עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 שקל. בהתאם לשימושים אין סיבה לחרוג, אז מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בסיסי ומסחר בבורסה (יש הרבה נתונים לעבד, לא משהו חריג ולא יותר מזה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא יודע, בין השאר בגלל זה אני מתייעץ כאן איתכם 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועד…

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  2. Started by zahipan,

לפני כמה ימים מת לי המחשב ואני צריך לקנות מחשב חדש. למחשב הזה היה 8GB זיכרון ראם והוא עבד מצוין ולא נתקע לעולם, אבל כשהסתכלתי במנהל משימות ראיתי שלפעמים הראם הגיע ל-7.5GB תפוסה, לכן אני אקנה לפחות 16GB. השאלה שלי היא אם אני אקנה 32GB ראם האם יהיה שיפור בביצועים? והאם כדאי לקנות מחשב שמתאים לי בול ב-3500 שקל ולהחזיק אותו 4 שנים או לקנות מחשב ב-6000 שקל בעל ביצועים מעבר לצרכיי ולהחזיק אותו 8 שנים? תודה.

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  3. Started by shimronfio,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד עם גודל מסך של 17.3 אינץ, הדרישה המרכזית מהמחשב שיגיע עם מעבד משושה ליבות, דגם 8750h, רצוי שיגיע עם לפחות 16 גיגה זיכרון, כרטיס מסך גרפי לפחות 1050, ובעל SSD של מינימום 256 גיגה, בנוסף אמשח מאוד אם למחשב יהיה חיבור אחד לפחות של Thunderbolt 3. רזולוציית המסך פחות חשובה, אך כמובן לפחות 1080p. אין חשיבות למשקל, ככה שהמחשב יכול לשקול גם 4 קילו. התצקיב כרגע לא ידוע אבל מכוון לכיוון 1000-1500 דולר. כרגע שמתי עין על ה-g3, אך לא הצלחתי להבין באמאזון האם הוא מגיע עם TB3, אשמח להמצלה שלכם אם קיים לגביו. במידה והמחשב יכרש בחו"ל יש עדיפות לאחראיות בינלאומית. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. בס"ד היי, אני משדרג את המחשב והאמת היא שאין לי שמץ של מושג מה צריך לבדוק לגבי לוחות אם ולגבי RAM, אשמח להסבר קצר לגבי הדברים החשובים. הזמנתי מעבד RYZEN 2600 מNEWEGG ועכשיו אני צריך גם לשדרג ראם ולוח אם. רציתי לדעת מה צריך לבדוק לפני שקונים אותם, ממה שהבנתי בכללי עדיף זיכרון מהיר למעבדי RYZEN אבל יש פערים די גדולים אפילו בתוך קטגוריות מסוימות, זיכרון 8GB 3000 Mhz נע בין 240 ל400 שקלים לסטיק אחד. מה ההבדלים בינהם? לצורך העניין מחיפוש מהיר בNEWEGG מצאתי את זה: https://www.newegg.com/global/il-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16820232419 אבל הוא רשום לINTEL, יש הבדל בין RAM ללוחות לאינטל ולוחות לAMD? ובכללי אשמח אם מישהו י…

5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר, אדובי, עריכת וידיאו ב4k, אולי אפטר אפקט שימוש תדיר לצורך עבודה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות ל4k אם התקציב שרשמתי מאפשר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות …

6. שלום לחברי הפורום: אני מחפש לקנות מחשב להורי שישמש בעיקר לשימוש משרדי וקצת גיימינג (בשביל הנכדים ואפילו בשבילי- בהגדרות בסיסיות) חשוב שהמחשב יהיה אמין ועמיד לשנים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים קלים או בהגדרות נמוכות, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב לשימושה של אימי המבוגרת, רובם בסיסיים מאד כמו אופיס ואינטרנט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צ…

7. Started by natee,

אודה אם תוכלו לכוון אותי להערכת שווי משוערת. יוגה 14, thinkpad שנתיים וחצי בשימוש, נותרה חצי שנת אחריות בערך, שוקל 1.8 ק"ג, כרטיס מסך אנדוויה 940, מקלדת עברית מוארת, עט סטיילוס, וSSD256, I5 דור שישי. תוכלו לנסות, בערך, להעריך את שוויו? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  8. אני מעוניין להתחדש במחשב: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. פלוס מינוס 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה, סרטים, NETFLIX, מעט משחקים לא כבדים, LUPA, ארכיון תמונות וסרטים משפחתיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD 250BX100. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. יותר חשוב הגנה מאבק ושלא יתחמם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צור…

9. Started by Cupid Me,

היי צריך המלצה לשדרוג של מפרט קיים כדי שיתאים לגיימינג ב-4K על הגדרות גבוהות במינימום כסף, מפרט קיים: מעבד: Intel Core i5-3470 לוח: Gigabyte H67 זיכרון: 4GB DDR3 כ. מסך: Inno3d GTX 1060 להלן המפרט שחשבתי עליו: מעבד: Ryzen 5 1400 לוח: MSI B350 זכרון: SK hynix 2x8GB DDR4 2400Mhz כ. מסך: GTX 1080 ti

10. Started by barakud,

שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לעבודה כעורך דין. מה שאומר בעיקר גלישה ותוכנות אופיס. (אבל ליתר ביטחון שיצליח להריץ גם תוכנות כמו פוטושופ). למה נייד? כי אני עובד מהבית ומהמשרד ומעדיף מחשב אחד משני נייחים (לדעתי עדיף). מה חשוב לי? 1. שאפשר יהיה לקנות לו 2 עמדות עגינה כדי לחבר למסך גדול ולמקלדת. 2. שיהיה עמיד ועם סוללה ארוכה (אם יוצא לדיונים) 3. שיחזיק מבחינת החומרה ל-3 שנים קדימה לפחות (אני יודע שצריך להחליף בזמן הזה סוללה...) 4. עדיפות (לא חובה) למסך מט. מה פחות חשוב? 1. גודל מסך. יכול להיות 14 או 15, כי בסוף מחבר למסך גדול רוב הזמן. 2. ניידות. למרות שמסתובב, המשקל פחות עקרוני עבורי. תק…

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  11. מחשב נייד שיכול לשמש כטאבלט (מסך מתפרק)עד 14 אינצ' עבור אישה מבוגרת לצפייה בהרצאות באינטרנט וכתיבת מסמכים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח. ניתן לחרוג עוד 500 רק אם חייב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור אישה מבוגרת לאינטרנט וצפיה בהרצאות והקלדת מסמכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מחשב נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת…

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הנסיון הוא לא לעבור את ה- 2.5K. עדיף לחסוך כמה שיותר אבל לא על חשבון דברים חשובים או שיפריעו. אם זה חשוב, אפשר קצת מעבר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מכונה משרדית, מעט פוטושופ, מולטימדיה (דרך זוג רמקולים שמחוברים למסך + אוזניות) לא תחובר מערכת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. יש מסך בעל חיבור HDMI ורמקולים מובנים שישמשו למכונה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באופטי- יש לו ומה שיש יחובר למחשב אם ניתן להשיג במקום אחר (בארץ) HDD\ SSD במחיר טוב משמעותית משבחנ…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Egozialon,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד AMD RYZEN בארץ. האם כבר מוכרים כאלו מחשבים בארץ מכיוון שלא הצלחתי למצוא. אם כן האם הם משתלמים והיכן אני יכול למצוא כאלו??? תודה

14. שלום חברים יקרים, צריך בבקשה עזרה/המלצה בבננית מפרט מחשב למשחקי גיימניג + גיימינג תחרותי. אני רוצה להתחיל לעשות סטרימינג של משחקים, לפתוח ערוץ ביוטיוב/twitch, עריכת וידאו (סוני וגאס), עריכת גרפיקה (פוטושופ), שימושים רגילים כמו צפייה בסרטים 4k + hd, שירים ואופיס. בנוסף רציתי לדעת איזה ציוד נוסף צריך לרכוש כדי לבצע סטרימינג איכותי, כמו מיקרופון + מגבר (האם באמת צריך מגבר?), רמקולים, ושני מסכים, מסך אחד 4k ומסך שני עד 240hz. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב שלי הוא 45k אפשר לחרוג ב-1k. אני יודע שזה תקציב די גדול, לא אומר שחייבים לנצל את כולו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,…

15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 ש"ח, חריגה עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מהמחשב הקודם ספק seasonic m12II bronze 620W , לא יודע אם אפשר להשתמש בו או לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא, ללא הרכבת המחשב בחנות, מרכ…

16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD, קיים כרטיס מסך MSI RTX 2080 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? יש מצב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מג…

17. Started by אורי מ.,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח. רצוי בפחות ויכול לחרוג ליותר, אם יש סיבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) שוקל רכישת כרטיס המסך מאמזון. נראה לי שפערי המחיר לעומת הארץ די גדולים. יש סיבה חזקה נגד? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

18. Started by din264,

שלום אני היום מבצע הזמנה אשמח לדעת על איזה מהמפרטים הבאים ללכת. ההבדל בניהם בסביבות ה500 שח http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5be00b2ea4f32 http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5be0093ab602c http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5be00a6824972 תודה מראש לעוזרים. המחשב מיועד בעיקר לסרטים וגלישה, אבל מידי פעם משחקים פשוטים על הגדרות מינימאליות. אני מחפש מחפש שישרת ל5 שנים הקרובות

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by idan_avni,

שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 אפשרי חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ורק גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ 1-10, 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור…

20. Started by Alon Epstein,

צרכים ודרישות מחשב נייד קל משקל. מיועד גם לעבודה באוטוקאד. צג איכותי מקלדת מוארת זיכרון לפחות 16 הארד טרה ssd 1 המלצות ומידע בבקשה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היי לכולם. מתלבט בין 2 דגמים של Dell ללימודים של מדעי המחשב 1. https://ksp.co.il/?uin=45508&select=.132..214..2639. i7 עם 128GB SSD + 1TB 2. https://ksp.co.il/?uin=45305 i5 עם 256 ssd יש הבדל של מאיץ גרפי ההבדל מבחינת מחיר הוא 500/600 ש"ח יותר לi7 הולך לקנות באילת.

22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות מהירה עריכת וידאו full hd גיימינג עתידי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך - לא אקנה כי הגיימינג הוא עתידי - אשתמש כרגע ב Geforce 570 שיש לי דיסק קשיח יש לי כונני SSD עוברים אבל הם לא משמעותיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ביחוד במאמץ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא אבל …

23. Started by Salvi AA3,

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 9600K / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1360 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 264 לוחות אם: Gigabyte Z390 UD כמות: 1 - מחיר: ₪ 640 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 2 - מחיר: ₪ 660 מארזים: Antec P8 Tempered Glass Case - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 260 ספקי כוח: Corsair PSU 650W TX650M 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 420 כונני SSD: ADATA XPG SSD 240GB SX8200 M.2 2280 כמות: 1 - מחיר: ₪ 290 כוננים קשיחים: Seagate HDD …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. Started by אמיר בושרי,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיעבוד עם 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 64bit 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אם יש מארז…

25. Started by mayhem1211,

בניתי מפרט לאחי, מחשב לשימוש ביתי בסיסי (אינטרנט, אופיס, אחסון תמונות ומסמכים וזהו בערך). הוא צריך מסך גדול עם רמקולים (מעל 22 אינץ). עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט תקציב עד 2500 ש"ח כולל המסך. מצ"ב המפרט שלי, אשמח להערות / הארות.אם יש לכם המלצה למפרט יותר טוב אשמח לשמוע. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 CM8068403377308 - Intel - Intel Core i3-8100 Coffee Lake Quad cores CPU - 3.6 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... בעיות אספקה - שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 641/628 ₪ לוחות אם - Intel L…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים