עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Achilllles,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 24 אינץ FULL HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? FPS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו א…

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  2. Started by RazTK,

הכותרת שווה אלף מילים. אל תוסיפו ציוד היקפי, חוץ ממסך LCD של 19" (שיכול לגרום לחריגה מהתקציב). אני רוצה שכונן דיסקים וצורב יהיו נפרדים (למקרה שאני רוצה להעתיק מדיסק לדיסק). אני מצפה למשהו שיריץ משחקים כמו Doom 3 ו-F.E.A.R ברזולוציה של 1152x864 במהירות נורמלית (עד כמה שאפשר).

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  3. Started by The Prophet,

לאיזה חברות יש אחריות בינלאומית?

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  4. ציוד הקפי: לא העדפה לחברה: לא אבל כרטיס מסך שיהיה טוב קירור ועיצוב: לא משנה צרכים מיוחדים: לא שקט: חשוב מפרט משחקים: GTA IV ומעלה במסך 22 אינץ

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  5. Started by ktgw,

שלום חברים, לאחר חיפוש, הגעתי למסקנה שהחשב הנייד שהכי מתאים לי כרגע הוא ה - Asus X402CA מדובר במחשב נייד עם מסך 14 ברזולוציה של 1366x768 מעבד i5 ודיסק של 500GB. המחיר שהגדרתי לעצמי היה בין 3000 ל - 4000 ש"ח, והתמורה למחיר נראתה לי הטובה ביותר, למרות שהתפשרתי קצת על הרזולוציה. הבעיה שלא מצאתי בשום מקום ביקורת רצינית שעשו ללפטופ, וכן אין לי מושג לכמה זמן תספיק הבטריה בשימוש של אינטרנט ב - Wifi (שזה הכי חשוב לי). האם מישהו מכיר את הלפטופ ויכול לתת לי חוות דעת? בנוסף אשמח לשמוע על חלופות ללפטופ אם אתם חושבים שיש כאלו במחיר ובמפרט (אם דומה או זהה). כמו שכתבתי, השימוש העיקרי זה גלישה באינטרנט ב- WIFI קצת אופיס אולי סרט פה ושם (כל השאר זהה רצוי מסך 14, או 13.3…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורך גיימינג שיתאים לשנים הקרובות. עד היום שרדתי עם מחשב בעל מעבד דול קור כאשר עם הזמן שידרגתי לו את המסך ואת הזיכרון . לרוב מה שאני משחק זה היה מצויין. עם זאת נכון להיום אני רוצה שתיהיה לי האופציה לשחק בכל משחק, גם כאלו שבעלי דרישות גרפיות גבוהות. המשחק שכרגע עשה לי את הבעיות והוא הטריגר לרכישת מחשב חדש זה - Subnautica http://store.steampowered.com/app/264710/Subnautica/ הבעיות שחוויתי הן תזוזה לא חלקה, קפיצות ותקיעות ולפעמים אפילו טעינה איטית של פני השטח. נכון להיום יש לי כרטיס מסך 960GTX שאשמח לא להחליף אותו אם לא ממממש הכרחי. יש לי הארדיסקים קשיחים רגילים ככה שגם את זה לא צריך. …

7. Started by T3,

מעבד Intel Core 2 Extreme Quad QX6850 Box ₪5306 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-QX6850 לוח אם ASUS P5K3 DELUXE WIFI-AP ₪1448 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31110 כונן קשיח Western Digital WD 5000AVJS 500GB ₪612 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AVJS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 1111MHz CL4 ₪4333 http://skypc.co.il/product.asp?pid=TWIN2X2048-8888C4DF כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GTX ULTRA 768MB PCIe ₪4040 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32016 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ₪176 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N כונן Sony 16x48 DVD ₪93 http://skypc.co.il/product.asp?pid=S1615B קורא כרטיסי זיכרון 3.5" SONY …

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  8. לא יודע אם אני בפורום המתאים. תרגישו חופשי להעביר אם צריך.. האם ניתן, ללא חשש, להשתמש בחומרה מעולם המיחשוב הבייתי/גיימינג בשרת לחברה המונה כ 100 משתמשים ? אם כן, באיזה חומרה הייתים משתמשים ? האם האמינות תהיה זהה (שיהיה ברור, לא מדובר באוברקלוקינג) באותו עניין - האם שימוש בדיסק מסוג VERTEX 3 למערכת ה WINDOWS SERVER 2008 64 יהיה נכון (מבחינת מהירות לעומת דיסקים ייעודיים לסרברים מסוג SAS ? ומבחינת אמינות ? ) האם חיבור ב RAID 10 של 4 דיסקים 2TB יהיה מהיר/איכותי/אמין לעומת דיסקים יעודיים של SAS ? תודה

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  9. שלום לכולם! רציתי לקבל את עזרתכם בהצעת מפרט עד 1800 שקל מהמפרטים המוצעים באייבורי. המחשב יהיה לשימוש ביתי פשוט. בסכומים כאלה אין לי עניין לשלם על הרכבה לכן אני מעדיף להשתמש במפרטים קיימים באייבורי(קיימת שם אפשרות בכל מפרט לבחור בין לוחות אם וכל מיני אפשרויות אחרות שאני מניח שאתם מבינים יותר)... אשמח מאוד לקבל את עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  10. Started by TheDiesel,

רציתי לקבל ביקורת לגבי מפרט כלשהו: TUF Z490 Gaming-Plus 998 - 947 - לוח אם Intel® Core™ I5-10500 Comet Lake 938 מעבד Gigabyte GeForce GTX 1660 GV-N1660OC-6GD כרטיס מסך Crucial Ballistix sport LT DIMM 16GB DDR4 3000Mhz DRx8 BLS16G4D30BESB זכרון CoolerMaster MasterBox MB530P מארז המחיר פחות או יותר בגבול ה-4000 שח ונראה לי שזה מחשב טוב למחיר הזה המחשב בעיקרו צריך להיות מחשב גיימינג

11. Started by mandel,

tשמח להמלצה על לפטופ בתקציב של עד 3000 שקלים שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב?בעיקר עבודות משרדיות (בעיקר אינטרנט ואופיס) וצפייה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * |WiFi , Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף כן- לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אופציות שראיתי : 1. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11912 2. http://www.pc-online.co.il/i…

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  12. היי אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב הנ"ל. שימושים: אינטרנט, ישומי אופיס, הורדת תמונות למחשב ממצלמה דיגיטלית. ללא מסך, מקלדת ועכבר. מחיר: כ1500-1600 ש"ח. תודה למי שיצליח לעזור

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  13. Started by xena,

מה דעתכם? אני מחפש מפרט בסביבות 3000-5000 ש"ח ללא מסך. מטרה עיקרית: מולטיטסקינג וכמובן שיתאים לויסטה (האם דרוש עוד זכרון פנימי?). התבוננו במפרט הנוכחי שלי. המפרט נקנה לפני כשנה וחצי, והמחשב איטי הלך ונעשה איטי, וכעת הוא בלתי נסבל. אני מחפש משהו מהיר יותר. Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1050 1 1050 ASUS P5LD2 DDRII, SATA2, PCI-E 550 1 550 MEMORY DDR II 533 512MB (Value) Corsair 320 2 640 7600GS 256MB, HDTV, DVI, AGP 750 1 750 HARD DISKS Western Digital 320GB 7200RPM, 8MB, SATA II 550 1 550 PIONEER DVR-111D DVD±RW 200 1 200 HJA-298 MIDI 500W Max Black and Silver 220 1 220 סה"כ 4000 ש"ח. אני לא ממש משחק משחקים, אז אם צריך לקצץ בכרטיס מסך, אין בעיה. תודה מראש לכל…

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  14. שלום לכולם! חברה שלי מתחילה ללמוד באוניברסיטה ורוצה לקנות נייד. התקציב - 2.5-3.5K. הערה: אנו לא סגורים על התקציב כי אנחנו לא יודעים כמה "צריך" להשקיע.. אם 2.5K יספיקו, אדרבה.. מצד שני, אם 3.5K לא יספיקו וצריך להוסיף עוד קצת - נוסיף.. בקיצור, התקציב הוא די כללי כי אנחנו לא ממש מבינים בניידים. השימושים הם בעיקר אופיס, מיילים.. יהיה נחמד אם המחשב גם יריץ משחקים בסגנון סימס 2.. כן חשוב דיסק קשיח בנפח סביר (שוב, אני לא יודע מה הנורמה בניידים) ומחשב שיהיה אפשר לצפות בו בסרטים וכו'.. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  15. שלום, אשמח להמלצותיכם לרכישת מחשב לעבודה עם AutoCAD. יכול להיות מחשב נייד או נייח, ואם הפער ביניהם לא משמעותי (עד 500 ש"ח) אז אעדיף נייד. להלן השאלון עם תשובות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - בעיקר עבודה עם autoCAD 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - למחשב נייח אצטרך מסך. בהזדמנות זו אשמח גם להמלצות על מדפסת A3 (לא חובה כרגע) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא …

16. שלום, אחותי מעוניינת במחשב לאינטרנט, אופיס, סרטים וצרכים כלליים. המחשב יהיה מחובר לטלוויזיה FHD ומסך 22" של dell- שתהיה יציאת hd לכרטיס. חשוב שיהיו חלקים איכותיים ואמינים כדי שהיא לא תצטרך להתעסק עם זה לטווח כמה שיותר רחוק (ספק כוח או כרטיס מסך שנשרף פתאום). סאונד: אני מניח שמספיק כרטיס קול מובנה, אך לוודא שיהיה טוב- שמיעת מוזיקה ברמקולים של מחשב וסרטים. לגבי התקציב: הגדרתי תקציב אך אני מניח שאפשר לעשות את זה בפחות.. לא חייבים למתוח את התקציב למקסימום אם הדרישות מסופקות. עדיפות לחנות באיזור המרכז. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  17. שלום לכולם, לפרויקט מאוד מיוחד שאני עובד עליו אני מעוניין להקים חוות רינדור קטנה. הפרויקט הוא בתלת מימד ונעשה במאיה. ברצוני לרכוש מספר מחשבים לרינדור בלבד (מחשב עבודה כבר יש). תהליך הרינדור מצריך כוח עיבוד רב, אך אין צורך בו בכרטיס מסך. התקציב - עד 20,000 ש״ח ועד 5 מחשבים נפרדים. ממה שקראתי, מחשב i7 2600k @ 4.7-4.8ghz מקבל ב-cinebench 11.5 ציון של 9+. ממה שראיתי בזאפ זה אפשרי בתקציבי לרכוש 5 מחשבים כאלה. הציון הכולל ב-cinebench יהיה 5*9=45. אני משתמש בציונים של cinebench מאחר ואני יכול להבין מהם סדר גודל של זמני רינדור בהשוואה למחשב שכבר ברשותי. הייתי שמח לשמוע את דעתכם על מה שכתבתי כאן, המלצות נוספות/אחרות ודברים שכדאי לי לשים לב אליהם בנוגע לרכישת מחשבים שיעברו OC,…

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  18. Started by Eli100,

שיהיה ללא מסך והרד דיסק כי אבא שלי השיג אחד של 500GB מחבר ב100 ש"ח אפשרות חריגה עד 4K רק אם זה קריטי [עדיפות לQ6600] תודה לעוזררים

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  19. Started by אייל קרן,

עלות המפרט היא עד 4400 ש"ח המחשב צריך להיות לגרפיקה ולמשחקים מתקדמים מהירות המעבד היא 2.8-3.0Mhz משו כזה כרטיס מסך( 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E)- את זה כבר מצאתי אז זה בלתי נפרד מהמפרט זיכרון 2 ג'יגה הארד דיסק חיבור SATA 160GB- כבר יש לי שניים חיבור IDE ***המפרט לא כולל מסך*** תודה לכל העוזרים[br]פורסם בתאריך: 19.12.2007 בשעה 14:42:52 *** המעבד לא חייב להיות קור 2 דו- אולי עדיף אפילו דואל קור******שיהיו מעבדים רק של אינטל***

• 3 תגובות
    • 495 צפיות
  20. היי, יש לי אפשרות לקנות מחשב בן חודש עם המפרט הבא: מעבד: Intel i7 13700K 1700 tray קירור: Be quiet dark rock pro 4 לוח אם: GIGABYTE Z690 gaming X ddr4 זכרונות: 32GB corsair DDR4 3600 cl18 vengeance (2X16) מארז: Antec P82 silent ספק כוח: Antec PSU 750W Atom g750 כרטיס מסך: GIGABYTE RTX 3060 12GD כונן קשיח: Samsung 980 PRO 1TB NVMe M.2 SSD כמה לדעתכם שווה מחשב כזה? אני יכול לקנות אותו ב5,400 ש"ח, שווה? תודה

21. אני מעוניין במפרט מחשב שאמור לשמש כתחנת עבודה פשוטה. שימושים עיקריים: שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, עריכת מסמכים. בהתחשב בעובדה שהתקציב מוגבל ל 1500, אך עדיף שיהיה נמוך יותר במידת האפשר, מה המפרט האופטימלי לדעתכם? המחיר לא כולל מסך וציוד היקפי. עריכה: פירוט נוסף - נפח דיסק קשיח - ניתן להסתפק ב 160GB. זכרון - ההבדל בין 1GB ל 2GB במחיר הוא זניח, אקח 2GB. צורב DVD - הכרחי. שקט - כמובן שנחמד, אך לא הכרחי על חשבון דברים אחרים. לא מתוכנן OC. לוח אם / מארז - אין חשיבות ליציאות מיוחדות או לא סטנדרטיות. בשל התקציב הנמוך אני מניח שאסתפק בכרטיס קול וכרטיס מסך OB. מה שכן חשוב לי, ואין לי ידע עדכני לגביו הוא דגמים / מהירויות / נתונים של מעבד, לוח אם וזכרונות. כמובן, אני …

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  22. היי, אני זקוק לנטבוק עד כ 450$. השימושים הם רק לגלישה ו Office. רצוי סוללה חזקה שיכולה להחזיק 6+ שעות. משקל לא חשוב. מסך משהו כמו 12", ואני חייב שגודל המקלדת יהיה 100% (סטנדרטי, לא מקלדת קטנטנה שצריך עט כדי ללחוץ על משהו). בינתיים חשבתי על Lenovo Ideapad S12 (החדש, עם Win7 ומעבד של nvidia), האם הוא מתאים לשימושים שלי? תודה.

• 3 תגובות
    • 814 צפיות
  23. שלום חברים, אשמח אם תוכלו לבנות עבורי מפרט עפ"י הצרכים הבאים: 1. תקציב: 2500 ש"ח א) ניתן לנצל את התקציב במלואו ב) במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב בכ- 500₪ נוספים 2. שימושי המחשב: עבודה משרדית וניגון תכני HD 3. אין צורך בציוד היקפי 4. השקט הוא פרמטר מאוד חשוב עבורי מכיוון המחשב יישב בחדר השינה. חשיבות השקט היא 8-9 מתוך 10 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. ללא מערכת הפעלה 7. ברמה העקרונית אני מעוניין לרכוש את המחשב בזיגזג, אלא יש אלטרנטיבה טובה ואמינה באיזור ראשון לציון תודה רבה לכל העוזרים\מייעצים

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  24. המחשב שלי מת. אני מחפש מחשב עד 1000 שח ללא מסך וללא צורב ( יש לי את צורב ה DVD של המחשב הישן). השימושים שלי במחשב הם בעיקר אינטרנט ואופיס. מה שחשוב לי זה לוח-אם עם כרטיס מסך ( כדי לא לרכוש כרטיס מסך), ספק איכותי ומארז שקט. תודה מראש על העזרה

• 3 תגובות
    • 539 צפיות
  25. שלום לכולם עקב חוסר ההענות ועליית התקציב בטרד אחר שצטרפתי אליו פתחתי טרד. אח של חברה שלי רוצה לקנות מחשב, הוא בשנה הבאה יהיה סטודנט. הוא רוצה מחשב למשחקים ושער השימושים הרגילים. אני מוסיף פה ציטוט מהטרד הקודם בו היו ההודעות שלי: תודה רבה לכולם.

• 3 תגובות
    • 828 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.