ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
תשובות לסטיקי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
-
מעוניין במחשב ביתי שיתאים לכלל בני הבית 1. מה התקציב המקסימאלי: 4K-5K במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 0.5K 2. מה שימושי המחשב: אופיס, צפייה בקבצי ווידאו (גם HD), משחקים (FIFA, SIMS) וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מסך איכותי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 : 9 (שקט מאוד) 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: WIN 7 , התקנה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רחובות (אפשר KSP ,IVORY או אחרת), שירות טוב 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה): אינני מתמצא מספיק, התקנים רגילים שיתאימו לשנים הקרובות 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחש…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות לבן שלי מחשב למשחקים וב new egg יש את : https://www.newegg.com/global/il-en/asus-rog-strix-gl10cs-nh561/p/N82E16883221575 מקבלים במחשב ASUS עם WIN. האם משתלם מבחינת היחס :מפרט-מחיר-מותג. אם לא תוכלו לתת הצעה למחשב בעלות של עד 3500 שח בלי דרישות מיוחד מלבד WIFI. אני קונה והילד מבסוט מהפורטנייט ואולי call odf duty .... תודה
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד בגלל שהמחשב הנוכחי שלי מעצבן אותי נורא, ונשבר לי ממנו ממש. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, עבודה עם מסמכים, סרטים, מוזיקה [שיוכל להריץ סרטי HD על הטלוויזיה בלי לקרטע, כמו הנייד הישן שפעם היה אצלי במשפחה], מדי פעם משחקים ישנים לנוסטלגיה, לא משהו כבד במיוחד * גודל המסך? עדיפות ל15 אינצ בערך * משקל רצוי? לא מוגזם, אבל לא קריטי לי יותר מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות לכמה שיותר, אבל הבנתי שאפשר "לשפר" ברכישת סוללה עם יותר תאים, אבל שיחזיק יום שלם של עבודה במסמכים ואינטרנט בלי טעינות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת HDMI זה קריטי, ומעדיף כמה שיותר USB מין הסתם. * בלוטות? עדיף שי…
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום אני ישמח עם תכלו לעזור לי בקשר למפרטים שבניתי לטובת מחשב שישמש אותי לעריכה ביתית עם תוכנת AVID השמח לתשובות רון מפרט ראשון הוא מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray לוח אם -GIGABYTE GA-EP43-DS3 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז Antec Three Hundred ספק כח Seasonic S12II 500W קרור למעבד Scythe Shuriken Rev B המפרט השני הוא מעבד Intel Core i5-750 Box לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 2000Mhz CL 9-9-9-27 Ripjaws כרטיס גרפי PNY Qua…
-
- 10 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום רב מחפש מחשב עבור ילד בן 10 (ילד מתוחכם לגילו....), בעיקר למשחקים ועריכות גרפיות פשוטות יחסית: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (מיינקראפט), עריכה גראפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיהות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם …
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 מקסימום 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות, שימוש באקליפס (JAVA,C) וpycharm, תוכניות לא עוברת את הכמה אלפי שורות. [כולל הפעלת vm מידי פעם] ממש טיפה גיימינג, בעיקר משחקים קלים כמו moba למיניהם,starcraft2 וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (אם חשוב, דגם המסך שיש הוא lg 29um69g ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (עד כמה שהתקציב מאפשר כמובן) 6. האם ישנה הג…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
דוד שלי רוצה ליקנות מחשב חדש הוא רוצה להשקיע בין 3500 ל 4000 שקל תמליצו לי על מיפרט טוב למשחקים תודה רבה ואני צריך את זה דחוף בבקשה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום התקנתי עידכון ביוס כי חשבתי שהוא יפתור לי תקלה של הכרטיס רשת שכמה פעמים ביום נכנס לקומה עד שלא עושים רסטארט. לאחר שהתקנתי עידכון ביוס קיבלתי מסכים כחולים אחרי שעתיים שאני שובר את הראש שיחקתי עם הביוס ובטלתי את ה- AHCI בחלון של הכונן הקשיח ואז מערכת ההפעלה חזרה לעבוד.. מזאת האפשרות הזאת והאם היא גורמת לשיפור בביצועים? מצאתי בויקיפדיה משהו אבל לא הכי מבין מה שרשום שם http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface#Common_problems_switching_to_AHCI_under_Windows יש לי מחשב נייד של Gigabyte W566N
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי גם לעבודה וגם למשחקים תקציב עד 6000 ש"ח מסך בגודל 13 מעבד חזק כרטיס מסך טוב למשחקים שתהיה לו יצאתHDMI תודה מראש לעוזרים ....
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
כמו שרשום למעלה, אני צריך להרכיב מפרט ב-2500 ש"ח. ייעוד המחשב הוא אינטרנט ואופיס בעיקר ולא מעבר לכך. אין צורך בציוד היקיפי כלשהו וגם לא במסך. חנות מועדפת היא KSP, בשל ניסיון קודם איתם והקירבה לבית. תודה לכל העוזרים...
-
- 11 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד לנובו דגם 3000 N200 לאחרונה נהרסה מערכת ההפעלה Vista Home Premium . כפי שידוע ניידי לנובו לא מסופקים עם דיסק התקנה אלא עם איז שהוא partition שמכיל את ההתקנה, ומערכת ההפעלה מגיע כ- PreInstalled השאלה היא איך אני מצליח לשחזר את מערכת ההפעלה המקורית. כאשר כל הניסיונות הללו לא צלחו! Rescue and Recovery לא עולה - כנראה כי ניסיתי להתקין מערכת הפעלה באופן עצמאי! בבקשה עזרה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי תקלה די מבאסת ומוזרה אולי מישהו נתקל בה ויודע מה הפיתרון. המחשב הוא HP Pavilion dv5-1179ej . כל פעם שאני מדליק אותו, כל הנורות נדלקות, המאוורר מתחיל לעבוד, מופיע סמן מהבהב בצד שמאל של המסך ואחרי 2-3 שניות המחשב נכבה לבד וחוזר חלילה עד שאני מכבה אותו מהכפתור בלחיצה ארוכה. פירקתי זכרונות, Hardisk, כרטיס WiFi, מקלדת, פאנל קדמי.. חוץ מלפרק את הלוח עצמו ולהרכיב אותו חזרה פירקתי כמעט הכל והחזרתי חזרה. מה זה יכול להיות? :'( יש מצב שהלוח פשוט נדפק? ??? תודה!!
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
צהריים טובים, רצ"ב מפרט להרכבת מחשב גיימינג. אשמח לקבל הערות והמלצות על המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9400F / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 585 קירור למעבדים: be quiet! CPU Cooling Pure Rock כמות: 1 - מחיר: ₪ 126 לוחות אם: Gigabyte B360N WIFI כמות: 1 - מחיר: ₪ 411 זכרונות RAM: DDR4 16G / 3000 CL15 Crucial Ballistix Sport LT White כמות: 1 - מחיר: ₪ 281 מארזים: Corsair Carbide 270R Midi Tower Window Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 209 ספקי כוח: Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 263 כונני SSD…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום,אני מנסה לשדרג את המחשב לשימוש בעיקר עבור סרטים HD,אינטרנט ושימוש משרדי. אני מתכנן לקנותת מסך 24 של DELL,כך שהמערכת שיש לי עכשיו לא תעמוד בנטל. זה המפרט שיש לי - Computer Operating System Microsoft Windows XP Professional OS Service Pack Service Pack 1 DirectX 4.09.00.0902 (DirectX 9.0b) Motherboard CPU Type Intel Pentium 4, 2000 MHz (20 x 100) Motherboard Name MSI 845E Max (MS-6566E) (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DIMM) Motherboard Chipset Intel Brookdale i845E System Memory 256 MB (PC2100 DDR SDRAM) BIOS Type AMI (10/21/02) Display Video Adapter 3DForce4-MX440 Series, NVIDIA GeForce4 MX 440 (64 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce4 MX 440 Monitor AO…
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעתכם האם המחשב הזה יצליח להתמודד בצורה מכובדת עם תוכנות כמו premire pro ו davinci resolve 16. ואם לא, האם יש לכם אלטרנטיבות טובות יותר במחיר הזה? מתן 🙂
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרכתם בבניית מפרט למשחקים וסרטים בעיקר, עד 4000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וסרטי FHD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4 ULTRA SETTINGS, COD GHOSTS, CRYSIS וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ASUS 24" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 35 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
אז בגדול אני מ2007 עם הנייח שלי, ב2016 הוספתי לו SSD וRAM והוא סחב איתי עד עכשיו אבל עכשיו הוא כבר ממש עייף. אני מעוניין במחשב עם אופק שידרוגי ארוך, כנראה אחזיק אותו עוד 13 שנה עם שדרוגים בדרך. השימושים שלי הם בעיקר משרדיים, גלישה, אקסל, סרטוני 4K ביוטיוב ולפעמים עריכה גרפית בפרימייר ולייטרום. אני לא גיימר אבל רוצה מחשב חזק שלא יהיה מצב שיגמגם לי עוד שנתיים שלוש. אני עובד עם שני מסכי 2K אז אשמח לכרטיס מסך שמתאים לשני מסכים 2K\4K. השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?: אין הגבלת תקציב, רוצה מחשב חזק שמתאים לשימושים שלי ועם אופק שדרוגי ארוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. הגעתי להחלטה שאני צריך מחשב נייד יש לי תקציב של 4.5 אלף ו.. חשוב לי שיהיה כמה שיותר חזק מבחינת מעבד וזיכרון.. אבל גם כרטיס מסך חייב להיות טוב כי פעם בכמה זמן אני מחליט שבא לי לשחק פתאום וזה בלאגן אם אני לא יכול חח.. מקום בהארדיסק לא קריטי לי כלכך.. ראיתי שני מחשבים שנראים לי רלוונטים.. הייתי רוצה חוות דעת ואולי יש אופציות טובות יותר.. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=9434 וזה השני.. סורי על הוצאת העיניים פשוט אי אפשר להעתיק לינק מהאתר של KSP http://imageshack.us/photo/my-images/713/54334.jpg/ שמתי לב ב2 המחשבים לכל מיני שטויות שאני לא לגמרי סגור מה הם אומרות.. למשל באסוס כתוב בזיכרון של הכרטיס מסך VRAM, מה זה אומר? זה הקטע הזה שהכרט…
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
-
צריך המלצה בשדרוג המחשב כדי שיעבדו לי המשחקים החדשים בעתיד כגון Crysis .... יש לי : מעבד --- e6300 1.8 לוח אם --- Intel DP965LT זכרון --- Corsair 2x 1024 667 + Western Digital 2x 512 667 =3gb כרטיס מסך --- Geforce 7600gs 256mb 128bit כרטיס קול --- Creative Audigy 4 pro ספק --- g-pro atx 500w המחשב יהיה מחובר לטלוויזיה lcd 32 ומערכת סטריאו.... חשבתי על שלושה דברים לשדרג , מעבד, לוח אם וכרטיס מסך. אבל אם אין צורך בשדרוג של כל שלושת אלה אז תציעו לי בבקשה מה לא צריך . חשבתי על לוח אם של GAP35CDS3R Gigabyte כי הוא תומך ב DDR2 וגם DDR3 ככה שזה טוב לעתיד . מה אתם חושבים יש משה ויותר עדיף ? ומעבד כמובן Q6600 , ולכרטיס מסך אני צריך המלצה של עד 1500 שקל אפשר לחרוג קצת אולי עד 1800…
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא בעיקר לתכנות ולשימוש כללי של המחשב. משחקי מחשב בקטנה, אין צורך להשקיע בכרטיס מסך א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse, visual studio וכו' אין צורך ביותר מדי חוץ מיכולת עיבוד גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך לא חובה אם יש על הלוח אם כבר כרטיס …
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
שלוםםםםםםםםם סוף סוף הגיע הזמן המתאים וקניתי מחשב חדש ! לפני כשבועיים בטח חשבתם שמדובר במחשב "של טכנאים/ערוץ הקניות..." אבל זה לא ! חבר של אבא שלי הביא לי מחשב חדש והחלפתי את הישן איתו ... הוריד לי 1500 שקלים ! שווה ? ד'א הוא מין טכנאי מניאק כזה אבל בגלל שהוא חבר טוב טוב של אבא שלי הוא הסכים לקחת תמחשב הישן שלי ולהוריד אלפייה :] מפרט המחשב החדש : Intel p4E 2.8ghz 800 Asus p4p -800E Deluxe 512 DDr333 GeXcube radeon 9800 pro 128mb 256bit מארז שקוף עם אולטרא סגול ושלושה מאווררים ..עם ספק ג'ינרי 400W LOL סלחו לי אני לא יודע איך קוראים למארז :-\ מפרט המחשב הישן : intel p4 1.5 mhz 256 sdram לוח אם של אסוס לא זוכר geforce4 440MX 64bit וזהו אז מה אתם אומרים ? היה …
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב לחבר מוגבל בתקציב מחשב בסיסי לשימושים בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וכו'. יריץ win7, שום גיימינג/גרפיקה או תוכנות כבדות אחרות. חשבתי להרכיב מפרט כזה: מעבד - G840 (כ-400 ש"ח). קירור למעבד - להשתמש בקירור שבא עם ה-Box (חינם). לוח אם - Intel DH67BL (שווה כ-450 ש"ח. השגתי בקומבינה - חדש באריזה, חינם). זכרון - Kingston 2G 1333 (כ-75 ש"ח). דיסק - Samsung 500GB F3 (כ-200 ש"ח). צורב - איזה x22 של LG/Samsung/Sony (כ-125 ש"ח). מע' הפעלה - win7 home premium (כ-400 ש"ח). עכשיו חסר רק מארז, ספק והרכבה. אז אלה השאלות שלי: 1. איך המפרט? 2. לגבי מארז + ספק: הייתי מעדיף שייכנסו ב-200-250 ש"ח גג. מצד שני שיעשו את העבודה בלי פדיחות. רעש/נוחות/אסתתיקה וכו' לא ממש חשובים, …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-