ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
סבי נוסע לחו"ל וצריך מחשב, שכנראה ישמש אותו למקרים דומים גם אח"כ. ההשקעה מכיוון שהיא לתקופה קצרה לא גדולה. בסביבות 2000-2500 עם חריגות, עדיף מחשב כף יד טוב ונוח עם מקלדת או משהו כמו ASUS Eee? המלצות כלשהן?
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד של IBM דגם Thinkpad t43 אני רוצה לעשות לו PreLoad (יש לו מחיצה בלי אות כונן שאין לי גישה אליה, הבנתי ששם יושב ה preload) אין לי שום דיסק ששייך לנייד.... (מחשב של חבר שאיבד את הדיסקים) איך אני עושה את זה ?
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודה משרדית, ועריכת סרטונים של רחפן , איכות הצילום של הרחפן והסרטונים היא 4k * גודל המסך? עדיפות ל13.3 אבל 15.6 גם מתקבל * רזולוציית המסך? לא מבין כלכך אבל הבנתי שאני חייב פאנל ips * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? לא קריטי לי המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 זה סבבה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא מעניין * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd יהיה מעולה אבל במידה והתקציב חורג אז גם רגיל זה בסדר מבחינתי * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית, אופיס, לראות סרטים, אינטרנט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אזור ה 21' (צריך המלצה למסך טוב גם כן שטוב לעיניים) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. ציוד הקפי - מקלדת, עכבר, רמקולים , מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה + הרכבה. בלי אופיס בלי דברים נוספים…
-
- 3 תגובות
- 667 צפיות
-
-
קיבלתי הצעת מחיר למחשב עם מעבד i5 שמונה גיגה של ראם דיסק טרה וספק 500 וואט אשמח לקבל חוות דעת לגביו
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שימושים עיקריים: סרטוט ב-CAD. (לעבודה) אינטרנט. ועבודה/שימושים יום יומיים/רגילים. אם אפשר שיהיה בעל צג של 17" 1GB זיכרון (2GB יהיו מבורכים אם יכנסו בתקציב) כרטיס מסך לא מובנה גם הוא יהיה מבורך אם יכנס בתקציב. הרד דיסק גדול ככל האפשר. תודה לכל המגיבים.
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
מבקש את חוות דעתכם למפרט הבא: מעבד :E7400 ספק כוח: jsp-tech 450w לוח אם: msi G31M4 מאורר למעבד:pro 775 arctic cooling כ. מסך: Nvidia geforce 9300gs 512 mb P. O. VIEW דיסק קשיח: WD 500gb sata 2 צורב lg gh22ns זכרון: GEIL 2*2GB מסך:LG 1942H מקלדת,עכבר,רמקולים- LOGITECH סה"כ (כולל מע"מ) :3,300 ש"ח חשובה לי דעתכם על המחיר ביחס לחומרה המוצעת? על החומרה גופה- האם יש רכיב שכדאי להחליף, לוותר? המחשב מייועד לצרכים סטודנטייאלים, אינטרנט, סטיטסטיקה אודה על תגובותיכם
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל המשחקים החדשים בדרך כלל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).קיים מסך Full Hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל תודה לעוזרים ולאלה שניסו.. העניין הוא כזה - אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה בעיקר לאינטרנט תוכנות כמו סקייפ מוזיקה וסרטים. אני חשבתי על מפרט מסויים ורציתי לראות את דעתם עליו..כמו כן חשוב לי שהמחשב יחזיק זמן רב. מעבד: Intel® Core™ i3-350M Processor 2.26GHz זיכרון: 4096MB DDR3 1333 כרטיס מסך: לא מובנה - צריך המלצה דיסק קשיח: 500GB SATA 7200RPM כונן אופטי: צורב dvd יציאות: USB 2.0 x 3, D-Sub, Audio, eSATA, HDMI קורא כרטיסי זכרון, יציאת רשת ועכבר Touch תקשורת: כרטיס רשת אלחוטי (IEEE 802.11b/g/n (draft כרטיס רשת LAN Bluetooth תודה רבה לכולכם!
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין להעזר בכם לבניית מפרט מחשב לתוכניתנים. מה זה אומר... המחשב ישמש גם לאינטרנט/מייל/שימושים ביתיים וגם לכתיבת אפליקציות ג'אוה ו- web כנראה באמצעות Visual Basic\Net beans. זאת בנוסף להפעלת Matlab. ז"א שאני מחפש מחשב מספיק חזק כדי לבצע קומפילציות במהירות סבירה. יש לי בבית מחשב שאני יכול לקחת ממנו חלקים כמו זכרונות (במהירות 433), יש צורב DVD, יש קשיח SATA של 100GB, יש כרטיס מסך Gigabyte 7600GS בחיבור AGP, ומן הסתם מסך מקלדת ועכבר אההה... עוד דבר... אני מעוניין שלוח האם לא יצטרך floopy בהתקנת Windows XP. התקציב המתוכנן לא אמור לעבור את ה 2000 ש"ח. המון תודה, אייל
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
תקציב: 3000 ש"ח יספיקו? אפשר לחרוג. אם מומלץ להגדיל תקציב אז זה גם אופציה.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הציעו לי את המחשב ב5000 ש"ח זה כדאי? זה p4 /256/20GB/
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום קניתי אתמול את המחשב בבאג המחשב בא איים כרטיס מסך ATI מערכת הפעלה ויסטה פרמיום ו3גיגה זיכרון המחשב זריז מאד הויסטה עולה מהר הו מגיע איים שתי סוללות הבעיה היחידה שכרגע ישנה זה החום הרב שהמחשב מוציא מהחלק התחתון עד כדאי כויה אני שוקל לקנות משטח קרור איים יש למישהו פתרון רציני אחר אני אשמח לקבל
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, כפי שניתן להבין מהכותרת אני מחפש לרכוש מחשב נייד שיחליף את המחשב השולחני שלי. מצאתי לי כבר כמה מתמודדים פוטנציאליים אך אשמח לשמוע עוד הצעות ממכם בגדול, אני די מתלבט בין בחירה בנייד מתקדם עם שבב מרובע ליבות, מסך FHD וכרטיס מסך ייעודי שיעלה כ-5,000 ש"ח, לבין בחירה בנייד בעל מפרט צנוע יותר שיוכל לעלות 3,000 ש"ח או משהו בסביבה הזאת - אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה תהיה הבחירה המושכלת ביותר בהתבסס על הדרישות שלי. מטרות המחשב: צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט במספר רב של טאבים במקביל ועבודה בפוטושופ. אם אפשר לקחת בחשבון גם הרצה של משחקים "קלים" יחסית (פיפא 14, NBA 2k14) זה יהיה נחמד. מסך: גודל 15 אינץ'. הרזולוציה פחות חשובה לי, אך אני כן מחפש נייד עם מסך איכותי שיציע בהיר…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם ניתן להשיג את ה ATIV בארץ ? את האתר של סמסונג ישראל נראה כי לא עדכנו כבר שנה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, לצורך לימודים סרטים הורדותת קצת משחקים. שיהיה מחשב שיחזיק הרבה זמן ושלא יצטרכו להטעין אותו כל שניה בחשמלץ גר בראשון לציון תל אביב והסביבה. תודה תקציב 4500 ש"ח אפשר לחרוג קצת מהמחיר אם מדובר ב 300-400 שח פלוס מינוס ומשהו שהוא שווה את זה. וקריטי. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
מעבד Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 815¤ לוח אם EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 485¤ כרטיס מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1310¤ HD 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II 273¤ צורב DVD±RW GH20NS x20 Black SATA 105¤ מארז Antec Three Hundred 313¤ ספק Corsair VX 550W Active PFC 12cm Fan 419¤ זכרון G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 366¤ מחיר סופי- 4086¤ :-X קונה מKSP &skypc בגלל שלקספ אין מבחר גדול :s05: אז הייתי חייב מskypc יש 2 שאלות עם שווה לקנות את הכרטיס הזה או לקנות 4850 (המסך שלי זה LG Flatron L226WTX-BF ) והספק הזה טוב ? אם לא אז איזה עדיף (חנויות KSP &SK…
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום, אני מעונינת במחשב לאינטרנט ואופיס בעל מעבד אינטל, קיבלתי הצעה בסך 3550 ש"ח עבור המפרט הבא: INTEL 1 Intel Core 2 Duo 2.0GHZ 2MGB E4400 BOX E4400T 1 GIGABYTE 1 Gigabyte GA-P35C-DS3R Retail DDR2&DDR3 GP35CDS3R 2 DIGMA 1 DDR 2 1G 800 Digma Original D22G800DI 3 W.D 1 Western Digital 250G 16MB WD2500KS 4 GIGABYTE 1 Gigabyte 8400 GS GV-NX84GS256H Bulk NX84G256Hb 6 GENIUS 1 Genius SP-Q-06 HI FI Multimedia NEW Design SPQ06HF 7 LG 1 DVDRW LG H55-NK X20 Bulk BLACK H55NK 8 TLA436 Silver/Black 1x 90 mm CPU V- Tube FSP 350W TLA436 9 FSP 350W (120mm) SATA x2 ATX300PNR 10 CABLE POWER 220V 3 Pins CP220 11 ALPS 1 ALPS(Japan) 1.44 Black Bezel Flop-black 12 13 Microsof…
-
- 3 תגובות
- 517 צפיות
-
-
מחשב במשרדי עד 3K מה דעתכם והאם צריך לשנות משהו מKSP : מעבדי AMD Athlon64 3800+ (Socket AM2) לוחות אם למעבדי AMD ASROCK AM2NF6G-VSTA AM2, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 512MB TwinMOS דיסקים קשיחים Samsung 80GB 7200RPM, 8MB, SATA II כרטיסי מסך GF 6100 128MB ON BOARD כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים DVD Recorders LG DVD±RW GSA-H10AB x16 DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HJA-7610 MIDI 500W Max Black מקלדות ( Lang. (Eng / Heb / ) עכברים TEAC Optical רמקולים CREATIVE SBS 370, 2.1 מסכים Chi Mei CMV 745A 17'' LCD 8ms מחיר 2947 ¤
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
טוב אז ככה, אני קצת ירדתי פה בפעילות בחודשיים שלושה אחרונים, אבל המשכתי לעקוב מקרוב אחרי דברים שיוצאים וכו'. בכל מקרה, אח שלי רוצה לרכוש מחשב, ואמרתי לו שאני ארכיב לו מפרט, אז בניתי משלוש חנויות שונות TMS, SKYPC, IQPC דבר ראשון אני מבקש לא לענות מתוך אינטרסים של תמיכה בחנות מסויימת, כי לא זו המטרה כשאני קונה מחשב. דבר שני, מי מבין החנויות הללו מאפשרות OC חינם? (אני יודע שTMS אבל נדמה לי שעוד חנויות הצטרפו לקטע הזה) המטרות של המחשב הן לעבודה ולמשחקים בעיקר. אני לא זקוק לציוד היקפי מלבד מקלדת. שכחתי את המקלדת בשני המפרטים האחרונים, ככה שתוסיפו כ-70 שקל למחיר. אני לא צריך מארז מיוחד, אלא מארז טוב. מארז אלגנטי לא צריך מארז ליופי .. וזהו. אם יש לכם מפרטים אחרים להציע, אתם מ…
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום לכולם. עברו 4 שנים מאז השידרוג האחרון והגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי. קודם כל, כפי שכתוב בכותרת אני מעוניין במחשב עם מסך, LCD 17inch ליתר דיוק (אלא אם יהיה ניתן לדחוף 19 אינטצ' סביר לתוך התקציב). הדרישות האחרות הן: -צורב די וי די. -כרטיס רשת אלחוטי. נפח דיסק קשיח גדול ככל שהתקציב יאפשר. -מבחינת מעבד, אין לי צורך בכפול-ליבה (וגם לא ניראה לי שאני יכול להרשות לעצמי משהו כזה במסגרת התקציב הקיים). -אני אומנם לא משחק במשחקי מחשב אך יחד עם זאת הייתי רוצה שבלוח אם יהיהPCI-E למקרה אני ארצה לשדרג לכרטיס מסך חזק. מה שמוביל אותי לכך שאני לא מחפש כרטיס מסך חזק אך שתהיה לו יציאת DVI ושהוא יהיה PCI-E. כמו כן, אם זה אפשרי אז בבחירת מארז\קירור מעבד …
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אני לא ראיתי פורום ספציפי שעוסק בדברים האלה, אז מחשבים ניידים נראו לי בתור הדבר שהכי קרוב לזה. אני מחפש משהו בסגנון מחברת אלקטרונית שמסוגלת להציג קבצי PDF, במילים אחרות, משהו שיהיה כמו ספר אלקטרוני שאליו אני אוכל להוריד ספרים אלקטרוניים (EBOOKS) שיש לי במחשב. אני מחפש גם משהו שיהיה בגודל A4 אם אפשר. יש חיה כזאת?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות משמעותיות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, שימוש תדיר. עבודה עם מספר הארדדיסקים חיצוניים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ׳ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
אשמח לעזרה בהרכבת מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב? גיימינג על הגדרות גבוהות עבודה עם מסך dell 2007FP ברזלוציה 1650*1050 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? העדפה ל ksp או iqpc 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? שני צורבי DVD ו HD 1T מבחינת כרטיס …
-
- 3 תגובות
- 862 צפיות
-
-
לפני קניית מחשב נייד. בנוסף לשימוש יומיומי ישמש גם לצורך לימודים ובתוכנת CANVA. ראיתי מספר ניידים ומתקשה להבין אם יש לאיזה מה ההבדל ומה עדיף: 1) Asus VivoBook 15 K513EA-L12104W 2) Asus VivoBook 15 K513EA-L11072W 3) Asus VivoBook 15 K513EA-L11997W 4) Asus Laptop X515EA-BQ961W 5) Asus Vivobook Pro 15 K3500PA-L1059W אסוס חוות דעתכם..
-
- 3 תגובות
- 914 צפיות
- 1 follower
-