ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
הי, יש לי חבר, שרוצה לקנות HTPC (באיזור תל אביב). הוא רוצה להוציא עליו כמה שפחות שהוא מקווה שכל העסק יעלה 3000, אבל אם צריך יותר אז אין לו ממש בעיה. הדרישות שלו - טרה איכסון, יציאת s-VIDEO, יציאת HDMI, שידא לנגן FULL HD, מארז של HTPC (הוא גם שאל מה המסך במארז עוזר לו), שלט, יציאה למערכת 5.1. אפשר להרכיב לו מפרט?
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אהלן אני קונה מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים וגם לאוברקלוק במידה וארצה (לא קריטי יותר מידי). בימנו יש לי מחשב דיי חזק עם Q9550 ו HD4870 אבל לצערי אני נאלץ להיפרד ממנו בשביל אחי הקטן. חשוב לי שהמארז יהיה טוב עם קירור איכותי (כולל למעבד כמובן), מסך טוב של לפחות 22" ולהכניס גם מקלדת ורמקולים לתוך הסיפור (אין צורך בעכבר). במידה ויש צורך להעלות קצת את התקציב זה אפשרי. הערה חשובה: אני לא מתכנן לשדרג את המחשב בזמן הקרוב ככה שטענות כמו "תוכנות בימנו לא יודעות לנצל את הפיצרים X Y Z" לא תמיד משנות לי. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
דיברתי עם המוכר ב SKYPC והוא אמר לי כמה דברים ראשית כול הוא אמר שכדאי לקחת את ה גירסא של ה BOX של המעבד מכיוון שהיא מגיעה עם אחריות לכול החיים ו גירסת ה TRAY מגיעה עם אחריות רק ל 3 שנים. אני בהתחלה חשבתי לקחת את הכרטיס מסך הזה כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤860 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S485512D3 אבל אז המוכר אמר שיש כמה בעיות עם ייבוא הסחורה של Sapphire אז הוא מציע לי לקחת את ה CLUB3D. וההבדל בין ה 4850 ל GTX9800 הוא 30 שקל אז כבר עליתי ל 9800. ובהתחלה אני לקחתי את המארז והספק antec sonata iii מה שעליו המליצו פה בפורום. והוא אמר שהמארז הזה הוא כולו עשוי מפח ועם אני רוצה באמת מארז טוב אז ללכת על lian-li + ספק של hiper…
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אהלן, אני משתמש כיום במקבוק, מסיבות כאלו ואחרות אני נדרש להחליף מחשב ולא מעוניין להוציא 10K על מקבוק. אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=80NV001MIV&lang=heb http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N551VW-FI251T יש הבדל של כ-500 ש"ח במחיר לטובת האסוס ואחריות של 3 שנים עד לבית הלקוח. אם נוסיף אחריות ללנובו נקבל פער של 800 ש"ח. מנגד הלנובו מגיע עם עוד 256SSD שזה משמעותי מאוד, אך איכות חומרים פחות טובה משל האסוס והמחשב קצת יותר גדול. --- מוסיף להתלבטות את הנייד הבא של אסוס (UX501) שאיך שהוא נמכר ב-1000 ש"ח פחות ממחיר השוק בפלונטר: http://www.plonter.co.il/detail.…
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
צהריים טובים, לפני יותר משבועיים פתחתי פוסט בפורום זה (פורום "מפרטי מחשב") על מפרט למחשב נייח בלי מסך וציוד היקפי למשחקים. חשבתי על לרכוש מחשב בעל מפרט משוכלל שכזה בתקציב של עד 4000-5000 ש"ח נייד,כלומר מחשב נייד (לפטופ) למשחקים כגון : battlefield 3,Assassin's Creed 3 ,Darksiders 2,Prototype 2,Halo 4,Avengers PC ועוד... במחיר של עד 4000-5000 ש"ח ולא מחשב נייח...מומלץ שתתנו לי מפרטים של עד 4000 ש"ח ולא של 5000 ש"ח אבל אם אין לפטופים כאלה (כמו שציינתי) במחיר של עד 4000 ש"ח אז אפשר לתת מפרטים ללפטופים במחיר של 5000 ש"ח. בסופו של דבר אני יבחר איזה מחשב לרכוש...מחשב נייד (לפטופ)/מחשב נייח. בנוסף למה שאמרתי+ביקשתי בהודעה זו,אני אשמח אם תתנו לי המלצה למחשב נייד (לפטופ) אשר וו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! הפעם אני צריך מפרט לאבא שלי, לעבודה משרדית ממש פשוטה שכוללת רק גלישה בוואלה מייל, פרי הנד, וורד וכדומה. התקציב הוא 3000 ש"ח למחשב כולל מסך, מקלדת ועכבר. שימו לב: 80GB הארד דיסק יספיקו בהחלט - כרגע הוא עם 40GB וזה מספיק לו. גם 1GB יספיק כי העבודה ממש פשוטה. אני די רוצה מעבד כפול ליבה של AMD, משהו כמו 3600+X2... מסך: NU L922A 19" מצויין בשבילו, אני גם על המסך הזה ככה יוצא שהוא ראה אותו ואמר כי זה מעולה בשבילו (חייב 19" לא שום דבר אחר כי הוא בן אדם מבוגר..) מקלדת ועכבר: צריך שיהיו אלחוטיים, לא צריך עם המון מקשים כי הוא לא הולך להשתמש בהם בכל מקרה... אה כן - ללא חריגות.. אם כן אז ממש קטנות של עד 100 ש"ח... תודה!!
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מדגם Toshiba Satellite A300-15C בנתיים מצאתי אותו רק ב-wallashops ו-בחברת BUG אם ידוע לכם על עוד מקומות שמוכרים את הדגם הזה אשמח לשמוע. *אני צריך את המחשב לשימוש בבית ובחוץ, עבודות, מוזיקה, סרטים, ומשחקים בין היתר רצוי לציין שמעולם לא קניתי מחשב נייד והדגם הזה של TOSHIBA נראה לי מתאים לכל הדרישות שלי אשמח לקבל ביקורת על מחשב זה, ועוד הצעות על מחשבים ניידים עד תקציב 7,000 ש"ח מעבד Intel® CoreTM2 Duo Processor T8300 2.4GHz 3MB כרטיס מסך ATI Mobility RadeonTM HD 3650 512 MB נפח דיסק קשיח שיספיק לכל המוזיקה הסרטים והמסמכים שתרצו - 320GB! זיכרון מורחב ומהיר 3096MB DDR2 667 MHz רמקולים מקוריים HARMAN KARDON מסך 15.4 קריסטלי, TruBrite® WXGA TFT…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.officedepot.co.il/(q35bag45fo13wpzhkv4i1g45)/catalogFamily.aspx?ID=593428&CID=100 המפרט שלו נראה טוב , רק שאלה לגבי המעבד , הוא הרי יונה 2250 , עכשיו השאלה אם תהיה לו ירידה בביצועים בגלל שאין לו VT אם זה קשור בכלל ומה זה ?! לפי מה שבהנתי זאת טכנולוגיה שעבודה בספקים נמוכים ?! ... אם אתם יכולים להציע לי משהו אחר באותו מחיר בדגש לא לעבור את ה 5K ... ושאלה נוספת , מה כל הרעש סביב השירות של HP ... שמעתי מכמה חברה שניידים של HP אסור לקנות ... השאלה למה !? ...
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מפרט למחשב עם מסך ב3000 -3300 ש"ח מיועד למשחקים תודה
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט למחשב שיהיה בבר, המחשב מחובר ל-2 מצלמות אבטחה דיגטליות שמקליטות על ההארד דיסק, אין צורך בכרטיסי דגימה כ'ו. בנוסף, השימוש העיקרי של המחשב זה כנגן המוסיקה של הבר. אני מחפש מחשב יציב - אסור שתפסק המוסיקה באמצע, עם הארדיסק של 1 טרה וכרטיס קול מעולה! לא צריך מסך או ציוד נלווה.. בטח בקשה לא שגרתית...תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום. אתמול המחשב הנייד שלי נפל, כשהוא היה מחובר למטען, הפין שמחבר את המטען ללוח האם נשבר ויצא מהמקום. פתחתי את המחשב וניסתי להחזיר אותו, אבל כנראה שיש איזה בעיה במגעים (הערכה שלי לפי מה שראיתי) וזה לא עובד. אני לא רוצה לקחת את זה לתיקון במעבדה של אייבורי (משם נרכש המחשב) כי פעם אחרונה שתיקנתי אותו אמרו שהלוח אם נשבר ולקחו לי על זה 900 שקל (אין אחריות על שבר לטענתם). אשמח לדעת האם מישהו נתקל בבעיה כזו בעבר ומה אפשר לעשות כדי לתקן את זה עצמאית, אני חושב שאם אתקע את הפין חזרה במקום ואחבר משהו שיוליך את החשמל ממנו ללוח, איפה שהוא התנתק, זה יעבוד. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* לא מתוכנן OC . *המסך הוא Samsung 2253BW , רוזולוציה מקסימלית 1680x1050 , 22'. *המחשב מיועד למשחקים , צפייה בסרטי HD ועבודה משרדית. --------- מעבד : Intel Q6600 2.4GHZ 8MB 1066Mhz 64Bit או Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHZ 1333MHz 6Mb 64Bit. או Intel Q9300 2.5GHz 6mb 1333Mhz ? כרטיס מסך: Radeon HD4850 512MB GDDR3 HDMI או Geforce 8800GT 512MB לוח אם: GIGABYTE GA-G31M-S2L G31 דיסק קשיח: Samsung H.D 500GB SATA II 16Mb צורב דיוידי: LG DVDRW x20 Dual Layer זיכרון פנימי: Samsung 4GB 800Mhz CL5 DDR2 כרטיס קול: Realtec 7.1 Channel HD+DTS+S\PDIF כרטיס רשת: Realtec GIGABIT 1000\100\10 MBS מארז: Raidmax NINJA 400W + window Black 2x 120mm גופי קירור: Arctic Cooling 12025 120mm Re…
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם, התחלתי להתעניין לגבי מכשירי טאבלט שונים. המכשירים משכו את תשומת ליבי ובמיוחד יכולת של חלקם של המרת כתיבה בעט אלקטרוני לטקסט במחשב. אינני מבין גדול בתחום והיית שמח אם אנשים שמבינים יוכלו לעזור לי להתכוונן. תקציב משוער של 5000 ש"ח למרות שכלום לא סגור. אודה לעזרתכם. עריכה: יש להדגיש שאינני מתנגד למכשירים דוגמת ה-dell W100 שמהווים מעין שילוב מוזר בין מחשב נייד לטאבלט
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום, כן, אני יודע, זו שאלת השאלות ובד"כ התשובה היא: קנה עכשיו. במחשבים לא מחכים ליציאת הדור הבא, כי תמיד יהיה דור הבא. אבל... אני רואה כל הזמן ביקורות על מעבדי ה-64 החדשים של AMD והסוקט החדש של אינטל, ונראה לי כאילו יהיה מטופש לקנות עכשיו P4 2.8 כשמעבר לפינה יש דברים חדשים לחלוטין. האם כדאי להמתין מעט? כמה זמן להערכתכם יקח עד שנראה דור חדש של מעבדים מאינטל? או כרטיסים ויכולות אמיתיות שיעבדו עם הסוקט החדש? היות ובעבר היה לי AMD והיו לי בעיות שונות איתו, אני מעדיף ללכת על אינטל ולא AMD, אך אם ה-64 החדש אכן נותן תמורה טובה משמעותית אולי יש על מה לדבר... מה דעתכם? (השימוש במחשב יהיה לצרכי אודיו, גרפיקה וקולנוע ביתי... חשבתי על P4 2.8 עם 1GB זכרון. HD כבר יש לי וכנ"ל כרטיס מס…
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון מחפש 5-6K, חריגות קלות זה סביל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח משחקים (Unity) 3 מסכי HD מסטרים תוך כדי פיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win10, לא משנה home/pro הרכבה…
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
טוב, זה המפרט: מעבד Q6600 ראמ 2 גיגה DDR2 OCZ כרטיס טלויזיה WINFAST 2000 לוח אם של גיגבייט דגם: P35-C-DS3R (תומך DDR3) דיסק קשיח 320 GB וכרטיס מסך 8600GT 512MB רמקולים של CREATIVE SBS 330 אשמח לחוות דעת על המפרט,במיוחד על כרטיס המסך... אה וגם על המחיר, זה עלה 4200? זה בסדר?
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד. בגדול אני רציתי שהמחשב הזה ישמש לי גם ללימודים אבל אני בסוף מתחיל ללמוד רק בעוד שנה, אז אני מקווה שהמחשב יחזיק עד אז P: בכל מקרה אני קונה מחשב כי צריך בבית עוד אחד ורצוי שיהיה נייד כי אין מקום לעוד נייח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים, סביבות עבודה של תכנות (אבל זה בעתיד הקצת יותר רחוק) * גודל המסך? לא משנה לי, רק שלא יהיה קטן מידי * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי להסחב איתו במהלך היום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם יחזיק בסביבות 5-6 שעות ביום ללא חיבור לחשמל נשמע לי טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא כ''כ מבין בזה... * בלוט…
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב במחיר הזה. מס' דברים שחשובים לי: 1. מעבד אינטל - 2 או 4 ליבות. 2. כרטיס מסך 9800GT 3. לוח אם עם צ'יפסט G43 או משהו אחר תומך DDR3 לעתיד. חשוב לי גם 8 יציאות USB. 4. זכרון טוב 2G או 4G - האם XP תומך ב 4G ? 5. מארז, ספק ואוורור טוב - מחשב שקט! 6. צורב DVD. 7. דיסק 500G. 8. עכבר, מקלדת, רמקולים - פשוטים. מסקרים שביצעתי עד כה אייבורי נראה הכי זול. הייתי רוצה לקבל חוות דעת על החנות הזאת.
-
- 3 תגובות
- 536 צפיות
-
-
לא יודעת איך משנים כותרת בכל אופן התקציב 5000 ולא כולל מסך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך זה מצויין אך לא על חשבון הביצועים, מצד שני אם לצורך העניין SSD לא ישפר דרסטית את הביצועים אז לא חייב להוסיף אותו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש לצורך פרנסה המחשב יעבוד הרבה (בעז"ה כמובן) תוכנות: פוטושופ אילוסטיירטור אינדזיין בלבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מס…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ללימודים חשבתי על המפרט שיש באתר "מחשב משרדי חזק" עם ציוד היקפי מעולה http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=134912§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 רציתי לדעת מה רמת הרעש שהוא פולט? האם לוח האם INTEL DH61WW הוא גם חלופה טובה ללוח שמוצע במפרט? למה צריך קירור למעבד? הוא לא מגיע עם קירור מובנה עליו? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
מעבד Intel Core LGA1156 i5 750 2.66GHZ 1333Mhz 8MB לוח אם Intel® P55 Express Chipset זיכרון 2GB DDR3 1333Mhz הארד דיסק 500GB SATA כ.מסך GForce 9500GT 512MB סה"כ 2940 ש"ח (כולל גם מארז, ספק כוח וצורב) שימו לב שאני מדבר על המחשב ביחס לתקציב שיש לי והתקציב הוא 3000 ש"ח אני מתכוון לחרוג טיפה מהתקציב ולשים 4GB זיכרון ויכול להיות גם GeForce 9600GT במקום הכ.מסך שיש מה דעתכם? בוא נאמר שהמחשב לא מיועד למשחקים אבל הייתי שמח אם כן ייעבדו עליו משחקים סבבה..
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
כרגע יש לי : AMD 64 3000 754 לוח K8NS Pro 2X 512 Twinmos DDR 400 Leadtek 6600GT AGP איפה כדאי לשפצר?
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
הי חברים, חבר טוב מחפש להתחדש במחשב נייח חדש בשבועות הקרובים. אודה לעזרתכם במצאית מפרט מתאים לתקציב. מה דעתכם על המרפט הבא: https://www.tms.co.il/gamers-desktop?product_id=104125\ להלן הטופס המפרט את צרכיו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500 ש"ח, אפשר לחרוג מעט אם מאוד מצדיק. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת ווידאו משחקי מחשב כמו Fifa, Counter Strike , Call of Duty 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כ…
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום, אשמח לעצתכם.. אני רוצה לקנות מחשב נייח (ומסך) לבת שלי שעולה לכיתה א', שישמש אותה לשנים הקרובות. אשמח להמלצות על: 1. איפה כדאי לקנות - בכללי, וגם באילת (כי עוד שבועיים נהיה שם) 2.מה כדאי לקנות או דגשים חשובים תודה
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
- 1 follower
-
-
למי שמחפש מחשב נייד לשימושים משרדיים (צפייה בסרטים תמונות מסמכים וגלישה באינטרנט) ורק מבקש כוח עבודה, יציבות ומינימום תקלות, לא שווה לקנות Macbook Air באיביי עד 4000 שקל ככה? אני לא צריך הרבה מקום על ההארדיסק, גודל המסך סבבה לי, וגיימינג לא מעניין אותי בכלל. השאלה היא אם יש אלטרנטיבה טובה יותר באותו תחום מחיר?
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-