עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ydd,

שלום וברכה. ברצוני להתקין וינדוס ואופיס למחשב שישמש אותי בעסק. אממה המחיר בחנויות כאן הוא בערך 2000 לשתי התוכנות.- יקר! מצאתי אתרים שמוכרים רשיונות בערך ב17 דולר לרישיון ריטייל (ניתן להעברה ממחשב למחשב) מצורף אתר ששמעתי שאמין. השאלה היא האם זה חוקי/אפור לא מצאתי תשובה ברורה למרות ההיגיון שאם זה רשיון שניתן להעברה לכאורה הוא חוקי. https://psngames.org/software/windows/microsoft-windows-10-professional

2. שואל בשביל חבר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +/- 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, משחקים ועריכת וידאו חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD אין צורך בכרטיס מסך, קיים SAPPHIRE NITRO+ RX 580 Special Edition 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחש…

3. Started by Avibh,

מחפש כרטי מסך במחיר סביר על מנת שהילדים יוכלו לשחק בפורטנייט. האם Gigabyte GTX 1050 2GB מספיק טוב?

4. היי, אשמח לעזרתכם ביצירת מפרט למחשב חדש עבורי. בדרך כלל אני נוטה לשמור על הציוד שלי לאורך זמן, ולכן אני צריך מחשב שיחזיק מעמד וישרת אותי כמה שנים קדימה (3-4 שנים לפחות) ללא שדרוגים. מבקש מפרט שיהיה מלא עם כל מה שצריך להיות כלול במארז (כולל המארז עצמו חחחח). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-4500 ש"ח (ללא ציוד היקפי). אם תהיה סיבה/המלצה משמעותית להוסיף יותר, אני אשקול לחרוג, אבל כמובן שמעדיף שלא. אם נראה לכם שהתקציב ממש לא תואם את המציאות והדרישות שלי, אשמח שתאירו את עיני ואעדכן בהתאם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Katya Dorfman,

היי כולם :) צריכה את עזרתכם בהרכבת מחשב נייח עבור אבא שלי. הוא חובב עריכת תמונות בלייט רום ופוטושופ (לא מקצועי). המחשב שקיים אצלנו כרגע בבית מאוד ישן ככה שכל עריכה לוקחת המון זמן ולכן אנחנו מחפשים חדש. לא מחפשים את המחשב הכי טוב כמו שראיתי בפורמים שעלות שלהם בסביבות 7 אלף, אלא מחשב שיתאים את צרכיו. אשמח מאוד לקבל את ההמלצות שלכם!!! תודה רבה

6. שלום לכולם, חברה שלי בקרוב מתחילה ללמוד עיצוב מוצר תעשייתי ואני רוצה בבקשה המלצה ללפטופ שיכול להריץ טוב את תוכנת Solid Works. לא סגור לגבי כמה התוכנה הזו דורשת אז אשמח לעזרה (אם היא צריכה כרטיס מסך טוב או כרטיס מובנה ומעבד טוב זה מספיק) תקציב: באיזור 4000 ש"ח אבל גמיש. (הקנייה תהיה באילת או בסין) דרישות חומרה: נראה לי שSSD של 256GB מספיק ואולי HDD של חצי טרה או טרה תוספת יכול להיות נחמד. שימושים: אופיס, Solid Works צפייה בסרטים וסדרות ב4K. רצוי מחשב קליל וכמובן עם סוללה טובה. תודה רבה לכולם!

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  7. Started by Oded Balazada,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500, אין לי בעיה לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות (צד שרת בעיקר, webstorm + inteliJ) ומשחקים לא כבדים (dragon age origin, the witcher) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש …

8. Started by HaJ-B,

שלום. רשימת החלקים כבר הושלמה. ההתלבטות היא לגבי הצגים: PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel - Core i7-8086K 4GHz 6-Core Processor ($414.65 @ OutletPC) CPU Cooler: NZXT - Kraken X72 Liquid CPU Cooler ($192.99 @ SuperBiiz) Motherboard: Asus - ROG MAXIMUS X FORMULA ATX LGA1151 Motherboard ($384.98 @ Amazon) Memory: Corsair - Dominator Platinum SE 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200 Memory ($444.88 @ Corsair) Storage: Samsung - 970 Pro 1.0TB M.2-2280 Solid State Drive ($397.99 @ Amazon) Storage: Western Digital - Gold 12TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($469.99 @ Newegg) Video Card: EVGA - GeForce RTX 2080 Ti …

9. Started by pc34,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by מוטי ב.,

שלום לחברים,אני מעוניין לרכוש מחשב all in one,לי אין יותר מדי הבנה במחשבים. יש מחשב שמצאתי עם מעבד שהוא Pentium G4400T מעבד Intel Core ויש מחשבים שהם יותר יקרים עם מעבד Intel Core i5. השאלה היא האם שווה להשקיע מאות שקלים יותר בשביל מעבד כזה? מצ"ב קישור למחשב שהוא עם המעבד פנטיום אשמח לעזרה https://www.lastprice.co.il/מחשב-נייח-All-in-One-מבית-Lenovo/LENOVO-AIO-510

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. כן, כן, אני עוף מוזר, רוצה לעשות שידור סטרימינג וידאו עם מצלמה, בלי לשחק שום משחק ברקע :-) ואני יודע שניידים בכללי לא מומלצים לסטרימינג, ושמומלץ מעבד I5 ומעלה ו-8GB זיכרון, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שההמלצה לוקחת בחשבון שלרוב מדובר בגיימרים. כמו כן, מהירות ההעלאה בקו שלי היא ממילא לא מדהימה ( בערך2.5), ובכלל זה ב-WIFI, אז כנראה שאצטרך ממילא לשדר משהו באיכות מופחתת. בנוסף, התקציב שלי די מוגבל. אשמח לשמוע חוות דעת ממישהו שיודע מה דורשת מהמחשב פעולת שידור סטרימינג של וידאו ממצלמה (בלי קשר לגיימינג), בלי ירידת איכות ובלי קיטועים, לאגים וכאלה. אז, ההתלבטות כרגע היא כזו, בין נייד טושיבה ישן אבל חזק, עם מעבד i7 דור שני, שמוצע לי ביד שניה. יש לו 4 ליבות, ומקסימו…

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  12. Started by אפרת הרוש,

שלום! אני סטודנט ומחפש מחשב לצרכים שלי - בעיקר עבודה משרדית וקצת עריכת וידאו. תקציב: עד 3,000 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: אפשרי ב500 האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אפשר לחסוך . מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית| גיימינג כבד או קל| עריכה גראפית |עריכת אודיו |עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): האם דרושה מערכת הפעלה חוקית כחלק מין המחשב?: ווינדוס 10 מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב , שבועות הקרובים (פחות מחודש כנראה) האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת: כרגע לא אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. עיר מגורים: אני באילת השבוע האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה באמצעות משלוח: כן …

13. Started by alex alex,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?2500 בלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו דוטא 2 . CS GO 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט?כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא חושב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה , רק הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? פחות משבוע …

14. Started by darkspell,

אשמח למפרט למחשב שמטרתו העיקרית היא עריכה גרפית, תוכנות Adobe ותלת מימד כמו Zbrush ו-Rhino. חשוב שיהיה כונן SSD ראשי לפחות 200GB ועוד HD לאכסון. תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ב 3000 ש"ח, ניתן לחרוג אם התמורה משמעותית עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש לי מסך 23' של דל U2312HM, אם תגידו לי שזה צוואר בקבוק או משהו אשקול לרכוש חדש 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מסולם 1-10 ש 10 הוא השקט ביותר מספיק 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7.…

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  16. מחפש לקנות מחשב נייח. האם תוכלו להמליץ על חנות מחשבים אמינה ומקצועית באיזור ירושלים? רוב תודות!

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  17. Started by avielq5w,

אהלן עוזר למישהי לבחור מחשב אבל לא יודע עד כמה התוכנות שאמרה לי באמת כבדות (אם יש עדיפות למשהו חשוב שלא כתבתי) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000, לא חייב לנצל הכל אם לא צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיחזיק את התוכנות אילוסטריטור rhino (שיש בתוכו v-ray) טרידי מקס (שיש בתוכו גם v-ray) פוטושופ סקאצ׳פ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חשוב,לפחות 16 ראם, לא מכיר את התוכנות, אם צריך יותר אז 32 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by hananmori12,

שלום, אני בארה"ב ומחפש מחשב נייד משתלם לקניה פה, חשוב שיהיה אחריות בינלאומית בארץ, השימושים הם רגילים, עדיפות למהירות (אם צריך נרכוש SSD בנפרד), ראם גבוה, עדיפות למחשב שיחזיק 3 שנים לפחות. תודה

19. היי, יצא לי לשאול כבר במקום אחר אך לא הרגשתי שקיבלתי מספיק חוות דעת ולכן אשמח לעזרתכם אני מפתח משחקי מחשב, וכעת מעוניין להשתדרג במחשב נייח חזק במיוחד. ציטוט 1. מה התקציב המירבי? 12K. אשמח מאוד אם זה יתקרב יותר ל10K מכיוון שאיני מעוניין בOC מיוחד 2. מה שימושי המחשב? 144hz 2K massive gaming, פיתוח מנוע משחק - עבודה עם הרבה מאוד דברים פתוחים 3. האם יש צורך בציוד הקפי? חשבתי על רמקולים של לוגיטק ב120 שח. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? קניתי כבר G.SKILL TridentZ Series 32GB (2 x 16GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4…

20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בעיקר ותוכנות כבדות מבית "אדובי" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסך- אופציונלי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב קצת, אפשר באמצע 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא א…

21. Started by 125Live,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי לעבודה משרדית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ₪, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

22. Started by shlomibandit,

אהלן , מחפש מחשב נייד חזק שיחזיק למספר שנים ושיתן עבודה למשחקים ולתיכנות. מחיפוש בארץ ראיתי שהמחירים בשמיים באיזור ה9 -10 אלף שקל, לכן מתלבט אם לקנות מחול ? חושב על כרטיס 1070 האם כדאי משתלם? חושב על אופציה של מחודש? חשבתי על האופציה של dell alienware 17 r5 תודה לעונים

23. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהצעה למפרט למחשב נייח + מסך 4K. אפשר להציע מפרט ללא מסך. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ללא מסך - 3500 שקל עם מסך - 5000 שקל יש אפשרות לחריגה מסוימת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש יהיה בעיקר משרדי אבל אני צריך תמיכה בניגון של סרטי 4K HDR. בנוסף, הוא ישמש למשחקים כמו Fifa, NBA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ורמקולים - לא מסך - כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא …

24. Started by lioryb,

בוקר טוב. בסופ"ש הקרוב אהיה באילת, ואני רוצה לקנות שני לפטופים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הכולל הוא כ-6500ש"ח. אפשר לחרוג מעט, אבל אם לא הכרחי, גם לא חייב לנצל את כל התקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב א. עבודה משרדית וקצת עריכה גרפית. מחשב ב. אותו הדבר - בתוספת ממש מעט עריכת וידאו חובבנית (פעם או פעמיים בשנה) - אם זה מוסיף הרבה למחיר, אז אין צורך. בשני המחשבים תהיה צפייה בתכני HD (נטפליקס?) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונ…

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  25. טוב, אז אחרי שחיכיתי בסבלנות, בלי מחשב נייח במשך חצי שנה. הכרטיסים החדשים הוכרזו והגיע הזמן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מרבי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. תכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן SATA. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מ…

דיונים חדשים בפורומים