ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,447 דיונים בפורום זה
-
תראו חברה אחי כל מה שכתבתם לי באשכול הקודם שפתחתי בנושא החלטתי לגרד עוד אלפייה והחלטתי שזה יכלול מסך. אני ישתמש במחשב בעיקר למשחקים. אני רוצה את הכרטיס מסך שאפשר יהיה לחבר לטלוויזיה. חבר שלי אמר לי משהוא אל הלוח אם לא יודע בידיוק לא מבין הרבה אבל הוא אמר שאפשר יהיה לחבר אליו 2 כרטיסי מסך או יותר. ושיכלול כבל לחיבור לטלוויזיה. והנה הדגם של המסך שיש לי אם הוא טוב לכרטיס חדש אז שלה יכלול מסך: SAMSUNG SyncMaster 793 DF
-
- 28 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מחפש מארז בלבד. אני עובד במספר רב של חלונות כרום עם יישומים כבדים שזוללים זכרון ועיבד, סקייפ, ווטסאפ, פוטושופ, וורד, דרייב והרבה שירותים שרצים ברקע, בעיקרון מערכות הניהול של וורדפרס שרצות בכרום שותות לי את הזיכרון ואת המעבד. אני כרגע רץ בקונפיגורציה של i5 750 בן 6 שנים, 16 ג'יגה זיכרון 1600 , ו SSD 128 למע' הפעלה, אבל עדיין משהו בעבודה מרגיש לי לא חלק וזה מבאס אותי. חשוב: SSD מעבד זיכרון לוח אם (עם 2 יציאות וידאו לפחות לתצוגה מורחבת על 2 מסכים) עבודה שקטה לא חשוב: שטח אחסון כולל (משתמש בעיקר בענן) מארז אין צורך בכרטיס גרפי העיקר שיהיה סוס עבודה ל-16 שעות ביום
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי ידידה שלי מחפשת מחשב. המחשב ישמש גם לשימושים כללים וגם לעבודה. יצטרך לסחוב Instance-ים של SQL וכו'. חשוב שיהיה קל, כי כרגע יש לה 15.6" והיא שונאת להסחב איתו. מטרות: עבודה מקצועית בתחום בסיסי הנתונים. תכנות SQL, פיתוח דוחות BI וכו'. אין חשיבות מכרעת לכוח עיבוד, כן צריך זכרון וכן צריך ניידות, גם אם כפשרה מסויימת על כוח העיבוד. גודל: כ 14". אם יש מחשב ממש משתלם בגודל 13.3" או 15.6" אפשר לשים ונשקול אותו. גם מאט וגם מבריק בסדר. רזולוציה: אין חשיבות. משקל: נמוך. עדיף אולטרה-בוק. המחשב יהיה בדרכים לעיתים קרובות. לכן, מחשבי 15.6 או 14 "מלאים" אינם באים בחשבון. זמן סוללה: לא חשוב. יציאות: אין חשיבות מיוחדת. יותר מ 2 יציאות USB. הרד דיסק / SSD: לא ברור. מצד אחד, ל SSD עדיפות …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
התיעצות/ שאלה..השאלה מתחלקת לשתיים..אני מעוניין לקנות מחשב, קודם כל הבנתי שעוד כחודש אפילו פחות אמורים לצאת כבר מחשבים עם מעבדים דור 7 שיהיו הרבה יותר אפקטיבים? שווה לחכות? או שהם יהיו יקרים בהרבה או אולי לא שינוי גדול מדי ואין לי למה לחכות.הדבר השני:איזה מחשב כדאי לקנות, האם אתם מכירים מקום ואו דגם שיהיה הכי טוב בשבילי? הפרטים שחשובים לי:אני יערוך ווידאו עם המחשב ולכן חשוב לי מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כמו אביד ופרמייר באיכות טובה. חשבתי על הפרטים הבאים:מעבד I7 6700HQזכרון 16 GBזכרון SSD או לפחות 256 או פחות + זכרון רגיל (כאן אני אשמח אם תמליצו לי לקחת רק SSD או מעורבב זה גם סבבה?)מעיץ גרפי כמה שיותר איכותי בגבול הסביר חשבתי על NVIDIA® GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 או משהו…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. יתכן שאקנה מחשב בתחילת\אמצע חודש ספטמבר (משכורת...), מכיוון שהמחשב הנוכחי "מושבת". במידה ולא תהיה לי סבלנות, אני אקנה מחשב "צנוע" ב-4,000. במידה וכן תהיה לי סבלנות אני אחכה עוד חודש ואקנה אחד ב-6,000 ש"ח לערך. בכל אופן, אם זה אפשרי, אבקש מכם להכין לי בבקשה מפרט למחשב שמיועד בעיקר למשחקי מחשב ב-4,000 ש"ח. אני לא מעוניין ברמקולים, עכבר, מקלדת, מסך, וגם לא כוננים אופטיים (צורב DVD, CD-ROM וכו'). רק מחשב, נטו. העיקר שיהיו מעבד, כרטיס מסך, וזכרונות חזקים עד כמה שהתקציב מאפשר, תודה. עריכה: בקשר לנושא קצת שונה אך קשור... אני גר במרכז, ואני מחפש חנות זולה ואמינה. החנות הנוכחית ממנה אני מתכנן לבצע את הרכישה היא KSP, ממוקמת באיזור התעשייה החדש בראשל"צ, ודווקא יש לי התנסויות ע…
-
- 31 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מעוניין במחשב למשחקים, בעל ביצועים גבוהים. 2 ג'יגה זיכרון חובה. לוח אם חייב לכלול PCI-E + SATA II. תודה מראש,
-
- 46 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח. רצוי בפחות ויכול לחרוג ליותר, אם יש סיבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) שוקל רכישת כרטיס המסך מאמזון. נראה לי שפערי המחיר לעומת הארץ די גדולים. יש סיבה חזקה נגד? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
כבר יש לי מפרט פחות או יותר של המחשב החדש שאני רוצה, בשלב ההתלבטות אצל מי לקנות את המחשב אבל עכשיו חשבתי על זה שאולי כדאי לי לחכות ל שבוע הבא ל black friday אני יודע שיש כל מיני מבצעים של black friday בדיסקים קשיחים וכל מיני ציוד היקפי אבל על מחשב קומפלט יכול להיות שגם יהיה ? black friday ואולי אחרי זה גם ה cyber monday..
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל חברי הפורום מעוניין ליקנות מחשב חדש בתקציב כולל של עד 14k כולל ציוד הקפי וכולל מסך "24 אני פריק של מישחקים אז חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ את כל המישחקים ברמה הטובה ביותר לפחות בשנה הקרובה(עדיף יותר אבל מי יודע) אני מעוניין לעשות למחשב oc טוב אז הרכיבים צריכים ליהיות בהתאם ,שקט פחות חשוב לי אבל גם שלא יהיה רועש יותר מידי המחשב מיועד בעיקר למישחקים ועבודה עם תוכנות לעריכת סרטים הרכבתי מחשב ואני מעוניין בחוות דעתכם אליו עם אפשר להוזיל את המחיר אני ישמח לישמוע אבל שוב פעם לא על חשבון הביצועים בתודה מראש לכל העונים מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1825 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם ASUS P5Q PRO ¤749 כמות:1 http://www.skypc…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב גיימינג רציני פלוס מסך בלי מקלדת וכל השטויות האלה מחשב ומסך נטו מסך אני רוצה 22 אינץ' אני רוצה שהמפרט יכלול גם כרטיס קול רציני של 5.1 אני חושב שאני ילך על 4 ג'גה ראם ככה שזה יהיה kit של corssair כרגע אני מתכנן להתקין עליו אקס פי אבל בעתיד אני יתקין עליו ווינדוס 7 שהוא יצא מבטא. תודה על העזרה
-
- 38 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני אענה עוד רגע על השאלון, אני רק רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיריץ ניסויים באוניברסיטה, ולכן יש לי דגשים קצת אחרים: הוא צריך להיות מאוד אמין, כי המעבד יעבוד 24/7 על 100% למשך שבוע או לפעמים אפילו חודש-חודשיים. אין צורך בכרטיס מסך חזק. הוא צריך להכיל חומרה כמה שיותר חדשה, כי כרגע יש תקציב, ולא ניתן יהיה לקנות מחשב אחר במשך 3 שנים לפחות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K, ניתן לנצל את כל התקציב ולא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? הרצת ניסויים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לשתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMOS, BF וכד' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אקנה בעתיד מסך חדש אז רזולוציה גבוהה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
קונה מחשב לסטודנטית (למשפטים - למי שתוהה אם יש צורך במשהו לתכנות), בעיקר לגלישה וערימות של קבצי pdf/word פתוחים במקביל. מצאתי אתר של חברה שמוכרת בעיקר עודפי מלאי (מחשבים שיצאו עם פגם קוסמטי כזה או אחר מהמפעל) ומתיימרת לתת מחירים טובים. אשמח לקבל דעה על המחשב הזה: האם המחיר אטרקטיבי מספיק כדי לקחת אותו כעודף מלאי. אני לא מכיר את סדרות המעבדים של AMD - למה ה-A6 6310 מקביל? האם הוא מספיק למשהו או שהופך את המחשב לגרוטאה? האם באופן כללי נראה לכם מספיק לצורך. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
היי, מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב וצריך המלצה ללפטופ. הערב חשובה: יש אפשרות להביא מחשב מארה"ב בימים הקרובים (AMAZON, NEWEGG או חנות אמינה אחרת שאתם מכירים), אז אם משתלם אין לי בעיה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד "ביצועים" בתקציב של עד 5,000 ש"ח ובהתאם לצרכים שאפרט בהמשך. אני יודע שגם מחשב זול יותר יכול לענות על הצרכים האלו - אבל אני בכל זאת רוצה לרכוש מחשב חזק ועמיד יותר שיוכל לתפקד כמו שצריך גם בעתיד ובמידה והצרכים ישתנו מעט. בגדול המחשב שאני חושב עליו הוא מחשב עם מסך 15.6, מעבד i5/i7 "רגיל" (לא חסכוני), 8 ג'יגה זכרון (רצוי עם אופציה לשדרוג עתידי), דיסק קשיח לפחות 500 ג'יגה משולב SSD או SSD ככונן נוסף. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, פוטושופ, פיתוח וואב, תוכנות מרובות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות למאט כל עוד זה לא מסך מגע כמובן * רזולוציית המסך? 1366x768, אפשר גם יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצ…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני הולך להוציא סכום מכובד על נייד, ואני רוצה בעיקר לדעת: 1. כמה לחכות לhaswel בארץ? אולטראבוקים שמגיעים עכשיו עולים פי 2.5+ מאשר בחו"ל, ככה שזה לא ממש משתלם. 2. השתנה משהו בזמן האחרון לגבי קניה מחו"ל? יש חברות ששולחות לארץ (וזה מגיע)? אני מתכוון ללכת על משהו בכיוון הAtiv book 9 \ Sony vaio pro. כרגע הדגם + הדרישות עוד בהתהוות, אני בעיקר רוצה לדעת איפה לחפש... תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לשדרג את המחשב הנוכחי שלי כדי שיריץ לי את כל המשחקים חלק. מוכן להשקיע עד 4000. חשוב לי מאוד שהכל ירוץ חלק. זה המפרט הנוכחי: Geforce gtx 760 i5 -4670 3.4 ghz Asus b85m-g seasonic ss-520gb Sharkoon Vaya II Value לא אכפת לי גם לקנות מחשב חדש לגמרי אם צריך אבל מעדיף להשתמש בחלקים מהישן
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
Intel Core i7 965 Extreme 3.2Ghz 8MB Cache BOX, יחידות 1 ¤5420 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4335 ASUS P6T DELUXE INTEL X58, יחידות 1 ¤1740 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4327 OCZ DDR3 Platinum Edition 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 2000MHZ CL9, יחידות 1 ¤1940 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3153 Sapphire Radeon HD4870X2 DDR5 2GB PCI-E, יחידות 1 ¤2780 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3680 Antec TruePower Quattro 1000 1000W Retail, יחידות 1 ¤1340 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1733 Scythe Orochi SCORC-1000 CPU Cooler, יחידות 1 ¤350 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2628 Samsung SA…
-
- 35 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה: אני לא ממש מבין במפרטי החומרה המדוקדקים האלו אך אשמח לדעת מה עדיף: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47341,47663, ה i3 או ה i5 ? (מהדגמים שבהשוואה) אשמח לדעת מה הייתרונות. למי שרוצה לדעת, ההבדל במחיר עבורי הוא 200$, אשמח לעזרה בבחירה תודה!
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
זה קצת מצחיק שקוראים להם i7 אבל זה עם 2 ליבות. האם המעבדי U מספיק טובים לpower users? (אני צריך לקמפל תוכנות ולהריץ הרבה דברים במקביל) או עדיף להתמקד במעבדי HQ?
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אולי קצת עריכה בעתיד ועבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF1 FIFA 17 MAFIA 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלו םהציעה לי חבר מאנגליה לקנות מחשב נייד ibm t20 ין לו הרבה פרטים אז כעיקרון מה אתם יודעים על הדגם האם שווה במחיר 4660 שקל בערך כן ואני יודע שאפשר להוסיף מערכת הפעלה ואותיות בעיברית למקלדת אבל כמה עולה להוסיף אותיות עיבריות למקלדת מישהו יודע!!!
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
כמו שחלקכם יודעים קניתי מחשב חדש. Inspirion 1525 של Dell. קיבלתי את המחשב אתמול והוא הגיע עם דרייברים לויסטה. מאחר והתקנתי XP אני צריך להוריד אותם מהאתר של Dell. לא חסרים דרייברים שם (38 במספר) אבל מה שכןח חסר זה פירוט והסברים לגבי כל אחד (אם צריך אותו או לא,הרי לא הגיוני שאת כל ה-38 צריך). מה שהורדתי עד עכשיו זה דרייבר לכ.מסך (שעובד) דרייבר למשטח מגע של העכבר מה שאני זקוק בדחיפות,זה בעיקר לדרייבר של הכ.רשת אלחוטי שכשהורדתי אומר לי שהוא לא זיהה אותו או משהו כזה. אני לא חושב שיש בעיה במחשב אלא טעות שלי או חוסר התאמה של הדרייבר (יש שם משהו כמו 3 ) כמו כן אם יש עוד משהו שאני צריך,שהוא לא מוגדר כדרייבר (יש שם כאלה) אני גם אשמח לתשובה. ודבר אחרון,אם קיימת אפשרות להורדת המהירות…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מסך ולו יש תקציב נפרד של עד אלף. ) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט יותר נחמד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין מגבלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז, ראשון חולון בת ים וכל מה שברדיוס הזה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? השבוע 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מגיע להונג קונג מחר ואני מתכנן לקנות שם מחשב נייד. המחירים שם זולים מבארץ, ואין בעיה אם תביאו קישור למחשב נייד שנמכר בארץ במחיר החורג מ1000$ כי שם הוא כנראה יכנס בתקציב (אלקטרוניקה מאוד זולה שם) שגם ככה גמיש. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, מעט משחקים ושמיעת מוזיקה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13"-15" כדי שיוכל להתנייד באופן נסבל * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים …
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-