עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Dimebag Darrell,

בעיקרון הבנתי שאני צריך מחשב חזק, זאת אומרת, 8RAM עם מערכת הפעלה של 64ביט ומעבד חזק כדי שיחזיק תוכנות. אני לא הטיפוש שמשחק במשחקים. אז כרטיס מסך לא מעניין אותי. אפילו אם הוא מובנה בלוחאם אז גם זורם כל עוד אני יכול לראות במחשב סדרות ושיט. תזרימו לי מפרטים טובים עד 3K שזה הגבול יעני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך אז לחסוך. הרי אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף ועוד כל מה שנלווה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה עד 3500 כזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם סאונד ובעתיד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן וא…

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  2. שלום לכולם אני מחפש מחשב חזק למשחקים ב6K ללא מסך. בנוסף ראיתי בEBAY כי המחירים הם 70 אחוז מהמחירים בארץ כולל משלוח האם מישהו ניסה וממליץ?

• 3 תגובות
    • 576 צפיות
  3. הייתי רוצה לברר מספר דברים: 1. האם כל החלקים מתאימים אחד לשני ואין איזו בעיה של התנגשות מסויימת בין חלקים. 2. האם לוח האם יתאים למעבד? 3. עד כמה קירור המעבד והמארז קריטיים לתפקוד המחשב? אם אקח קירור ומארז זולים במאתיים שקל או יותר אז המחשב יתפקד מהותית פחות טוב? זה המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪870 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 מאוור Cooler Master Hyper N520 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪224 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1660 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET Socket 1156, יחידות 1 ₪627 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות …

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  4. אני קוצה לקנות מחשב בקרוב התקציב הוא 4500וזה מה שאני קונה תנו לי עצות או דעות לחלקים אחרים מעבד- barton 2500 plus mobile- 650 (אמרו לי בחנות זה מעבד שונה קצת שהוא מיועד לנידים ובגלל זה הוולט שלו הוא1.45 מה שאומר שאפשר לעשות עליו הרבה אוברקלוקינג זיכרון-geil golden dragon 2*256 -753 לוח אם-gigabyte ga zn400pro2- 690 דיסק קשיח-hitachi 80 gb sata- 460 כרטיס מסך-sapphire radeon 9800pro- 1299 קרור למעבד-volcano12- 160 dvd-lite on מקלדת+עכבר- silverline סה"כ 4500 אודה עם תתנו את דעתכם על המפרט והחלקים

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך כמה שיותר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?המחשב נועד לגלישה באינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).שום תוכנה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומ…

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  6. אהלן ~תוקן~ אני צריך מחשב סוס עבודה לידידה שלי.. בעיקר לעבודות משרדיות אבל גם היא משלבת פה ושם משחקים וכאלה.. אבל העיקר שהוא יהיה סוס עבודה כמה שיותר מהיר.. הרבה זכרון - חשוב. ורק קופסא וחשוב צורב DVD. בתודה מראש=]]

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  7. אורח yehonatan31
    Started by אורח yehonatan31,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש ולא יודע על מה להסתכל ועל מה לא... מטרה: בעיקר משחקים כבדים - gta 5/באטלפילד 3/ fifa 14/ nba 2k14..... מסך גדול ו full HD (אני מעדיף מסך מגע ומחשב AIO או נייד) מחיר מקסימלי: 3,800 ש'ח אתם יכולים לתת לי את דעתכם בנושא? אודה לכם מאוד ואשמח לדעות מאנשים רבים!

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  8. Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 930 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT :AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE 680 זכרונות? DDR 400 : 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 285 *2 570 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) :X800GTO 256MB DDR III, PCI-E 1190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL :200GB SATA II 7200RPM 8MB 595 Teac/SONY 1.44 (Black) 50 MS Internet + MS Mouse Optical 135 CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp 280 Total price 4430 ¤ אשמח לקבל את ההמלצות במייל kobi.masika@gmail.com תודה :yelclap:

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  9. Started by plucki,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי נע בסביבות 3,000 ש"ח. השימושים העיקריים הם וורד, אקסל, סרטים (הרבה), ואינטרנט (המון). אני רוצה מחשב שיגלוש מהר כי אני מוריד לפעמים (בהורדות ישירות, לא באימיול). שיראו טוב מאוד! את הסרטים (לא HD, לפחות לא כרגע). שיהיה לא כבד במיוחד ונוח שלא עושה בעיות כל הזמן (לפי ההיכרות שלכם כבר עם ניידים). עד היום השתמשתי ב XP ואני מתכונן גם לשים על הנייד את מערכת ההפעלה הזאת ולא את הויסטה. אני לא מבין כלום בניידים רק בנייחים אשמח מאוד אם תכוונו אותי. כמו"כ אשמח לדעת על חנויות שכדאי לקנות בהם (אני מעדיף עם אחריות יצרן אלא אם כן מדובר בהפרש רציני במחיר ובחנות שהאחריות שלה ממש טובה). בתודה מראש יונתן.

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  10. Started by 92KFIR,

שלום רב קניתי לפני מספר שנים (2015) מחשב גיימינג בהמלצת אנשים טובים מהאתר הזה בתקציב של 8000 ש"ח אני מעוניין שוב לקנות מחשב באותו תקציב(כולל עכבר רמקולים מקלדת ומסך). אני מצרף כאן את המפרט הישן של הרכישה שלי ואשמח לעזרה בנושא, אולי אוכל לקבל מחשב אפילו טוב יותר עם התקציב. האם אפשר לרכוש מחשב גיימינג טוב יותר עם התקציב הנתון? או שהמחירים לא השתנו? תודה לעוזרים:) המפרט הישן: תאור Desc. מקט SKU 1 i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GH שלוש שנים אחריות CM806460156…

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  11. שלום לכם אני רוצה ליקנות את הרכיבים האלה ויש לי שאלה איך הם מישתלבים ביחד והרכבים מיועדים למחשב עבודה GIGABTE P55 US3L DDR3 i5 NVIDIA G220 1GB DDR3 1333 KINGSTOE אודה לעוזרים נועם

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  12. שלום לכולם! אני מעצב גרפי\תעשייתי ועובד בזה. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. אלו הם הפרמטרים הרלוונטים: כללי: שימושים עיקריים- תוכנות גרפיות, עריכת ווידאו זמן אחריות- כמובן שעדיף 3 שנים, אך ניתן להתגמש בעניין הזה. משקל- עד 2 קילו מסך: רזולוציה- כמה שיותר גבוהה, לפי התקציב. אם אפשר retina אז בכלל מעולה. גודל מסך- 13", 14". LED חומרה: חיי סוללה- שעה וחצי מינימום דיסק קשיח: 1TB+ ללא כונן אופטי אני מתכוון לעבוד עם הרבה תוכנות במקביל אז נראה לי שלפחות 8GB זיכרון. כרטיס מסך ומעבד המותאמים לעבודה גרפית. תקציב- עד 7,000 תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Yoav,

אז האסוס הישן והטוב שלי מת (כמובן שהיה בן 3 וחודש, בדיוק שפגה האחריות) וצריך להחליף אותו. קצת חיפשתי ונסגרתי על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית, תכנות ו-MATLAB. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות לסוג המסך. 15.6 זה הדיפולט לאור התקציב, אבל אם אפשר לקבל באותו מחיר 13.3 אז מה טוב. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מניסיוני הוספת numpad מקטינה את שטח המקלדת אז עדיף בלי. אבל זה לא deal breaker. * משקל רצוי? רצוי 2.3 ודרומה. שוב, לאור התקציב המוגבל אם אין ברירה אז לא נורא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביבות השעתיים וחצי-שלוש לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדו…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by barchuk,

* מטרות המחשב? תכנות, משחקים בעיקר קלים למשל פיפא, צפיה בסרטים. * גודל המסך? מעדיף שיהיה קטן 13.3 - 14 כיוון שאני נוסע הרבה במהלך היום ברכבת וכאלה ואני אשמח להשתמש בו האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? משהו סטנדרטי יספיק (4-5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, אני מעוניין בSSD אז כנראה שאת המדיה אשמור בכונן חיצוני * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD או היברידי (בשאיפה להתקין Win8) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקצי…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by mescalin,

היי בחיפוש אחר מחשב נייד שהדרישות ממנו הנם: תקציב עד 4000,משקל עד 2.5 ק"ג (ישמש ללימודים,דברים סטדנרטיים לחלוטין כגון אופיס אינטרנט הורדות ,סרטים) נתקלתי במודעה הזו: http://www.lenovo-israel.co.il/pl_product~6370W48~2~10.htm את הדגם אני מכיר ולדעתי משלל החלופות שמצאתי הוא עונה לצרכים,האם מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת החנות\אתר? האם יש משהו שאני "מפספס" במודעה?לפי מה שצויין המחשב חדש ולא מחודש אשמח גם להצעות על ניידים אחרים אם יש משהו מומלץ יותר במסגרת הדרישות תודה

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  16. Started by Vladgi,

יש הצעות?

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  17. Started by Cropsey,

אהלן! מתלבט בין שני דגמים של לפטופ גיימינג ואשמח אם תוכלו לעזור לי הראשון MSI GP66 Leopard i7 11800h RTX 3070 - 130W השני MSI GL66 Pulse i7 12700h RTX 3070 - 105W שני הלפטופים עם 16 ראם באותה מהירות ככה שלא הכללתי את זה. ממה שקראתי הleopard בנוי מחומר יותר טוב, יש מצב? יש לי חבר עם הPulse והוא מרוצה. האם עדיף ללכת על מעבד קצת יותר חזק וכרטיס עם TGP יותר נמוך, או שההפך? אשמח ממש לעזרה, תודה!

18. למה בכל המפרטים המוצעים על ידי הפורום תמיד מופיעים מעבדים של AMD ואף פעם לא של אינטל? האם מעבדי אינטל פשוט יקרים ללא סיבה? האם אין להם ערך מוסף? האם פערי המחיר הינם כאלו שלא כדאי? אשמח לקבל תשובות עניניות ולא אמוציונליות. תודה.

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  19. אני מתכנן לקנות מחשב והבנתי שיוצאים עוד חודשיים סדרת מעבדים חדשה הX38 אז נראה לי מיותר לקנות עכשיו כי גם ככה אפשר לחכות חודשיים שהמחירים יירדו, מה דעתכם? אני גם רוצה לקנות כרטיס טלוויזיה כדי לחבר לממיר יס רגיל ואז לחבר את הטלוויזיה לכרטיס מסך ואז לראות טלוויזיה ושאני גם אוכל להקליט ויהיה לי כאילו יס מקס... מה אתם אומרים...? המחשב מיועד בעיקר למשחקים כבדים, OC אפשרי אבל לא הכרחי. במסך אני מתעקש DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR כי הבנתי שהוא הכי טוב במחיר שלו ויש לו את הפאנל הכי טוב. תודה רבה ולילה טוב לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 486 צפיות
  20. הי, אני מעוניין במחשב למשחקים עד 5000 ש"ח, שיספיק לשנה וחצי שנתיים הקרובות ושיהיה ניתן לשדרג אותו לאחר מכן(מבחינת מעבד \ זכרון לDDR3 \ כרטיס מסך). הציעו לי את המפרט הבא ב4500: לוח אם Asus p5ql מעבד intel core2duo e8400 זכרון ocz DDR2 800 4096 דיסק קשיח segate 500GB sata2 32MB צורב DVD LG x22 כרטיס מסך asus en9800GTX+DK/hdmi/512m מארז enermax poenix ספק ocz 500w SLI אני לא כל כך מבין בדברים האלו ככה שאני אשמח לכל תגובה, כאמור אני רוצה מחשב שמסוגל להפעיל משחקים חדשים\ שיצאו בהמשך ברמה גבוהה . מה שאני בעיקר רוצה לדעת זה האם ניתן לחסוך קצת במקומות מסוימים עם דברים שאין בהם באמת צורך או לא תורמים יותר מדי ובנוסף מה ניתן וכדאי לשפר. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  21. ההורים שלי עכשיו בארצות הברית והם רוצים לקנות לי מחשב נייד (כי להביא נייח זה סיפור) , המחשב ייועד לעבודות משרדיות, משחקי מחשב (אני יודע שנייד לא מריץ אותם כמו נייח אבל אין מה לעשות) ואפשרות לניגון סרטי HD במסך פלזמה 50" אני לא מבין בתחום הניידים כלום אז כל תגובה תהיה מאוד יעילה! תודה רבה רבה על העזרה! נ.ב נראה לי הם רוצים לקנות את זה ב Costco למי שמכיר אולי זה יכול לעזור. תודה!

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  22. Started by mikets,

שלום, אני לא בטוח שהשאלה שלי רלבנטית לפורום זה. אם לא - אנא תגידו איפו לשאול. קניתי Dell E6400 עם כרטיס מסך NVIDIA NVS 160 256MB. כשאני מחבר אותו לטלויזית LCD בחיבור VGA, אני מקבל רזולוציה 1366X768, אבל התמונה מרצדת כאילו צריך לעלות תדר. שום ניסיון שלי לשנות פרמטרים לא שינה את המצב. הלפטופ הישן שלי - HP Pavilion מלפני 3 שנים עם כרטיס מובנה (Intel GMA 900) התחבר לאותה טלויזיה בלי שום בעיות. העם יש משהו שאפשר לעשות? ל-E6400 יש חיבור Display Port אבל הבנתי שכדי להתחבר ל HDMI צריך כבל מיוחד והוא לגמרי לא זול.

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  23. שלום, אני משתמש כיום בפנטיום 3 שעובד מצויין, אבל לאחרונה התחלתי להתעניין בכמה משחקים (לא מאוד חדשים, בני שנה-שנתיים) שפשוט לא עובדים על המחשב שלי, אז הגיע הזמן להחליף. אני מתכוון להישאר עם המסך שלי ושאר הציוד ההיקפי. אני משתמש בלינוקס רוב הזמן ובחלונות כשאני רוצה לשחק. אני יודע שהתקציב שלי די נמוך ולכן נראה לי שבשלב הזה אני אקנה כרטיס מסך די זול ויום אחד אשדרג את המסך ואת כרטיס המסך ביחד (אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעולה כשהמסך הוא 17 אינץ' CRT...). הדרייברים בלינוקס לכרטיסי ATI די בעייתיים ולכן אני מתכוון לקנות כרטיס nVidia 7300. קראתי בפורום אחר שלוחות אם עם JMicron עושים די הרבה בעיות עם הפצת הלינוקס שאני משתמש בה (אובונטו) ואני מעוניין בלוח אם שלא מצוייד בבקר כזה. מעבר…

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  24. עריכה: שוב, תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by psybrain,

שאלה לגבי מסכים במחשבים ניידים, מסכים ברזולוציה 3840x2160 , 4K מה היתרונות והחסרונות שלהם ? כי הבנתי שיש בעיות עם כל מני תוכנות וכו', אשמח לדעת על מה מדובר.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.