירור והעיצוב לא כל כך משנים לי ,אבל שהמחשב יראה אסתטי. 7.מערכת הפעלה ותוכנות : שהמחשב יגיע ריק ממערכת הפעלה ותוכנות. 8.צרכים מיוחדים : חשוב שיהיה כרטיס מסך טוב שיספיק לשנתיים -שלוש להריץ משחקים על רמה בינונית ,המעבד שיהיה ברמה סבירה וכנ"ל הזיכרון ,ונפח הדיסק קשיח עדיף שיהיה 500g אם בתוספת כסף…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, אני מחפש לקנות מחשב חדש בתקציב של 4,500 ¤ ללא מסך,ציוד היקפי, ומערכת הפעלה, אולם עם הרכבה. הייעוד העיקרי הוא שימוש ביתי הרבה תוכניות עובדות בבת אחת מוזיקה, שיתוף קבצים , אופיס וכדומה. כמו כן יש רצון שהמחשב יוכל מדי פעם להריץ משחקים , בלי שיתעלף. חשוב לי שהמחשב יחזיק לכמה שנים טובות עם אפשרויות שדרוג סבירות בעתיד. פרמטרים חשובים נוספים : 1. כניסת Firewire ? ( יש לי בעיקרון כרטיס הרחבה ממחשב ישן כך שאם זה מקפיץ בהרבה את מחיר הלוח אפשר לוותר) 2. מארז טוב, ובעל נגישות, עם אוורור טוב מכיוון שהמחשב הולך לעבוד 24/7 . 3. דיסק קשיח בנפח של 400gb לפחות. 4. צורב DVD הרבה תודה,

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  19. השדרוג הקודם נדחה ולכן אשמח לעזרה מחודשת. המטרה של המחשב היא בעיקר משרדית אבל גם עריכת סרטי וידאו HD ממצלמה ביתית (בעיקר חיבור קבצים אבל גם קצת עריכה) וקצת צפיה בסרטי HD ומשחקים. הרצון הוא להרכיב מחשב זול ככל הניתן אבל גם כזה שיסחוב את עריכת הסרטים. בכל אופן.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף כמה שפחות אלא אם חובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עריכת סרטי HD ממצלמת וידאו, קצת משחקים ובעיקר שימוש משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sony PlayMemories - …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, תכנות, גרפיקה מועטה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס, פוטושופ, משחקים בסיסיים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך קיים, 19',LG * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בסיסיים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by odseg,

מעבד- intel core 2 duo E8400 box לוח אם- gigabyte gaep45d s3 דיסק קשיח- seagat baracuda 7200.11 מארז- tz630 כרטיס מסך- Gigabyte GV-N98XPZL1GH [br]פורסם בתאריך: 30.05.2009 בשעה 11:50:04 זקוק נואשות לפידבק אני חדש בתחום מה אתם אומרים??

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  22. שלום לחברי הפורום, השאלון: אשמח לעזרתכם!!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 200 ש"ח לכל היותר! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה ביתית רגילה, ללא משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות האופיס וגלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?כן, מסך, ורמקולים.(אני לא עובד עם סאונד מספיק פשוטים, ששומעים טוב). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7. מדי פעם ישנים בחדר שהמחשב עובד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by e0z0,

שלום, אני יורד לאילת בעוד שבוע וצריך להחליף מחשב. הישן כבר בן 6-7 שנים והגיע הזמן להשתדרג. חיפשתי מחשב שהוא חזק עם רכיבים יחסית חדשים - מהשנה שנתיים האחרונות - שיחזיק לכמה שנים טובות פלוס שאוכל להשתמש בו לסרטים, משחקים חדשים, מוזיקה ואינטרנט. כל זה כמובן במולטי טסקין. המחשב הישן היה מקרטע אם הייתי שומע מוזיקה וגולש באינטנרט. בכל מקרה, למחשב הנוכחי אני מצרף עוד 2 הארד דיסקים קיימים - 3 טרה - כאשר אחד מהארד דיסקים כבר בא עם מערכת ההפעלה הישנה (על WD BLACK). מחפש לשמוע אם יש משהו ששווה להוריד או להוסיף. התקציב היה עד 4200.

• 9 תגובות
    • 753 צפיות
  25. מתלבטת בין I3 ל I5 חייב להיות אינטל, מהיר בעיבוד תמונה, HD 250, צורב DVD. המחשב לא מיועד ל Photoshop אלא ניהול אלבומי תמונות משפחתיים ולעבודה משרדית וגלישה וכן גיבוי לכל שאר מחשבי המשפחה. חייב להריץ WIN7 Ultimate ו- Office2007

• 1 תגובה
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים