ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום אשמח לעזרה בבחירת לוח מבין 2 לוחות מסוימים . איזה לוח מומלץ יותר לOC? ואיזה בכללי? Asus PRIME B450-PLUS או Gigabyte B450 AORUS PRO
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי מספר שנים שאני נמצא עם ה- Radeon r9 280x שלי ובעקבות איטיות קשה ב- Assasins creed Odyssey, מבין שצריך לשדרג. הייתי רוצה לשדרג רק את הכרטיס מסך מבלי לשדרג את המחשב כולו, כרגע נמצא עם: לוח: Gigabyte GA-H81M-HD3 מעבד: i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 ספק: RAIDER 650 - RAIDER Series איזה כרטיס מומץ היום באזור ה1000 ש"ח והאם אני אצטרך להחליף ספק בשבילו?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מה קורה חברים ? קניתי מחשב יד 2 וקצת נדפקתי אפשר להגיד את זה ככה , אז אלה החלקים הקיימים שלדעתי הם כן עובדים . אני צריך המלצה להשלמה , במינימום כסף ולהוציא מקסימום יכולת . אז מה שיש לי שפעיל , זה כרטיס מסך r9 280x 3gb , ספק כח 750w , קירור freezer13 , וכונן SSD 120 גיגה .
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
-
-
היי חברים אשמח להמלצות שלכם על מפרט טוב. אם אתם באופן אישי משתמשים במפרט ויודעים להעיד עליו, אפילו יותר טוב. להלן הפורמט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? איזור 7 אלף. אם זה מהווה שיפור ניכר אפשר גם למתוח ל-8 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית - פוטושופ, עריכת וידאו 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני צריך 4 טרהבייט לפחות מבחינת זיכרון. יש לי 2 הארדיסקים של 1 טרהבייט כל אחד. (כך שאצטרך כונן נוסף חדש של 2 טרהבייט לפחות,…
-
- 46 תגובות
- 14k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני רוצה להרכיב מחשב חדש ואשמח לקבל עזרה ב build. המטרה שלי במחשב זה להיכנס לתחום ה VR בכיף. מבחינת תקציב אני לא מחפש בהכרח את הטוב ביותר, אלא יותר את ה best value for money. כבר יש לי SSD 500gb של Samsung EVO וקניתי את הכרטיס מסך: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING, 8GB GDDR5 https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-SILENT-Gr…/…/ref=sr_1_5… התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח, לא כולל מה שכבר הוצאתי על הכרטיס מסך והזכרון. ולגבי מארז אני לא בטוח אשמח לקבל גם במפרט אבל מקסימום יכול להשתמש בקיים שלי אם התקציב גבולי.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא 4500. חריגה בתוספת מסך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר מחשב לאדריכלות, תוכנות כמו autocad, sketchup, 3dmax ואולי קצת רינדורים. חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - קיים מסך 24" של סמסונג, מעוניין להוסיף עוד מסך חדש. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
- 3 followers
-
-
היי מחשב נייד ולא נייח התקציב: 3500 עם 500 שח חריגה. ישמש לסרטים וגיימינג בינוני בעיקר. תוכנת הפעלה - ווינדוס 10 וגם אופיס אין צורך בציוד היקפי חושב לי: זיכרון ssd ומסך 17". תודה מראש על העזרה. אם יש המלצות לחנויות או למחיר טוב באילת(אני שם עוד שבוע)/בלאק פריידי זה יהיה מעולה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בגדול בין 4.5 ל 5.5 אבל יש אפשרות לחרות למקרה שזה מאמת ישדרג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה וידאו (לעתים קבצים מאוד גדולים) וגרפיקה, קבצתי אקסל כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD ועוד כונן 1T , על הכונן SSD יש ווינדאוס 7 השאלה עם המעבדים ורכבים בכלל עובדים עם זה עם לא אז דרוש כונן SSD לווינדאוס 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב (המחשב נמצא בסלון) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים - לשניהם יש את אותו מפרט, המחיר שלהם גם כמעט זהה, וההבדל העיקרי שאני מוצא הוא באחריות, של HP היא 3 שנים, ולAsus היא שנה. לפני מספר שנים היו לי בעיות חוזרות עם מחשב של Asus ולמרות שבהתחלה שירות הלקוחות של Asus היה בעייתי, בסופו של דבר הם הסכימו לשדרג את המחשב בחינם. את שירות הלקוחות של HP אני לא מכיר בכלל. HP - https://ksp.co.il/?uin=53048 Asus - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26156&iszap=1 יש הצעות או ניסיונות עבר לגבי מה כדאי?
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 5,500 2. מה שימושי המחשב? שימוש עיקרי הוא תכנות, אני משתמש הרבה בVM והאמת שאני לא חושב שצריך מפריט מטורף עבור זה, גם i5 דור 3 הספיק לי עד כה עם 8GB RAM, לכן אני דיי בטוח ש16GB יספיקו כעת. שימוש נוסף הוא גיימינג, גם פה אני לא גיימר מטורף שצריך 120FPS, עד כה הספיק שלי AMD 7950 ישן עם 3GB. שימוש אחרון הוא עריכת וידאו קלה ביותר של הקלטות מסך שאני מבצע, פה אין לי ניסיון קודם לכן אני תוהה האם כרטיס מסך עוזר בנושא הזה? שאלה נוספת - האם כרטיס מסך עוזר בשימוש בVM עם מספר מערכות הפעלה? בהנחה ויש עוד RAM פנוי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? אני מאוד רוצה nvme m.2, יש מצב שאסתפק…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שאלת תם, אני מחפש מסך לתוכנות cad וקצת מבולבל עם עניין החיבורים, ראיתי במקום כלשהו המלצה לדיספליי פורט, תוכלו לעשות לי סדר בבקשה? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מפרט לבניית מחשב עם ssd וטרה של אחסון עם i5 לפחות ו1060 6gb של אסוס לפחות 4000 שקל
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
יש לי היום מחשב ואני רוצה לקבל הערכת מחיר נכון להיום פחות או יותר ליד2.. כל כמה שנים שדרגתי אותו אבל בעקרון זה מחשב משנת 2012-13 אני מניח.. i3 2100 8GB RAM HD 7970 DUAL X Seasonic S12II 520W Pegatron IPMSB-H61 Antec GX330 Window Samsung SSD 850 EVO 500GB (אגב, לדעתכם כדאי שיעבור למחשב חדש שאני אתכנן לקנות בעתיד או שלמכור אותו וזהו?) אשמח להצעה כוללת פחות או יותר.. בנוגע לאחריות אני לא חושב שיש אחריות למשהו מפה..
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי, זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד לבית. רב השימוש בו תוכנות OFFICE וגלישה באנטרנט. אחסון גדול יהווה יתרון אך יכול להיות מוחלף בכונן חיצוני (זול יותר). כרגע מתלבט בן 2 אלה: https://ksp.co.il/?list_compare=.53292..53104 אבל אשמח להמלצות אחרות. מחיר עד 2100ש"ח. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 893 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, מוכן לחרוג בעוד 500 אם זה משנה משהו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סאונד. עבודה עם קיובייס וייתכן בעתיד גם Pro Tools ו- FL Studio. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, חשוב לי שיהיה רחב וזהו בעצם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בסולם של 1-10 הייתי אומר 6-7 כי כרגע אני לא מקליט, ייתכן ובעתיד כן אקליט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא עד 3000. חריגה של 100 שקל לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר עבודה משרדית ומשחקים כמו Heros of the storm, PUBG חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא . 7. האם האם יש צורך לכ…
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 חריגה 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני לא כל כך בקיא בתחום המחשבים אז לא יודע אשמח לעצות אם צריך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך מערכת הפעלה windows חוקית 8. האם ישנה העדפה ל…
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש לפטופ של לנובו או דל למהו? כי מהידע המועט שלי, הם הכי אמינים לאורך זמן (לא התלהבתי מHP תמיד נראים לי עדינים מדי) חשוב לי שיהיה נוח לעבודה (מסך14-17 אינצ') שקט (שלפחות הRAM יהיה SSD) מחשב לעבודה, אני לא משתמש בתוכנות מורכבות, אבל שיצליח להריץ תכנות בסיסיות, הרבה מסמכים פתוחים במקביל ודפדפן עם מלא מלא תגיות פתוחות. אני קונה מחשב פעם בחמש-שש שנים, אז שלא יהיה עגלה עוד שנתיים... לא גיימר תקציב, סביבות 4500 ש"ח (אם יש בפחות מה טוב) ממש תודה למי שיעזור מצאתי באמאזון את אלה, לא יודע אם הם עומדים בדרישות https://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_n_condition-type_0?fst=as%3Aoff&rh=n%3A340831031%2Cn%3A429886031%2Ck%…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות 2 מחשבים ניידים בBlack Friday הקרוב. אשמח לעזרתכם למציאת מחשבים מומלצים. מצרף הסבר ע"פ הפורמט למחשב אחד, השני בפוסט נפרד. 1. תקציב - 2,400-3,000 ש"ח. (ללא חריגות) 2. שימושי המחשב - אופיס וגלישה ללא תוכנות כבדות 3. בציוד הקפי - ללא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? - לא 5.פעולה שקטה - ייתרון, אך לא חובה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. מערכת הפעלה/אופיס - בעדיפות למחשב ללא מערכת ואופיס 8. העדפה לחנות/אזור - מרכז/צפון, לא רלוונטית החנות 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? Black Friday, או עד סוף השנה 10. חיבורים …
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות 2 מחשבים ניידים בBlack Friday הקרוב. אשמח לעזרתכם למציאת מחשבים מומלצים. מצרף הסבר ע"פ הפורמט למחשב אחד, השני בפוסט נפרד. 1. תקציב - 2,400-3,600 ש"ח. (ללא חריגות) 2. שימושי המחשב - עריכה גרפית ויצירת מוזיקה 3. בציוד הקפי - ללא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? - לא 5.פעולה שקטה - ייתרון, אך לא חובה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. מערכת הפעלה/אופיס - בעדיפות למחשב ללא מערכת ואופיס 8. העדפה לחנות/אזור - מרכז/צפון, לא רלוונטית החנות 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? Black Friday, או עד סוף השנה 10. חיבורים - HD…
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שרירותית אמרתי עד 4K - אבל יכול חרוג או לחסוך לפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית לעבודות מגוונות: שירטוט למדפסת תלת מימד - כרגע משתמש ב-fusion 360. עריכת וידאו מזדמת. קצת עריכה גרפית. תוכנות GIS, Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ואל פסק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר - לא אוהב רעש אבל אין צורך להגזים בהשקעה בה…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אהלן, צריך מחשב לסטודנטית עד 2.5K (אופיס, וורד ואינטרנט). שיהיה קליל בתיק וסוללה סבירה. הכיוון הוא להזמין את המחשב הזה עד הבוקר מ- KSP במבצע: https://ksp.co.il/?uin=46259 מה דעתכם ? האם נכון לחכות עד BL הקרב ובא במקום ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד מתאים לידידה שכרגע בשלב הסטאז' של התואר באדריכלות. היא צריכה מחשב נייד ולא נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות עיצוב ועריכה: Autodesk autocad, Autodesk Revit, Rhino grasshopper, photoshop, illustrator, InDesign. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 19 תגובות
- 6.8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברי פורום יקרים אני מעוניין לשדרג את המעבד שלי שכבר עובד איזה 4 שנים טובות אבל נראה לי שהגיע הזמן לשדרג ובמיוחד שעוד מעת יש בלאק פריידיי וכל השיט הזה אז אולי יהיו מחירים ממש טובים 2 בעיות : הלוח אם שלי הוא GA-B85M-HD3 של ג'יגהביט והתושבת שלו היא 1150 ככה שנראה לי שבשביל לשדרג את המעבד אני צריך להחליף לוח אם (תקנו אותי אם אני טועה) שאלה שניה , לאיזה מעבד לשדרג ? כרגע יש לי i5-4690 והוא כאילו סבבה עד שאני מרגיש שהוא לא סוחב דברים ובטח שאני על הגדרות ממש גבוהות תכננתי שבתקווה למבצעים טובים אולי אוכל לשדרג משהו טוב ב1500 שקלים תודה רבה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-