ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
חשוב מאוד שתהיה אחריות בינלאומית כשאהיה בחו"ל. גודל מסך לפחות 15". שהרזולוציה לא תהיה גבוהה מדי בשביל שהטקסט יהיה גדול וקל לקריאה. חשוב שהמסך יהיה איכותי, חד וברור. עדיף מחנות באיזור הצפון. * מטרות המחשב? : עבודה משרדית, מוזיקה וסרטים עד 720p * גודל המסך? לפחות 15" * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן שיהיה ארוך נגיד 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. עדיף כמה שיותר יציאות USB. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB 5400RPM 8MB לפחות * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחב…
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך להוסיף כמה מאות בשביל לשפר את המפרט בצורה משמעותית אין בעיה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? OFFICE, תוכנה לניהול תיקים במשרד, לא תוכנה כבדה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, עכבר ומקלדת 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין להרכיב מחשב חזק, בעיקר לעבודת ווידאו ורינדור כבד (אפטר אפקטס,תלת, פלאש, פוטושופ), חשוב לי שהמחשב יהיה רב תכליתי, ויהיה טוב גם למשחקים. אני רוצה להשקיע 8000 שח במחשב לא כולל ציוד הקיפי (מסך(DELL ULTRASHARP 2408WFP 24) מקלדת עכבר וואקום רמקולים). *המחשב לא יהיה תחנת עבודה מקצועית, הוא יהיה מחשב אישי לפרוייקטים אישיים(אבל כבדים). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
אהלן מה אתם אומרים על המפרט הבא מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤900 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤463 מסך: LG LCD 19" L196WTQ 2MS 1:3000 DVI ¤1257 כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3 ¤1011 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤374 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤181 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤316 מארז: COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤180 סט מקלדת ועכבר: LOGITECH CORDLESS DESKTOP Deluxe 650 ¤150 ספק כוח: FSP 400W ATX400-PNR , 120mm FAN, SATA X 2 P.PFC ¤188 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤116 מחיר ס…
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
אז דבר ראשון המפרט: http://www.siz.co.il/my.php?i=kjyyjgtzwmmm.bmp התקציב היינו 3100. השימושים למחשב הם בעיקר למשחקים, יש לי מסך 19 אינץ, אני משחק במשחקים בסגנון TEAM FORTRESS 2 אין צורך בציוד היקפי. רכיבים שאני לא זקוק : צורב. אין צורך לכלול מערכת הפעלה חנות מעודפת KSP
-
- 9 תגובות
- 802 צפיות
-
-
1.אני מחפשת מחשב נייד ללימודים שנהפך להיות גם טאבלט (לנסיעות) עם מערכת הפעלה של windows ולא אנדרואיד (כדי שיהיה נוח לעבודות וכו'), ושיהיה מספיק חזק. 2.האם מישהו שמע על ה-Lenovo LePad?? תודה!
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
אילוצים: 1. מסך - תאימות גם ל- 22'' 2. מרחב לשדרוג בעתיד 3. עדיפות למפרט שקט (במגבלות התקציב) תודה
-
- 6 תגובות
- 807 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גלישה,משחקים וכו',אבל בעיקר ליצירת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- cubase -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - רזולוציה גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - קל 7. האם האם …
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד, לקנייה בארה"ב, מתנה לאח שלי שגר שם, עד 1000$ (אפשר יותר אם נראה לכם שווה את זה) צרכים: הוא לוקח את המחשב כל יום לאוניברסיטה ובחזרה, והצורך העיקרי הוא להריץ בקלות הרבה תוכנות במקביל שהוא עובד איתם (כמו adobe illustrator, Image G, אקסלים כבדים, איזה מאה טאבים שהוא פותח במקביל בדפדפן...) המחשב הנוכחי שלו מקרטע עם זה, אז צריך מפרט טוב יותר (למרות שהוא גם ישן ומלא קבצים) : Macbook pro retina - late 2013 - 2.6Ghz Quad Core i7, 16GB 1600MHZ DDR3 חוץ מזה: * אחסון 500GB או יותר * גודל מסך 15 אינץ' או קצת פחות * חיי סוללה ומשקל סטנדרטיים * יכול להיות Mac ויכול להיות לא
-
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני פותחת נושא חדש (מקווה שזה בסדר) כי נתקלתי בכמה מבצעים שנגמרים היום וממש אשמח לעזרתכם בבחירה בין הדגמים שלמטה. מה מבין הארבעה הבאים עדיף, לצרכים הבאים: * מטרות המחשב? CAD, גרפיקה, קצת 3D ורינדורים, ואני גולשת באופן קצת כבד (נניח 5 חלונות של כרום עם 15 טאבים בכל אחד....) * גודל המסך? גמיש (רצוי מספיק גדול כדי לשרטט בנוחות, אבל לא ענק כדי שיכנס לתיק צד גדול של בחורה בנוחות) * משקל רצוי? גמיש, נראה לי ש-2.5 זה כבר יחסית כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גמיש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA ,HDMIוכו)USB 3.0 ו-HDMI רצויים, אבל זה לא קריטי * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? כ-500GB, אבל גם כאן זה לא הדבר הכי קריטי * כונ…
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לכל העוזרים בדבר 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אך ניתן גם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית אינטרנט וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד שדורש התייחסות (אופיס) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים לדוגמא manager ואסטרטגיה, crysis 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום, מזמן לא התראינו! החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (מבוסס i7-4790 - כן, עד כדי כך ישן). השימושים: הכל, ממשחקים (אבל לא הכי חדשים ותובעניים) ועריכת וידאו ועד גלישה באינטרנט. התקציב: עד 5,000 ש"ח (ואפשר גם קצת מעבר, אבל אשמח להוציא פחות). האיכסון והרכיבים ההיקפיים יעברו מהמחשב הקיים, כך שאני צריך רק מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס מסך. המטרה היא לבנות מחשב שיוכל לשמש ללא מעט שנים קדימה, בתוספת שדרוגים. כרגע מתלבט בין Ryzen 7 7700, שכנראה יעלה יותר בטווח הקצר אבל ייתן אפשרויות נרחבות לשדרוג, או i5 כלשהו. זיכרון יהיה לפחות 32GB (משחק לא מעט עם מכונות וירטואליות) ובתחום התצוגה, יש לי העדפה לא רציונאלית ל- AMD (אבל לא חובה). …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מחשב נייד שיריץ את המשחקים החדשים מסך עד 15.4 אפשר לחרוג קצת מהתקציב... (לא יכול לשלוח הודעות פרטיות)
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
השימוש הוא כאמור פשוט למדי (אינטרנט, סרטים). כאשר אין חשיבות יתרה למשקל, והכיוון הוא 14". הדרישות המיוחדות הן: 3 שנים אחריות, הארדיסק 7200, ועדיפות ליציאת HDMI (אך לא חובה). יש לי הכרות טובה עם ה VOSTRO 1320. האם הוא אכן מוצלח ? ראיתי גם משיטוט פשוט שיש את ה ווסטרו 1014 שהוא די זול ונראה לי מתאים לצרכים. למישהוא יש משהוא רע להגיד עליו ? ושאלה אחרונה - איך ה SL300 ? הוא אומנם שנה אחריות, אבל מעניין אותי לדעת עם המדבקת THINKPAD שלו הוכיחה את עצמה במבחן הזמן... אשמל לכל תובנה שהיא
-
- 1 תגובה
- 727 צפיות
-
-
שלום רב לכולם. קודם כל אני אתחיל בזה שאני לא מבין בכל ענייני הבניית מחשבים, חלקי מחשב וכו (מה שמפתיע כי אני "גיימר" כבר זמן רב) אני בניתי מחשב באתר TSM אך אני בטוח שטעיתי פה ושם ובאתי לכאן לעזרתכם. [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪873[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪198[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-Z97P-D3 כמות: 1 מחיר: ₪491[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]IPPON MicroATX 220817 1X USB 3.0 כמות: 1 מחיר: ₪130[/TD] […
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים, שוקל רכישה של המפרט הבא יד שנייה, הכרטיס מסך היה בשימוש 1.5 שנים. אשמח לשמוע בכמה ש"ח הייתה קונים את המפרט הזה? והאם הוא יריץ 4K גיימינג? מפרט: מעבד ryzen 5 7700x לוח אם ASUS B650M plus זכרון Kingston ddr5 8×2 16 gb 5200 קירור מעבד נוזלי msi corelquid p240 ספק כוח Seasonic 750 80+ bronze כרטיס מסך palit 3070ti דיסק קשיח kingston Nvme 240 gb Crucial nvme 500gb מארז Corsair Cristal seriws 280x
-
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
- 1 follower
-
-
טוב לאחר שנים שלא ביקרתי באתר,להלן מפרט מחשב שאני מתכוון להזמין בזמן הקרוב(עם סיום שנת המס 2008). דיי ברור לי שהמפרט חזק דיו השאלה אם יש מקום לשינוי. להלן דרישות המחשב: מערכת מסחר בזמן אמת ניהול 4 תצוגות בו זמנית באופן קבוע זמן עבודה 5\9 (לא 24\7) תובעני למדי. כמובן שזה יהיה גם תחנת הסרטים\מדיה ולכן זה מחובר למסך HD (נחשב כאחד המסכים הקבועים). וכשלא הולך (או אם לא רוצים) לסחור אז צריך להעביר זמן במשחקים. עד לעכשיו כל המחשבים שלי היו מבוססים AMD אך לא מצאתי מפרט או פוטנציאל ב AMD למכונה עם כוח עיבוד מקביל (המלצות יתקבלו בברכה). שאלה נוספת שעולה היא האם להתקין WIN XP64 או לעבור לויסטה64,כרגע אני חושב להשאר בXP. ושאלה אחרונה (קצת נבואית) היות ואני שונא להיות הפראייר שקונה הכ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מקווה שזה לא נוגד כאן את כל החוקים, אבל ההודעה שלי נדחקה הצידה ואיש לא ענה לה. שיניתי כמה מהדרישות. אם לא קשה, אנא מפרט למחשב לפי הפירוט הבא: 1. התקציב כ-3,000, אפשר לחרוג קצת, אבל רק קצת. המחיר לא כולל מערכת הפעלה וציוד הקפי. 2. המחשב מיועד לאינטרנט ומשחקים. בעיקר משחקי תפקידים, גם חדשים: Divinity II :Ego, ובקרוב 2 Assassin's Creed. השאיפה היא להגדרות גבוהות. המסך כרגע 17 אינץ, בהמשך נשדרג, כך שכדאי שיתאים למסך טוב יותר. 3. כאמור, אין צורך בציוד הקפי. 4. יש צורך בצורב. 5. שקט: 6. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. יש צורך במערכת הפעלה - win 7 - אבל היא מחוץ לתקציב המצוין כאן. יש צורך בהרכבת המחשב. 8. אנחנו גרים באזור מודיעין - האם יש כאן חנות מועדפת שכדאי לפנות אליה? מעדיפה ל…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכן לקנות מחשב חדש ואני צריך עזרה בבחירת כרטיס מסך, מדרבורד, מעבד, כמות זכרון רם ואם שחכתי משהו נאי ישמח אם תעדכנו אותי המחשב מיועד למשחקים כגון:gears of war, crysis, fear 2,empire earth 3, unreal tournament, call of duty 4 ועוד.... אני צריך שהמחשב יצליח להעלות את המשחקים הנ"ל בגרפיקה לא שניתן לקנות מחיר שאני מתכונן להוציא וברזולוציה 1280X1024 תודה מראש אם אפשר נא לכתוב לי מחירים של כל פרט שאני יוכל לבחור בסופו של דבר מה לקנות
-
- 5 תגובות
- 589 צפיות
-
-
אהלן אנשים, שאלה קטנה. אני חושב לקנות את הנייד Toshiba Z30-164. אמנם i3, אבל קל, דק,בנוי טוב ועם ssd במחיר יחסית טוב. אממה שיש הבדל בין הנתונים באתר ksp לבין אתר Toshiba לגבי רזולוציית המסך. בksp הרזולוציה היא 1366*768: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=24386&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap ואילו בToshiba היא 1920*1080: http://www.toshiba.co.il/he/laptops/satellite/satellite-z30-a/satellite-z30-a-164/ יש למישהו מושג היכן מצויה האמת?
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שימוש עיקרי במחשב - אינטרנט ואופיס, לעתים עבודה במספר חלונות במקביל. בנוסף מדי פעם גם משחקים בינוניים ברזולוציות סבירות, ופעם ב.. איזה סרט. כרטיס מסך במחשב - Sapphire 2600XT 256MB DDR3. קיבלתי המלצה רק על PHILIPS 200W6CS 20'' קישור: http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1811&category_id=1093141af90a7d2d1113ef2e655411a3 עד כמה המסך הזה יתאים למשחקים שאני ארצה להריץ מדי פעם? יש למישהו המלצה למסך נוסף? אם למסך רחב אשמח אם יהיה בו PIVOT כדי שאוכל לעבוד בנוחות על מסמך אופיס יחיד. תודה!
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מפרט ממוצע פלוס- למשחקים, המלצות לשינויים התקבלו בברכה, בנוסף מחפש המלצה למארז וספק שקט ואמין, תודה מראש. *מעבד זה המעבד שלפי היחס ביצועים למחיר , היום הוא הכי משתלם. *הלוח-אם כמובן יקר יותר, אבל אני מכור לאסוס ולפי דעתי אף סתטיסטיקה לא יכולה לאבחן זמן מחייה של לוח אם, מנסיון אישי - לא מוותר על אסוס. *זיכרון הזול ביותר שמצאתי עם אופציית OC ובמהירות של 800 (אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה...) *הכונן הקשיח היחידי בשוק עם 5 שנים אחריות, חברה אמינה. *כרטיס מסך הזול ביותר בקטגוריית ה 8800 ולפי ביקורות שונות, אין הבדל ממשי שנראה לעין בינו לבין הדגם עם ה -640MB. *והצורב נבחר לפי אתר זה כטוב ביותר ממה שיש בשוק. **אה והכי חשוב המחירים פה יחסית יקרים, המחיר הוא בערך כ- 5% פחות מ…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שתי בעיות עם המחשב שלי, dell 1525. הראשונה- המחשב לעיתים קרובות לא מצליח להתעורר מ sleep mode. ואז יש צורך ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי, המחשב נכבה, ואז צריך להדליק אותו מחדש. הבעיה השניה- קרה כבר כמה פעמים שהתאריך מתחלף.. בפעם האחרונה הייתי צריך להכנס לBIOS כיוון שהווינדוס XP לא הצליח לעלות... ושמה ראיתי שתאריך חזר לשנת 2001. במקרה אחר שהיה לפני כמה זמן, הווינדוס כן עלה, אבל התאריך שבו התחלף לתאריך חצי שנה קדימה. האם מישהו יודע להגיד ממה זה נובע? או מה צריך לעשות בעניין? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום, הבנתי שיש תקנים שונים לרשת האלחוטית, כנראה שהנפוץ יותר היום זה 802.11n אבל החדש ביותר זה 802.11ac. יש טעם לקנות בארץ לפטופ חדש שלא תומך ב-802.11ac? זאת אומרת, עד כמה התקן הזה נפוץ בארץ? ואם הוא לא מאוד נפוץ, האם למישהו יש הערכה גסה עוד כמה שנים זה כן יהיה מספיק נפוץ בשביל שזה יהיה חשוב שהתקן הזה יהיה כלול בלפטופ שלך? תודה מראש, ושבוע טוב!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מפרמט את המחשב הישן ובא לי לדעת אם הוא היה טוב אחרי הפירמוט או כמה לא טוב הוא יהיה... אמממ עשיתי לפי DXDIAG בהפעלה ושמרתי את הקובץ... אז כל הפרטים בקובץ המצורף שימושים-משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית. - משחקים -COD, ASSIAN'S CREED וליטל פייטר - גראפיקה- צייר ואולי C4D ציוד היקפי - - גודל המסך שיתחבר למחשב 20-22" - מערכת רמקולים - רמקולים פשוטים- 2.1 אני חושב המפרט - http://www.upf.co.il/file/6046806.html בבקשה תורידו! זה רק 33 קילו בייט! זה יורד בשניה! תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-