עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by iloop,

שלום לכולם! יש לי חבר שמפעיל סטודיו להקלטות, ומעוניין לשדרג את המחשב שלו ממק בן 3 בערך. המחשב שהוא יקנה צריך להפעיל פרוטולס 7.3 LE, עם ערימות של פלאג-אינים. הקיצר, הבחור רוצה מחשב נייד, ונראה לי שמחשב כזה לא יהיה מספיק חזק (מעבד חלש, אין מקום להרבה זיכרון, הרד-דיסק איטי), או יקר מדי. יש למישהו ניסיון בעבודה עם פרוטולס על נייד? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שאלו אותי, אשמח לעזרתכם מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לצורכי השמעת מוזיקה בצורה מאד איכותית,אני מדריכת זומבה בארועים וצריכה שהמוזיקה תהיה מאד איכותית שאותה אני מורידה מיוטיוב והויסות של הקולות והסאונד והבס יהיה עדין ואיכותי ועוצמתי. כמו כן להשמיע גם רצועות מוזיקה שקטות בארועים ושהויסות יהיה נכון ואיכותי. כמו כן מראה קליפים וסרטים לבנות המצוה ומקרינה את זה בארוע. מעוניינת שהצב…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום ותודה מראש לכל העונים והעוזרים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שח גבול עליון. מוכן להתגמש קצת במחיר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה סטודנטיאלית, עריכה גרפית של תמונות ובעתיד אני ארצה ליצור מוזיקה אלקטרונית על המחשב 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיז…

4. מטרות המחשב? עבודה משרדית, ועריכת סרטונים של רחפן , איכות הצילום של הרחפן והסרטונים היא 4k * גודל המסך? עדיפות ל13.3 אבל 15.6 גם מתקבל * רזולוציית המסך? לא מבין כלכך אבל הבנתי שאני חייב פאנל ips * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? לא קריטי לי המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 זה סבבה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth?לא מעניין * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd יהיה מעולה אבל במידה והתקציב חורג אז גם רגיל זה בסדר מבחינתי * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 ש"ח - 7,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטים כבידה יחסית, פרימייר ואפטר אפקט, קצת פוטושופ ולייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן ssd של טרה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…

6. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעריכת סרטים בתוכנת DAVINCI RESOLVE. המחשב ישמש גם לעבודה משרדית באופיס. המחשב צריך להיות נייד, אבל השימוש הוא בבית בלבד לכן אני מעדיף מסך גדול 17". חשבתי על הדגם הזה: Gigabyte A7 17 R9-5900HX / 16G / 512G SSD / 3070 / W10 ממנו נגזר גם התקציב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-8000 ש"ח, ניתן לחרוג בכ-500 ש"ח, והייתי שמח אם היה זול יותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטים ב-DAVINCI RESOLVE, עריכת תמונות ב-PHOTOSHOP , עבודה משרדית ב-OFFICE. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (ל…

7. שלום חבר שלי נמצא בארה"ב והוא רוצה לקנות מחשב נייד חדש שישמש אותו לעריכת סרטים ומוזיקה אני לא כל כך יודע באיזה תוכנות הוא מתכון להשתמש ... הוא מאוד רוצה לקנות את ה MAC Book pro מה הכדאיות של קנייה של מחשב ב 1200 דולר ? והאם יש אלטנרנטיבות טובות יותר ?

• 1 תגובה
    • 978 צפיות
  8. Started by inonlll,

אהלן, אני צריך לקנות נייד שישמש אותי לעבודה עם תוכנות כמו AVID ופרמייר. התקציב שלי הוא 6000 שקל עם אפשרות למתוח את זה עוד קצת.. דברים שחשובים לי שיהיו: 1. מסך 15 מט. 2. לפחות 8 גיגה ראם 3. כרטיס מסך לא מובנה - כלומר NVIDIA או ATI (עדיפות לכרטיס מקצועי - למרות שלדעתי אי אפשר להשיג מחשב עם כרטיס מקצועי במחירים האלו). תודה רבה ואחלה סופש לכולם!

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  9. אשמח להמצלמה למחשב נייד ע"פ השימוש והמפרט הבא. מחשב לשימוש בסיסי אינטרנט ווורד, ובנוסף תשמש לעריכת תמונות בפוטושופ. מסך של 15.4 יצאת מסך לצורך התחברות למקרן, הרדיס בנפח של לפחות 160GB. שהיה קל (בעיקר לנסיעות) התקציב הוא של עד 3,000 שקל. אשמח לקבל המלצות עמיר

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  10. Started by ilanb0,

אשתי נכנסה חזק לענייני צילום ותמונה שלה אף זכתה בפרס קטן במגזין חו"ל. עתה היא לומדת בקורס צילום והגיעה התובנה שהמחשב הביתי לא מספיק חזק לעיבוד התמונות ולכן מחפשת נייד כדי להפעיל בו תכנות עריכה, חלקן עלולות להיות כבדות.. היתרון שלנו - קרוב משפחה שבא לעיתים תכופות לארץ יכול להביא את הנייד. דרישה מקדמית היא אחריות בינ"ל ל - 3 שנים וכזו יש ל - DELL או LENOVO. דרישה נוספת - מעבד I7. מחיפוש שעשיתי מצאתי שני דגמים אפשריים. אשמח לדעת איזה מהם יכול יותר להתאים והאם בסדר גודל של כ - 3500 ש"ח, יש משהו מתאים יותר. https://www.amazon.com/gp/product/B015PYZI8E/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=wiknix-20&camp=1789&creative=9325&linkCode=as2&creativeASI…

11. שלום! אחי רוצה לקנות מחשב נייד לצורכי עבודה, כלומר, שיהיה חזק ומתאים לעריכת תמונות ווידאו: כול החיבורים הדיגיטליים הקיימים, כונן קשיח גדול מספיק, מעבד חזק, כרטיס מסך (ידוע לי, שקיימים כרטיסי מסך מיוחדים לצורך הנ"ל, אך האם ישנם כאלה גם למחשבים ניידים? והאם יש צורך באחד כזה, או שמא אפשר להסתפק בכרטיס מסך רגיל?), מסך טוב (אני מניח שלא TN?). המחשב אינו לצורך משחקים, אך, אם זה אפשרי שגם יתמוך במשחקים חדשים וכבדים, מה טוב! ואינטרנט אלחוטי, אך אני מניח שזה מובן מאליו. מה הרכיבים החשובים ביותר לעבודה מסוג כזה? האם כיסיתי את הכול? נוסף לכך, האם התקופה הקרובה היא תקופה טובה לקניית מחשב נייד, או שמא בקרוב תצא טכנולוגיה חדשה / תהא ירידת מחירים? (ברור לי שיוצאות טכנולוגיות חדש…

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  12. היי (: אני צריך מחשב נייד לעריכת תמונות ועריכת סרטונים (לא מדובר על וידאו רציני ברזולוציה גבוהה, אלא סרטונים פשוטים ליוטיוב). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, מעדיף פחות, אבל טיפה גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות: Photoshop Lightroom עריכת סרטונים: Sony Vegas טיפה גיימינג וצפייה בסרטים ואם יש רמקולים סבירים זה יהיה בונוס (ממש לא חובה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא (: 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לגמרי צר…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. במבצע עם 3 שנים אחריות קישור http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1107&scat=313&tcat= שמתי לב ששהמחשב מגיע עם 1 ג'יגה בסלוט אחד ולכן ההרחבה ל- 2 גיגה זולה יחסית המעבד הוא מסדרה 5200 כלומר כפול ליבה . לגבי הכרטיס זכרון הדיעות חלוקות לגבי הצורך שלו ויתכן שבאמת הוא מיותר ( עובדים עם קבצים של RAW ו TIFF) הוא מגיע עם ויסטה פרמים אני מניח שנעביר אותו ל-XP התלבטתי בינו לבין הדגם של DELL עם המעבד 7200 בסוף החלטנו שהשירות של IBM מכריע את הכף . התקשרתי ל- 2 המעבדות IBM היו קלים להשגה ונכונים לעזור נקודה נוספת היא שכנראה עקב ויסטה הניידים יצטרכו מעבדים וכרטיסי זכרון חזקים יותר והחברות מנסות להיפטר מהמחשבים הנוכחיים במבצעים שהם מריצים ולכן יתכן שכדאי לחכות כמה חודשים…

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  14. Started by jabka,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לשימוש עיקרי בפוטושופ. מסך 15.6" (למרות שאם יש 13" בתקציב גם אפשר) הארד דיסק של 500 GB לפחות. WIDOWS 7, ו 4 GB זכרון (לפחות) תודה!

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  15. שלום אשמח לעזרתכם: התקציב הוא 2500 ש"ח (באילת) מטרות המחשב: עבודה משרדית, ניגון סרטים, פוטושופ ועריכת וידיאו (לא מקצועי) מעבד: עדיפות ל4 ליבות בשביל ביצועים גודל מסך: 15.6 סוג מסך: עדיפות למסך מט רזולוציית מסך: התקציב לא מאפשר כמובן שהייתי רוצה FHD משקל רצוי: פחות חשוב זמן סוללה: פחות חשוב יציאות: לא צריך משהו מיוחד סוג כונן וגודל מינמלי: לפחות 750GB כונן אופטי: לא חשוב אבל הייתי רוצה עם אפשרות לשדרוג עתידי לכונן SSD תמיכה בתחנות עגינה: לא. אחריות בינלאומית: לא. מערכת הפעלה: לא. העדפה לחברה מסוימת: רק שיהיה איכותי ולא מתפרק. חשוב חשוב: מקלדת מלאה ראיתי את זה ונראה שיש לו כוח עיבוד טוב. http://ksp.co.il/?uin=21619 אשמח לקבל חוות דעת על המחשב והאם ניתן למצוא משהו יותר …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לצורך עבודה עם פוטושופ ופה ושם עריכת וידאו בקטנה. - צריך כונן קשיח של 1GB SSD - עדיפות לבטריה שתחזיק כמה שיותר זמן - ומקשי למעלה ולמטה בגודל נורמלי ולא חצי גודל גם אם אפשר אשמח לדעת האם המחשב הזה נחשב למחשב טוב? https://www.orpc.co.il/items/4267455 תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטושופ ועריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, ע…

17. אני לא ככ מבין בהיצע השוק היום הדרישות הכבדות הן: הרבה שימוש בפוטושופ, מסך טוב, חיבור לטלויזיה וצפיה בסרטי HD, מסך 14-15 אינצ' וכמה שיותר קל בהתאם לנסיבות אני קונה את המחשב בחול אז עדיף שתהיה לו אחריות בינלאומית טובה התקציב הוא 1000$+- תודה

• 9 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. Started by orenweb,

מעוניין בהמלצה על מחשב נייד עבור סטודנטית לעיצוב שישמש בעיקר לעבודות פוטושופ (אבל גם לסרטים אופיס וכו') בתקציב של כ 3000 ש"ח (ניתן לחרוג לכיוון 3500 אם החריגה תיתן הבדל מהותי) * גודל המסך - 15"+16" * משקל רצוי- לא ממש קריטי (כמובן שעדיף משקל קל אבל אני מעדיף מקסימום ביצועים למחיר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - זמן ממוצע + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - עדיף שהיה HDMI ו USB3 (לא חובה) * בלוטות? - לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? - צורב DVD * כונן Bluray? - אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשה…

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  19. Started by giladbi,

יש לי מתכנת פיתוח אפליקציות בחברה אני צריך בשבילו את המחשב הכי טוב לטובת פיתוח ולא לטובת משחקים אשמח לדעת מה אני צריך לחפש או אם יש דגם ספציפי מוכן הדבר היחד שהוא מתעקש עליו זה עכבר באמצע המקלדת (כמו האדום שהיה בIBM) אין מגבלת תקציב לעניין, אולם הוא מתנייד בין לקוחות ולכן מסך 17 הוא מיותר/מעיק תודה!

• 2 תגובות
    • 710 צפיות
  20. Started by eLado,

מישהו יכול להמליץ לי על מחשב נייד קטן, קל וחזק במיוחד שמתאים לפיתוח כבד - Visual Studio 2005/2008, SQL 2005, שיתפקד גם כתחנת עבודה? עדיף עם כונן Solid State, זיכרון 4GB. מהירות הדיסק מאוד חשובה מאחר ותוכנות הפיתוח סורקות אלפי קבצים בו זמנית. גודל המסך פחות קריטי מאחר ואחבר אותו ל-DOCK עם שני מסכים. אני מעדיף מחשב קטן על מסך גדול. תודה!

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by David Borohov,

היי, מחפש המלצה למחשב נייד למשרד עבור פיתוח - הרצת קוד, הרמת שרת ו-DB וכו', התקציב הוא באיזור ה4K, עם חריגה של כמה מאות שקלים. יש צורך במחשב חזק (i5/i7), לפחות 8 ג'יגה זכרון, וכונן SSD של לפחות 256GB. המחשב יחובר ברוב הזמן למקלדת ומסך חיצוניים, אז אין חשיבות רבה למסך מגע או מסך גדול מידי. תודה רבה! דוד.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  22. Started by barak_11,

שלום, אני מחפש מחשב נייד בגודל 13.3" כשהדרישות המינימליות הן: *מעבד I5 (דור 3 לפחות) *8GB ראם (או לפחות אופציית הרחבה ל8 שאני אממש בקנייה) *כונן קשיח היברדי SSHD (לא מתפשר על זה, כבר שנה וחצי עם SSD בנייח) *אין צורך בכונן אופטי *אין צורך ברזולוציית מסך גדולה (1366 x 768 יספיק...) *כמובן שדרושה יציאת USB3, HDMI ובלוטות'. *זמן סוללה מכובד. *אין צורך במערכת הפעלה אם זה מוזיל עלויות. התקציב שאני מעוניין להשקיע הוא כ3.5K , יש אופצייה לחריגה ל4 לכל היותר אם זה שווה את זה. המחשב ישמש לפיתוח JAVA/אנדרואיד/.NET ויהיה מעיין תחנה ניידת. יש לי מחשב נייח חזק עם 2 מסכים ובגלל זה אני מחפש מחשב קטן, קל ובעל סוללה חזקה לעבודה מחוץ לבית/לא בחדר העבודה. מחיפ…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 (אפשר עוד 500 חריגה אם יש משהו משמעותי) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות WEB. בעיקר VS CODE, דפדפן כרום עם הרבה לשוניות. לא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? (מ-1 עד 10) 3, לא צריך להיות שקט, אבל שלא יעשה ברבה רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Guy_1710,

הגיע הזמן להחליף את הpavilion בן ה4 וחצי שלי * מטרות המחשב? הרצת מכונות וירטואליות. גלישה מרובת טאבים. פיתוח * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6". לא יותר ולא פחות * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). 1920X1080 ומעלה (עד כמה זה קריטי לשימושים שלי מסך עם 4K?) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? המקלדת חייבת להכיל numpad (זו הסיבה להתעקשות על ה15.6) ויהיה נחמד אם תהיה מוארת * משקל רצוי? סביבות ה2.5 ק"ג יהיה סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות עבודה יכול להיות אחלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3 * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם! המחיר הוא בדולרים משום שהמחשב נקנה מארה"ב - ולכן, בהשוואה לארץ, ניתן להשיג מחשב טוב יותר. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב מיועד להחליף את המחשב הפרטי שלי (נייח) בעת מעבר דירה, ולכן צריך לתאום לשימושים הבאים: - גלישה באינטרנט. - אופיס. - שימוש בכלים יחסית חזקים (פיתוח תוכנה). - צפייה בסרטים (פחות קריטי - ברוב המקרים יתחבר למסך חיצוני \ יוקרן על טלווזיה, אך אתייחס לזה בסעיף המסך). בגדול, שיהיה חזק ככל האפשר, עם דגש על ניידות במחיר הנקוב - Ultrabook. פחות מעניין אותי פיצ'רים כמו מסך מגע וכו', אמור להחליף את הנייח - והסיבה לכך היא ניידות ולכן יש דג…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.