ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש למשחקים בעיקר. קראתי כאן את ההודעות של חברי הפורום השונים. ומאוד הזדהתי עם ההודעות של חלק מחברי הפורום שמפצירים לא להשקיע 6-7 אלף שקל ויותר בקניית מחשב. ראיתי כמה הצעות שנתנו כאן לאנשים בסכומים הרבה יותר סבירים, הייתי מעוניין לרכוש מחשב בסכום סביר, בחרתי תקציב מכיוון שזאת הדרישה של הפורום אבל אם הייתי צריך לשים את הדגש, הייתי אומר שאני רוצה מחשב יציב שישרת אותי לתקופה של שנה שנתיים ושיהיה כזה שמותאם לשדרוגים בעתיד (האם זה אומר שצריך לח אם יותר איכותי?). במיוחד נהנתי משרשור שעכשיו אני לא מוצא אותו, על בחור שביקש מחשב ב11K שיחזיק לפחות שלוש-ארבע שנים. ועכשיו אותו מחשב הוא פשוט גרוטאת מתכת... כשב11K הוא היה יכול לקנות מחשב חדש כל שנתיים בסכו…
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
חברים אני צריך לקנות לאחי הקטן מחשב, המחשב מיועד ברובו לאינטרנט ומשחקים, לא צריך מכונה גרפית משומנת, הבחור בן 13 אז כל דבר שיריץ משחקים באופן סביר יהיה מצויין. התקציב עומד על 2500 שקל ללא מסך מקלדת עכבר וכל ציוד היקפי. תודה רבה לעוזרים נשיקות חמות!
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום! מישהו יכול לעזור לי במפרט למחשב בסביבות 3000-4000 ש"ח ללא מסך? .השימוש של המחשב הוא לעבודות + משחקים + גלישה באינטרנט אני מחשב מחשב טוב אבל לא סופר בשביל משחקי מחשב סופר טובים אלא משחשב עדכני וטוב.. לא צריך ציוד הקפי לא צריך מסך אין הדפה לחברה נושא הקירור לא חשוב איזה זהו אין צרכי מיוחדים כלשיהם
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, תכני HD, עריכות וגרפיקה. א) אפליקציות עיקריות. - photpshop וכדו' למטרות לימודים ופרוייקטים. 3. אין צורך בציוד הקפי 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא מתוכנן 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול מע' הפעלה 7. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? skypc או איזור רחובות אבל זה לא ממש קריטי. 8. האם יש בקשות מיוחדות? על המחשב ישב כרטיס עם 4 מצלמות מעגל סגור. המ…
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, ישנו שבר במחשב הנייד הזה - על המחשב לא הופעל לחץ ולא הושמו דברים כבדים מה שמוזר שרואים בליטה במחשב מן הפנים ולחוץ - האם יכול להיות חום או חומר כימי בתוך המסך אשר גרמו לכך? הבליטה היא לכיוון החוץ ולא פנימה... ועכשיו יש סדק כל טוב, גבריאל
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
-
-
במחשבי לנובו יש את כפתור חזור,השאלה היא מה השיחזור הזה מוחק והאם הוא משחזר רק את הכונן שעליו נמצאת מערכת ההפעלה? זאת אומרת שהקבצים בכונן השני ישארו לי ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג מאט אבל רק אם זה באמת למען שיפור ניכר- לנסות כמה שפחות. (עד 200-150 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בינוני במשחקים, הרבה גלישה באנטרנט שכוללת הרבה לשוניות פתוחות, הרבה סרטונים וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR CRY 4, Alien: Isolation (אוליי בעתיד GTA V) ועוד משחקים אינדים. -מהי הרזו…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית (וורד, אקסל), עבודה במקביל עם מספר דפי אינטרנט במקביל, צפייה בסרטים ומשחקים קלים * גודל המסך? 14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב . לפי המלצתכם ודעתכם האישית . * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 ... מאוד חשוב מסך איכותי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל (המחשב יהיה בהתניידות מתמדת) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כל דקה נוספת מבורכת * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB,HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB-1TB לא קריטי * כונן אופטי? רצוי צורב DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא *…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי מחשב HP ZT300 נייד, ואני רוצה להשתמש בתוכנות הדמיה כמו: אוטוקאד, פוטושופ וסקאצ'אפ. העניין הוא שיש לי כלום זיכרון במחשב..256 עד עכשיו זה הספיק. רציתי לדעת לכמה זיכרון אני צריכה לשדרג ומה המחירים הסבירים? קיבלתי הצעת מחיר לגודל של ג'יגה - 480 ש"ח לגודל של ג'יגה ורבע 720 ש"ח. אמרו לי שאת התתקנה הם ישעו חינם המוכרן טען שזה ממש פשוט ושאפשר לעשות את זה לבד,רק כמה ברגים... תודה מראש MNO
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום, מחר אני סוגר את העסקה. רציתי לקבל דעה מכם על המפרט, שעיקרו הוא גיימינג. כמו כן, המחשב יעבוד עם מסך 24" FHD. כמו שאלות אחרונות: 1. אני עדיין בהתלבטות בין ה-UD2 לבין ה-US3L. אין לי צורך ב-eSATA ו-FW שה-UD2 מציע, אבל בכל זאת אני לא יודע איזה לוח אם יציב יותר ומציג תוצאות טובות יותר. (גם במקרה של OC קטן-בינוני). 2.לקחתי את הזכרונות 4GB הכי זולים שהיו. איך הזכרונות הללו ישפיעו במידה ויבוצע OC קטן-בינוני? האם עדיף לקחת זכרונות עם תדר גבוה יותר (למשל 1333) ועם תזמונים טיפה יותר גבוהים (שזה פחות טוב מצדי שני), או שההבדל לא שווה את ההשקעה? 3.איך המארז? שמעתי רק דברים טובים עליו. אבל רציתי דעות נוספות.כדאי לרדת ל-Antec 300 או ל-Sonata III? 4.איך הספק? לא מצאתי אצל SkyPC את ה-…
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שבת שלום חברים, אני מתכנן לקנות מחשב בתחילת שבוע הבא, ונכון לעכשיו אני מתלבט בין ארבע סוגי מפרטים (שניים מ-KSP, ושניים מ-IVORY). קראתי קצת פה בפורום, וגם בעמוד הראשי, ולא מצאתי מפרט שתואם את הטווח מחירים הזה. בהמלצת חבר ניגשתי למפרטים מוכנים של החברות האלו, ואשמח לקבל את עצתכם בנושא. המשחקים העיקריים שאני עומד לשחק בהם זה GTA V, ARMA, ומה שבינהם. קודם כל אתחיל עם 2 המפרטים הזולים יותר, שניהם די דומים- הראשון של מבית אייבורי (3690 ש"ח) https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10196 בהשוואה למה ש-KSP מציעים (3790 ש"ח) http://ksp.co.il/?uin=15940 מנגד חבר שלי אמר לי להעלות קצת בתקציב (עוד 200 ש"ח בערך), ואני אקבל גם שירוד למעבד, לכ"מ, וזכרון SSD). שאלתי היא במפרטים למ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי ככה: מעבד: pentium dual-core cpu e5700 36hz RAM מותקן: 1GB מודל : hp 500b microtower סוג מערכת: מערכת הפעלה של 32 סיביות מספר ליבות : 2 גרפיקה: intel g41 expres chipset סה"כ זיכרון גרפי זמין: 270 MB המחשב כבר עומד 5 שנים והוא ניהיה מאוד מאוד איטי, אני ניקיתי אותו ועדיין איתי, השאלה אם אפשר להחליף כמה חלקים והוא יהיה סביר(לשימוש ביתי ) או שבגלל הזמן שעבר כבר לא שווה. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 2. מה שימושי המחשב: משחקים בעיקר. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: לא משהו ספציפי, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1080p . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד): לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט): 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד): לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות: לא. 8. האם ישנ…
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
מעוניין למכור את המחשב. המחשב עצמו אומנם קרס כמה פעמים, אבל סך הכל הוא לא עושה בעיות היום. לפעמים הוא קצת מתחמם יתר על המידה אבל רק עם משחקים כבדים. בנוסף יש לו חיבור usb אחד שהוא שבור. בכמה אני יכול למכור אותו?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אין צורך בדיסק קשיח וספק וגם לא במסך עדיך שיהיה לוח עם כרטיס מסך מובנה ומחנות בצפון
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
מה לדעתכם כדאי יותר?: Lenovo X61 או Asus R1F בהנחה שהלנובו עולה 300 ש"ח יותר והאם יש לכם המלצות לטאבלטים אחרים בניתן למצוא ביד שניה במחיר הזה?(4500 ש"ח)
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב עם המפרט הבא: Athlon 64 3200+ @2.5ghz DFI nForce4 Ultra-D G.Skill 2GB HZ @ 250Mhz 3-4-3-8 eVGA 7800GT 256MB Viewsonic VP930 אני מעוניין לשדרג אותו למטרת משחקים. רציתי לשמוע את דעתכם - האם יספיק שדרוג של השילוש (מעבד,לוח וזכרון) או שחייבים לשדרג את הכ.מסך? המשחקים ששברו את גב הגמל הם Crysis Warhead ו CoD WaW שפשוט לא רצים כמו שצריך בהגדרות תצוגה סבירות (על 1024X1280 עם פילטרים מינימליים).
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתכונן לקנות מחשב חדש,ההשקעה שעל הכוונת היא 3000 ש''ח ללא ציוד הקפי. למטרות עריכה גרפית בפוטושופ\לייטרום + פרמייר(עריכת וידאו), ואפשרות לשחק משחקים בכיף, אני לא גיימר כבד אבל רוצה להנות גם מזה... נעזרתי בחבר , שאגב עובד בחנות מחשבים מוכרת,הוא הציע לי שתי אפשריות , אני סומך עליו ועל הידע שלו אך רציתי לברר אם יש הצעות נוספות, והאם מחירים אלו בם טובים. אם למישהו יש אלטרנטיבות אשמח לשמוע ואשמח אם יהיה הסבר קטן לבור שכמותי בנושא. אלה המפרטים: " המפרטים שאמרתי שאני אציע לך, לעריכת וידאו+קצת משחקים הנה האופציות מפרט 1, קצת חזק יותר לעריכת וידאו, אבל פחות במשחקים- מעבד: Intel Core i5-760 זכרון: kingston hyperX DDR3 1600mhz 4GB דיסק קשיח: 1TB 7200rpm SATA2 (לפי מה …
-
- 3 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אשמח למפרט.. להלן בקשותי: 1. תקציב: 2300-3000 בלי חריגה למעלה או למטה שימושי המחשב: בעיקר משחקים (פעולה - gta iv, crysis, prototype 2, ופעולה באינטרנט כמו sof וcs, בנוסף גם משחקי תפקידים כמו skyrim וwow) ודברים יומיומיים (אינטרנט, האזנה למוזיקה, הורדות וכו׳) לפעמים צפייה בסרטים ותוכניות אבל לא כתחום מרכזי. המחשב כנראה יתחבר למסך 19״ 1920*1080, אך כנראה שגם הוא יוחלף בהמשך.. אעדיף לשחק על הגדרות גרפיות גבוהות ככל שאפשר מדגיש כי אני מעוניין לקנות מחשב חדש לחלוטין, משמע אף חלק מתוך המחשב הקודם לא יחובר לחדש שכן הוא מועבר לאדם אחר אין צורך בציוד היקפי איך שום חשיבות לשקט, 1 מתוך 10 לא מתוכנן OC יש צורך במערכת הפעלה, אשמח להמלצתכם לגבי האם…
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה פה דעות , עוד כמה יימים אני קונה מחשב חדש. ואני רוצה את דעתכם בנוגע למפרטים , אז התקציב שלי למחשב החדש הוא 3,700 אני רוצה שתביאו לי כל מיני מפרטים , אבל שיהיה פגזים מצויינים ל3,700 . תודה לעוזרים , ואני מעדיף כרטיס מסך X1950Pro 512 mb ושהמפרט יהיה במיוחד בעיקרון למשחקים כמו CS , שיעבוד חזק במשחקים. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15 אינץ' ומעלה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- רגיל, לפחות 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לאו דווקא בינלאומית אבל אחריות של 3 שנים! * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משהו ספציפי מה שעוד חשוב - מעבד i3 לפחות וזיכרון 4GB לפחות. השוק רווי בהרבה מאוד ניידים במפרטים הנ"ל, לא יודע לגבי טיב המחשבים, אשמח לייעוץ.... תודה \…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתייעץ עבור חברה שצריכה מחשב חדש לטינאייג׳רית: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל עד הסוף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים (overwatch כרגע), עבודות ביה״ס (אופיס) וגלישה באינטרנט כמובן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - צריך לרכוש מסך חדש, משהו שייכנס בתקצ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. וכו' bf4, watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אשמח גם להמלצה על מסך 22 -24 אינצ' בתקציב של 700 עד 1000 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
Intel Core i7 920 Intel Desktop Board DX58SO G.SKILL 3GB DDR3 Sapphire HD5450 Samsung 500GB Spinpoint F3 Seasonic SS-500ET CoolerMaster CM 690 תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. להלן מפרט שחבר טוב הכין לי, מהאתר של TMS. הייעוד של המחשב הוא משחקים. אני גם גולש באינטרנט ומאזין לMP3, אבל אני מניח שזה זניח כי כולם עושים את זה. בכל-אופן ראוי לציין. מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Black ¤ 400 1 קירור למעבד Sunbeam Tuniq Tower 120mm ¤ 267 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 399 1 זיכרונות Corsair 1GB Kit (512MBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 430 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1570 1 לגבי המסך - התעניינתי ב: מסכים LG 19" LCD L1953TR 2MS 1:2000 DVI ¤ 1363 י…
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-