ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מוכן לחרוג בעוד 500 אם זה משנה משהו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סאונד. עבודה עם קיובייס וייתכן בעתיד גם Pro Tools ו- FL Studio. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, חשוב לי שיהיה רחב וזהו בעצם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בסולם של 1-10 הייתי אומר 6-7 כי כרגע אני לא מקליט, ייתכן ובעתיד כן אקליט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה, אני רוצה לקנות מחשב נייד שמיועד בעיקר לעבודה משרדית, אבל שאם ארצה לשחק עליו Counter Strike לדוגמא, הוא לא יגיד לי לא. ראיתי את ההצעה שיש ל NEWRON באתר שלהם ואני רוצה לקבל את חוות דעתכם. הנייד הוא מדגם NEWRON Eximus 360XP מעבד - Mobile Intel Pentium 4 לוח אם - Intel 885m מסך - 14.1 TFT זיכרון - 256MB PC2100 דיסק קשיח - 30GB 5400rpm כרטיס קול - AC97 onboard כרטיס מסך - מובנה כרטיס רשת כרטיס רשת אלחוטי 802.11b מודם כונן COMBO יציאות שונות (USB 2.0 x 2, TV out ,FireWire) המחיר עומד על 6985 ש"ח. ניתן לראות את המוצר בקישור הבא: http://www.sinapsa.com/sites/eim/item.asp?item=3470 אם יש לכם איזו שהיא הצעה טובה יותר באותו מחיר או אילו היסתיגויות מNEWRON , תשתפו אותי ב…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. במסגרת עבודתי אני עובד עם תוכנה כבדה של שוק ההון. תוכנה זו היא תוכנת אלגוריתם העושה מחקרים רחבי היקף על מניות לאורך ההיסטוריה שלהם. אני עובד במסך 1 עם לפחות 4 לשוניות שונים. פתוחים בו זמנית אמרו לי מפתחי התוכנה שאני כאמור עובד איתה, שדרישות המינימום מהמחשב זה מחשב עם מעבד i5. וכמובן שככל שהמחשב יהיה יותר חזק, המחקר יהיה יותר מהיר. השאלה שלי היא איזה מפרט של מחשב אתם ממליצים לי ? לדוגמא הבנתי שיש מעבד i5 במהירות 3.6G, או לקחת מעבד i7 עם מהירות 3.2G , כרטיס מסך מובנה או לא? . יש לציין שלא מעניין אותי משחקים או צפייה בסרטי וידאו וכדומה, אני צריך את המחשב לצורך עבודתי גרידא. אשמח אם תתנו לי מפרט מדויק העונה על הדרישות שלי בסביבות כ-3,500 ש"ח. תודה רבה, דוד הדר…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם מישהו יודע מתי עתיד לצאת המחשב וכמה הוא צריך לעלות? אין פרטים באתר הרשמי. http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/y-series/y50-touch/
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מחשב א': 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) לנסות לחסוך ב) לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? ביתי- אופיס, Youtube, גלישה, משחקי Flash, צפיה בסרטים (נדיר). לא לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5 (יושב בממ"ד) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS ודומיה. עדיפות לאיזור נ…
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים המחשב הנ"ל משום מה לא מזהה אייפון 4S ב"מחשב שלי". אני לא מעוניין להתקין איטונס אלא למשוך תמונות כאילו אני מושך מדיסק און קי. מה שקורה כשאני מחבר יש צליל של התקן נכנס אבל הוא רק מטעין את הטלפון ולא רואים אותו במחשב שלי. כל הדרייברים שיש באתר של לנובו הותקנו (האחרונים). 3 כניסות ה USB עובדות עם התקנים אחרים. מנהל ההתקנים מזהה אבל עם הסמל הבעייתי אז אני מנסה לתת לו למצוא תוכנה באינטרנט לעדכון והוא לא מוצא שום דבר.. מצרף תמונות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי התלבטויות בין מספר דגמים - מסך "13.3: Lenovo Thinkpad EDGE HP ProBook Dell Latitude E4300 לגבי התת דגמים - אני לא סגור. - מה שחשוב לי במחשב זה זמן עיבוד הנתונים שלו. הרצת תוכנות כבדות. (לא גרפיקה) ומשך עיבוד הנתונים שלו. (לא הייתי רוצה להמתין הרבה זמן עד שקובץ יטען / יקומפל...). מבחינת עיצוב - מסך "13.3 לא מבריק. במידה ואתם מכירים מחשבים ניידים דגמים אחרים שיכולים להתאים לי. אשמח לשמוע גם עליהם.... תודה לכל אלו שעוזרים...
-
- 17 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) 810 1 810 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 620 1 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Kingston CL3 260 2 520 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 1020 1 1020 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 1 340 מארזים? Price Units Total 2437 ATX MIDI PFC, black, usb, LCD 290 1 290 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 400W 300 1 300 Total price + system assemly 4090 ¤ איך זה? להחליף משהו? מטרה: הף לייף וגיטיאיי!!!! ותגידו מה זה כל המבצעים ? אפשר לקבל אותם רק אם אני חבר בפורום הזה? מה אני מקב…
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תראו חברה אחי כל מה שכתבתם לי באשכול הקודם שפתחתי בנושא החלטתי לגרד עוד אלפייה והחלטתי שזה יכלול מסך. אני ישתמש במחשב בעיקר למשחקים. אני רוצה את הכרטיס מסך שאפשר יהיה לחבר לטלוויזיה. חבר שלי אמר לי משהוא אל הלוח אם לא יודע בידיוק לא מבין הרבה אבל הוא אמר שאפשר יהיה לחבר אליו 2 כרטיסי מסך או יותר. ושיכלול כבל לחיבור לטלוויזיה. והנה הדגם של המסך שיש לי אם הוא טוב לכרטיס חדש אז שלה יכלול מסך: SAMSUNG SyncMaster 793 DF
-
- 28 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה ימים קניתי את הכרטיס מסך RTX 2070 Super, ורציתי לבדוק אילו מעבדים, לוחות אם וספקי כוח יתאימו אליו בשביל למקסם את הביצועים. התקציב שלי הינו בערך 2300 אך אני מחפש משהו שלא יהיה יקר במיוחד, אני אישית חשבתי על המעבד : AMD Ryzen 5 3600x או AMD Ryzen 5 3600 לוח אם : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, למרות שאני מעדיף לוח אם עם חיבור Ram של DDR3 מכיוון שאין לי של DDR4.. לגבי ספקי כוח אני לא כל כך בטוח, אני מחפש משהו שיתאים להכל. אם יש הצעות אחרות שאתם חושבים שיתאימו עד התקציב אני אשמח לשמוע אותן. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום , רציתי בבקשה המלצה למפרט מומלץ למחשב נייח שנועד לפיתוח תוכנה , ובין היתר , צריך להריץ אמולטורים וכלי פיתוח. התקציב הוא עד 3000 ש"ח. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני עוזר לחבר לבנות מחשב, הוא לא עושה אוברקלוק, מסך צריך 17 אינץ וכרטיס מסך ברמה של GEFORCE 4 TI ודיסק קשיח 60 גיגה. תודה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מפרט מחשב AMD מארז מתאים ל-AMD Full-Tower מעבד - AMD ATHLON XP 2600/2700 לוח אם לAMD - עם כרטיס קול מובנה בלי כרטיס מסך מובנה Epox 8RGA+ nForce 2 Motherboard (DuaDDR400, GF4MX VGA, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) כרטיס מסך - Radeon 9500 Pro 128MB + T.V Out דיסק קשיח - GB100 72000RPM ATA 133 זיכרון פנימי DDR 533MHz 256MX X2 (שתי יחידות) כונן CD 52X (של חברה ידועה) כונן FLOPY עכבר אופטי - לוג'יטק / מיקרוסופט מקלדת גדולה - מיקרוסופט *הלוח אם הוא רק לדוגמא על מנת להשלים את המפרט וליצג את תחום המחיר שאני מוכן להשקיע בלוח אם. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אני עומד בפני רכישת מחשב נייד, ואני מתלבט בין שני מחשבים ניידים של לנובו - IDEAPAD 510 לעומת YOGA510. אני מתלבט בין שני דגמים עם מפרט זהה -מעבד U6200, RAM 8GB, SSD 256GB, כרטיס מסך של אינטל HD520, מסך 14". לא הצלחתי למצוא יותר מדי ביקורות מעמיקות על שני הדגמים, אבל ממה שראיתי בנתיים: יתרונות לטובת ה IDEAPAD - מסך מט. יתרונות לטובת ה YOGA - סוללה מעט יותר חזקה (53 WH/H לעומת 45), מסך מסתובב (לא ייתרון כשלעצמו אך גם לא מזיק). ההפרש במחיר בין שני הדגמים לא רלוונטי להשוואה לצורך העניין. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך יותר אור ולהכריע ביניהם, או לחלופין להציע מחשב אחר מאותו סדר גודל של מחירים (3500+-) המחשב מיועד לסטודנט תודה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב ואני רוצה את חוות הדעת שלכם. :) המחשב מיועד למשחקי מחשבים כבדים כמו:call of duty:black ops בתלת מימד עם יש משהו משתלם יותר ששווה לשנות אז בבקשה תגידו לי מעבד Intel Core i5-760 Tray ₪932 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-760ay לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3 ₪685 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950202 כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪303 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000528AS זיכרון Corsair DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 Value ₪214 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G1333 כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 460 OC 1024MB DDR5 PCIe ₪1253 …
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אין צורך ב- DVD. הכוונה היא לשדרג לכרטיס DX10 בעוד שנה בערך. קירור מארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 מחיר: ¤54 אחריות:שנה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר: ¤682 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7600GT TDH 256MB DDR3 128 BIT TV/O - RETAIL DVI - RETAIL מחיר: ¤756 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA ES 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3250620NS מחיר: ¤498 אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤793 אחריות: ללא הג…
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים, סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 מינימום. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רזולוציה רגילה, לא מתכוון לראות סרטי HD על המחשב או משהו כזה, רק ללימודים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? רצוי שיהיה כמה שיותק קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - כמה שיותר גבוה, יום לימודים שלי יכול להגיע ל12 שעות ככה שעדיף שיהיה כמה שיותר ארוך, גם…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? לא ברור, כמה שצריך לעבודה רצופה וטובה. (לא יודע כמה צריך להשקיע) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הרבה (?) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות התוכנות: KeyShot, 3DsMax, AutoCad, Ravit, סקצ' אפ, vRay, Photoshop. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע (לא בשבילי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב גיימינג רציני פלוס מסך בלי מקלדת וכל השטויות האלה מחשב ומסך נטו מסך אני רוצה 22 אינץ' אני רוצה שהמפרט יכלול גם כרטיס קול רציני של 5.1 אני חושב שאני ילך על 4 ג'גה ראם ככה שזה יהיה kit של corssair כרגע אני מתכנן להתקין עליו אקס פי אבל בעתיד אני יתקין עליו ווינדוס 7 שהוא יצא מבטא. תודה על העזרה
-
- 38 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד קל, ויחסית חזק מטרות: אופיס, אינטרנט, סרטים גודל מסך: 13.3 אבל אפשר 12 עד 14. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך:FHD או יותר דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : עדיף 1.4 ק""ג ופחות, אבל עדיף פחות. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: SSD 256 לפחות. כונן אופטי - לא תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן אבל לא חייב האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - רק לא HP. כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף מעבד I5 או יותר, ושיהיה יחסית יפה אם אפשר. תקציב עד 6000 שקלים.
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לחברי ומנהלי פורום זה, אשמח באם תוכלו לייעץ לי על מחשב נייד חזק וטוב אשר יחזיק למספר שנים. ברצוני במחשב נייד כזה אשר יהווה תחליף למחשב נייח אשר כבר עשה את שלו. עשיתי קצת מחקר לגבי ניידים וכבר צברתי יידע מסוים לגבי התכונות הדרושות למחשב חזק וטוב אלא שהידע אשר צברתי ממחקר באינטרנט אינו כולל המלצות וניסיון של משתמשים אחרים. אי לכך ברצוני לצרף לפי אותו מחקר שאני עורכת מזה מספר ימים מפרטים של שלושה ניידים שונים. אשמח ואודה לכל התייחסות, אודות החתכים בהם השתמשתי ומנגד אשמח אם תוכלו להמליץ על אחד מהם, או שמא לשלול את שלושתם ולהמליץ לי על נייד אחר. * משקל הנייד במקרה זה אינו בר חשיבות כלל, שכן איני צופה שיצא כלל מהבית. כי כמו שאמרתי הוא מיועד מלכתחילה לשימוש ביתי …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
במסגרת עבודתי ביקשו ממני לרכוש 3 מחשבים ניידים. הצרכים הם די בסיסיים. אינטרנט ואופיס, קצת אוטוקד וקריאת תכניות בנייה. התקציב סך הכל יפה ועומד על סביבות 5-7 למחשב. חשוב שיהיה מחשב חזק ואמין ונוח לשימוש. הומלץ לי על מחשב מסדרת asuspro דגם bu401lg או על dell latidute או על lenovo yoga. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע לסדרה הזו של Asus, ובנוגע לdell אם יש לכם חלופות טובות יותר בשבילי אני פתוח להצעות. תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, לכידת ווידאו (צילום של המשחק עם תוכנת Fraps) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1050 - 1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? World of Warcraft * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי לימודים ארוכים אני מתכנן לקנות מחשב וכבר קניתי כמה חלקים אני מתלבט לגבי מסך וכרטיס מסך המון. אני מאוד נעול על מסך כלשהו של 3440*1440 100HZ ולקנות כרטיס מסך 5700XT או 2070S. השאלה שלי היא כזאת: אם נגיד אני עם המסך של 100HZ ומשחק נגיד נגיד ב 75FPS, האם זה טוב? או שבשביל להנות מכל ה 100HZ צריך לשחק ב 100FPS ומעלה? אני יודע ששני אלו הם דברים שונים אבל כמה משנה שם הסינכרון בכמות הפריימים לרענון הזה? תודה מראש לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו יכול להגיד לי, בבקשה, מה חשוב לעבודה עם פוטושופ ופרימייר ? האם מעבד i5 ו-4 ג"ב זכרון מספיק או שצריך i7? והאם צריך כרטיס מסך חיצוני או שאפשר להסתפק במשולב? ואולי עוד דברים נוספים שחשובים במחשב בשביל שיעשה את העבודה. תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-