ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אני כרגע עמוד על תקציב של ~6000 ש"ח ורציתי לשמוע חוות דעת על המחשב שבניתי ללא מסך מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box ¤1499 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550 לוח אם ASUS P5Q-E ¤855 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31204 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI ¤556 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-4GBPI כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 1024MB DDR5 PCIe ¤1460 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28314 צורב Pioneer DVR-215D White X20 DVD ¤109 כמות:2 http…
-
- 6 תגובות
- 701 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עריכת מוזיקה ושימוש בו במסיבות בתור דיגיי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי רגיל כזה לא ענק אבל לא קטן * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא כבד מידי 3KG ככה לא יודע מידות באמת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נדרש לפחות איזה 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא משנה * …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי את הכתבה על המבצעים של AMAZON וחשבתי על לקנות אחד מן השניים: 6000 ש"ח בערך https://www.amazon.com/ASUS-Display-i7-10750H-Keyboard-G512LW-ES76/dp/B0863Y4QGV?tag=hwzone0f-20&th=1 או 5000 ש"ח בערך https://www.amazon.com/ASUS-Display-i7-10750H-Keyboard-G512LW-ES76/dp/B0863Y4QGV?tag=hwzone0f-20 ויש מצב, בתלוי בתשובות, שאולי אפילו אשקיע אקסטרא על הMSI: שעולה 7500 ש"ח בערך https://www.amazon.com/MSI-A10SFS-287-Professional-i7-10875H-Win10PRO/dp/B08DHY3VF6?tag=hwzone0f-20 יש לי כרגע מחשב שקניתי לפני 3 שנים בערך, משהו ב2400 שקל(בזמנו) של Asus, כרגע משרת אותי טוב אבל אני די מוגבל. אני בן אדם עסוק ואין לי כל כך זמן, אבל פעם בשבועיים-חודש יש לי …
-
- 0 תגובות
- 446 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עקרונית זה לתכנות, עבודה משרדית, אבל אני אשמח שיהיה אפשרות גם להריץ עליו משהו.. בגלל זה מעדיף עם כרטיס מסך. במידה ואין משהו נורמאלי נגיד ככה שנכנס בתקציב אז אולי עדיף להוריד.. * גודל המסך? חשוב שיהיה מאט * רזולוציית המסך? מה שיש.. מניח שזה יהיה 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נופ * משקל רצוי? פחות קריטי לי, אבל לא משקולת =] * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) איזור ה6 שעות (כמובן שזה תלוי מה אני מריץ אבל עדיין) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד.. * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך בSDD, שיהיה לפחות 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 3000, כן. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - nice to have 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - מסך, מינימום 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא …
-
- 0 תגובות
- 422 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לראות סרטים (לא HD), שירים, לגלוש ב-FACEBOOK לדבר במסנג'ר וכו' גודל המסך? 10 ומעלה משקל רצוי? לא משנה האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא, רק יציאות USB רגילות בלוטות? לא משנה גודל מינימלי של כונן קשיח? 80GB לפחות זיכרון פנימי? 1GB לפחות צורב DVD? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
לפני כחודשיים בערך תכננתי לקנות מחשב חדש, וקיבלתי המון עזרה כאן. אבל בדיוק התחלנו לשפץ את הבית ובסוף הקנייה נדחתה. עכשיו החלטתי לנסות את מזלי קודם בבניית מפרט מקסימום גיימינג מינימום מחיר בסביבות ה 3500-4000 שקלים ואשמח לקבל את חוות דעתכם. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪874 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪112 לוח אם: Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪632 מארז: Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Silver - בקניית מחשב חדש מעל 3000 ש"ח כמות: 1 - מחיר: ₪299 ספק כוח: Seasonic SS-750AT 750W Active PFC 4X PCI-E 62A/12V Single Rai…
-
- 5 תגובות
- 621 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? knock yourself out. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח, מכונות וירטואליות עד 4 מכונות במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך 24-27 אינץ'. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
סורי מראש על השאלה הדבילית. פשוט לחבר שלי יש מחשב נייד ואנחנו רוצים לחבר את המחשב לTV ולצפות בסרט, אך יש מצוקת מקום וצריך לשים לשים את המחשב בצורה המקופלת שלו אלייד המחשב. איך עושים שהמחשב הנייד לא יתכבה או יכנס STAND BY ברגע שמקפלים אותו ושהיה יהיה אפשר לנגן סרט כשהוא מקופל?
-
- 3 תגובות
- 927 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד אשר השימוש העיקרי בו הוא עבודה (Visual Studio ותוכנות גרפיות נוספות), וחשוב לי שיהיה לו גם כרטיס מסך חזק כדי להריץ משחקים חדשים (לא שימוש עיקרי). המטרה שהמחשב יחזיק לי פרק זמן של 3 שנים בערך. מעוניין במחשב כמה שיותר דק וקל, כאשר גודל המסך הוא בין 13 ל15 (רוב הזמן הוא יחובר למסך רגיל). חשבתי ללכת על דיסק SSD, האם כדאי? איזה מחשבים ניידים כיום מגיעים איתו? מה הדעה שלכם על מחשבים ניידים של חברת Toshiba? והאם עד כדי כך שווה לחכות לגרסאות ניידים עם מעבדי i של אינטל? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
היי, מעוניין במחשב שולחני (ללא ציוד הקיפי) לצורכי פוטושופ ואדובי. בשלב ראשון המחשב יכול לשמש לצורך בסיסי יותר, כך שחשבתי על מחשב בר-שדרוג. חשבתי על מחשב עם 16 גיגה שניתן יהיה לשדרג ל-32, כרטיס מסך על הלוח שניתן יהיה לשדרג לחיצוני, דיסקים שניתן יהיה להוסיף וכו'. בגדול הדגש צריך להיות על הבסיס – מארז-ספק-לוח-מעבד (זה מה שלא ישדרג אם יישאר תקין). פירוט נוסף מטה: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מרבי 5000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש גרפי ומשרדי, עבודה בתוכנות פוטושופ, לייטרום ואדובי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמ…
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
היי יש לי לוח אם Asus TUF GAMING B450 PLUS II ומארז- cougar mx 410g rgb ואני רוצה לדעת אם הקירור coolermaster hyper 212 led turbo argb קישור לאתר הרשמי : https://www.coolermaster.com/au/en-au/catalog/coolers/cpu-air-coolers/hyper-212-led-turbo-argb/#specifications מתאים ללוח אם ולמארז שלי מפרט מלא מצורף תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לצרכי גרפיקה + משחקים וצריך קצת עזרה בבחירת הרכיבים אני מעוניין במערכת מחשב מלאה + מסך 17" + צורב ללא מדפסת ועד משהו , בקניית זיכרון האם יש הבדל ממשי בתפקוד בבחירה בין ddr של 266 ל 333mhz? התקציב הינו כ5,500 ש"ח. אשמח לעזרה omerl
-
- 26 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
העגלה שבקה ואני מעוניין להחליף למחשב שישמש בעיקר לעיבוד תמונה (פוטושופ) ועריכת וידאו בסיסית (וידאו של הילדים). במפרטים המומלצים לא ראיתי מפרט ספציפי לשימושים. אני יודע שאני רוצה 2G זיכרון. FIREWIRE . אם אפשר שיהיה בעל פעולה שקטה. הבנתי שDUAL CORE יתן הבדל גדול בביצועים. אני לא גיימר אז הכרטיס מסך יכול להיות בסיסי. המפרט ללא מסך והתקציב 5-6 K. מה את אומרים ?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
להסביר לי למה יש 2 כרטיסי מסך? להלן קישור למוצר: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=57XDSj2LxRg41F0d ולהלן המפרט מאמזון משם הוזמן What's in the Box ASUS UL30Vt-X1 AC Adapter 8 cell Battery Pack Warranty Information Cards Specifications Operating System: Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit Display: 13.3-inch HD LED-backlit Widescreen (1366 x 768) Intel Platform: Intel Core2 Duo processor SU7300 (1.3GHz) Graphics: Switchable: Intel GMA 4500MHD and ASUS DGE powered by NVidia GeForce G210M with 512MB VRAM Wireless: WLAN 802.11b/g/n (draft 2.4GHz n) LAN: 10/100/1000 Mbps Ethernet Memory: 4GB DDR3 DRAM, 2GB x 2 (upgradable to 8GB) Storage: 500GB 5,400RPM Hard Dr…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי 2 הצעות למחשב בסביבות ה 3200. איזו מהן עדיפה? ובמסגרת התקציב איזה שינייום הייתם מציעים? המחשב ישמש מעט למשחקים, יותר לעבודה משרדית וצפיה בסרטים. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אוקי, אחרי חרישה של פורומים הגעתי לפרטים הבאים: מעבד 3800+ AMD דואל קור כרטיס מסך 7800GT (מתלבט בין לידטק/XFX/אסוס/גיג'ה בייט) הארד דיסק 200 SATA 2 צורב DVD (יש לי כבר אחד, אבל אני לא מתכוון לקנות סתם כונן CD... אז אם אפשר אז LIGHTSCRIBE) זיכרון 1GB בסטיק אחד לוח אם אני מתלבט בין הA8N לאינפינטי של DFI בכל מקרה צ'יפ סט NF4 ULTRA אני צריך ממש עזרה בספק/מארז (די רוצה את הסופראנו) אבל כנראה יעדיף קומפיוקייס בגלל המחיר. מישהו יכול להרכיב לי מפרט אם כל הפרטים הקטנים, כי אני ממש לא מבין בספקים וברכיבי זיכרון וכאלה. אני לא מתכנן לעשות OC, אבל אין לי התנגדות לקנות OC מהמפעל (כמו לדוגמה XFX) בבקשה תציינו גם את שם החנות וחובה שתהיה מאיזור המרכז ( אני לא מתכוון ליסוע שעתיים כל פעם ש…
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם יש מחשב נישא שעונה על הדרישות חוץ מאשר מאק בוק ? (מחשב שניתן להשיג בארץ למרות שבמקרה של אין ברירה, אפשרי להשיג מחו"ל) אפשר להתעלם מהמחיר בעקרון..אבל אם המחיר יעלה על 9999 אעדיף כבר לקנות מאק ... 15.5"-17" led display anti glare/glossy matte הסתכלתי על המפרטים הספיציפיים של כל מיני דגמים של טושיבה..דל ואסוס ... ברגע שיש תאורת לד הם פשוט מורידים כל פרט על תכונות כגון מבריק glossy/shiny/bright וכל מיני שמות.. אבל הבנתי שאי אפשר להתייחס לכך כאילו הם לא מבריקים אלא חייבים למצוא מט\מאט או אנטי-גלר\מבריק באופן ספציפי המחשב מיועד (בעיקר) לכל מה שסטודנט צריך (עם קצת בעיות בעיניים- יובש,לכן החשיבות מהמנעות ממסכים מבריקים וכו') - מעדיף אפשרות למחשב חזק,כרטיס מסך שכן מסוגל להרי…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ₪ חריגה עד 4000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עבודה משרדית, עבודה עם אתרים ומצגות (לעיתים כבדות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, 14'', רצוי כמה שיותר קל. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מרכיב מפרט שנועד לשימוש ביתי-משרדי בהתחלה, ותוך כמה חודשים אמור לשמש לפיתוח משחקים בתלת-מימד עם 3Ds MAX. חשבתי לנקוט בשיטה של הוזלת הקנייה הראשונית עם כרטיס מסך מובנה - שיסחוב כמה שיותר עד הצורך לקנות כרטיס נפרד (ואולי אפילו יריץ עבודות 3Ds MAX פשוטות). תקציב: 2500 ש"ח (אפשר חריגה מוצדקת של 100-200 ש"ח) חשיבות השקט: 8/10 במנוחה (בעבודה - שלא יהיה טרקטור אבל לא קריטי) ציוד היקפי: מקלדת ועכבר אוברקלוק: לא מתוכנן המחשב יחובר למסך 22" ב-FHD (לא כלול במפרט). הרכבתי את המפרט שלמטה. מעבר לחוות דעתכם - אשמח אם תוכלו לסייע בעצה בכמה נקודות ספציפיות (לא מוכרחים לענות על הכל בבת אחת): 1. האם הבחירה בלוח עם כרטיס מובנה חזק יחסית אכן תאפשר עבודה ב- 3Ds MAX עד רמה מסוימת? או …
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
ערב טוב וחג שמח! ברשותי המחשב הנ"ל. רציתי לשאול כמה דברים: 1.למה כשפותחים עליו כמה דפי אינטרנט הוא ניהיה נורא איטי?איך אפשר לסדר את זה? 2.האם הוא מוגדר כמחשב נייד חזק?כשאני אתחיל ללמוד באוניברסיטה,אני אוכל לקחת אותו איתו ולשים עליו וורד והוא יפעל לי טוב,או שהוא לא מספיק חזק לדברים האלו? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום מחפש מפרט מחשב עד 12000 שח לסימולטורי טיסה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12000, אפשרי לחרוג אם באמת שווה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג וסימולטור טיסה/נהיגה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 2 מסכים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורו…
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לרכוש את המחשב הנ"ל http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-t7100.htm עם התוספות 2GB זיכרון (2*1G) + וינדוס ויסטא + 120GB 7200RPM דיסק . סה"כ יוצא 6500 ש"ח. רוצה חוות דעת על החנות notebookclub . האם יש אופציות להנחות אם הרכשיה תהיה במזומן. חוות דעת על המפרט תתקבל בשמחה גם . תודה
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
-
-
המפרט הורכב ב LP מחשבים עבור משחקים כבדים, בלי מסך או ציוד היקפי, יכול להרעיש כמו מטוס וקיבלתי הנחה על החלקים כך שיצא 4500 ש"ח: Intel Core 2 Duo E6750 BOX GIGABYTE GA-P35-DS3L Western Digital 250GB SATA II 16MB ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 - בזכרון יש OC, כדאי? או להחליף זכרון? LG DVDRW H62NK X18 SATA - כדאי לי לקחת את ה H66NK? מה ההבדל? RAIDMAX SAGITA THERMALTAKE ST 430W TRUE POWER - הספק הזה טוב? או להחליף? סה"כ 4500 ש"ח תודה...
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 אם זה משהו ממש חשוב ושישפר את ביצועי המחשב משמעותית אז 100-200 שקל חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים , הכי כבדים בשוק , רזולוציה טבעית 1280X1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. צריך מפרט מלא ללא מסך. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? תראו , אני בד"כ לא מבזבז הרבה על מארז , בתקציב של 400-500 שקל גג. 7. האם מתוכנן …
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-