ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אמא שלי עכשיו בקטע שלכל המרצים שהיא מכירה יש לפטופ אז גם היא צריכה אחד. אני ממש לא מבין בזה הרבה..! אז אם מישהו יכול לתת לי ממש את הלינק לקניה שלו מאיזה אתר זה יהיה נחמד... בכל מקרה כל מה שהיא צריכה שם זה וורד פאוור פוינט וכדומה אבל שיעבוד בצורה חלקה הוא גם צריך ליהיות קל יחסית ומעוצב.. וזול יחסית! תודה מראש!!!
-
- 3 תגובות
- 843 צפיות
-
-
Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל ABIT AL8 (945P) s775, Dual DDR2, GBL, FSB1066, F.WIRE זכרונות DDR II 667 512MB TwinMOS דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB SATA II מארזים HEC Compucase CI-6A21 Beige and Blue (No PSU CREATIVE SBS 390, 2.1 מחשב זה עולה בksp 2450 ש"ח האם החלקים מתאימים כמערכת? התקציב שלנו 3000 ש"ח אם יש המלצות אחרות תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, אני מחפש המלצה למפרט מחשב עד 5000 ש"ח כולל מסך אך לא כולל ציוד הקפי, צורב והארד דיסק. לא מתכוון לעשות OC. מתכנן לקנות ב KSP, אז אם אפשר להתחשב בחלקים שיש להם אני מאוד אשמח ! תודה רבה לכולם !
-
- 3 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום. אני צריך המלצה למעבד, לוח, זכרון וכרטיס מסך לסכום של עד 2700-3000 שקל.... אשמח לקבל שתי מפרטים של אינטל ו AMD... אם זה אינטל אז שיהיה DDR2... ואם זה AMD אז לא צריך בכלל זכרון והסכום הוא עד 2500... *אם הקירור שמגיע עם המעבד חלש יחסית אפשר להוסיף קירור נוסף למעבד.. המחשב הוא בעיקר לסרטוטים, CAD, אינטרנט מזויקה, סרטים וקצת מחשקים (אני מאמין X600PRO או 6200 או כל כרטיס בסגנון יספיק).. תודה מראש....
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום לכולם !!! זו פעם ראשונה שאני כותב בפורום. אני צריך בבקשה המלצה למפרט מחשב עד 3200 ש"ח המיועד לעבודה על תוכנות גרפיות דוגמת Photoshop, Illustrator וכו' תודה ושבת שלום !!
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום, בבקשה תמליצו לי על מפרט מתאים, למחשב לשימוש ביתי של אינטרנט וסרטים, עד 3000 ש"ח שיהיה מספיק חזק לתמוך בשימוש יחסית אינטנסיבי. (הרבה דברים פתוחים על המחשב בו זמנית). השאלון ממולא: 1. תקציב מקסימלי 3K ש"ח, מעדיף לחסוך. (מחשב בלבד, מסך יש לי ואני לא חושב להחליף). 2. שימוש המחשב - עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וקצת צפיה בסרטים. אך לשימוש די אינטנסיבי. אני עובד עם הרבה טאבים פתוחים תמיד, לפעמים זה מעיק על מחשבים.. 3. ציוד הקפי - כולל מקלדת. 4. לא צריך לכלול - מסך, רמקולים, עכבר. 5. השקט- 6-8 בסולם החשיבות 6. אוברקלוק - לא מתוכנן 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס. 8. אין העדפה לחנות ספציפית. איזור המרכז. 9. מתכנן לק…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני צריך להרכיב מפרט לחבר...אין תקציב אבל הוא יודע מה הוא בערך רוצה . אבל יש לו כמה בעיות הוא לא יודע איזה לוח אם לקחת או קירור אז אם תוכלו להרכיב מפרט שמבוסס על המרכיבים הבאים: טוב אז זה המיפרט... המפרט הוא בעיקר למשחקים דיסק קשיח 60 ג'יגה. כרטיס מסך ראדון 9800 פרו 128 מגה בייט. כרטיס קול לא חשוב לו.... מעבד AMD 2.8 (הוא א יודע אם כדאי להשקיע בתמיכה ל64 BIT אזהממ...אתם תחליטו) ו256 זיכרון פנימי (יש לו עוד סטיק אחד אז יהיה לו 512).
-
- 3 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה להרכיב מחשב עד 5000 בעיקר לוירטואליזציה (vmware, כ-4 מכונות בו"ז) וקצת שימושים רגילים Cubase, Photoshop וכו. המחשב הנוכחי שלי מרעיש כמו טרקטור אז חשוב שיהיה שקט... מעבד - חשבתי על 3770 i7 (לא k, כי אני צריך VT-D) או 3820 זכרון - 16GB לפחות, ב-2 סלוטים של 8 כרטיס מסך - מספיק לי 512mb-1gb, אבל שיהיה DDR5 לוח אם - לא מבין בזה בכלל מחפש שיהיו הרבה חיבורי USB ותמיכה ב-VT-D SSD - צריך דיסק קשיח - מספיק 1tb צורב - עדיף שיתמוך ב-Lightscribe, אם מישהו עדיין מייצר כאלה מאווררים ומארז - שיעשו את העבודה מבחינת שקט תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך, אבל אם התקציב גבוה מדי לא להתאמץ לנצל ב) במ…
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך עזרה במפרט למחשב שמטרתו ציוד משרדי. התקציב לדעתי בין 6-8 וכולל: מחשב, מסך דק של 15, מדפסת ליזר מה אתם אומרים? תודה! עידו
-
- 3 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אהלן! ברשותי נטבוק מהסוג הנל שרכשתי לפני זמן מה מסלקום. הנטבוק מגיע עם 1GB זכרון פנימי, מה שלכאורה נראה קצת כבד על המערכת (לרוב 80% ומעלה בשימוש). האם שדרוג ל2GB יתן למחשב "מרחב נשימה" ויגרום לו לרוץ חלק יותר, או שעדיף כבר "להשקיע" ולשדרג ל4GB (כן, מודע למגבלה של ה32 ביט). נ.ב על המחשב מותקן win 7 starter. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים וחג שמח, אודה לעזרתכם עם שני מפרטים שונים, הראשון עבורי והשני עבור הוריי. 1. מפרט עבורי, בעיקר לעריכות (לייטרום, פוטושופ) ורצוי גם למשחקים (לא גיימר מטורף). תקציב - גג 5K₪, אין צורך במסך ויש SDD סמסונג 860evo (חדש באריזתו. לא הורכב היות והמחשב גסס בטרם עת). 2. מפרט עבורי הוריי, לשימוש ביתי ממוצע (אינטרנט, מסמכים, מעט מוזיקה). תקציב - 3K₪, אין צורך במסך. תודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אתם חושבים על הנייד הזה? http://starcomp.co.il/product_info.php?cPath=1_97&products_id=2657 מפרט מטורף יחסית למחיר... אבל קצת מפחיד :\ בעיקרון מבחינת מעבד אני מוכן לרדת עד ה7300, זיכרון כמובן 2GB ו 8600GT די חשובה לי הניידות והמשקל אז אני מעדיף מסכי 15" (אבל אני פתוח גם להצעות של 17") דבר נורא חשוב בנוסף הוא זמן הפעולה של הסוללה (מאחר והנייד ישמש אותי באוניברסיטה) בעיקרון אני מתלבט בין המחשב המטורף הזה של INFINITY אבל קצת מפחיד אותי מבחינת אחריות לבין DELL 1520 (האם אפשר להשיג בארץ סוללת 9CELL של הדגם הזה?) ובין הACER 5920G תודה רבה מראש לכל המגיבים.
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג בינוני תוכנות עריכה של אדובי ושרטוטי חשמל * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?17.3 ומה ההבדל בין מבריק למאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)3-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (e…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4.5 אלף ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו משחקים ועריכת סרטים (Pinnacle studio) להנאה. צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם לא יודע עדיין, קונה מסך בנפרד. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא צריך ציוד היקפי, רק מסך (בנפרד), עד 1300 שקל, גודל 17-21 אינץ' 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו…
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו, COD/Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Dell u2312hm -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צורב 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כבר דיסק קשיח …
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת אם המפרט מתאים למשחקים כבדים ולOC. יש לי כרטיס מסך 8800GT 512. לוח אם: MSI platinum P45 מעבד: E8500 זיכרון: mushkin 800MH 4GB כונן קשיח: Seagate 1TB 32 ספק כוח: EZCOOL 1050W PS-07
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שיתאים לשימושים של סטודנט - אינטרנט, אופיס, תכנות (ECLIPSE למשל), MATLAB וכו. חשוב שיהיה יחסית קל. אשמח להמלצות - אם אפשר לקנות מחשב טוב בתקציב נמוך יותר אז זה גם יהיה מצויין. תודה.
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
היי, מבקש המלצתכם האם כדאי ושווה את המחיר? 1. מארז טרמלטק V4 . 2. לוח אם גיגהבייט GA-H67A-USB3-B3 ATX . 3. ספק כוח גיגה בייט סופרב 460 וואט. 4. מעבד I5-2400. 5. זיכרון 4G קינגסטון 1333 מה"צ. 6. כונן DVDRW סמסונג. ההצעה אינה כוללת הרד דיסק !!! סה"כ 2200 ש"ח במזומן מה דעתכם ? תודה
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, מצ"ב מפרט מ- IQPC ב - 8.5K . המחשב אמור לשמש בעיקר למשחקים. לא מתכונן OC . אבקש לשמוע, מה הייתם משנים תוך שמירה על מסגרת התקציב הנ"ל ואם אפשר מ IQPC . מסך : SAMSUNG LCD 19" 931C 2ms DVI ¤ 1721 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1759 לוח אם : GIGABYTE GA-965P-S3 ¤ 685 כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 1884 זיכרון : TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤ 804 מארז : GIGABYTE POSEIDON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XA1CA ¤ 423 צורב DVD : SONY DVDRW AWG170AB2 x18 DUAL LAYER - BLACK - BULK ¤ 189 ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT …
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מעבד ו/או כרטיס מסך (בלבד) כדי לקבל מכסימום ביצועים של פריימים לשניה בפלייט סימולטור X של מיקרוסופט. אין לי מושג איפה צוואר הבקבוק במערכת שלי ולאיזה רכיבים אופטימליים ניתן לשדרג מבחינת תאימות למה שכבר קיים, אשמח לעזרה בנושא. המפרט הקיים: Proc: Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ M/B: ASUS P5K DELUXE WI-FI EDITION 2xHD: WD 160GB 7200RPM 16MB SATA RAID Graphics: ASUS GEFORECE 8800GTX 768MB Case: ANTEC P182 BLACK with an extra fan P/S: ENERMAX INFINITI 720W SLI Cooling: Thermaltake V1 Volcano CPU COOLER 4GB RAM: 2xCORSAIR XMS2-6400 800MHZ DDR2 2048MB DUAL CHANNEL 4-4-4-12 DHX תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום... אני צריך עזרה לחבר.. הוא מחפש מחשב... אני צריך 2 הצעות... הצעה ראשונה.. 4500 שקל... צריך מחשב שלם.. מסך מקלדת ועכבר... והצעה שניה.. אני צריך ב5 אלף שקל.. בלי מסך בלי מקלדת עכבר ובלי הארדיסק... ופרטים שיכללו גם ת'חנות(כמובן)... תודה מראש.. צ'יקו עריכה : המערכת של אייאמדי(כמובן)
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אהלן חברים, מבקש עזרה עם מפרט... יש לי באיזור ה 2500 לשילוש + כ.מסך + דיסק קשיח בעיקר לשיטוט ברשת, מוזיקה, סרטים ומשחקים... תודה...
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
עדיף 14", כי בבית יהיה מחובר למסך חיצוני, וכשלא בבית, אני רוצה להפחית במשקל. זמן סוללה ארוך גם יהיה נחמד. לא יודע אם זה המקום לשאול - אבל ניידים עם מעבדי Snapdragon, מהווים תחרות לאינטל ו-AMD?
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם. צריך את המלצת המומחים פה שמבינים בחומרת מחשבים העדכנית שיש כיום בשוק. אני רוצה לעזור לחבר שעבדתי איתו מעל 15 שנים, הוא יצא לפנסייה ורוצה מחשב חדש. הדרישות שלו יחסית פשוטות: המחשב הוא לא לגיימינג ולא לתוכנות עריכה כלשהן, אלא יותר לאינטרנט, צפיית סרטים איכותיים על מסך המחשב ב-4K, צפייה ביוטיוב, עבודה עם דפדפן, בקיצור לדעתי יותר עבודה פשוטה ומשרדית שכזאת. רק עוד דרישה שלו, שהמחשב יעבוד חלק בערך 5 שנים, ולא שנתיים או 3, הוא מעדיף להשקיעה יותר אם צריך העיקר שלפחות 5 שנים הוא לא יחשוב על החלפת או שדרוג המחשב כי דרישותיו לא ישתנו. כעיקרון אותי מעניין לדעת ממכם המומחים איזה מעבד מהעדכניים כיום, יותר יתאים לו לדרישות האלו, אם זה מאינטל או מ-AMD, והאם הוא צריך כרטיס מ…
-
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
- 3 followers
-
-
לפני מספר חודשים חשבתי לשדרג ו/או להחליף את המחשב שברשותי. בעקבות מעבר דירה ושיקולים נוספים דחיתי את הקניה. בעקבות השינויים האחרונים בתחום החומרה והעדכונים במחירי החלקים, התחלתי להתעניין שוב באפשרות לקנות מחשב. מקום העבודה שלי מאפשר לי לרכוש מחשב במחיר מוזל, ישירות מול הספק איתו אנחנו עובדים. היתרון הגדול הוא ההבדל המשמעותי במחיר, לעומת מחירי השוק. החיסרון הגדול הוא המלאי המוגבל יחסית של אותו ספק, שברוב המקרים פונה לקהל מיינסטרים ולא גיימרים. למרות זאת הצלחתי לבנות מפרט שאמור לענות על הצרכים שלי. Code Type Name Price Qty 10066 Mother Board INTEL DRAGON TAIL P35DPM L1G+FW 1333Mhz RAID 119.00 1 Remove 11631 Graphic Cards ZOTAC GEFORCE 8800GT 512MB GDDR3 D.DVI 256BIT 299.0…
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-