עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Vendjo,

שלום לכולם * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים בעיקר עם הגדרות מקסימליות וגם כמוון שימוש יומיומי כמו גלישה באינטרנט וצפיית סרטים * גודל המסך? רצוי 15.6 * משקל רצוי? לא כל כך משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש זמן סוללה ארוך מכיוון שהשימוש יהיה בעיקר משחקים כבדים לאורך שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שיהיו HDMI ו-DVI * בלוטות? צריך בלוטות ו-WiFi * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500Gb * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עוד כמה דברים : כמו שכתבתי מ…

• 3 תגובות
    • 900 צפיות
  2. שלום לכולם אני כבר 9.5 שנים עובד על מחשב מסוג פנטיום 3 450 עם 384 מ"ב זיכרון. לאחרונה התגלו כשלים שעל הקבלים בלוח האם, והמחשב גוסס (איטיות מחרידה, קריסות מערכת וכ'). על כן, החלטתי להחליפו. כמו שאתם כבר מבינים לפי סוג המחשב הנוכחי, הדרישות שלי מעטות והם מסתכמות בגלישה באינטרנט, עבודה עם יישומי אופיס, שירים, סרטים ופוטושופ. המחשב צריך לשמש אותי לפחות ל- 7-10 שנים הבאות כמו הנוכחי. הדרישות: זכרון של חברה מוכרת בלבד (קינגסטון יתקבל בברכה). את מהירות הזיכרון, נפח פיזי, וסוג חיבור אני משאיר לכם. מעבד כפול ליבה של אינטל בלבד ולא של AMD. לוח אם של חברה מוכרת (ג'יגבייט, אסוס, אינטל וכ'), לא איכפת לי שהכרטיס מסך יהיה מובנה על הלוח. ספק כוח- האם להישאר עם הספק הגנרי שמגיע עם המארז, …

• 3 תגובות
    • 572 צפיות
  3. Started by ofirpo,

שלום רב החלטתי שאני הולך על לוח אם מדגם אינטל I3 ... אך מכיוון שכך החלטתי ...אני מעוניין שבמסגרת זו כל הרכיבים על הלוח יהיו מהזן המשובח ביותר שמתאימים כמובן ללוח ולא כאלו שלא יתרמו לי דבר כי הלוח לא יתמוך בהם אנא עזרו לי להרכיב מפרט איכותי ...ורק לאחר מכן יש להסתכל על המחיר שהבסיס יהיה I3 שימושי אופיס / משחקים מעט / גלישה וכד' משתמש רגיל אני חושב ולא מקצוען או קיצוני באהבתו לנישה מסוימת ללא מסך או ציוד הקפי ....יש ברשותי מסך 22 פשוט לא מתכנן ולא מבין בOC רוצה מחשה טוב / שקט / ברמה .....שישרת אותי למשך 3-4 השנים הבאות בבטחה.. המלצה על חנות גם תבורך חג שמח חברים[br]פורסם בתאריך: 11.09.2010 בשעה 00:32:00 כמובן שהתכוונתי מעבד I3 אקח מה שתמליצו לי כעסקה הטובה ביותר והמ…

• 3 תגובות
    • 580 צפיות
  4. Started by arkadi_s,

המחשב נקנה לפני כמעט 3 שנים , אם זה חשוב הוא לא עבר שום תקלה או תיקון עבר ניקויים עקביים ושמירה. מעבד : i5 2.66 ghz 8mb לוח אם : Gigabyte GA P55 UDR3 זיכרון : G.SKILL 2X2 GB DDR3 1600MHZ כ. מסך : Sapphire HD 4870 512 MB GDDR5 כ. קשיח - Western Digital 500 GB 12MB SATAII צורב : SANSUNG SH-S22B DVD ספק כוח: Seasonic 500W BRONZE S מארז: קולר מאסטר CM 690 BLACK NO PSU תודה...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לא הבנתי אבל רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? משהו כזה1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Back ops , GTA IV , Assasian's creed 3 , Crysis וכל החדשים שעומדים לצאת ושכבר יצאו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  6. שלום לכם, אני מחפש מחשב נייד, לעבודה עם תוכנות אוטוקאד ורוית. הבנתי שכדאי מעבד I5 ו4GB זכרון. חשוב שיהיה קל, בין 2 ל2.5 ק"ג. מוכן להוסיף 1000 ש"ח בשביל זה. אם כדאי להשקיע ב'עסקי' מבחינת עמידות, אני מעוניין, כמובן שתלוי במחיר שצריך להוסיף. תודה רבה.

7. Started by Lith,

שלום, אני חושב על קניית מחשב נייד בסביבות ה 5000 שח, מעוניין במעבד חזק ו4GB זיכרון, כרטיס מסך טוב\סביר לפחות 320 GB מקום, אין חשיבות למשקל, גודל מסך או זמן סוללה.. אני לא מבין הרבה בניידים אבל ממה שהבנתי אני מעונין במעבד T6600 או T6400 ובכרטיס כמו 9600M GT, היעוד העיקרי של הנייד יהיה עבודה בגרפיקה, בתוכנות כמו PHOTOSHOP 3DMAX וZBRUSH, אני יודע שבשביל גרפיקה עדיף כ.מסך QUADRO אבל אין לי תקציב לכ.מסך כזה, אני כרגע בצבא ומעונין ללמוד גרפיקה בזמני הפנוי שם. מישהו יכול להמליץ לי על מחשב שיתאים לי? רציתי גם לשאול מה ההבדל בין מעבדים מהסידרה T ל P? והאם צפויה יציאה של חומרה חדשה בזמן הקרוב ששווה לחכות לה או אולי בכלל שווה לקנות מחול? תודה רבה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  8. Started by zik125,

שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב למשחקים בתקציב 6K למשחקים ומולטימדיה להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤913 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP ¤1038 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31210 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤502 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1201 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 8-8-8-21 Trident ¤476 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL8D-4GBTD כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce GTX 285 1024MB DDR3 PCIe ¤1816 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9GV001 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤129 כמות…

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  9. Started by KusHniR,

טוב זה הוא ההודעה הראשונה שלי והדיון הראשון שלי (1+1= הוא חדש) אני אישית התחלתי להתעניין בחומרה דרך גיימר אבל זה לא אמור לשנות ........ הסתכלתי היום במפרטים ממולצים וראיתי במחיר של 5,000 ש"ח שמים מעבד יחסית חלש (AMD2500+) כרטיס מסך בסדר (G5900XT) שבמחיר כזה אפשר לבנות מפרט טוב בכמה רמות לדוגמא: AMD ATHLON 64 3000+ BOX ALBATRON K8X800 Pro WD 80GB 7200RPM 8M SATA Samsung 512MB DDR 400 Original Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB Bulk Toshiba 16x48 SD-1802 OEM ASUS 52X24X52 RW RETAIL Mitsumi floppy 1.44 A-top Armor Gaming Case 400W Silver (מארז יקר יחסית שהוא יפה ומקורר היטב) המחיר הכולל 5,366 והוא כולל בתוכו מארז יפה (שאפשר לקנות מארז ב 200 ש"ח ולא ב450 ש"ח) כונן DVD (שא…

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  10. המחשב מיועד בעיקר לגלישה והורדות (אימיול) שמיעת מוזיקה, תוכנות לעריכת סאונד וצפייה בסרטים תוכנות גרפיות ברמה בסיסית (פוטושופ וכאלה, אולי גם קצת מאיה) משחקים (לא כבדים מידי) תוכנות אופיס 3G זיכרון לפחות 300GB HD לפחות צורב DVD כרטיס קול הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב הנתון ללא ציוד היקפי 2500 ש"ח + תודה מראש

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  11. אני משתמש באינטרנט בעיקר ותוכנות אני רוצה שיהיה אפשר לשחק בלי תקיעות ושהכל יזרום אני לא איזה גיימר מטורף לא צריך ספק יש לי

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  12. Started by bigrn,

בניתי מפרט לצורכי מולטימדיה (סרטי HD והרבה מוזיקה), עבודה משרדית וטיפה גיימינג בדגש על זריזות בתקציב של ~3500 (חריגה קלה) כמה פרטים נוספים: - לא מעוניין באוברקלוק - ביחד עם המחשב אני מתכנן לקנות DELL U2713HM כך שמדובר על רזולוציה גבוהה 2560X1440 - כרטיס מסך אני מתכוון להעביר מהמחשב הישן Geforce GTS250 . חלש, אבל בגלל שכרגע אני לא מריץ משחקים אני מעדיף לחכות עם זה ולשדרג בעתיד לפי הצורך - מבחינת שקט, מעדיף שיהיה שקט אבל לא קריטי. העיקר שלא יהיה טרקטור - אין לי צורך בהרבה מקום במחשב לכן העדפתי להתמקד בSSD גדול שייתן לי מענה מהיר לרוב העבודה היום-יומית מה דעתכם? מה הייתם משנים/מוסיפים/מורידים? *קובץ המפרט מצורף

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - אין לי מושג מה המחירים היום, כמה זה מצריך לדעתכם? האם 5000 ש"ח יספיקו? אם מומלץ להשקיע יותר, אשקיע יותר אם לדעתכם זה כדאי. 2. שימוש: תוכנות adobe creative suite, ותוכנות autodesk (כמו autocad ו revit) צריכות לפעול במקביל על מסכים שונים, עם קבצים גדולים. חשוב מאוד שהכל ירוץ מהר מהר מהר. 3. ללא ציוד הקפי. ללא מסך. 4. מניח שצריך כונן SSD אחד למערכת וכונן SSD נוסף לנתונים שצריך להיות יותר מTB אחד. האם כדאי לקנות כזה היום או להמתין ולשים HDD בינתיים? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. ללא תוכנות ללא מערכת הפעלה …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום לכולם, חבר שלי בעבודה רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותו כמחשב ביתי (פלוס היכולת לנייד אותו בתוך הבית, ואולי קצת החוצה) דברים שחשובים לו: זיכרון 3-4 GB הארד דיסק גדול - 320 ומעלה. תקציב - 5000 - 6000 שקל. הוא ראה באינטרנט 2 דגמים שהדליקו אותו: MSI GX600 Extreme - מחשב ה"משחקים" עם כפתור ה turbo. HP DV9940EJ - מגיע עם מסך 17". אשמח להצעות נוספות, או תגובות על הדגמים ששמתי פה. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 814 צפיות
  15. Started by guylederer0,

שלום אני רוצה להביא לאחותי מחשב חדש ... השימוש שלה הוא אינטרנט מוזיקה ואולי טיפה סירטונים לא משו רציני ... מסך יבוא בהמשך כנראה מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪311 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ₪358 זיכרון: [..] G.SKILL 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪218 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪297 מקלדת: [..] LOGITECH ULTRA FLAT KEYBOARD - USB ₪113 עכבר: [..] MICROSOFT COMPACT OPTICAL MOUSE 3000 USB : U81-00008 ₪56 ספק כוח: [..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪271 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ₪117 דיסק קשיח: [..] …

16. Started by ew89,

היי כמה שווה המחשב הזה? Intel Q9550 Gigabyte GA-EP43-DS3 4GB Radeon HD4890 500GB Seasonic 650W Cooler Master 690 תודה מראש

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  17. Started by amir77a,

מגוון ניידים מגיעים עם כונן קשיח רגיל משולב ב-SSD של 24 ג'יגה. האם מע' ההפעלה עובדת מה-SSD? האם הדיסק מתנהג כמו SSD "רגיל"? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום! אשמח לעזרה כי אני כבר שבועיים מנסה לבחור ומסתובב בין אלפי חנויות בלי התקדמות... *מטרות המחשב: לימודי הנדסה-מטלאב,סולידוורקס,תקלוט-TRAKTOR * גודל המסך: רצוי 14. אם המצב קשה אפשר להתפשר על 13.3. רצוי מסך מט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא רלוונטי * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא רלוונטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה …

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by kokolada,

בניתי מפרט למשחקים סרטים ושימוש כללי (אינטרנט,מסמכים וכד') נראה לי טוב מה דעתכם? מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤886 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤512 מארז: THERMALTAKE WING RS 101 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤222 קירור למארז: Arctic Cooling 12L 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤35 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤231 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBNQ כמות: 1 - מחיר: ¤259 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤254 כרטיס מסך: Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ¤863 כונן אופטי: LG GH22LP DVD-…

20. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתחבר לטלויזיה ב HDMI על מנת לראות סרטים וסדרות, ומעט גלישה באינרנט. לא יהיה עליו גיימינג או כל עבודה כבדה אחרת. תקציב 1500-2000. מה הייתם ממליצים ? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7500ש'ח..חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משחקים, בעיקר-COD, BF4, DIVISION 2 וכו'. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?ללא אורות, ואין הגבלה פיזית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס לא מאוקטב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי TMS (רכשתי מהם בעבר עם חוויה דיי טובה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפ…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי, אני מתחיל ללמוד עכשיו עיצוב בתלת מימד בתוכנות CINEMA4D ובלנדר - מעוניין לרכוש מחשב שיתן לי מענה בשנים הקרובות - יש כבר כרטיס מסך ככה שלא צריך להכניס לשקלול (NVIDIA RTX 3080TI או 3090) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, עדיף לא לחרוג - אלא אם זה ממש מאסט ועדיף בלא יותר מ 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי ותלת מימד - סינמה4די, בלנדר אפטר אפקטס ותוכנות ADOBE למיניהן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לכולם יש לי לפטופ של סוני עם ויסטה ויש לו דיסק קשיח של 300Gb שמחולק לשני מחיצות. מחיצה אחת מוגדרת כ EISA Configuration בנפח של 11GB ומחיצה שניה משמשת כ :C במחיצה המוגדרת כ EISA Configuration יש את כל תוכניות ההתקנה והדרייברים ואני רוצה להכנס לתוכה. הכיצד?????? נ.ב. איך אני נכנס למחשב (ויסטה) כ administrator תודה

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  24. שלום לכל חברי האתר והפורום. אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ומעיון במדור המפרטים המומלצים ומקריאה כאן בפורום, לא הצלחתי להתכוונן למפרט הנדרש ועל כן הייתי מבקש להסתייע בנסיונכם והמלצותיכם. אז הנה האפיון והמעטפת הנדרשים: 1.התקציב המיועד הוא 3500 ש'ח עם אפשרות לחריגה של עד 10%. אל תחושו מבוכה אם החריגה תהיה כלפי מטה... 2. המחשב מיועד לשימוש כללי, עם דגש על משחקים בינוניים עד כבדים וכן צפייה בתכני HD מהאינטרנט וכן ממדיות שונות. על כן, נדרש גם כונן בלוריי לצורך העניין. מידי פעם צפויות גם עבודות פוטושופ, אך לא כשימוש עיקרי. שימוש עיקרי נוסף הוא מחקר באינטרנט ולכן בהרבה מקרים ישנם מספר עשרות של דפים שפתוחים במקביל, העתקה מהם ומעבר בינהם. אין לי מושג על איזה רכיב זה אמור להשפיע, א…

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  25. Started by yoel12,

שלום, אשמח לדעת כיצד מפעילים את הטורבו במעבד i5 4210u והאם צריך להפעילו.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.