ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
המחשב יהיה מיועד לאינטרנט, הקלטות ובעיקר לסרטים HD 1080P ולכן חשוב לי שהוא יריץ אותם טוב. חשבתי על המפרט הבא: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39360 כונן קשיח Seagate ST3500410AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤285 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500410AS זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NY ¤81 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-1GBNY כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE ¤418 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=PVR150MCEKit צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤126 כמו…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום, הייתי שמח לעזרה בבניית מפרט למחשב סלוני. שימושים: 1. תכני HD - 1080. 2. מוזיקה. אין צורך בהקלטת טלויזיה. חייב להיות שקט מאוד. כונן DVD. באזור 2000 שקלים. ללא ציוד הקפי. מארז קטן. (ראה ASUS EEE BOX 1501 ) תודה מראש על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש את סיועכם בבניית מחשב HTPC שיתחבר לטלויזיה LED full HD בעלת 47 אינץ'. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שאם אפשר לחסוך מבלי לפגוע בביצועים ובשקט הנדרש ממחשב שכזה זה יתקבל בברכה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אין ברירה עד 500 ש"ח לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטי HD ובמשחקים על גבי מסך טלויזיה LED full HD בעלת 47 אינץ'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר למחשקים וסרטי MKV ברזולוציה גבוהה, אני אשתמש בצורה די דחופה גם בFlight Similator X עם תוספים שונים ובXpl…
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מבקש עזרה עם מפרט מחשב HTPC שישמש גם למשחקים בתקציב של 5000 ש"ח ללא ציוד נלווה. הבקשה שלי היא רק שזה יהיה אינטל ו NVIDIA . עדיפות ל I7 וכרטיס מסך הכי חזק שיכנס לתפריט. מספיק לי טרה נפח ולא מעניין אותי OC . תודה מראש מנו
-
- 4 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה לבניית מפרט למחשב סלוני. 1. מה התקציב המקסימלי? 3200 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? נצלו! במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט סדרות וסרטים (גם בHD) OFFICE 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר המתאימים למערכת סלונית. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקים צורב כרטיס טלוויזיה 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. יש צורך בכונן קשיח אחד בלבד בגוד…
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אני קניתי מסך "LCD 42 של טושיבה דגם 42CV600 ואני רוצה לנצל את המסך בסלון ולהפוך אותו למרכז המדיה העיקרי בבית ושהוא יעשה כמעט הכול חוץ מקפה אני יכול להוריד סרטים רגילים מהאינטרנט וגם ב- FULL HD אני יוכל לגלוש באינטרנט חופשי אני יוכל לשמוע מוזיקה ואני יוכל גם לשחק משחקים ברמה בינונית ( GTA וכאלה ) אני יוכל להתקין תוכנות וישמש כמחשב רגיל לכול דבר בקיצור קצת מהכול ושמעתי שאפשר גם להקליט את השידורים מהטלויזיה וגם לשמוע רדיו (לא נראה לי שאני כול כך ישתמש בזה אבל אם התוספת לא משמעותית אז שזה גם היה) בעבר קניתי מחשב ב-7500 ש"ח ללא מסך ולא נראה לי שאפילו ניצלתי רבע ממנו אז אני חושב שהתקציב מתאים "לקצת מהכול" (אני גם צריך כרטיס רשת אלחוטי שהמחשב יתחבר דרך המודם + ראוטר…
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אז ככה : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא ידוע. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בינונים + 3Ds max + photoshop + צפייה בסרטים + קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט…
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
הי, לקראת השקעה לסלון החדש במחשב HTPC שיחובר למסך LED ומערכת קולנוע ביתית טובה, יעוד המחשב יהיה לסרטים, הקלטות (מהכבלים בעיקר), משחקים, ומוזיקה. התקציב הוא גבוה - בערך 10K בעיקר בגלל מטרת הגימינג שם אין פשרות . המפרט שחשבתי עליו כאן למטה, אשמח לכל עצה או טיפ מכם: Case - Thermaltake DH101 MotherBoard - Asus P8Z68-V/GEN3 CPU - Intel 2500K HD SSD - OCZ Agility 3 2.5'' 120GB SSD SATA III HD - 2TB Western Digital SATA III Black Edition Sound Card - Asus Xense HD 1.3 Blue Ray Drive - Asus BC-12B1LT Silent CPU Cooler - Scythe Ninja 3 Memory - 8GB 2x4 G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL7-8-7-24 Power Supply - Seasonic X-760 Gold Graphic Card GTX 580 תודה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב HTPC לשים בסלון אני רוצה שיהיה לו אפשרות לחבר כבר HDMI ואפשרות לחבר כבל אופטי מכיוון שלרסיבר שלי אין חיבור של HDMI אני הולך להפעיל עליו סרטים ב FULL HD במידה ובמפרט יהיה מעבד של ATOM האם הוא ינגן את הסרטים של ה FULL HD חלק ובלי תקיעות אפילו אם זה סרט כבד? אין צורך באפשרות להפעיל משחקים אין צורך ב HD vהאם יש צורך בכרטיס מסך בשביל שהסרטים של יתקעו? צריך שיהיה לו שלט בשביל שלא נצטרך להשתמש במקלדת ועכבר בשביל לנגן את הסרטים אפשרות חריגה של 100-200 שקל מקסימום שאלה אחרונה:איך אני מעביר אחרי זה סרטים בין המחשבים(במידה ונפסול את הכרטיס רשת האלחוטי כי זה איטי)האם ישנה אפשרות לשלוב את ה HD ולחבר אותו פשוט בכבל USB למחשב הראשי שממנו אני מעביר את הסרטים? תוד…
-
- 10 תגובות
- 916 צפיות
-
-
נדרש מפרט למחשב HTPC 1.תקציב מקסימלי 1500 ש"ח - אשמח לקבל הצעות גם באיזור ה 1000 ש"ח . לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מחשב מיועד להיות מחשב סלוני HTPC - צפייה בסרטי HD, תמונות,מוסיקה,גלישה באינטרנט(כולל צפייה ישירה בתוכן),הורדות תוכן ואחסון סוגי המדיה כנ"ל. המחשב לא מיועד למשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי - המחשב יחובר לטלווזיית LCD 42 דרך כניסת HDMI. 4. אין צורך בכרטיס טלווזיה או יכולות הקלטה. 5. חלקים שכבר קיימים ואין צורך לכלול המפרט - כרטיס רשת אלחוטי, מקלדת עם עכבר מובנה,רמקולים(של הטלווזיה). 6. חשיבות שקט : 2-3 7. לא יבוצע אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבה ע"י חנות. 9. איו חנות מועדפת. אפשרי כל חנות באיזור השרון\גוש דן 10. בקשות מיוחדות - המחשב יישב…
-
- 30 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הצעות אחרונות יתקבלו בברכה , המעבד והלוח אם ישארו ללא שינוי ... מעבד: AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤371 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤428 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330 צורב DVD: LG DVDRW GH-20NS10 X20 - BLACK - SATA ¤138 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤233 מארז: ANTEC NSK4480 + 380W HE PSU ¤434 קרור למארז: SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm ¤62 מחיר סופי: ¤1996 מבצע עד להודעה חדשה - כל הרוכש מערכת מחשב - הרכבה ומשלוח חינם! המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300~400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HTPC ושרת הורדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מתוכנן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב FHD מסך LED 60 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אפשר בבקשה המלצה למפרט מחשב HTPC לסלון, מטרה לנגן סרטי HD 1080P ו- BLU RAY בתקציב עד 2500 ש"ח. אני מעדיף מערכת מבוססת INTEL ומארז HTPC תואם. האם הכרטיס מסך ON-BOARD הבא עם יציאת HDMI יספיק כדי לנגן את הסרטים האלה ? תודה רבה על תגובות
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
צריך עזרה בבניית מחשב htpc. השימושים שלי הם מוסיקה וסרטים, בלו-ריי מלא שיחובר בסלון למערכת קולנוע בייתית 5.1. צריך שתהיה יציאת hdmi ויציאה אופטית. תמיכה בתלת מימד מארז שיהיה יפה ושקט עם קירור פסיבי. תתאפשר חריגה, לא גדולה, במידה וזה ישתלם ומשדרג את ההחוויה.
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפי מה שהבנתי מחשב HTPC שווה להרכיב לבד.. (להרכיב מפרט). אשמח לקבל מפרט טוב לHTPC. עם כונן נחמד, זיכרון לפחות 320GB, שיתאים לשידורי HD (זה העיקר!!)... תודה.
-
- 5 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב שיוכל להיות MEDIA CENTER ןגם טוב למשחקים בעלות של 2200 ש"ח כולל הכרטיס טלויזיה בבקשה תתתנו את חוות דעתכם על שני הצעות שקיבלתי, תודה. AMD: AMD ATHLON 64 X2 7750 black edition - מעבד לוח אם- GIGABYTE GA-MA74GM-S2H 197115 3 כרטיס מסך- nVIDIA GeForce 9400GT 1024MB DDR2 PCIe מארז- COOLERMASTERELITE 335 Hiper HPU-4S425-PU 425W- ספק צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD Seagate ST3500410AS 500GB SATA2 16MB- דיסק קשיח זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 כרטיס טלויזיה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE מחשב שני: מארז מקצועי מאושר אינטל+480W+יציאות קידמיות לוח אם-אינטל מקורי-G41TY-Trinity valley-1600MHZ-שיא הטכנולוגיה של אינטל מעבד -Intel® Core2 E7500-2.93…
-
- 7 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב כמרכז מדיה לסלון אשר ישמש להורדת תכנים ולהרצת סרטי HD עם ערך מוסף של גיימינג. מספר הגבלות: תקציב: עד 3K ש"ח (אשמח לפחות אם לא הכרחי). מארז: עדיפות ל-ANTEC (מאד אוהב את האיכות ובפרט את מערכות ההשתקה שלהם). כונן BR הכרחי (הזדמנות להפטר מנגן ה-DVD הישן...). נפח זכרון מינימלי 2T עם אפשרות להוספת כוננים נוספים בעתיד. חיבור ישיר לרשת. חיבור הקול יהיה למערכת סטריאו "רגילה" בשתי יציאות RCA (אין צורך בכרטיס מתוחכם ודי בכרטיס מובנה על הלוח). המחשב יחובר למסך פלזמה FHD של פנסוניק (VT20). אין צורך בציוד היקפי. אין צורך ב-OC. אין צורך במערכת הפעלה (יש לי ויסטה הום פרמיום). לגבי משחקים, אני לא גיימר רציני, אבל כן אשמח לכרטיס שיתמוך ברוב המשחקים או לפחות שתהיה אפשרות…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: אינטל 6400 לוח אם: ASUS P5B (לא דלוקס) זכרונות: Corsair 2X512 666 DDR2 איכסון: WD320GB 16MB מארז: Thermaltake Bach +שלט ו VFD כ.מסך: Gainward 7600GS 256 silent ספק: Enermax 400W Liberty קרור מעבד: Zalman CNPS800 כ.טלוויזיה:Hauppauge PVR-150 MCE PCI&Tuner card צורב: DVD DL LG תקציב של 6800 ש:ח מה דעתכם? מוצלח?
-
- 8 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אחרי שעות של חיפושים, התייאשתי ואני מחפש לקבל מפרט מוכן ולקנות אותו שבוע הבא 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב? יותר זול עדיף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) השימוש הוא בעיקר סרטי full bluray ,סדרות, תמונות, מוזיקה וקצת אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). xbmc/plex. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 26 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
יש לי בחדר מחשב חדש שנקנה לפני חודשיים! את נושא הHTPC אני לא מכיר אך אני רוצה לקנות מחשב למטרה הזאת שיהיה אפשרות להקליט ולראות HDTV(יש לי yes) שיהיה אפשר לחבר אליו את הממיר. תקציב: 9000 צריך מקלדת ועכבר אלכותיים תואמים HTPC ואני משער שצריך כרטיס טלויזיה האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב שיהיה מעוצב כי הוא יהיה בסלון וגם שקט ללא OC וצריך שיתאים גם למשחקים ברמה גבוהה! המחשב יחובר לLCD 32 תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב HTPC. השימושים העיקריים: - צפייה בסרטים בכל הפורמטים (ברשותי טלוויזיה 37" HD READY) - מוסיקה - שימוש ב- EMULE ו-BITTORRENT - הורדות - רצוי שליטה מירבית בעזרת שלט. - בעתיד ברצוני לקנות צלחת לווין ולכן אם יש אפשרות לנצל את ה-HTPC כממיר לצורך צפייה והקלטה - רצוי שיהיה אסטטי ושקט עם אפשרות שדרוג בעתיד. תקציב הוא בסביבות 2500-3000 ¤
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב HTPC לסלון חשוב לי שהמארז יהיה קטן כמה שיותר ושיהיה מינימום 200 גיגה ושהיציאות למגבר ולמערכת קולנוע ביתית יהיו הכי איכותית שאפשר תודה=] אופס בטעות פתחתי פה תעבירו בבקשה למפרטים סליחה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ככה אני מעוניין בלהרכיב מפרט למחשב סלוני וחשבתי על המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E7500, 2.93 Ghz, 3 Mb Cache, LGA775, FSB1066, Tray ₪569 דיסק קשיח Western Digital 500GB 16MB Cache SATA2, SATA Power Only WD5000AAKS ₪285 לוח אם Gigabyte GA-73PVM-S2H, nForce 630i, Socket 775, FSB 1333, Dual DDR2 800, VGA, SATA2, PCI-Express, DVI, HDMI, IEEE1394, GLAN, MicroATX ₪367 כונן DVD-RW LG GH-22LP20 x22 Dual Layer, Lightscribe, IDE, Black, Bulk ₪133 מארז Thermaltake LANBOX Lite, VF6000BNS, No PSU, MicroATX,Black ₪383 כרטיס רשת D-Link Wireless G Adapter PCI 802.11G DWA-510 ₪89 סיכום ביניים: ₪1,826 כמה הערות- *החנות digma.co.il ממולצת? *זכרונות, כ. מסך וכ. טלויז…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב הבא: שימוש עיקרי: מכונת Linux למחקר/פיתוח: קמפול מהיר, תמיכה במספר מסכים, 64bit. וירטואליזציה מרובה (לצרכי Windows, 32bit)- תמיכת חומרה בוירטואליזציה- חובה, Hyperthreading - רצוי. מעבר לזה, שיהיה מסוגל לנגן סרטי HD בלי בעיות (גם על שני מסכים). מחשב שקט יהיה פלוס רציני. יהיה נחמד אם הוא יהיה מספיק חזק למשחקים (Oblivion, Civ V) בדואל בוט. לכן, החלטתי להתבסס על המפרט הרב-תכליתי ב-6K שמוצע כאן. בגלל הדרישות הלא כ"כ שגרתיות שלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי- גם בהמלצות כלליות ובעיקר בנוגע לשאלות הבאות: [list type=decimal] [*]מעבד- הבנתי שאתם לא ממליצים על i7 בגלל שיקולי תועלת, אבל הבנתי גם שלצרכי וירטואליזציה יכול להיות שהמצב שונה- תוכלו לאשר? מה ג…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרטים הבאים - האם יספיקו ? אופציה 1 : לוח אם : GigaByta \ MSI מעבד : Pentium 4 5XX SERIES 517 2.93 Ghz 1MB 775/ 533 זיכרון :512MB 400MHzDDRכ. ד.קשיח: 80GB 7200RPM כ.קול : 6 ערוצים (5.1) O\B כ. מסך : ATI RADEON X1300 512 mb HYPER MEMORY PCI-E אופציה 2: MAINBOARD : K8NF4G NVIDIA NForce4+USB2.0+SATA2 +PCI EXPRESS Ready VISTA CPU : AMD Sempron 2800+ 64BITS Ready WINDOWS VISTA MEMORY : DDRAM PC2700-3200 , 256MB ext 2GB VGA : NVIDIA GeForce 6100 Up to 128MB DDR + PCI EXPRESS 16x DISK : 80GB SATAII 7200RPM (3.0GB/s) OPTICAL : Choice Of CDROM-CDRW-DVDROM-DVDRW ETHERNET : LAN 10/100MBPS SOUND : DIGITAL 3D DSP 7.1 PRO DIGITAL 8channels SERIAL PORT COM1 / PS2 FOR …
-
- 8 תגובות
- 775 צפיות
-