עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מרכיב מחשב עבור חבר ואשמח להמלצה למחשב שיוכל להתמודד עם רנדור 24X7 עבור התוכנה OCTANE בעיקר. בינתיים זה המפרט שיצא לי: https://www.tms.co.il/144652 תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000-5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שרטוט, עיבוד פוטו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). AUTOCAD, לפרנסה. יומיומי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך, מערכת הפעלה שעובדת ברשת עם XP. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  3. שלום לכולם, אני צריך מחשב חדש עבור עבודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? מאמין שבאיזור ה-5K ~ כולל הציוד יהיה בסדר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה הכרחי, להשתמש בכל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות. יש לי פה צורך בקימפולים וכדומה, אבל מדיי פעם יש לי צורך בצפיה בתכני HD. אין צורך בכרטיס עבור משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה / תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. Started by miim17,

כאשר הדרישה המרכזית היא מעבד חזק (לא SU , LU וברור שלא אטום) תוך כדי שמירה על משקל כמה שיותר נמוך. כרגע אני מסתכל על X200 של לנובו (1700$ ) . יש לדל/HP משהוא דומה ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Overkiller,

אהלן חברים; חבר שלי מעוניין בקניית מחשב חדש עקב מות ה-9800 שלו.... המחשב יהיה מיועד למשחקים ותבוצע בו המהרה. עכשיו, הדרישות שלו הן: C2D E6700 ניסיתי לשכנע אותו שאין צורך.....אבל זה כסף שלו 2 GB ראם מינימום....אני לא יודע, יש צורך ביותר? 320 GB של דיסק קשיח..... מארז....אמממ, מארז נחמד דרוש, שקט במיוחד, ועם כיסוי לאזור הכוננים 8800GTS 320MB אני יודע שלתקציב אפשר להכניס יותר, אבל יש לו מסך 17" CRT שהוא לא מעוניין להחליף....אז....לא צריך יותר. לוח אם רק של GIGABYTE....שוב, הדרישות המוזרות שלו... וספק....אין עדיפות כלשהיא, רק שלא יהיה ג'נרי (מן הסתם) אין צורך בצורבים למיניהם, יש לו צורב דיי חדש (ולבן, לכן צריך כיסוי לאזור הכוננים). -רון

• 34 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by royymmm,

מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 1000 למחשב מתי מתוכננת רכישת המחשב? מיידי מה השימושים במחשב? (ציינו בפירוט מה תעשו עם המחשב, אילו תוכנות/משחקים תפעילו וכו'): לעבודה משרדית בעיקר מהו נפח איחסון שתרצו בכונן הקשיח ובSSD? שיהיה דיי מקום ולא יתקע .. הערות: שיבוא עם מסך 24 אינץ לפחות

7. Started by onlyhuman,

שלום רב. אני מחפש מחשב נייח לבית בשביל סבא שלי. הוא משתמש כרגע במחשב שלי שהוא בן עשר שנים בערך והמחשב התחיל לעשות בעיות (כן גם לכאלה זה קורה). אז בבקשה תעזרו לי. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר. סתם זרקתי סכום מקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ,אינטרנט,משחקי דסקטופ. לא צריך משהו מיוחד-רק שיעבוד נורמאלי. מדובר באדם מבוגר שלא דורש הרבה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי …

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. מעבד כפול ליבה ומעלה, AMD או אינטל. כמה שיותר זיכרון, מינימום 8 ג'יגה דיסק קשיח ssd מינימום 80 ג'יגה כרטיס מסך מובנה ללא התקנה וללא מערכת הפעלה רמת רעש לא משנה, אבל חשוב שלא יקרוס אחרי דקה של עבודה מאומצת כמו הנייד שלי. יש לי מסך בעל חיבורי DVI וVGA לא ניתן לחרוג מהתקציב ועדיף להשתמש בכולו עדיפות לרכישה באיבורי, פלונטר וזיגזג

9. היי חברים. ברצוני לרכוש מחשב נייד חדש מארה"ב. המחשב יהיה בעיקר לשימוש לימודי (אופיס וכו') אבל גם רצוי שיהיה סביר למשחקי MMO שונים. התלבטתי מעט בנוגע לULTRABOOKS אבל ראיתי שאין להם מאיצים גרפים וגם הדיסק שלהם בדר"כ מאוד קטן (128-256GB). בכל מקרה, אם ללכת על משהו כזה חשבתי בכיוון של ה-ASUS U31XE DH52: http://www.bhphotovideo.com/c/search?Ntt=asus+ux31e-dh52&N=0&InitialSearch=yes או האם כדאי ללכת על מחשב כבד יותר (במחיר דומה) אבל עם ביצועים גרפים טובים יותר. כמו זה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/833833-REG/ASUS_N55SF_RH71_N55SF_RH71_15_6_Notebook_Computer.html ועל איזה הייתם ממליצים? אגב, למישהו יש אתר מומלץ להזמין ממנו בארה"ב? אני מכיר רק את BNH. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  10. Started by TrancEnergY,

Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1 1790 1790 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS כמות מחיר סה"כ P5B Deluxe s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 1 1150 1150 זכרונות? DDR II 800 כמות מחיר סה"כ 1GB Kingston HyperX 2 1090 2180 כרטיסי מסך? ASUS כמות מחיר סה"כ 8800GTS 640MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E 1 2850 2850 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 390 390 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ PIONEER DVR-111D DVD±RW 1 200 200 SYSTEM ASSEMLY 100 סה"כ 8660 זה המפרט של המחשב שאני הולך לקנות אך יש שתי חלקים שאינני מבין בהם ולא יודע מה לבחור כדי שיתאימו למערכת הזאת החלקים הם ספק כוח ומארז אשמח לקבל המלצות....

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by nadavyahbes,

אני מחפש להרכיב מחשב בתקציב של עד 11,500 שקלים. בלי מסך ובלי ציוד הקפי כלל. אם בתקציב נכנס, אשמח למעבד החדש של אינטל ולשילוב בין כרטיס מסך HD6990 לכרטיס מסך CUDA של Nivida. המחשב נועד בשביל משחקים מאוד כבדים ובשביל עריכה גראפית אינטנסיבית ועבודה בעתיד בתלת מימד (אחרי שבעזרת השם, אתקבל לעבודה). מסך וציוד הקפי יש כבר ברשותי כך שלא צריך. אני לא יודע מה עוד אני צריך לכתוב. אם יש משהו שעוד צריכים לדעת אשמח לענות. ובכן; 1. מה התקציב המקסימלי? 11,500 שקלים. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? כתבתי למעלה. א) יש לציין א…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by ishai82,

שלום לכולם.. אני מעונין לקנות מחשב חדש עד 1500 שקל לא כולל מסך.. אז השאלה שלי.. מאיפה אני יכול להשיג את הכי טוב במחיר הזה..? מה אתם אומרים לגבי חברת איבורי..? האם הלוח אם והמעבד של amd פחות טוב..? ובמה זה בא לידי ביטוי? תודה מראש..........

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by amosexy,

היי לכולם אני מחפש מחשב בסכום של עד 1800 שקל לא כולל מסך המחשב מיועד לאינטרנט בעיקרו קצת אופיס לא יותר מזה אשמח למפרט ואם אפשר לחנות שנותנת את המחיר תודה רבה

• 6 תגובות
    • 950 צפיות
  14. שלום לכולם! רציתי לקבל את עזרתכם בהצעת מפרט עד 1800 שקל מהמפרטים המוצעים באייבורי. המחשב יהיה לשימוש ביתי פשוט. בסכומים כאלה אין לי עניין לשלם על הרכבה לכן אני מעדיף להשתמש במפרטים קיימים באייבורי(קיימת שם אפשרות בכל מפרט לבחור בין לוחות אם וכל מיני אפשרויות אחרות שאני מניח שאתם מבינים יותר)... אשמח מאוד לקבל את עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  15. ושוב שלום לכולם אז לאחר לא מעט מפרטים שבניתם לי לאחרונה, יש לי עוד התייעצות אתכם.. דרוש מחשב לעבודה משרדית.. וזהו.. במקרה הכי פרוע, אולי להריץ סימס 1.. וגם זה בספק.. הבעיה הינה התקציב, ולכן הכי טוב לדעתי היה לקנות יד שנייה (לחפש מחשב פנטיום 4 שמור ב-400 ש"ח) - הבעיה שלא ממש מצאתי.. מצאתי את המחשב הזה (הראשון, הכי זול) http://www.zed.co.il/Category.asp?CategoryID=23 אני שונא מערכות מורכבות, ואני שונא מחשבים מוכנים.. אבל.. למחשב שהשאיפה שיעלה כמה שפחות.. והמטרה הינה אינרטנט, אופיס, מוזיקה (ואולי סימס 1) - מחשב שכזה לא מספיק? ז"א.. כל המפרטים שאני רואה פה, לעבודה משרדית, הם מינימום 1.5K.. ואם אני רוצה פחות, לא קיימת אופציה? ובנימה אופטימית זאת - אני מחפש בנרות פנט…

• 11 תגובות
    • 709 צפיות
  16. Started by V00d00,

חבר מתייאש מה-Pentium 4 1.5GHz אז הוא החליט לשים קצת כסף בשביל לקנות מחשב חדש. 1. 2000 ש"ח מקסימום, ללא חריגה. 2. משחקים כבדים, למשוך את הביצועים שלו עד המקסימום. 3. ללא ציוד היקפי בכלל. 4. שיהיה צורב DVD מצויין. 5. שיהיו חלקים מוכרים, שלא יעשה בעיות אחרי כמה זמן. 6. שלא יהיו בעיות בעניין הקירור, מארז איכותי ולאו דווקא יפה. 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. אין צורך בצרכים מיוחדים. 9. לא חשוב אם הוא יהיה שקט או לא. 10. לא מתוכנן OC 11. משחקים כבדים, בשאיפה למשחקים האחרונים - לא דווקא על הגדרות גבוהות אלא יותר על ביצועים מאשר איכות. אם אפשר, שיהיה מהחנות הבאה: www.logicpc.co.il תודה רבה לכל העוזרים מראש. 8)

17. Started by baklawa,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד - עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מא 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רגילה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקדלת עם numpad * משקל רצוי? לא קריטי - * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI…

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. היי חבר'ה , אני צריך עזרה מכל התותחים במחשבים. יש לי מחשב ישן. המפרט הטכני שלו הוא כזה: אני מתלבט אם לשדרג או לקנות אחד חדש (מצד אחד נאמר לי שזה עדיף לקנות כבר חדש, מצד שני גם ככה אין לי מה לעשות עם הישן..וחבל שסתם יתפוס לי מקום בבית). בעקרון מה שאני מחפש זה לא מחשב הכי חדש או מהיר, בטח לא משהו בשביל גיימרים, משחקים אני לא מתכוון לשחק בו, אבל כן אני מצפה להרגיש שינוי משמעותי מהמחשב הנוכחי שלי. סה"כ אני צריך מחשב שיהיה טוב להורדות , אינטרנט, פייסבוק, וורד וכאלה (במחשב הקודם האינטרנט נטען לי לא הכי מהר... כשאני מפעיל ביטורנט זה נהיה ממש איטי והכל בקושי זז). אשמח לעזרה לגבי איזה מפרט אני צריך ומה העליות. לגבי תקציב זה בין 1000 ל2500 שקל - אני גם לא רואה סיבה שמחשב ש…

• 6 תגובות
    • 849 צפיות
  19. Started by pc34,

1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל ותוכנות כגון פוטושופ ואילוסטרייטור א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: pes13 /fifa 13 בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21.5 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by dyn,

שלום, אני מחפש לחבר שלי מפרט מחשב עד 2500 שקל, כמובן שהמחשב מיועד למשחקים בלבד, לא מטורפים אבל שיריץ אותם ברמה הסבירה, לדוגמא COD4. תודה רבה על העזרה

• 2 תגובות
    • 578 צפיות
  21. Started by 1_AviV,

שלום. אני מתכנת ואני מפתח אפליקציות לאנדרואיד באופן עצמאי.יש לי מחשב נייח בבית אבל אני כמעט ולא בבית. אבל יש לי הרבה זמן פנוי.אני משרת בצה"ל בבסיס סגור. אני צריך מחשב כדי לעבוד עליו איפה שלא חסר לי זמן פנוי. אני מתכנן בינתיים לשים עליו לינוקס וווינדוס 7 בשני מחיצות. לפחות עד שימאס לי שוב מלינוקס. התוכנות שאני הולך לשים עליו לא כבדות במיוחד[eclipse,android sdk,משהו ללמוד גם php,וכו...].ובגלל זה גם המחיר לא גבוהה במיוחד. קיצור טופס: * מטרות המחשב? תיכנות,סרטים[מה שכול מחשב תומך],משחקים קלים,ואינטרנט. * גודל המסך? 15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? USB 3.[מעבר לזה אפשר לשדרג] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות רצוף.אבל שיהיה סוללה נ…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by ranbigon,

שלום, מסיבות שלא צריכות להיות חשובות לאף אחד פה, אני קונה מחשב ללא הגבלה כספית ברורה. אני לא רוצה שהמחשב יעלה 20 אלף שקל, אבל אני לא ממש צריך לחסוך בואו נגיד את זה ככה... אני לא ממש מבין במפרטים אבל חשוב לי שהמחשב יהיה טוב מאד, אפילו מעולה, אבל בלי להגזים יותר מדי. עד כה קיבלתי המלצה כזאת: לקנות מעבד dualcore 3.4 ג'יגה הרץ... זיכרון פנימי 1536ram מבחינת הכונן הקשיח 250 ג'יגה בייט מספיקים לי מאד... שלא כמוכם לפי מה שקראתי פה קצת... הדבר שאני ממש ממש ממש לא מבין בו זה כרטיס מסך, ואני רוצה אחד ממש טוב אבל לא יקר בטירוף כמו שראיתי (7000 שקל רק לכרטיס מסך זה קצת טירוף לא?) אז אני מבקש שתרשמו לי מה ממש חשוב שיהיה. וגם על הכרטיס מסך והמפרט שכתבתי. תודה מראש- רן.

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by BloodyW,

למשחקים קלים, אינטרנט וכו' ללא מסך, רק המארז ומה שבפנים. צריך הרכבה במעבדה. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  24. שלום רב, הורי רוצים לקנות מחשב חדש, אבל הוא אמור להיכנס באיזה ארון מסוים שמידותיו הם: גובה 42 מקסימום (סנטימטר פחות יהיה טוב) רוחב 23 אורך 59.5 אני צריך הצעה למפרט עבור גודל כזה, ועובר גודל גדול יותר כלומר ATX הלוח שהיה במחשב הוא intel DG41WV והוחלף לך H55-L כלומר זה הגודל (אני מבין שזה מיקרו ATX?), ואשמח לדעת איזה גודל זה? צריך לכולל: מארז יחסית שקט, לוח אם (האם הלוח אם מספיק לצרכים שלי או שכדאי לקנות גם כרטיס מסך בנוסף), קירור, לא צריך DVD. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לדעתי מחשב טוב כזה לשימושים הנ"ל נע סביב ה 2000 אבל תקנו אותי אם אני טועה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום רב, אני מחפש מפרט למחשב ביתי רגיל , לדעתי יתאים שם I5 ואם כבר דור 10, כרטיס מסך אני לא יודע אם צריך, הנה תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, מתאפשרת חריגה אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית , תכני HD, תוכנות - יתכן בכיוון של autocad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מומלץ שיהיה שקט 6. האם יש…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.