ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,484 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, אני עובר דירה למטרת לימודים והגיע הזמן להתחדש במחשב נייד שישמש אותי לתואר וליומיום. יש לי אופציה לקנות בארה"ב ולהביא לארץ, רציתי לדעת אם זה באמת משתלם על פני קנייה פה. שמתי עין על הלנובו יוגה 730 אשמח לדעת מה דעתכם - איך הוא ועד כמה מתאים לצרכים שלי: https://www.amazon.com/Lenovo-Touch-Screen-Convertible-Quad-Core-Fingerprint/dp/B07GFCM7HH/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1535652735&sr=1-4&keywords=lenovo+yoga&refinements=p_n_size_browse-bin%3A3545275011%2Cp_n_feature_four_browse-bin%3A2289792011|2289793011%2Cp_n_feature_five_browse-bin%3A13580790011|13580791011|7817224011%2Cp_36%3A-90000 …
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
צריך עזרה בבחירת מחשב נייד ללימודים המטרה שיחליף מחברות ויהיה אפשר לכתוב עליו עם עט סטיילוס אז צריך מסך מגע שמתקפל אחורה כמו טאבלט ותומך בסטיילוס מספיק טוב בשביל לכתוב הרבה מלל השימושים בעיקר אופיס ואינטרנט ככה שלדעתי i3 יספיק מסך בין 13 ל 14 אינצ חובה ssd פחות משנה הנפח מעל 120 מספיק לי ועדיף לכמה שיותר קל ודק עדיף שיהיה יואסבי סי ומקלדת מוארת אבל לא חובה ראיתי מחשבים כאלה באתרים בסביבות ה2500 שח אבל אני לא יודע איך הם מבחינת הכתיבה אשמח לכל המלצה על דגם ספציפי או סתם דברים שכדאי לשים לב לפניי שקונים מוסיף לינקים של מחשבים שראיתי שיכולים להתאים, אם למישהו יש ניסיון איתם או יודע להמליץ https://ksp.co.il/?uin=68830&select=.268..27…
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הי, אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד ללימודים. צג 15", משקל מקסימום 2 ק"ג. מה דעתכם על "15.6 HP Notebook 15-DA0002NJ 4AV74EA i5-8250U תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 עד 3,400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מסמכים, תכנות, צפיה בסרטים, משחקי רשת (לא מחשב גיימינג אבל רוצה כרטיס מעבר לאינטל בסיסי) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עכשיו …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב ללימודים, אך לא רק - המחשב גם ישמש אותי ליום יום ולא רק ללימודים. התקציב עד 6000 ש"ח עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח אני מעוניין במחשב : 13.3" קל משקל (חשוב מאוד) זמן בטריה ארוך ככל האפשר אני מעוניין במחשב עם מעבד i3 לכל הפחות, אך מעדיף i5 שאר הפינוקים לא חובה אבל אפשריים. המחשב שתפס לי את העין הוא http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9783&perur=2&t=1&c=339 ולאחרונה גם קרץ לי המחשב הבא של אסוס http://www.fre.co.il/pl_product~165165161~39~89.htm שזול בכמעט 1000 ש"ח ידוע לי שהוא מצוייד כרטיס גרפי שכביכול אני לא צריך, אבל חוץ מזה נראה שהוא עונה על הדרישות. האם יש לכם הערות לכאן או לכאן לגבי המחשבים? האם יש עוד מחשבים שלא לקחתי בחשבון? - De…
-
- 8 תגובות
- 714 צפיות
-
-
הייתי בקשר עם מספר חנויות בתקופה האחרונה, והוצאו לי מספר הצעות, שונות: MSI PR600 שמפרטו: Core 2 Duo T5250 1GB DDR2 120GB S-ATA צורב דיוידי, מסך 15.4" רחב, בלוטות' (שהוא חובה בשבילי), וכל שלל האופציות האחרות - WiFi, כרטיס רשת וכו'. המחיר שלו הוא 3800ש"ח. מנגד, מצאתי את ה-Lenovo N100 0768 Core Duo T2350 1GB DDR2 120GB S-ATA צורב דיוידי, מסך 15.4" רחב, בלוטות' (שוב, חובה.), קורא טביעות אצבע (!!) וכמובן WiFi והשאר. והמחיר שלו הוא 3700ש"ח. כעיקרון, חפרתי את הרשת בחיפוש אחר בנצ'ים של המעבדים האלו, וה-T2350 עקף את ה-T5250, למרות היותו מהליין הישן של הכפולי ליבה. אז מה בעצם ההבדל בין הCore Duo ל-C2D? אם ישנן הצעות טובות מאלו, אנא העלו אותן, אני חייב לסיים את הסיפו…
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה יהיה כדאי אפשר לחרוג ל 3700. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ללימודים בעיקרון אבל אני אצטרך לעבוד עם תוכנות גרפיות (CAD)כמו Solidworks ואולי להריץ חשובים כבדים בPython -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 13.3 אינץ' עד 14 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעל בינוניות( מעדיף כרטיס מסך לא מובנה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי ללימודים בתקציב של 2000-3000 שקל. היא בעיקר תשתמש בו בשביל לגלוש, לימודים (אופיס וכו') ואולי Sims 4 (רק אם אפשרי להכניס בתקציב כמובן). תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אשכול זה לא קשור לאשכול הקודם שנפתח על ידי, והמחשב מיועד לאדם אחר. - אשמח להמלצה למחשב נייד עבור תקציב של 2000 ש"ח פחות או יותר. - מסך 13.3" או 14", רצוי כמה שיותר קליל. - שימושים משרדיים - כתיבה ואינטרנט. - דיסק קשיח בנפח של 500GB ומעלה (אין אפשרויות אחרות), אין צורך מיוחד בSSD, כונן היברידי = יתרון. - כל חנות אפשרית, בלבד שתאפשר רכישה שמנצלת את התקציב בצורה טובה. מאוד אשמח לעזרה!
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500. חריגה קלה אפשרית עד 4000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב ללימודי הנדסה וקצט תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן מסוג SSD או NVMe בנפח של בסביבות 512GB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מחשב ללימודים שלא יהיה כבד מאוד לסחוב…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הוא ללימודים, אך גם לסטרימניג של משחק פשוט.(osrs- old school runescpae) 1. מה התקציב המקסימאלי?3750 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 750 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימניג של משחק(OSRS-Old School RuneScape, משחק מאוד קל, גרפיקה נמוכה), ולימודי פסיכולוגה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OBS Studio, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק OSRS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (…
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אהלן חברים אחותי מחפשת מחשב נייד ללימודים שלה, בסביבות ה 3000 שקל כתבתי פה גם לפני חודשיים בערך ואמרתם שעדיף לחכות, אז חיכינו P: בעיקרון עשיתי פה חיפוש קטן בת'רדים ולא מצאתי מחשב לשימושים שלה.. אפשר לחרוג עד 500 שקל אם ההבדל שווה את ההפרש אז ככה * מטרות המחשב? בעיקר ללימודים. היא גם רוצה להשתמש במאיה, חובבני לא רציני, וסימס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14", לא חשוב * רזולוציית המסך? ברגיל.. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נופ * משקל רצוי? בכל זאת ללימודים, אז כמה שפחות, אין לי מושג מה הטווחים של המשקלים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HD * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?כן 500-1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ללימודים אינטרנטים הרבה הקלטות של סרטי לימוד רוב הזמן יהיה מחובר לטלויזיה 4K אמור להחליף את המחשב הנייח ללא גיימינג לשימושים כלליים אינטרנט,סרטים4K,מוזיקה וכו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם אני מעוניין ברכישת מחשב נייד חדש לצורכי לימודים בעיקר , אך במסגרת הלימודים גם נדרשת שימוש בתוכנות עריכה דו מימדיות כגון פוטושופ וכדומה . אני מתעניין בעיקר בגודל מסך 13.3 אינץ אך יש מקרים בהם אני מוכן להתפשר גם על דגם גדול יותר אבל לא יותר מ15.6 כמו כן חשוב לי שיהיה לי זמן סוללה ארוך ככל האפשר אך בהתחשב במגבלות של כוח המחשב כלומר : כוונתי היא שאני יוכל לעבוד עליו יותר מחצי שעה בלי שהוא יקרוס אבל אם זאת שהוא יהיה גם חזק . וכמובן שאם אפשר גם איזו אחריות טובה למחשב אחרי הכל הוא הולך לטייל איתי קצת ברחבי הארץ . בנוסף בזמן חיפושי באינטרנט נתקלתי בדגם הזה של ACER 5745G-354G ראיתי שהוא יחסית זול , אך לא הצלחתי למצוא את זמן חיי הסוללה שלו ואם למישהו יש ניסיון …
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב בשביל אחותי... נראה לי בסביבות 15 אינץ נטו ללימודים -אינטרנט אופיס ומידי פעם איזה סרט אני מאמין. הרבה המליצו לי על DELL מקסימות 3300 ככה.. איזה מחשב של דל יכול להתאים לדרישות? וכמה אחריות משנה ברכישת מחשב נייד מה ההמלצה ?
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), מ * גודל המסך?12.1 * משקל רצוי?עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)8 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HD * בלוטות?לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 גיגה * צורב DVD?אם אפשר * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה HD
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
* תקציב? 3-4K. חריגה ל-5K אם זה ממש משתלם/קריטי. * מטרות המחשב? תחליף לנייח, תכנות, OneNote ואולי קצת משחקים פה ושם... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14". עדיפות ל-14", אך אפשרי גם 15.6". * רזולוציית המסך? כמה שיותר גדולה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בין 4 ל-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 750GB, אם אפשרי SSD- מה טוב. * כונן אופטי? במידה ואין SSD, אז כן (על-מנת להתקין SSD במקום הצורב). אם יש SSD- אז אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. …
-
- 48 תגובות
- 11.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500₪, אבל אני לא יודע אם זה ריאלי. אם צריך יותר, אז אני מוכן לעלות במידה ואין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים עם עבודה עם תוכנות כבדות, אז צריך 16gb זיכרון, ורצוי ssd בנפח גבוה. במידה ומעוניין בגיימנג קל (football manager, civilization), כמה זה ישפיע על התקציב? ברור לי שהמחיר יהיה גבוה יותר, השאלה בכמה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים. אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללימודים, לסרטים ואולי קצת גיימינג אם יהיה אפשר(PUBG, Football manager) גודל ומשקל לא כזה משנה לי. התקציב הוא עד 3000-3200. ראיתי את המחשב הזה שהיה נראה לי נחמד: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=984677 תודה מראש לעוזרים:)
-
- 17 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד רק ללימודים בסביבות 6k עם ממשק נוח בבקשה אם אפשר רק המלצה אחת הכי טוב שיש בסכום הזה תודה בכל אופן
-
- 10 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ללימודים במיוחד Word וExcel לא צריך כרטיס מסך טוב או משהו כזה, צריך שיהיה קל ושיחזיק הרבה זמן ואם אפשר אז שיהיה גם קצת יפה(זה בישביל אחותי, לא ורוד או משהו כזה) 14.1 או 13.3 נראה לי אידיאלי אבל 15.4 זה גדול מידי אני חושב. תודה.
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
מתחיל לימודים בעוד חודש מחפש מחשב נייד התוכנות/אתרים בהן יהיה שימוש: Wordpress Css,. Html, Seo Adworks יהיו גם עריכות לא כבדות במיוחד תקציב כ 3500 שח. בארץ או בחו"ל עדיף שיהיה קל ככל שאפשר מסך כ 14 אינץ. אם בחו"ל ויש אחריות בינלאומית עדיף תודה
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימושים לימודיים בעיקר, מתכנן ללמוד הנדסת תוכנה/חשמל או מדעי המחשב. לא גיימינג. קצת פוטושופ פה ושם. (לא קריטי כי זה אני יכול לעשות בשולחני) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לכל היותר 14 אינץ', לכל הפחות 12 אינץ'. לא קריטי אם המסך הוא מט או מבריק. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) ממה שהבנתי לסטודנטים עדיף FHD ומעלה, אז 1920X1080+ * דרישות מיוחדות לאמצעי ה…
-
- 5 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצות למחשב נייד LENOVO או DELL 15" מחשב חזק ללימודים בעיקר, אחד שיחזיק לכל התואר . בין 4000 ל- 5500 ש"ח. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתעתד ללמוד תכנות בקרוב, מחפש נייד עם מקלדת מלאה, שיהיה נוח להקלדות מרובות. שאר המפרט הוא מעבד i5, 16gb ram, ומסך "15.6 לפחות. ראיתי מספר דגמים של דל לנובו וHP אני מתקשה לבחור ביניהם. אשמח להמלצה. מילאתי גם את השאלון: . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי תכנות. שימוש משני צפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לומד מדעי המחשב כך שרוב העבודה שלי זה לקריאת מסמכים ותיכנות.. אני צריך מחשב שלא יתקע לי אם הרבה תוכניות פתוחות עליו.. משחקים בכלל לא חשוב לי אני אפילו סוליטר לא משחק.. מה שכן חשוב לי זה שהמחשב לא יתחמם בטרוף אם עובדים עליו או שישמיע רעשים מיותרים * מטרות המחשב? תיכנות בעיקר אבל גם אני רואה הרבה סרטים אז הייתי רוצה שהוא יצליח להריץ סרטים בלי להתקע * גודל המסך? 14 אינטש * משקל רצוי? לא חשוב.. עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וכמו כן אני רוצה לחבר את המחשב למסך רגיל שיש לי בבית.. * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? לא ח…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-