ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,328 דיונים בפורום זה
-
השימושים שלי הם קצת משחקים, שימוש ב- virtual pc ויישומי אופיס. אשמח להצעות...
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש נייד חדש, הצרכים שלי הם כאלו: 1- תקציב: עד 5 אלף 2- ניידות: בית-משרד, לא מעבר 3- צרכים: אופיס אנטרנט ומוסיקה. 5- מסך" בסיביבות ה 14-15? (פחות מ 17 אבל גדול מ 13) אין לי אפילו כיוון, אשמח לעזרה וטיפים. תודה רבה! * הסתכלתי על Gigabyte W567M Intel® T5800 והוא נראה עם מפרט מכובד במחיר סביר ואחריות ל שנתיים. חשבתי גם על הט'ינקפאדים של לאוונו אבל בשביל להאריך להם אחריות מ 1 ל 3 צריך לשלם עוד 900 ש"ח ואז כבר המפרט שלהם ירוד ביחס למחיר. נוסף על כך ב Gigabyte W567M Intel® T5800 יש מסך "גלוסי" השאלה עם בעבודה במשרד זה יפריע לי? בקיצור, אני מחפש מחשב בסגנון הזה... שמעתי על כך שלמודלים שונים אמינות שונה מנסיון, מה הייתם אומרים על הנייד הזה? ובכלל אילו מודלים היית…
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט של חלקים מרכזיים במחשב אותם אני צריך על מנת ליצור מחשב שכל יעודו הוא למשוך וידאו ממחשב אחר בבית ולשדרו לטלויזיה שיש בחדר השינה. (יש צורך ביציאת HDMI) אין לי צורך ב - HD/מארז/ספק/עכבר/מקלדת לפי הבנתי בתחום כל מה שנאשר הוא לוח אם/מעבד/זיכרון/כרטיס גרפי (חלקים מרכזיים) אין בעיה בכרטיס גרפי מובנה על לוח האם, רק אם הוא נותן מענה הולם. למרות שבדרך כלל ממה שידוע לי לא מומלץ לקחת את כל השילובים האלו. אשמח לקבל מפרט של הפריטים שיענה לדרישות שציינתי בסדר גודל של 1,500 ש"ח שיהיה לכולנו שבוע טוב, חג שמח וכשר
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, קולנוע ביתי, הורדות, אם יופעלו משחקים אז בעיקר ישנים * האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא * האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא * האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ראה מפרט * האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא קריטי * האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא * האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? יציאת DVI/HDMI, אך אין צורך בכרטיס מסך שאינו מובנה בלוח * האם חשוב שקט? עד כמה? יהיה נחמד אם לא יהיה רעש של מכונת כביסה, אבל מעבר לכך לא קריטי * האם מתוכנן OC? לא בעתיד הנראה לעין (-: מפרט שהרכבתי בהתבסס על שיטוט בפורום: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 …
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
חשבתי על הליסט הבא, עוד לא עשיתי חקר שוק ממש מקיף, אז הנה דוגמא אחת להתרשמות: Gigabyte Aluminium 3D Aurora 570 Black Blue Led Gaming Case 798 ש"ח 1 PC Power ULTRA-QUIET PSU: SILENCER® 500Watt ATX 442 ש"ח 2 Seagate Barracuda 1Tb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 32MB ST31000333AS 1,110 ש"ח 1 ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 875 ש"ח 1 Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX 1,435 ש"ח 1 Dell 27 LCD 2709W Widescreen Flat Panel OP-RD09-2541 3,890 ש"ח 2 G.Skill 4GB Kit F2-6400CL4D-4GBHK DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-12 541 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon 4850 512MB GDDR3 PCI-e Hdmi 890 ש"ח סה"כ 9,980 ש"ח המחשב לשימושים בהחלט כלליים; הכל מהכל, ואני לא רו…
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב המיועד למשחקים בתקציב של 5000 ש''ח. התקציב הוא מיועד למחשב בלבד...זאת אומרת ללא מסך וללא ציוד הקפי. תודה מראש! עריכה: לא מעוניין ב O.C , עדיף שיהיה שקט. בקשר למעבד אני לא מבין בזה כל כך ולכן אני לא יכול להגיד מה אני מעדיף...אני לא יודע אם עדיף 2 ליבות עם תדר גבוה או 4 ליבות עם תדר יותר נמוך....ומה זה המעבד החדש? עריכה: מסך 22 אינץ'. חשוב לי שיהיה כרטיס מסך חזק ומעבד חזק
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מבקש את דעתכם על מפרט מחשב ב4500 +/- + מבוסס ארבע ליבות לצרכי משחקים וסרטים כבדים ואינטרנט. ושאני יוכל לעבוד במחשב עם כמה פעולות בו זמנית ושהמחשב יעבוד חלק ללא ציוד היקפי נוסף. מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q PRO Turbo s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1300, 2xPCI-E 2.0, HDAudio, 1394a זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail מאווררים וגופי קירור Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler מארזים CoolerMaster CM 690 Black…
-
- 7 תגובות
- 609 צפיות
-
-
מחשב בשביל אבי , גלישה באינטרנט הורדות של סדרות וסרטים וצפיה באיכות של DVD מקסימום על מסך 17" בקיצור אני נורא אשמח מפרט ב1000 כמה שפחות יותר טוב אבל גם 1500 ילך , חשבתי על מפרט בנוי מאיבורי הוא לא צריך יותר מזה , מה אתם חושבים? תודה רבה מראש שכחתי לציין משהו חשוב , אם תתנו לי מפרט אז תתחשבו בעובדה שיש לי 7300GT וE6300 אז לא צריך ספק וכרטיס מסך
-
- 9 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב חדש שישמש לעבודות כלליות, אינטרנט, אופיס, עריכת תמונות (חובבנית) וגם לצפות בסרטים HD על מסך טלויזיה. לא משחקים לא OC. הרעיון לארגן את החבילה הזולה ביותר והאפקטיבית ביותר. המארז רגיל (לא HTPC) שיהיה פשוט ואפקטיבי (שקט ומאוורר ככל שניתן). לא נתתי מגבלת מחיר כי המגבלה אוטומטית הופכת למטרה של המפרט. אני מעוניין להשקיע מינימום אפשרי שעדיין יאפשר עבודה סבירה. צריך גם ציוד הקפי, מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים (סטריאו יספיק כהתחלה). תודה.
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אחר הצהריים טובים לכולם בעוד שבוע ויום אני טס לארה"ב למשך שבועיים וחשבתי שזאת יכולה להיות הזדמנות לקנות מחשב נייד אני מתכוון להתחיל ללמוד מתישהו ואני אצטרך את המחשב כמחשב ראשי ומידי פעם אולי אני אקפוץ איתו לאוניברסיטה. השימושים שלי הם לא מטורפים. אינטרנט, אופיס, סרטים, אולי קצת משחקים. מה שהכי חשוב מבחינתי הוא שזה הולך להיות מחשב ל5 שנים לפחות ככה שהוא צריך להיות כמה שיותר איכותי ואמין... מה שאני צריך במחשב: מסך 14.1 מעבד חזק (הבנתי שמאטלאב דורשת כוח עיבוד משמעותי) אחריות כמה שיותר רחבה וארוכה (בארץ כמובן) אמינות/עמידות אם אפשר כרטיס היברידי זה יהיה מצויין- אם לא אז גם ה4500 יהיה בסדר גמור עדיפות לחיי סוללה גבוהים משקל- עדיף כמה שפחת אבל אני מתחיל להבין שפשוט אין כזה דבר …
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
המפרט מורכב עפ"י בקשתו של הבחור. תקציב של 2500 ש"ח, ללא ציוד היקפי, כולל VISTA מקורי. שימושים בעיקר לאינטרנט וסרטים. כמובן שבתקציב הנ"ל אין מקום לשים ספק כח ומארז איכותיים יותר ולא גנריים, אף על פי שהבן אדם גם לא מבין מה ההבדל בינהם אז בכלל אין טעם אפילו לנסות. מה דעתכם? הצעות? הערות? הארות? תודה רבה ושבת שלום...
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מתכנן לקנות מחשב שאיתו אני יעשה לרוב פיתוח בויזואל סטודיו וגם אני ארצה תמיכה במשחקים(אסטרטגיה בעיקר ללא צורך בהגדרות ויזואליות מנופחות). התקציב הוא עד 2000 שקל וההעדפה היא לאינטל. למישהו יש רעיונות למפרט מעניין?
-
- 5 תגובות
- 658 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, רציתי חוות דעת בנוגע למפרט שבלינק הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3333&CatCode=315 השימושים שלי בעיקר לרכישת המחשב הם: אינטרנט, VIRTUAL PC, משחקים לא כבדים במיוחד ויישומי אופיס. ואני מכוון למחיר שלא יעלה על 2500 ש"ח אלא אם כן זה תוספת קטנה במחיר והשינוי הוא משמעותי. בנוסף, במפרט שלעיל ראיתי כרטיס מסך לא משולב 8200. מישהו יכול לתת לי קצת אינפורמציה לגביו, כי לא מצאתי כל כך באינטרנט. תודה מראש לכולם...
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
אני מעביר את המחשב שלי לHTPC ואני צריך מחשב שיהווה רק לעבודות, אינטרנט וכד' שיהיה בו צורב DVD (רצוי-לא חובה) תקשורת אלחוטית-חובה! לגבי גודל מסך אני לא מבין בזה ואני לא יודע אם כדאי את המחשבים הקטנים האלו או את הרגילים?!
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום לכולכם! כפי שכתבתי בכותרת אני מחפש מחשב נייד... עשיתי כבר סקר שוק והוא לא עזר לי בכלל, המוכרנים בחנויות נורא מיסתוריים בכל מה שנוגע להסבר ממשי על ניידים אבל בפורום קיבלתי קצת יותר הבנה... עכשיו תורכם להמליץ לי על נייד, עד עכשיו מצאתי אחד שממש התאים לי שהוא הacer 6930G. הוא כולל את כל הדברים שאני באמת רוצה... 500 ג'יגה הארדיסק. כרטיס מסך נוידה 9600. 4 ג'יגה זיכרון. CORE2DOU 2.0 נראה כאילו לא צריך יותר... העניין הוא שבאוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד... המחשב בגודל 16" לפי אייבורי, זה נשמע לי ענק!!! בנוסף המשקל שלו כמעט 3 קילו... והאחריות מאכזבת ביותר של שנה וכתוב במפורש בפורום שהאחריות הארוכה היא קריטית. יש מחשב עם נתונים חזקים כמו של המחשב הזה עם מסך 14.1"... עם אחריות …
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד לצורכי אינטרנט שירים סרטים וכרטיס מסך נחמד למשחקים לא כבדים כמו פיפא09 חשוב שיהיה 320gb דיסק קשיח וזיכרון פנימי ראם 3-4 ושיהיה מעבד נחמד תודה מראש!! ד.א איך מחשבי hp וטושיבה הם טובים?
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
מחפש המלצה למפרט ב-4000 ש"ח לשימוש יומיומי של אינטרנט, סרטים. כולל מסך (ביקשו ממני לחפש 17" אבל לא יודע אם זה משתלם מבחינת המחיר ואולי כבר אפשר לקחת 19"). לגבי המסך אין צורך ב-22" אלא אם כן ממש לא יהיה משהו אחר להשקיע בו ואז אפשר לשדרג ל-20" או 22". לא ישחקו במחשב שום משחקים אולי ברמת הסולטייר. לגבי תוכנות נאמר לי שישתמשו בתוכנות לעיצוב (אחד מהם בשם אוטוקאט או משהו כזה) לא יודע אם אלו תוכנות כבדות. דגש על מהירות ונפח הארד דיסק. נפח הייתי אומר מינימום 500GB. כולל מערכת הפעלה (XP מאחר ועל ויסטה שמעתי רק דברים רעים) השקט חשוב אבל לא במחיר של חריגה מהתקציב. כולל ציוד היקפי - עכבר, רמקולים ומקלדת. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום חבר'ה המחשב שקניתי כמו שרשמתי בהודעתי הקודמת וראיתי שהמליצו לי על amd אבל אני לא חסיד של המעבד הזה. הוא למשחקים כבדים ועבודה יומיומית מעבד Intel Core 2 Quad Q8200 Box ¤982 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ8200 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤675 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39458 זיכרון Transcend DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ¤167 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=904100 כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce 9800GT OC 1024MB DDR3 PCIe ¤918 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44428 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7220S X22 SATA Black DVD ¤147 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NEC1102 מארז ללא ספק Gigabyte …
-
- 9 תגובות
- 745 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב עם מסך מקלדת ועכבר, רציתי שתעזרו לי עם החלקים ומקום הקנייה. 1. 4K מזומן. 2. משחקים כמה שיותר כבדים יחסית לתקציב, סרטים, הורדות-אינטרנט. 3. צריך מסך רצוי 22 רחב שיהיה טוב למשחקים ולסרטים - יחסית למחיר כמובן, מקלדת ועכבר נוחים לא צריך אלחוטיים אם אפשר יציאה לטלויזיה. 5. חברה אם יש הבדל משמעותי אז רצוי חברה טובה. 6. העיצוב ממש לא חשוב והקירור אם זה דרוש. 7. לא זקוק למערכת הפעלה. הרכבת מחחשב במעבדה. 8. רצוי מחשב שיהיה אופציה לשידרוגים בעתיד. זכרון-מעבד-כרטיס מסך. 9. שקט לא קריטי. 10. בנוגע לאובר קלאק אני לא כל כך מבין אבל ממה ששמעתי אז רצוי ואם תוכלו להסביר. 11. משחקים כמו GTA החדש על הגדרות מירביות ברזולוציה גבוהה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש. אני מעוניין בהצעות ל-2 מפרטים שונים ולא קשורים, ללא OC, ללא מסך וללא ציוד היקפי. אני גר באיזור המרכז כך שיש עדיפות לחנויות מאיזור זה. מפרט 1 - תקציב של כ-2000 ש"ח: מחשב לשימוש ביתי כללי ולמשחקים. יחובר למסך 17' אך ייתכן שיוגדל בעתיד. * צריך HDD של 500 GB מפרט 2 -תקציב של כ-3000 ש"ח מחשב לצורך מיקס, עריכה והקלטת סאונד בתוכנות כמו Cubase, Reason. בנוסף צפייה ב-HD , משחקים -מעט (הייתי רוצה GTA) , יחובר למסך 22' * צריך 2 HDD נפרדים * ישנה חשיבות לשקט * יש צורך ב-FW * למחשב יחובר כרטיס/ממשק הקלטה חיצוני קיים אנא ציינו אם יש צורך בפרטים נוספים. שוב תודה. [br]פורסם בתאריך: 1.04.2009 בשעה 20:41:53 מקפיץ...לא נתתי מספיק מידע?
-
- 1 תגובה
- 545 צפיות
-
-
המפרט אמור לכלול מסך. הנה מפרט שחשבתי עליו, מה הייתם משנים בו? והייתי רוצה לקבל קצת מידע לגבי הלוח. תודה. מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX - זמין במלאי ₪372 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-ES3G ₪339 מסך: SAMSUNG LCD 22" 2243BW 5ms DVI WIDE ₪901 כרטיס מסך: GAINWARD PCI-EX 2.0 GeForce 9800GT 512MB GDDR3 - RETAIL ₪613 דיסק קשיח: SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ₪296 זיכרון: ADATA GANIMG 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5 ₪121 מארז: ANTEC NSK6500 w/o PSU ₪247 ספק כוח: ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ₪254 מחיר סופי: ₪3143 להזמנות מעל 3,000 ש"ח - משלוח חינם המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המפרט אמור להיות רק מIQPC , בנוסף אאני לא מוכן להתפשר על המארז ול…
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)בעיקר כתיבה עליו צפייה בסרטים ועבודה משרדית כזאת בקשר למשחקים משחקים קלים זאת לא ממש המטרה שלו * גודל המסך?שיהיה מעל 10 * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)לא יודע מה זה * בלוטות?לא ניראה לי * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית?תלוי באמינות המחשב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא
-
- 7 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות שני שרתי היעוד שלהם לשמש כשרתי WEB, מערכת הפעלה לינוקס, פדורה 10 מחשב 1 ישמש עשרות בודדות של משתמשים בו זמנית, 20-40 מחשב 2 ישמש מאות בודדות של משתמשים בו זמנית, 200-400 ההתלבטות 1 בין שרתי מותג לבין שרתים, כמו שמציעים באייבורי (ראיתי עליהם ביקורות שליליות אבל אני עובד איתם מס' שנים ובס"ה היו איתי בסדר, חוץ מתור אחרון במעבדה) התלבטות 2 בין מעבדים, XEON, DUAL, Quad נא התייחסותכם לאל פסק מתאים, כמות זכרון מומלצת, ספק כח וכל עניין רלוונטי שלא התייחסתי אליו תודה איל
-
- 7 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אני מחפש את המחשב הקטן, הקל והזול ביותר להצגת מצגות למרצה באוניברסיטה. נתקלתי לאחרונה ב-Fit-PC. רק 380 גרם + ספק קטן ומריץ XP מלא עם יכולות אלחוטיות מלאות ודיסק גדול. סקירות קיימות לדוגמה ועוד פירסומים שונים בבלוגים ברשת מה דעת המומחים בעניין?
-
- 62 תגובות
- 6.6k צפיות
-