ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
קודם כל שלום אני חדש פה בקהילה ואני מקווה שיעזרו לי ;D אני צריך מחשב חזק כי אני עובד בתוכנות גרפיות כמו 3די מקס מאיה ופוטושופ (לפעמים באותו הזמן) כמו כן אני מעוניין גם במשחקים שיצאו בקרוב שיעול crysis שיעול עכשיו המחשב שתראו במפרט הוא המקסימום שאני יכול להוציא עליו וגם כן יותר מידי. אני רוצה מחשב לכמה שנים טובות חזק אמין וגם שיוכל להשתדרג עם הזמן (בלי הפתעות של דור חדש של רכיבים שלא תואמים) עם תוכלו להעיר או להציע תחלופות אני אשמח --אחת ההתלבטויות שלי זה איזה כרטיס מסך לקנות את הGtx או gts , מצד אחד אמרו לי הגיטיאס הוא מה שצריך לעכשיו והוא זול אבל הוא בעתיד הקצת רחוק יותר לא יכול להתמודד עם הדברים שיגיעו. ---ועוד בעיה שאני רוצה הכי פחות להשקיע בספק והמארז(קירור) …
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב HTPC שיחובר לטלויזיה FHD 40". ישמש גם כסוג של שרת ביתי, storage וכו'. מעוניין ביכולות גיימינג בסיסיות לפחות כדי לחסוך את הצורך ברכישת קונסולה נפרדת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע, אני לא בסצנה כבר שנים בטח PES ושטויות בסגנון לאורחים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
בס"ד הנה המפרט: מעבד:http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819103733 (AMD Athlon 64 X2 3800+(65W) Windsor 2.0GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 Processor ) לוח אם: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813127013 (ABIT NF-M2 nView Socket AM2 NVIDIA GeForce 6150 Micro ATX AMD Motherboard) זכרונות: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145539 (CORSAIR XMS2 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 675 (PC2 5400) Dual Channel Kit Desktop Memory) כונן קשיח: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16822144415 (Western Digital Caviar SE WD1600JS 160GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive) כונן/צורב: http…
-
- 7 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות HTPC בעיקר לצפיה בסרטים. אין לי צורך כרגע בהקלטה. נאמר לי ש CELERON עדיף למשימה הזו. אני זקוק לכמה המלצות 1. איזה לוח אם לבחור ? אני מעדיף משהו קטן כמו MICRO-ATX 2. איך מתגברים על בעית הרעש ? בסלון הזמזום של המחשב הרבה יותר מפריע. חשבתי לקנות ספק גנרי זול ולהחליף לו את המאוורר. זה אפשרי ? מישהו יכול להמליץ על מאוורר שקט ? ומאוורר CPU שקט ? 3. 256 מגה זיכרון יספיקו למשימה ? תודה לכולם.
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הי לאיזה חנות אני יכול ללכת כדי שיבנו לי את המחשב שאני רוצה ראיתי את המפרט שלו באתר ואני רוצה לקנות אני מקווה שתענו לי עד מחר כי מחר אני קונה
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
אהלן, אני אשמח לכמה המלצות לנייד בתקציב של עד 4 וחצי אלף ש"ח.. המחשב אמור יהיה לשמש ללימודים בעיקרון, אבל אני המחשב צריך להיות גם קצת חזק, שיסחוב משחקים ברמה בסיסית ,לפחות את COD4 המסך צריך להיות בגודל 15.4' והסביבה והארדיסק של 320 מינימום. המחשב אמור יהיה להריץ תוכנות כמו CAD וMATLAB ולכן צריך שיהיה מספיק חזק לסחוב את זה מבחינת זיכרון ומעבד... (אהממ אני לא מעוניין בהמלצות על MSI ) תודה יאן.
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
1.שאלה על הלוחות עם המוכללים, בעתיד אפשר לשים כרטיס אמיתי ו"לבטל" את המוכלל, נכון? 2. איך הכי זול להשיג רשיון לWIN XP? 3. תודה
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם , הייתי מעוניין בעזרתכם בהרכבת מפרט מחשב בסכום הנ"ל. המחשב מיועד בעיקר לגלישה ואימייל כמו גם מסנג'ר סקייפ וכו' . אין צורך בצורב מקלדת עכבר וכו'. חשוב לדעתי זיכרון 1g ומעבד נורמלי (לא סמפרון או סלרון) הייתי מעדיף גם כרטיס מסך לא משולב. תודה חנוך נ.ב אהה כן וגם מסך lcd לא crt
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש נייד לצרכי אוניברסיטה. אני מתחיל השנה ללמוד מדעי הרפואה (מדעים ביו-רפואיים) , עד כמה שידוע לי אין לי צורך בתוכנות בעלות דרישות מיוחדות וצרכיי היחידים יהיו עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט, העברת מידע (מהמחשב אל כונן פלאש וכו') וצפייה בסרטים. מן הסתם, חשוב לי שיהיה כמה שיותר קל וחסכוני בסוללה (אך אין לי דרישה מיוחדת לחיי הסוללה, למיטב הבנתי חיי סוללה סטנדרטים הם כ3-4 שעות וזה סבבה). אני חושב שאני ארצה גודל מסך בסביבות ה-15.4', אלא אם כן ה-14' הוא משמעותית קל\זול יותר. בכל מקרה, לא יותר קטן מ-14'. תקציב: 3000 ש"ח אשמח להמלצות על כמה דגמים והסבר על ייתרונות וחסרונות של כל דגם.
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
הפרטים הם כאלה , יש לי חבר טוב , שיודע שאני מבין בחומרה אז הוא מבקש ממני מפרט מחשב , עכשיו הוא גם יודע שאני יודע איך עושים OC אז הוא ביקש מפרט שיתאים לזה , ב6200 אפשר להרכיב משהו אחלה , שיספק לבחור גם משחקים מצוניינים וגם פוטנציאל אוברקלוק טוב , לא צריך ציוד היקפי יש לו כבר מסך LCD 19 2MS וכו' של LG ומקלדת טובה לגיימינג , יש לו גם כבר RAZER COPPERHEAD ורמקולים מעולים עם מגבר אז בכלל לא צריך כלום , הוא אמר לי שמספיק לו גם כרטיס קול ONBOARD , בקיצר , תתפרעו...
-
- 11 תגובות
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?4500 שקלים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)גיימינג,סרטים וכו', אבל בעיקר בעיקר בעיקר גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא צריך ציוד היקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי.נראה לי שכרטיס קול וצורב זה חשוב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא ממש 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב …
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אהוי! מחפשת מפרט מומלץ למחשב שישמש בעיקר לגיימינג. תקציב של 5,000 ש"ח. תודה מראש! ?
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מה שנדרש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יש תוכנת SOLIDWORKS של מהנדסים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך, אמור להשתלב 23 אינץ' של סמסונג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא, נוסיף אחר כך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם הא…
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי עכשיו הזדמנות לרכוש Lenovo C200 במחיר מציאה (לדעתי..) 1.5K.. המכשיר במצב טוב מאוד, אני מכיר את בעליו העכשוויים. המחשב הולך לשמש בעבודה משרדית (תוכנו office למיניהם) ועבודה שותפת מול האינטרנט (חברות כלשהם..) יש לי עד סוף היום להחליט אם לרכוש את המחשב, אז בבקשה תשובות כמו שיותר מהירות.. מי שלא מכיר, זה המפרט: Intel CoreDuo Processor T2250 1.73 GHZ 1024MB(2X512) 80GB 15" 1024X768 Intel Graphics Media Accelerator 950 המחשב מגיע עם vista מקורי, אבל כניראה שהחליף אותו לXP (אין בעיה להתקין עליו גירסאת retail נכון?) תודה מראש Install
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אני צריך מחשב טוב שיריץ לי משחקים לכמה שנים טובות , הבעיה היא שאני קצת קצר במזומנים אז תנסו לחסוך במקומות מסויימים ... אני לא צריך מסך, רמקולים, מקלדת+עכבר אם זה משנה משהו . אני צריך כרטיס קול שתומך ברמקולים 5.1. תודה מראש על העזרה
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב שולחני עבור אינטרנט, אופיס ומשחקי אסטרטגיה. תקציב 2100 ש"ח יש ברשותי מסך רחב 22 אינץ. לא מבצע OC. חשוב שהמחשב יהיה שקט. לא קריטי הרצת משחקים ברזולוציה מקסימאלית. מה דעתכם על המפרט הבא: האם הספק חזק מספיק? האם נדרש להוסיף קירור למעבד? במידה וכן, איזה? (סכום נמוך ככל שניתן) מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤359 לוח אם: ASUS P5KPL-CM ¤274 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4670 512MB DDR3 - RETAIL ¤459 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤241 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤124 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ¤117 מארז: ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS …
-
- 7 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה אז אני מקווה שאני הולך לפי הכללים. אני צריך מחשב חדש שמשלב עבודה משרדית ומשחקים, בעבודה משרדית אני מדבר בקטנה על תוכנות כמו אופיס וכאלה... מחשב שיענה על צרכים של סטודנט באוניברסיטה. מבחינת משחקים אני רוצה שהוא יריץ בצורה חלקה וטובה את כל המשחקים החדשים שיש היום ויוכל לעמוד בזה לאורך שנתיים בערך. יש לי מסף של MAG בגודל 17 אינץ' ככה שאני צריך רק את המחשב עצמו. אודה לכם אם תמליצו לי על חנות טובה וזולה באזור המרכז (עדיף פ"ת או כפר סבא) שבא אוכל לרכוש את כל החלקים האלה ולשלם על הרכבתם. בתודה מראש. אלון
-
- 9 תגובות
- 759 צפיות
-
-
לא לחרוג בבקשה, איך המפרט הזה ? אני יודע שהספק ג'נרי... מה אתם אומרים יחזיק ? זה אמור ליהיות מחשב למשחקים .
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
חבר מעוניין לקנות את המחשב EZ-DECK QUAD אך עם מעט שינויים, כ. מסך GIGABYTE 8800GT הארדיסק WD 500GB SATA II האם כדאי? והאם אפשרי להכניס פנימה את המאוורר BIG TYPHOON VX? מה ההבדלים בין לוחות האם הבאים: GIGABYTE P35-DS3L ו-GIGABYTE GA-P35C-S3 ומה מביניהם מומלץ? תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ב6500 שקל שמתאים למשחקים כבדים בעיקר, הורדת וסרטים. אני צריך מפרט שיכלול בעצם הכל חוץ ממסך.. לוח אם, מעבד, זיכרון , כרטיס מסך, ספק, כונן קשיח, צורב DVD, מארז, וכרטיס קול כאופציה. תודה לכל המשיבים.. נ.ב. אני צריך גם כרטיס רשת אלחוטי...
-
- 10 תגובות
- 759 צפיות
-
-
הנה המחשב: intel pentium 4 ht 2433 mhz מעבד: msi 865pe neo 2 -s (5 pci/1 agp/4 dimm/audio לוח אם: 512 mb (ddr sdram) זיכרון: geforce fx 5500 256mb 128bit tv-out dvi כרטיס מסך: benq g744 17 מסף שטוח: כרטיס קול מובנה על הלוח אם. קונן תקליטורים קונן דיסקים קונן צורב די וי די של סמסונג הארד דיסק 40 ג'יגה עכבר+מקלדת אלחוטיים 2 רמקולים +סאב מעץ ספק כוח 400 ואט מארז אם 2 מאווררים ואולטרה כחולה. מערכת הפעלה וינדוס אקס פי הום אדישין מקורית. כמה הוא שווה המחשב שלי???
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אחים שלי אני צריך דעה על המפרט הזה מעבד : ינטל פנטיום 4 דבל כור 3.2 G לוח אם : ינטל BLACK CREEK כרטיס מסך : POWER COLOR X850 זיכרון : DDR2- KINGSTON 2550 MB דיסק קשיח :SATA 2 -250G כריס קול : כייטיב 7.1 צורב DVD : פיוניר כונן DVD : פיוניר מסך LG 19 :LCD מארז : ATX
-
- 7 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק לעזרתכם לחברה שלי יש מחשב - פנטיום 4 3.0GHz עם 512 מגה זכרון וכרטיס מסך 5200FX באופן רגיל המחשב לא היה זקוק לשדרוג, היא בעיקר משתמשת ביישומים משרדיים ובאינטרנט, אבל הבעיה היא שהמחשב חלש מדי למשחקים שהיא כן משחקת בהם - sims 2 למשל... אבל בעיקר במחשק CIVILIZATION 4... ששם המשחק לא רץ חלק - כשזזים במפה זה די איטי, וכשהמפה במשחק מתגלה במלואה המשחק מאט מאוד. מה אתם מציעים - שדרוג של הזכרון בחצי ג'יגה נוספים, או שדרוג של הכרטיס מסך (אם כן איזה כרטיס יספיק - זה המקסימום שהיא משחקת בו... לא FPS). אני לא סגור על אם יש לה מקום להוסיף זכרון, ולכן, במידה ואין לה מקום והשדרוג האפשרי היחידי יהיה כרטיס המסך - האם זה יפתור לדעתכם את הבעיה? אני מדגיש - אני מעוניין לש…
-
- 12 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היום יש: מעבד: פנטיום 4 GHz 1.80 לוח אם: Asus P4S800D כרטיס מסך: GeForce FX 5200 זיכרון 1GB DDR כרטיסי קול ורשת onboard עד עכשיו המחשב סוחב בלי בעיות בעדיפות ראשונה לשידרוג זה המעבד (יש לי אותו כבר 4 שנים FFS) בעדיפות שנייה הכרטיס מסך חשבתי גם לשדרג לDDR2, ולוח אם, אבל זה בעדיפות נמוכה. תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לשחק קצת במט"ח, כרגע עדיין בדמו או על כסף קטן, אבל הולך לי לא רע ויכול להיות שאתמקצע בענין. הנוגע לכאן הוא שהמחשב שלי חורק תחת העומס, וחשבתי על קניית מחשב נוסף שישמש אותי רק למסחר. אין לי תקציב כי אין לי ידע בדרישות המינימליות. נתחיל בכך שהמערכת חייבת להכיל יציאת לשני מסכים ברזולוציות גבוהות, (צריך הרבה שטח מסך). המערכת חייבת להשיג פינגים נמוכים, (שמעתי משהו על כרטיס רשת שיכול להאיץ את התעבורה של התוכנה שאני מעונין). עכבר מדוייק ומהיר 0 קריסות, (כל קריסה יכולה להפסיד מאות דולרים במיידי) שקט, ( הוא פתוח כל הלילה לידי) מהירות עיבוד נתונים מספריים, (כרגע יש לי D930 ואני רואה שיש מקום לשפר עוד) נ.ב. אני חובב מחשבים וחומרה, כך שעל תענוג של להיות בעל Q6600 שוה לי…
-
- 7 תגובות
- 759 צפיות
-