עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מתכנן לקנות מחשב שהאחריות עליו היא שנה. אם אני קונה את המחשב באינטרנט, למי אפשר לפנות בבקשה להאריך את תקופת האחריות? לHP? או לאתר המכירות? ועוד שאלה לגבי תיק נשיאה. יש למישהו המלצה על תיק נשיאה נוח וקל?

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מתכנן לקנות HP Pavilion dv5-1190ej המעבד שלו הוא Intel® Core 2 Duo T9400‎‏. לפי אינטל, כל הסדרה של T9400 מגיע עם 2.53GHz ועם 6MB cache memory. משום מה, בכל האתרים שבהם הסתכלתי עד עכשיו על המחשב, כולל אתרי מכירות וכולל האתר של HP - http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744201-3819770.html שכביכול אמור לתת את המפרט המדויק, רשום שהוא מכיל רק 3MB של Cache Memory. למישהו יש הסבר אולי? לפי דעתכם זה טעות של מישהו שהתגלגלה לכל האתרים? או שמישהו לקח את הגרסה של אינטל ושינה אותה ל3 MB, מה שפחות הגיוני כי לפי מה שאני מבין הCache Memory מגיע על הCPU ככה שפחות נראה לי שמתעסקים איתו, תקנו אותי עם אני טועה. אשמח לשמוע תשובה …

• 2 תגובות
    • 863 צפיות
  3. היי חבר'ס, המשפחה רוצה להשתדרג למחשב חדש ומהיר והבעיה המעצבנת ביותר שהמשפחה לא מוכנה להתפשר מתחת למעבד מרובע ליבות. הסיבה? לא יודע. אז אני מבקש הצעות למחשב בתקציב של 2000 ש"ח בחריגה קלה ביותר לשימושים הבאים: אופיס, אינטרנט (באינטרנט יהיו הרבה טאבים), סרטי HD משחקים קלים מאוד (עכביש סוליטר וכו') וזהו. השקט לא הכי חשוב אך המחשב יהיה גם לעבודה משרדית במשרד פרטי אז עדיף שלא יחריש אוזניים, ממש לא מתוכנן OC והמחשב יחובר למסך 20 אינץ' של סמסונג מדגם T200. תודה, גיא. להלן מפרט שאני בניתי ותגידו מה דעתכם, לקחתי את המארז הכי זול שראיתי עם ספק כוח ואני מניח שהם לא איכותים. לקחתי את המעבד הכי זול שבחנות Q8200 מכיוון שלא היה את הQ6600 יותר לצערי, לוח אם משולב עם כרטיס מסך וסטוק אחד של…

• 4 תגובות
    • 561 צפיות
  4. Started by radiohead,

http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/vostronb_1310?c=us&cs=04&l=en&s=bsd (ההצעה ב-600 דולר) המחשב הנ"ל אמור לשמש לתכנות, שימושים סטודנטיאלים כללים, ניגון סרטים וכו'. חשיבות לנוחות, ניידות ,זמן סוללה. קנייה בארה"ב מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  5. אני רוצה להחליף מחשב בן 5 שנים. משחקים של ילד לא הכי כבדים, אבל לך תדע מה יהיה בעוד שנה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO 3.0GHz E8400 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון: 2GB דיסק: 500GB Sata II 32MB כ. מסך: 9600GT 512MB מארז+ספ"כ - שקט, בטוח, מספיק חזק רציתי מעבד וכרטיס מסך מתקדמים, לוח אם מתאים לצרכים, דיסק עם נפח ומהיר. אנ ילא נעול לדגמים שציינתי ולא לחנות. ביקורת בונה מבורכת מאוד. תנו לי מפרטים עונים לדרישות שלי. איזה כרטיס מסך של ATI הוא מקבילי ל-nVidia? תודה.

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  6. שלום לכולם!! אני מחפש מפרט מחשב לקנייה ב"ה חודש הבא. תודה לכל מי שיכול לתת עצות בנושא! 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3500 עם חריגה ל 4000 רק שיהיה מוצדק. לא בטוח מזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה בסרטים באיכות HD, הורדות, משחקים קלים וכבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מקלדת ועכבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לח…

• 8 תגובות
    • 845 צפיות
  7. 7 אינץ כמו שיש למחשבי כף יד לדוגמא ואם כן אז איפו ?

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  8. שלום חברים, נתבקשתי לבנות מפרט לחבר גרפיקאי. אופי העבודה הוא עריכה כבדה של מדיה על כל סוגיה (בין אם תמונות , או סאונד או ווידאו). יש כמה דגשים שעליהם אי אפשר להתפשר: מעבד 4 ליבתי (עדיפות לQ9400) זכרון 8 ג'יגה (לפני שקמים וצועקים למה צריך את זה, אז מתעסקים ביישומים שיאהבו את המיץ ש8 ג'יגה נותנים) כרטיס מסך - עדיפות לNVIDIA היות והבנתי שלאחרונה תוכנות יותר תומכות בטכנולוגיות כאלו ואחרות בו לקידודים.(אני מניח ש9800GT יעשה את העבודה, אם יש תובנות שונות אשמח אם תתקנו אותי) כונן קשיח 500GB SATAII המחשב כרגע לא מיועד לOC, לכן לא קריטי להכניס קרורים אקזוטים. אם משהו סטנדרטי נכנס סבבה, אם לא-אז לא על חשבון הדגשים. מארז וספק- שיחזיקו את המערכת בכבוד. אך לא משהו יקר מדי , כלומר שלא …

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  9. אני לא בידיוק יודע מה יהיו השימושים של המחשב הזה, אבל חשוב שיחזיק כמה שיותר זמן. מדובר בילד בן 6 ולא איזה גיימר שאם המשחק לא ירוץ לו על 1680x1050 הוא יקפוץ מהחלון. אני מאמין שמשחקים זה הולך להיות משחקי דפדפן ומשחקי רשת כמו מייפלסטורי וכו. תודה מראש. עריכה: אוקי סליחה מזמן לא כתבתי פה ולא התעדכנתי בחוקים. אז ככה: המחשב ישמש לעבודה שוטפת(לימודים וכו', ומשחקים(קלים-רשת). אין צורך בציוד הקפי, מערכת הפעלה, והרכבה. מבחינת שקט, אני חושב שלא כזה משנה למרות שכמובן לא יהיה טרקטור בבית. OC לא מתוכנן. כמו שציינתי למעלה, המשחקים הם בעיקר משחקי דפדפן ורשת קצת יותר מתוחכמים כמו מייפלסטורי וכאלה. יחובר למחשב הזה מסך 22" 10X.

• 8 תגובות
    • 773 צפיות
  10. מעוניין בהצעות למפרט עבור מחשב לעריכת video עם תוכנת avid media composer . דרישות תקציב עד 6000 ש"ח . דרישות מינמום של avid 1 - חייב כרטיס גרפי של NVidia Quadro FX 560 ומעלה עם יציאת dvi 2 - מעבד : לפחות Intel Core 2 Duo 2.33 GHz ומעלה . 3 - 4G זכרון . 4 - HD בנפח tera על המחשב להיות שקט ככל האפשר 5 - ספק כוח 500W ומעלה . תודה !

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. מחשב נייח בסיסי ביותר לאינטרנט אופיס ומשחקים קלים תקציב עד 2000 ש"ח ללא מסך, ללא ציוד הקפי, ללא צורב, ללא התקנה, שיאפשר צפייה ב HD, הארד דיסק: 250GB+ רעש: שיהיה רועש כמה שבא לו

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  12. שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד בן 3 של חברת ACER. הבעיה היא שבעת התקנה של מערכת ההפעלה ויחסית בשלבים המאוחרים של ההתקנה המחשב קורס. 1.פירמטתי את כונן הקשיח (NTFS). 2.ניסתי מערכת הפעלה נוספת (ללא הצלחה). 3.אולי הפתרון בעדכון ה BIOS? 4.תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 990 צפיות
  13. אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים, יש צורך בכונן טרה ביט (המחשב מיועד לאחותי בת 21) ושיהיה מארז מתאים לבת ושתהיה אפשרות לחבר את המחשב למסך טלוויזיה LCD שתהיה אפשרות לראות בו סרטים תודה מראש :]

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  14. Started by iyehuda,

יש לי מחשב נייד מיני מדגם CE 260 עם סוללה 14.4 וולט 2200mah עם מעבד מאד חסכוני של VIA C7-M שהיא מלאה היא מראה לי שיש לי 3 שעות שימוש אבל לאחר סרט אחד היא מראה לי סימנים שהיא הולכת להגמר והיא עומדת על 16 % כמה תאים הסוללה והאם זה נורמלי ?

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  15. Started by sergames,

אני מועוניין לרכוש נייד במחיר של כ-2500 שקלים. המחשב אמור להיות לצרכים בסיסיים של תכנות ומוזיקה. המסך לא יהיה קטן מ-14" ורצוי שיהיה 15.4" על המחשב תהיה מותקנת מערכת ההפעלה לינוקס, כך שהמחיר יישאר נמוך ומתוכנן להפעיל עליו את התוסף comspiz-fusion כדאי שיהיה לפחות 2G זיכרון. אילו ניידים יש לכם להמליץ?

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  16. למטרות צפייה בHD 1080P והקלטה מהTV, יש ברשותי 3 HD של TB 1, וכרטיס TV של HAPPOUNGE רצוי ללא כרטיס מסך חיצוני (אלא אם כן יש סיבה מש טובה) לפחות 4 חיבורי SATA על הלוח. חשוב שיהיה מארז שקט ואיכותי וללא צג ציגטלי ושלט רחוק( ממש מיותר)

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  17. Started by Cupid Me,

אהלן חבר'ה, מה דעתכם על הנייד הבא: http://www.amtel.co.il/product.asp?ProdID=204&CatID=8 ישמש להרצת סרטים, מוזיקה וגלישה. 2500 ש"ח ו-3 שנות אחריות וחשוב שהוא בא בלי ווינדוס. תודה

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  18. שלום לכולם ותודה מראש, אני צריך להכין מפרט למחשב לאחותי, שבסך הכל מתכתבת בICQ וקצת אנטרנט ומוזיקה... אך יש סיכוי לא רע שאחותי השניה שאוהבת משחקי מחשב תשתמש בו. אבל יש לי כרטיס גרפי לא בשימוש 4670 ובנוסף יש לי 2GGB בשני סלוטים של קינגסטון פשוטים של 800MZ ככה שזה לא חובה... המחשב צריך לכלול צורב DVD שקט ואמין (מבחינת איכות צירבה) ככול האפשר ספק טוב שיחזיק את הכרטיס מסך הזה.... ואם אפשר להכניס בתקציב הזה עם חריגה קלה של עד 300 שח מסך גדול ואיכותי ככל האפשר בשורה התחתונה המחשב צריך להיות שקט מספיק חזק כדי שלא תנג'ס לי שזה לא עובד.... תודה לכולם רז

• 2 תגובות
    • 595 צפיות
  19. שלום לכולם, בניתי את המפרט הבא למחשב הבייתי. ההורים שלי בעיקר גולשים ברשת ואחותי משחקת מידי פעם משחקים. כמו שציינתי בכותרת אין צורך בציוד היקפי, מסך או צורב. המחשב לא יעבור OC. אשמח לקבל הערות על המפרט לטובת מפרט שקט יותר או איכותי יותר. כמו כן, לפי דעתכם כדאי להוסיף מאוורר למעבד? תודה מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤375 לוח אם: GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤386 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9800GT 512MB GDDR3 - RETAIL ¤615 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500410AS - זמין במלאי ¤319 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤266 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU ¤166 ספק כוח: SEASONIC 400W :…

• 8 תגובות
    • 790 צפיות
  20. איך המחשבים האלו בכללי? מי יותר טוב לעבודות משרדיות? חשובה המהירות. יותר נייח אך עם אפשרות להתנידות. בקונפיגורציות האלה: http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDS1535NB&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTDLE6400N&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0 עם הרחבת דיסק קשיחצ ל160GB וזיכרון ל-4. איך האתר הזה באמינות בכלל? תודה (:

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by yakir8,

שלום יש ברשותי מחשב ניד של ACER והוא ניכבה בגלל בעיות חום. רציתי לדעת אם קירור חיצוני למחשב ניד הוא עוזר או לא. אם הוא עוזר אפשר לקבל המלצה/מה לבדוק בגופי קירור חיצוניים כאלה... המחשב הוא מחשב 15" תודה מראש

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  22. Started by e-r-a-n,

אהלן, אני מחפש נייד לשימושים רגילים במסגרת ה 4 אלף שקל. גמיש, אם כי אני לא רואה את ההכרח לעבור את הסכום הנ"ל הדרישות הן למסך 15.4", שנתיים-שלוש אחרית, ושיגיע עם מע' הפעלה ( היום כולם מביאים כבר על כונן נסתר? ) ראיתי דגמים של דל, שבדר"כ מעבד 2ג"ה, 2-3ג'יגה ראם ואחרית רחבה. למשל, http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3126&products_id=24514 מחירו 4 אלף, ועונה לדרישותיי. האם קיימים מוצרים עם מעבד מתקדם יותר במסגרת התקציב? אשמח להמלצות שלכם, וכן המלצות למקומות אמינים שמומלץ לרכוש משם את הנייד. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  23. Started by damir,

שלום אני משתמש חדש פה. הייתי מעוניין לבקש ייעוץ ועזרה מהמקצוענים. אני סטודנט ואני מעוניין לקנות מחשב נייד במחיר של עד 2500 ש"ח ושיכיל את המאפיינים הבאים לפחות: לפחות 40 GB דיסק קשיח 1 GB זיכרון חיבור לאינטרנט אלחוטי וחיבור עם כבל. CD עדיפות ל DVD. אזכיר שאיני מבין גדול, ואני צריך אותו לצרכים בעיקר של לימודים. הצרכים העיקריים שלי הם גלישה באינטרנט, כתיבת עבודות ולעיתים צפיה בסרטים. לא הרבה מעבר לזה. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולייעץ לי מה לקנות. נ.ב האידיאל שמצאתי עד כה היה Dual Core 15.4" 1.86GHz 120GBוTitan, אך שמעתי הרבה דעות שנויות במחלוקת עליו, מה אומרים? תודה, אשמח לקבל הצעות.

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  24. יש לי נייד HP DV5 1179 מהיום הראשון הנייד מוציא רעש חוץ מרעש המאורר וזה כמו תקתוקים ורצוצים שלחתי למעבדה ואמרו שזה מהמחט של הדיסק קשיח וחשמל סטאטי מכל מיני חלקים ומבחינתם המחשב נבדק והכל תקין הרעש הזה שומעים אותו רק בסביבה שקטה מאוד האם אני צריך לקנות את הסיפור הזה ? האם דבר טבעי שנשמעים כל מיני רעשים במחשבים ניידים חוץ מרעש המאורר?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים