ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
הי לכולם אני עומד לקנות מחשב חדש ביום הולדת שלי ואני לא מבין כול כך במפרטים הא מישהו יכול לעזור לי למצוא אחד או לבנות ? יש מחשב אחד שראיתי ואני לא יודע אם הוא יהיה טוב לגיימינג או לא
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 - 3500 , לא יותר מזה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הארד דיסק לא חייב, עם זאת, אני מעוניין לרכוש כונן ssd 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שהסתכלתי הרבה בפורום ראיתי שבאמת מומלץ לקנות את הE480 עבור מחשב לימודים ונתקלתי ב3 דגמים ורציתי לדעת שאני לא מפספס הבדלים בינהם מחשב נייד Lenovo ThinkPad E480 20KN0061IV הוא הכי בסיסי ב2600 שקל ללא מערכת הפעלה ללא כלום Lenovo ThinkPad E480 20KN001QIV לנובו שעולה 3160 שנראה לי ההבדל היחידי שהוא בא עם מערכת הפעלה של וינדוס ואחרון מחשב נייד Lenovo ThinkPad E480 20KN004VIV לנובו שעולה 3800 שמגיע עם מעבד I7 במקום I5 אני כרגע מתכנן לקנות את ההכי זול רציתי לדעת אם אני מפספס עוד הבדלים בין הגרסאות ועד כמה קריטי זה עבור המחשב הזה מעבד I7 במקום I5 אני רק מציין המחשב מיועד ללימודים ולצפיה בסדרות וסרטים תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
טופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 4000 לא כולל כ.מ (עם כמ 6000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המטרה שלי היא גיימינג ב-1080P 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך כוננים/מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. ה…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i7 8700 3.2Ghz - GMR THANOS מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 8700 3.2Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 PLUS לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus PRIME B360M-K LGA1151v2, Intel B360, DDR4, PCI-E, VGA, DVI זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Red 16GB DDR4 2933MHz CL17 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX 1070 TURBO 8GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E כונני SSD: כונן קשיח Transcend SSD220S TS480GSSD220S 480GB SSD SATA III 1 כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות: On Board 10/100/1000 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 600W 80+ SS-600ET מארזים:…
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אודה לעזרתכם בהמלצה על מחשב נייד לפי הפרמטרים הבאים מחשב נייד, קל משקל, דקיק, וקטן, עם חומרה טובה שתחזיק לאורך זמן ותוכל להריץ ישומי אופיס ופוטושופ (חלונות מרובים בדפדפן) בלי לגמגם. השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד כ 7,000 ש"ח, רצוי לא לחרוג, אך במידת הצורך תתאפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכים משרדיים רגלים, (אינטרנט, אימיילים, אופיס, וגם פוטושופ, לא כל הזמן, אבל מעת לעת) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא רלוונטי - מחשב נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צור…
-
- 28 תגובות
- 5.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רוב השימוש שלי במחשב יהיה ללמידה וחלקו האחר למשחקים כמו Fallout 4 ו-Divinity original sin 2. בשיטוטי הרבים ברשת ראיתי מפרט תקציבי המבוסס על Rayzen 5 G2400: מעבד - AMD Ryzen 5 2400G לוח אם - MSI B350M-PRO-VH-Plus זיכרון מהיר - Ballistix Sport LT 8GB DDR4 2666Mhz דיסק קשיח - Western Digital 320GB HDD ספק כוח - Thermaltake Smart 430W מארז - Cooler Master MasterBox Lite 3.1 אשמח להמלצה על מסך 27, שינויים שיפורים ושידרוגים יתקבלו בברכה וגם הצעות מחיר. אין לי בעיה להרכיב לבד או לקנות חלק מהרכיבים בחול.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את ה-Hauwei Matebook X Pro בגרסת ה-i7 ורציתי לדעת אם יש דברים קריטיים שצריך לדעת כשקונים לפטופ מארצות הברית, או אולי אם מישהו מכיר בעיות שיכולות לצוץ במכשיר הזה? הדבר היחיד שאני מכיר זה שיש לו רק 2 PCIe Lanes ל-Thunderbolt 3 וגרסא איטית יותר של ה-MX150 (דגם 1D12) כמה קריטי העניין שלא מוכרים אותו בארץ לעניינים של תיקונים או בעיות שיצוצו? תהיה לי בעיה לחרוט על המקלדת שלו עברית בגלל זה? יש בכלל חברות שנותנות אחריות בארץ אם קניתי בארצות הברית? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, פתחתי לא מזמן אלופן הקלטות בבית, עד עכשיו היה לי מחשב פשטו מעבד i3. אבל המחשב התחיל לעשות לי בעיות, נהיה ממש איטי. אני עובד ומקליט בתוכנת קיובייס וגם מכין פלייבקים במידי בתוכנה. יש לי כ 4000 ש"ח. מה האפשרויות שלי? אפשר למצוא במחיר כזה מחשב שיעבוד טוב? תודה מראש לכל העונים!!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר שלי בנה לי מפרט קצת לא מבין בזה אני מבקש טיפים לשיפור עם אפשר .. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?:7500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?:משחקים . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?אולי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך, אם ההבדל בין שני hardwares נמוך אך ההבדל במחיר גבוהה אשמח אם יצויין. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרבה שעות רצוף. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, PUBG, Dark souls 3, skyrim +ENB, Mount And Blade 2 Bannerlord. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 30 תגובות
- 11k צפיות
-
-
היי. אני רוצה לקנות מחשב נייד בזמן הקרוב לצרכי תכנות וגיימינג בינוני. נתקלתי בדגם הבא באמזון: https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-7567-Laptop-i5-7300HQ/dp/B07DNS6R98?fst=as%3Aoff&pf_rd_i=16225007011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=a5d8fad2-8e00-4b03-9751-5d56b7f4eda9&pf_rd_r=QR0AJ1D86MMA0ED8JYQ4&pf_rd_s=mobile-hybrid-2&pf_rd_t=1201&qid=1535743937&refinements=p_n_condition-type%3A2224371011%2Cp_n_feature_twelve_browse-bin%3A9521908011%2Cp_n_feature_seven_browse-bin%3A3012495011%7C3012497011&rnid=3012494011&s=International%2BShipping%2BComputers&sr=8-6&ref=mp_s_a_1_6&th=1&psc=1 (מדובר על הדגם עם ה1…
-
- 1 תגובה
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח בעזרה במפרט מחשב . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בתוכן און ליין וכמו כן משחקים ברשת ומשחקים בסיסיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)- לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?- ברמה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכב…
-
- 26 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מנסה להרכיב מחשב לעריכה עם התוכנות Sketchup, Autocad , Lumion רמת מורכבות העבודה בתלת מימד - בינונית. תקציב בסביבות 5000 ש"ח (תלוי בכרטיס המסך) אני חשבתי על המפרט הזה: מעבד - Intel® Core™ i7-8700K Coffee Lake לוח אם - Asus PRIME H310M-K דיסק מערכת - Kingston A400 SA400S37/240G דיסק אחסון - Western Digital Blue WD10EZEX 1TB זיכרון - Kingston ValueRAM 16GB DDR4 2400MHz ספק כוח - Corsair CP-9020171 VS550 VS Series 550W כרטיס מסך אופציה 1 - Asus NVIDIA GeForce GTX 1050 PH-GTX1050-2G 2GB כרטיס מסך אופציה 2 - PNY NVIDIA Quadro P1000 DVI 4GB GDDR5 VCQP1000-PB
-
- 22 תגובות
- 6.6k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום חברים, אני מפרסם את המודעה הזאת לבקשתו של חבר. יש לו מחשב מלפני 6 שנים בערך והוא רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של 6K. העניין הוא שאחרי שהוא נתן לי את המפרט הנוכחי שלו אני לא בטוח שכדאי לו לרכוש מחשב חדש. אשמח לעצות ולעזרה שלכם בנושא. אני מביא לכם את המפרט הנוכחי ואת השאלון שלו. חשוב לציין שספק הכוח שמצויין כאן הוא לא בהכרח מה שיש לו. הוא אמור לבדוק זאת בהקדם האפשרי ואעדכן את הפוסט. על מנת לעזור בהתלבטות הוא היה רוצה לקבל המלצה למפרט חדש ללא קשר להאם כדאי לשדרג. המפרט הנוכחי: אינטל מעבד Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray ASUS לוח אם P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרו…
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
ברשותי 2 מחשבים, עם מעבד Core i7-4770 בעל תושבת LGA1150 וזיכרונות DDR3 בתדר 1,600 MHz, שביניהם אני מעביר את דיסק מערכת ההפעלה ואת הדיסקים האחרים, לפי הצורך. עם המחשב שאתו אני עובד, אני עורך בשלב זה ווידיאו HD (2K) (בנוסף לגלישה באינטרנט). בשני המחשבים לוח האם עושה בעיות ויש צורך להחליפו. בנוסף, יש תוכנה מסוימת ודרייברים מסוימים שאיני יכול להתקין, כך שעלי לעשות התקנה חדשה של Windows 10 64bit . מחשב אחד הפסיק לעבוד לחלוטין, איני יודע אם זה ספק המתח, או לוח האם, או המעבד - וזה לא משנה לי, כי ממילא עליי לשדרג את המחשב. כרגע התקציב שלי מוגבל, בעוד כחודשיים עד שלושה התקציב שלי לא יהיה מוגבל כלל. גם המעבר מ- HD ל- 4K יהיה רק בעוד כמה חודשים. לכן חשבתי לבצע את השדרוג בשני שלב…
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
לאחר קריאה בפורום אני מתלבט בין DELL VOSTRO 5471 ללנובו E480. אני מתחיל לימודים באמצע אוקטובר (סטודנט) ורצית לשאול האם צפויים לצאת דגמים חדשים ולחכות עוד קצת או לקנות כבר עכשיו? ושאלה נוספת לגבי ה-VOSTRO: יש אפשרות להוסיף כרטיס מסך AMD Radeon 530, עד כמה שדרוג זה משמעותי? תודה
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
היי חברים, אני עובר דירה למטרת לימודים והגיע הזמן להתחדש במחשב נייד שישמש אותי לתואר וליומיום. יש לי אופציה לקנות בארה"ב ולהביא לארץ, רציתי לדעת אם זה באמת משתלם על פני קנייה פה. שמתי עין על הלנובו יוגה 730 אשמח לדעת מה דעתכם - איך הוא ועד כמה מתאים לצרכים שלי: https://www.amazon.com/Lenovo-Touch-Screen-Convertible-Quad-Core-Fingerprint/dp/B07GFCM7HH/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1535652735&sr=1-4&keywords=lenovo+yoga&refinements=p_n_size_browse-bin%3A3545275011%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A2289792011|2289793011%2Cp_n_feature_five_browse-bin%3A13580790011|13580791011|7817224011%2Cp_36%3A-90000 …
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים ולכן מעוניין לרכוש מחשב חלקי, קרי, רק את החלקים הבאים: 1. מעבד (העדפה אישית לאינטל) 2. קירור למעבד 3. לוח אם 4. זיכרונות (16GB) 5. HD SSD 240GB 6. מארז 7. ספק חשמל (אין צורך בכרטיס מסך ובשאר הרכיבים) שימושים עיקריים 1. עבודה (הרצת מכונות וירטואליות לעיתים - לא יותר מ- 3 מקסימום) 2. משחקים 3. מוסיקה (לא דברים מאוד כבדים, בעיקר Cubase עם VSTים) 4. פוטושופ אשמח לכל עיצה ועזרה!!
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 1000$ , עדיפות לפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות , שימוש כללי, תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא באופן חריג 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציי…
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
לנובו 730 13'' מארה''ב יקנה דרך אמזון לכתובת בארהב ויגיע לארץ עם חבר כדאי? מה לגבי אחריות בארץ ? זה המחשב : Lenovo Yoga 730 13 - 13.3" Touch FHD - i5-8250u - 8GB - 256GB SSD - Platinum תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני אשמח לעזרה בהערכה של היכולות והעלות של המחשב- מחשב נייד HP - סדרת ProBook 450 G5 Notebook זה ה BASE MODEL בהתאמה אישית - 3 שאלות: 5000 שח שווי הגיוני? הכרטיס מסך- זה? :https://ark.intel.com/products/122589/Intel-Core-i7-8550U-Processor-8M-Cache-up-to-4_00-GHz 3) כן טוב לפוטושופ וסקאצ'אפ ואוטוקאד או לא? תודה רבה .... המפרט שיש לי עליו מצוין מטה... אין לו דגם ספציפי כאמור, מחשב שדומה לו מאוד (?) במפרט בקישור הבא : https://www.ebay.com.au/itm/401588659970 BU IDS DSC 2GB i7-8550U 450 G5 HDD 500GB 7200…
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 ש"ח, עדיף בלי חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות , תכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר …
-
- 45 תגובות
- 16.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בייתי סטנדרטי + עריכה גריפת ( פוטשופ , אילוסטרייטור ...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך מערכת הפעלה - אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצ…
-
- 22 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, היום מחובר לטלוויזיה בחדר שינה NUC דור 7 עם I3 ו 8GB ראם. הוא קצת חלש לשימושים שלי ( Visual Studio (בשביל תיקון דברים נקודתיים ולא עבודה שותפת), עבודה משרדית ולפעמים משחקים קלים כמו WOW). חשבתי להחליף אותו, הפתרון הכי קל יהיה לקנות NUC דור 8 (מחכה שיצא), אבל אני לא בטוח שזה הכיוון הנכון. אם לא אלך על NUC, אלך על מחשב במארז קטן בהרכבה (את החלקים אזמין מאמזון). הבעיה שהמחשב יצטרך לשבת על הרצפה ואז הכבלים יצטרכו להגיע אליו ולצאת ממנו, מה שיכער קצת את החדר אבל אני יכול לסבול את זה. השאלה אם מבחינת ביצועים ועלות כספית, האם זה הבדל משמעותי. עריכה: ראו תגובה 4 שלי, שם הוחלט על מערכת מחשב חזקה בשונה לגמרי ממה שחשבת…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
- 3 followers
-