ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
שלום לחברי הפורום, ברצוני להחליף את אחד המחשבים הישנים אצל ההורים. לכן אודה לעזרתכם בהרכבת מחשב שיכלול את כל החלקים למעט מארז וספק כח בתקציב של כ 1,800 עד 2,000 ש"ח לפי הפירוט הבא: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,800 ש"ח עד 2,000 ש"ח (לא לחרוג מעל 2,000 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי/משרדי (אינטרנט/עבודה משרדית/צפייה בנטפליקס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות מיוחדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 4 תגובות
- 996 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף. מתאפשרת חריגה לצורך שיפור הנוחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הלפטופ ישומש ללימודי הנדסת מכונות וכל מה שזה כולל, אני לא בטוח באילו תוכנות אני אצטרך להשתמש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בשימוש בכיתה עם אנשים נוספים, חשוב שקט אבל אפשר לוותר על השקט בשביל שיעמוד בדרישות האחרות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ל…
-
- 52 תגובות
- 12.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי היום את המפרט הבא: אינטל i7 2600 Gtx 980ti 16gb ram 1333 mhz ddr3 לוח אם h67ma-usb3-b3 הארד דיסק קשיח sata 3 לא sss. אני מתלבט אם לשדרג את המחשב בתקציב של עד 3000 שח, כאשר את כרטיס המסך שלי אני רוצה להשאיר. עיקר השימוש של המחשב זה משחקים כבדים ברזולוציה גבוהה. אני חובה איטיות של הוינדוס אפילו אחרי פירמוט. חושב לקנות לוח אם MSI H370 GAMING PRO CARBON LGA1151v2, Intel H370, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP מעבד Intel Core i7 8700 3.2Ghz 12MB Cache s1151v2 זיכרון Hyperx fury2x8 2400mhzcl 15 kit השאלה שלי האם זה קנייה טובה? האם זה מתאים אחד לשני הלוח אם החדש לזיכרון החדש ולמעבד החדש
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום, אני חדשה כאן בפורום אז דבר ראשון שלום! אני מתחילה ללמוד בקרוב ואני מחפשת מחשב שיתאים לי ללימודים, מעט עריכת תמונות וגיימינג קל- אני מעוניינת פשוט במחשב אמין שיחזיק כמה שנים. תודה רבה לכם!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים קצת פוטושופ וגיימינג קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא רלוונטי למחשב נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 0 תגובות
- 804 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - Pubg , CSGO ,TotalWar בעיקר (ומדי פעם משחקים אחרים ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - גודל המסך שברשותי 24 אינצ' בהמשך אקנה מסך 26-28 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 26 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לשימושים בסיסיים של אינטרנט וסרטים. אני יכולה לקנות מאילת. דרישות: - פאנל ips רזולוציה fhd - מעבד דור 8 i5 - אחריות 3 שנים (לקחת בחשבון תוספת תשלום אם צריך) - Wifi 2x2 - 256gb ssd -מסך 15 אינץ - עדיף בלי כונן דיסקים - עדיף לא של asus או acer. תקציב: 3,500 פחות או יותר. האחריות ואמינות מאוד חשובה לי. דברים שראיתי: https://ksp.co.il/m/product.php?uin=48171 https://www.pc365.co.il/product-16339-Dell_Inspiron_15_5579_N5579_4129_במלאי תודה מראש לכל העונים.
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
היי, לפני קצת פחות משנה קניתי את המחשב הזה:https://ksp.co.il/?uin=41568&select=.268..271..347..466. הרצתי איזו תוכנה שאמורה לבדוק אם ניתן לשדרג אותו, וזה היה הפלט שלה בנוגע לזיכרון: Your Dell Vostro 15 (3568) system specs as shipped memory Maximum Memory:16GB Standard Memory:4 or 8GB removable Slots:2 (2 banks of 1) *Not to exceed manufacturer supported memory. כלומר, אם הבנתי נכון - יש לי 2 מקומות לזיכרון, וכל אחד מהם יכול להחזיק עד 8GB. השאלות שלי הן כאלה: 1.כיום אני מתכנת באנדרואיד במחשב, ובכללי השימושים יהיו תיכנות ושימושים יומיים. …
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, הנייד שלי כבר חגג 6 שנים והגיע הזמן להשתדרג. אני מחפש לפטופ, אפשר אפילו טאבלט היברידי או כל אחד מייצורי הכלאיים שיש היום, אין לי בעיה איתם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3800-4000 באילת, ז"א בערך עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש שוטף סטנדרטי( אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה ישירה), תכנות front end 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מסך מחשב של חברת דל 24 אינץ' משנת 2011. המסל בסדר ולא עושה בעיות. אני מחפש לקנות מסך שני. אני מתלבט: האם לקנות חדש או יד שנייה? האם לקנות שני מסכים חדשים ? אני הרבה זמן מול המסך ואין לי מושג אילו פרמטרים חשובים מהבחינה הזו, קצב רענון? זוית צפייה וכד. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק חשוב לי מאוד לקנות לוח אם של גיגה ביט למה ? כל הלוחות אם בניהם אסוס ואינטל וכל השאר התפחמו מהחום של הממ"ד שאני יושב בו לפעמים המחשב נשאר יומיים עד שבוע דלוק בחום והמזגן לא עובד ולכן נוצר מצב שיש חימום יתר על המחשב והכבלים במחשב מתנפחים חשוב לי שהלוח אם יהיה מסיבי וחזק ושל חברת גיגה ביט ארד דיסק אני רוצה לשים 512 SSD זיכרון לפחות 16GB ספק כוח ומארז כרטיס גרפי אתם תחליטו ותאירו את עיני
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי את המחשב הבא לשימוש משרדי (לא למשחקים ולא לתוכנות 3D). האם יש משהו שנראה לא סביר או שכדאי לשנות? מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 CM8068403358811 - Intel - Intel Core i5-8400 Coffee Lake Six cores CPU - 2.8 GHz - Max Turbo Frequency 4.0 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 9MB cache - 65W TDP - Tray - (Coffee Lake)... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 785/769 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151v2 GA-B360M-HD3 - Gigabyte - 1151 V2 - B360 - 2x DDR4 2666MHz - VGA - DVI - HDMI - PCIe x16 - PCIe x4 - 2 x PCIe x1 - M.2 - 6x SATA - CrossFire CF - 6x USB 3.1 Gen 1 - 6x USB 2.0 - mATX... שלוש שנים אחריות כמות:…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך לקנות מחשב נייד לשימוש לעיצוב פנים, אוטוקאד, וכו. כמה משמעותי ההבדל core5 או core7, ssd 128 אוssd 256 , 8gbאו 16gb האם אפשר להתחיל במחשב בתקציב 4000?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
במספר חנויות בארץ מופיע CPU Cooler Antec A30. ניסיתי לחפש מעט reviews - הוא לא מופיע באמזון, בnewegg או בכל אתר מכובד אחר מלבד אמזון הודו. מישהו מכיר/משתמש בו? איך זה שהוא נפוץ מאוד בארץ אבל כמעט ולא מופיע בחו"ל? תודה
-
- 9 תגובות
- 5.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש לרכוש מחשב חזק ושקט העונה על הדרישות הבאות:. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 5,500 ש"ח, במידת הצורך חריגה עד 6,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה בתוכנות כבדות העושות מחקרים על חברות ציבוריות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. נדרש מחשב חדש עם מעבד i7 (דגם 8700 או 8700k) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב מאוד, המחשב נמצא בחדר שינה. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא יודע מה ז…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: FAR CRY5, FORTNITE, PUBG, CSGO, CALL OF DUTI ,league of legend. בעיקרון אלה אבל יהיו עוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 זה המסך שיש לי כרגע BenQ ZOWIE 27" XL2730 1…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד שיכול להזרים 4K ללא בעיה. עד 1500 ש"ח תודה מראש;
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000, חריגה מינימלית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד הקיפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצ…
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אשמח ליעוץ לגבי מחשב חדש לגרפיקה. עבודה על תוכנות אדובי החדשות. פוטושופ, אלוסטרייטור ואינדיזיין. עיצובים גם לפורמט רחב. לא כולל עריכת וידאו. היכן כדאי לקנות ואיזה מיפרטים. כמו כן יעוץ לגבי מסך מעולה. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ולילה טוב. מחפש מחשב טוב ואיכותי לעיצוב תמונות מקצועי (photoshop, lightroom) במחיר הכי זול שאפשר כדי שלא יתקע, יסחוב טוב, ולא יהיה איטי. הבנתי שכדאי לי מסך גודל 15" כרטיס SSD, (לא צריך יותר מדי נפח, לא מתחת 250 אבל אני חושב). רזולוציה טובה. ההבנה שלי שואפת ל0 אז אשמח אם תוכלו בבקשה לפרט כמה שאפשר. תןדה רבה מראש!!
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 ש"ח מעדיף ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ו Unity3D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט בעיקר במשחקים במאמץ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אני לא יודע ולא מבין בזה אבל אם זה יכול להוסיף ולא עולה יותר מדי אז כן. אשמח לקצת מידע על זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי! אשמח מאוד לעזרה בבניית מפרט למחשב ללימודי אנימציה, בתקווה שיוכל לשרת אותי כבר כמה שנים קדימה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, ממש מעדיפה לא לחרוג אם אפשר. חריגה רק בשביל באמת לא לעשות פשרות אלימות מידי. 2. מה שימושי המחשב: אנימציה ועריכת וידאו\תמונות (הרמוני, מאיה, אפטר אפקטס, פרימייר, פוטושופ...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי: כן, מסך (המלצות יתקבלו מאוד בברכה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא באמת יודעת על מה מדובר... 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס כן, WIN10 …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! אחי התחיל ללמוד,עיצוב גרפי ופרסום מובייל. הוא מעוניין לקנות מחשב שאשמש אותו כתחנת עבודה. כרגע הוא רק בתחילת דרכו אבל אשמח לקבל לקבל ממכם המלצה למחשב חזק יחסית שאתן גם ביצועים לעתיד. מה התקציב המקסימאלי? 5500-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לחסוך ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כרגע זה רק תחילת דרכו, השימושים בתוכנות עיקריות הם פוטושופ, אילוסטרייטור ואיינדזיין. אולי בעתיד גם משהו יותר כב…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך 2 מחשבים לאותו שימוש כאשר ההבדל ביניהם הוא בתקציב ואולי גם במסך אחד חזק יותר בתקציב 9000 ש"ח עם מסך 24" והשני מספיק 7000 ש"ח אפשר עם מסך 22" אם זה משפיע משמעותית. . מה התקציב המקסימאלי? 2 מחשבים: 1) 9000 ש"ח. 2) 7000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק בראשון (היותר יקר) אפשר עד 500 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו 4K וגרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר אפקטס, פוטושופ, איל…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אז ככה, אני לפני רכישה של מחשב מדל ארה"ב ורציתי לשאול כמה שאלות לפני שאני עושה את זה. אז הבנתי כבר שפייפאל ישראלי הם לא מכבדים אבל האם בתשלום עם כרטיס אשראי (Mastercard) בינלאומי אני עלול להתקל בבעיות? האם בכלל יתנו לי לבצע את העסקה? אחריות כבר הבנתי שאני יכול להרחיב אבל אני רוצה להיות בטוח לגבי זה שאקבל אישור לתשלום אצלם באתר. יש משהו שהתנסה לאחרונה בהזמנה מהחנות האמריקאית שלהם? במידה ולא, באיזה אתרים אמריקאים ניתן לעשות הזמנה ושליחה דרך חברה מקשרת לארץ (דוגמאת ushops). המון תודה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום לכולם זקוק למחשב נייד עסקי טוב לטובת עבודה מול מסדי נתונים, אקסל, PDF, והתחברות מרחוק בVPN למוקדים שונים. בעיקר הדגש היה על משקל כמה שיותר נמוך, זמן סוללה סביר,דור מעבדים אחרון ואמינות/איכות. אחרי כמה שעות של שיעורי בית נראה שהתמקדתי על הדור השישי ש Lenovo ThinkPad X1 CARBON ובמיוחד התת דגם 20KH0035IV https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=23240 שללתי את t480s מכיוון שאין הבדל משמעותי במחיר בארץ, והX1 קל ב300 גרם הMicrosoft surface מכייון שעדיין לא יצאו עם מעבדי GEN 8 של אינטל עכשיו כמה סוגיות לפני קניה: 1.אין באמת צורך ב16 גיגה ראם, 8 גיגה ראם אמור להספיק לצרכים משרדים נכון? 2…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-