ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,327 דיונים בפורום זה
-
היי, חבר שלי ביקש ממני להתקין לו Windows XP מאחר ו-Windows Vista מאיטה לו את הנייד. אבל במהלך ההתקנה של ה-XP, הופיעה לי מין שגיאה ובה כתוב: Setup did not find any hard disk drives installed in your computer. Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is corect. This may involve running a manufacturer-supllied diagnostic or setup program. Setup cannot continue. To quit Setup, press F3. אבל הבעיה היא לא בחומרה, כי כשאני מנסה להתקין ויסטה שוב, הוא מזהה ללא בעיה את הד.קשיח. אני זוכר שהייתי צריך לעשות משהו כדי שההתקנה של XP תזהה את הדי.קשיח בנייד, רק שאני לא זוכר מה עשיתי (כי אני לא…
-
- 5 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, אבא שלי צריך מחשב חדש שבו הוא ישתמש בשביל לאחסן תמונות ולערוך אותן. בדרך כלל הוא משתמש בפוטושופ (אבל לא עריכה משמעותית, אין צורך בכוח עיבוד רב). רציתי מחשב שיגיע עד 2000 ש"ח (עדיף פחות), שיעשה את העבודה בצורה חלקה. אין צורך בציוד היקפי. אני מעוניין ב- 2 ג'יגה זכרון, 320 ג'יגה דיסק וצורב דיוידי, אין צורך בכרטיס מסך, און-בורד אמור לעשות את העבודה. עדיף מעבד של אינטל. תודה רבה לכם, דוד.
-
- 4 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום אני מבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא למחשב לעבודה משרדית פלוס עיבודים כבדים לפעמים (Matlab) עד 3K אבל, שקט. כמה המפרט מאוזן? וכמה המחשב שקט?. אני מעדיף שקט על ביצועים. כונן אופטי ASUS DVDRW DRW-2014L1T WHITE+BLACK 20X DUAL LAYER SATA 155 כונן קשיח WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 320 מעבד Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066mhz 670 לוח אם ASUS P5QL PRO 580 זכרון CORSAIR DDR2 XMS2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5 450 מארז +ספק CoolerMaster RC-534-KKRB Centurion 534 MIDTOWER Case + 460W PSU 525 מאורר ZALMAN CNPS9500 AT 250 סה"כ 2950 שח נלקח מאתר נועהקומפ
-
- 8 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שלום לכולם, מקווה שמישהו יוכל לעזור לי: אז ככה אני רוצה לפרמט את הלפטופ שקיבלתי מויסטה לXP. יש לי במחשב 4GB DDR3 ומשום מה קיבלתי ויסטה 32BIT שתומך רק ב3GB... השאלה שלי היא אם אני חייב XP 64BIT או שכול XP שאתקין יתמוך לי בכול הזיכרון? שאל הנוספת - מישהו מכיר את האתר הזה: http://komku.blogspot.com/2008/11/acer-aspire-8930-windows-xp-drivers.html החברה של הלפטופ (ACER) לא תומכת בXP ומפרסמת דרייורים רק לויסטה, באתר הנ"ל קיימים דרייורים ל-XP... יעני אפשר לסמוך על האתר הזה? תודה רבה ולילה טוב!
-
- 6 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שאוכל להשתמש בו ללימודים ולגלישה באינטרנט, שיהיה עם ביצועים טובים (אין צורך להריץ משחקים כבדים). התקציב הוא עד 3000 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
ללא OC.. אם בעתיד אני אחליט שבא לי מחשב סילון אז אני אוסיף כמה מאוררים.. לא סיפור שימושים.. GTA IV CRYSIS כאלה משחקים.. סרטים באיכות FULL HD .. יכול להיות שאני אקנה גם כרטיס טלויזיה ואני אחבר את זה למסך אבל זה סיכוי קטן.. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ₪934 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3L ₪589 מסך: SAMSUNG LCD 22" T220P 5ms DVI WIDE ₪1244 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1291 דיסק קשיח: SAMSUNG F1 750GB 32MB SATA2 7200 RPM : HD753LJ ₪451 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪128 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ - זמין במלאי ₪296 מארז: ANTEC NSK4480B w…
-
- 6 תגובות
- 579 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב כולל מסך (19 אינץ') בתקציב של 2500 ש"ח פחות או יותר, המחשב מיועד לכלל המשפחה וישמש לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפייה בסרטים, עריכות קלות ומשחקים קלים (לילדים). אם אפשר אז תרכיבו מפרט אחד על בסיס אינטל ועוד מפרט על בסיס AMD, תודה.
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
1.רמת תקציב של 7,000 שקלים פחות או יותר 2.מטרות המחשב:המחשב אמור בעקרון לשמש בתור תחנת עבודה רצינית שתפעיל בערך 5-6 תוכנות בו זמנית,ובנוסף מערכות גרפים וסטרימרים למינהם(מזרימי מידע בזמן אמת) כמו כן על המחשב יחוברו 4 מסכים שאמורים לעבוד יחדו 3.זקוק לציוד הקפי כגון:מקלדת ,עכבר,אל-פסק,ומסך לא סגור על המסך שבחרתי אבל חשוב שיהיה בגודל של22-24 אינץ הנה מפרט שהרכבתי אשמח להערות או כל מפרט אחר [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-
-
המחשב הישן שלי נשרף היה לו שלוש שניים זה אומר שיש לי מארז וזכרונות (תקין ונבדק) יש לי כונן DVD חדש דוד שלי הוא לא הצליח למכור אז הוא הביא לי בקצור אני צריך שלושה חלקים ובזול לא משהו שעולה הרבה אני צריך לוח אם+הארד דיסק במשהו כמו 400שקל אפשר לחרוג עד 500 נ.ב הארד דיסק לא צריך להיות בנפח של יותר מ 80G תודה למי שיכול לעזור עריכה: טוב אז ככה החלקים שיש לי הם: 2X512MB RAM DDR2 800MHZ KINGSTONE ^תקין^ מארז 323-18 Tzag Elita ^תקין^ X2מאורר מדגם ZM-F1 מבית ZALMAN ^תקין^ הארד דיסק WD80G ^לא תקין^ לוח אם אין לי מושג.... מעבד אינטל 1.7GHZ+מאורר אם אני ישלח אותו למעבדה יסדרו אותו אז ככה שהוא נחשב תקין גם לא.. כרטיס מסך 5200FX geforce עוד כרטיס מסך אןתן דבר כמו למעלה רק של MSI עוד …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא כולל מסך. אני לא ממש גיימר, אבל לא יזיק שיהיה כרטיס מסך טוב כדי שאני יוכל בכל זאת להפעיל עליו משחקים פה ושם. השימוש העיקרי הוא לעבודה - אני תוכניתן - צריך מעבד חזק (להפעיל את הכלים, במיוחד ה visual studio). חוצמזה, האם מומלץ לקנות את המחשב בחברת KSP?
-
- 7 תגובות
- 583 צפיות
-
-
נתקלתי בתופעה מוזרה במחשבי HP החדשים מסדרה DV-5 בעלי כפתורי המגע העליוניים לפעמים כשמנסים להגביר או להנמיך אין תגובה או לחילופין זה נתקע על הקליקים המרגיזים של ההגברה/ההנמכה ומסרב לצאת מהמצב הזה. ה-TouchPad המדובר: כמו כן יש איבודי סאונד פתאומיים, לא בוקע סאונד מהמחשב בכלל, כל נסיון לשחק בהגדרות הסאונד ובהגדרות כרטיס הקול עולות בתוהו ורק איתחול המחשב מחדש מסייע זמנית בפתרון הבעיה. זו תופעה שנתקלתי בה בסמפר מחשבי HP מהסוג הנ"ל, האם מישהו מכיר את התופעה? חווה אותה?
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם היום בבוקר הפעלתי את המחשב ופתאום הוא ניתקע לגמרי שום דבר לא עבד כיביתי אותו דרך הכפתור הראשי וכאשר הפעלתי אותו מחדש רק המנורות הכחולות נדלקו ושומעים את המאוורר עובד המסך שחור לגמרי ולא מראה שם פעולה גם כאשר אני לוחץ על כל הכפתורים האפשריים,הוא כבוי לגמרי ניסיתי להפעיל אותו עם הבטריה בלי הבטריה ושום דבר לא עוזר משהו אולי יכול לעזור??
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הצרכים בסיסיים ביותר Office , אינטרנט וקצת עריכת וידיאו . כמו כן חיבור למצלמת Mini DV אני מתכוון להחזיק אותו מספר שנים תודה רפי
-
- 6 תגובות
- 575 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות מחשב נייד אבל לא יודע בידיוק באיזה חנות כדאי לי ליקנות? ושל איזה חברה גם יותר עדיף? :s05:
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. אני מחפש לקנות מחשב נייד לצרכי WORD, אינטרנט וקצת משחקים על הדרך (מדובר סה"כ בWOW, לא משהו כבד.). חשוב גם הזמן סוללה, כי יום לימודים יכול להימתח על פני 10 שעות. אני מעדיף מחשב ללא מערכת הפעלה כי הבנתי שהמחיר מעט נמוך יותר כך, ולי כסטודנט בכל מקרה יש אפשרות לקבל וינדוס ואופיס בחינם מהאוניברסיטה עם רישיון הMSDA. התקציב שלי הוא עד 4,000 גג. יכול לקנות רק מKSP או IVORY . (מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה באחריות של IVORY על הניידים?) שאלה לקינוח - יש לי אפשרות להמתין עם הקניה של הנייד בסמסטר הראשון, כי אין לי ממש מה לעשות בינתיים עם נייד עם כל החדוא והאלגברה. הוא יותר להעביר את הזמן בחלונות ולתירגולים\מעבדות. האם צפויים לצאת ניידים עם מעבד הCORE I7 בחצי שנה הקרו…
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשותי T61, עד עכשיו נמנעתי מלהשתמש בחומר כלשהו על המסך, וניקיתי אותו בעזרת מטלית לניקוי משקפיים. אמנם, הצטברו כבר הרבה כתמים שהמטלית לא מועילה נגדם. האם ניתן להשתמש בכל חומר לניקוי מסכי LCD על הנייד? מתישהו שמעתי שיש בחומרים הללו אלכוהול או חומר אחר כלשהו, וזה יכול לפגוע במסכים של חלק מהניידים, אם לא בכולם.. גם אם ניתן להשתמש בחומר בכל זאת, האם עדיף לעשות זאת באופן כמה שפחות תכוף ע"מ שהמסך לא ייפגע? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום כולם יש כיום ברשותי מחשב core2dou מעבד 3.0 6850 אם אני לא טועה. 4 ג'יגה זיכרון 800MHZ. כרטיס מסך 320MB 8800GTS. ומשתמש במספר רב של הארד דיסקים חיצוניים כאשר יש שניים פנימיים סטנדרטיים פשוטים (7200RPM) בסביבות ה400 ג'יגה סה"כ לשימוש עד למעבר לגיבוי. ווינדווס XP PRO. המחשב בעל ביצועים לא רעים בכלל- פוטושופCS4, קרייסיס וגריד לדוגמא, אך לא מספיק מהיר ולא ניתן לשחק על רזולוציה מקסימלית בשל העובדה שאני משתמש במסך EIZO 24.1 שהוא בלבד עלה 12,000 ש"ח זאת בשל היותי צלם ושימושי הרב בגרפיקה.. כך שחבל לי לבזבז את היכולות בגלל מפרט חלש יחסית.. אשמח אם החברה שמבינים יתנו לי מספר מפרטים מומלצים למחשב חזק יותר באזור ה8000 ש"ח למחשב עצמו שיכלול כרטיס מסך עצבני ומעבד זכרונות והארד דיסק…
-
- 9 תגובות
- 927 צפיות
-
-
TOSHIBA Satellite L300-1A3 פלוס תיק למחשב ב2000 שקל # עבד Intel® Pentium® Dual-Core Processor T3200 2.0GH 667Mhz # זיכרון 4096MB DDR2 במהירות 800Mhz לביצועים מהירים! # כולל את מערכת ההפעלה החדשנית Windows VISTA Home Premium # מצלמת אינטרנט מובנית! # כרטיס גרפי מתקדם יותר - Intel® GL40 # בעל צורב DVD Super-Multi DL בפורמטים DVD±R/RW שנתיים אחריות בינלאומית תיק למחשב נייד מתנה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NML3001A3 זה משתלם ההצעה הזאת? המחשב מיועד לבית בעיקרון , עם תזוזה מחדר לחדר לדוגמא , ויכול להיות שיהיו גיחות החוצה גלישה סרטים , והשאלה היא אם יהיה אפשר קצת גיימינג , לא ברמה גבוהה , ברמה נמוכה אבל עדיין האם יתמוך גיימינג ואם לא האם יש כזה דבר כרטיס מס…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זה המפרט בשביל שימושים פשוטים: מחשקים לילדים (CONFY) דברים בסגנון גלישה באינטרנט. מארז-מפואר הכולל ספק450W-יציאות סאונד USB קדמיות 3מאוררים לוח אם-INTEL G31/1600Mhz/ECS-(לא 1333mhz!) מעבד-Intel® Dual-Core E5200-2.53GHZ-2MB-800FSB/45Nm זיכרון-KINGSTON-2048MB DDR2 800Mhz-מקורי אחריות כל החיים כ.מסך-Intel® Graphics Media Accelerator X3100/358MB כ.רשת-10/100/1000-לניצול מקסימלי של מהירות האינטרנט כ.קול-HIGH DEFINTION AUDIO-מתאים לקולנוע ביתי ד.קשיח-250GB SATA2-7200RPM-SEAGATE/HITACHI כונן-DVDRW X22-הצורב המהיר בעולם במהירות X22 מסך מעוצב-SAMSUNG 22 2243EWX-5MS-DVI-1:20,000 מולטימדיה-מקלדת מולטימדיה+עכבר אופטי ארגונומי מתנה-מצלמת אינטרנט הכוללת תאורה+מיקרופון3MP(בשווי 129שח) מ…
-
- 5 תגובות
- 603 צפיות
-
-
היי חבר'יה, אז יש לי היום בקשה ממכם שעיקרה הוא הרכבת מחשב למשחקים בתקציב של 3000 ש"ח, ללא ציוד היקפי (מסך, מקלדת ועכבר). בנוסף, לא מתוכנן OC והשקט לא חשוב עד כדי חריגה מהתקציב או החלפת רכיבים חשובים יותר. חלקה השני של הבקשה, הוא יותר מעין התייעצות, אני כבר זמן רב מתלבט אם במחשב במחיר כזה, עדיף לקנות כבר קונסולה(PS3\Xbox360) שתריץ משחקים ולמדיה להשתמש במחשב הנוכחי. השאלה היא בעצם, אם מחשב בתקציב כזה יתן ביצועים מספקים במשחקים? תודה רבה! יום טוב.
-
- 10 תגובות
- 895 צפיות
-
-
יש לי 1535 וזה בעיה קצת מרגיזה כאילו הכפתור אקראית מפסיק לעבוד בסביבת WINDOWS VISTA 64 אין לי מושג מה גורם לזה התמיכה של דל לא מועילים במיוחד אז אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע ניסיתי לעדכן כל מה שאפשר פשוט לא עוזר .
-
- 6 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אז כמו שבכותרת. מבקש לבנות HTPC (שיעד להריץ גם סרטים ב 1080P?) , קטן מעוצב ושקט. זה מה שבניתי (לא יודע אם זה בכלל יכנס במארז ) : גלת הקניות מכילה את הפריטים הבאים: הסר כמות מוצרים סה"כ AMD Athlon X2 7750 Black Edition - 2.7 GHz 65nm לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 423.00 ש"ח GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) - mATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 440.00 ש"ח G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 - BLACK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 357.00 ש"ח Arctic-Cooling Alpine 7 for 775/AM2/939/754 - PWM - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 71.28 ש"ח WD Caviar Green 1TB 16MB - SATA 3 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 593.00 ש"ח LG DVD-RW GH22 x22 DUAL…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אודה לכם אם תעזרו לי בהרכבת מפרט לדרישות הבאות. מיקום החנות לא קריטי. במידה ואני חי בסרט והתקציב ממש לא מתאים אשמח לשמוע את דעתכם... (כמו כן אם אתם ממליצים להוסיף משהו שלא רשמתי) 1. תקציב: 3000 ש"ח במזומן 2. מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, מוזיקה, הורדות, עריכה גרפית דו מימדית, תכנות. 3. ציוד הקפי: מסך 20/22, מקלדת ועכבר, רמקולים, כרטיס טלוויזיה, צורב DVD. 4. לא צריך: כל השאר. 5. העדפות: אולי למעבד 5200 (לא הכרחי) 6. קירור ועיצוב: מארז יפה אך לא מצועצע מדי עם כניסות USB נגישות. 7. מערכת הפעלה, הרכבה או התקנות: לא. 8. צרכים מיוחדים: מותאם לעבודה עם תוכנות כגון Visual Studio, Eclipse, Flex Builder ודומיהן. מותאם לעבודה ממושכת מול המחשב …
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מחשב htpc, שיריץ את boxee על לינוקס, ויתחבר לטלויזיית lcd 42" full Hd (1920x1080) lg60fr כרגע אני מחכה לion של נוידיה, שאמור להיות מאוד זול, ולתמוך ב 1080p. הייתי מעוניין לדעת מה המפרט הזול ביותר שיכול לתפקד כhtpc. (ולכן אין תקציב, אני לא יודע מה הטווח). דגשים (לפי סדר חשיבות): 1. מחיר. 2. שקט. 3. upscaling (גם בתוכנה). 4. תמיכה בלינוקס. (כך שלא צריך רשיון למערכת הפעלה). 5. גודל (קטן ככל האפשר). 6. אין צורך ביכולות הקלטה, אבל הייתי מעוניין לדעת כמה זה עולה. 7. אין צורך באלחוט - יש יציאת ethernet ליד הטלוויזיה. 8. יש מקלדת + עכבר אלחוטיים microsoft wireless 1000. אם יש משהו יעודי וזול, אשמח לדעת. תודה רבה מראש!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. נתקלתי בקושי למציאת דרייבר לכ.מסך של המחשב הנ"ל. באתר של HP הורדתי את הדרייברים שנחוצים למחשב אך לא הצלחתי להתקין את זה של הכרטיס מסך. כמן כן באיתור השם של הכרטיס בתוכנה Everest home edition נתקלתי במסך ריק ללא שם הכרטיס. מה אפשר לעשות על מנת להתקין את הדרייבר של הכרטיס מסך? בקרוב אעלה תמונה של השגיאה שמתקבלת עם הניסיון להתקין את מה שמצוין באתר של HP. עריכה : הנה השגיאה:
-
- 0 תגובות
- 701 צפיות
-