ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אני משתמש באינטרנט בעיקר ותוכנות אני רוצה שיהיה אפשר לשחק בלי תקיעות ושהכל יזרום אני לא איזה גיימר מטורף לא צריך ספק יש לי
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
בניתי מפרט לצורכי מולטימדיה (סרטי HD והרבה מוזיקה), עבודה משרדית וטיפה גיימינג בדגש על זריזות בתקציב של ~3500 (חריגה קלה) כמה פרטים נוספים: - לא מעוניין באוברקלוק - ביחד עם המחשב אני מתכנן לקנות DELL U2713HM כך שמדובר על רזולוציה גבוהה 2560X1440 - כרטיס מסך אני מתכוון להעביר מהמחשב הישן Geforce GTS250 . חלש, אבל בגלל שכרגע אני לא מריץ משחקים אני מעדיף לחכות עם זה ולשדרג בעתיד לפי הצורך - מבחינת שקט, מעדיף שיהיה שקט אבל לא קריטי. העיקר שלא יהיה טרקטור - אין לי צורך בהרבה מקום במחשב לכן העדפתי להתמקד בSSD גדול שייתן לי מענה מהיר לרוב העבודה היום-יומית מה דעתכם? מה הייתם משנים/מוסיפים/מורידים? *קובץ המפרט מצורף
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - אין לי מושג מה המחירים היום, כמה זה מצריך לדעתכם? האם 5000 ש"ח יספיקו? אם מומלץ להשקיע יותר, אשקיע יותר אם לדעתכם זה כדאי. 2. שימוש: תוכנות adobe creative suite, ותוכנות autodesk (כמו autocad ו revit) צריכות לפעול במקביל על מסכים שונים, עם קבצים גדולים. חשוב מאוד שהכל ירוץ מהר מהר מהר. 3. ללא ציוד הקפי. ללא מסך. 4. מניח שצריך כונן SSD אחד למערכת וכונן SSD נוסף לנתונים שצריך להיות יותר מTB אחד. האם כדאי לקנות כזה היום או להמתין ולשים HDD בינתיים? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. ללא תוכנות ללא מערכת הפעלה …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי בעבודה רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותו כמחשב ביתי (פלוס היכולת לנייד אותו בתוך הבית, ואולי קצת החוצה) דברים שחשובים לו: זיכרון 3-4 GB הארד דיסק גדול - 320 ומעלה. תקציב - 5000 - 6000 שקל. הוא ראה באינטרנט 2 דגמים שהדליקו אותו: MSI GX600 Extreme - מחשב ה"משחקים" עם כפתור ה turbo. HP DV9940EJ - מגיע עם מסך 17". אשמח להצעות נוספות, או תגובות על הדגמים ששמתי פה. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להביא לאחותי מחשב חדש ... השימוש שלה הוא אינטרנט מוזיקה ואולי טיפה סירטונים לא משו רציני ... מסך יבוא בהמשך כנראה מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪311 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-73PVM-S2H ₪358 זיכרון: [..] G.SKILL 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪218 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪119 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪297 מקלדת: [..] LOGITECH ULTRA FLAT KEYBOARD - USB ₪113 עכבר: [..] MICROSOFT COMPACT OPTICAL MOUSE 3000 USB : U81-00008 ₪56 ספק כוח: [..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪271 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ₪117 דיסק קשיח: [..] …
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
היי כמה שווה המחשב הזה? Intel Q9550 Gigabyte GA-EP43-DS3 4GB Radeon HD4890 500GB Seasonic 650W Cooler Master 690 תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
מגוון ניידים מגיעים עם כונן קשיח רגיל משולב ב-SSD של 24 ג'יגה. האם מע' ההפעלה עובדת מה-SSD? האם הדיסק מתנהג כמו SSD "רגיל"? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אשמח לעזרה כי אני כבר שבועיים מנסה לבחור ומסתובב בין אלפי חנויות בלי התקדמות... *מטרות המחשב: לימודי הנדסה-מטלאב,סולידוורקס,תקלוט-TRAKTOR * גודל המסך: רצוי 14. אם המצב קשה אפשר להתפשר על 13.3. רצוי מסך מט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא רלוונטי * Bluetooth? לא רלוונטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500G * כונן אופטי? לא רלוונטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה …
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי מפרט למשחקים סרטים ושימוש כללי (אינטרנט,מסמכים וכד') נראה לי טוב מה דעתכם? מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤886 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤512 מארז: THERMALTAKE WING RS 101 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤222 קירור למארז: Arctic Cooling 12L 120mm כמות: 1 - מחיר: ¤35 ספק כוח: FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤231 זיכרון: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL5-5-5-15 2GBNQ כמות: 1 - מחיר: ¤259 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤254 כרטיס מסך: Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ¤863 כונן אופטי: LG GH22LP DVD-…
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתחבר לטלויזיה ב HDMI על מנת לראות סרטים וסדרות, ומעט גלישה באינרנט. לא יהיה עליו גיימינג או כל עבודה כבדה אחרת. תקציב 1500-2000. מה הייתם ממליצים ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7500ש'ח..חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?משחקים, בעיקר-COD, BF4, DIVISION 2 וכו'. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?ללא אורות, ואין הגבלה פיזית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס לא מאוקטב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי TMS (רכשתי מהם בעבר עם חוויה דיי טובה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד עכשיו עיצוב בתלת מימד בתוכנות CINEMA4D ובלנדר - מעוניין לרכוש מחשב שיתן לי מענה בשנים הקרובות - יש כבר כרטיס מסך ככה שלא צריך להכניס לשקלול (NVIDIA RTX 3080TI או 3090) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, עדיף לא לחרוג - אלא אם זה ממש מאסט ועדיף בלא יותר מ 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי ותלת מימד - סינמה4די, בלנדר אפטר אפקטס ותוכנות ADOBE למיניהן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לפטופ של סוני עם ויסטה ויש לו דיסק קשיח של 300Gb שמחולק לשני מחיצות. מחיצה אחת מוגדרת כ EISA Configuration בנפח של 11GB ומחיצה שניה משמשת כ :C במחיצה המוגדרת כ EISA Configuration יש את כל תוכניות ההתקנה והדרייברים ואני רוצה להכנס לתוכה. הכיצד?????? נ.ב. איך אני נכנס למחשב (ויסטה) כ administrator תודה
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכל חברי האתר והפורום. אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ומעיון במדור המפרטים המומלצים ומקריאה כאן בפורום, לא הצלחתי להתכוונן למפרט הנדרש ועל כן הייתי מבקש להסתייע בנסיונכם והמלצותיכם. אז הנה האפיון והמעטפת הנדרשים: 1.התקציב המיועד הוא 3500 ש'ח עם אפשרות לחריגה של עד 10%. אל תחושו מבוכה אם החריגה תהיה כלפי מטה... 2. המחשב מיועד לשימוש כללי, עם דגש על משחקים בינוניים עד כבדים וכן צפייה בתכני HD מהאינטרנט וכן ממדיות שונות. על כן, נדרש גם כונן בלוריי לצורך העניין. מידי פעם צפויות גם עבודות פוטושופ, אך לא כשימוש עיקרי. שימוש עיקרי נוסף הוא מחקר באינטרנט ולכן בהרבה מקרים ישנם מספר עשרות של דפים שפתוחים במקביל, העתקה מהם ומעבר בינהם. אין לי מושג על איזה רכיב זה אמור להשפיע, א…
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום, אשמח לדעת כיצד מפעילים את הטורבו במעבד i5 4210u והאם צריך להפעילו.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד: זיכרון 4GB דיסק קשיח 500GB לא נדרש CD , DVD או צורב (או קורא טביעות אצבע וכדומה) כרטיס מסך עם יכולת להפעיל משחקים כגון fifa צפייה בסרטים וכדומה משקל עד 2 קילו מסך לא פחות מ 14 אינצ' (עדיף יותר) תודה
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
מעבד: AMD Barton 2500+ לוח אם: Epox 8RDA+ זיכרונות: Kingston 256MB * 2 דיסק קשיח: Westren Digital 80GB 8mb Cache כרטיס מסך: Tyan Tachyon G9700 Pro כולל דיוידי של LG וצורב 52x24x52 של TEAC מסך: CTX PR711 Trinitron מה דעתכם? המחשב שקניתי טוב?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב 1000 +200 שימושים מחשב לאחותי, שיהיה הכי טוב שאפשר בתקציב, אין לו ייעוד מסויים חוץ מאופיס, איסיקיו וכד'... באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? *מערכת הפעלה 32BIT שימושים מיוחדים לא ציוד היקפי מסך 17" (1024X1280) רמקולים של לוג'יטק 2.1 מצלמת מיקרופון של לוג'יטק ( USB) חומרה אופציונלית כונן אופטי - צורב (רק לא של LG) הרדיסק - מינימום 100GB אפשרויות רכישה שהמחיר יהיה כולל הרכבה! הערות נוספות אין!
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם! הגיע הזמן שלי להחליף את המחשב הישן ואני צריך את עזרתכם הצריכים שלי הם בעיקר לגרפיקה ואולי איזה מחשק או שתיים לא משהו רציני פוטושופ פרמייר וכו.. אני צריך מחשב שיכול להפעיל ברמה טובה מאוד רינדורים וכאלה מבחינת תקציב אין לי תקציב כמה שיעלה יעלה כמובן אני לא רוצה להגזים ברמות חשוב לי מאוד שיהיה הרבה זיכרון ראם כוננים קישחים נראה לי אני ישים 2 של 500 ג'יגה זה המפרט שאני חושב לעשות מה אומרים? לוח אם: asrock 990fx extreme4 מעבד: amd phenome ll sixcore 1100t זכרון פיזי: 12 גיגה כל חברה ddr3 כרטיס מסך: gigabyte gts 450 1gb ddr5 זכרון: seagate 1t 7200rpm sata3 ספק: 550 מה צריך להוסיף? להחליף או לשנות? תודה
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ו HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, World of Warcraft, Guild Wars 2, StaCraft, BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 3 תגובות
- 588 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם התקציב מנוצל כראוי והוא לא מבוזבז על רכיבים לא הכרחיים אז לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קל וחומר, אם אפשר לבנות מפרט פסיכי יותר בעוד 500 שקל אני אספוג את המכה, עד 7000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, אבל שיהיה טוב גם לתוכנות גרפיות וצפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Battlefield 3, COD, שיחזיק משחקים חדשים שעתידים לצאת... -מ…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray 1 925 925 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE כמות מחיר סה"כ H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 1 440 440 זכרונות DDR III 1333Mhz כמות מחיר סה"כ 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel 1 585 585 כרטיסי מסך Sapphire כמות מחיר סה"כ HD 5830 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 1220 1220 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 1 220 220 צורבים Samsung כמות מחיר סה"כ SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 1 120 120 מארזים Antec כמות מחיר סה"כ Three Hundred Midi Tower Gamer Black…
-
- 3 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! אני חייל בן 20, והחלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. אני ללא מחשב כבר יותר משנתיים, משתמש במחשבים חלופיים. אני מבקש את עזרתכם הגדולה, כי אני לא ממש מעודכן בשוק ובדברים החדשים (CORE I7 וכו') ובמחירים. אני פונה אליכם בבקשה לייעץ לי בבניית מפרט מחשב שיריץ לי כל דבר שקיים היום (משחקים). המחשב ייקנה מהחנות RSM שבכפר סבא, לכן חשוב שהמפרט יהיה מהחנות הזאת http://rsm.co.il עיינתי במפרטים המומלצים שבאתר והגעתי פחות או יותר למפרט הבא: *** שכחתי לציין ספק כוח אין לי צורך באחד יש לי ספק Enermax Noisetaker 420W, אני מאמין שהוא יחזיק את המחשב הזה. *** מה דעתכם? יש לי כמה שאלות לגבי המפרט הזה. - לפי מה שהבנתי, הלוח אם הזה כולל כרטיס מסך מובנה. אין לוח אם דומה…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מחשב חדש שיוזמן בSKYPC המחשב הוא לשימוש ביתי . במחשב תופעל תוכנה SOLID WORKS ותוכנות דומות. ללא מסך. המחשב צריך לכלול עכבר מקלדת צורב די וי די. תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 489 צפיות
-
-
הייתי אצל מרדנית והראתי להם את המפרט הזה מ-KSP המפרט של MARDANIT מארז כמו שרציתי לא היה להם וגם מאווררים אז זו ההצעה שקיבלתי: יש לי כמה שאלות: 1. האם הלוח שהם נתנו לי זה אותו הדבר כמו של KSP?(אני יודע שהם נתנו לי את הDS3, אבל אני רוצה לדעת אם זה אותו דגם כי כתוב 775בהצעה של KSP) 2. תסתכלו על ההצעה של מרדנית ותראו שהם הציעו לי 2 סוגים של מאווררים שהם אומרים שהם קירור גז, השאלה שלי היא כזאת: האם המאווררים THEMALTAKE GOLDEN ORB II ו-SCYTHE NINJA PLUS טובים יותר מ-BLUE ORB II SILENT 149MM ואם כן אז איזה מהם לקחת?
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-