ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
לא פעם ממליצים פה בפורום על המחשב lenovo flex 2 14 אינץ ביחד עם ההמלצה להחליף באופן עצמאי על הכונן הקשיח המכני בכונן SSD. אותו דבר המליצו לי וכך באמת עשיתי. עם זאת, ידוע כי במחשב הספציפי הזה ההחלפה היא לא לגמרי טריוואלית בגלל שהפתיחה היא לא פשוטה כל כך, בנוסף לכך אין סרטון לפתיחה של המחשב (האמת שיש אחד בגרמנית, אבל אין לי כבר את הלינק שלו). לכן אני אחלוק את הרשמים שלי: דבר ראשון, יש את המניואל של המחשב שצריך להשתמש בו, אני פשוט אתן כמה טיפים נוספים. http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_flex_2_14_flex_2_14d_flex_2_15_flex_2_15d_ug_english.pdf בשלב הראשון צריך להוציא את המקלדת, לפי המיונאל ניתן לעשות את זה עם האצבעות, לפי המציאות זה לא כל כך נכון, אני השתמ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המחשב הקיים למטרות עריכת סאונד בתוכנות Cubase5 ו- Ableton. כרגע המפרט הוא: E8400 4GB RAM GIGABYTE DS43L (מקווה שלא טעיתי בדגם) 500GB X 2 ספק: Cooler Master 550W לפי מיטב הבנתי על מנת להחליף מעבד אצטרך גם לוח חדש, עקב כך גם זיכרונות חדשים כי אני מניח שהם לא ירוצו על הלוחות החדשים (?) בנוסף אני מעוניין ב-SSD למערכת ההפעלה. אשמח לקבל המלצה למה לשדרג. התקציב אני מניח עד 2,500 ש"ח.. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
נחוץ במערכת: C2D ו 8800GTS 320MB.
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב אבל אם לא צריך אז לא בכוח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 (אם זה בשביל מסך איכותי ששווה להשקיע בשבילו) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים ותכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) כרגע יש לי 22 full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני יודע שהמחשבים הנ"ל שונים מאד בתכליתם-וממותגים אחרת. אך אשמח לדעת מה היא הבחירה שלכם מבין השניים ? אני מאד מתלבט . בברכה, יותם. [br]פורסם בתאריך: 23.03.2010 בשעה 17:36:11 מישהו?
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אני מתכוון להתקין על המחשב XP. זכרון 4 GB, כרטיס מסך הכי טוב שאפשר לדחוף עם מעבד I3/I5 יספקו אותי. נצלו כל שקל תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מחובר מסך 22" …
-
- 7 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחר כמעט 6 שנים עם אותו מחשב (שהספיק להתקלקל לא מעט פעמים וכמעט כל חלק בו הוחלף) הגיע העת לבזבז כסף. כמו שאומרת הכותרת - התקציב גמיש. מה שחשוב הוא קודם כל אמינות הרכיבים - חברות איכותיות שיחזיקו שנים. המחשב משמש לשימושים בסיסיים, ולכל היותר משחקים כמו פיפא או starcraft 2 שעתיד לצאת. אשמח להמלצות בעיקר לגבי רכיבי הליבה- לוח אם החשוב ביותר, אחריו הזיכרונות והכי פחות חשוב המעבד. לדעתי משהו כמו 500 שקל לכל אחד מהרכיבים האלו זה בסדר. תודה מראש וחג שמח
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
-
צריך המלצה ללפטופ 15.4 אינץ 3שנים אחריות עד 5000 שקל 1. מה ההבדל בין 1535 ל 1537? 2. האם הסדרה Dell studio מומלצת? 3. מאיזה חנות כדי לרכוש? (בזאפ יש אין סוף חנויות) תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 822 צפיות
-
-
בלי מסך בלי ציוד הקפי אם אפשר שני מפרטים אחד כולל מארז ואחד לא (יכול להיות שיש איזה מארז אחר שישימו בו ) המחשב אמור להיות מחשב גיימינג אז צריך מקסימום ביצועים ביחס למחיר 1680 x 1050 המחשב אמור להספיק ל שנה שנה וחצי של המשחקים החדשים שיצאו אני יודע שהתקציב גבולי מאוד . . . המטרה היא לעשות אותו טוב ככל האפשר תודה
-
- 4 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום זה הדיון הראשון שלי בפורום אחרי שהוא הומלץ בחום ע"י חבר ואשמח לקבל עזרה בבניית מפרט כי אני לא יודע כלכך טוב איך בונים כמו שצריך אני מחפש מפרט למחשב ב 4500 ש"ח לעריכת וידאו אם אפשר לשמור על התקציב אני אשמח אבל אפשר לחרוג טיפה למעלה (עד 4800) התוכנות שיפעלו על המחשב יהיו רוב הזמן: Premiere Pro CS6, After Effects CS6 & Photoshop CS6 בשביל פרנסה/תדיר. אין צורך בציוד היקפי בתקציב אבל אשמח להמלצה של מסך המחשב לא חייב להיות שקט (1-3) אני מתכוון לרכוש את המחשב בימים הקרובים ואין לי עדיפות של מקום רכישה תודה רבה מראש על העזרה, טוני.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח בבקשה לקבל מפרט בתקציב של עד 3000 ש"ח (אין צורך במסך או בציוד היקפי). השימושים של המחשב: שימוש משרדי (אינטרנט, אופיס, תוכנות מתמטיות, קצת תכנות, בסיסי נתונים). המחשב צריך להתאים גם לצפייה בוידאו באיכות טובה ושיתאים למשחקים קלים (פרו אבולושיין, פיפ"א, רד אלרט 3 וכו'). אני רוצה גם שיהיה מבוסס אינטל. תודה !
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
1. התקציב הוא 4000 עד 4500 שקלים מקסימום. 2. מטרות המחשב היא למשחקים, להריץ על High את המשחקים הזמינים כרגע בשוק ושיהיו בעוד כשנה שנתיים. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך בכונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. 5. העדפה לכרטיס מסך של ATI ולכונן קשיח של 500GB. 6. אם המארז יהיה מכוער אין לי בעיה, אני בכול מקרה לא רואה אותו. 7. אין צורך בהרכבה, אני מזמין ממקום שאני כבר מכיר והוא ירכיב לי, בנוסף, אין צורך במערכת הפעלה חוקית. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? אני משער שהכרטיס מסך ירעיש אבל אני עם אוזניות אז זה לא כל כך מפריע לי. 10. האם מתוכנן OC? לא. 11. משחקים, אולי בהמשך אני אקנה מסך של 1680 על 1050, לכן יש העדפה לכרטיס שיכול להריץ משחקים ברז' הזאת.
-
- 8 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי רק לאמת, האם המחשב הנייד מזהה את הצורב החיצוני עוד בשלב ה-boot הראשוני, כך שיהיה ניתן לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה מ"אפס"?
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound,LAN,RAID ATA133,IEEE1394,USB 2 DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 Gigabyte RADEON 9000 Pro 64MB DDR Retail Chieftec Aluminium AH-01SL Tower (P/S not included) אני לא צריך יותר מהכרטיס מסך הזה כי אני לא משחק הרבה. אני לא סגור בכלל על הלוח אם,אני צריך הצעות על לוחות אחרים גם. המחשב לא כולל הארד דיסק-כי יש לי כבר וגם מסך המפרט גם ל OC סה"כ 3000 המחשב הזה,אבל אין תקציב מוגדר אז אפשר להציע-אבל לא משהו רציני מדי.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז בגדול זה מיועד למשחקים (כל המשחקים הכבדים שיצאו בתקופה האחרונה, ואלה שיצאו בעתיד) מיועד גם ל OC בציוד אני צריך צורב דיוידי ורמקולים 2.1 מארז שיהיה יפה (ודי שקט, אבל אני לא מטורף על שקט - אחרי הטרנטה שיש לי כל דבר יהיה שקט) זה הכל, התקציב כמו שאמרתי 6000 ש"ח אפשר לחרוג ב 200 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אהלן, אני חדש פה ואני מעוניין לרכוש מחשב חדש. המחשב לא ממש לצורכי משחקים, השימושים העיקריים הם בתוכנות מולטימדיה ומוסיקה כמו קיובייס ופוטושופ, צפייה בסרטים קליפים, מוסיקה וכמובן מסנג'ר, אימיול, אייטונס ועד נגנים למיניהם. אתמול ביקרתי באייבורי וקיבלתי מפרט, עכשיו רציתי לשאול אם בכלל מומלץ לקנות אצלם? המפרט שקיבלתי כלל: -מעבד CORE 2 DUO E7400 2800MH -לוח ASUS G31 -זיכרון DDR2 2GB -דיסק קשיח WD 500GB 7200 -כרטיס מסך GEFORCE 9400 512MB -מארז ידית -ספק כוח 450W -צורב דיוידי LG X22 -כרטיס קול 7.1, רשת מובנים המפרט יצא 2115 ש"ח אשמח לקבל תגובות, חוות דעת ואפילו מפרט אחר בסכום זהה או בקרבת אותו הסכום. ושאלה נוספת, האם יש בעיה בלוחות של MSI? ואם כן למה. תודה רבה, תומר.
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
אהלן אהלן.. רציתי את עזרתכם להכנת מפרט למחשב להורים שלי. בעצם מדובר על מחשב לאינטרנט, כלומר השימוש העיקרי יהיה שטים למיניהם, סקייפ, Video Streaming, ירידת סרטים וגם שימוש ב-office. חשוב גם שהוא יהיה ממש שקט, כך שיוכלו להשאיר אותו דלוק במהלך היום/לילה ושזה לא יפריע. וכן זה מחשב לכמה שנים - אז עדיף מרכיבים טובים ואיכותיים (כמובן, במחיר סביר). תודה...
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עפ"י הדרישות למטה, הדבר שהכי חושב לי זה מסך FULL HD עדיפות לקנייה בארץ, יש אפשרות שדודים ישלחו מארה"ב. * מטרות המחשב? תחזוקת אתרים, כתיבת אתרים, עיצוב בפוטושופ, עריכת סרטים, (משחקים יהיה בונוס) * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? בהתאם למפרט ולגודל כדאי כמה שפחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות ואם יש יותר זה משובח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד במחיר של עד 2000 שקל אפשר קצת יותר אבל פחות או יותר במחיר הזה אני קונה תמחשב בגלל שאני התחלתי לעבוד מהלילה עד הבוקר ומותר להביא מחשב אז החלטתי לקנות רציתי שתכינו לי מפרט טוב במחיר שאני רוצה שיעלו בו משחקים כמו cs1.6 שהמסך יהיה גדול ולא קטן ושלא יתקע את המחשב אני רוצה לקנות מאייבורי אז עם אפשר להכין לי מחשב משם תודה רבה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 603 צפיות
-
-
-
מצאתי מחשב נחמד באייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode=1 מה התגובות? המסך לפי מה שהבנתי לא איכותי, בנוסף לרמקולים אני מחפש גם רמקולים איכותיים, שישמשו לי לאמצעי אודיו היחידי בבית. +עכבר, מקלדת.. בקיצור מפרט מלא
-
- 8 תגובות
- 817 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (GTA V , CSGO, BFHL) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ אבל ממש לייט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. (GTA V , CSGO, BFHL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3 . האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
מחשב נייד לעבודת אינטרנט מוסיקה סרטים- בקיצור בסיסי ביותר תקציב 4500-5000 חיפשתי בפורום ולא מצאתי מידע או פוסטים(רק מ2003) אז.. בבקשה גם קצת מידע על תצורת החומרה והמעבדים מה עדיף אינטל או AMD ? מחכה להצעותיכם והסברכם תודה עומר
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאינטרנט בלבד. אודה אם מישהו יוכל לספר לי על החנות קוברה מראשון לציון. כי משם אני עומד לקנות את המחשב. מארז ATX 323-18 500W GIGABYTE GA-M61SME-S2 AMD Athlon Dual Core 4200+ 2200MHz 89W 1MB AM2 כולל מאוורר למעבד של THERMALTAKE !! KINGSTON 1GB 667MHz DDR2 CL5 Western Digital WD800JD LG GSA-H55N X20 DL DVD±R/RW BLACK מחיר כולל הרכבה ומשלוח 1159 ¤
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-