עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים, ההורים שלי מעוניינים לקנות מחשב לשימוש ביתי שזה אומר - גלישה באינטרנט, עבודה קצת ב office, ובכללי לא מחשב למשחקים או אפליקציות כבדות - מצד שני אני כן מעוניין שהמחשב יהיה מהיר ולא עגלה וכמובן שיהיה אפשר לראות בו סרטים, לשמוע מוזיקה, לא משהו מעבר לזה, ושהמחשב לא יהיה רותח מחום... מעדיף מארז קריר קצת שישמור על רמה סבירה של חום. אז בסך הכול אני מעוניין בבנייה הכי טובה שאפשר בתקציב שאני יפרט בהמשך, אני לא סומך על עצמי בבניית מחשב כזה אני לא ממש מבין בחומרה ששימושה הוא לא לגיימינג, ואשמח אם תעזרו. דבר חשוב - הקנייה תתבצע באיזור חיפה\קריות שזה אומר שלא יעזור לי אם תבנו לי מפרט בסקיי פי סי למשל.... אני חייב חנות באיזור חיפה - יש לאבא שלי העדפה לפנדה מחשבים, או אייבור…

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  2. הנה מפרט שמצאתי בKSP - מה דעתכם? כמובן לשדרג את הכרטיס מסך (לאיזה בדיוק?). Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x2MB, DualCore (915) Frequency (MHz): 2.8 לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IP-95 s775, VIA P4M890, VGA, PCI-E Model IP-95 זכרונות DDR II 533 1GB (512MBx2) דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II Capacity 160GB כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders Sony DVD±R AW-G170A x18 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-70 MIDI Beige מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מחיר - 1690 שקלים.

• 3 תגובות
    • 676 צפיות
  3. Started by shaybenmoshe,

שלום לכם, אני מחפש מחשב עבור אמא שלי בסכום של עד 2,000 ש"ח, עדיף בכיוון 1,500. השימושים הם ביתיים סטנדרטיים (קריאת מייל, אופיס, גלישה באינטרנט וכדומה). לא מתוכנן שדרוג עתידי של המחשב, אין צורך בציוד היקפי או בחלקים מיוחדים, לא מתוכנן OC. נשמח שהמחשב לא יהיה רועש מדי מן הסתם, אבל זה לא עקרוני מאוד. תודה רבה מראש, שי

4. שלום לכולם, אנחנו מתכננים להחליף את המחשב. רציתי שתעזרו לי למצוא את המפרט האופטימלי בשביל השימושים שלי והכסף שאותו אני רוצה להשקיע. המפרט לא צריך להיות כולל: - מסך - מקלדת - עכבר תודה מראש, יונתן

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם, אז המחשב הישן התקלקל, וכנראה שהגיע הזמן להתחדש. המחשב מיועד לשימוש בכל תוכנות האופיס, גלישה באינטרנט ושימוש בתוכנות פשוטות (איי סי קיו וכו'...). אני לא חושב שיש טעם לעבור את ה- 3000 ש"ח, ואשמח אם תציעו לי ת'הצעה שנראית לכם הכי מתאימה בסדר גודל זה ולשימושים הנ"ל. תודה מראש, יונתן

• 8 תגובות
    • 963 צפיות
  6. שלום לכולם, הגיע הזמן להחליף מחשב ואני מעוניינת במחשב מבוסס pentium 4, 2.8 עם צורב וdvd והרכבה. אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי גם על חנויות נורמליות - כלומר יחסית זולות ולא עושים בעיות במידה ויש צורך לחזור אליהם. תודה

• 9 תגובות
    • 918 צפיות
  7. שלום לכולם! רציתי לשמוע את דעתכם על מפרט שעשה לי מכר שלי. אמנם המחשב הוא לשימוש ביתי/משרדי, אבל אני רוצה משהו שיעבוד מהר, ולאורך זמן. אני מעדיף לשלם עכשיו קצת יותר ולא להרגיש כמו טמבל עוד חצי שנה אם המחשב החדש שלי יתחיל להרגיש כמו הגרוטאה שיש לי עכשיו (פירמוט כבר לא עוזר). למרות האמור לעיל, לא הייתי רוצה סתם להגזים, ולא היה לי אכפת לחסוך קצת כסף ולא להוציא סתם. מנסיון העבר שלי אני הייתי מעדיף להשאר עם לוח אם של Asus וכרטיס גרפי של Nvidia (במפרט המצורף הוא אמנם on board, אבל עדיין). אשמח לתגובות ורעיונות לשיפור! תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אהלן, אני מחפש מחשב פשוט להורים של אישתי שעל מה שהם צריכים זה לגלוש באינטרנט, להוריד סרטים (חוקיים, כמובן ) ושימוש מזדמן באופיס. התקציב הוא עד 1500 ש"ח. נתקלתי במפרט הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPC_HInew3&cfm=9136723F#more_info. האם לדעתכם הוא שווה את המחיר? האם יש מפרט אחר יותר מומלץ שמתאים לצרכים שלי? הכוונה היא לחנות שמוכרת מחשב מוכן. תודה מראש על העזרה, ערן

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  9. שלום, רציתי בבקשה עזרה להרכבת מחשב ביתי לשימושים בסיסים ללא ציוד היקפי. מה שכן חשוב לי שהמארז יהיה מיני ונראה סביר. תודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, אינטרנט וכדו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). movie maker בשימוש מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סוליטר, אנגרי בירדס... :-) לא משהו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. היי לכולם! רציתי לשאול אתכם איזה מפרט מומלץ למחשב שהוא בעיקר למשחקים... הדברים שאני צריך לדעת: מקום בהארד דיסק: RAM: מעבד: כרטיס מסך: ואם יש עוד דברים מומלצים בבקשה תגידו לי. תודה רבה

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אהלן, אני צריך מפרט למחשב ביתי לצורך Office, אינטרנט, מולטימדיה (סרטים ומוזיקה) וכו' בעלות של עד 2000 ש"ח. לא למשחקים ובטח שלא ל-OC. אנא הרכיבו מפרט למחשב בלבד ללא מסך או ציוד היקיפי (כגון מקלדת, עכבר, רמקולים). עדיפות להרכבת מפרט מלוגיק, ואם לא, אז שיהיה מחנות אחת, ולא בתפזורת. תודה.

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  12. שלום לכולם, בקרוב אתחיל ללמוד כסטודנט והופנתי לפורום ע"י חבר. קודם כל אציין כי אין לי ידע רב במחשבים. אני צריך לקנות מחשב אשר ישמש אותי ל-5 שנים הבאות והתקציב הוא 3000 ש"ח ללא מסך ועזרים נלווים. מטרת המחשב הוא לכתיבת עבודות, שימוש בתוכנות שרטוט (אוטוקאד), צפייה בסרטים והרצון לשחק במשחקי מחשב עתידיים כגון STARCRAF ו-DIABLO 3. אשמח להמלצות שונות וכמו כן להסברים מדוע נבחרו הרכיבים ומשמעותם במחשב. בתודה מראש, Superior Design

13. Started by ilanatzmon,

אשמח לייעוץ בנושא מפרט למחשב ביתי + PINNACLE STUDIO לשימוש חובבני יחסית (הכנת סרטונים מקטעי סרטונים + מוזיקה + תמונות) תקציב - כ- 2500 ש"ח אבל חשוב יותר שיהיה איכותי האם חייבים כרטיס מסך? האם משנה אם לוח אם H110 או Z170? אם לא לוקחים כרטיס מסך, ומנסים בלי, איזה ספק לקחת (צריך כזה שאולי יספיק לכרטיס שיוסף אח"כ במידת הצורך. תודה!!! אילן

• 0 תגובות
    • 776 צפיות
  14. Started by Potter,

שלום לחברי הפורום אני מציע את המפרט הבא למחשב ביתי שאני מעוניין לקנות, גם למשחקים, אנטרנט וסרטים. רציתי לשמוע את דעתכם, אולי גם לקצץ קצת במחיר הסופי ולהוריד איפה שאפשר : מעבד AMD Athlon64 3000+ (939) 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - BOX - 3Y Warranty 930 לוח אם nVIDIA nForce4-4x - Gigabyte GA-K8NF-9 (939) - PCIe - 3Y Warranty 660 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - 3Y Warranty 300 דיסק קשיח SATA - 160GB 7200RPM - Seagate 8mb Buffer NCQ - 5Y Warranty 600 כונן DVD LiteOn 16/48 - Black 160 צורב NEC 3520A Black - DVD±R16/DVD+DL4/DVD+RW8/DVD-RW6/CD-R48/CD-RW24/DVD16/CD48 - 2Y Warranty Bulk 370 כונן דיסקטים Citizen/Teac/Sony 1.44 Black Floppy 60 כרטי…

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  15. שלום לכולם, הרכבתי מפרט מבוסס P4, בעזרת מידע וייעוץ מהאתר. הכנסתי את המפרט, לעמוד בניית מחשב, באתר של למיר ויצא לי יקר מדי. אני רוצה לישאול האם לדעתכם אפשר להוזיל איכשהוא (בסביבות ה-1000 ש"ח) ועדיין לישמור על ביצועים טובים עבור מטרת המחשב. מטרת המחשב: * גלישה באינטרנט (יש לי מודם ADSL של בזק) * Office * שימוש ביתי במצלמות סטילס ווידאו דיגיטליים אין צורך בינתיים ב - Fire Wire * הרצה של מישחקים (לא ברמת Gamer ) * הדפסת תמונות דיגיטליות CTX PR705F ATX VIRGO P-IV P4 1.8 512k 0.13m Asus P4S533-VML Micron PC2700 256mb 333mhz DDR Seagate 40GB 7200rpm GF4 Mx440 sound ob DVD - AOpen צורב - Sony CRX -195A 40x12x48 מדפסת - HP DJ 5550 6200 ש"ח

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. רוצה להחליף את הטרנטה שלי, AMD A10-7850k, במעבד AMD חדש. בניתי מפרט על בסיס הצעה של פלונטר (בתחתית) . אבקש המלצות/הארות/ושאר ירקות. תודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500~ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביתי, סרטים, מוזיקה כולל הקלטה ועריכה עם כרטיס קול חיצוני, משחקים 1080p מדורות קודמים AC ORIGINS. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעו…

17. לשימוש לצפיה בסרטים, גלישה, אופיס, מייל ותוכנות עריכה 2D בעיקר (פוטושופ ופריהנד). לא מתוכנן OC כלל ולא מתוכנן VISTA. מיועד למשתמש לא טכני. הכוונה לקנות מחשב לטווח ארוך שיהיה זול עכשיו ושיהיה קל לשדרג את המעבד בטווח של שנתיים מהיום בערך. עדיף אם אפשר גם לרדת מ-3000 ש"ח כי הוא כנראה יצטרך להוסיף בקרוב מסך סביר... אשמח לחוות דעתכם על שני המפרטים הבאים: מבוסס AMD, ליבה אחת (3800X2 עולה 330 ש"ח יותר...): מעבד: AMD ATHLON 64 3500+ 2.2GHz 512KB CACHE SOCKET AM2 - STEPPING F2 - ADA3500CNBOX - BOX ¤526 לוח אם: GIGABYTE GA-M51GM-S2G ¤498 כרטיס מסך: POINT-OF-VIEW PCI-EX GeForce 7300GS 256MB DDR (UP TO 512MB) 64 BIT DVI TV/O - RETAIL ¤322 דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM…

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  18. Started by alonle22,

שלום לכולם, צריך את עזרתכם. מדובר במחשב ביתי לשימוש כללי. חשוב שיחזיק הרבה זמן לישומים כלליים ולא יקרוס. מעוניין במסך 22" מוגבל ל 3.5K תודה.

• 1 תגובה
    • 543 צפיות
  19. שלום לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי פה אז תרחמו עלי. אני רוצה להרכיב מחשב. השימוש העיקרי שלי הוא אינטרנט סרטי HD ואני מריץ הרבה את תוכנת הGNS3 (למי שלא מכיר זה תוכנה שמאמצת מאוד את הCPU) אני לא קונה מחשב כל שנה לכן אם יש צורך אני יוסיף כסף על טכנולוגיה שתיהיה שימושית בעתיד כגון USB3. מעבד: בעיקרון אני רוצה את ה 930 i7 אבל בהרבה מקומות ראיתי שחבל על הכסף וכדי ללכת על הi5 מה כדי? לוח אם: חשבית ללכת על GA-X58-USB3 בעיקר כי הוא היה הכי זול שמצאתי זיכרון: התלבטות בין 6G ל 4G, כמו כן איזה חברה כדי ואיזה תדר. ספק: מה כדי? איוורור איזה מערכת איוורור אני צריך? את כל זה אני מרכיב בתוך מגירת עץ עם פתחי איוורור אז אני לא צריך מארז, ואת כל שאר הרכיבים כבר יש לי. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 965 צפיות
  20. [list type=decimal] [*]1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים, משחקים של ילדים קטנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים …

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  21. Started by sub@master,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, תכני HD, עריכת תמונות ב Lightroom, מעט עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צור…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by peacebringer7,

דרוש מפרט מRSM..עבור מחשב ביתי,ככלל משרדי,אבל הם רוצים כ. מסך בסיסי סביר כדי להריץ פיפא לילדים. תומ"ר לעונים

23. Started by BellMan,

שלום רב, מעוניין לרכוש מחשב לשימוש ביתי. הוא צריך להריץ משחקים בסיסיים (סימס וכדומה. לא דברים מעבר לכך). אולי פוטושופ מדי פעם אבל בעיקר אינטרנט ואופיס, אך גם רוצה בעת הצורך את האופציה לחבר אותו לטלויזיה (לכן התוספת של כרטיס מסך עם יציאת HDMI). מארז: IKONIK EN1 ספק כח: CORSAIR CX SERIES 400W CMPSU-400CX לוח אם: GIGABYTE GA-G31M-ES2L מעבד: Intel Dual Core E6500 TRAY זכרון: KINGSTON KVR800D2N6/2G 2GB 800MHz DDR2 הארדיסק: Western Digital WD3200AAKS צורב: LG GH22LS40 X22 DVD±R/RW LightScribe SATA BLACK כרטיס מסך: GIGABYTE ATI Radeon™ HD 4350 512MB PCI-E GV-R435OC-512I מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 32bit English OEM הכל כולל הכל ב-2,500 כאמור. טו מאץ'? סביר? חסר…

• 4 תגובות
    • 817 צפיות
  24. Started by idanblu,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + קצת photoshop. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר. חוטי רגיל. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by meidadraz,

עדכון - הורדתי את התקציב ל-4500 וויתרתי על מערכת הפעלה WIN7. עדכון 2- הוספתי מפרט שבניתי ב-TMS, אשמח לחוות דעת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תלוי בתמורה שתתקבל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, קצת עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד למשחקים כבדים! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגד…

• 5 תגובות
    • 777 צפיות

דיונים חדשים בפורומים