ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב נייד לפיתוח עבור סטרטאפ בהקמה (שאין לי שום חלק בו). המחשב ישמש לפיתוח כמחשב, ויהיה מחשב הפיתוח היחידי. 1. קנייה בישראל. 2. גודל - נוח לעבודה אבל כן מתנייד, כך ש15.6". עדיפות למט' אבל לא חובה. רזולוציה לא קריטית. 3. זמן סוללה לא קריטי 4. דרושה יציאת HDMI. 5. חובה 8GB RAM לפחות 6. רצוי מחשב עם שילוב של HDD וSSD. לפי 500GB HDD ועוד 120GB SSD. - חשוב. 7. לא חובה כונן אופטי (יש אפשרות להשתמש בחיצוני). 8. דרוש שיגיע עם WINDOWS 7. 9. אחריות כמה שיותר ארוכה ומנותן אחריות שידוע בשירות טוב ומהיר - חשוב. 10. מעבד חזק ככל הניתן עדיפות לI7 נמרובע עדכני.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אודה לכם על ייעוץ בבחירת נייד לפיתוח תוכנה שיאפשר לי להריץ גם מחשבים וירטואליים (VMWARE). עד היום היה לי DELL עם מסך 15.6 ומקלדת מלאה. הבעיה שהדגמים החדשים כבדים מאוד והקלים (עם מסך 13.3) יקרים מאוד. תודה רבה על העזרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-5000 ש"ח אפשר לחרוג אם אין ברירה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה. נעשה שימוש ב-VMWARE ולכן נדרש זיכרון רב ודיסק SSD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף ל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לפיתוח תוכנה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה - דרוש כח עיבוד (עבודה עם הרבה תוכנות בו זמנית), פחות דגש על גראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Jetbrains Pycharm, Visual Studio, Google chrome Developers Mode, MySQL Workbench,VM,Linux ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי …
-
- 3 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר לפיתוח תוכנה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה - דרוש כח עיבוד (עבודה עם הרבה תוכנות בו זמנית), פחות דגש על גראפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Jetbrains Pycharm, Visual Studio, Google Chrome Developers Mode, MySQL Workbench וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזו…
-
- 2 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד קל וקטן (עד 14", אני מתנייד איתו על האופנוע וצריך משהו שיכנס לתיק מיכל...). הולך לעשות עליו פיתוח מערכות בקטנה, לא משהו רציני מדי, מצגות, אופיס, אינטרנט וכו'. בלי משחקים, בלי HD וכו', בשביל זה יש מחשבים נייחים. חשוב לפחות 1 ג'יגה זכרון, ואם אין במקלדת את הכפתור של windows אין בכלל מה לדבר (כמו למשל ב-IBM X40 ימח שמו). מה מומלץ? אני טובע בים של דגמים... חשוב לי גם מאוד מאוד אמינות ואחריות, הנייד שלי מהעבודה מתקלקל כל חודש וחצי, הולך הכונן קשיח... עריכה, לאור חוסר התגובות-: דגמים שנראים לי מתאימים: Lenovo 3000 V200 TF133IV Lenovo ThinkPad X61s UK43KIV 1.6 GHz Toshiba Satellite Pro U300-15B 2.0GHz 2GB (נראה לי להיט ה-tablet, השאלה אם זה באמת נוח/שי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום.. אני זקוק למחשב נייד לפיתוח תוכנה, חשוב שיהיה חזק שיסחוב את האפליקציות הכבדות. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום רב, * מטרות המחשב? פיתוח באמצעות visual studio, עמדת עבודה לכל דבר * גודל המסך? 13.3 עד 14 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות. הולך להתנייד איתו מהבית למשרד ברכבת וברגל. 1.5 ק"ג מקסימום בלחץ. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי. כל דבר מעל שעתיים שלוש סבבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA חובה, HDMI רצוי. * בלוטות? - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? SSD להוריד משקל, 256 ג'יגה. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, צריך 3 שנים מקומית. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא. הרכישה תתבצע ביום ר…
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך להתאמץ לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? צריך להיות שינוי דרסטי כדי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, לימודים וקצת משחקים (dota וכל מיני משחקי indie) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, VMWare Workstation ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DotA2, לא משחקי A+++. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לפיתוח. קרוב משפחה קופץ ללונדון בקרוב, אז זו יכולה להיות הזדמנות טובה. דרישות: מסך עד 15.6", לפחות ברזולוציה של 1600x900 משקל - עד 3 ק"ג. כמה שפחות יותר טוב. כמות זיכרון: לפחות 8 ג"ב, עדיפות ל16 ג"ב נפח אכסון: לפחות 240 ג"ב, ssd. מערכת הפעלה: לא חשוב. יש bootloader. דרישות נוספות: המחשב יחובר חלק מהזמן למסך uv2711, צריך מספיק כח עיבוד גראפי כדי להזיז את שני המסכים (כרגע 4850 עושה עבודה יפה) שימושים: פיתוח - ויז'ואל סטודיו, cygwin, לפחות מכונה וירטואלית אחת של לינוקס בכל רגע נתון, matlab, python. אולי cuda בהמשך. הערה לגבי פיתוח: בסיס הקוד שאני עובד עליו כרגע לוקח באיזור ה 10 דקות לקימפול ע"י cygwin על ה e6600@ 3ghz שלי. המטרה העיקרית היא לשפר את זה ל2-3…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב מיועד לפיתוח תוכנה (Visual Studio, Eclipse, Virtual Machine), עבודה משרדית וסרטים. * גודל המסך? 17.3 (מט) * משקל רצוי? לא משנה(המחשב נמצא במקום קבוע) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? (אם אפשר להכניס גם SSD בכלל מצויין) * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני טס עוד חודש +- ואני צריך לקנות נייד(אני יקנה בארה"ב) אני צריך מעבד DUAL CORE,מינימום של 2GB של זיכרון,מסך 17"(כמה שיותר רצולוציה),וכרטיס מסך שיאפשר לשחק מידי פעם. אני ממש אוהב את העיצוב של הMACBOOK אבל אני חושב שהם קצת יותר מידי יקרים. אני מחפש בסביבות ה2000$,הכי חשוב לי זה הזיכרון והמסך גדול אבל שהמחשב יעבוד הרבה זמן ולא יהיה בלטה. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לפרימייר. אופציה ראשונה: Asus ROG Strix FX531GT PRO, I7-9750H,16GB DDR4, GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 VRAM מחיר: 6300 ש"ח אופציה שניה: Lenovo Legion Y540-15, I7-9750H,16GB DDR4,NVIDIA Geforce GTX 1660Ti 6GB GDDR6 מחיר: 5900 ש"ח אמרו לי שהלנובו מתחמם יותר מידי. אשמח לקבל כיוון מה עדיף.
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לצבא.. השימושים העיקריים הם סרטים, אינטרנט ואם יהיה אפשר אז גם משחקים.. מצאתי את המחשב הבא בEBAY שהוא עולה סה"כ 400 ש"ח. האם הוא שווה את המחיר? ואיך הוא יריץ סרטים ומשחקים אם בכלל? http://cgi.ebay.com/NEW-7-Mini-Netbook-Laptop-Notebook-WIFI-Windows-2GB-HD_W0QQitemZ190381197723QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item2c539a899b#ht_6092wt_1084
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
יש דבר כזה מחשב נייד עם יציאה אופטית כדי לחבר לרסיבר ולשמוע סאונד DTS או DD? ובנוסך שיהיה מספיק חזק כדי לנגן סרטי FHD? התקציב שלי הוא 3000-3500. יש חיה כזאת?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד לצורך בניית אתרים על תוכנת wordpress. בגדול התקציב שלי גג עד 5,000 חשבתי לקנות מעבד i7 וחשוב שיהיה עם כונן ssd. בנוסף חשבתי לקנות מחנות ksp 1.https://ksp.co.il/?uin=47996 2. https://ksp.co.il/?uin=47306 מתלבטת בין שני הדגמים מה עדיף הראשון או השני? בנוסף אשמח למפרט מתאים ולהמלצות והכוונה בנושא נ.ב כרגע אני לא משתמשת בתוכנות גרפיות אבל אולי אשתמש בהמשך קצת בפוטושופ
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד לצורך בניית אתרים על תוכנת wordpress. בגדול התקציב שלי גג עד 5,000 חשבתי לקנות מעבד i7 וחשוב שיהיה עם כונן ssd. בנוסף חשבתי לקנות מחנות ksp 1.https://ksp.co.il/?uin=47996 2. https://ksp.co.il/?uin=47306 מתלבטת בין שני הדגמים מה עדיף הראשון או השני? בנוסף אשמח למפרט מתאים ולהמלצות והכוונה בנושא נ.ב כרגע אני לא משתמשת בתוכנות גרפיות אבל אולי אשתמש בהמשך קצת בפוטושופ
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב נייד שישמש לגלישה בלבד ולעבודה עם וורד. התקציב הוא באזור ה 2500. גודל המסך לא כ"כ משנה, בגדול רוב הזמן הוא יהיה מחובר למסך חיצוני. משך אחריות רצוי שיהיה 3 שנים מלאות. כמו צריך שיגיע עם מערכת הפעלה (איני יודע אם ווינדוס 8.1 או 10). באפשרותי למשל לקנות דרך "חבר" את המחשב הבא, DELL INSPIRON בכ 2100 ש"ח. האם יש אופציות עדיפות? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט הנדסאי תכנה בתל אביב לקראת סמסטר ב' הקרב ובא, וכנראה שאצטרך מחשב נייד בשביל הנוחות. התקציב נע בין 2500 ל 3000, והקריטריונים להלן. אגב, למישהו יש מושג אם אמורים לצאת לשוק מחשבים חדשים בקרוב? ואם כן מתי? תודה לכל העוזרים * מטרות המחשב - Visual Studio ואולי איזושהי תכנת Java בהמשך, Visual Basic, צפייה בסרטים * גודל המסך - עדיף כמה שיותר קטן, אבל ממה שהבנתי numpad נמצא רק ב15.6" ומעלה אז שיהי כן. עדיפות ברורה למסך מאט * רזולוציית המסך - כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - numpad נדרש * משקל רצוי - הכי קרוב שאפשר ל2 ק"ג, אם אפשר פחות - מה טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא ממש חשוב, אבל שלא ייכבה אחרי שעה עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוח…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית בבצלאל ולומדת עיצוב תעשייתי רציתי לקנות מחשב נייד, אני יודעת שאנחנו נעבוד עם התוכנות הבאות: 1. תוכנת סולידוורקס (SOLIDWORKS) 2015 קישור לדרישות מערכת- http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html2. תוכנת ריינו(RHINO) 5קישור לדרישות מערכת-http://www.rhino3d.com/new/admin3. תוכנת פוטושופ ((ADOBE PHTOSHOP CS-6 ומעלה4. תוכנת אילוסטרטור (ADOBE ILLUSTRATOR) CS-6 ומעלהקישור לדרישות מערכת-http://helpx.adobe.com/x-productkb/policy-pricing/cs6-system-requirements.htmlהאם המחשב מספיק טוב?[h=1]Dell Inspiron 15 5000 5548[/h] http://ksp.co.il/?uin=28621 או שאני צריכה משהו יותר חזק?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב), עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד לצורך עבודות בתוכנות גרפיקה ( לכן אני צריך כרטיס מסך מקצועי אם אפשר להכניס לתקציב). אני צריך 2GB RAM. עדיף הארד דיסק כמה שיותר גדול. תודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב (ופילוסופיה) באוניברסיטה העברית בעוד כחודש, והבנתי שמחשב נייד מאוד עוזר לתפקד כסטודנט. מטרות המחשב הם קריאת וכתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט ותכנות (אני מניח שזה יידרש ממני מתישהו במהלך התואר). אין לי מושג אם תכנות ושימושים אחרים שנדרשים כשלומדים מדעי המחשב הם יותר תובעניים משימוש משרדי רגיל, ואני אשמח להסבר בהקשר זה. בנוסף - האם notebook הוא בכלל אפשרות בהקשר זה? ושוב, התקציב הוא 2500 ש"ח. אם אתם חושבים שלא ניתן לקנות מחשב מתאים בתקציב זה, אני אשמח להסבר. תודה מראש לכל המסייעים, שי
-
- 4 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אהלן,אני מעוניין במחשב נייד יחסית חזק במחיר סביר בשביל לימודי עיצוב גראפי (שימוש בתוכנות פוטושופ אילוסטרייטור וכו') הומלץ לי על המחשב הזה -https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13947 האם הוא בסדר או שיש מחשב מומלץ יותר בלי חריגה מהמחיר? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעדיפות למחשב עם ווינדוס 7 בעברית. צרכי אינטרנט בלבד. שאלה קטנה.. אם אני קונה מחשב עם "freedos" כאילו שאין מעכרת הפעלה, דיסק רגיל של ווינדוס 7 מספיק? או שזה גירסא מיוחדת?
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד טוב, מהיר, לתוכנות גרפיקה ועריכת וידיאו. הרבה המליצו לי ללכת על המקבוק פרו של אפל, אבל הוא ממש לא מתאים לתקציב שלי. התקציב שלי הוא בסביבות ה4,000, אבל כמובן אני יכול להיות גמיש איתו בהנחה וזה נדרש ממני. * מטרות המחשב? תוכנות כבדות של אדובי ואיחסון של קבצים רבים וכבדים * גודל המסך? מעל ה15 אינץ * משקל רצוי? ממש לא רלוונטי עבורי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? גם פחות רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משהו ספציפי * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)לא מבין בזה יותר מידי, אבל לא חייב כונן חדיש מידי שעולה הרבה, אם כי מאוד חשוב לי שיהיה הרבה זיכרון קשיח (מעל ה500 ג'יגה) * כונ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-