ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,439 דיונים בפורום זה
-
אני צלם במקצועי, חשוב לי שתהיה סוללה גדולה, מסך לא מבריק, שיעבוד עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ וכיו"ב), שיהיה עמיד בתנאי מז"א וסתם בתנאים של פגישה עם הרצפה, נוח לתפעול. אם אפשר שיהיה קל, לא צריך 15", אפילו 12" מספיק. הציעו לי פוג'יטסו U9000 במחיר של 7K http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1109, אני לא מכיר את החברה ולא יודע כמה אפשר לסמוך על המחשבים האלו, למרות שהמפרט שלו מאוד מתאים לי, אשמח לשמוע את דעתכם על DELL520, לנובוR61 ודגמים נוספים שנראה לכם שאוכל לרכוש. אשמח גם ללינק לחנות מומלצת באזור ת"א-ר"ג-גבעתיים-פ"ת. תודה. הצלם.
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם הפגיעה בביצועים תהיה שולית ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן - ראו מה כתבתי בסעיף 11 למטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות רבות וכבדות, משחקים קצת (למרות שאני לא גיימר, תמיד נחמד להריץ cod חדש ומשחקים שונים מדי פעם - ולא להתבאס מאיך שהם רצים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום - תדיר מאד. סימולטור טיסה עם תוספות. אני עוב…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני כחצי שנה (קצת יותר) מחשב דל. האחריות של המחשב היתה 3 שנים של דל. מאז החנות שרכשתי ממנה פשטה רגל, ואני כנראה בשלבי מעבר הדירה איבדתי את האחריות (יש מצב שלא קיבלתי אחריות בפתק פיזית?) האם זה מתועד בדל שהמחשב נרכש מהם (בעזרת מס' סידורי או משהו). אוף, אסון.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אבקש חוות דעת על המפרט הבא: מעבד: AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 3.0GHz 2MB CACHE - ADX6000IAA6CZ - BOX ¤507 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ¤349 מסך: BENQ LCD 22.0" G2200W 5ms DVI WIDE ¤913 דיסק קשיח: HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤256 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤131 זיכרון: GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 800 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC ¤415 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤42 מארז: ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤469 סט מקלדת ועכבר: GIGABYTE GKM-WM01C ¤128 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ¤111 קרור למארז: GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBL…
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום, לאור פוסט קודם, הבנתי כי למרות שהקנייה המדוברת הינה במאי, כדי להבין את הפרשי המחירים בהם אני חי , כדאי לרשום כבר עכשיו הפוסט. (ואולי אשחזר את הפוסט שוב כדי לקבל המלצה מעודכנת במאי, הפעם עם ידיעה אם בארץ או בארהב) * מסך מאט בגודל של נייד סטנדרטי 15.6 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: בנייד הנוכחי שלי (לנובו t60) יש tracpoint אדום שמאוד נוח לי להשתמש בו בנוסך ללוח המגע. אם אפשרי ששתי האופציות יישארו, אחלה. לא קריטי אבל. כמו כן, מצלמה כמו שיש ברוב הלפטופים החדשים היום אז ליתר ביטחון מציין. בקשר לWIFI הבנתי שייצא תקן חדש. אשמח שתהיה תמיכה לתקן זה גם. * משקל רצוי : לא משנה ממש כל עוד נוח לסחוב אותו בתוך תיק (בכל זאת נייד ולא נייח) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 ש…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בס"ד שלום! אני מעוניין לשמוע הצעות למחשב נייד לשימוש ביתי+. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' וצריך אותו בעיקר לשימושי אינטרנט, אופיס, תמונות, סרטים (לא המון), וקצת מטל"ב. ממה שקראתי - אשמח אם הוא יהיה חזק מספיק, בנוי טוב, זמן סוללה טוב, ועם אחריות ארוכה... התקציב לא גבוה במיוחד אך גמיש. אם יהיה יקר משמעותית מנייח יתכן ואוותר על הנייד לטובת נייח. כיוון שזה המחשב היחיד בבית - רצוי שהמסך יהיה מספיק גדול (לפחות 15''). אין לי כרגע WIN אך אני יכול לקנות בזול דרך הסתדרות המורים (האם צריך תוכנה מיוחדת לנייד?), כך שאם זה מייקר ניתן לוותר. כמו כן, אני חושב שאני מסתדר טוב עם XP. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - החדשים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - נתון להמלצות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 3 תגובות
- 566 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 X2 4200+ / 1MB Cache / 2000MHz FSB / Socket 939 / Dual-Core / Processor with Fan MSI RD480 Neo2-FI ATI Socket 939 ATX Motherboard / Audio / PCI Express / Gigabit LAN / S/PDIF / USB 2.0 & Firewire / Serial ATA / RAID Geil Dual Channel 2048MB PC3200 DDR 400MHz Memory (2 x 1024MB) ATI Radeon X1900 XT / 512MB GDDR3 / PCI Express / Dual DVI / VIVO / Video Card Western Digital / Caviar SE / 320GB / 7200 / 8MB / ATA-100 / EIDE Hard Drive (שניים כאלה) Logitech Cordless Rumblepad 2 2.4GHz USB Gamepad עכשיו את כל זה הזמנתי אתמול .. אני מקבל עוד שבועיים .... אני קונה ספק ומארז בארץ ... וצורב dvd ופלופי יש לי פה ... אז ... תנו חוות דעת ! ואם למישהו יש עצות …
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
היי, אני עורך וצלם וידאו ומחפש מחשב עבודה חדש. עובד עם תוכנות של אדובי בעיקר עם פרמייר לפעמיים גם אפטר. עובד בעיקר עם חומרים של 1080P מידי פעם גם 4K בפורמט רגיל אך אשמח גם אם למחשב יהיה אפשרות לעבוד עם לוג וראוו לעבודות עתידיות. אשמח עזרה בבניית מפרט, התקציב שלי כ5000 ש"ח (בלי מערכת הפעלה), אפשר חריגה קטנה במידת ויש אפשרות לשיפור הכרחי. רציתי לדעת אם מפרט כזה נגיד יכול להתאים? https://tms.co.il/index.php?route=product/configurator_pdf&configurator_id=315241
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
- 2 followers
-
-
אני קונה עוד כמה ימים מחשב ויש לי 6000 שקל הרכיבים שאני רוצה הם: לוח אם+כרטיס קול+כרטיס רשת מעבד (רק איי אמ די ורק 2200 או 2400) זיכרון כרטיס מסך (לא משנה איזה דגם העיקר שיהיה 128 MB וחשבתי על החדש של הרקולס) מארז צורב כונן תקליטורים (1.44) CD-ROOM (לא משנה איזה) מסך רמקולים(לא משנה איזה) עכבר (העיקר שיהיה אופטי ולא משנה איזה סוג) מקלת (מצאתי מקלדת טובה של מיקרוסופט ב-107 שקל אז תכניסו את המחיר לחשבון) מה שאני מצפה מהמחשב הוא: שיהיה מהיר מאוד (יחסית למחיר), לאינטרנט, ושמשחקים יעבדו מצוין!! אני ממש מודה למי שמכין כי זה יהיה המחשב הבא שאני יקנה ! רק עוד משהו קטן: תכתבו לי מאיזה חנות המחירים שאני יידע מאיפה לקנות. תודה רבה למי שמכין!!!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום מעונין במפרט למחשב עד 7500 שקל מחשב לשימושים רגילים ,אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים וכד,, קצת משחקים, עריכת תמונות ווידאו בייתי מסך 19 אינץ דק איכותי( חשבתי על סמסונג 760bf ) כרטיס מסך 6800 gs מה דעתכם? באיזה חנות כמובן , מקס' שתי חנויות תודה
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם ברכישת נייד ע"פ הכותרת הדברים העיקריים שחשובים - מעבד - עדיפות לאינטל מסך 15.4 מינימום זיכרון נורמלי (2GB ומעלה) וכמובן מפרט שיוכל לשמש אותי גם בעוד שנה-שנתיים, גודל דיסק קשיח - מינימום 160 ג"ב כרטיס מסך - יכול להיות פשוט או בנפרד, כמוכן אשמח לתגובות על מחשבים אלו http://shop4.frys.com/product/5730402?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG http://shop4.frys.com/product/5754852?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG - 679$ http://personafile.com/HP-G60-120US-Laptop.html אני מתכנן לקנות את המחשב בימים הקרובים ולכן אני אשמח להצעות בהקדם תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
hp pavilion dv4000 VS fujitsu siemens amilo pro v2045 המפרטים דומים מאוד, ולא הצלחתי להחליט. היעד הוא אופיס +אינטרנט+מוזיקה וסרטים. המחיר זהה לשניהם. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש מחשב לאבי שיצא לפנסיה עד סכום של 4,000 שקלים. השימושים זה אינטרנט, אופיס ופוטושופ בסיסי. צריך רק ווינדוס ללא ציוד היקפי. אשמח להמלצות.
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
- 2 followers
-
-
נשרף לי המחשב והגיע הזמן לקנות מחשב חדש .. החלקים שחשבתי הם : מעבד :Intel Core i3 530 Tray עולה 385 שקל זכרון :Kingston KVR1333D3N9/4G עולה 118 שקל כרטיס מסך :Gigabyte GeForce GTX 550 Ti GV-N550OC-1GI עולה 689 שקל מארז פשוט ב99 שקל דיסק קשיח :Western Digital Caviar Blue 500GB WD5000AAKX עולה 430 שקל לוח אם :H61M עולה 240 שקל ספק כוח :500W בין 60-100 שקל .. בקיצור .. אני צריך שתגידו אם יש פה חלקים שלא מתאימים אחד לשני .. הדיסק קשיח הבנתי שאני יכול למצוא ביותר זול במאתיים שקל ואני לא צריך WD .. ואני צריך גם ספק שיתאים לכרטיס מסך שלי .. זה החלקים בערך שאני רוצה בסביבות ה2000 שקל גג .. שאני מחשב את החלקים האלה אז יוצא לי 2000 , אבל אם תמצאו דיסק קשיח במאתיים שקל אז המחיר ייר…
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים חדשים וחשוב שירוצו חלק (gta,need for speed וכו') וגלישה ואין צורך בציוד היקפי וגם לא ארדיסק . מתוכנן בעתיד אוברקלוקלמעבד וכרטיס המסך . תודה .
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
הי יש צי מחשב נייד דגם טושיבה והילד נעל אותו ברמת ביוס אולי מישהו יכול לעזור הפל' שלי 0542036580
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
דגשים: יש מקום למארז עומד - 24X40X50 (עXגXר), יש אפשרות גם מארז שוכב. עיקר יעודו של המחשב יהיה לצפיה בסרטי 1080P ובפורמטי האודיו החדשים, אולם אני מעוניין שתהיה לי האפשרות לשחק משחקים( או לשדרג את המחשב בעתיד להרצת משחקים) . PVR - לא הכרחי עכשיו, אבל אולי בעתיד ארצה להוסיף. דבר נוסף - היות והמחשב ישב בסלון, חשוב לי שיהיה שקט ושהמארז יהיה סולידי (בלי נורות מהבהבות).
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורכי עבודה משרדית, שיתוף קבצים, האזנה למוסיקה וצפייה בוידיאו. ואני מתלבט בין שתי אפשרויות, המבוססות על כרטיס מסך מובנה בלוח האם: האופציה הראשונה: מעבד 2180E ולוח אם P5KPL-VM האופציה השניה: מעבד Athlon 64 X2 3600+ Socket AM2 ולוח אם M2A-YM (הבנתי שבאופציה זאת אוכל לחבר שני מסכים בו זמנית). איזו מהאופציה עדיפה לדעתכם? ושאלה נוספת... האם להסתפק בזכרונות במהירות 667 או להשקיע במהירות 800, בהתחשב בכך שאני לא בעניין של OC והמחשב אינו למשחקים.
-
- 3 תגובות
- 482 צפיות
-
-
אני צריך מחשב ללימודים וגיימינג. אני לא ממש מבין בכל זה.איזה מעבד כרטיס מסך וכולי. בבקשה תעזרו לי זה דחוף. 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אפשר לחרוג עד 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הרבה ללימודים(כתיבת סיכומים,קריאה ועוד),משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כמו Team Fortress 2,פיפא וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב בכותרת. עדיפיות גבוהה למסך 19" רחב Samsung, וכרטיס מסך HD4870.
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום המחשב שלי ישן מאוד אף עובד בלי עין הרע, מעולה !! טפו טפו אני רוצה לפנק את המחשב בכרטיס זכרון, אבל אני לא יודע בכמה הוא תומך, איך אני יכול לדעת איזה כרטיסי זכרון אני צריך לקנות למחשב? מצורף מפרט המחשב. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת מהכל, משחקים פה ושם בעיקר Diablo 3 ן WOW עבודה מזדמנת ב Solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה מסך 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני + 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי,אני מחפש המלצה למחשב בשביל אחי הקטן * מטרות המחשב?אחי מהתחיל להיות תקליטן והוא רוצה לקנות מחשב שיתאים לו * גודל המסך?רצוי 15 אפילו יותר * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם אפשר משש שעות ברצף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?כרטיס קול רציני * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? עדיף גדול * כונן CD/DVD? צורב? עדיף צורב דיוידי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה לא יקר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא,אני ישמח לשמוע המלצות על חברות שכדי... התקציב שלי עד אלפיים ש"ח אפשר לחרוג לשלוש
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
איך המחשבים האלו בכללי? מי יותר טוב לעבודות משרדיות? חשובה המהירות. יותר נייח אך עם אפשרות להתנידות. בקונפיגורציות האלה: http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDS1535NB&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDLE6400N&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 עם הרחבת דיסק קשיחצ ל160GB וזיכרון ל-4. איך האתר הזה באמינות בכלל? תודה (:
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-