ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
כבר תקופה ארוכה שאני מחפש מחשב נייד מתאים, בתקופה האחרונה הלכתי קצת לאיבוד ואשמח לעזרתכם. מטרות המחשב: מחפש נייד שיוכל לשמש אותי עבור עריכה גרפית (פוטושופ, לייטרום) ומעט תכנות (אקליפס). גודל המסך: עדיפות ל -14 אינץ', הבנתי שמסך מאט טוב יותר עבור שימוש גרפי. גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB לפחות, אשמח אם אפשר לשלב SSD למערכת ההפעלה. משקל רצוי: 2 ק"ג. רזולוציית מסך: לא משנה מערכת הפעלה: לא משנה. העדפה לחברה כלשהי: לנובו דרישות מיוחדות: 1. אין צורך במסך מגע. 2. אפשרות להחלפת סוללה מבלי לפתוח את המחשב (קיים בחלק מהדגמים החדשים). 3. עדיפות למעבד M ולא U. 4. 8 גיגה זיכרון תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 941 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימוש כללי אינטרנט ואולי קצת אופיס מחפש משהו אמין שיחזיק תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
האחיין שלי יקבל מתנה - מחשב נייד שיחליף את הגרוטאה הנייחת שלו. המחשב אמור לשמש אותו גם למשחקים, אז צריך מחשב חזק יחסית. הדרישות: עד 1,200$ (אפשר בדיוטי פרי), עד 15.6", עד 2.5 ק"ג. בחיפוש מהיר ראינו ארבעה דגמים מעניינים: [TABLE=width: 737] [TR] [TD=align: left]Model[/TD] [TD=align: left]Dell Inspiron 5558 i7[/TD] [TD=align: left]Asus X555LJ XX433H[/TD] [TD=align: left]HP Pavilion 15-ab006nj[/TD] [TD=align: left]Dell Inspiron N5548i78G[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CPU[/TD] [TD=align: left]i7-U5500 2.4 GHz[/TD] [TD=align: left]i7 5500U 2.4 GHz[/TD] [TD=align: left]i7 5500U 2.4 GHz[/TD] [TD=align: left]i7 5500U 2.4Ghz[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]OS[/TD] [TD=align: left…
-
- 19 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה (לא לי) עבור מחשב נייד. המחשב ירכש באילת ולכן ההמלצה צריכה להיות עבור מחשב מרשת שיש לה נוכחות באילת (KSP, אייבורי) או חנות מקומית מאילת (לא מכיר). דגשים: גודל מסך רצוי הינו בין 14" ל- 15.6". ישנה סתירה כלשהי עם הדרישה לניידות, אולם יותר חשוב מסך גדול שיהיה נוח לעבור מולו חשוב מסך איכותי, רז' FHD לפחות, פאנל IPS כמות זיכרון רצויה הינה כ 8GB עד 16GB על המחשב להיות אלגנטי ועמיד, בעל איכות בניה גבוהה רצוי מעבד טוב, Core i5 M או Core i7 U כלשהו חשוב למדי מחשב שיגיע עם כונן SSD - יש לכך השלכות די גדולות על הביצועים אני אדגיש שהתקציב הוא ללא מע"מ (מחיר סופי באילת). תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ₪, אפשר חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל) יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כללי, צפייה בסרטים ועריכת ווידיאו קלה, עד הבחנה של Full HD (1080p). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך) ? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא נראה לי רלוונטי למחשב ניד. אם רלוונטי, חשוב שהמחשב יהיה שקט. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…
-
- 20 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה חשבתי לקנות מחשב נייח חדש אך אני שוקל לקנות לפטופ במקום (גם ככה עוד כמה חודשים אני אתחיל ללמוד ואצטרך לפטופ). אני מעוניין להשתמש בלפטופ לצורכי צפייה בסרטים, שימוש באופיס וכו', אבל גם לצורכי משחקים. (לצורך העניין משחקים חדשים וכבדים, נניח כמו Arkham Knight או The Witcher 3, ובהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר) התקציב כרגע הוא 5000 שקל אבל אני מוכן לחרוג אם הדבר הוא משמעותי. האם זהו תקציב ריאלי? אשמח אם תכוונו אותי בנושא כי אני לחלוטין בור בנושא לפטופים. כמו כן יש לי שאלות: האם זה אפשרי לחבר ללפטופ מסך רגיל של מחשב ולהשתמש בו לצפייה? האם ניתן לעשות זאת בעת משחק ולשחק בהגדרות גבוהות בלי ירידה משמעותית בFPS? תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים, חשוב שיהיה לו מסך גדול. ושיהיה יחסית מהיר, לא כל כך מחפש נוטבוקים. תקציב - 2000 - 3000 * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, לימודים * גודל המסך - לפחות 15 * משקל רצוי - לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, יתרון ל HDMI * בלוטות - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200 GB * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (docking station מחוץ לתקציב) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא תודה לעונים...
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם בנושא הזה. ראשית כל אני חייב לציין שאני מסוג האנשים שמעולם לא היה לו מחשב נייד ומעולם לא השתמש - אני לא חובב של המחשבים האלו, רק של נייחים. אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה, אז, לצערי, למרות שאני לא אוהב מחשבים ניידים, אני חייב לקנות אחד. מבחינת פירוט: * מטרות המחשב? שימוש ללימודים בלבד - אופיס, גלישה באינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אידיאלי באזור של 13,14,15 אינץ'. אני לא בטוח לגבי 10. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה יותר מדי, וזה לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? פירוט בתחתית ההודעה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עדיף פחות מ-2 קילו (אם קיים) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חייב * האם יש …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מטרה ושימושים: מחשב נייד שהוא למעשה המשרד הנייד שלי. הרבה פגישות ונסיעות, צריך להיות קשיח וניתן לטילטול. צריך להיות קל. פועל שעות ארוכות וצריך שלא יתחמם בעבודה ממושכת. הרבה עבודה משרדית, אופיס, גלישה, סרטים – לא עריכה ולא גיימינג תקציב משוער : 3,000 ₪ ניתן לחרוג בעד 500 ₪ גודל הצג: 15.6 - אבל חשוב שגם גודל המחשב לא יהיה גדול ( יש לי היום לנובו T60 , 15 אינצ' הרוחב שלו 31 סמ. – המחשבים שאני רואה היום הם 15 אינצ' עם רוחב 37 ס"מ !!!) משקל רצוי: כמה שיותר קל עדיף מבלי לפגוע בשאר ביצועי המחשב. סביבות 2 קילו זה סביר, גבול עליון 2.5 לא יותר עדיף פחות.זמן סוללה רצוי: כ 3-4 שעות בלוטות: אפשרי , לא חובה גודל כונן קשיח מועדף: 500 GB זיכרון: 4 GB כרטיס רשת: כן, כרטיס רשת אלחו…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן. אני מחפש מחשב לגיסי. רשימת הדרישות לא מטורפת - זה מחשב לגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים וצפייה בסרטים דרך חיבור HDMI. אני המלצתי לו על אחד מהמחשבים הבאים של חברת DELL: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5110 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN50102G אבל הוא טוען שיש הטוענים שיש בעיה עם היבואן בארץ והמליצו לו ללכת על מחשב של HP, בזמנו לעומת זאת, כשאני קניתי את הנייד שלי, אמרו לי להתרחק מHP בדיוק מאותה בעיית יבואן. אנשים, אנא עזרו לי לפתור את חידת האמינות בחברות. אם חברת HP לא בעייתית במתן שירות, הרי שהמחשב הזה גם עומד בתנאים ויותר משתלם כספית: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7741574 שאלה קטנה בנוסף: האם יש שינוי משמעו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר צפייה פסיבית ארוכה, החלטתי להירשם ולהתיייעץ. אני צריך לקנות מחשב נייד לאשתי שהיא במקצוע טיפולי רפואי לשימוש משרדי ותיעוד פגישות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 1500 ש"ח תהיה ההוצאה האופטימלית. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח חריגה, ממש אם אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, דפדפן, הקלדה מסיבית של מסמכים. נשיאה בתיק צד כל היום. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). WORD,EXCEL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 39 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב נייד טוב לניתוח נתונים ועבודה עם קבצי EXCEL גדולים עד 6K ש"ח * מטרת המחשב לשימוש משרדי, אופיס,ניתוח נתונים על קבצי EXCEL גדולים * גודל המסך: 15 אינץ' * רזולוציית המסך: 1920X1080 ומעלה * משקל - לא יותר מ2.6 קילו * חשוב שתהיה יציאת מסך HDMI\DVI\DP * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 512 ומעלה (עדיפות לSSD, לא חובה) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס 10 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
שלום. אשמח להמלצה והכוונה לגבי קניית מחשב נייד אשר עומד בתקציב המצוין לעיל(אפשרית חריגה של כ 10%). המחשב ישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה(לא דרך הרמקולים המובנים). הנקודות הקריטיות הן: - מסך 13" - בעל חיי סוללה ארוכים - לא דגם אשר ידוע כבעל תקלות רבות - קומפקטי וקל משקל, אם מתאפשר במסגרת התקציב כמו כן, שבוע הבא אני טס לארה''ב, כך שהקנייה מתאפשרת גם משם. תנאי חשוב הוא שהאחריות תהיה תקפה גם בישראל. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?):משרדי,סרטים,משחקים וEAGLE * גודל המסך?:סביר 14-+ * משקל רצוי?:לא כבד מדי בכל זאת אני צריך להיסחב איתו לבסיס * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?:זמן סביר בערך של 4 עד 6 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו):אם זה יכנס בתקציב אז HDMI * בלוטות?:לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?:500GB 7200 * כונן CD/DVD? צורב?DVD צורב * כונן Bluray?:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?:לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?:לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?:Dell WIFI N תקציב:2.5K חריגה 3K
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
שימוש משרדי וEAGLE גודל מסך - '15.6. משקל - עד 2.5 זמן סוללה - כמה שיותר, יותר טוב. יציאות - סטנדרטיות.. USB, כבל רשת, HDMI. דיסק קשיח - לפחות 500 GB כונן דיסקים - CD\DVD צורב. ללא OS אחריות - שנתיים לפחות. העדפה לחברה -DELL או HP
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח להמלצות למחשב נייד לשימוש של עבודה משרדית לעיתים "כבדה" (קידוד, הפעלת מספר תוכנות באותו זמן - אבל לא בהגזמה). דרישות: כונן מובנה. דיסק קשיח גדול ככל האפשר - מובנה. גודל מסך - 14-16 אינץ. תודה רבה מראש,
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש ביתי בעיקר - עבודה משרדית והצגה של סרטים (גם באיכות HD) מעוניין גם להשתמש במחשב לחיבור לטלוויזיה (VGA וגם HD). HD לפחות 320 ואפשר גם 500 סוללה של 3-4 שעות תספיק (מאחר והשימוש בעיקר בבית) כמובן בלי מערכת הפעלה... זה אשים לבד. האם הוא יוכל להריץ חלונות 7? שאלה נוספת לידע כללי: בניידים קונים דגמים בניגוד לנייח שאתה מרכיב את המפרט הספציפי. זה אומר שאפשר לבחור דגם של יצרן כלשהו ופשוט לקנות איפה שזול? כלומר בכל החנויות המפרט של הדגם יהיה קבוע? תודה
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד בגודל 15". השימוש הוא בבית בלבד, וככזה אין צורך בנידות מושלמת. חשוב שיהיה נוח לשימוש. כמו כן חשוב לי אחריות ארוכה ואם אפשר גם שירות בבית הלקוח. אמינות תמיד חשובה, למרות שזה לא משהו שאפשר לצפות מראש, וגם חשוב לי נורא שיהיה שקט\קריר במשטחים שנוגעים במהלך שימוש במחשב (איזור העכבר ומקלדת) משיטוט בפורום נראה שהמחשבים בטווח מחירים הנל הם מסדרת אסוס, N550JV שמגיעים עם או בלי מסך מגע. בסהכ נראה מחשב מעולה, ולא נראה לי שאפשר ליפול איתו. לפי ביקורות ברשת נראה שהסוללה מחזיקה יפה (במידה וצריך), שהוא יחסית קר ויחסית שקט. גם מקבלים אחריות בבית ל-3 שנים. מה שאני תוהה הוא האם קיים משהו נוסף בטווח המחירים הנל ששווה לשקול. בסופו של יום אני כנראה לא אצטרך כ. מסך כה…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 3000, כן. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - nice to have 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - מסך, מינימום 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא …
-
- 0 תגובות
- 398 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 – 3,000 אפשרי לחרוג במידה והנתונים יצדיקו 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי להמון טאבים בכרום, שיחות זום ותוכנות אופיס. אולי אשתעשע ברעיון של להיכנס לניהול סושיאל של עמודי אינסטגרם / טיקטוק / יוטיוב, לכן אחקור על תוכנות לעריכת סרטונים ו AI. אני משער שאשתמש בתוכנות AI שמבוססות ענן, אבל אין לדעת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שהמאוורר יעבוד טוב, אך לא ירעיש כמו מ…
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש המלצה למחשב נייד להורים שלי. שימוש משרדי שוטף, אופיס ואינטרנט בלבד. לא צריכי תוכנות כבדות או עיבוד גרפי מתקם במיוחד. מסך גדול ומקלדת נוחה. מחפשים משהו שיחזיק הרבה שנים ויהיה רלוונטי מבחינת ביצועים גם בעוד שנים. סביב ה-3000-3500 ש"ח. גמישים קצת במחיר. אמרתי להם שלדעתי לשימוש בסיסי אפשר למצוא מחשב טוב במחיר זול יותר. מה דעתכם? תודה. עריכה: המליצו להם על HP ProBook 470 G5 2XY59ES. איך הוא? https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=965991
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מסך בגודל 15.6" עדיף שיגיע עם מערכת הפעלה מובנית. המחשב מיועד לשימוש משרדי רגיל, ובנוסף יעבוד עם תוכנה לעריכת סרטים ופוטושופ. אשמח לקבל הצעות תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, הנה הטופס. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים, גלישה בעיקר, וסרטים. * גודל המסך? 15". * רזולוציית המסך? 1366. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא מבין בזה. משהו רגיל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, וחיבור ל SSD. * Bluetooth? אם יש מה טוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי. אין לי הבדל בין 500 ל 1G. רק שיהיה חיבור ל SSD. * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) כלום. א…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית(הרבה אקסל), סרטים, הרבה לשוניות וקבצים בו זמנית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך עד 14. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר אלחוטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד לאחותי, אבל חשוב לי לציין שהניידות שלו פחות רלוונטית והוא לא הולך להסתובב כמעט ובכלל מחוץ לבית. הוא מחשב נייד רק מסיבות של העדר מקום. לכן פרמטרים כמו משקל וזמן סוללה פחות חשובים לי. כאמור מחשב למטרות איטרנט ואופיס בעיקר. מסך 15. לא נדרש גודל קשיח גדול מידי. 500 זה מעל ומעבר. אם יש הבדל רציני במחיר אז עדיף פחות. זהו בגדול. התקציב גם גמיש למדי. אם אפשר בפחות מזה אני אשמח. לא רואה סיבה לחרוג מזה אבל אם כן אשמח לטיעונים מוצדקים. תודה!
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-