עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by amosk6,

שלום=] הגעתי למסקנה שאני צריך מחשב חדש..ובתקציב הכי נמוך שאפשר... הסתכלתי באתר אייבורי ועוד מספר אתרים ישראלים של מכירות מחשבים באינטרנט... ותאמת שאני מבולבל...אני לא יודע על מה להסתכל...אני רוצה מחש טוב עם הרבה מקום ומהיר.. לאינטרנט ולמוזיקה שמצליח לקרר את עצמו כמו שצריך...בנתיים אני עם עבר של 2 מחשבים שלא מקררים את עצמם הדבר ששמתי לב הוא שכל מחשב ברמות האלה הוא עם כוכבית של שדרוגים..ווואלה זה לא נגמר P: כמו כן אני אשמח לקבל המלצות למערות מחשב-מחשב+מסך+מקלד עכבר+רמקולים טובים תודה רבה על העזרה.... amosk6

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  2. התחלתי ללמוד באוניברסיטה ואני צריך מחשב נייד לקחת עמי, שישמש אותי רק לאופיס וחיבור לאינטרנט (בלי משחקים, סרטים וכו'). חשוב לי שלא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שאני משתמש בו גם בבית לעיבוד תמלילים וכתיבת עבודות, הייתי רוצה שהמסך לא יהיה קטן מדי - חשבתי על משהו בסביבות ה- 14 אינץ (אבל אולי 15.4 או 13?) הייתי מעדיף משקל של 2.5 קילו או פחות, ויש לי עדיפות ללנובו או ל-ACER. אחריות לא מעניינת אותי. ההמלצה שקיבלתי היתה לנובו SL400, שהמפרט שלו אולי קצת מוגזם, או ACER 5720G (שנראה לי פחות, כי מדובר ב- 15.4 אינץ וב-3 קילו, אבל זול יותר משמעותית). האם יש דגם אחר של לנובו שטוב יותר בשבילי (יכול גם להיות פשוט יותר)? אולי דגם של חברה אחרת שהוא עדיף משמעותית? יניב

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  3. Started by repero,

טוב אז אחרי שהזמנתי את הווסטרו 1310 מDELL.COM, התברר לי שהוא לא יגיע בזמן כדי שחבר שלי יביא לי אותו, ואני לא רוצה לחכות עוד חודש עד שחבר אחר יגיע לבית שבו זה נמצא. לכן ביטלתי את ההזמנה וחיפשתי משהו זמין יותר, שיגיע בזמן. הגעתי ל NEWEGG. התקציב הוא כ 800-900$, לצרכי סטודנט, מוזיקה וסרטים, כאשר חיבור HDMI הוא הכרחי, אחריות בינלאומית היא הכרחית כאשר המינימום הוא שנתיים עם עדיפות ל3. שלחתי מייל לאסוס עם שאלה בקשר לאחריות, האם היא תכובד על ידם, אני מחכה לתשובה. מבקש חוות דעת על הלפטופ הבא http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220389

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Cha0stAlker,

היי אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג עד 3500 ש"ח, חשבתי על כרטיס מסך +nVIDIA GeForce 9800GTX או לפחות 9800GT (אני משתמש במסך "19 WIDESCREE 1680X1080,האם יהיה הבדל בין שתי הכרטיסים במסך זה?) קראתי בפורומים שלגיימינג לא צריך מעבד חזק במיוחד, אבל לדעתי המחשב יתקע לפעמים אם יהיה לו מעבד 2.5 GHz לא? בקיצור אני גיימר רציני (CoD, Unreal tournomment, ET Quake Wars, Roller coaster, Sims) ואני לא רוצה שהמחשב יתקע לי אפשר המלצות??

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  5. Started by tgolin,

לאחרונה פורסמו בפורום מספר תלונות בנוגע לשירות של HP ושל יבואניות ניידים בכלל. חשבתי להוסיף את התרשמותי הנוכחית מהשירות של HP על מנת לאזן קצת את הרושם וגם על מנת להבהיר מה מקבלים כאשר קונים מחשב עסקי בהשוואה למחשב צרכני. ביום רביעי האחרון שמתי לב לבעיה של רעשים במאוורר. אחרי בדיקה ונסיון בירור סמלי (להגיע למאוורר במחשב שלי זה סיפור מההפטרה) הבעיה המשיכה והתקשרתי ל-HP בשעה 17:00 על מנת לפתוח קריאת שירות. ביום חמישי בבוקר התייצב אצלי טכנאי בבית. הוא פירק את המחשב לחלקיקים והחליף את המאוורר. הוא גם נראה ממש טוב - בונוס קטן (טוב, זה לקח המון זמן...) אחרי שהוא סיים הוא ישב איתי ועבר על כל פונקציה במחשב ועל כל חלק על מנת לוודא שהכל עובד כמו שצריך ונמצא במקום. היום בבוקר קיבלתי…

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  6. רכשתי את הLENOVO Y710 מארה"ב במחיר מטורף של 704$ אחרי מס מקומי(8.5%). המחשב מגיע עם 2 ג"ב זיכרון 667 MHZ. רציתי לדעת האם אוכל להתקין עליו 4 ג"ב 800 MHZ במקום? האם כדאי לשדרג? אם לא. האם כדאי לרכוש עוד זכרון של 2 ג"ב על סלוט אחד או שניים? בברכה, אורי נ.ב: רכשתי אותו מפה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/550455-REG/Lenovo_59013787_IdeaPad_Y710_5901_3787_Notebook.html הם עושים גם משלוחים ארצה.

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  7. שלום לכולם. אני מעוניין במפרט למחשב בסכום של 5000-5500, כולל מסך 22, אין צורך ברמקולים ובצורב. אנא ללא OC כלל (אין לי שום מושג). המטרה של המחשב הוא למשחקים בעיקר. תודה רבה רבה לכל העוזרים.

• 14 תגובות
    • 767 צפיות
  8. אני מעוניין לקנות לפטופ שישמש אותי בעיקר להרצת סימולציות במטלב ובתוכנות finit element. הבעיה היא שאין לי מושג אילו מעבדים יעשו עבודה כזו בזמנים סבירים. מה שכן דבר זה דורש זיכרון RAM גדול .. גודל מסך - אין הרבה חשיבות. בין 13-15 יהיה סבבה. משקל - לא היה לי מחשב נייד קודם, אני לא יודע עם מה נוח להסתובב. מחשב זה בכל אופן נועד להליכה יומיומית לעבודה וחזרה. זמן סוללה - נדרש זמן ארוך (לזמני הרצאות וכנסים) יציאות - יציאת טלוויזיה

• 0 תגובות
    • 539 צפיות
  9. שלום לכולם, אודה אם תעזרו לי להרכיב מפרט עבור משחקים, חשוב שקט (כי אני מוריד דברים בלילה, ומעצבן אותי הזמזום של המחשב). 1. תקציב - 3500 ש"ח. אפשר לחרוג במעט אם זה משתלם (עד 4000 וגם זה אובר קיל). 2. מטרות - משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות וכו', הדברים הרגילים. 3. לא צריך ציוד היקפי, רק כונן אופטי. 4. אני קונה כרטיס קול בנפרד, ASUS D1. 5. רצוי כונן קשיח 1TB של WD. 6. חשוב שלמחשב יהיה מראה אלגנטי, לא מצועצע. אם אפשר איכשהו לדחוף את ה Antec Sonata Designer 500W זה יהיה מצוין. 7. לא מתוכנן OC. 8. שקט זה נושא מאד חשוב, אבל לא בכל מחיר. 9. משחקים שאשחק בהם לדוגמא: Crysis, GTA4, Fallout3 , Dead Space, DiRT וכו'... תודה על העזרה

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  10. Started by elad3,

אז ככה, החלטתי להחליף את הP4 שלי במשהו קצת יותר רציני, באופן כללי אני לא משחק במחשב כרגע (אני סטודנט) אבל יכול להיות שזה יקרה מתישהו, המחשב מיועד לעבודה שוטפת ופיתוח בסביבת VS2008 כך שהוא צריך להיות סביר, ובאופן כללי הייתי רוצה מחשב מהיר ושקט. את המעבד כבר בחרתי (Q9550) אבל כל על כל השאר אני לא ממש סגור, המסך כרגע הוא 19" אבל זה בטח ישתנה בעתיד הייתי שמח אם תגידו לי אם משהו במפרט הבא מוגזם או חלש מידי, תרגישו חופשי לשנות - זה סתם מפרט שבניתי ללא הרבה הבנה בתחום: נ.ב - אני לא מחפש לחסוך כסף אבל כל הוזלה תהיה מבורכת ASUS P5QIntel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHZ 12MB 1333MHZ BOX, יחידות 1 ¤1620 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3487 ASUS P5Q, יחידות 1 ¤770 …

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  11. Started by demultiplexer,

אני מחפש לקנות סוללה לנייד שלי, lg r400. אני מתלבט בין סוללה חלופית למקורית. כמו כן, מה העניין עם המתח, הזרם ומספר התאים? האם ככל שזה יותר גבוה זה יותר טוב או שזה צריך להתאין ספציפית לדגם שלי? מאיפה אתם ממליצים לקנות סוללות לניידים בארץ? תודה לכולם.

• 0 תגובות
    • 763 צפיות
  12. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות -9000 שקלים. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים,צפיה בסרטיי HD. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך,רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?מקלדת ועכבר לא צריך 5.האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?ממש לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא משנה לי. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?כרטיס קול 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב במידה מסויימת לא ביג דיל 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? מתוכנן OC מהחברה TMS 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשח…

• 12 תגובות
    • 837 צפיות
  13. Started by Dutchy,

אני ככל הנראה מזמין מחר מחשב. רציתי לשאול את דעתכם על איזה מבין 2 המפרטים הבאים עדיף ומומלץ אתם מוזמנים לשנות רכיבים כאוות נפשכם, התקציב הוא עד 2000-2400 ש"ח. תודה מפרט מעבד: intel ‏Core 2 Duo E7300, לוח אם: ASUS P5QL זכרונות : OCZ/CORSAIR 2x1G DDR2 800MHZ כרטיס מסך : MSI 9800gt 512mb או גירסא זולה יותר של אותו הכרטיס מארז : ANTEC/THERMALTAKE/JSPTECH /מארז כלשהו ספק כוח: THERMALTAKE/JSPTECH/ANTEC/COOLERMASTER/HEC 400W אין צורך בכונן קשיח או בכוונני CD/DVD מפרט 2 מעבד: AMD ATHLON 64BIT AM2 5000 DUAL CORE קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro לוח אם: Gigabyte GA-MA770-DS3 ספק כוח: THERMALTAKE/JSPTECH/ANTEC/COOLERMASTER/HEC 400W מארז : ANTEC/THERMALTAKE/JSPTECH /מארז כ…

• 3 תגובות
    • 529 צפיות
  14. היי אז קודם כל כמה דברים לפני: השקט בסה"כ די חשוב אבל אחרי הטרקטור שאני ישן איתו כבר כמה חודשים זה לא הכי קריטי OC אני לא יודע לעשות, אבל אני בהחלט מתכנן ללמוד ולעשות וגם החברה שממנה אני קונה "אמורים" לעשות. הגדרות מקסימליות אני מתאר לעצמי, האמת שבגלל המחשב שיש לי אף פעם לא שיחקתי במשחק רציני ואני לא בדיוק מבין בהגדרות כי אפילו V.LOW המחשב שלי לא הריץ. יש עדיפות למחשב יחסית קר והעיצוב די חשוב אבל במסגרת המחיר והדרישות אני לא בטוח כמה אפשר להכניס מארז מעוצב. והכי חשוב אני הולך על QUAD אני מכיר את כל הטיעונים בעד ונגד זה מה שהחלטתי ואני סגור על זה. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1649 כמות:1 [url]http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550[/url] לוח אם ASUS …

• 13 תגובות
    • 809 צפיות
  15. התקציב הוא 3K, כאשר חריגה של כמה מאות שקלים היא לא רצינית אם זה הכרחי. מעבד E8400 קרור למעבד Zalman 8000 לוח GA-EP43DS3L זכרון 4GB 800 של corsair דיסק סיגייט 500 כ.מסך palit hd4850 צורב DVD LG לגבי המארז ספק, ראיתי בפורום שממליצים על הantec nsk4480 380. בטוח שהוא יחזיק את המפרט הזה בלי בעיות? בכל מקרה, אשמח אם תגידו לי מה עוד האופציות שלי בתקציב של 400-500 למארז + ספק. יש רק הגבלה לחברות הבאות: Thermaltake, Raidmax, Foxconn, Acase, Apevia, Gigabyte, Zalman ובספקים יש גם את corsair וfsp. אשמח לדעת מה האופציות שיש לי כדי לבחור פשוט מה נראה יותר טוב (המחשב לא בשבילי ולא מוצא חן המארז בעיני הקונה). כמו כן לגבי הקירור למעבד, יש לי אפשרות גם לטרמלטייק ולscythe אבל על הזלמן יש ל…

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  16. כמו שהכותרת אומרת , מפרט למשחקים עד 3000 שקל ללא ציוד היקפי וללא OC. הבחור עובד על טלוויזיה 32 אינץ' כך שדרוש שזה יריץ גם סרטי HD. אם אפשר כמה שיותר שקט יותר טוב וכמה שיהיה יותר חזק בתקציב עוד יותר טוב. תודה רבה על העזרה.

• 8 תגובות
    • 577 צפיות
  17. Started by assaf772,

1. מה התקציב? 3000-3500 ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים כגון GTA IV 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא, יש לי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני רוצה שהמעבד שלי יהיה של INTEL והכרטיס מסך של NVIDIA , אני רוצה גם מארז למחשב שיהיה חיבורי USB מקדימה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור כן, אני לא רוצה אחרי שנה לקנות מחשב חדש, העיצוב אני בכלל לא רוצה שיראו איזה אור או משהו במארז כי אני משאיר את המחשב דלוק לפעמים. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? יש לי מערכת הפעלה חוקית בבית ואני יודע להתקין, לא צריך. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אם אפשר כמה שיותר מק…

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  18. Started by dima_ga,

ראה הערות למטה. Intel Core 2 Quad Q6600 1066MHz 8Mb BOX, יחידות 1 ¤900 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1119 ASUS P5QL PRO P43 Chipset, יחידות 1 ¤549 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1447 G.skill DDR2 2048MB 800MHZ NT CL5-5-5-15, יחידות 2 ¤260 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1386 Twintech GeForce 9800GTX+ HeatPipe 512MB PCIe, יחידות 1 ¤870 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1239 NZXT APOLLO + SeaSonic SS-500ET 500W , יחידות 1 ¤599 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1123 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive , יחידות 1 ¤325 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=…

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  19. Started by galgalgal2001,

אני מחפש מחשב ללימודים שיהיה קטן ככל האפשר 10 אינצ' ומטה הדרישות שלי הן: שיהיה קל כמה שיותר קטן מ10 אינצ' חברה מוכרת ולא שוק זמן סוללה ארוך ככל האפשר מבחינת תוכנה: אינטרנט אופס סרטים ואם יעלו משחקים זה אחלה אבל זה לא העיקר בכלל. חיבורים: חיבורי USB HDMI או לפחות S-VIDEO חיבור למסך חיצוני אוזניות, מיקרופון. אינטרנט אל חוטי תקציב עד 3K אבל כמובן שעדיף פחות תודה רבה

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  20. שלום לכולם, קודם כל תודה! אני זקוק למחשב חדש בתקציב של עד 3000 ש"ח (אם חייבים אז אפשר לחרוג ב...200 ש"ח), תשלום באשראי. אני מעוניין ככל הנראה להשתמש בו גם למשחקים (על המחשב שלי מעטים עובדים, אלו שברשת זה בכלל נדיר). היית שמח לשחק במשחקי רשת כמו Rising Eagle (דרישות). כך שאני מניח שאני זקוק למעבד ולכרטיס מסך טובים. אני מקווה שהתקציב מתאים לבקשות, קחו בחשבון שאני לא זקוק למסך, לציוד הקיפי או למערכת הפעלה. אני מעדיף שהוא יהיה שקט (הוא בחדר שינה שלי). לגבי מארז, אני יכול להסתפק בזולים של HEC. אני לא כל כך מבין בזה אז אשמח לדעת מה זה OC (ראיתי שצריך לכתוב). אני לא זקוק לכרטיס קול איכותי במיוחד, אבל כן זקוק לצורב DVD ולכרטיס רשת לאינטרנט אלחוטי (יכול שכיום זה כבר סטנדר…

• 13 תגובות
    • 922 צפיות
  21. Started by avihai159,

בקשה למפרט מחשב: תקציב:5 אלף שקל מזמן/תשלומים מטרת המחשב:משחקים כבדים(iv) ציוד הקפי:מסך 22" כלול במחיר(לא צריך כונן דיסקטים) אני מעדיף שתקנו מksp שהמארז יהיה נורמלי לא מכוער ולא מוגזם לא צריך מערכת הפעלה או תוכנות רק שירכיבו אותו לא עושה OC אבל שיהיה אופציה לעתיד אם אפשר דיסק קשיח 500GB צורב DVD [br]פורסם בתאריך: 4.01.2009 בשעה 16:34:43 מה עשיתי משהו לא טוב שלא מגיבים לי?

• 9 תגובות
    • 724 צפיות
  22. 1. מה התקציב? 4500~. 2. מטרות המחשב? כל המשחקים שיש, עבודות קלות בפוטושופ. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך כונן דיוידי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? מה שיותר זול יותר טוב. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? הקירור מאוד חשוב במחשב והשקט לא רלוונטי בשבילי. המראה של המחשב כן משנה לי כי יש מארזים שאני לא אוהב~. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב כלל. 10. האם מתוכנן OC? שימוש במעבד E8400 עד 4GHZ בערך. 11. במפרט …

• 8 תגובות
    • 557 צפיות
  23. האם אפשר חוות דעת על הAcer Extensa 5630G מעבד ליבה כפולה Intel Core 2 Duo T5800 2.0GHz מסך "15.4 1280X800 כרטיס מסך לא משולב ATI Radeon HD3470 זכרון 2048MB DDRII 667MHz ניתן להרחבה עד 4GB דיסק קשיח 250GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב DVD Multi Burner תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi כרטיס רשת LAN מודם 56Kb יציאות USB 2.0 X3 ,VGA ,Audio ,HDMI קורא כרטיסים, מיקרופון מובנה יציאת רשת ועכבר Touch מערכת הפעלה Windows Vista Home Premium עברית אחריות שנה אחריות בינלאומית (אחריות ע"י היבואן הרשמי) משקל כ-2.88Kg המחשב כולל גם עכבר אופטי ותיק לנייד או משטח קירור נייד לנייד Spire PacificBreeze מחיר:3440 ש"ח http://www.ivory.co.il/product.asp?p...93&CatCode=315

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  24. Started by Weihenstephan,

ברצוני לקנות מחשב נייד, ושמתי עיין על מחשב נייד של hp‏ שמוכרים בביג בוקס, מחשב עם כרטיס גרפי של נבידיה 9600, רציתי לשאול איך הניידים של החברה הזאת? מחשבים אמינים? ואיך הכרטיס הגרפי הזה? אני רוצה גם לשחק עם הנייד למשל קול אוף דיוטי החדש וכאלה..

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  25. שלום. תודה מראש לכל מי שיתפנה לענות. אני מחפש מחשב לעריכה שלא יעבור כנראה OC ללא ציוד היקפי, ללא כרטיס קול וללא מסך. כמו כן יש לי מארז של CoolerMaster http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=17&id=13 ככה שכל מה שאני אצטרך כנראה להתמקד בו זה רק הלוח, המעבד, כרטיס מסך, ההארדיסק וכדומה'. אשמח לכל עזרה בהרכבת המפרט.

• 10 תגובות
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים