ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,461 דיונים בפורום זה
-
-
1. עד 5000 ש"ח, עדיף שיהיה יותר קרוב ל3000 ש"ח. 2. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ואופיס, אולם גם ישמש מעט ללכידת וידאו ממצלמת וידאו ולעריכת וידאו מזערית בעזרת Studio. כמו-כן יאוחסנו על המחשב תמונות וסרטי וידאו. עדכון: המחשב ישמש גם לחיבור מצלמות מעקב אחרי מטפלת (באמצעות כרטיס GeoVision). 3. אין צורך בציוד הקפי (מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים), למעט צורב DVD. 4. אפשר לוותר על כונן דיסקטים. 5. במחשב הנוכחי יש לי כרטיס FireWire דרכו אני מחבר את מצלמת הוידאו למחשב, אולם אם יש חיבור על לוח האם אפשר לוותר על העברת הכרטיס. 6. חשיבות שקט: 6. 7. לא מתוכנן אוברלוק. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה. אם בעלות אפסית: XP. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. 9. אין חנות מועדפת. אזור מגורים: רמת-גן. 10. אני…
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר כל הכבוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מוזיקה,סרטים,משחקים,עבודות,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).word,media player,ituns ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta.fifa 2011,world of warcraft,call of duty black ops,rome,worms -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).19 אינץ' 1024X768 זה מסך ישן של LG flatron 915ft plus …
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
בוקר טוב, מחפש המלצה למערכת שוכבת על מזנון ושתהיה כמה שיותר קומפקטית ושקטה. יחובר למקרן ורסיבר חדשים אז חייבת להיות מעודכנת בכל הפורמטים החדשים של הקול ותמונה 4k. שיהיה שטח גדול לאיחסון לא צריך צורב צריך ווידוס צריך מקלדת ועכבר טובים. סכום עד 3000 שח פחות או יותר
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX, יחידות 1 ¤840 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2274 Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER, יחידות 1 ¤130 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1603 G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15, יחידות 1 ¤440 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2912 SEAGATE ST3500320AS 500GB SATA2 7200RPM 32MB, יחידות 1 ¤310 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3070 NEC DVDRW 7200S BLACK/WHITE 20X DUAL LAYER SATA, יחידות 1 ¤100 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1727 GIGABYTE RADEON HD4870 512MB DDR5 PCI-E, יחידות 1 ¤1350 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3…
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב ליישומי OFFICE , אינטרנט וכו', וכן ל*עריכת וידאו*. המטרה היא שימוש ביתי ו שהמחשב יחזיק מעמד לפחות לעוד 4 -5 שנים דגם המצלמה שברשותי הוא Sony HDR-SR12 מעונין לעבוד ברזולציה של 1080P האפליקציה איתה אני מתכוון לעבוד היא AVID. מעדיף מחשב INTEL לגבי כרטיס מסך אין העדפה לחברה ספציפית נפח האיחסון הנדרש הוא של 500GB אני מעונין במסך רחב תומך HD לפחות 20 אינץ' + מקלדת ועכבר אלחוטיים (עדיפות לטעינה בערסל ללא סוללות) לגבי רמת שקט: 6. אין צורך בOC העדפה לSKYPC או חנות אמינה אחרת באזור המרכז (זמני אספקה מהירים). דרישה לחיבור FIREWIRE + חיבור לHD. מארז: המארז יושב על שולחן, לכן אני מעונין שיהיה מינמלי בגודלו וכן אסתטי. תודה.
-
- 2 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד קטן וקל בגודל בין 11.6 עד 12.5' לשימוש בעיקר משרדי , סרטים קצת ,אינטרנט בכלל לא משחקים ככה שכרטיס מסך או מעבד I7 לא מדבר אלי. אין לי בעיה שזה יהיה גם טאבלט שניתן להרכיב לו מקדלת או משהו בסגנון העיקר שיריץ וינדוס 8 ( ולא RT) כי אני עובד עם יישומיי אופיס. חשבתי בהתחלה ללכת על מקבוק אייר , אבל בשביל מה שאני צריך אני יצתרך להתקין עליו וינדוס אז אין ממש טעם להשקיע כ"כ. התקציב הוא באזור ה 3000 ש"ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 11.6-12.5 , לא חושב . * רזולוציית המסך? לא קריטי , עדיפות ל HD כמובן * ד…
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
-
-
לא קריטי מאיזה קטגוריה: מנהלים, משרדי, גיימינג. חשוב: נוחות (כמובן) וגם עמידות הבוכנה שמתחת לכסא (כידוע שזה החלק שלרוב מתקלקל בכיסאות הללו) שתהא חזקה ועמידה. היו לי כיסאות מאוד נוחים אבל נהרסו דיי מהר(לפרוטוקול: אינני אדם שמן). בבקשה להמליץ מתוך חוויה אישית ולא התרשמות נטו. תקציב עד 1000, אין עניין למקסם לתקרה. תודה לכולם.
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, יש לי חבר שמעוניין לרכוש מחשב נייד קומפקטי (12"-13") קומפקטי יוקרתי (לצרכים פרטיים, עבודה ו show-off ) הוא חשב לקנות macbook כלשהו, אבל ביקש עוד הצעות מקבילות בינתיים, מדגמים עסקיים חזקים של חברות אחרות. הוא בעקרון מעוניין ברשימה של 3-4 דגמים בולטים של חברות מובילות בשוק. מה יש (או יהיה בקרוב מאוד) שאפשר להציע לו לדעתכם? (אני מניח vaio ו ה dellים מהסדרות החדשות, אבל אני לא מכיר ממש דגמים) אשמח לעזרה שלכם. (גם טאבלטים יתקבלו בטווח המחירים הזה, אם טאבלט חורג ב 2000 ש"ח מהתקציב, אפשר להציע גם אותו) הוא יכול לקנות בארץ או בחו"ל (אם יש סיבה מסויימת לקנות בחו"ל - מחיר, דגם שלא קיים בארץ וכו') תרגישו חופשי להציע. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חדש כאן אני מחפש מחשב ל: קצת משחקים עיבוד תמונה ווידאו בעתיד יש מצב שהוא יהיה גם שרת מידיה (מוסיקה וסרטים) הרכבתי לי את המפרט הבא ורציתי לקבל חוות דעת - בעיקר אם אפשר באותה עלות (לא נמוכה) לקבל משהו יותר טוב (טוב = מהיר יותר, שקט יותר) תודה מראש מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.5GHz Q8300 : " SLB5W" - BOX ₪725 לוח אם: [..] ASUS P5Q PRO TURBO ₪749 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1150 CL5 - TITANIUM EDITION : OCZ2T11504GK ₪375 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ₪609 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119 מארז: [..] THERMALTAKE SOPRANO RS 101 ( BLACK+WINDOW) VG7000BWS w/o PSU ₪284 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME …
-
- 6 תגובות
- 805 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך אז בבקשה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2, cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
-
-
טוב אז חזרתי, לאחר שהחלטי לדחות את קניית המחשב קצת. אני צריך מחשב חדש בסביבות ה-5000 אלף. הצרכים העיקריים הם הרצת מכונות וירטואליות על המחשב בעזרת vmware לצורכי תרגול ולמידה, אני מתכוון להתקין כמה מערכות הפעלה, ביניהם server 2003, linux, xp, vista לתרגל ניהול דומיין, cluster ולבצע עוד על מיני פעולות שזוללות המון משאבים, מאוד רציתי שהמחשב גם יהיה חזק במשחקים אבל לצערי התקציב לא מאפשר לי ואני מעדיף להתפשר על כרטיס מסך זול ולהתמקד בחומרה שדרושה לי לצורך התרגול, וגם ככה אין לי יותר מדיי זמן לשחק.... אני גם מתכוון להרכיב את המחשב בעצמי (פעם ראשונה מקווה שאני לא עושה טעות), ולכן אין חשיבות לחנות מסוימת, לא אכפת לי להסתובב בין כמה חנויות כדיי לאסוף את הרכיבים הכי זולים. לגב…
-
- 38 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד שיהיה בעל המאפיינים הבאים: 13 אינצ' מסך 2 קילו משקל כולל סוללה אורך חיי סוללה מאוד חשוב(8 תאים 10 תאים) המחשב הוא לשימוש משרדי ולכל היותר סרטי HD כרגע על הכוונת מחשב נייד של אסוס U31F עם המעבד I3 האם יש משהו יותר טוב במחיר הנ"ל ? האם המחשבים הניידים של אסוס הם טובים ?
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
אהלן חברים וחברות, לאחרונה הגיעה העת לרענן את חדר העבודה בבית ולהפטר ממה שהיה פעם מחשב ביצועי ביותר, אך היום משמש בעיקר כקופסת פח דקורטיבית וסופחת אבק. מאחר ואינני בקיא בחידושים האחרונים בעולם החומרה, חשתי כי HWzone יחזיר אותי לעניינים חיש מהר, ועל כן אני פותח פוסט זה. לענייננו: 1. מחיר מקסימלי: כאמור, 2000 ש"ח (רצוי שלא לחרוג מתקציב זה, הכוונה הראשונית שלי הייתה מחשב ב1500 אך אני נוטה שלא להתפשר על איכות החלקים). 2. מה הן מטרות/שימושי המחשב? מעט עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, שיתוף קבצים - עד כאן מחשב סטנדרנטי שאפשר לקנות גם ב1K ולסגור עניין, אבל פה זה הופך למעניין: אני מוזיקאי ויוצר ומתכנן אולפן ביתי - מחשב סביר לאולפן ביתי אמור לעלות בסביבות ה3-4K, …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תשובות לסטיקי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 6 תגובות
- 862 צפיות
-
-
-
מעוניין במחשב ביתי שיתאים לכלל בני הבית 1. מה התקציב המקסימאלי: 4K-5K במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 0.5K 2. מה שימושי המחשב: אופיס, צפייה בקבצי ווידאו (גם HD), משחקים (FIFA, SIMS) וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי: מסך איכותי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 : 9 (שקט מאוד) 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: WIN 7 , התקנה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רחובות (אפשר KSP ,IVORY או אחרת), שירות טוב 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה): אינני מתמצא מספיק, התקנים רגילים שיתאימו לשנים הקרובות 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחש…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות לבן שלי מחשב למשחקים וב new egg יש את : https://www.newegg.com/global/il-en/asus-rog-strix-gl10cs-nh561/p/N82E16883221575 מקבלים במחשב ASUS עם WIN. האם משתלם מבחינת היחס :מפרט-מחיר-מותג. אם לא תוכלו לתת הצעה למחשב בעלות של עד 3500 שח בלי דרישות מיוחד מלבד WIFI. אני קונה והילד מבסוט מהפורטנייט ואולי call odf duty .... תודה
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד בגלל שהמחשב הנוכחי שלי מעצבן אותי נורא, ונשבר לי ממנו ממש. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט, עבודה עם מסמכים, סרטים, מוזיקה [שיוכל להריץ סרטי HD על הטלוויזיה בלי לקרטע, כמו הנייד הישן שפעם היה אצלי במשפחה], מדי פעם משחקים ישנים לנוסטלגיה, לא משהו כבד במיוחד * גודל המסך? עדיפות ל15 אינצ בערך * משקל רצוי? לא מוגזם, אבל לא קריטי לי יותר מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות לכמה שיותר, אבל הבנתי שאפשר "לשפר" ברכישת סוללה עם יותר תאים, אבל שיחזיק יום שלם של עבודה במסמכים ואינטרנט בלי טעינות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת HDMI זה קריטי, ומעדיף כמה שיותר USB מין הסתם. * בלוטות? עדיף שי…
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום אני ישמח עם תכלו לעזור לי בקשר למפרטים שבניתי לטובת מחשב שישמש אותי לעריכה ביתית עם תוכנת AVID השמח לתשובות רון מפרט ראשון הוא מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray לוח אם -GIGABYTE GA-EP43-DS3 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז Antec Three Hundred ספק כח Seasonic S12II 500W קרור למעבד Scythe Shuriken Rev B המפרט השני הוא מעבד Intel Core i5-750 Box לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 2000Mhz CL 9-9-9-27 Ripjaws כרטיס גרפי PNY Qua…
-
- 10 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום רב מחפש מחשב עבור ילד בן 10 (ילד מתוחכם לגילו....), בעיקר למשחקים ועריכות גרפיות פשוטות יחסית: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (מיינקראפט), עריכה גראפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיהות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם …
-
- 1 תגובה
- 981 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 מקסימום 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תכנות, שימוש באקליפס (JAVA,C) וpycharm, תוכניות לא עוברת את הכמה אלפי שורות. [כולל הפעלת vm מידי פעם] ממש טיפה גיימינג, בעיקר משחקים קלים כמו moba למיניהם,starcraft2 וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (אם חשוב, דגם המסך שיש הוא lg 29um69g ) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (עד כמה שהתקציב מאפשר כמובן) 6. האם ישנה הג…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
דוד שלי רוצה ליקנות מחשב חדש הוא רוצה להשקיע בין 3500 ל 4000 שקל תמליצו לי על מיפרט טוב למשחקים תודה רבה ואני צריך את זה דחוף בבקשה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום התקנתי עידכון ביוס כי חשבתי שהוא יפתור לי תקלה של הכרטיס רשת שכמה פעמים ביום נכנס לקומה עד שלא עושים רסטארט. לאחר שהתקנתי עידכון ביוס קיבלתי מסכים כחולים אחרי שעתיים שאני שובר את הראש שיחקתי עם הביוס ובטלתי את ה- AHCI בחלון של הכונן הקשיח ואז מערכת ההפעלה חזרה לעבוד.. מזאת האפשרות הזאת והאם היא גורמת לשיפור בביצועים? מצאתי בויקיפדיה משהו אבל לא הכי מבין מה שרשום שם http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface#Common_problems_switching_to_AHCI_under_Windows יש לי מחשב נייד של Gigabyte W566N
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי גם לעבודה וגם למשחקים תקציב עד 6000 ש"ח מסך בגודל 13 מעבד חזק כרטיס מסך טוב למשחקים שתהיה לו יצאתHDMI תודה מראש לעוזרים ....
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-