עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום האם לדעתכם יש הבדל משמעותי בין מעבד מסוג dual core לבין מעבד מסוג Core 2 Duo (המשפיע על ביצועיי המחשב)? מה קורה אם מעבד מסוג dual core מגובה בזיכרון של 2GB או 3GB ? האם גם אז הוא פחות טוב (באופן משמעותי) ממעבד core 2 Duo ? אני מחפש מחשב שיוכל להריץ ביעילות יישומי אופיס וגלישה (הרבה חלונות במקביל) וקצת צפייה וסרטים (ללא גיימינג בכלל) - האם ניתן להסתפק במעבד הישן יותר ? - אני שואל שאלה זו משום שרוב המחשבים מתחת ל-4000 ש"ח מכילים את המעבד הישן יותר - האם ניתן להסתפק בהם ? תודה

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  2. Started by Alexkmr,

לא צריך, עכבר, מקלדת, צורב. למסך 20 אינצ', בקרוב אמר שיקנה רחב 22. כולל OC, ושיפעיל משחקים מודרניים. GTA, COD וכו'...

• 4 תגובות
    • 608 צפיות
  3. שלום, ברצוני לקנות מחשב שולחני שיוכל להריץ משחקים ומסך בשבילו (ומקלדת ועכבר), בתקציב של 5000 ש"ח. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 751 צפיות
  4. מטרות המחשב הם למשחקים ולתוכנה QBASE שזה עריכת מוזיקה אני יודע שבשביל זה צריך מעבד טוב אבל אני סומך עליכם שתעשו מפרט טוב מאד... תודה לעוזרים ויום טוב

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  5. שלום לכולם, קרוב משפחה שלי רכש היום את המפרט הבא: http://img131.imageshack.us/img131/1344/43883062oo4.jpg סה"כ 5300 ש"ח ב-3 תשלומים שווים ללא ריבית. הייתי מעוניין בתגובות והצעות לשיפורים שלכם, בהתחשב בעובדה שהמחשב הנ"ל מיועד להיות תחנת עריכת וידאו ייעודית, וכמעט לא ישמש לצרכים אחרים. (שימו לב שכלולים במחיר הזה 2 מסכי 22" ו-3 דיסקים קשיחים (2 פנימיים ואחד חיצוני שישמש לשינוע חומרי גלם לעריכה)) לפי דעתי כ.המסך לא ממש מתאים ואם היה קונה משהו מהסדרה הנוכחית של ATI, למשל 4670, זה היה יכול לשמש אותו בקידודים על ה GPU (תקנו אותי אם אני טועה) מערכת ההפעלה תהיה כנראה XP 32 ביט, כיוון שהרוכש מציין ש XP64 לא תואמת את חלק מתוכנות העריכה שהוא עובד איתן. (מה שאומר שבינתיים רק 3 מתוך 4…

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  6. מחפש מפרט למחשב המיועד בעיקר לאופיס, אינטרנט ולמולטימדיה. תקציב הוא כ-2K ללא ציוד הקפי. אין צורך בציוד הקפי. מעוניין במעבד אינטל חזק ואמין שמתאים לצרכים הנ"ל, + זכרון RAM שיגרום למחשב לרוץ ולא להתקע גם אם מפעילים מעט ישומים כבדים. לא מתוכנן OC נכון לעכשיו אך בעתיד כנראה שכן. לוח אם כמה שיותר חדיש. כרטיס מסך שיתן תמונה טובה במולטימדיה למסך 22. לא למשחקים. אם צריך קירור לחלק מיוחד אז אפשר לשים. אני מעוניין לקנות ב- SKYPC. אם אפשר לתת כמה קומבינציות שונות למפרטים אשמח. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  7. שלום ותודה מראש לעוזרים, אני צריך מפרט למחשב, הדרישות יצוינו פה למטה. חשוב לי רק לציין כי המפרט צריך להתאים להרצה של Windows וגם של Ubuntu (ב Dual boot). 1.התקציב - 2000 ש"ח לא כולל משלוח. באשראי. 2. המחשב יהיה מחשב ביתי למפתח. בעיקר Office ותוכנות פיתוח כמו VS, Matlab וכו. יישמש גם לצפייה בסרטים. 3. אין צורך בציוד הקפי. 4. אין חשיבות לעיצוב המארז. יש חשיבות לשקט כמה שניתן בתקציב כזה אבל זה בעדיפות נמוכה יחסית לדרישה בסעיף 2. 5. ישנה מערכת הפעלה חוקית. הרכבה דרושה. 6. מסך קיים - Fujicom W9006F. עד היום קניתי מחשבים ב skypc סביר להניח שגם את המחשב הזה אלא אם כן מישהוא פה יפנה אותי לחנות מומלצת ביותר אחרת ופער המחירים יהיה משמעותי (עד 100 שקל הפער לא יהיה משמעותי למול הניסי…

• 6 תגובות
    • 592 צפיות
  8. שלום אנשים! דבר ראשון.. יש כאן מישהו שיש לו HP DV5T..? אני רוצה לדעת אם יש לו בעיות.. כי מבחינת מפרט.. הוא מחשב חזק מאוד.. הוא מריץ כל דבר שקיים עכשיו (כולל GTA IV וFAR CAR והכול..) אבל ראיתי ביוטיוב כמה שהיה להם בעיה... המחשב עשה הבזקים כאלה.. נדלק ונכבה כל פעם.. אני רוצה לדעת אם זה קורה להרבה.. וזה בעיה רצינית של HP.. או שזה אחד למיליון.. ועוד דבר. אני בהתלבטויות אחרונות.. בין המחשב הזה.. HP DV5T.. אני לא מוצא קישור למפרט שלו באינטרנט.. אז: New Model: HP DV5t Notebook Features: Intel Core 2 Duo P7350 CPU (2.0GHz x 2) 4GB DDR2 Memory (2 dimms, professionally upgraded) 15.4" WXGA HD BrightView Widescreen Display 512MB NVIDIA GeForce 9600M GT 250GB SATA Hard Drive 8X DVD+/…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Intel Pentium Dual Core 2.50GHz 2MB E5200 Box CPU 395.00 ¤ 1 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 DDR2 ATX Motherboard for Intel 490.00 ¤ 1 Kingston KVR800D2N5 2G DDR2 800MHz Memory 135.00 ¤ 1 Sapphire Radeon HD4830 PCI-e 512 MB DDR3 Retail Video Card 670.00 ¤ 1 Antec NSK4480B 380W ATX Black Case 455.00 ¤ 1 WD WD5000AAKS 500GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 315.00 ¤ 1 LG GH-22NS40 x 22 Black S-ATA Bulk DVD±R/RW 125.00 ¤ 1 Computer Integration + Win For Testing Only 160.00 ¤ 1 2745 ¤ 1. שאלה קטנה מה ההבדל בין DUAL CORE ו core2due ואם זה צריך להיות חשוב בשבילי?? 2. האם הספק כוח חזק מספיק בשביל כל המחשב?? פה כתוב שחייבים 450W מינימום: http://shopping.trustedrevi…

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  10. הקרובים לדעתכם ? או לפי מקור מאמן בעיקר בניידים מתחת ל3000 שח בגלל המיתון תודה

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  11. Started by jct,

נועד לגלישה+ אופיס וצפייה בסרטים פעם בחודש חודשים. בנוסף לאחסון תמונות וסרטונים מהמצלמה. בנוסף כדאי שהמארז יראה סביר ולא ירעיש מדי. אין לי עניין להשקיע כסף דוקא במארז ומאוררים שיהיו שקטים מאוד!!!! רעש סביר בסדר בעיניי.

• 7 תגובות
    • 708 צפיות
  12. שלום לכולם, מבקש הצעות למפרט למחשב HTPC בתקציב של 5K כולל ציוד היקפי ולא כולל מסך. המחשב ימצא בחדר שינה ולכן חשוב מאוד שיהיה שקט. כמו כן, חשוב שיהיה מקלדת ועכבר אלחוטיים (רצוי, אך לא הכרחי, גם שלט לשליטה ב-media center) המחשב מיועד מעבר לצפייה בסרטים גם למשחקים ולתוכנות מתמטיות (MATLAB). אם ניתן ל"דחוף" במסגרת התקציב גם כרטיס רשת אלחוטי זה בונוס רצוי. כמובן שנדרשים גם HD גדול ככל הניתן, כרטיס טלויזיה וצורב DVD (אני מניח שצורב blue-ray לא בא בחשבון כרגע..) תודה רבה מראש על עזרתכם!

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  13. צריך חוות דעת על מפרט שאני רוצה לקנות (3400) http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1601 מסך 19 המחשב למשחקים יש מצב אני עושה oc דחוףף צריך תגובות !!!!!

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  14. חשבתי שיכול להיות נחמד אם יהיה נושא שירכז את כל הניידים של המשתמשים כאן, עם חוות דעת עליהן, תמונה קטנה או שתיים ועוד... אם לדעת המודרים של הפורום הנושא לא מתאים הם יכולים להעביר לאן שבא להם אפרסם את שלי מעט מאוחר יותר...

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  15. Started by Guy950,

אהלן לכם חבר'ס, אני רוצה מפרט למחשב ב5000 ש"ח, אפשר לחרוג עד 5500 ש"ח בלבד שזה תכלס מספיק למפרט משחקים חזק. לא צריך ציוד היקפי, לא מתוכנן OC (אני לא יודע לעשות ואני לא הולך לשרוף מחשב כדי ללמוד איך לעשות...), אבל מה שאני כן מבקש למחשב זה ככה: מחשב חזק ומהיר שיכול להחזיק בעומס של אינטרנט ותוכנות כמו פוטושופ בו זמנית. יכול לסחוב משחקים טוב ולא יתחיל לקרטע לי בכל משחק שאני משחק, וגם שיפעיל גרפיקה חזקה. אני רוצה מערכת הפעלה מקורית של ויסטה (פרימיום)[בגלל זה עדיף גם 4GB ראם, לא?] ושלמחשב יהיה קירור טוב, החדר הוא כמו כבשן בקיץ, פשוט חם פה נורא ואני לא רוצה התחממות יתר במחשב. גם כן מה שאני מבקש זה שיהיה למחשב גם יציאת רשת כדי אני אוכל לחבר את הXbox360 שלי ואם אפשר אני ממש אשמ…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by aviadp,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שיהיה ניתן להפעיל עליו ILLUSTRATOR & PHOTOSHOP CS4 ושישמש כמחשב עבודה נוסף. עדיין לא יצא לי לעבוד עם גרסא זו, אך לפי מה שהבנתי, ע"מ לעבוד עם גרסא זו בצורה טובה על המחשב להיות מצוייד בכרטיס מסך לא משולב. עלי לציין כי שימושיי בפוטושופ ואילוסטרייטור הם דו מימדיים בלבד! אך לעיתים קיימת עבודה עם מספר קבצים רב במקביל. ואני לא משחק משחקים כלשהם. ע"מ שתבינו את רמת השימוש שלי והדרישות שלי מהמחב אפרט את המצב הנוכחי, כרגע אני עובד עם PS3 עם מחשב : AMD DUAL-CORE 3800 2GB RAM INTEGRATED ATI X1250 ואני יחסית די מרוצה. כמובן שאם אקנה נייד חדש, אעדיף שכבר יעבוד יותר טוב. חשבתי על מעבד 5800 2.0MHZ זכרון 3GB 800MHZ כ.מסך ATI 3470/3450 או GEFORCE 9300 …

• 4 תגובות
    • 3.9k צפיות
  17. שלום אני מתכוון לקנות מחשב בסביבות המחירים 2800-3000 ש"ח שישמש בעיקר לישומים קלים עד משחקים קלים.. אני לא צריך מסך רמקולים מקלדת ועכבר. תודה

• 9 תגובות
    • 744 צפיות
  18. Started by mayhem,

חברים שלום, לחברה שלי יש לפטופ lenovo 3000n200 והייתי רוצה לדעת האם אפשר לקבוע במשטח המגע (במידה ואני לא ברור הכוונה לחלק שמדמה את העכבר) את האופציה של קליק שמאלי של העכבר כשלוחצים במרכז ההמשטח.. האם יכול להיות שדרייברים מסויימים לא הותקנו או שזאת בעצם הוראה שצריך להפעיל בויסטה או שלחילופין פשוט אין את האופציה הזאת בלפטופים של lenovo. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by kfir_dnd,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית הכוללת שימוש בדפדפן (גלישה באינטרנט), שימוש בOffice, שימוש בתוכנות הבאות: DreamWeaver, Photoshop, Flash * גודל המסך? 14.1 אינץ' * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות אך לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 GB * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? IBM תודה מראש

• 1 תגובה
    • 634 צפיות
  20. עד כמה משמעותי ההבדלים באיכות הבנייה בין R61 ל-T61 שגורם לזה שבד"כ מוכרים את R61 עם אחריות לשנה בלבד? סך הכל גם הוא מגיע עם roll cage, והגנה ל-HD ודבר נוסף, הבנתי שתם עידן וב T400 יש flex במקלדת. למישהו יצא להתנסות עם זה? עד כמה הוא משמעותי? האם הייתרונות של הנייד (על פני T61), מכסות על המקלדת הפחות טובה? (ד"א, קראתי גם שהיא יותר עמידה מבעבר .. זה נכון?)

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום יש לי מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W ולאחרונה ראיתי שמאוורר אחד לא עובד אצלו והשני חלש מידי אני מתכוון להחליף לו את המאווררים של 120mm מהחנות KSP.. מישהו יכול להמליץ לי על 2 טובים? וראיתי שיש לו מעין מנתב אויר למעבד שמחובר בצד של המארז, שווה לפרק אותו ולהוסיף במקומו מאוורר 80mm? תודה (:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by gev001,

יש מעבדה או חנות או בנאדם פרטי שעושה תיקונים לנזק חיצני ללפטופ?

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  23. כלומר, בעיקר שימוש בתוכנות מתמטיות (דוגמת מטלב), ואין כ"כ צורך למחשב למשחקים. עם זאת, במחשב בדרך כלל גם נעשה שימוש בצפיה בסרטים. לא מתוכנן לעשות OC... ואם אפשר אז מפרט מחנות באיזור חיפה/קריות תודה מראש

24. שלום לכולם אני צריך עזרה בהרכבת שני מפרטים לשימושים שונים. האחד- מחשב לאבי שאינו משחק במשחקים , בעיקר שימושיו הם גלישה באינטרנט , סקייפ, צפייה בסרטים(סטרימינג) . השני- לאחי שהוא צורך את המחשב ביתר אינטנסיביות שזה כולל אופיס , אינטרנט, (סקייפ , אי סי קיו , מסנגר -במקביל) מולטי טסקינג, וגיימינג קל. *לשניי המחשבים אין צורך בציוד הקפי. *למחשב השני אין צורך בספק (נקנה לא מזמן GLN -FSP 400W). *לשני המחשבים אין צורך בצורב DVD. ----אני מעוניין במינימום תקציב אך ללא התפשרות בצרכים שאותם פירטתי.---- -- אני שייך לאסכולה של המקובעים על מעבדי אינטל כך שאני אשמח שיופיעו במפרטים.--- תקציב גג לשניי המחשבים ביחד 3000 ש"ח . העדפה לקנייה באיזור פ"ת והמרכז. תודה , ירון.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by KoM,

כחלק מהמסע של שיחזור הנייד החמוד הזה בחזרה לחיים שמתי לב כי הסוללה שלו מתנהגת ממש מוזר, היא לא חדשה בדיוק וזמן הסוללה שלה נע סביב השעה וחצי שעתיים לא יותר, אך מד הסוללה של הוינדוס מתנהג מוזר, מראה 100% יורד ל-99 ואז 98 ואז כעבור הזמן יורד פתאם ל-7% ואז זמן הכיבוי קרוב. בנוסף אין מן הסתם חיווי של זמן בשעות בוינדוס. יש משהו לעשות ?

• 2 תגובות
    • 642 צפיות

דיונים חדשים בפורומים