ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
מטרות הנייד: עיבוד תמונה בסיסי,כתיבת תוכנות,אינטרנט,מוזיקה,סרטים-לא למשחקים-כרטיס מובנה יספיק לי. הדרישות: מסך 17" מינימום 2 ג'יגה זיכרון ראם. הארדדיסק של מינימום 160-כל המרבה הרי זה משובח מעבד לא הכי חזק-ציינתי את המטרות של המחשב,אני חושב שאני צריך 2 ג'יגה הרץ(T7300). סוללה אני צריך לפחות שתספיק ל3 שעות האם יש איזשהו דגם שמספק את כל אלה במחיר של גג 4 וחצי אלף שקל? והכי חשוב האם הT7300 יהיה איטי או שהוא יספיק לשימושים שציינתי? אני מניח שבארץ אין משהו כזה,לכן אני מציין גם שיש לי אופצייה להביא מגרמניה-מישוה יכול אולי גם להמליץ על חנויות שמוכרות ניידים בגרמניה שיש להן אתר?
-
- 8 תגובות
- 811 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לרכוש מחשב נייד בעיקר לשימוש ביתי (לא למשחקים). גודל 14/15.6 חשוב לי שהמסך יהיה איכותי (IPS). חוץ מהפלקס 2 , ראיתי שכל המפרטים של שאר המחשבים הם מפרטים מאד יקרים שאני לא צריך (כמו ה- 550JK/JV). האם יש מחשבים ניידים עם מס IPS שלא ישברו לי את הכיס? אני לא צריך כרטיס מסך מיוחד או I7 או אפילו הרד דיסק יותר מ- 500GB. חשבתי על הפלקס 2, אבל המסך המבריק קצת מרתיע אותי וגם מסך מגע שאני לא צריך. תודה.
-
- 5 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב נייד לשימושים כלליים (אינטרנט/סרטים ומדיה לסוגיה). לא חושב שצריך חומרה מיוחדת (המחשב לא נועד לגיימינג). יש לי רק דרישה אחת ספציפית- שהמסך יהיה איכותי מאוד, כלומר פנל IPS או VA. גודל רצוי- 15.6. בדקתי כל מיני מחשבים ניידים (גם די יקרים) והתצוגה שלהם נראית פשוט נורא (במיוחד אחרי שהתרגלתי למסך DELL IPS בנייח שלי). אני יודע שיש פנלי IPS בניידים של אפל, אבל זה ממש לא הכיוון (גם לא תקציבית). האם יש דבר כזה?
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לקנות מחשב נייד כשהדגש הוא על מסך גדול ונח. חשבתי על Dell STUDIO 1737 T6400 X4500 בעל מסך "17 שעולה מעט יותר מ4000 ש"ח. מה אתם אומרים עליו? יש אולי רעיונות נוספים? תודה מראש, עמרי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות לאמא שלי מחשב נייד. אני אישית לא מבין גדול במחשבים ניידים כי אני תמיד קונה/בונה מחשבים נייחים. אני מחפש מחשב נייד עם מסך גדול, באזור 3000 ש"ח ומטה. אבל אני מוכן להשקיע קצת יותר אם יש צורך. אמא שלי בעיקר עושה עבודה משרדית: אינטרנט, WORD, Power Point. לא מחשב שמיועד לגיימינג או משהו רציני. לגבי סוללה, לא קריטי כי היא בעיקר עובדת איתו בבית. אמא שלי לא יודעת מה זה מאק, אז כמובן שווינדוס 10. לגבי SSD וכל השאר, כמו שאמרתי אני לא מבין גדול במחשבים ניידים, אבל אני אשמח לקבל המלצה על משהו מוצלח. בעיקר מה שחשוב שזה יהיה מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות, מסך גדול ויהיה בסביבות 3000 ש"ח. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה המשמעות/היתרון (אם בכלל) של מחשב נייד עם מסך מגע מעבר לשימוש בחלון הראשי?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם. לרגל הבלאק פריידי ברצוני לרכוש כרגע מחשב באילת אהיה שם בשבוע הבא אני רוצה לעשות שריון של המחשב . שניה לפני שאני רוכש אותו בסוף החלטתי לקחת את הדגם של 2 in 1 אבל בגלל המסך מגע אני חושש על השתקפויות .. https://ksp.co.il/?store=eilatLaguna&changeSnif&uin=53220 אשמח לעזרה,חוות דעות וכו'. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל, אם יש איפה לחסוך אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה משרדית, לימודים, משחקים בקטנה וצפייה בסרטים(עם חיבור למסך גדול יותר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Lol, Minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 גודל מסך בסביבות…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב? עריכה גרפית, עבודה משרדית וכו... -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 8. 5. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור המרכז. 6. מתי מתוכננת קניית המחשב? מתי שאמצא מחשב מתאים. 7. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? שיהיה מסך מגע טוב מספיק כדי לעבוד איתו בעריכה גרפית בינונית. 8. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בסוכות השנה קניתי מחשב נייח (על בסיס Ryzen 5 3600) ועכשיו אני מעוניין לקנות מחשב נייד. אני סטודנט להנדסה ולכן חשבתי על מחשב עם מסך מגע, היום אני משתמש בטאבלט 10.1" והוא קטן וחלש ולכן אני רוצה להשתדרג. השימוש העיקרי יהיה גלישה באינטרנט ואופיס, ובדרך כלל יהיו כמה מסמכים/דפי אינטרנט פתוחים במקביל. מעבר לזה אין צורך בתוכנות מיוחדות או גרפיקה/משחקים. מצאתי באמזון את הLenovo Flex 14 2-in-1 (בארץ נקרא c340) במחיר טוב של ~2000 ש"ח קישור לאמזון המחיר מאד זול יחסית לארץ ויש בחירה בין i5 לRyzen 5 ונראה לי שהRyzen עדיף אבל אשמח להמצתכם. פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ובכלל מאמזון אז אשמח לכל עזרה\דעה בנושא. טופס: …
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש בזמן האחרון מחשב נייד (לעבודה משרדית), וגיליתי שנורא קשה למצוא היום מחשבים בעלי מסך מט. מסיבה לא ברורה המסכים המבריקים השתלטו על השוק. יצא לי לראות כמה כאלה וההשתקפויות מפריעות כמעט בכל סביבת עבודה. אשמח לשמוע אילו דגמים בטווח מחירים של עד 2500 הם בעלי מסך מט (למען הסר ספק, אני מעוניין במחשב 15.4'', לא נטבוק או משהו כזה). מעניין אותי גם לשמוע מאנשים בעלי מסכים מבריקים מה באמת חוויית העבודה איתם. אולי זה לא כ"כ נורא כמו שהיה נראה לי? בתודה, גיא.
-
- 3 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עם מסך מתהפך מעבד חזק אני רוצה ללמוד עיצוב גרפי ואתרים אז אני צריך מעבד חזק מה אתם ממליצים איזה מחשב איזה חברה? וגם רמקולים חזקים צריך מעבד Intel
-
- 1 תגובה
- 294 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, לקראת תחילת הלימודים (אחרי 3 חודשי מילואים...) צריך לקנות מחשב נייד. התקציב - עד 4,000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קלה השימושים - בעיקר יישומי אופיס, גלישה, סרטים, מוזיקה וקצת משחקים. הצרכים - מחשב נייד עם מסך מגע מתקפל. דרישות חומרה - (מקצת חפירות ברשת ושיחה עם חברים ) - מעבד I5, זיכרון 16GB, דיסק קשיח - 0.5 טרה. החלופות בינהן אני מתלבט: https://pc-online.co.il/new/single_product.php?ps=28358 https://babayoff.co.il/product/97s79ea/ https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=44423&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAqsitBhDlARIsAGMR1RhEBAqc5WS8SVGa4_5Y6TCMy0F…
-
- 2 תגובות
- 491 צפיות
- 2 followers
-
-
אני עומד לקנות מחשב לצרכי משרד בלבד. השאלה בכותר וגם פה: מחשב נייד עם מעבד B980: הייתכן והוא מיישר קוו עם מעבדי הCORE I3 סדרה 2XXX ו3XXX? גם התייחסות חלקית תהיה בסדר ותעזור לי להחליט מה לעשות. תודה ויום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם כבר נמכרים ניידים עם מעבדי haswell בארץ ? אם לא, האם יש צפי ?
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
זקוק להמלצה זריזה ומקצועית לנייד לשימוש בתוכנות הנדסיות כבדות. המלצה למחשב נייד חזק במיוחד בכל מה שקשור למעבד - גם ריבוי-ת'רדים וגם מבחינת ביצועי ליבה בודדת. חייב SSD לא קטן + 8G זיכרון לפחות תקציב גמיש מאוד אבל לא להשתגע. עדיף גודל/משקל שפוי כדי לסחוב ברכבת אבל יותר חשוב ביצועים. חיי סוללה של שעתיים+ מספקים אותי. כרטיס מסך של NVIDIA יכול להיות תוספת נחמדה (בשביל CUDA) אבל לא קריטי. תודה!
-
- 139 תגובות
- 78.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) קצת תכנות, הרבה חלונות בדפדפן (לפחות 8 ג'יגה ראם, 16 גם טוב) ונוסחאות באקסל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות גבוהה למאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD 1920/1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?רצוי מקלדת נוחה' משטח מגע עם לחצנים נפרדים ולא סטייל אפל.. * משקל רצוי?פחות רלוונטי. * האם נדר…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יש את המפרט למטה עם מערכת הפעלה FREE DOS מה זה? ואפשר להתקין XP או VISTA או WINDOWS 7 מחשבים ניידים Dell - Dell Studio 1537 V9400 Model V9400 CPU Intel® Core2 Duo Processor T9400, 6MB L2 Cache, 2.53GHz, 1066MHz FSB Memory 4096MB (2x2048) 800MHz DDR2 Dual Channel HD 320GB 5400 rpm Display 15.4'' Widescreen WXGA with TrueLife - LED(1280x800) GPU ATI Mobility RADEON HD 3450 256 MB Optical Device DVD-RW +- With Dual Layer Technology Webcam 2.0 Mega pixel web camera Bonus Dell Travel Remote control Bonus Fingerprint Reader Biometric Sound Audio type/controller: AC97 Soft Audio Speaker…
-
- 2 תגובות
- 14.9k צפיות
-
-
היי, מעוניין לרכוש בחנות מחשב נייד עם מערכת הפעלה ווינדוס 10. נניח שבעתיד אצטרך לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את הווינדוס 10. איך זה עובד ? האם אני צריך לבקש במעמד הקנייה דיסק און קי עם ווינדוס 10? נניח ואני לא מקבל מהם דיסק אלא רק מפתח מוצר , איך אני מבצע התקנה באמצעות המפתח? תודה ניבר
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
שלום לכם אני מעונין לקנות מחשב נייד לעריכה וידאו על תוכנת - avid xpress pro5.2 במידה ואני קונה את המומלצים שלהם אני צריך להיפרד מ 12-14 K ואין לי הם דורשים - לדוגמא : Dell Precision M65 או nw8240 (הנה הלינק לאתר התוכנה והדישות http://www.avid.com/products/xpresspro/specs.asp ) אשמח לקבל את עצתכם לגבי מפרט דומה וזול יותר המפרט שאני מחפש צריך לכלול מעבד Pentium M 1.8 Ghz - או יותר טוב או Pentium D 1.7 Ghz - או יותר טוב זיכרון 2gb ram כרטיס מסך NVIDIA QuadroFX 1500M NVIDIA Quadro FX 350M NVIDIA Quadro FX Go1400 NVIDIA force 256 או יותר כרטיס FW מובנה 80-100gb 7200RPM SATA מסך - 15.4 או 14.2 os - xp sp2 תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכם אני מעונין לקנות מחשב נייד לעריכה וידאו על תוכנת - avid xpress pro5.2 במידה ואני קונה את המומלצים שלהם אני צריך להיפרד מ 12-14 K ואין לי : הם דורשים - לדוגמא : Dell Precision M65 או nw8240 (הנה הלינק לאתר התוכנה והדישות http://www.avid.com/products/xpresspro/specs.asp ) אשמח לקבל את עצתכם לגבי מפרט דומה וזול יותר המפרט שאני מחפש צריך לכלול 2g ram FW מובנה כרטיס מסך של NVIDIA Quadro או NVIDIA GFORCE כונן 7200 RPM- 80-100GB גודל מסך - רחב 15.4 או 14.2 (משהו כזה) אנשים טובים אני לא מבין גדול בניידים ומחפש חודשים משהו מתאים- יש עוד הרבה כמוני!!! תודה מראש בתור עורך רב נסיון רוב הבעיות הם עניין של דרייברים - לפעמים אסור לעדכן דרייבר בגלל חוסר תאימות
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
האם יש מחשב נייד שמקשי המקלדת מוארים (שיהיה אפשר לראות אותם גם בחושך)?
-
- 4 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט מעבד תמלילים וסרטים * גודל המסך? כמה שיותר גדול לתקציב * משקל רצוי? לא פרמטר בכלל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא פתחתי את הנושא מחדש כי הקודם ערבב כמה נושאים
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גלישה, עבודות גרפיקה, בלי משחקים וכו.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6/14 לא משנה מבריק או מאט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת מלאה. * משקל רצוי? 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות ומעלה.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, ExpressCard * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל 1TB לא משנה סוג * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיפות למראה וגם מגע מתכתי. לפחות בגב המסך. בנוסף שהמעבד יהיה core i7 מסדרת ha…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-