עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אז הנה שני המחשבים בפינה הימנית - ה N5110 של דל http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=n5110i52410m&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he בפינה השמאלית הפביליון 3310 של HP http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=6977 אלה שני המחשבים הסופיים. רציתי לקבל ממכם חוות דעת סופית שתעזור לי להחליט.

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  2. ריר בזאפ. מיואש - לא יודע מה לעשות יותר ולא יכול להמשיך ככה. אני רוצה קוואד אקסטרים ואת הכרטיס הכי חזק של ATI, לא ישן בלילות... :kopfpatsch:

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by itayalle,

אני עומד בפני התלבטות אולי משהו יכול לעזור לי כאן .. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני מתלבט בין שני מחשבים : מחשב מהפשוטים בסדרה של אפל - 13אינטש MacBook white 2.4GHz מק"ט: Z0FK 2.4GHz Intel Core 2 Duo 2GB memory 160GB hard drive Double-layer SuperDrive 6,699.00 ש"ח לבין מחשב נייד בין הרציניים של HP -מחשב נייד מסדרת HP Pavilion dv5-1100 - 15 אינטש מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T9400‎‏ ‎2.53 Ghz, מטמון של 3‎ MB ברמה 2 מערכת הפעלה מותקנת גרסה מקורית של Windows Vista® Home Premium עם Service Pack 1‏ (‎32-bit‏) מערך הזיכרון ‏(‎2 x 2,048 MB‏) זיכרון סטנדרטי ‎4,096 MB זיכרון מרבי תומך בזיכרון DDR2‎ של עד ‎8 GB מנהלי התקנים פנימיים אחסון פנימי 320 GB אני יודע שאין …

• 3 תגובות
    • 599 צפיות
  4. Started by racheli,

הי לכולם, אשמח לסיוע בגיבוש מפרט למחשב נייח לגיימינג, תודה רבה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 5,000 ל-6,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מסך איכותי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא דרמטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז סולידי, בלי אינסוף אורות …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Artista,

טוב אז האייסר שקניתי מגיע עם ויסטה הום פרימיום שזה חסרון אדיר ואני ממש לא סובל את המערכת הזאת. מרגישים שאם הייתי מריץ על המחשב XP ההבדל הייה משמעותי. העיניין הוא שאני רוצה לשמור על הגיבוי של הויסטה למקרה ומשו ישתבש ולכן רציתי לדעת אם אפשר להתקין על המחשב מערכת XP מבלי לפגוע בגיבוי למקרה ואני ארצה להחזיר למערכת הויסטה. תודה.

• 3 תגובות
    • 709 צפיות
  6. Started by shevah,

שלום לכולם, רכשתי לפני כשבועיים DELL INSPIRION N5110 CORE I7 2630QM NVIDIA 525M 1GB ואחרי כשתי דקות משחק בקרייסיס הוא מתחמם לרמות של 95 מעלות הן במעבד והן בכרטיס, וכמובן ששאר הרכיבים מתחמים גם אבל לא לרמות כאלו. הטמפ' הנ"ל נשמעות לי גבוהות ביותר במיוחד לאור העובדה שבשימוש רגיל הטמפ' לא עולות על 66. קראתי באינטרנט שרוב המחשבים מתחמים כך אבל למעט הבלאי הברור שקורה למעבד ולשאר הרכיבים לא כתוב אם זה מסוכן. מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. השימוש הוא בעיקר לעבודה משרדית אך הייתי רוצה להתקין בו משחק PES למשל, אין צורך בציוד היקפי, השקט לא חשוב, מעדיף עם מערכת הפעלה עדיפות לXP. אשמח לקבל עזרה!

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  8. Started by Nirurshon,

המחשב הנ״ל מגיע ללא כונן DVD ועם דיסק קשיח, עם זיכרון 8GB. עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. האם כדאי לשדרג את הסטיק זיכרון ל16GB בחנות עצמה? או שיש אפשרות לעשות את זה לבד ולחסוף כסף? 2. במידה ואני מעוניין להחליף את הדיסק הקשיח 1TB על 5400, בSSD 256, האם יש אפשרות לעשות את לבד? האם צריך מתאם או משהו? מבחינת לשלם על כונן ועבודה העלות מעל 1500 ש״ח בחנות.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שלום לכם , אני זקוק שתבנו עבורי מפרט מחשב חדש ותמליצו לי על חלקים לשדרוג מחשב קיים . נתחיל במחשב הקיים - מפרט : CPU : P3 450 MHZ MOTHERBOARD : לא ידוע , לא מצוין בCPUZ MEM : 64MB SDRAM VIDEO CARD : ELSA VIPTORY II (אין לי מושג מזה הכרטיס מסך הזה ) צרכים : שדרוג המעבד - שיהיה AMD , לא צריך מהחדשים 64BIT וכו', מספיק 2.4 או 2.6 GHZ לא יותר. שדרוג הלוח - שיהיה לוח תואם למעבד כמובן , גם - לא מהחדשים והתותחים, משהו נורמלי שיספק . שדרוג הזיכרון - שיהיה 256MB DDR-RAM, שלא יהיה החברה הטובה ביותר בשוק והיקרה ביותר .. שדרוג הכרטיס מסך - אני צריך משהו שיספיק למשחקים לא מהחדשים והתותחנים, אלא שיספיק למשחקים בסגנון מקס פיין, וורמס , משחקים ברמה הזאת של גרפיקה .. …

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  10. Started by ELpsycho,

שלום לכלום, השבוע ישד לי יום הולדת חברה שלי רוצה לקנות לי מיני לפטופ. אני לא יודע איזה לבחור... השימושים שלו יהיהו לשם לימודים כמובן. אשמח לקבל המלצות תודה.

• 3 תגובות
    • 736 צפיות
  11. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים ?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית ( דו מימדית , סרטים , או תלת מימד?) וללימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080 , ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , V…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by domuzy,

מכל מה שעברתי בפורום, לא מצאתי משהו בתקציב שלי למטרת משחקים כבדים (HL2, WOLF3 וכיו"ב). אז ככה, אני עוד ביררתי באיזור חודש מאי-יוני, כשהקו המנחה היה כרטיס מסך רציני (אז זה היה הSAPPHIRE 9800PRO), ואני לא יודע מה השתנה מאז. חוץ מזה, הציעו לי AMD יותר מאינטל, אבל אני לא סגור על שום דבר ספציפי. לא צריך: מסך, פלופי, צורב/CD, מקלדת, עכבר ורמקולים! וגם בלי מארז מפואר (רק שיהיה גם עם USB מקדימה וספק איכותי) דגש על מעבד חזק, לוח אם טוב וכרטיס שלא יעבור את ה1400ש"ח. תודה

• 3 תגובות
    • 662 צפיות
  13. Started by tico,

אני מחפש מפרט למשב חזק אשר ישמש כמחשב עבודה. אין לי צורך ב-OC אבל אני ישתמש בורטואליזציה (VMWARE). התקציב עד 4500 שקל. מעדיף מעבד אינטל (Q6600 ???) יהיה נחמד כטיס מסך תומך DX10 אך לא חייב. וללא מסך. תודה.

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  14. Started by XMB,

אהלן, אני רוצה לרכוש לפטופ חדש ( היה לי DELL E6400) וצריך עצה. אני מתלבט בין מאקבוק AIR גירסת ה 256GB SSD עם מסך 13.3" http://www.amazon.com/Apple-MacBook-MC966LL-13-3-Inch-VERSION/dp/B005CWIGHU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1330418228&sr=8-2 לעומת הלנובו החדש U300: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087&current-category-id=8E484514F5FD0EE9A220B11D3BAF1FA2 (קונה בארה"ב - גר כאן). המפרטים של שניהם דיי זהים, אני לא מעוניין במעבד i7 מטעמי סוללה וחוסר שימוש. המאקבוק איר עולה ב 200 דולר יותר לעומת הלנובו שבאזור ה 1100 דולר. ישנם הבדלים שנחשבים גדול…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Nachum987,

שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את מגירת ה-DVD של המחשב נייד שלי בכוננן HDD שקיים במחשב, כפי שמופיע ב"מדריך- החלפת צורב במחשב נייד בדיסק קשיח/SSD". ברשותי מחשב ASUS Q400A, שלו: HDD: HGST HTS541075A9E680 DVD-ROM: MATSHITA DVD-RAM UJ8C2 כמפורט במדריך אני מעוניין להחליף את מגירת הצורב ב-HDD שקיים במחשב ולהחליף את ה-HDD ב-SSD מדגם Samsung 840 EVO. הדבר היחיד שאיני בטוח בו הוא איזה גודל של מגירה אני צריך. פרקתי את הצורב מהמחשב ומדדתי את עומק הצורב ללא הפאנל של הצורב והאורך יצא 12.7 ס"מ, האם לזה התכוונו במדריך? צירפתי תמונה עם כוונתי. כמו כן, הגובה של הצורב הינו 1 ס"מ, האם הדיסק קשיח הקיים אצלי במחשב לא עולה על גובה זה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by ehud101,

שלום שפיצים מקצוענים, בבעלותי מחשב נייד כבר שנתיים, וכחלק מהתבגרותו הוא החל להראות סימני עייפות. את המחשב קניתי עם מערכת הפעלה windows 7 64bit מותקנת (אך ללא דיסק) ולכן צרבתי את קבצי הrecovery במידה וארצה לפרמט יום אחד. ואכן היום הזה הגיע ואיתו 2 שאלות: 1) את הצריבה עשיתי לפני כשנה, האם עלי לצרוב בשנית ע"מ שכל העדכונים שהצטברו במהלך הזמן יכללו או שקבצי הrecovery שאצרוב יהיו הקבצים הבסיסיים ולכן אוכל להשתמש בדיסק שהכנתי לפני שנה? או שאולי להשתמש ב windows 7 32bit recovery שקיבלתי עם המחשב 2) היכן אוכל למצוא מדריך טוב לפרמוט והתקנת windows (recovery)? תודה

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  17. קנית מחשב MSI EX300 להלן המפרט: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2928&CatCode=315 הוספתי עוד שני ג'יגה זיכרון .. איזה ווינדוס כדאי כדי שישתמש ב 4 ג'יגה זיכרון?

• 3 תגובות
    • 562 צפיות
  18. ערב טוב אני מעוניין במחשב חדש ועשיתי חושבים וזה בזבוז לקנות הכל חדש לכן חשבתי על רק להחליף רכיבים ספציפים. יש לי גם לוח אם עם סוקט 775 אבל יש בו מעבד סלרון, לכן אני צריך מעבד (רצוי QUAD) יש לי כבר ספק, כוננים קשיחים, כוננים אופטים, זיכרון ראם בנפח 2GB (סיכוי גדול שאני יגדיל אבל לא קשור עכשיו) והכל טוב ויפה. מה שאני מבקש ממכם חברים זה הצעה לכרטיס מסך (כמובן PCI EXPRESS) והצעה למעבד (שיתאים לסוקט 775). ואם כבר על הדרך יש לכם הצעה למארז טוב ולא יקר שיתן לי שקט אני אשמח לשמוע. התקציב שלי הוא גג 2000 שקל. תודה לכולם

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  19. Started by mahaya,

היי, מדובר במפרט למחשב שפועל ללא הפסקה - עריכת וידאו, גרפיקה, והורדות מאסיביות (BT ו-EMULE) בו-זמנית. את המחשב אני קונה בחו"ל , ולכן המחירים קצת שונים שם (הפרשים של עד 30%). המפרט : 1. לוח אם - Asus P5W-DH DLX מחיר : 210$ 2. מעבד - Intel Core 2 Duo e6700 מחיר : 340$ 3. זכרון - Corsair xms2 2GB - 2x1GB 4-4-4-12 מחיר : 180$ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145034&ATT=20-145-034&CMP=OTC-pr1c3watch או GeIL Esoteria 2GB - 2x1GB 4-4-4-12 מחיר : 165$ http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820144069&ATT=20-144-069&CMP=OTC-pr1c3watch 4. כ. מסך - gigabyte 7900GS מחיר : 175$ 5. ספק כ…

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  20. Started by 5426378,

היי, יש לי מחשב נייד מסוג dell inspiron 1501 שידרגתי את הזיכרון שלו ל-1.5GB (אם זה חשוב) והוא נקנה במיאמי. קניתי מחשב חדש שולחני אז הרבה זמן לא השתמשתי בו, אתמול ניסיתי להדליק אותו הled של ה-power נדלק לשנייה ונכבה, והמחשב לא נידלק,ניסיתי להטעין את הסוללה במשך הלילה, לא עובד,מה לעשות? זו בעיה בסוללה? אגב, במטען של המחשב יש led הוא היה דולק והכל נחמד וטוב, כשניסיתי להדליק את המחשב ה-led נכבה. ולא נידלק עד שניתקתי וחיברתי אותו מחדש לחשמל.

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  21. Started by Milford Cubicle,

בנטבוק Dell Inspiron Mini 12 שהיה עם ויסטה, הותקן 7 בשדרוג. מאז מופיעים פסים צבעוניים על חלונות התוכנות השונות, עד שהחלון מתאושש. כל המסך פשוט מתמלא פסים רוחביים בשלל צבעים. סריקות שונות ומשונות מראות שהמחשב שלי נקי, אך עדיין. בנוסף, הפסים הללו ממלאים את המסך של המדיה פלייר, כך שמלבד הסאונד לא רואים כלום. זה קורה לעיתים בעת פתיחת חלון חדש או קיים פתוח. דפדפן, מסנג'ר, נגן מדיה.. יכול להעלם תוך דקה או יותר או לחילופין להשאר (כמו במקרה של הנגן). מצ"ב צילום מסך: שימו לב שזה בעצם ממלא רק את שטח שולחן העבודה, ה-taskbar דווקא נשאר בסדר... מוזר. ניסיתי להתקין את הדרייברים האלה, אבל זה הפסיק באמצע בטענה שאינו תואם דרישות המערכת. ממה זה יכול לנבוע? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אהלן, את תקופות השיא שלי בשוק תמחור, שיווק והמלצות למוצרי מחשב עברה מזמן ולכן אצטרך את עזרתכם הנדיבה. אני מתחיל השנה חשמל+פיזיקה בטכניון, כך שאני אריץ כל מיני תוכנות ידועות לשמצה בדרישות שלהן. מעבר לכך המחשב ישמש בעיקר לאופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים. אני לא משחק משחקים או עושה פעילות גראפית דומה. לא ננעלתי על מחיר אך אני מעדיף להשאר בטווח הסביר +\- מה4000 ש"ח, לאחד מדגמי ה13\15 שנכנסים לתקציב, כשאני מאמין שהבסיס שאני מכוון אליו הם מעבדי i5 (תקנו אותי אם אני טועה), 4GB זכרןם ו3 שנים אחריות (או אפשרות הרחבה אליהם כמובן) עם אמינות ואיכות מוצא. בינתיים קיבלתי המלצות לכיוון המוצרים של DELL, ואכן N3010, N5010 וSTUDIO 1558 נראים מאוד דומים ומעניינים, אבל אני פתוח להצעות באופן כללי…

23. שלום לכולם יש לי התלבטות בין שני המחשבים הבאים: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8300.htm http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3614&category_id=adeeec243bda42f56d67a161f83b8708& הראשון הוא של דל כמובן שהיתרון שלו זה 3 שנות אחריות וכל האמינות והאיכות של דל !!! השני זה של ג'יגה בייט שלו יש יתרון בכרטיס מסך ובגודל (אין לי בעיה להתפשר על גודל המסך) אך חסרון בכך שנותן רק 2 אחריות ! השאלה שלי בהתחשב בכל הפרמטרים מה לדעתכם עדיף מבין השניים ? נ.ב האם מישהו יודע אם אפשר להרחיב את האחריות במחשבי ג'יגה בייט ואם כן כמה זה עולה בערך ??? בתודה מראש...

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  24. קניתי לפני שבוע וחצי מחשב נייד ל טיושיבה עם מפרט מצויין אבל אני מרגיש שמידי פעם הוא עובד לאט יחסית ונקתע לכמה שניות. יש לי זיכרון פנימי של 4 ג'יגה ולפי מה שאני יודע לא אמור לקחת למחשב הרבה זמן לחשוב. למה זה קורה? יש איזה שהיא דרך למנוע את זה?? אולי תוכנות כלשהן? תודה מראש!!!!!!

25. אני צריך הצלצה על מחשב נייד לצורך משרדי לא יותר מדי.. במחיר כמה שיותר נמוך לא יודע כמה להגיד לכם עם יהיה סביב ה3000 זה סבבה אם תמצאו בפחות אז אני מעדיף

• 3 תגובות
    • 641 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.