ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
שלום, מבקש את חוות דעתכם למפרט המוצג. המחשב מיועד לאדריכל - עבודה על sketchup, 3DMAX ורינדורים ב-V-RAY, LUMION בעיקר סרטים (יש לומר כבדים) כמו כן מבקש לדעת האם כדאי לקחת 2 מודולים של זיכרון (16) או 4 (8) תודה מראש למשיבים. אריק
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב ישמש בעיקר לחיבור אלחוטי(או קווי. צריך את שניהם. גם כרטיס חוטי וגם אלחוטי) ולכתיבה וקריאת אימיילים. כמובן גם לגלישה רגילה באינטרנט. הוא לא צריך להיות מכונת משחקים. עכשיו העניין של עריכת הוידאו: אמא שלי עובדת על תוכנת פרמייר 6(כן, זו הישנה משנת 2001 לערך). היא עובדת על מחשב נייח. המחשב הזה(הנייח) בעל שני גיגה זכרון ומעבד Intel Core 2 Duo E6600. לוח האם הוא GIGABYTE 965P-DS3 כרטיס המסך(הנפרד) הוא Sapphire RADEON HD 2400 PRO. פרמייר 6 רץ על זה יפה באופן כללי. אני מניח(אני צודק?) שכל מחשב חדש במחיר הזה(3500), יוכל להריץ את פרמייר 6 ללא בעיה. מצד שני, הייתי רוצה שהוא יוכל גם להריץ תוכנות כמו פרמייר פרו 4-5, או אולי אדיוס 6, ללא בעיה. במחשב הנייח ניסיתי את אדיו…
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה... אז לקראת לימודי הרפואה שמתחילים באוקטובר בבאר שבע....הוחלט לקנות לי ליומהולדת מחר מחשב נייד. הייתי עכשיו חצי שנה בחו"ל...וידיעותיי בחומרה ירדה פלאים. ואני מרגיש שאני מתחיל מאפס. לכן צריך את עזרתכם. מה חשוב לי ? 1. משקל - מתחת ל 2 ק"ג חובה. אני לא רוצה עוד פריצת דיסק מהסתובבות בקמפוס והבייתה עם בלוק. (בדקתי 2 ומעלה זה כבד לי). 2. צג נורמלי - יש לפעמים מחשבים ניידים שאני מסתכל עליהם איזה חצי שעה ואז כואב לי הראש.... 3. ללא בעיות כמו התחממות או משהו כזה. 4. אורך פעולה של לפחות 5-6 שעות.... מדובר בימי לימודים AFTER ALL.... מעבר לזה, אין צורך במחשב עם משהו מטורף....המחשב השולחני שלי ATHLON XP 1600 עם 256 DDR....עם GF2 MX 400 שמספיק לי ביותר לשימושים שלי.…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני רוצה הצעה למפרט למחשב מלא (אני מתכנן לקחת רק חלקים בודדים מהמחשב הנוכחי, אם בכלל) המפרט הוא *לא למשחקים* *ולא ל OC* המפרט צריך לכלול: 512MB RAM מעבד P4 (לא AMD) כרטיס מסך עם VIVO של ATI - עדיף בעל תמיכה לשני מסכים כרטיס קול טוב עם הרבה יציאות (כנראה AUDIGY 2 או GTXP 7.1) מסך 17" דק יציאות מכל הסוגים: USB 1, USB 2 (קדמי ואחורי) PS2, COM, וכו' DVD, צורב, פלופי, מקלדת ...... חשוב שיהיה מקום להרחבות וכרטיסים נוספים בהמשך אני לא מחפש את הלוח הכי משוכלל, מעבד הכי חדיש או הזכרון הכי מהיר... רק מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות בקשר למחיר, הכוונה לא ציינתי, אני לא רוצה להשתולל, אבל גם לא לחסןך, שהמחשב יהיה "כלכלי" כלומר, לא המעבד 3GHZ HT... אלא מעבד יותר זול כמו .2400M…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להביא מחשב נייד לתכנות מארה"ב.. מצאתי את המחשב הזה אבל הבעיה שהוא refurbished אבל המחיר ממש טוב. אשמח לעזרתכם. http://www.bestbuy.com/site/lenovo-geek-squad-certified-refurbished-13-3-touch-screen-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-256gb-ssd-silver/7017037.p?id=1219247175640&skuId=7017037 ויש גם את האופציה הזאת: http://www.amazon.com/X555LA-inches-Laptop-Intel-500GB/dp/B00YR6BME6/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1440447928&sr=1-2&refinements=p_n_condition-type%3A2224371011%2Cp_89%3AAsus%7CLenovo%7CAcer%7CHP%7CDell%7CMSI%2Cp_n_feature_thirteen_browse-bin%3A9521913011%7C9521914011%7C9521915011%2Cp_72%3A1248880011%2Cp_n_feature_sixteen_browse-bin%3A…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן יש לי אופציה לקנות לפטופ מגרמניה (HP Spectre X360) דבר אחד שמפריע לי זה המקלדת שבתצורה שונה (qwertz) וכו'. אז השאלה האם אפשרי להחליף בארץ למקלדת "ישראלית-עברית" ? רשמית של HP לדגם הספציפי? משהו מסובך\מורכב\ פוגע באיכות המקלדת ה'מקורית? תודה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. יתכן שאקנה מחשב בתחילת\אמצע חודש ספטמבר (משכורת...), מכיוון שהמחשב הנוכחי "מושבת". במידה ולא תהיה לי סבלנות, אני אקנה מחשב "צנוע" ב-4,000. במידה וכן תהיה לי סבלנות אני אחכה עוד חודש ואקנה אחד ב-6,000 ש"ח לערך. בכל אופן, אם זה אפשרי, אבקש מכם להכין לי בבקשה מפרט למחשב שמיועד בעיקר למשחקי מחשב ב-4,000 ש"ח. אני לא מעוניין ברמקולים, עכבר, מקלדת, מסך, וגם לא כוננים אופטיים (צורב DVD, CD-ROM וכו'). רק מחשב, נטו. העיקר שיהיו מעבד, כרטיס מסך, וזכרונות חזקים עד כמה שהתקציב מאפשר, תודה. עריכה: בקשר לנושא קצת שונה אך קשור... אני גר במרכז, ואני מחפש חנות זולה ואמינה. החנות הנוכחית ממנה אני מתכנן לבצע את הרכישה היא KSP, ממוקמת באיזור התעשייה החדש בראשל"צ, ודווקא יש לי התנסויות ע…
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב אני מרצה באוניברסיטה, אך כיוון שאיני מתמחה במחשבים אשמח מאוד לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. תקציב: 3000-4000 שקל מטרות המחשב: עבודה עם יישומי האופיס (בדגש על מצגות Powerpoint וקטעי וידאו), כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט. דברים בסיסיים ולא משהו כבד או מורכב. אין לי צורך במשחקים או תוכנות גרפיות מסובכות (אני מלמד פסיכולוגיה ולא אדריכלות...). גודל המסך: רצוי משהו שיהיה קל לשאת אך לא קטן מדי. כנראה בסדר גודל של סדרת Thinkpad (קצת יותר קטן מ 15"). משקל: שיהיה סביר. רצוי קל. זמן סוללה: ארוך ככל שניתן. יציאות: סטנדרטיות. יציאה למקרן בארקו, USB וכדומה. בלוטות': לא קריטי גודל כונן קשיח: גודל סביר. אין צורך במשהו גדול במיוחד. כונן אופטי: נראה לי שכן הערה נוספת: יש לי גם…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי אני מחפש נייד אשר ישמש את כל המשפחה (משחקים ואף עיבודי גרפיקה וסרטים לילדים). חשבתי על מחשב חזק ופחות ניידות- מעין מחשב שולחני שניתן להזיזו בקלות בעת הצורך. באייבורי (עד היום לאחר מחשב שולחני ונייד - אני מרוצה מהם) יש שלל המלצות על מחשבים טובים וחזקים, ונראה לי שבתקציב של 4,500 ש"ח אוכל להעמיד מחשב שיענה על צרכי: 15.6", סוללה חזקה, מעבד אינטל I5 (ראיתי שלא ממליצים כאן על I7), כרטיס גרפי חזק וכונן קשיח גדול. משהו שיחליף ללא נחיתות מחשב שולחני. אשמח לשמוע דעתכם על הכתוב לעיל, וכן המלצות לקונפיגורציה, מחירים וכו'. תודה מראש שלמה
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לנער, בעיקר משחקים - Fortnite, Overwatch, Minecraft, GTA, Valorant, Fall guys, Just cause 4 וכד' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפ…
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני מתחיל לימודי סייבר ואני משחק אז אני צריך מחשב שיריץ הכל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים דיסק קשיח של 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? השקט דיי חשוב (לא חובה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח לעבודה עם תוכנות תלת מימד (כרגע Autodesk Inventor). קיבלתי הצעה למחשב של HP ב8,500₪ ואני רוצה לדעת האם הוא טוב? והאם בסכום הזה שווה לקחת אותו או להרכיב מחשב לבד? מחשב HP: https://www.hp.com/il-he/products/workstations/product-details/2101824319 טופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,500 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות תלת מימד (Solidworks, Inventor) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 4 followers
-
-
אז חיכיתי לכרטיסים החדשים של ATI ועכשיו שהם הגיעו הנה המפרט. השימושים הם למשחקים חדשים, סרטי HD ועבודה כללית עם הרבה תוכנות ברקע. מתוכנן אוברקלוק. המסך שלי הוא LCD 32' רזולוציה: 1366X768. מפרט:
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אםפאפשר שני מפרטים אחד עם מעבד אינטל ואחד עם מעבד amd ושאלה קטנה מה יותר מומלץ לקנות מבין שניהם?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל עוד זה +- באותו איזור אז אין בעיה לחרוג קלות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש"ח - 3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב גיימינג, מעט עריכה גרפית\וידאו (על תוכנות של אדובי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי טריפל A למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מניח ש1080P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרה עם המפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, תכנות, פיתוח אפליקציות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פלטפורמות פיתוח לדו' eclipce וכו', פוטושופ, אילוסטריטור - פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1080 או 1440P. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
סליחה אם מפורסם במקום לא נכון קניתי נייד לפני זמן לא רב ויש לי הרגשה שהמעבד עובד חם מידי חיפשתי בגוגל ולא מצעתי תשובה מדוייקת מחשב:ASUS A42JA מעבד:I7-740QM CORETEMP ו-REALTEMP מדידות די זהות LOW:42-50C HIGH 100% LOAD:80C בזמן עבודה ממוצעת:60-70C תודה מראש ואני יודע שמקסימום זה 100C השאלה כמה זה סביר במצב סטנדרטי 114 צפיות 0 תגובות?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצות למחשב שיעודו העיקרי הוא משחקים. תקציב =3500 ש"ח חריגה עד 4000ש"ח אין צורך בשום ציוד הקפי (מסך, מקלדת וכו') מעוניין במעבד של אינטל. אין צורך במערכת הפעלה או כל תוכנה שהיא. מעדיף המלצות עם כרטיס מסך של Gainward (יש לי הנחה עליהם) לא מתוכנן OC במחשב. ** האם כדאי SLI של 2 כרטיסי מסך "חלשים" על כ.מסך חזק יותר? תודה מראש על העזרה גיא
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב שאני אשתמש בו בעיקר לגיימינג וחלק מהמשחקים שיהיו בו נחשבים כבדים (mad max , shadow of mordor) 1. מה התקציב המקסימאלי- 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- אין ממש אופציה לחרוג יותר מדי אבל אם ממש חייב אז לא יותר מ-500 2. מה שימושי המחשב -גיימינג (משחקים) בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין- מיועד לגיימינג . המשחקים העיקריים שאשחק (לפחות הכבדים ביותר) mad max ו-shadow of mordor -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1600/900 -לאילו ה…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אולי קצת עריכה בעתיד ועבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF1 FIFA 17 MAFIA 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חבר'ס, חשוב לי לציין שכבר פניתי אליכם לפני בערך שנה, אבל קניית המחשב לא יצאה לפועל וזה כנראה יקרה רק עכשיו. כיוון שעבר הרבה זמן והציוד שביקשתי השתנה בחלקו, וגם התקציב, וגם המפרט שביקשתי בזמנו כבר בטח לא עדכני להיום, הדרישות והמענות ישתנו. (הסתכלתי בפוסט הקודם שלי ועשיתי גם השוואה בהתאם למה שאני צריך היום, לקחתי משם כמה דברים לבקשות שלי פה.) המחשב שלי בן 5, אמנם עובד מצויין אבל לדעתי הגיעה שעתו כיוון שאני צריך לעמוד בקצב. אני מעוניין במחשב של גיימינג, אני מתעסק גם במוזיקה אז כרטיס קול טוב גם חשוב. עיקר הפעילות שלי- מוזיקה ומשחקים. כל סוגי המשחקים. FPS, מירוצים, MMORPG, הכול. אני רוצה להריץ כל משחק שייצא בתקופה של השנים הבאות ביכולות המקסימליות שלו בצורה כל כך חלקה שאני…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני משדרג את המפרט הקיים שלי כך לא אצטרך: -צורב - ואני משחק ברזולוצית HD בטלויזיה כך שאתם תחליטו אם צריך לשדרך את הכרטיס מסך לגבי קשיח אשמח לדיסק 2TB X 2 אני רוצה שהם יגבו אחד את השני..האם יש אפשרות לבקש מהחנות שיעשו לי רייד בהרכבה? תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המפרט שאותו שיניתי הוא המפאט של עד 5000 שקל ללא מסך ומיועד למשחקים, אז קודם כל חשבתי להוריד את הרמקולים כי אני לא צריך אותם, -670 -ש"ח (יש לי כבר רמקולים מחוברים לרסיבר) ומתוך ה-670 ש"ח האלו לתת עוד קצת למעבד AMD ATHLON XP 2000. להוריד את המודם והמקלדת והעכבר (יש לי את הכל לא צריך...) - 220- בערך, ואת הכסף הזה להוסיף להארד דיסק של 60 GB 7200RPM או 80... וכרטיס מסך במקום לקחת TI4400 אני ייקח 4200 וימהיר אותו למהירות של 4400 ע"י אובר קלוק קטן... ואת הכסף שחסכתי ע"י הקיצוץ בכרטיס מסך אני אקח את הכסף ואקנהכרטיס קול סביר (CREATIVE 5.1...) וכל השאר אותו דבר.... ואם נשאר מכל החישובים האלו קצת כסף אפשר להוסיף ללוח אם יותר טוב קצת אבל מה דעתכם באופן כללי <?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
זה מ[צונזר] בלי מסך(אני צריך גם המלצה למסך) תתיחסו לרכיבים אבל גם למחירים הלוח אם הזה בא עם כרטיס קול וכרטיס רשת? תודה הסר כמות. מוצרים סה"כ Pine 56k V.90 PCI ESS 105 ש"ח LG 24X10X40 OEM 298 ש"ח Explorer OPTICAL USB OEM rev 3 153 ש"ח Altec lansing ATP-3 682 ש"ח Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 443 ש"ח Gigabyte GA-7VRXP REV 2 575 ש"ח Kingstone 256MB DDR333 565 ש"ח AMD ATHLON XP 2000 + FAN 708 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 169 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version 694 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 69 ש"ח Logitech Internet Navigator …
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1 Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K Box 1,135 ש"ח 1 ABIT IC7 Intel 875P 978 ש"ח 1 Corsair CMX512-3200C2 733 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 597 ש"ח 1 GIGACUBE Radeon9600 Pro 128MB DDR Game Buster 1,140 ש"ח 1 LITE ON 52X24X52 RETAIL 295 ש"ח 1 Toshiba 16x48 OEM 248 ש"ח 1 Mitsuni floppy 1.44 51 ש"ח 1 Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6920 Front USB 300W Case 430 ש"ח 1 Microsoft® MultiMedia Keyboard 87 ש"ח 1 Explorer OPTICAL USB OEM rev 3 149 ש"ח סה"כ לתשלום: 5,841 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט הזה ל-OC די חזק (בוא נעריך את זה בהעלאה של עד 2.8GHz לפחות.…
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-