עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by CroCoDile,

לפני שאני הולך וקונה את המפרט המומלץ מהאתר למחשב גיימינג מתקדם, הייתי רוצה לברר האם אפשר וכדאי לשדרג אותו מעט בלי להיסחף להוצאה כספית גבוהה מידי של יותר מעוד 500 ש"ח. זה המפרט המדובר: [TABLE=width: 1035] [TR=class: firstl, bgcolor: #E4E4E4] [TD=align: center]פריט[/TD] [TD=align: center]תיאור[/TD] [TD=align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=class: model]Intel i5-4460 3.2Ghz Tray[/TD] [TD=class: price]850 ₪[/TD] [/TR] [TR=class: specs odd, bgcolor: #F7F7F7] [TD=class: part]פתרונות קירור למעבד[/TD] [TD=class: model]Arctic Freezer 7 Pro / i11 or Scythe Katana 3/4[/TD] [TD=class: price]130 ₪[/TD] [/TR] [TR=class: specs even] [TD=class…

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  2. Started by itamarko,

אני טס לחו"ל בקרוב ומחפש נייד בסביבות ה5000 לצרכי אינטרנט סרטים משחקים (לא הכבדים) מוזיקה וכו' אם אפשר להסביר לי את ההבדלים בין הסלרון (טוב , לא טוב? ולמה) לדותן ולסנטרינו. מה נותן צורב dvd והאם כדאי . תודה.

• 3 תגובות
    • 799 צפיות
  3. Started by dbbd,

כרטיס המסך במפרט הוא זמני בלבד, ויוחלף בGTX460 ברגע שיהיה זמין המחשב מיועד למשחקים, עבודה על תמונות (PHOTOSHOP), ועריכה (ולפעמים המרה) של ווידאו אוברקלוקינג עדין בלבד דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i7 875K, 2.93GHz, s1156, 8MB Box, Unlocked CPU http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10588 מאווררים וגופי קירור: Thermaltake Silent 1156 CLP0552 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8747 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9256 זכרונות: DDR III 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9284 זכרונות: DDR III 1600Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition D…

• 3 תגובות
    • 711 צפיות
  4. Started by davidez2,

היי אני צריך מפרט לחבר שהולך ללמוד הנדסת מחשבים כך שכנראה יצטרך להריץ כל מיני תוכנות מתמטיות כבדות יחסית. כמו כן הייתי רוצה מפרט שיאפשר גם להריץ משחקים ברמה סבירה (לפחות בהגדרות נמוכות). אין העדפה מיוחדת לאינטל או AMD. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 559 צפיות
  5. Started by guyaros,

שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לבית. מלבד השימושים הסטנדרתיים (אינטרנט, סרטים HD ,אופיס) אני מעוניין להריץ גם משחקים כמו: battlefield 3 ווהכותרים החדשים שעתידים לבוא FarCry 3 וכדומה .. יש לי מסך 22" רזולוציה HD . השימוש השני הוא תוכנת CAD שנקראת SolidWorks בגלל זה חשוב לי שהמאיץ הגרפי יהיה של NVidia כי יש לו את העניין של הCUDA חשוב לי שהחלקים יהיו איכותיים, בכדי שישרת אותי לטווח ארוך. אין צורך בציוד היקפי כלל, אין צורך בכונן DVD , אין צורך במערכת הפעלה. לגבי ספק כח - יש לי ספק כח של HEC 420UB http://www.hec-group.com.tw/model.php?category=psu&sub_category=certified_psu&model=win אני לא יודע אם הוא יהיה מתאים למערכת או לא ? התקציב הוא עד 3000 ש"ח , אם ניתן…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by -ox-,

שלום לכולם , אני מעוניין לקנות לחברה נייד ליום הולדת , בקרוב סטודנטית , ללא צורך במשחקים וכו' אך חשוב שתהיה יציאת HDMI ומערכת הפעלה WIN7. סוגיית המשקל חשובה בגלל זה חשבתי על 13.3". בדקתי בכל מיני אתרים כמו וואלה וכו' קשה לדעת את המחיר האמיתי כי הכל זה מכירות אישיות (הצעות החל מ..) התקציב מוגבל עד 3500.

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  7. Started by z94x2,

שלום, אני צריך מפרט למשחקים בתקציב של 3.5K פלוס חריגה 100-150 המחשב מיועד לגלישה, אופיס ומשחקים, יש כוונה שמשחקים חדשים ירוצו עליו ברמה טובה מסך(יקנה בנפרד - אשמח להמלצות) רזולוציה טבעית 1920X1080 השקט חשוב(ימוקם בחדר שינה), אבל עדיף להתמקד על ביצועים במשחקים. תודה לעוזרים, ושנה טובה.

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  8. שלום יש לי חנות קטנה וחמודה של מחשבים והתחלתי להתעניין ברצינות במוצרים של AMD השאלה היא כזאת ב GYRO הציעו לי את המפרט בכותרת ב 125 $ לוח כולל מעבד זה שווה את ההשקעה ? 645 ש"ח. המחשב מיועד לגולש הביתי אבל מצד שני אני מפחד שהוא יהיה עגלה. הבנתי שהאתלונים הישנים היו OVER מתחממים ושהם לא היו ממש מוצלחים ביחס לפנטיום. למרות שלדעתי הם עדיין טובים מהווילי ... http://www.gyrotech.co.il/product.php?part=MB026#

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  9. כאשר אני אמר פחות מ-4200 הכוונה היא שזה המקסימום שבמקסימום שאני מוכן להשקיע במחשב נייד. האיזור של 3000-3500 יהיה בסדר בשבילי. ידוע לי שכח העיבוד הזמין היום למעבדים ניידים הוא מעבר לכל פרפורציה ביחס ליישומי אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. אציין כי מעבד XP1600 עם 256MB DDR266 על מחשב שולחני מספיקים לי מעל ומעבר. אני לא עושה חישובים מתמטיים, ואין לי כוונה להנדס קורים אטומיים או לחשב את נוסחאות הפנסיה של משרד האוצר - השימוש העיקרי שאני עושה זה PDF די כבדים, סריקות, גלישה באינטרנט ווורד - לפעמים קצת אקסל. למרות זה, יהיה נחמד עם אפשר להשיג מחשב במחיר טוב עם 512MB זכרון ופלטפורמה די עדכנית. חשבתי על lenovo c100 ומצאתי אותו במכירה קבוצתית גם באיזור 3300~, אבל אני מבין שלא מד…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם, הרבה אנשים אמרו לי שהקירור Scythe Mugen 3 Rev.B יכול לגעת בגופי הקירור הארוכים של ה-G.Skill Ripjaws-X כי הוא די נמוך וגם דיברתי עם מישהו מהפורום הזה שהזכרונות נוגעים לו במוגן בשני הסלוטים הראשונים. ראיתי סרטונים של התקנות של הקירור Noctua NH-D14 וראיתי שהוא די גבוה, וטוב יותר (בתוספת של 120 ש"ח). עכשיו יש לי כמה שאלות בנוגע לזה: 1. ה- Noctua NH-D14 נושא עליו שני מאווררים והוא קירור די גדול ומסיבי, אבל עצם זה שיש עליו שני מאווררים אני מתאר לעצמי שהוא מרעיש כנראה יותר מהמוגן, האם זה נכון והאם רמת הרעש היא בהרבה יותר גבוהה משל המוגן? 2. הוספת ה-120 ש"ח האלה בין הנוגטואה למוגן היא שווה את הכסף? אני מתכנן לעשות OC בעתיד ואני רוצה קירור טוב ואני רואה עליו המון …

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  11. צריך מחשב לעריכת אודיו ומתכוון להשתמש בתוכנות: Fruity loops Cuebase התקציב הוא ללא כרטיס קול, אותו אני אקנה בנפרד. כמו כן אין צורך ב- DVD ומסתפק בהארד דיסק עם שטח אחסון מינימלי. תודה.

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  12. זהו המפרט שלו: Asus P5QL-E Intel Core 2 Quad Q9400 Kingston 4096MB DDR2 800Mhz NVIDIA GeForce 8400 GS 512MB WD 500 GB+Seagate 250GB CoolerMaster CM690 HEC-500TD-TF תודה לעונים! :-)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by danr,

מישהו משתמש באיזה ערכת ניקוי טובה לנייד שלו? משהו מיוחד? יש לי HP מיובא מארה"ב שעובד אחלה אבל כמו כולם צובר לו קצת אבק ולכלוך... אני לא רוצה לקנות איזה משהו זול שידפוק לי משהו ואז להסתבך עם HP...

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  14. Started by Yehudaa,

שלום רב ! אחי נתן לי במתנה (נקנה ב 2004) מחשב נייד compaq presario 714ea http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00030320&lc=en&cc=us&dlc=en&product=95566〈=en amd duron 1ghz 256 ram המחשב במצב טוב מאוד ושמור אבל יש שתי בעיות : 1.הבטריה לא נטענת בכלל --->חייב להיות מחובר לחשמל 2.פעם בכמה זמן המחשב נתקע (אני חושד שזה בעיה של התחממות המעבד ) [ סוקט a ידוע לשימצה שמעבדים שלו נשרפים , וגם הוא עובד במתח מטורף של 1.65 וולט ] עכשיו אני רוצה לשאול אתכם , האם אפשר להחליף ללוח אם חדש שתומך במעבדים הרבה יותר מתקדמים ? (אני לא מתכוון לחוד החנית אלא מעבדים כמו פנטיום m או אפילו אתלון\סמפרון נורמלי ) ואם כן כמה יעלה לדעתכם שדרוג כזה : 1.לוח…

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  15. Started by XD-DRAGON,

היי, רציתי לקבל המלצות לדגם של מחשב נייד. צרכים: עבודה שוטפת בלי בעיות באופיס(ווארד, אקסל, פאוורפוינט). אינטרנט. משחקים קלים מאוד (משחקים של לפני 3-4 שנים). איסיקיו/מסנג'ר/אי-מייל. תומך באינטרנט אל חוטי. חשוב מאוד: המחשב יעבוד באופן חלק במצב בו האופיס פתוח ואיתו גם 6-8 חלונות של אקספלורר. חובה: מותג. חובה: אחריות (עדיף ליותר משנה...). חובה: יד ראשונה. תקציב: עד 3500 ש"ח. תודה לכל העוזרים למיניהם .

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  16. Started by eliXir,

ללפטופ הזה כרטיס מסך חלש מאוד, Intel 4500MHD, זה יעבוד כמו שצריך אם בכלל עם 2 מסכים מחוברים? זאת ועוד, עשיתי חיפוש באתרים בחו"ל על מפצל, ומצאתי שיש חיבור USB שמתפצל לכמה יציאות VGA, אבל לא הצלחתי למצוא את זה באתרים בארץ.. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חיבור טוב עם מחיר הגיוני. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by dand4,

שלום אני מעוניין בקניית מחשב שהוא בעיקר לגלישה ועבודה משרדית ובמיעוטו לעריכת וידאו בסיסית וצריבות סרטים. אני לא משחק משחקי מחשב. התקציב הוא בערך 5000 שקל לא כולל מסך ( קניתי לפני חודש סמסונג 971P) . אני מתלבט בין מעבד E6550 ל Q6600. אני לא מבין בתחום של לוחות אם מארזים וספקי כוח. הבנתי גם שאולי הלוח אם לא מתאים למעבד. אשמח אם תוכלו לבנות לי מפרט טוב למעבד הראשון ומפרט טוב למעבד השני. תודה. המפרט: מעבד אינטל Core 2 Duo 2.33G 4MB 775 E6550 CONROE לוח אם מדגם DQ965GFEKR GUARDFISH Socket 775 מבית INTEL זכרון CORSAIR DUAL 2x1024MB 800Mhz TWIN2X2048-6400 דיסק קשיח 250GIGA SATA II 16MB Buffer מבית WD מדגם WD2500KS צורב DVD מבית LG דגם GSA-H44NBA/L X18 בצבע שחור/ ל…

• 3 תגובות
    • 584 צפיות
  18. Started by 125Live,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בסיסי לעבודה משרדית 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ₪, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

19. Started by TecNodRom,

שלום, יש לי מחשב פביליון דיוי 6000 של HP אני מנסה למצוא דרייבר למעבד, מפני שלאחר שהתקנתי ןינדוס 7 מדד החווה בוינדוס מראה שהמעבד הוא 1.9 מתוך7 נ.ב כשאני מריץ חיפוש דרייברים אוטומטי באתר של אינטל הוא לא מזהה שיש משהו. אך כשאני INTEL PROCESSOR ID UTILITY הוא מזהה את intel core 2 duo T7500 2.2GHz אנא עזרו לי למצוא את העדכון האחרון למעבד זה. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אהלן חברים! אני רוצה לבנות מחשב לעריכת וידאו 1. מה התקציב המקסימאלי? סדר גודל של עד 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה ותוספת של עד 500 שקל תשפר את המפרט משמעותית אשמח לדעת על כך (במיוחד מכיוון המעבד) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לעריכת סרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב יהיה מחובר למסך 24'' ברזולוציה של 1920X1080- -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות- עיבוד מידע 2D 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  21. אני צריך חוות דעת על הרכיבים ששמתי במפרט:לצורך שידרוג מחשב ישן [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל‏[/td][td] כמות[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] 810 [/td][/tr][/table][table][tr][td] 810 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/t][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][tabl…

22. היי, רוצה לשמוע את דעת המומחים על המפרט הבא שנועד בעיקר לשימוש מתמטי מסיבי - תוכנת MATLAB (שאגב יודעת להשתמש רק בליבה אחת), מעט שימוש גרפי (פוטושופ) וחוץ מזה שימושים ביתיים (לא למשחקים, לא ל-OC), התקציב 6000-6500 ש"ח המחשב הזה אמור להחליף מחשב שמשמש אותי כרגע עם פנטיום 3.6Hz 4 תומך hyper-threading ו-2GB זכרון, ואני מעוניינת במחשב מהיר יותר. מעבד Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם DP965LTCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות X? DDR II 667 1GB TwinMOS 2 כרטיסי מסך? GIGABYTE 7300GT 256MB HDTV, DVI, PCI-E דיסק קשיח? Western Digital 320GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורב DVD PIONEER DVR-111Dbk DVD±RW Black מארז HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) …

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  23. תודה לעוזרים . אם אפשר להרכיב דרך http://tms.co.il/ אין צורך בקרוס פייר אין צורך באובר קלוק אין צורך בציוד הקפי חוץ ממסך 22 אינץ .. ושאלה אחרונה יש הבדל משמעותי בין Sapphire Radeon 4870 1GB GDDR5 Retail לבין Sapphire Radeon 4870 512MB GDDR5 Retail ? תודה

• 3 תגובות
    • 520 צפיות
  24. Started by yotam.m,

צריך כמה המלצות לניידים ב-550$ מארה"ב או בסכום מקביל בארץ (לא כולל הפרשי המחירים). משמע לא נייד ב-2000 ש"ח בדיוק אלא משהו שכולל את הפרשי המחירים הגבוהים שקיימים בין השוק בארץ לשוק בארה"ב. דרישות: מסך יחסית קטן 13.1,13.4,14 וכו' (ללא העדפה לגודל ספציפי). דגש על כח עיבוד סביר (החזק ביותר במסגרת התקציב) זאת אומרת מעבד שיריץ בצורה סבירה ויסטה או וינדוס 7. אין צורך ביכולת לשחק בצורה כלשהי. כמובן עם חיי סוללה ארוכים ככל האפשר. תודה לעוזרים,

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  25. דרישות: 1. מה התקציב המקסימלי?-3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, סרטים HD,מוזיקה וסרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו-תוכנות בסיסיות ביותר כמו אופיס, לא יותר מזה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה- לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.1080X1920 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד-לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?-לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.-אין צורך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?-10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה…

• 3 תגובות
    • 716 צפיות

דיונים חדשים בפורומים