עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אשמח לעזרה: אני לא ממש מבין במפרטי החומרה המדוקדקים האלו אך אשמח לדעת מה עדיף: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47341,47663, ה i3 או ה i5 ? (מהדגמים שבהשוואה) אשמח לדעת מה הייתרונות. למי שרוצה לדעת, ההבדל במחיר עבורי הוא 200$, אשמח לעזרה בבחירה תודה!

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. מחפש מחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, קצת עבודה באופיס, משחקים (לאו דווקא מהשורה הראשונה המצריכים כרטיס מסך ב 40,000 יורו :-)), וכו'. אשמח להמלצה למעבד (סוס העבודה שלי הוא AMD 2500, כאן אני מניח שיספיק פחות, אפילו פנטיום) לוח אם, זכרון (אני מניח 512 מגה, איזה סוג ?) מארז, דיסק קשיח (אני מניח 80 או 120 ג'יגה של WD, עם 8 מגה באפר) כרטיס מסך (חשוב, כאשר אני לא מבין כלום) וכל דבר נוסף שלא חשבתי עליו :-) * ללא מסך * (אשתמש במסך CRT של MAG "17 FP767) התקציב הוא בערך 3,000 ש"ח, ניתן לחרוג אם חייבים :-) תודה תודה !

• 37 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 ש"ח, חריגה עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מהמחשב הקודם ספק seasonic m12II bronze 620W , לא יודע אם אפשר להשתמש בו או לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא, ללא הרכבת המחשב בחנות, מרכ…

4. הפנטיום המזדקן שלי כבר בקושי יכול להריץ 720p, לכן אני צריך מפרט שאני לפחות יכול להנות מהמסך שיש לי לוח-אם, מעבד, זכרונות (2GBx2), כרטיס מסך שמיועד לסרטי HD, מארז נורמלי (עם חלון צד ומאורר), דיסק קשיח 500GB מה שאני לא צריך: צורב, מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר. לגבי כרטיס מסך, המסך שלי לא תומך HDMI אבל האם יש כרטיסי מסך עם יציאת HDMI to DVI? אם כן האם זה יכול להשתוות לאיכות HDMI טהור? לפי דעתי בשביל לקודד תכני 1080 שאני אצטרך לפחות 4 ליבות, אשמח לדעות והמלצות.

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by ben007,

היי חברה אני צריך בקשה מפרט דחוף יש לי בעית זיכרונות במחשב הוא נכבה וקורס כל שנייה יש לי: CPU Type intel Pentium 4, 2000 MHz (5 x 400) Motherboard Name ECS P4VXASD2 (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset VIA VT8753A Apollo P4X266A System Memory 256 MB (SDRAM) NVIDIA GeForce4 MX 420 (64 MB) התקציב: 2000 -2500 גג אני לא יודע אם לקנות חדש או רק להחליף את הזיכרונות לוח אם מעבד. המחשב הוא לעבודה כללית ( לא משחק הרבה אבל ג'יפה 4 לא מספיק ) והכי חשוב זה המהירות שלו- זיכרון- כל מה שקשור הייתי מעדיף חדש אבל זה התקציב /: עזרה בבקשה *נ.ב - כמובן שבמחשב לא צריך מסך,רמקולים,צורב,ס…

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. זה קצת מצחיק שקוראים להם i7 אבל זה עם 2 ליבות. האם המעבדי U מספיק טובים לpower users? (אני צריך לקמפל תוכנות ולהריץ הרבה דברים במקביל) או עדיף להתמקד במעבדי HQ?

7. Started by elkaboi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, צפייה בתכני HD ושימוש רגיל יומיומי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -האימולטורים הרשומים למטה, חוץ מזה אין משהו רציני- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מהשנים האחרונות: nier automata, tw3, fortnite, mhw, sf5, poe2 בנוסף אימולטורים לקונס…

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? באזור 12 אינצ'. מעדיף מסך המתאים לעבודות משרדיות (אז מאט, לא?). * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? זה קריטריון חשוב. ראיתי שמתחת ל-1.2 קילו יש קפיצה גדולה מאד במחיר, אז אני מניח שלכל היותר 1.2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח ללפחות 6 שעות שימוש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי, אבל מתקשה להאמין שיש עוד מחשב שמגיע ללא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשובה המהירות על פני הנפח. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקצי…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. אני צריך בבקשה המלצה על נייד עסקי של דל עם מסך גדול. עד 8,000 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. מחשב נועד לילדה בת 14, שימוש ב- אופיס, אינטרנת, סרטים, משחקים כגון Sims3 מארז IN WIN שחור מנוקד עם USB וסאונד קדמי ספק כח 3Y JSP-TECH 450W 12CM FAN EZCOOL לוח אם G41M4-F מעבד אינטל 2.50GHz 4MB CORE 2 QUAD Q8300 זכרון 2GB DDR2 800Mhz כ.מסך Nvidia GeForce 9300GS 512MB דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 16MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מחנות Ivory תודה מראש על העזרה

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. זה מה שהציעו לי: לוח אם 800MHZ INTEL GRANT COUNTY 2 ציפסט ATI RADEON XPRESS 200 1024 RAM DDR2 667MHz מעבד אינטל : Dual Core 820 דיסק קשיח WD\MAXTOR S.ATA 2 : 160 GB צורב DVD:SAMSUNG DVDRW -DL X 16 כרטיס מסך ATI RX-1300T.C 512M DVI מה אתם אומרים, מה לשפר, מה אפשר להחליף? חריגות תקציביות בערך עד 3000 שח. תודה רבה!

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. 4200 שקל בלי חריגות צריך את מלוא הציוד ההיקפי שזה עכבר מקלדת ורמקולים ומסך LCD 19 אינצ' למשחקים בעיקר והורדות המחשב יפעל הרבה.. דחוףףףףף ברמות.. תודה==]

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. היי ידידה שלי מחפשת מחשב. המחשב ישמש גם לשימושים כללים וגם לעבודה. יצטרך לסחוב Instance-ים של SQL וכו'. חשוב שיהיה קל, כי כרגע יש לה 15.6" והיא שונאת להסחב איתו. מטרות: עבודה מקצועית בתחום בסיסי הנתונים. תכנות SQL, פיתוח דוחות BI וכו'. אין חשיבות מכרעת לכוח עיבוד, כן צריך זכרון וכן צריך ניידות, גם אם כפשרה מסויימת על כוח העיבוד. גודל: כ 14". אם יש מחשב ממש משתלם בגודל 13.3" או 15.6" אפשר לשים ונשקול אותו. גם מאט וגם מבריק בסדר. רזולוציה: אין חשיבות. משקל: נמוך. עדיף אולטרה-בוק. המחשב יהיה בדרכים לעיתים קרובות. לכן, מחשבי 15.6 או 14 "מלאים" אינם באים בחשבון. זמן סוללה: לא חשוב. יציאות: אין חשיבות מיוחדת. יותר מ 2 יציאות USB. הרד דיסק / SSD: לא ברור. מצד אחד, ל SSD עדיפות …

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. שלום, אבקש המלצה למחשב נייד חדש - תשובות במודגש : * מטרות המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים ומשחקים. * גודל המסך ? 14"-15" , לגבי עניין מט או מבריק לא סגור על זה אבל חודש שמעדיף מט. * רזולוציית המסך? מניח שFULL HD זה בסדר, לא חובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? HDMI * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? כונן SSD מינימום 128GB (אין צורך בכונן קשיח רגיל, יש כונן קשיח חיצוני). * כונן אופטי ? אין צורך, יש חיצוני. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? במידה ויירכש בארה"ב, עדיף שתהיה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 8 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. מחיר : עד 4000 באילת. * מטרות המחשב? עבור סטודנט להנדסת בניין. שיריץ אוטוקאד, REVIT, וכל שאר התוכנות חלק בלי תקיעות. * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?- לא * משקל רצוי?- רצוי שיהיה קל כמה שיותר, כי אני צריך להסתובב איתו כל היום על הגב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)- לא * Bluetooth?- לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- כמובן שאעדיף SSD, אבל ראיתי שיש SSHD, קצת לא מבין איזה עדיף, האם 8giga sshd מספיק מה…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. אני מפתח תוכנה שצורכת הרבה עיבוד, בעיקר מאות דפדפני כרום פתוחים במקביל ורצים. למיטב הבנתי הצריכה היא של CPU ולא GPU, בכל מקרה יש לי כבר 1660TI שאני רוצה לחבר ליתר ביטחון. אז אני צריך מחשב (אם אפשר כזה שאפשר להכניס לו יותר ממעבד אחד זה מעולה - סגנון שרת). זכרונות - 32 GB יספיקו (2 סטיקים) - לדעתי מNEWEGG המחיר הוא חצי מבארץ. ירוץ וינדוס 10. איזה מעבד \ לוח אם יכול להתאים ? חשבתי ללכת על דגמי הX של אינטל ? אני מניח ש32 ליבות (16*2) זה המינימום. תקציב 5000 - 9000

17. Started by CaTaLuNy,

מחפש מחשב עד סכום 2500שח. עיקר פעילותו תהייה גלישה באינטרנט. * מטרות המחשב? מחשב מיועד לגלישה באינטרנט. * רזולוציית המסך? עדיפות ל FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל אבל לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת HDMI,וUSB כמובן. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 250G. * כונן אופטי? לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.אפשר בלי מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מחשב שהיה רק לא בצבע שחור. ועדיפות למסך מגע.ועדיפות למחשב דק. תודה …

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by Daniel_Mil,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעקר סרטי HD, קצת CS6 לעריכת תמונות בסיסית. קצת פיפא 2012 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012, לא על הגדרות גרפיקה גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3.…

• 30 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. אני מחפש מארז בלבד. אני עובד במספר רב של חלונות כרום עם יישומים כבדים שזוללים זכרון ועיבד, סקייפ, ווטסאפ, פוטושופ, וורד, דרייב והרבה שירותים שרצים ברקע, בעיקרון מערכות הניהול של וורדפרס שרצות בכרום שותות לי את הזיכרון ואת המעבד. אני כרגע רץ בקונפיגורציה של i5 750 בן 6 שנים, 16 ג'יגה זיכרון 1600 , ו SSD 128 למע' הפעלה, אבל עדיין משהו בעבודה מרגיש לי לא חלק וזה מבאס אותי. חשוב: SSD מעבד זיכרון לוח אם (עם 2 יציאות וידאו לפחות לתצוגה מורחבת על 2 מסכים) עבודה שקטה לא חשוב: שטח אחסון כולל (משתמש בעיקר בענן) מארז אין צורך בכרטיס גרפי העיקר שיהיה סוס עבודה ל-16 שעות ביום

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by Architect,

לחבר שלי יש 2000 ש"ח לקנות מחשב, ומתוכם 300 למארז, ככה שנשאר 1700 רק למחשב, שלא צריך: מארז ומסך. מה תוכלו לבנות הכי טוב במחיר המזערי הזה?! תודה!

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. שלום רב, יש לי התלבטויות בין מספר דגמים - מסך "13.3: Lenovo Thinkpad EDGE HP ProBook Dell Latitude E4300 לגבי התת דגמים - אני לא סגור. - מה שחשוב לי במחשב זה זמן עיבוד הנתונים שלו. הרצת תוכנות כבדות. (לא גרפיקה) ומשך עיבוד הנתונים שלו. (לא הייתי רוצה להמתין הרבה זמן עד שקובץ יטען / יקומפל...). מבחינת עיצוב - מסך "13.3 לא מבריק. במידה ואתם מכירים מחשבים ניידים דגמים אחרים שיכולים להתאים לי. אשמח לשמוע גם עליהם.... תודה לכל אלו שעוזרים...

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. Started by Jiddu101,

שלום לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3,Crysis 2,SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לקנות מסך חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…

23. שלום, הודעה זו מופנית לכל מי שמתכנן להרכיב בעצמו מחשב, מבוסס מעבד AMD Ryzen מסדרה 3000 החדשה, בשילוב לוח עם צ'יפסט 4xx ( או סדרה 3xx) שאמורים לתמוך במעבדים החדשים. מי שבוחר לקבל מחשב מורכב זה לא רלוונטי, כי המעבדה תבצע את מה שמתואר בהמשך. רכשתי השבוע לוח ASUS TUF B450M-PLUS GAMING עם מעבד Ryzen 3700X דרך חנות האינטרנט של אחת החנויות למחשבים. לאחר שהרכבתי בעצמי את החלקים והדלקתי את המחשב לא הופיעה כלל תצוגה במסך. בד"כ זה אופייני למצב שיש בעיה במעבד. ווידאתי שהתקנתי את המעבד נכון וכל הפינים תקינים. זה גרם לי לחשוב שגרסת ה-BIOS איננה עדכנית ולא מזהה את המעבד. חיפשתי באינטרנט איזכור לבעיה ומצאתי פוסטים במס' פורומים מהשב…

24. Started by Or ei,

חבר רוצה לקנות מחשב חדש מבוסס על אטלון 64 חשבנו על athlon 64 3200 ABIT KV8-MAX3 (K8T800) 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) RADEON 9800Pro צורב DVD לפי המלצה (שלכם) ספק כוח אנרמקס\אנטק 430-480 (איזה עדיף?) טוב בקשר לזיכרון אני יודע שיש הרבה מקום לשפר במיוחד בגלל התקציב הגבוהה אבל לא צריך להגזים בסופו של דבר המחשב לא לOC הראדון עדיין לא החלטנו איזה חברה ,לאיזה חברה המהיריות הכי טובות (NS) ? ותנו המלצות לצורב DVD thnx

• 26 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by AQ King,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיוצאים mafia 3, battlefield 1..... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p של דל 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.