ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
לאחרונה חיפשתי ברחבי הפורום ובאינטרנט מחשבים ניידים למולטימדיה ומשחקים בעלי מפרט חזק. הוא אמור להיות השימוש כנייח משני ולכן אין יותר מדי חשיבות לסוללה או משקל וכדו' למרות שזה יתרון במידה וקיים... מעבד i7 SB, כרטיס מסך חזק למשחקים, עיצוב קשיח ולא פלסטיקי, מסך 15.6 FULL HD, מסך LED מט, חברה טובה ואמינה. USB3, זכרון של 8G. יתרון להארדיסק 7200RPM. תקציב עד 5.5K. מצאתי מפרט של ASUS מדגם N55SF שעונה על כל מה שחיפשתי וגם דגמים של חברות אחרות אבל קצת יותר יקרים ו/או נופלים ממנו בחלק מהנתונים: VOSTRO שמחיפושים בפורום הבנתי שהיו קצת בעיות עם החומרה הגרפית והדרייברים שלה ובכל מקרה סדרה קצת יקרה לתקציב (ולא כל כך מכוונת מראש לשוק המולטימדיה אלא לעסקי), תקנו אותי אם אני טועה. כמו כן ג…
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
ראיתי את הפרסום הבא: ב-1900 ש"ח? P4 3.0E האם זה משתלם?
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מסך ולו יש תקציב נפרד של עד אלף. ) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט יותר נחמד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין מגבלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז, ראשון חולון בת ים וכל מה שברדיוס הזה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)? השבוע 12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש ביתי סטנדרטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין…
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לום חברה 1. מה התקציב המקסימאלי? = 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? = אם אפשר להשיג את מה שאני צריך ולשמור על אותו כוח ,בפחות אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? =תוספת של עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? =משחקים,אינטרנט,צפייה בסרטים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). = אני לא מתעסק עם תוכנות גרפיות כאלה ואחרות מקסימום הצייר הישן של ווינדוס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: * אני לא גיימר כבד אני משחק מדי פעם במשחקי רשת בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. = משחקים כמו באטלפיילד החדש ובכלל שהמח…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי לכם. אני מחפש לפטופ ללימודים(סטודנטים) לי ולחברתי. על כן, הלפטופ צריך להיות קל מאוד ומתאים לנשיאה. הלפטופ מיועד ללימודים, גלישה, ועבודה רגילה. אין צורך במשחקים וכדומה. עברתי וחיפשתי לא מעט בפורום, וראיתי את המגמה הכללית. כמו כן בדקתי בnotebookreview ובעוד כמה אתרים על ביקורות לניידים. המידע לצערי די מועט, אך קיבלתי תמונה מעניינת. הנה התוצאות מהשיטוט שערכתי, אך אשמח להמלצות אחרות ודעות: 1. האופציה הטובה ביותר היא זו של הMSI PR200BT(קראתי את הת'רדים הארוכים בנושא) - כ5800 ש"ח לסנטה רוזה(7300, 965), 2 ג'יגה זכרון, הרד דיסק 120-160 ג'יגה וכן הלאה. משקל 1.8KG. 2. אופציה נוספת היא מחשב של Gigabyte/Champion. גם אלה אינם מותגים. במקרה של gigabyte מדובר על ה251U - ניתן לקבל Na…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
איך המחשב הנייד הזה? הוא טוב תכלס? הנה מפרט שלו מהמבצע של בזק: http://laptop.bezeq.co.il/ItemDetails.asp?id=9 תודה למי שיענה
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שני לפטופים, השימוש העיקרי יהיה לעריכת תמונות (lightroom/photoshop) ועריכת וידאו (premiere). מצד אחד יש את הDELL 7559 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N7559-7101 כאמור עם I7 6700HQ 8GB RAM nvidia 960 4gb 1920*1080 מסוג truelife, לא בדיוק IPS אבל כן מאפשר זוויות צפייה רבות יותר ממסך TN. 1TB SHDD ומצד שני יש את ה HP pavilion gaming http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P5P47EA שעולה פחות מאה שקל בערך אבל בנוסף למעבד 6700 יש לו: 16GB RAM 1080*1920 IPS 128 SSD 1TB HDD אבל כרטיס מסך חלש יותר: nvidia 950 4GB צורב DVD לDELL כבר קיימות ביקורות ברשת, הוא קיבל ציון 82% באתר notebookcheck והחסרונות שלו מביקורות זו ומאחרות הם מסך סביר+…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 17,700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידיאו + קצת תלת מימד בתוכנות הבאות : after effects , premiere , photoshop , maya , cinema 4d א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל מה שציינתי לצורך פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בכל הציוד היקפי מקלדת , עכבר , רמקולים אשמח להמלצות . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה, 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA חדשים, MAFIA 3' BATTLEFIELD1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע זה רק 1680X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בגלל שהרזולוציה לא גבוהה, ארצ…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מה הולך חברים? אני מחפש נייד חדש לעריכות סרטים (Sony Vegas) וגראפיקה עד 3000 שקל: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 שקל, במידה וזה ממש יועיל אז בטח! 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכות סרטים וגראפיקה - SONY VEGAS, תוכנות אדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין צורך :) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ו…
-
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, בשלוש+ השנים האחרונות אני משתמש לכל צרכי בלפטופ XPS L501X של DELL. לאחר הוספת 4GB של זכרון (הפך ל2X4) והחלפת הCD לSSD (מסוג M500 1220GB של INTEL) הוא די עונה על הצרכים שלי. הדבר היחיד הוא שלפעמים לוקח לו זמן בעבודה עם SOLIDWORKS. עיקר העבודה שלי עם המחשב היא עבודה עם SOLIDWORKS, דברים שקשורים בהדפסות תלת מימד, OFFICE וגלישה באינטרנט. בתקופה הקרובה אדרש להיפרד מהלפטופ ובגלל שבקרוב אתחיל ללמוד תואר שני בהנדסת מכונות ארצה להצטייד במחשב חדש שיחליף אותו. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך, אך העדיפות היא קודם כל שיעשה את העבודה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, מחפשת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי בדגש על מסך איכותי ואמין, עדיפות ל15.6". ראיתי מספר דגמים ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בהיבט של עמידות בעיצוב גרפי: 1. Lenovo Y50 הגרסא FHD עם 16GB RAM 2. Lenovo Y510p הגרסא עם כרטיס מסך 750M SLI אשמח לשמוע את חוות דעתכם על דגמים אלו ובנוסף לשמוע על דגמים נוספים שלדעתם מתאימים יותר לדרישות. אציין שאני גרה באילת ולכן המחירים ללא מע"מ תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם... אז ככה חבר שלי עומד לקנות מחשב והתקציב שלו זה 7,000 ש"ח (כולל הכל: עכבר, מקלדת, מסך ורמקולים) ולמחשב לא צריך oc אז ככה שלא צריך גוף קירור או עוד מאווררים נוספים. המפרט הוא: מעבד: AMD Athlon XP 2500+ Barton לוח אם: Epox 8RDA NVIDIA nForce2 זיכרון: Winboand DDR-RAM 512MB 3200 ארד דיסק: Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer כרטיס מסך: ATI Radeon 9600 PRO 128MB DVI Retail כרטיס קול: Hercules Fortissimo III 7.1 כונן דיסקטים: Teac 1.44MB 3,5" Floppy Drive דיוידי: Toshiba 16/48 Bulk - Black צורב: Lite-On 48/24/48 Black Retail מסך: 17" LG F700P NEW Flatron Monitor + USB Hub מקלדת: Microsoft Multimedia Keyboard עכבר: Microsoft Intellimouse Optical USB רמקו…
-
- 22 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3,Crysis 2,SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לקנות מסך חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 38 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שצריך לכלול הכל מלבד צורב ומדפסת (ואין לי ממש צורך בדיוידי): מעבד, לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, דיסק קשיח, מקלדת ועכבר, מסך,מארז, ספק, רמקולים. המטרה זה בעיקר משחקים. אני לא רוצה לבזבז יותר מדי כסף, אני רוצה לקנות משהו משתלם. 8000 נראה לי תקציב סביר שירשו לי. חוץ מזה, תגידו, יהיה לי קשה להרכיב את המחשב לבד? שווה לשלם על הרכבה?
-
- 36 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 23 -24 (מקלדת ועכבר רק אם זה ממש משתלם אחרת אני אקנה בנפרד). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני שלא ירעיש כמו טרקטור. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף בלי אורות או שאפשר לכבות. …
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב לפני שאני מתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב / הנדסת תוכנה תקציב כ 1800-1600 ראיתי http://ksp.co.il/?uin=19412 האם הוא יספיק? מעבד 2.4 ו 4 גיגה זיכרון? יש עוד מחשב שאני מתלבט לגביו שהוא חלש טיפה יותר http://ksp.co.il/?uin=18099 2 גיגה זיכון ו 1.8 מעבד אשמח לדעת האם הראשון יספיק לי ומה בעצם הדרישות מהמחשב בתארים האלו? האם בונים עליו תוכנות שדורשות מחשב חזק יותר?, הבנתי שהבעיה אם כבר צריך להיות כאשר אתכנת ב C#, אז האם הראשון יספיק ל C #? או שאולי כדאי לקנות משהו קל יותר וקטן יותר? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעצה ואופציות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 3000 ש"ח. אפשר לחרוג ל-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אופיס והתחברות לרשת אלחוטית ושמירת מסמכים ללימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חיבור USB לעכבר אלחוטי , עט לכתיבה על המסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, הודעה זו מופנית לכל מי שמתכנן להרכיב בעצמו מחשב, מבוסס מעבד AMD Ryzen מסדרה 3000 החדשה, בשילוב לוח עם צ'יפסט 4xx ( או סדרה 3xx) שאמורים לתמוך במעבדים החדשים. מי שבוחר לקבל מחשב מורכב זה לא רלוונטי, כי המעבדה תבצע את מה שמתואר בהמשך. רכשתי השבוע לוח ASUS TUF B450M-PLUS GAMING עם מעבד Ryzen 3700X דרך חנות האינטרנט של אחת החנויות למחשבים. לאחר שהרכבתי בעצמי את החלקים והדלקתי את המחשב לא הופיעה כלל תצוגה במסך. בד"כ זה אופייני למצב שיש בעיה במעבד. ווידאתי שהתקנתי את המעבד נכון וכל הפינים תקינים. זה גרם לי לחשוב שגרסת ה-BIOS איננה עדכנית ולא מזהה את המעבד. חיפשתי באינטרנט איזכור לבעיה ומצאתי פוסטים במס' פורומים מהשב…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני 3D BLU-RAY, עריכה גרפית, גלישה באינטרנט עם מיליון חלונות פתוחים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סרטים-כבד, Visual Studio-כבד ,עריכה -מזדמן, דפדפנים-כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' בריזולוציה 2k. ובמקביל גם טלו…
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן:) אני עושה תואר ראשון במד"מח עכשיו חייבת דחוף מחשב עדיף עד 3000 אבל אפשר עד 4000, מחפשת מחשב שיכיל תוכנות כבדות ויעמוד בפתיחת כמה דבריםם ביחד תודה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד אם אפשר המלצה התקציב שלי הוא עד 6700 חשוב לי מבחינת ביצועים יעבוד במשחקים מאד כבדים יפעיל במצב חלק על הרזלוציות הגבוהות ביותר אם אפשר דרך החנות KSP או איבורי
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, הרכבתי את המפרט הבא אחרי קצת מחקר, אשמח לשמוע התייחסות כללית, וספציפית לנושאים הבאים: - האם יש צורך בזכרון יותר מ-2GB ומערכת הפעלה 64 ביט, או שכרטיס מסך חזק עם הרבה זכרון פנימי זה בעיקר מה שקובע? - האם צריך להוסיף קירור (מאווררים וגופי קירור) נוסף על מה שגם כך כלול עם המארז, מעבד וכרטיס מסך? - האם חשוב לקנות כונן קשיח יותר מהיר? - איזו חנות מומלצת לרכישה של מפרט שאני מביא מהבית? שלא יחליפו לי (בטעות או שלא) חלק מהרכיבים לדגם קצת פחות טוב וזול יותר... הנה המפרט: כרטיס מסך - ATI Radeon HD5970 מעבד - Intel Core 2 Quad Q9650 (Box, not Tray), 12MB L2 Cache, 3GHz, 1333MHz FSB מארז - Antec Twelve Hundred ספק כוח - Antec TruePower Quattro 1000W זכרון - 4GB, DDR3 1600MHz, CL7…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי למחשב הוא 9000 ש"ח רצוי לחסוך 2. השימוש של המחשב הוא משחקים כמו football manager world of warcraft simcity 5 וגם משחקים חדשים שיצאו בעתיד שימוש רציף בתוכנות של מוסיקה כגון ווינאמפ ותוכנות הודרה כגון utorrent חיבור הכרטיס מסך ל 2 מסכים שאחד זה טלווזיה 3D לצפייה בסרטי 3D דרך המחשב חשוב לי שהמחשב ירוץ חלק תוך כדי שעובד ברקע אקספולורר פתוח תוכנות הורדה ומשחקים 3.אין צורך בציוד היקפי 4.אין צורך לא בכרטיס קול ולא בארדיסק 5.חשיבות השקט של המחשב היא בין 7 ל 10 6.OC מתוכנן בעתיד 7.יש צורך לכלול במפרט ווינדוס 8 64 ביט 8.הכוונה שלי היא לרכוש את המחשב מרשת KSP באשדוד 9.רוצה מחשב חזק שלא יצטרך שדרוג בקרוב זה המפרט הלא מאוזן שהרכבתי אשמח שתתכנו וגם תסבירו …
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-