עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by domuzy,

מכל מה שעברתי בפורום, לא מצאתי משהו בתקציב שלי למטרת משחקים כבדים (HL2, WOLF3 וכיו"ב). אז ככה, אני עוד ביררתי באיזור חודש מאי-יוני, כשהקו המנחה היה כרטיס מסך רציני (אז זה היה הSAPPHIRE 9800PRO), ואני לא יודע מה השתנה מאז. חוץ מזה, הציעו לי AMD יותר מאינטל, אבל אני לא סגור על שום דבר ספציפי. לא צריך: מסך, פלופי, צורב/CD, מקלדת, עכבר ורמקולים! וגם בלי מארז מפואר (רק שיהיה גם עם USB מקדימה וספק איכותי) דגש על מעבד חזק, לוח אם טוב וכרטיס שלא יעבור את ה1400ש"ח. תודה

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  2. Started by tico,

אני מחפש מפרט למשב חזק אשר ישמש כמחשב עבודה. אין לי צורך ב-OC אבל אני ישתמש בורטואליזציה (VMWARE). התקציב עד 4500 שקל. מעדיף מעבד אינטל (Q6600 ???) יהיה נחמד כטיס מסך תומך DX10 אך לא חייב. וללא מסך. תודה.

• 3 תגובות
    • 523 צפיות
  3. Started by XMB,

אהלן, אני רוצה לרכוש לפטופ חדש ( היה לי DELL E6400) וצריך עצה. אני מתלבט בין מאקבוק AIR גירסת ה 256GB SSD עם מסך 13.3" http://www.amazon.com/Apple-MacBook-MC966LL-13-3-Inch-VERSION/dp/B005CWIGHU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1330418228&sr=8-2 לעומת הלנובו החדש U300: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=8E484514F5FD0EE9A220B11D3BAF1FA2 (קונה בארה"ב - גר כאן). המפרטים של שניהם דיי זהים, אני לא מעוניין במעבד i7 מטעמי סוללה וחוסר שימוש. המאקבוק איר עולה ב 200 דולר יותר לעומת הלנובו שבאזור ה 1100 דולר. ישנם הבדלים שנחשבים גדול…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Nachum987,

שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את מגירת ה-DVD של המחשב נייד שלי בכוננן HDD שקיים במחשב, כפי שמופיע ב"מדריך- החלפת צורב במחשב נייד בדיסק קשיח/SSD". ברשותי מחשב ASUS Q400A, שלו: HDD: HGST HTS541075A9E680 DVD-ROM: MATSHITA DVD-RAM UJ8C2 כמפורט במדריך אני מעוניין להחליף את מגירת הצורב ב-HDD שקיים במחשב ולהחליף את ה-HDD ב-SSD מדגם Samsung 840 EVO. הדבר היחיד שאיני בטוח בו הוא איזה גודל של מגירה אני צריך. פרקתי את הצורב מהמחשב ומדדתי את עומק הצורב ללא הפאנל של הצורב והאורך יצא 12.7 ס"מ, האם לזה התכוונו במדריך? צירפתי תמונה עם כוונתי. כמו כן, הגובה של הצורב הינו 1 ס"מ, האם הדיסק קשיח הקיים אצלי במחשב לא עולה על גובה זה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by ehud101,

שלום שפיצים מקצוענים, בבעלותי מחשב נייד כבר שנתיים, וכחלק מהתבגרותו הוא החל להראות סימני עייפות. את המחשב קניתי עם מערכת הפעלה windows 7 64bit מותקנת (אך ללא דיסק) ולכן צרבתי את קבצי הrecovery במידה וארצה לפרמט יום אחד. ואכן היום הזה הגיע ואיתו 2 שאלות: 1) את הצריבה עשיתי לפני כשנה, האם עלי לצרוב בשנית ע"מ שכל העדכונים שהצטברו במהלך הזמן יכללו או שקבצי הrecovery שאצרוב יהיו הקבצים הבסיסיים ולכן אוכל להשתמש בדיסק שהכנתי לפני שנה? או שאולי להשתמש ב windows 7 32bit recovery שקיבלתי עם המחשב 2) היכן אוכל למצוא מדריך טוב לפרמוט והתקנת windows (recovery)? תודה

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  6. קנית מחשב MSI EX300 להלן המפרט: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2928&CatCode=315 הוספתי עוד שני ג'יגה זיכרון .. איזה ווינדוס כדאי כדי שישתמש ב 4 ג'יגה זיכרון?

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  7. ערב טוב אני מעוניין במחשב חדש ועשיתי חושבים וזה בזבוז לקנות הכל חדש לכן חשבתי על רק להחליף רכיבים ספציפים. יש לי גם לוח אם עם סוקט 775 אבל יש בו מעבד סלרון, לכן אני צריך מעבד (רצוי QUAD) יש לי כבר ספק, כוננים קשיחים, כוננים אופטים, זיכרון ראם בנפח 2GB (סיכוי גדול שאני יגדיל אבל לא קשור עכשיו) והכל טוב ויפה. מה שאני מבקש ממכם חברים זה הצעה לכרטיס מסך (כמובן PCI EXPRESS) והצעה למעבד (שיתאים לסוקט 775). ואם כבר על הדרך יש לכם הצעה למארז טוב ולא יקר שיתן לי שקט אני אשמח לשמוע. התקציב שלי הוא גג 2000 שקל. תודה לכולם

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  8. Started by mahaya,

היי, מדובר במפרט למחשב שפועל ללא הפסקה - עריכת וידאו, גרפיקה, והורדות מאסיביות (BT ו-EMULE) בו-זמנית. את המחשב אני קונה בחו"ל , ולכן המחירים קצת שונים שם (הפרשים של עד 30%). המפרט : 1. לוח אם - Asus P5W-DH DLX מחיר : 210$ 2. מעבד - Intel Core 2 Duo e6700 מחיר : 340$ 3. זכרון - Corsair xms2 2GB - 2x1GB 4-4-4-12 מחיר : 180$ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145034&ATT=20-145-034&CMP=OTC-pr1c3watch או GeIL Esoteria 2GB - 2x1GB 4-4-4-12 מחיר : 165$ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820144069&ATT=20-144-069&CMP=OTC-pr1c3watch 4. כ. מסך - gigabyte 7900GS מחיר : 175$ 5. ספק כ…

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  9. Started by 5426378,

היי, יש לי מחשב נייד מסוג dell inspiron 1501 שידרגתי את הזיכרון שלו ל-1.5GB (אם זה חשוב) והוא נקנה במיאמי. קניתי מחשב חדש שולחני אז הרבה זמן לא השתמשתי בו, אתמול ניסיתי להדליק אותו הled של ה-power נדלק לשנייה ונכבה, והמחשב לא נידלק,ניסיתי להטעין את הסוללה במשך הלילה, לא עובד,מה לעשות? זו בעיה בסוללה? אגב, במטען של המחשב יש led הוא היה דולק והכל נחמד וטוב, כשניסיתי להדליק את המחשב ה-led נכבה. ולא נידלק עד שניתקתי וחיברתי אותו מחדש לחשמל.

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  10. Started by Milford Cubicle,

בנטבוק Dell Inspiron Mini 12 שהיה עם ויסטה, הותקן 7 בשדרוג. מאז מופיעים פסים צבעוניים על חלונות התוכנות השונות, עד שהחלון מתאושש. כל המסך פשוט מתמלא פסים רוחביים בשלל צבעים. סריקות שונות ומשונות מראות שהמחשב שלי נקי, אך עדיין. בנוסף, הפסים הללו ממלאים את המסך של המדיה פלייר, כך שמלבד הסאונד לא רואים כלום. זה קורה לעיתים בעת פתיחת חלון חדש או קיים פתוח. דפדפן, מסנג'ר, נגן מדיה.. יכול להעלם תוך דקה או יותר או לחילופין להשאר (כמו במקרה של הנגן). מצ"ב צילום מסך: שימו לב שזה בעצם ממלא רק את שטח שולחן העבודה, ה-taskbar דווקא נשאר בסדר... מוזר. ניסיתי להתקין את הדרייברים האלה, אבל זה הפסיק באמצע בטענה שאינו תואם דרישות המערכת. ממה זה יכול לנבוע? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אהלן, את תקופות השיא שלי בשוק תמחור, שיווק והמלצות למוצרי מחשב עברה מזמן ולכן אצטרך את עזרתכם הנדיבה. אני מתחיל השנה חשמל+פיזיקה בטכניון, כך שאני אריץ כל מיני תוכנות ידועות לשמצה בדרישות שלהן. מעבר לכך המחשב ישמש בעיקר לאופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים. אני לא משחק משחקים או עושה פעילות גראפית דומה. לא ננעלתי על מחיר אך אני מעדיף להשאר בטווח הסביר +\- מה4000 ש"ח, לאחד מדגמי ה13\15 שנכנסים לתקציב, כשאני מאמין שהבסיס שאני מכוון אליו הם מעבדי i5 (תקנו אותי אם אני טועה), 4GB זכרןם ו3 שנים אחריות (או אפשרות הרחבה אליהם כמובן) עם אמינות ואיכות מוצא. בינתיים קיבלתי המלצות לכיוון המוצרים של DELL, ואכן N3010, N5010 וSTUDIO 1558 נראים מאוד דומים ומעניינים, אבל אני פתוח להצעות באופן כללי…

12. שלום לכולם יש לי התלבטות בין שני המחשבים הבאים: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8300.htm http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3614&category_id=adeeec243bda42f56d67a161f83b8708& הראשון הוא של דל כמובן שהיתרון שלו זה 3 שנות אחריות וכל האמינות והאיכות של דל !!! השני זה של ג'יגה בייט שלו יש יתרון בכרטיס מסך ובגודל (אין לי בעיה להתפשר על גודל המסך) אך חסרון בכך שנותן רק 2 אחריות ! השאלה שלי בהתחשב בכל הפרמטרים מה לדעתכם עדיף מבין השניים ? נ.ב האם מישהו יודע אם אפשר להרחיב את האחריות במחשבי ג'יגה בייט ואם כן כמה זה עולה בערך ??? בתודה מראש...

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  13. קניתי לפני שבוע וחצי מחשב נייד ל טיושיבה עם מפרט מצויין אבל אני מרגיש שמידי פעם הוא עובד לאט יחסית ונקתע לכמה שניות. יש לי זיכרון פנימי של 4 ג'יגה ולפי מה שאני יודע לא אמור לקחת למחשב הרבה זמן לחשוב. למה זה קורה? יש איזה שהיא דרך למנוע את זה?? אולי תוכנות כלשהן? תודה מראש!!!!!!

14. אני צריך הצלצה על מחשב נייד לצורך משרדי לא יותר מדי.. במחיר כמה שיותר נמוך לא יודע כמה להגיד לכם עם יהיה סביב ה3000 זה סבבה אם תמצאו בפחות אז אני מעדיף

• 3 תגובות
    • 657 צפיות
  15. Started by 888,

לא צריך מסך,כונן CD,פלופי. המחשב מיועד רק לאינטרנט ואופיס,ושהיחזיק טוב (לאינטרנט ואופיס ולתוכנות פשוטות.. למשך הרבה הזמן...)..

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  16. שלום רב, אני צריך לרכוש מחשבים עבור המקום עבודה, אני קונה ממקום ספציפי מחשבי מותג IBM/LENOVO אנחנו חברת ביטוח גדולה ועובדים כאן בו זמנית עם הרבה תוכנות של החברות ביטוח, חלקן באינטרנט וחלקן DOS (בוזונובה) בנוסף לעבודה רצופה ביישומי האופיס כגון: אקסל,וורד,ואווטלוק. כמובן שגם גולשות באינטרנט ושומעות מוסיקה ורואות סירטונים. אני מחפש מפרט חזק, שיריץ את כל החלונות הפתוחים בלי בעיה, קירור טוב למארז, מקום סגור עם הרבה אבק ולא הרבה חלונות. צריך נטו מחשב, בלי מסך וציוד הקפי המחירים המפורטים למטה הינם למחשב עם מערכת הפעלה ללא אופיס. ולא כוללים מע"מ.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני מקים אתר אינטרנט ואני זקוק למחשב נייד שיהיה איתי כדי לעדכן את האתר וכדי להעלות תמונות של המוצרים. בגדול, מה שאני צריך מהמחשב זה: 1) חבילת OFFICE 2) פוטושופ לעבודה די בסיסית שלו (את העבודה המקצועית אני עושה על הנייח) 3) חיבור טוב לאינטרנט 4) מסך בגודל ואיכות טובים שאני לא אתאמץ מדי לראות את האתר. 5) אמין וזריז (לא כבד ואיטי) 6) אני לא יודע מה סדר הגודל של תקלות בניידים, אז גם שירות טוב. אני אשמח לכל עזרה בנושא כי אין לי מושג בניידים. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. * מטרות המחשב? המחשב ישמש לעבודה משרדית וצרכי אינטרנט למיניהם _אבל_ גם לעריכת סאונד ומוזיקה! * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? שלא יהיה כבד בקטע דפוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק כמה שיותר בהתאם למחיר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) שיהיה הרבה יו.אס.בי * בלוטות? בכיף * גודל מינימלי של כונן קשיח? תכלס, שיהיה גדול. יהיו בו הרבה קבצי וידיאו וסאונד. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם יש למה לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות לחברות מוכרות אבל לא ממותגות, כלומר HP נחשב מבחינתי ממותג.. אסוס לא. שונא HP.. הם גייז. הערות נוספות: המחשב צריך לתת יכולת עיבוד גבוהה.. אני עובד עם קיובייס, לוג'יק, סרט…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Ran B,

טוב, בגלל סיפור מעצבן שכנראה הלוח או המעבד שווקו חיים ומתו לי. אני מעוניין כבר להחליף את כל הפלטפורמה. עד עכשיו הייתי עם P4 2.66@3.00 GHZ (תושבת 478). ולוח של ASUS P4P800SE. כ.מסך של XFX Gforce 6600GT AGP. ועכשיו אני מעוניין להכנס לdual core. ראיתי בין הנושאים שהרבה פה מציעים את ה ‏Core™2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB‎ ולכן חשבתי באמת ללכת עם המעבד הזה. אך מכיוון שהוא פלטפורמה שונה, אז צריך לוח אם שונה ומכיוון שהלוח אם שונה היום כבר כולם עם PCI-E ול AGP, לכן את הכ.מסך החמוד שלי אני אצטרך להגיד שלום. אך הסכום יצא עצום! יותר מידי. לכן ראיתי שיש מעבד גם שהוא Pentium D820. רשום שהוא גם dual core. אבל הבאס שלו 800mhz. שעולה 400 שקל פחות. וזה לא איכפת לי, נהפוכו אני חוסך הרבה כ…

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  20. Started by iNfeKTziA,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור סטודנט למדעי מחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אפשרי גם להזמין מחו"ל (…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי החלטתי במקום לשדרג את הפלאפון שלי ל htc hero, לשדרג את המחשב כי נמאס לי כבר שהוא נתקע במשחקים שלא לדבר על תקיעות במשחק פשוט כמו warzone tower defence. המחשב שיש לי היום הוא זה שמופיע מצד ימין. 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 אבל מעדיף הרבה פחות אם אפשר, בכל מקרה לא רוצה להתפשר ואם חייבים אז לנצל את כל התקציב. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כגון far cry 2, left 4 dead, gta4. fallout 3 - אני מעוניין לשחק במשחקים אלו ברזולוציה המקסימאלית האפשרית של המסך שלי - סמסונג 226bw. כמו כן אני משתמש במחשבים לשימושי צפייה בסרטים, אינטרנט וכיוצ"ב... 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? דיסק קשיח, כונן דיסקים, מארז וספק כוח - ברמת העקרון אנ…

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  22. מדובר במחשב HP מדגם TX1320US למחשב יש מחיצה של שחזור, כמו כן יש דיסק שחזור שאמור להיות זהה כאשר מנסים לשחזר את המערכת גם מהדיסק וגם מהמחיצה (ע"י לחיצה על F11 בבוט) , התהליך מפסיק באמצע עם שגיאה 1002 ובקשה לפנות לHP מכיוון שהמחשב נקנה בחול (כמו שאפשר להבין מהדגם) אני מקווה להשאיר את הפניה אליהם כאופציה אחרונה עד שהתהליך מפסיק השחזור "מספיק" למחוק את המחיצות, ליצור חדשות (אחת לחלונות ואחת לשחזור)ולשים בהם מידע כלשהו (3GB תפוס בכל מחיצה) ניסיתי להתחיל את התהליך מכמה מצבים: 1.שכל השטח הוא UNPARTITIONED 2.חלוקה לשתי מחיצות NTFS אחת ראשית עם FLAG של בוט ואחת קטנה עם FLAG של HIDDEN 3.כמו הקודם אבל מחיצות לוגיות (לא ראשיות) בכל המקרים אותה התוצאה :-\ יש לציין שהמחשב עבד עד לפני ה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by parker8,

הנה המפרט: Pentium 4 3.0 Ghz 2Mb Cache 64 bit 2*512 MB DDR 2 A-Data Gigabyte 8I-915P-Duo+Sound Card 8 ch Western Digital 160 GB 8Mb Sata Bell LCD 17" 8ms ATI Radeon X700 PRO 256 MB הזכרונות במהירות 533 MHZ. תודה לעוזרים נ"ב המסך הוא מצוין אמנם לא חברה מוכרת אבל אני ממליץ עליו בחום... כמו ה-POLYVIEW של KSP... רק של חנות אחרת-פריבל מחשבים מטירת הכרמל מי שמכיר....

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  24. Started by hakoki,

ללא oc ללא משחקים ללא תוכנות,רק אינטרנט וסרטונים,חשוב שיהיה אפשר לחבר אותו לטלוויזיה כולל ציוד היקפי ומסך זול.

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  25. אציין כי הפניה היא למקצוענים *בלבד* - ולא לפספוסים מתלמדים (ועם הפספוסים והמתלמדים הסליחה)... הנה המפרט : מארז וספק-כוח : CompuCase 6K60 + HEC 300AR-TF 300W לוח-ראשי : Intel Pearl Creek G31-Based OEM מעבד-ראשי : Intel Pentium Dual Core 2.0GHz E2180 OEM פתרון-קירור למעבד : Asus P5M5 זיכרון-ראשי : Kingston 1GB 667MHz KVR667D2N5/1G כונן-קשיח : משומש אשר נלקח מהמחשב הקודם (WD 80GB 8MB-Cache P-ATA WD800JB) כונן-תקליטורים : LG GSA-H42N P-ATA אבקש בעיקר את דעתכם לגבי יחס העלות-תועלת.

• 3 תגובות
    • 640 צפיות

דיונים חדשים בפורומים